En dat onderzoek waar jij het over hebt is nog in vitro, dus ook daar valt nog wat over te zeggen hoe dit zich mogelijk vertaalt naar levende organismen.
Maar ik denk dat het volgende belangrijk is:
In mijn eerste link al:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1280397/The data on biologic effects of nonthermal microwaves (MWs) from mobile telephones are diverse, and these effects are presently ignored by safety standards of the International Commission for Non-Ionizing Radiation Protection (ICNIRP).
Bovendien kan je frequenties eigenlijk helemaal niet gelijk stellen, ook al zijn er een aantal verschillende bereiken. Dat de ene frequentie geen effect zegt niets over de andere frequentie, dat laat dat onderzoek ook zien, de ene gsm frequentie had wel effecten, de andere niet.
Overigens:
https://www.antennebureau...en-straling-en-gezondheid
(tekst heeft linkjes, zie bron)
Elektromagnetische straling geclassificeerd als mogelijk kankerverwekkend
Het internationale agentschap voor onderzoek naar kanker (IARC) van de World Health Organization (WHO) heeft in 2011 elektromagnetische straling beoordeeld als mogelijk kankerverwekkend. Reden hiervoor was een onderzoek waarin een mogelijke samenhang is gevonden tussen mobiel bellen en hersentumoren. IARC geeft hierbij aan dat de uitkomsten van het onderzoek onzeker zijn en meer onderzoek nodig is. Dit staat in het rapport IARC classifies radiofrequency electromagnetic fields as possibly carcinogenic to humans van 31 mei 2011 (pdf, 251 kB). De International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection (ICNIRP) en de Gezondheidsraad delen dit standpunt.
Maar waar blijft dit onderzoek?
https://www.antennebureau...elektromagnetische-veldenDe strengste blootstellingslimiet is 28 volt per meter (V/m). Deze limiet geldt voor antennes van radio, televisie en hulpverleningsdiensten (C2000). Deze antennes zenden met een frequentie van 10 tot 400 MHz.
De limieten voor antennes voor mobiele communicatie lopen op tot 61 V/m. Dit zijn de frequenties 900 MHz, 1800 MHz en 2000 Mhz tot 300 GHz. WiFi valt hier ook onder.
Maar dan lees je ook dit:
Brussel weigert test met 5G: mensen zijn geen proefkonijnen
https://www.dlmplus.nl/20...-zijn-geen-proefkonijnen/Ter vergelijking Rusland en China hebben elk een norm van 6 volt per meter en de VS zelfs 61, dat is tien keer zo veel, volgens Powerwatch. De blootstellingslimiet voor antennes voor mobiele communicatie in Nederland is 61 volt per meter, gelijk aan de Amerikaanse norm.
Richtlijn blootstelling werknemers aan elektromagnetische velden
https://www.antennebureau...elling-werknemers-aan-emv
https://www.antennebureau.../richtlijn_2013_35_eu.pdf
Revision of the HF Guidelines
https://www.icnirp.org/en...f-hf-guidelines-2017.html
Hoewel de site van het antennebureau hierheen verwijst, lijken de richtlijnen nog die vanuit 2013 te zijn(link hierboven).
(of ik moet verder zoeken voor die gewijzigde richtlijnen, maar die lijken dan hier nog niet van toepassing)
Jij heb het ook over veldsterktes, maar als je video's zoekt op youtube van mensen die rond een zendmast gaan meten dan komen het aantal milliwatt waar jij het over hebt veel hoger uit, ongeacht of dat binnen de limiet is of gevaarlijk is.
Bijvoorbeeld:
https://www.youtube.com/watch?v=MeT_pqyWoZY
En er zijn wel meer van dit soort filmpjes te vinden, eentje op social media kwam tot 6000 mW in een woning in een flat met vrij zicht op een zendmast op de flat ernaar, zeg 50 meter directe afstand. (al kan ik niet garanderen of deze meter correct was)
Maarja, ik weet ook niet alles, ik ben gewoon kritisch. Misschien is meer antennes met minder vermogen juist wel de oplossing.. nog even afgezien van de frequenties en hun invloed.