Steam krijgt gepersonaliseerde nieuwshub voor updates en gameaankondigingen

Valve heeft Steam uitgebreid met een functie waarmee gebruikers updates, aankondigingen of evenementen over hun games te zien krijgen. De nieuwshub is gepersonaliseerd en richt zich op games die gebruikers spelen of waar ze interesse in hebben.

Valve zegt dat spelers in de Nieuwshub kunnen bladeren voor nieuws rondom de games en om op de hoogte te blijven van activiteiten die in de spellen van spelers plaatsvinden. Ook is er een optie om te zien wanneer een evenement live is, zoals een livestream. Geïnteresseerden kunnen daarvoor ook meldingen krijgen via e-mail of hun mobiele telefoon.

In de feed van de gebruiker worden de berichten en meldingen gepersonaliseerd op basis van vijf voorwaarden. Allereerst kunnen er evenementen en aankondigingen verschijnen als een game tot de Steam-bibliotheek van de speler behoort of als een game op zijn verlanglijst staat. Daarnaast speelt het volgen van een spel via de winkelpagina een rol, maar ook de typen spellen die de speler speelt. Tot slot kunnen er meldingen in de persoonlijke feed belanden op basis van het Steam-blog of Steamwork-blog.

Spelers kunnen zich afmelden voor ongewenste categorieën en de weergave verder personaliseren. Valve schrijft dat de nieuwshub bewust is ontwikkeld voor mobiele apparaten en dat het in de komende weken meer opties gaat toevoegen aan de nieuwshub.

Overigens werd de functie voor het geven van informatie over evenementen en aankondigingen al in september vorig jaar uitgebracht, met als doel om het voor ontwikkelaars eenvoudiger te maken om spelers te informeren over activiteiten in of rondom hun games. De evenementen en aankondigingen verschijnen in de Steam-bibliotheek van spelers, maar ook in de winkelpagina's van de games.

Door Joris Jansen

Redacteur

06-03-2020 • 11:23

77 Linkedin

Reacties (77)

77
76
24
1
0
45
Wijzig sortering
Het probleem met "gepersonaliseerd" is hetzelfde als persoonlijke reclame op websites. Nooit iets nieuws maar altijd datgene wat ik eigenlijk niet meer zoek.
Juist niet. Steam weet precies wat er in jouw steam library staat, in tegenstelling tot normale winkels die alleen weten waar je naar hebt gezocht.
Ze weten niet alleen wat er in je Steam library staat, ze weten ook hoeveel tijd je per spel spendeert, en wanneer. Goudmijntje van data.
Ze zien dus mijn 2k uur op CSGO. Maar snappen ze dan ook dan ik geen andere shooters meer hoef te spelen? Of denken ze dat ik geïnteresseerd ben in nog meer shooters? Moeilijke afweging.

Ik kies voor CSGO omdat het een shooter is die kwa mechanics goed in elkaar zit. Daar heb je al een uitgedokterd algoritme voor nodig om de mechanics die ik juist goed vindt, uit andere genres en games te halen.

Wat ik vind dat nodig is, zijn veel meer filmpjes over de gameplay en verschillende elementen uit een spel. Geen 10 filmpjes van cinematics zonder iets van gameplay te laten zien.

[Reactie gewijzigd door kuurtjes op 6 maart 2020 16:18]

Ze kijken naar wat anderen die CSGO (heel) leuk vinden ook spelen, en geven nav die informatie jou suggesties. Bij mij klopt van dat soort suggesties op z'n minst regelmatig geen hout van, tot bij het irritante af.
En toch weet het mij al jaren niet goed op de hoogte te brengen van updates van games of welke games ik nog meer interessant zou vinden.

Ik moet elk spel geïnstalleerd hebben staan om via de downloads erachter te komen welke game geupdate is. Want zelfs de "recent geupdate spellen in je library of wishlist" klopt geen kloot van want driekwart ontbreekt. KSP1.8, Rimworld 1.1 en vele anderen zou ik gemist hebben als ik niet via derde partijen meegekregen had dat deze updates hebben gekregen.

Laten we hopen dat dit nu een stuk verbeterd is, want meestal zie ik goede game updates gewoon niet voorbij komen.
Waarschijnlijk ligt dat aan de ontwikkelaars van het spel zelf
Het is aan de ontwikkelaar/uitgever om er een "Update" of "Nieuws" post voor aan te maken. Bij sommige spellen gaat dat heel goed, en bij andere inderdaad helemaal niet.
Steam acties als deze zijn voornamelijk gericht op de ontwikkelaars/publishers. Dus dat je een beter platform hebt waarop je mensen kan bereiken die je spel mogelijk willen spelen.
Meer games op hun platform = meer content waar mensen mogelijk geïnteresseerd kunnen zijn = meer omzet.

Er zijn ook updates die op gebruikers gericht zijn, maar je hebt gelijk dat de insteek van deze wijziging voor het merendeel gevoed lijkt door prikkels uit een andere hoek.
Wat je normaal hoort te doen, is dat je je bestand opdeelt in warm en koud.

Voor warm neem je actieve mensen mee en wat ze intessant vinden.

Voor koud neem je inactieve mensen en onderwerpen die niet interessant zijn.

(Elke persoon kan beiden zijn)

Vervolgens toon je aan het begin aan warme gebruikers, 100procent warm
Maar met de tijd verlaag je dit percentage bijv. Elke derde bezoek is 75/25, door nu 25procent koud toe te voegen krijgen mensen nieuwe onderwerpen te zien
Dat geldt voor veel suggestiefuncties op veel platforms, maar hier nu juist niet. Deze feature suggereert namelijk ook spellen die je nog niet hebt gespeeld maar waar je in geïnteresseerd zou kunnen zijn op basis van alles in je game-bibliotheek. Dit gaat vooral op tag-basis, dus best breed. Genres die je nooit speelt zullen amper voorbij komen, maar die zul je vaak ook niet willen spelen. Deze functie is juist bedoeld voor personalisatie; spellen waar je nog helemaal geen link mee hebt vind je in de gewone winkelpagina's.

Al met al dikke prima dus, wat mij betreft, want in Steam was het voorheen maar wat makkelijk om te verzanden in honderden flutspellen bij het zoeken / bladeren, terwijl pareltjes soms onontdekt bleven.
Ik vind dit een vervelende trent.
Ik wil geen gepersonaliseerde feeds van wat-dan-ook. Negen van de tien keer zorgt het ervoor dat je 'meer vanhetzelfde' voorgeschoteld krijgt. Ik zou het trouwens fijn vinden als producten als Steam ook een soort lite-versie uitbrengen, zonder al die extra's als online-chat, nieuwsfeeds, enz. enz.

Gewoon een interface om de winkel (eventueel de workshop), en m'n geïnstalleerde spellen heen. De rest mag van mij weg. (puur persoonlijk).
Helemaal mee eens. Ik heb de Steam client alleen omdat ik anders mijn gekochte games niet kan installeren of spelen. Laatst kwam ik er zelfs achter dat ik gedownloade games niet eens kon spelen omdat Steam op dat moment niet kon inloggen wegens gebrek aan internet. Ook het zoeken naar games is vele malen trager via de ingebouwde browser dan als je gewoon naar de website gaat.
Laatst kwam ik er zelfs achter dat ik gedownloade games niet eens kon spelen omdat Steam op dat moment niet kon inloggen wegens gebrek aan internet.
Hier ben ik nooit tegen aangelopen. Wat ik wel een keer had, was toen m'n computer vond dat ik een internetverbinding had, maar die deed het om reden X even niet. Toen ging Steam vervelend doen. Toen ik m'n netwerkadapter uit zette (dus dat m'n OS ook door had dat er geen internet was), ging Steam automatisch op de offline mode.
Je kunt gewoon de offline mode gebruiken. Of ben je er zo eentje die niet de "keep me logged in" optie gebruikt?
Helaas kan je die niet aanzetten als je niet ingelogd bent. En zelfs met "keep me logged in" vraagt ie regelmatig voor een nieuwe login (na update bv, wat ie ook vaker doet dan dat ik nodig vind). Zoals menig andere ben ik niet iemand die de hele dag in Steam leeft. Ik wil gewoon af en toe een spelletje spelen wat ik gekocht heb. En als je dat niet kan zonder dat steam in moet loggen is dat behoorlijk irritant. Vooral als je de komende paar uur geen internet gaat hebben zoals op een vliegtuig. Dan kan ik net zo goed gewoon piraten, dan heb ik betere service.
Ik heb me voor het laatst vorig jaar juni moeten inloggen omdat ik een aankoop ging doen van 1000 euro. Ik zit in de Steam beta en wordt nooit uitgelogd, weet je zeker dat je dat vinkje aan hebt staan?
Nooit gebeurd bij. Vgm doe je iets fout
Laatst kwam ik er zelfs achter dat ik gedownloade games niet eens kon spelen omdat Steam op dat moment niet kon inloggen wegens gebrek aan internet
Dat is onzin, je hebt geen Internet verbinding naar Steam nodig om je spellen te kunnen spelen, als dat spel zelf Internet nodig heeft om te spelen is dat natuurlijk een ander verhaal

Maar als ik Steam opstart zonder internet, kan ik gewoon offline doorstarten
En zelfs met "keep me logged in" vraagt ie regelmatig voor een nieuwe login
Eh wat? dat ben ik in alle jaren dat ik Steam gebruik nog nooit tegen gekomen

Ook zoeken is op de client net zo snel als op de browser versie (net even snel getest)

Super vaag verhaal van je imo

[Reactie gewijzigd door Sinester op 6 maart 2020 16:08]

Dan ben ik super blij voor je dat het voor jouw allemaal geweldig werkt. Ik ben Steam liever kwijt dan rijk als ik de keuze had.
Je kan altijd de Epic Game Store gebruiken?
Waar zeg ik dat het geweldig werkt? ik zeg alleen die zaken die jij opnoemt volgens mij niet waar zijn. En dit prachtige antwoord van je veranderd mijn gedachte daar niet over
Precies. Het enige stukje Steam UI dat ik gebruik is het rechtsklik menu van mijn gepinde steam shortcut. Al de rest (en de gigantische hoeveelheid geheugen dat het vreet) kan me geen hol schelen.
Is dit de reden waarom ik sinds kort mijn adresgegevens moet opgeven bij Steam als ik een aankoop wil doen? Is dit misschien het gevolg van toch willen reageren op de Epic gamesstore?

Ik wil het liefst een zo kaal mogelijke client met een goed doorzoekbare library van aangeboden games, een forum waar je vragen kunt stellen en een goed overzicht van je eigen games. Ik blijf Steam gebruiken zolang ik niet verplicht ben adresgegevens op te geven. Omdat het nu bij een aankoop wel moet betekend dat helaas geen games meer kopen. Als het uiteindelijk verplicht wordt met ik gaan kijken of ik mijn Steam library als verloren moet beschouwen. Met de move naar deze gepersonaliseerde zaken waar ik persoonlijk niet veel om zal geven ben ik niet echt hoopvol.
Vandaag op Steam voor het eerst een aankoop willen doen voor mijn zoon. Bij het aangeven dat mijn adres om internationale redenen (?) ingevuld moest worden ben ik afgehaakt. Is er een goed alternatief voor Steam? Gaat me met name om spelletjes voor een basisschool leeftijd jongetje. Racen en bouwen.
Ik zou vooral gog.com eens bekijken. Van oorsprong een site die oude games opnieuw uitgaf (legaal, drm-vrij en compatible met hedendaagse systemen), maar tegenwoordig brengen ze ook nieuwere games uit.

Hier een draadje op hun forum, waarin meerdere builder-games worden aangeraden. Qua racers is het aanbod (imho) wel wat karig.
Dit is niet allen bij Steam, ook Uplay eist het. Daar koop ik ook niets, en ben weer terug bij GOG, HumbleBundle en de (al dan niet shady) keystores.

Iedereen zou je raar aankijken als je in de winkel bij elke aankoop je volledige adres gegevens moet afstaan.
Is dit de reden waarom ik sinds kort mijn adresgegevens moet opgeven bij Steam als ik een aankoop wil doen? Is dit misschien het gevolg van toch willen reageren op de Epic gamesstore?
Als ik hier lees lijkt wel of ik een andere Steam gebruik als andere mensen

Adres gegevens opgeven? sinds wanneer? heb ik nog nooit gezien, en net paar seconden geleden the Forest gekocht, en hoefde helemaal niks op te geven
Ik probeerde het een week of twee geleden. Er werd toen overigens wel geprotesteerd bij de steam forums. Wellicht dat ze het weer hebben terug gedraaid. Ik zal vanaaf eens kijken.
Dit is volgens mij alleen bij Ideal betalingen het geval. Ideal is bij mij op PC geblokkeerd, op m'n telefoon werkt ideal wel maar dan moet ik mijn adres inderdaad opgeven. (Nu weten ze die wel aangezien ik ook een Index heb)
Niet alleen bij Ideal, ook bij creditcard betalingen (bijv. Visa/Mastercard) vraagt Steam sinds een paar weken om NAW gegevens.
Ah, bij PayPal vraagt het niet om die gegevens.
Hoe heb je dan betaald? Want bij creditcard of Ideal vraagt Steam toch echt om NAW informatie. Heb het zelf net ook nog even gecontroleerd namelijk.

[Reactie gewijzigd door choogen op 7 maart 2020 15:35]

wellicht is het dan anders met Paypal, daar hoef ik niks voor in te voeren en is het alleen akkoord geven
Doe het echt al jaren op die manier
Net als jij ben ik ook gestopt met kopen bij Steam.

Het irritante is dat Steam geen eerlijke communicatie hierover voert. Ze doen net alsof het nooit anders geweest is dat er NAW gegevens nodig zijn voor een bestelling. Het enige argument dat ik tegenkom is een verwijzing naar stukje Europese wetgeving uit 2013 (!). Bovendien verzoeken andere game-platforms ook niet om deze informatie.
Is dit de reden waarom ik sinds kort mijn adresgegevens moet opgeven bij Steam als ik een aankoop wil doen? Is dit misschien het gevolg van toch willen reageren op de Epic gamesstore?
nee, dat heeft alles te maken met regelgeving omtrend fraudebestrijding in EU/nederland.
hierdoor zijn ze verplicht NAW gegevens bij een betaalmethode te hebben
Het zou fijn zijn als ze eens wat aan de prijzen van oude games zouden doen, 20 of 30 euro voor een spel van 10 jaar oud is belachelijk.
Dat doen de publishers. Steam heeft de kosten echt niet in de hand. Als een publisher wil dat het 20 euro gaat kosten, dan gaat het 20 euro kosten. Kijk maar naar Nintendo, 3DS games zijn ook enorm oud, maar die zie je ook nog rustig voor 20 a 30 euro.

Je gaat Bol.com toch ook niet vragen om prijzen te verlagen van dingen die je te duur vind?
Dat terwijl afdingen toch heel normaal was bij handelen.
Klopt allemaal als een bus, MAAR Steam en die publishers hebben de 2e hands pc game markt om zeep geholpen, waar je die spellen WEL voor een paar euro kon kopen na een jaar of 4 a 5. kan dat nu niet meer want je krijgt over het algemeen alleen nog een download code die je maar aan 1 account kan koppelen.

3DS spellen kan je wel gewoon nog 2e hands kopen. (zolang ze niet alleen als download uitgegeven zijn)
Het zelfde geld voor bijna alles wat op Bol.com te vinden is.
ja, dat klopt. Daar ben ik het dan ook wel mee eens dat Steam wel meegeholpen heeft aan die beweging. Steam kan de publishers wel aan sporen de kosten te verlagen, want steam vraagt nog wel een 30% per aankoop van de publisher. Ze zouden dus Principe voor oudere spellen die percentage weg kunnen halen of dus danig verlagen dat het de kosten omlaag brengt, tenzij de publishers dan de middel vinger opsteken en roepen Huzzah! More profit!

Ik vind het wel jammer dat je nu dus inderdaad geen 2e hands games meer kan kopen voor PC games. Ik vond het altijd wel wat hebben, onverhoeds een vlooien markt o.i.d. rond lopen en dan net die ene game zien liggen op een kleedje. Heerlijk gevoel was dat! Helaas is die privilege alleen nog voor de console houders.
Kijk eens voor de grap wat Call of Duty 1 + 2 kost, enorm oud, 20 euro... van de zotte eigenlijk. En soms remasters van oudere games (zoals Halo) 10 euro voor 1 deel. Waar wel echt werk ik gezeten heeft.
Precies, en zelfs met een actie van 50% korting of zo heb ik nog steeds het gevoel opgelicht te worden omdat het spel normaal al veel te hoog geprijsd is.
Ik zou er max 5 euro voor neer willen leggen vanwege nostalgie. Speel deze weleens met LAN feestjes met vrienden, maar hebben dan een wat minder legale versie. Zijn wel bereid te betalen, maar geen Activision nieuwprijzen.
Krijg af en toe nog wel eens een mailtje van ze "spel X in je wishlist is in de aanbieding !", spellen die al tig jaar oud zijn..., kijk ik ff naar de prijs en denk hahaha laat maar !

Maar ik gebruik mijn Steam account al heel lang niet meer, ben gekapt met pc gaming, pc is hier alleen nog voor fotobewerking en gamen doe ik wel onderuit op de bank op m'n PS4.
Ga geen 2 ruggen voor een beetje game pc meer neertellen.

En op de Playstation krijg je af en toe goeie games voor niets (maandelijkse gratis games), zitten soms echt wel goede games tussen.
Aanbiedingen hebben vaak ook nog wel een leuk prijsje op de Playstation.

Mijn Steam library is nu een stoffige boekenkast...
Wat dus wel mijn geld waard is voor de prijs die ze vragen. Vooral de volledige Halo collectie a 40 euro op Steam.
nja, zou het fijner vinden als een game niet al een jaar staat als "prepped for release", "comming soon" of "WHEN IT'S DONE"

Leuk allemaal, maar zeg gewoon dat je het nog niet klaar hebt en dat het nog ff duurt, ipv "datum x" is het klaar/gaat de Alpha of Beta beginnen en dan hoor je er niets meer over..


""

Prepper > Algemene discussies > Details van topic

Chaonix 21 okt 2018 om 13:58
How bout a release date
Dev, it's Q4 2018.....how bout an actual date? And no, its NOT classified!
--
Valariar var Sky [ontwikkelaar] 21 okt 2018 om 18:41
You will be all informed soon. We are during the tests right now.
--
Valariar var Sky [ontwikkelaar] 28 feb 2019 om 22:52
Origineel geplaatst door mccanlessjc:
nearly 3 months past the date you stated you'll announce the release date any update yet?

We have set the date back then when we said we will. Look at the Steam page :) its May 2019.

Take care!
--

do 13 februari
Preparing for beta!
Greetings to all Preppers!

Thank you all for the patience you have given us over these last few weeks. It has been a very crunchy and busy time for us. We are getting ever so closer to making the game ready for beta and then finally, release. We will try to keep you all informed during this period as much as possible.

Catch some gif teasers of gameplay footage!

""""

Dusja, soms duurt t ff, en daar gaat zo'n functie van Steam niets aan veranderen...

[Reactie gewijzigd door Deadslim77 op 6 maart 2020 11:41]

nja, zou het fijner vinden als een game niet al een jaar staat als "prepped for release", "comming soon" of "WHEN IT'S DONE"

(...)

Dusja, soms duurt t ff, en daar gaat zo'n functie van Steam niets aan veranderen...
Ligt dat aan Steam, of aan de aanbieder van het spel? Waarschijnlijk is het het laatste.

Je kan toch gewoon het spel in je waitlist zetten (op Steam zelf of op isthereanydeal.com)? Je krijgt dan een bericht wanneer het beschikbaar is, en als je het via isthereanydeal.com doet kan je zelfs het bedrag opgeven wat je ervoor wilt uitgeven voordat je er een signaal over krijgt. Geen ergernis nodig.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 6 maart 2020 12:00]

Het ligt uiteraard aan de aanbieder, maar Valve kan daar natuurlijk wel in sturen. Dus dat je daadwerkelijk een datum moet opgeven, of alleen TBD kan kiezen als aanbieder, ipv al die vage commerciele/grappig bedoelde opmerkingen.
en hoe moet steam hier iets aan doen dan? zij maken de game niet en als steam gaat zeuren gaan de devs/publishers toch gewoon naar een ander platform die niet zeurt? Dan loopt Valve geld mis, En tja, geld hebben ze wel nodig, net als jij en ik.

Of ik mis het punt dat je wilt maken..
Leuk, I guess. Lijkt mij niet waar valve zich op moet focussen maar het is beter dan niks.
Soms kan je gewoon niet downloaden of het komt in fragmenten binnen, dan moet je switchen naar een andere server, inloggen zonder meteen online te gaan, om bij sommige instellingen te komen moet je soms best lang klikken. De hoeveelheid aan nep accounts/bot accounts/ spam accounts en meer verminderen. Workshops opschonen en beter presenteren. Zoeken in workshops mag ook wel wat beter, je kan sommige dingen soms gewoon niet vinden.
De werking van Steam zelf, bijvoorbeeld:
Instellingen, ouderwets scherm waar het lastig is om dingen te vinden. Instellingen voor je vriendenlijst staan er niet eens in.
Als je een bestaande game library wilt toevoegen krijg je een verschrikkelijk ouderwets folder selectie scherm.
Dus usability verbeteringen
Als iemand met 1000+ games in de library heb ik liever een overzicht met het nieuws van die games dan een paar kleine ui fixes
Updates van games kunnen ook wel een usability-update krijgen en dit is er dus 1 van ;)
Zit er ook ergens in die ingewikkelde client een opt-out optie? Ik gebruik Steam sinds kort, omdat ik anders Euro Trucksimulator 2 niet kon spelen, maar krijg elke keer een pop-up zodra ik Steam open en dan moet ik nog zoeken naar mijn spel.

Dus idd Steam lite please!
Die pop-ups kan je uitzetten; open Steam > linksboven klik je op Steam > klik vervolgens op Instellingen > Interface > haal het vinkje weg bij: Houd me op de hoogte van aanvullende of wijzigingen in mijn spellen, nieuwe releases en verwachte releases. Hier zo kan je ook instellen welk pagina standaard geopend moet worden als Steam opgestart wordt
die popup met nieuwe games als je steam opent? die kun je uitzetten onder settings>interface
(Notify me about additions or changes to my games, new releases and upcoming releases)

Als je geen zin hebt om games te zoeken in je lijst kun je een directe shortcut maken op je bureaublad vanuit steam.
Rechts klik op het spel, dan Manage>add desktop shortcut.

Overigens ben ik zelf ook geen fan van de interface hoor, ik vind het een rommeltje, maar op deze manier heb je er weinig last van.
ik kan die gepersonaliseerde ongein missen als kiespijn, daardoor krijg ik nu al bar weinig nieuws voorgesteld en moet ik zelf in rare bochten wringen om nieuwe/andere content te krijgen
Ik ben een Steam gebruiker sinds een paar maanden voor het officieel uit kwam. Mijn account heeft ruim 1000 spellen, waarvan op een aantal na, ik alles gespeeld heb. De nieuwe interface die ze vorig jaar hebben geupdate, kan ik echter missen als kiespijn. Ik kan niet meer makkelijk zien welke spellen geinstalleerd zijn en zoeken is ook lastiger geworden. Ik zou dan ook veel liever zien dat de oude interface weer terug kwam.
Met meer dan 1000 spellen in mijn account ben ik juist heel bij met die nieuwe interface. Je kan namelijk zoeken op tags en dergelijke.
ik wil de categorieën die ik had weer terug hebben. Het is nu een gigantische chaos. Wat je met tags moet weet ik niet eens
Die categorieën zijn er nog? Bij mij is er niets verdwenen van de categorieën die ik gemaakt had. Wel kun je ze nu aanpassen zodat ze er automatisch bij komen te staan adhv de tags.
Ik kan nu niet meer alleen spellen laten zie die geïnstalleerd zijn, of alleen spellen laten zien die in mijn favorieten staan, of alleen spellen laten zien die nog niet in mijn favorieten staan. Dat is hoe ik altijd werkte met Steam. Misschien zitten die opties er wel in, maar ik kan ze niet vinden. Dat maakt het erg lastig om te zoeken.
Als ik het goed begrijp is alles wat jij zegt gewoon nog beschikbaar.
bv: Alles zien wat geinstalleerd is => "ready to play" aanvinken.

Die andere twee moet ik thuis even een filmpje voor opnemen maar je kan in iedergeval de categorieën dichtklappen zoals je altijd al kon doen.
Ik zit er ook al zo lang op, ik heb maar een tiental aan spellen.

Maar ik ben het compleet met je eens wat UI betreft.
Leuk, nog meer kans op spoilers.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee