Vodafone wijzigt bundels en begint met aanbieden abo met onbeperkt data

Vodafone wijzigt bundels van zijn Start- en Red-abonnementen en is begonnen met de verkoop van zijn abonnement met onbeperkt data. Net als bij T-Mobile geldt een standaardlimiet van 5GB per dag met mogelijkheid om telkens bundels van 1GB erbij te krijgen via de app.

Gebruikers met een abonnement van 4 maart vorig jaar of later krijgen de nieuwe bundels automatisch, terwijl klanten met een ouder abonnement contact kunnen opnemen met de klantenservice om de nieuwe bundels te krijgen. Uitzondering zijn klanten met Start XL. Dat abonnement heeft nu nog maar 150 belminuten in plaats van 300, maar klanten die overgaan houden hun bundel van 300 minuten.

Alle Red-abonnementen zijn bovendien '5g-ready' en klanten met een geschikte telefoon kunnen op 5g zodra de provider dat aanbiedt, meldt de provider. Eerder deed concurrent T-Mobile hetzelfde; het Unlimited-abonnement van die provider is op dezelfde manier '5g'-ready', maar dan voor een meerprijs van 2,50 euro per maand.

Vodafone had al aangekondigd dat de wijzigingen eraan zaten te komen. Het abonnement met onbeperkt internet kost 40 euro per maand. Klanten die ook een abonnement hebben bij Ziggo betalen 35 euro per maand. Sinds enkele jaren zijn Vodafone en Ziggo samengegaan in een joint-venture en sindsdien krijgen Ziggo-klanten korting bij Vodafone en omgekeerd.

Red Zonder Ziggo Met Ziggo
Tot 2 maart Vanaf 2 maart Tot 2 maart Vanaf 2 maart
Red Essential 5GB
25,00 euro
10GB
27,00 euro
10GB
20,00 euro
20GB
22,00 euro
Red 15GB
30,00 euro
20GB
31,00 euro
30GB
25,00 euro
40GB
26,00 euro
Red Unlimited - Onbeperkt
40 euro
- Onbeperkt
35 euro
Red Together 40GB
35 euro
50GB
35 euro
80GB
30 euro
100GB
30 euro
Start Zonder Ziggo Met Ziggo
Tot 2 maart Vanaf 2 maart Tot 2 maart Vanaf 2 maart
M 500MB/150min
11,50 euro
1GB/150min
12,50 euro
1GB/150min
9,00 euro
2GB/150min
10,00 euro
L 1GB/150min
13,50 euro
2GB/150min
15,50 euro
2GB/150min
11,00 euro
4GB/150min
13,00 euro
XL 2GB/300min
17,50 euro
3GB/150min
18,50 euro
4GB/300min
15,00 euro
6GB/150min
16,00 euro

Door Arnoud Wokke

Redacteur

02-03-2020 • 11:12

222 Linkedin

Submitter: Enyeda

Reacties (222)

222
215
141
3
0
63
Wijzig sortering
Als ziggo bij jou niet geleverd kan worden kun je ook naar de klantendienst bellen voor speciale korting. die heb ik bijv ook gekregen. Vraag er dus gewoon naar.
Oh dat is wel nice!
Zit zelf in Zeeland (dus Zeelandnet / Delta Fiber) en heb al 10+ jaar Vodafone, maar kan nooit die korting pakken (niet dat die korting al 10 jaar bestaat natuurlijk...)
Had 2 abonnementen die verlengd moesten worden, dus geklaagd ja leuk met ziggo maar op mijn locatie is ziggo helemaal niet mogelijk dus niet echt netjes als ik dan geen voordeel kan krijgen. Moet nakijken wat het was, normaal krijg je 5 euro dacht dat ik toch 2,50 of 3,50 extra kreeg. Niet hele bedrag maar toch mooi meegenomen. Dus moet je verlengen of nieuw abbo, klagen als ziggo bij jou niet geleverd kan worden, ze willen je graag als klant houden.
Wat is er niet netjes aan trouwens. Het is gewoon je geografische locatie. Daar kan Vodafone/Ziggo niets aan doen.

Het is wel netjes dat ze je wat extra geven.
Net zo goed als dat de klant wel Ziggo wil maar niet en daardoor geen korting kan krijgen. Daardoor kunnen ze ook weggaan bij VF.
Dat vind ik heel aardig van Ziggo.
Maar klagen over iets waar je simpelweg geen recht op hebt vind ik wat ver gaan.
Rare gedachtegang. Ik heb ook geen 'recht op een werkende pinautomaat om 23.15' maar zeker wel dat ik er over klaag. Waarom niet klagen dat je 40 te veel vind? Ziggo kan je ook al jaren bellen met de klacht dat het te duur is, krijg je korting aangeboden. Dat onderhandelen over een prijs en kortingsstrategie als 'te ver gaan' gezien kan worden.. Het is anders als je gaat eisen dat je de korting krijgt omdat je geen ziggo kan nemen, maar elk stadium voor eisen is niks anders dan een onderhandeling waarbij ook 'ik zou ziggo wel willen maar jullie bieden het hier niet aan' gewoon een valide uitspraak/strategie is. Net als 'KPN bied me X of Y aan, wat kunnen jullie voor me betekenen?' Of 'tjah TV kijk ik via de schotel, maar ik moet verplicht TV afnemen bij jullie omdat ik internet wel dat is me te duur uiteindelijk'.

[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 2 maart 2020 17:00]

Mijn verschil in denkwijze zit in “klagen” of “vragen”.

Natuurlijk mag je korting vragen. Dat is bij Ziggo en nu dus ook Voda vrij gebruikelijk om te krijgen om welke reden dan ook. Maar klagen betekend dat ze iets fout doen. En dat vind ik, in deze, niet terecht.

Van een pin mag je verwachten tot hij het doet tot sluitingsmoment (00.00 tegenwoordig?) je betaald er zelfs jaarlijkse kosten voor. Dan is een klacht wél terecht en help je de organisatie want zij kunnen het probleem gaan oplossen nu ze het weten. Of klagen over de plofkraaksluitingstijd terecht is zou een twijfel zijn. Op zich heb je recht op om ten alle tijden bij je geld te komen, maar ik begrijp het maatschappelijk probleem.

[Reactie gewijzigd door Dennisdn op 2 maart 2020 17:07]

Jij noemt het klagen, wij noemen het strategisch onderhandelen. Ziggo blij wij blij, jij geen korting maar met goed geweten alsnog blij.

Verder vind ik dat klagen niet onlosmakelijk verbonden is aan 'ze doen iets fout'. Een klacht is ongenoegen/ontevredenheid uiten. En dat kan over alles zijn, dat heeft niet direct maken met 'ze doen het fout' zoals jij het stelt.

Helaas is de plofsluiting om 23.00, dat je je afvraagt of klagen terecht is.. Ook met alle begrip van de wereld dat ze het antiplof doen kan je er alsnog ontevreden over zijn. Ook dat heeft geen directe binding. Je kan klagen over iets waar je begrip voor hebt. Ik begrijp waarom hangjongeren hangen en waarom oude vrouwtjes zich doorgaans onterecht onveilig voelen.

[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 2 maart 2020 17:21]

In de RAW en CROW.
Tot een maand of 3 geleden vele jaren klant geweest bij Ziggo en Vodafone. Maar weggegaan omdat ik het qua prijs te gortig vond worden. Als ik deze prijsplannen zie, word ik er nog altijd niet enthousiast over als ik het vergelijk met wat ik nu bij T-Mobile betaal.

@arnoudwokke
Eerder deed concurrent T-Mobile hetzelfde; het Unlimited-abonnement van die provider is op dezelfde manier '5g'-ready'.
Bij T-Mobile moet je een premium betalen van € 2,50 per maand om 5G-ready te zijn. (En dat doe ik voorlopig niet).

[Reactie gewijzigd door D vd V op 2 maart 2020 11:28]

Plus het netwerk van VF is lang niet zo snel als dat van T-Mobile, nog steeds spijt dat ik ben overgestapt
Aan de ene kant jammer, want ze hanteren dezelfde rotregel van 5gb + elke 1gb erbij via de app activeren. Op dagen dat ik geen wifi heb moet ik soms wel 15x naar de app gaan, erg storend.
20GB per dag dus op je mobiele verbinding (5GB + 15x 1GB... dat is uitzonderlijk veel, dan ben je dus meer de uitzondering dan de regel. Overigens kan je meerdere GB's aantikken, dus het hoeft niet 15x ;)

Overigens zover ik weet en er bekend mee, doen alle providers dit... Tele2, T-Mobile, KPN & Vodafone... na 5GB per dag verbruikt moet je via de app extra GB's activeren.

[Reactie gewijzigd door MicGlou op 2 maart 2020 12:05]

Op de nieuwe zakelijke (Red Pro) abonnementen hanteert Vodafone overigens 10GB per dag.
Ik heb de voorwaarden net nog opgezocht, er staat 5GB per dag...

Is onbeperkt echt onbeperkt?
Ja, zeker. Met Vodafone Unlimited internet, bel en sms je zoveel als je wilt in Nederland. Zo werkt het:

Je start elke dag met 5 GB.
Zodra deze GB's op zijn, activeren wij automatisch 1 GB.
Heb je meer data nodig? Dan kun je onbeperkt steeds 1 GB extra activeren via My Vodafone.


https://www.vodafone.nl/abonnement/sim-only/red-unlimited
Het staat expliciet vermeld in het persbericht

Voor business-klanten: Red Pro Unlimited
Ook voor zakelijke klanten komt er een Unlimited abonnement. Met het Red Pro Unlimited abonnement kun je:
- Onbeperkt mobiel internet gebruiken in Nederland. Na 10GB per dag krijgt de klant automatisch nog 1GB. Hierna kan de klant zelf ongelimiteerd steeds een extra GB toevoegen via My Vodafone.
- Buiten Nederland in de EU 50 GB per maand mobiel internetten.
- Onbeperkt bellen en SMS’en van Nederland naar andere Europese landen.


https://www.vodafoneziggo...ta-5g-ready-en-unlimited/

[Reactie gewijzigd door ivo_s op 2 maart 2020 13:05]

Ja dat klopt:

"Op de nieuwe zakelijke (Red Pro) abonnementen hanteert Vodafone overigens 10GB per dag."
Wij wonen op de buiten en hebben geen wifi. DSL is maximaal 1mbps en om daar nu 45 euro per maand voor te betalen zien we niet zitten. Tmobile thuis 4g wat speciaal voor de mensen op de buiten is wordt niet aangeboden, meerdere keren gebeld, maar ons buiten gebied valt buiten de boot, terwijl we 4/4 strepen bereik hebben binnen en makkelijk 250mbps halen. Magoed dan doe je dus heel veel je mobiel als hotspot gebruiken.
KPN heeft misschien Internet Buitengebied voor jullie?
Kpn heeft 2/4 streepjes 3g helaas, er is niet eens 4g, niet eens in de buurt zelfs :(
Maar het product van KPN buitengebied heeft ook een buiten antenne en instructies hoe deze te richten zodat je goede ontvangst/snelheid hebt. Altijd beter dan dit lijkt me.
Wat ik zeg, uitzondering op de regel dus... en naar een andere provider gaan lost niets voor je op want ze hanteren allemaal dezelfde methode met 5GB per dag en extra activeren als die dagbundel op is.
Je moet gewoon naar een T-Mobile winkel gaan en het abonnement + router kopen. Het is namelijk niet gebonden aan een postcode of wat dan ook, het belangrijkste is dat je bereik hebt in dat gebied(wat volgens jou 4/4 is). Houdt er wel rekening mee dat je max 25MBit krijgt op 4G voor thuis.
25mbps? Mobiel is minstens 150 op dat adres....
Dat maakt niet uit, die dingen zijn gelimiteerd tot 25mbps. Kan je ook p de website lezen.
nja mafkezen, dan blijf ik het wel doen zoals nu, gwn mobiel als hotspot gebruiken en gwn genieten van 150-250mbps
Compleet mee eens!

Afstappen van die regel en gewoon laten kiezen met hoeveel we willen top-uppen, of in ieder geval de standaard wat hoger zetten...
Het hele idee van die regel is toch om misbruik te voorkomen van mensen die geen wifi hebben maar alles via het mobiele netwerk willen doen voor een lage prijs?

Ik denk dat je er niet onderuit komt om het voorlopig op deze manier te doen.

Ik vraag me wel af hoe je zoveel mobiele data kan gebruiken? Geen aanval maar serieus een vraag over het gebruik want ik heb werkelijk waar geen idee.
Het hele idee van die regel is toch om misbruik te voorkomen van mensen die geen wifi hebben maar alles via het mobiele netwerk willen doen voor een lage prijs?
Onofficieel zal dat wel een hoofdreden zijn, maar een provider mag niet bepalen wat wel en niet geoorloofd internet gebruik is volgens de netneutraliteit regels.
Doen ze ook niet. Ze mogen geen onderscheid maken op inhoud; een limiet aan dataverbruik mag ook onder netneutraliteit prima, hoor.
De netneutraliteit is ook niet van toepassing bij muziekdiensten en t-mobile, waarbij duidelijk onderscheid gemaakt wordt in dataverkeer.
Streaming. Simpel als dat. Ikzelf kwam met YouTube Music voor ca. 2 uur per dag op een 6GB/maand. Dit is enkel audio. In de trein of als bijrijder/passagier kun je rustig je series gaan kijken, dan gaat het helemaal hard. Ik ken ondertussen ook mensen die de computer en vast internet weg hebben gedaan, omdat "alles" wel op de smartphone kan. Dan gaat het al helemaal hard
Netflix/Disney/Prime, TwitchTV, Youtube 4K, Spotify Highest quality stream
Kan best snel gaan zeker als je tijdje in het OV zit te kijken of in een hotel.
Zoals sommigen al gemeld hebben: Streamen.

Spotfiy streamen is gratis (T-mobile en anderen hebben daar een of ander iets voor in leven gebracht)

Maar verder voornamelijk Netflix en YouTube video's op een kwaliteit van 1080p. Oh, en app downloads knallen er ook wel lekker doorheen.
Dat doen ze zodat niet een groot aantal mensen hun breedband internet abbo opzeggen en voortaan alles met 4G gaan doen.

Het mobiele netwerk is geen vervanging voor de kabel in de grond.
Dit doet me denken aan thepiratebay perikelen. Ze willen niet dat mensen downloaden, maar downloaden was populair omdat het makkelijker was dan de legale weg.

Mensen willen niet dubbel betalen voor internet, helemaal met de huidige woekerprijzen en lage snelheden voor bekabeld internet. Los dat dan op in plaats van extra GB activeren...
Anoniem: 414214
@magnat5052 maart 2020 12:21
Wat doe jij allemaal op die telefoon dat je zo vaak data moet aanvragen ?
Dan heb je naar mijn idee ook de gehele dag dat ding in de handen :)
Nou ik ken er genoeg die de hele dag met telefoon in hand lopen en het lang niet halen.

Het enige wat ik mij kan bedenken is dat de thuis-router erop draait.

Met heel erg veel surfen, muziek streamen, een gekoppelde data-sim in de auto én 5 dagen in de week de hele dag een hotshot voor m’n laptop (en vaak die van m’n collega’s) haal ik nog geen 10GB in de maand.

[Reactie gewijzigd door Dennisdn op 2 maart 2020 16:46]

Daar zijn toch tools voor om dit te automatiseren?
Bij Tele2 kan dat (nog) wel gewoon met SMS en hoef je ook niet perse te wachten tot die 1GB weer voor 80% op is. Zolang die abonnementen nog gewoon verkrijgbaar zijn is dat dus een tip en makkelijk te automatiseren.
Als je een Android toestel hebt kan je d.m.v. automate (of een andere automatisering app) vrij makkelijk iets in elkaar knutselen dat automatisch terug smst.

Ik heb hetzelf voor tele2 gedaan, als ik een info sms krijg over het bereiken van het limiet smst ie automatisch NOG 1GB naar het goede nummer en dan heb ik direct weer extra em-beetjes.
Wat doe je dat je 20 GB per dag verstookt op je telefoon? Ik zit per maand op 60 GB (vooral op Wifi) en ik gebruik mijn telefoon veel.
@magnat505 Je hebt daarvoor toch automatische sms responders?
Ik ga er vanuit dat dat android only is? Of is dat ook voor ios
@magnat505
Volgens mij was het er ook voor iOS, anders zou je in opdrachten App iets kunnen maken binnen iOS.
Tevens misschien ook via Mac OS Automator een script en dit dan verstuurd via gekoppelde iMessage account versturen vanaf je Mac?

[Reactie gewijzigd door mrooie op 4 maart 2020 06:42]

Snelheid blijft Vodafone achter inderdaad. Echter qua dekking is Vodafone wel stukken beter dan T-Mobile, vooral de landelijke gebieden. Ik heb eerlijk gezegd liever werkbare 5 Mbps in plaats van geen bereik.

Daarnaast is de belkwaliteit bij T-Mobile erg slecht. HD-Voice werkt bij T-Mobile via 4G alleen tussen T-Mobile. Naar KPN en Vodafone heb je erg slechte belkwaliteit. Ook laat VoWIFi erg lang op zich wachten bij T-Mobile. Dat zou afgelopen zomer geactiveerd worden maar tot op heden is het nog steeds niet actief op particuliere abonnementen.

[Reactie gewijzigd door Naafkap op 2 maart 2020 11:37]

Qua dekking heeft T-mobile nu al sinds een aantal jaren het beste 4G netwerk, ook qua snelheid... wat dat betreft is je informatie een beetje achterhaald. En dan nog, de verschillen zijn zo klein dat je bij iedere provider prima dekking hebt... uiteraard zijn er uitzonderingen op de regel als je in bepaalde 'uithoeken' woont.

Van Vodafone weet ik het niet, maar VoLTE bellen bij KPN werkt ook nog verre van optimaal... vaak erg slechte kwaliteit, doorgaans kan je dit beter uitschakelen.
Ik gebruik zakelijk Vodafone en privé T-Mobile dus ik weet weldegelijk waar ik het over heb. In een tweetal vakantieparken en een camping in Nederland heb ik het meegemaakt dat ik met T-Mobile geen bereik had en met Vodafone nog net wel. Daarmee had ik met Vodafone een bruikbare verbinding en met T-Mobile kon ik niets.

T-Mobile heeft het beste netwerk, aldus P3, maar dat komt met name door de hoge capaciteit. Mijn persoonlijke ervaring is anders en bruikbare verbinding vind ik relevanter dan 10 mbps of 100 mbps.
Ik gebruik zakelijk Vodafone en privé T-Mobile dus ik weet weldegelijk waar ik het over heb. In een tweetal vakantieparken en een camping in Nederland heb ik het meegemaakt dat ik met T-Mobile geen bereik had en met Vodafone nog net wel. Daarmee had ik met Vodafone een bruikbare verbinding en met T-Mobile kon ik niets.

T-Mobile heeft het beste netwerk, aldus P3, maar dat komt met name door de hoge capaciteit. Mijn persoonlijke ervaring is anders en bruikbare verbinding vind ik relevanter dan 10 mbps of 100 mbps.
Is dat een ervaring van kort geleden? Sowieso zou ik via de dekkingskaart van T-Mobile een dekkingsklacht indienen. Die wordt ook echt onderzocht en waar mogelijk door tuning van het netwerk of het op een wat langere termijn bijplaatsen van een mast opgelost.

Tele2 had opvallend genoeg vaak masten gezet op plaatsen waar T-Mobile geen dekking bood. Tele2 kwam doorgaans wel in T-Mobile masten, maar omgekeerd was dat helaas niet altijd het geval. Zeker nu Tele2 in T-Mobile opgaat zou het best kunnen dat T-Mobile op plaatsen met dekkingsklachten de Tele2 mast locatie in gebruik neemt in plaats van het ontmantelen er van.

On topic:

In iedergeval ben ik er blij mee dat Vodafone en eerder al KPN ook unlimited abonnementen zijn gaan aanbieden nu een zelfstandige concurrent als Tele2 verdwijnt.

Wat ik mij voor de gewone bundels afvraag is of deze nog steeds gratis op lage datasnelheid doorgebruikt kunnen worden, nadat jouw bundel op is. Of dat je nu bij Vodafone net als bij Tele2 meteen een rekening krijgt voor iedere extra afgeronde kb. Tot nu toe kon je dit bij Vodafone door middel van een Gratis “blox onbeperkt internet” voorkomen.
Op mijn Red abonnement van augustus 2019 staat nog steeds BloX Beperkt Internet, met lagere snelheid gratis verder internetten als je data-tegoed op is. Daar lijkt dus voor bestaande abonnees geen verandering in gekomen te zijn.

[Reactie gewijzigd door SebasFM op 2 maart 2020 14:42]

Tja, en ik heb die ervaring weer andersom... zakelijk KPN en privé T-mobile, ik kan mij niet voor de geest halen wanneer ik met T-mobile ergens niet kon bellen of data gebruiken in een "normale" situatie. Zakelijk al meer dan eens niet gekund omdat er geen bereik was met KPN. Bijvoorbeeld onlangs met vrienden bij de IKEA in Amersfoort, beide vrienden hebben KPN en hadden geen bereik binnen, T-mobile op volle sterkte...

Maar goed, laten persoonlijke ervaring absoluut niet de maatstaf zijn voor de kwaliteit en de dekking van een netwerk, alle grote providers hebben gaten in hun dekking en het is maar net waar je woont of je hier wel of geen last van hebt. Dan hou ik ook nog buiten beschouwing welk toestel je gebruikt want ook dat is heel erg bepalend hoe goed je bereik ergens is.

Feit is wel dat er organisaties zijn die op grote/brede schaal de netwerken testen en T-mobile klaarblijkelijk momenteel het beste 4G netwerk heeft zowel qua snelheid als dekking. Dan kan je als individu niet anders dit als waarheid aan te nemen omdat je het simpelweg niet zelf kan testen, ongeacht of je persoonlijke ervaring dit tegenspreekt.

[Reactie gewijzigd door MicGlou op 2 maart 2020 12:57]

Nee, T-Mobile heeft alleen qua gemiddelde pieksnelheid het “beste” netwerk (in de randstad en langs snelwegen). Voor de beste dekkingsgraad door heel Nederland en de beste roamingopties moet je nog altijd bij KPN zijn :)

Overigens werkt VoLTE al een paar jaar probleemloos bij KPN? Prima kwaliteit dankzij HD-Voice. Misschien heb je een slecht/verouderd toestel dat het niet juist ondersteund. Maar je wil VoLTE juist wél aan hebben staan.
Voor roaming ben ik het niet met je eens. Als je naar EU zone kijkt, dan heeft Vodafone meest uitgebreide landendekking voor binnen de bundel van de 4 providers.
Het ligt eraan wat belangrijk voor je is inderdaad. Zowel KPN als Vodafone hebben goede overeenkomsten, dus niet zoals Tele2 bijvoorbeeld bijna overal enkel 2G over de grens...

Qua landen zie ik dat Vodafone inderdaad ook Zwitserland en Turkije accepteert, waar KPN dat niet lijkt te doen. Bij Vodafone mag je echter weer, behalve bij Red Unlimited, slechts 100 minuten bellen van NL naar andere EU landen - zelfs als je NL bundel onbeperkt is. KPN kent die restrictie niet.

Het is dus een paar punten waarop ze stuivertje wisselen wie de beste voorwaarden heeft, en dat is dan afhankelijk van je situatie. :) Dus ik zou zeggen dat ik beter “KPN of Vodafone” had kunnen zeggen. :)
Ligt er maar net aan waar je woont, zelf nergens van met tmobile, overal prima kwaliteit waar ik kom :)
Hier eigenlijk het tegenovergestelde. Altijd Vodafone klant geweest en redelijk tevreden op een paar plekken na wat minder bereik. Dus ik naar T-mobile gegaan door de prijs en goede verhalen maar nu regelmatig zeer slecht tot geen bereik in gebouwen waar dit met Vodafone eerder nooit het geval was. Woon zelf in Zeeland omgeving Middelburg.
Maar in gebouwen gebruik je toch 'gewoon' VoWifi?
Als er wifi is wel, maar in de gemiddelde winkel, sportschool of andere openbare gebouwen meld ik me meestal niet aan op het wifi netwerk.
Vodafone had vroeger in grote gebouwen extra cellen gezet als dat bedrijf ook diensten van VF afnam. Ik weet niet of dit nog steeds zo is maar dat verklaard wel een hoop
Misschien niet zo snel, maar voor mij meer dan snel genoeg.
Wat ik belangrijker vindt is de goede dekking en met name in Europa.
Bijna in heel Europa heeft Vodafone een eigen netwerk.
Tja, ik krijg bij Vodafone/Ziggo wel leuke extra dingen waar de anderen (nog) niet tegenop kunnen. Zo heb ik Ziggo Sport Totaal en F1TV Pro gratis en ook nog €5,00 korting. Daar komt ook bij dat het bij mij thuis gewoonweg niet praktisch is om met televisie bij Ziggo weg te gaan. De beeldkwaliteit bij Ziggo is mij ook heel wat waard. :)
Tja, ik krijg bij Vodafone/Ziggo wel leuke extra dingen waar de anderen (nog) niet tegenop kunnen.
Dat hoeft in veel gevallen ook niet. Sport Totaal boeit mij persoonlijk niet. F1 boeit me ook niet. In mijn geval heb ik enkel behoefte aan de basis en dan mag dat wij mij betreft zo goedkoop mogelijk zijn. Ik heb ook geen 100/100 nodig, voor mij is 50 zat. Voor mobiel geldt hetzelfde, ik stream nooit wat en lees alleen het nieuws in de bus. Aangezien de prijzen bij Ziggo en Vodafone behoorlijk hoog liggen ben ik dus bij beide geen klant meer. Ik betaal nu een tientje voor mijn mobiel bijvoorbeeld. Alles bij elkaar geef ik maandelijks een stuk minder uit, heerlijk.
Ach ja, ik ben nogal een groot F1 liefhebber dus dan komt het mij wel goed uit. Het bespaart mij in ieder geval flink op de kosten om een F1TV Pro abonnement erbij te nemen. :)
Same here,
Al speel ik een beetje vals ;)

Mijn KPN mobiel staat op adres van familie, die daardoor weer korting krijgt + tv pakket ( en ik dubbele data )
Maar mijn schoonmoeder heeft dan weer Ziggo thuis, met sport pakket en F1pro ( waar ze niet naar kijkt, want 1,2,3 en RTL zijn genoeg )

Maar ik stond op het punt om F1pro te nemen, toen de actie langskwam voor Ziggoabo's
Klopt én klopt niet :). Ja, om 5G ready te zijn moet je het abonnement nemen dat 2,50 duurder is, maar dan krijg je er ook ongelimiteerd bellen vanuit Nederland naar de EU bij. Bij het normale unlimited-abonnement krijg je maar 120 minuten. Voor mij was dit de reden om over te stappen.

(oh ja, je krijgt ook nog iets van internet bescherming ofzo erbij: geen idee wat het doet)
'Bij T-Mobile moet je een premium betalen van € 2,50 om 5G-ready te zijn'

Klopt, echter krijg je ook nog onbeperkt bellen naar de EU, waar bij de Non-5G Ready abonnementen 'maar' 120 minuten is. Dit is nog wel een voordeel, echter niet voor heel veel mensen :).

Typo: Buitenland -> EU

[Reactie gewijzigd door DutchLegendX op 2 maart 2020 11:32]

Zat net ff te kijken. Bij KPN krijg ik 5G én mag ik onbeperkt van NL -> EU bellen zonder bij te hoeven betalen, dus dat is weer mooi meegenomen. :P
Thanks, slordig van me, ik heb het even toegevoegd :)
Ik denk dat het grootste voordeel straks (en nu ook al) in het Red Together abonnement zit icm Ziggo en minstens één ander persoon erbij.

Dan betaal je namelijk €30 (hoofd) + €12,50 (per extra) voor 2 of meer abonnementen die samen een bundel van 200GB delen. Per persoon betaal je dan €21,25 of minder als er extra mensen op zitten.

Ik denk dat Vodafone alleen de Unlimited optie heeft toegevoegd ter sport, omdat de anderen het ook hebben.

Nu zijn er natuurlijk usecases waar sommige mensen misschien daadwerkelijk meer dan 100GB per maand nodig hebben, maar voor de andere 99,5% is zo'n Red Together meer dan genoeg. Ook daar heb je per nummer in het buitenland 20GB/m (ipv 25GB bij Unlimited)
De hele unlimited-spielerij is voor 90% een non issue.

Dat 1GB tegenwoordig 'krap' te noemen is, is wel waar natuurlijk, maar vrijwel iedere particulier heeft thuis ook zo'n verbinding met modern wifi ;)
Als een ieder 'eerlijk' naar het dataverbruik gaat kijken, zien ze dat ze met 10/15GB aardig toekomen natuurlijk.
De diehard gebruiker ( vooral 'omdat het kan' ) wil graag onbeperkt, en zonder tegenwerking alles opmaken.

Maar ik denk dat er maar weinig mensen écht tegen die 5GB/d limieten aanlopen :)
Inderdaad slechts enkele keren gehad, maar dan omdat Ziggo eruit lag.... tja ik moet toch iets.
Ik heb nu een KPN 50GB bundel.
De keren dat ik daar aan gekomen ben, zijn op één vinger te tellen.
En alleen maar omdat ik het mb's delen gebruik naar 3 simonly zonder data, in een regenachtig weekend op de heide ;)

Binnenkort worden 2 van de 3 abbo's verlengd naar unlimited, en kan je daar 'maar' 25GB mee delen.
Dus wordt het tethering op de iPad ;) indien nodig
Ik heb ook een 50GB abo (van KPN) en daar zit nog Spotify Premium bij ook. Verlengen levert zelfs met extra korting een duurder maandbedrag en slechtere voorwaarden op (zoals limiet buiten NL). Ik laat het abo lekker doorlopen. :P
Mijn spotify was me al afgepakt in de vorige ronde :+
Ik ga ( met toestelkrediet) 8€ minder betalen.

Spotify heb ik tegenwoordig de family genomen, omdat we tegenwoordig al 3 luisteraars hadden.
Dus nog een 4e voor de Google Home, en Opa is nu ook aan de streaming geslagen :+
Het is mij wel eens gebeurd maar dat waren aparte omstandigheden. Tijdelijk kantoor zonder internet aansluiting. Dan maar even twee weekjes via de 4G. Als webdesigner (tweak, upload, refresh) verbruik je dan redelijk wat.
Ik begrijp de uitzonderingen wel, zelf ook meegemaakt.

Ik vind de omschakeling van de providers wel interessant,
Een paar jaar geleden werdt iedereen naar een limiet gezet want het verbruik was toch niet zo groot
( men nam het gemiddelde van ALLE aansluitingen, ipv de actieve data verbindingen )

En nu 'mogen' we kennelijk weer volop gas geven
Als het verbruik toch niet zo hoog was, waarom moest dan de eindeloos weg? Oh ja omdat mn abonnement toen bij KPN nog gegrootvaderd was met eindeloos 3G voor 14 euro, en nu bij hen eindeloos 4G 35 euro kost.

Niet zo heel interessant eigenlijk, maar gewoon de klant forceren om naar een nieuw (en 95% van de tijd duurder) abonnement over te stappen.
Omdat de telecom de angst had dat alle inkomsten weg zouden vallen, omdat niemand meer SMS gebruikte ( opkomst whatsapp )
9 van de 10 collega's naast me was de enige reden om data te hebben, whatsapp - "gratis sms"

Paniekvoetbal en te weinig inzicht in de mogelijkheden van de nieuwe markt ( of juist wel ;) )
Ik denk dat er ook een stukje infrastructuur-ontwikkeling bij zat. Dat het 4G netwerk nog niet helemaal zolide was, en er waren regelmatig meldingen waren van pieknetwerkoverload. (Mijn argument tegen KPN; dan moet je me juist op 3G eindeloos laten; heel de dag 5mb/s is beter voor het netwerk dan 2 uur 40mb/s)

En ik denk dat ze best wel aan zagen komen dat mensen meer en meer gingen streamen onderweg, en dan wil je daar best wat centjes van meepikken. Dat wegvallen van sms zal er best mee te maken hebben gehad, maar sms was voor hen gewoon gratis geld verdienen; sms liftte mee in de lege ruimte van antenneverbindingen en daarom was er ook een character limit.

Dus om dan te zeggen 'we verliezen zo inkomsten' is wel een beetje sneaky.
Nou het is blijkbaar zo'n issue dat we dit nu brengen alsof het iets nieuws is.
Jaren geleden (begin 3G) waren er al onbeperkte abbo's, toen vonden de providers dat ze (toevallig allemaal) hier mee moesten stoppen 'want kosten/netwerk kan het niet aan'.

Nu verbruiken we meer dan ooit per gebruiker en komt het terug. En ja we hebben nu 4G en gaan naar 5G, echter die argumentatie was toen ook opgegaan. Als ik kijk naar mijn omgeving is niemand minder gaan gebruiken, maar alleen meer gaan betalen. Met dat geld zijn alle problemen pro-actief verholpen.
/sarcasm
Je hebt met Red Together (icm Ziggo) gewoon 80GB in Europa.
@robertwebbe ik ga niet in discussie, ik zeg wel per direct mijn abbo op zodra ze dat gaan enforcen want dat heb ik vantevoren expliciet nagevraagd aan VF, en ten tijde dat ik hem afsloot hadden ze dat niet, en hebben ze tot op heden gelukkig ook nooit gedaan, als dit wel zo in hun policy staat siert het hen dat ze hier dus vrij soepel mee omgaan.

[Reactie gewijzigd door zion op 2 maart 2020 13:10]

Er is een fair use policy voor Red Together: Voor de Red Together (Extra) abonnementen geldt een EU datalimiet van 20 GB per sim per maand.

Bron: https://www.vodafone.nl/_...vodafone_red_together.pdf
Dan kan je nu dus 200 GB verstoken. Vaak delen mensen het met ander gezinslid en is er maar 1 van de 2 een “groot verbruiker” de data wordt niet 50/50 verdeeld namelijk.
Ook daar heb je per nummer in het buitenland 20GB/m (ipv 25GB bij Unlimited)
Het was toch zo dat je bij abonnementen met een limiet, exact hetzelfde in de EU moet bieden (roam like home)? En bij unlimited abonnementen wel restricties kan opleggen afhankelijk van het maandbedrag?

Ik heb nu 30GB die ik ook in het buitenland kan gebruiken en gebruik. Gaat een upgrade nu een downgrade worden?
exact de situatie die ik thuis heb met mijn vriendin.
Door extra friends & familly zitten wij met z'n tweeen op 38 euro.. Das 19 euro pp en 200GB is voor ons praktisch onbeperkt (we kunnen samen alles doen wat we willen en komen nooit aan die 200GB (160GB ook al lang niet)

Vind ik toch wel een vrij goeie deal. Dat lukt bijna nergens beter..
Ik heb zelf ook een Red Together abo samen met mijn vriendin, geen problemen mee en goede prijs. Enige nadeel is dat je geen extra data sim kan nemen, gewoonweg niet mogelijk. Snap niet waarom niet, aangezien je gewoon 200GB hebt.
Je kan een extra Red Together abo erbij nemen en dat gebruiken als datasim. Kost je 12,50 euro (of 15 euro zonder Ziggo korting) p/m en gaat af van je totale databundel.
Ik heb gratis een datasim (multisim) erbij bij mij 30GB Red abo, bij lagere abo's was dat €5. €12,50 is heel wat anders dan he.
5GB limiet en met de app ophogen per 1GB?

Buiten dat ik dat nooit verbruik lijkt het me bloed irritant, wéér een app. Tegenwoordig heb je voor elke scheet een app nodig en nu ook voor je mobiele abonnement :?
Apps voor je mobiele abonnement bestaan al tijden, voor het inzien van je verbruik, snel wijzigen van instellingen (bijv. voicemail), bijkopen van producten.
Ik gebruik mijn T-mobile app regelmatig en vind hem enorm handig. Hoef je niet steeds naar de website toe om dingen te doen.
Het kan ook wel handig zijn maar je hebt inderdaad voor elke scheet een app nodig. Zo proberen allemaal zo handig mogelijk te zijn maar voor je verzekeringen en nuts dingen heb je zo 10 apps. Niet perse praktisch.
Tsja wat noem je "nodig", het is vaak meer een kwestie van wat je zelf wilt/kiest. Wat je al zegt dat je ze zelf handig vindt. Of hoe anders wil je over diezelfde functionaliteit beschikken?
Ikzelf wil/gebruik zulke apps niet, en doe dat alles via pc+browser.
Dus als je ze niet handig vindt of weinig vindt toevoegen, kan je ze naar wens eraf kieperen, lijkt mij.

Enige dat ik mis, is dat ik geen SNS betaalverzoeken kan sturen, omdat dat alleen werkt met zo'n app.
Maar ik wil niet afhankelijk zijn van een smartphone, dus dan maar geen betaalverzoeken. Of als ik dat ooit wel wil of "nodig" heb, een andere bank waar dat wel via een webbrowser kan.
klaag jij ook dat je meerdere websites nodig hebt voor verschillende services? de meeste van dit soort apps zijn namelijke niks meer dan de website van desbetreffend bedrijf maar dan met alle instellingen voor je account samengepropt. En ze nemen ook nog eens nauwelijks ruimte in. Ik vind het persoonlijk veel handiger dat ik gewoon op mijn mobiel de tele2 app kan aantikken en inloggen met vingerafdruk om dingen te veranderen ipv dat ik eerst naar mijn browser, dan naar de website, vervolgens naar het inlogscherm, dan inloggen en mijn wachtwoord er weer bij moeten trekken en dan navigeren naar wat ik wil weten.
Ik heb bij Tele2 Unlimited. Hier kun je of de app gebruiken om meer te gebruiken of een sms sturen, maar ik heb eigenlijk nooit meer nodig dan 5 GB per dag. En toen ik wel meer gebruikte kreeg ik een mail over de fair use policy :)
Ik vind het zelf altijd wel handig om de app van mijn provider geïnstalleerd te hebben op mijn telefoon.

Het is tot nu toe in ieder geval niet zo dat je nog een aparte app moet hebben, de functie zit (bij T-Mobile in ieder geval) in de normale app van de provider ingebouwd
5GB limiet en met de app ophogen per 1GB?

Buiten dat ik dat nooit verbruik lijkt het me bloed irritant, wéér een app. Tegenwoordig heb je voor elke scheet een app nodig en nu ook voor je mobiele abonnement :?
5GB per dag ...
Dus van 00:00 tot 23:59u en daarna is de teller weer op 0 gezet.
En verder is het eenkwestie van een SMS sturen ( autorepy ) en gebeurt het op de achtergrond

[Reactie gewijzigd door FreshMaker op 2 maart 2020 11:54]

Ik vind vooral het upgraden van 1 gig per keer omslachtig. Ik heb toch onbeperkt. Waarom moet ik dan steeds upgraden, en steeds maar met stapjes van 1 gig?
Dat is om overmatig gebruik te ontmoedigen en om te voorkomen dat je het als een permanente internetverbinding gaat gebruiken. Veel mensen in buitengebieden gebruiken hun smartphone als hotspot voor sneller internet dan traag ADSL via koper.
Maar daar betalen ze toch voor, dat is toch gewoon hun recht?

Toen T-mobile hier thuis hun ADSL niet aan de gang kreeg was dat zelfs hun oplossing!

[Reactie gewijzigd door 911GT2 op 3 maart 2020 20:02]

Ik ben het zeker met je eens dat je er voor betaalt en dat het voor velen zeker een oplossing is. Helaas ontmoedigen bijna alle providers dit soort gebruik met die opwaardeer GB's via SMS. Maar als je coax (Ziggo?) hebt, heb je in ieder geval nog de mogelijkheid voor snel internet. Hier is ook alleen traag ADSL (20mbit max) mogelijk dus ben blij dat ik dan nog wel Ziggo heb.
Vraag me toch echt het bestaansrecht van die Start abonnementen af gezien de prijzen.
Bij providers als Simpel en Youphone heb je voor 10 euro al 4GB + onbeperkt bellen resp. 6GB + 200minuten.

Mét Ziggo stelt Vodaphone hier maar 2GB + 150minuten tegenover, zonder Ziggo hebben we het maar helemaal niet over :+
Zelfs bij de duurste optie van 16 euro in de maand krijg je (met Ziggo!) hiervoor minder dan bij Youphone voor 10 euro.
Kan me eigenlijk alleen voorstellen dat mensen die ongeïnformeerd zijn deze veel te dure opties afnemen.

De duurdere Red abonnementen zijn mogelijk wat competatiever geprijsd, maar bij die Start abonnementen lopen ze zelfs mét Ziggo zwaar achter op de concurrentie.

[Reactie gewijzigd door !mark op 2 maart 2020 11:29]

Ik denk dat hier een stukje doorberekenen van de kosten van de "gratis extra's als je ook Ziggo hebt" in zit. Daarnaast las ik op internet toen ik onderzoek deed naar een nieuwe provider ook over aardig wat providers (behalve Simyo dacht ik), dat de klantenservice en/of facturing nogal te wensen overliet. Minder gedoe met klantenservice is mij persoonlijk ook wat geld waard. Dat gezegd hebbende, wil ik absoluut niet beweren dat Ziggo, Vodafone of KPN alles perfect doen, maar persoonlijk dusver geen klachten.
Mijn persoonlijke ervaring in 2 maanden Vodafone is dat klantenservice zeer matige kennis heeft en nauwelijks in staat is om probleemoplossend een beetje door te denken.
Facturen zijn ook een puzzel.
Had een klein beetje valse start, dat is niet zo erg. Maar wel storend is dat vervolgens niet goed wordt opgelost. Kennis, kunde en communicatie verwacht je toch meer van..
Ipv Start abonnement lijkt dochterbedrijf HollandsNieuwe dan ook geschikt. Heb zelf onlangs Red Essential afgesloten, krijg nu dus voor zelfde geld veel meer data. Maar eigenlijk die data niet nodig., maar wel graag onbeperkt bellen. Jammer dat HollandsNieuwe vorig jaar november/december mij bij specifieke navraag niet vertelde dat Vowifi en VOLTE geactiveerd zou worden, had ik daar mooi terecht gekund a circa 10euro per maand ipv 18euro nu.
Deels marketing, je maakt het een potentiële klant aantrekkelijker om voor die paar euro extra toch een red essential aan te schaffen of om ook Ziggo erbij te nemen.
En vergelijken met een virtuele provider vind ik wat kort door de bocht, die zullen zowel qua investeringen als service toch wel behoorlijk wat bochten afsnijden.

En youphone wil ik gratis nog geen nummer van. Laatst voor familie overstap geregeld van hun nummers daar. Werden ze alle 3 (losse klantnummers) 'per ongeluk' 2 dagen voor de nummerportering afgesloten. Wil je dan dat je nummer hersteld wordt, graag heraansluitkosten betalen. Doe je dat niet kan ook de nummerportering niet afgerond worden. Criminele bende is het.

[Reactie gewijzigd door Nephalem op 2 maart 2020 20:09]

Zitten met het gezin bij T-Mobile, hebben allemaal onbeperkt internet en betalen per persoon €25. Allemaal onbeperkt in NL, 10 Gb in EU.
Bij unlimited data is het inmiddels 18GB (bron: afgelopen weekend in Dublin geweest en het SMS-je gekregen die 18GB aangaf.
tja zonder eventueel andere voordelen mee te rekenen (zoals Friends&Family)

2 ouders + 2 kinderen: 1x Together + 3 extra = 30 + (3x12.5) = 67,50 / 4 = 16.90

Dan heb je dus gezamenlijk 200GB (50 p.p maar als 2 personen maar 20GB gebruiken hebben de andere 2 er 80GB)
Ja is niet onbeperkt maar ik denk voor een gemiddeld gezin meer dan genoeg. en zit je dus ver onder je 25 euro p.p
even een vraagje: ik ben de laatste paar weken 2x tegen de limiet van 5GB voor een dag aangelopen (verbaasde me wel, maar kennelijk veel data gebruikt die dag). Nu kun je dan met 1GB ophogen door een sms-je te sturen. Ik lees regelmatig dat mensen dit automatiseren, maar ik heb me suf gezocht en eigenlijk niets bruikbaars gevonden. Is dit mogelijk op een (standaard IOS) Iphone en zo ja hoe? (autoreply op de sms die je krijgt dat je aan je limiet zit lijkt me het handigst?)
Thanks, die optie kende ik niet. Maar werkt alleen in Do not disturb modus, dus ook niet erg bruikbaar helaas. Daarnaast gaat hij dan een sms-jes sturen naar al je contracten of naar je favorieten. Weet niet of die daar erg in geïnteresseerd zijn ;)
Wel grappig om een dag aan te staan
"kom je nog sporten"
@influenza - "Graag 1GB Extra"
"Wat ?
@influenza "Graag 1GB Extra"

Worden hele gesprekken zo

Je kan het per contact toewijzen, en volgens mij ook altijd, of eenmalig
Bij Vodafone zal dit niet gaan werken, je kunt je extra data krijgen via MyVodafone en niet via Sms.

[Reactie gewijzigd door robertwebbe op 2 maart 2020 12:46]

Dat wordt een tasker plugin bouwen dan op Android.
Dan is red together een betere deal als je het met z’n tweeen doet. In de nieuwe situatie heb je dan 200 gb te verstoken... ism ziggo. En geen limiet van 5gb per dag.

[Reactie gewijzigd door Greetoz op 2 maart 2020 11:34]

Je limiet is geen 5gb perdag, je kan zoveel 1gb aanvullen wanneer jij wil gratis
Tja, enige keer dat ik meer dan 5 gb gebruik is als ik bijv streaming diensten gebruik. Dan zit ik niet te wachten om telkens 1 gb data te moeten toevoegen.
Dus jij kiest voor 1x 5gb permaand en daarna niks meer? 👍🏻😂
Uhm. Ik zeg dat ik vind dat red together dan een betere deal is. Vooral ism ziggo. Je kan dan gewoon 100 (of 200gb Als je nog een gebruiker hebt) gebruiken zinder een dag limiet. En het kost ook nog eens minder.
Bij Tele2 koop je een onbeperkt abbo voor 25 euro per maand. Dat is toch wel een flink verschil.

[Reactie gewijzigd door Yariva op 2 maart 2020 15:55]

Bij Tele2 koop je een onbekend abbo voor 25 euro per maand. Dat is toch wel een flink verschil.
Maar ja, dan weet je niet wat je krijgt...
Hoezo zou je dat niet weten? Ik snap niet helemaal waar je op suggereert; bereik, klantenservice, 4g snelheid..?

[Reactie gewijzigd door Yariva op 2 maart 2020 15:56]

Je hebt "onbekend" staan ipv "onbeperkt". @Bosmonster is een beetje een grappenmaker.
Ah... Iets met autocorrect en een maandag ;)
Maar ja, dan weet je niet wat je krijgt...
??

Ik ben al meer dan 2 jaar bij Tele2, je krijgt onbeperkt internet voor 25 euro per maand.

[Reactie gewijzigd door fj78 op 2 maart 2020 12:20]

Ik vind het maar hoge prijzen hoor. Aanbieders zoals Youfone of Simpel hebben dit toch wel beter geregeld, en zitten op dezelfde netwerken.
Alleen bied vodafone meer dan alleen het netwerk.
Misschien, maar of deze extra diensten de meerprijs waard zijn is nog maar de vraag - dit is echter een afweging die iedereen zelf moet maken.
In mijn geval zeker waard. Alleen al door de extra aanvullende EU landen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee