Nederlandse cryptoexchange Anycoin Direct maakt melding van datalek

Het in Nederland gevestigde Anycoin Direct licht zijn klanten in over een mogelijk datalek en heeft de Autoriteit Persoonsgegevens daarvan op de hoogte gebracht. De exchange 'kan niet uitsluiten' dat onbevoegden toegang hebben gehad tot gegevens van klanten.

Anycoin Direct meldt in een e-mail aan gebruikers dat er op 8 oktober 2019 'ongebruikelijke activiteiten' waren op servers van het bedrijf. De exchange heeft de site destijds offline gehaald en communiceerde daar toen over in een kort nieuwsbericht.

Nu heeft de exchange vastgesteld dat 'niet uitgesloten kan worden dat er toegang is geweest tot gegevens van klanten'. Volgens Anycoin Direct gaat het om namen, e-mailadressen, adresgegevens, ip-adressen en in sommige gevallen geboortedata. Er zouden geen aanwijzingen zijn dat er ook andere gegevens inzichtelijk waren. De dienst adviseert klanten om alert te zijn op phishingaanvallen.

Anycoin Direct heeft het datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens gemeld en aangifte gedaan bij de politie. De dienst zegt na het incident vorig jaar een beveiligingsbedrijf ingeschakeld te hebben om systemen en protocollen door te lichten. Daarna is de beveiliging aangescherpt. De dienst heeft een pagina op zijn supportwebsite gezet met antwoorden op veelgestelde vragen.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

28-02-2020 • 16:03

43 Linkedin

Submitter: Yeebo

Reacties (43)

Wijzig sortering
Men wist dus op 8 oktober 2019 al dat er verdachte activiteiten gaande waren. Met andere woorden: Men heeft iets opgemerkt ergens in de logs of systemen en daaruit geconcludeerd dat er iets aan de hand was. Natuurlijk is er daarna tijd nodig om aanvullend onderzoek te doen en breder te kijken, maar als je blijkbaar je website/servers weer kort daarna online brengt heb je dus iets opgelost en weet je ook waar het probleem zat. Als dat bij een database zat, dan wist men toen ook al dat de kans op een datalek erg groot was en weet je ook al wel waar men minimaal toegang toe heeft gehad.

Op 12 oktober zegt men: Right now, the website is up and running and our analysis shows that no customer data, -funds and/or -documents have been compromised. en nu beweert men iets anders. Zorgvuldig te werk gaan is belangrijk, maar ik vind de tijd die hiertussen zit wel erg groot. In de tussentijd heeft men deze buitgemaakte data dus kunnen misbruiken om ook toegang te krijgen tot andere websites, exchanges en dergelijke en ik was hier niet van op de hoogte. Is men dan onlangs op de vingers getikt om nu alsnog melding te maken bij de AP, of hoopte men dat dit stilletjes over zou waaien? Dat is een aanname, maar ik vraag mij af wat je in de 3-4 maanden daarna pas terug kunt vinden en geef dan in de melding op je website aan dat je daar verder onderzoek naar zult doen en houd je klanten actief op de hoogte, want laten we eerlijk zijn: Nagenoeg iedereen was dit inmiddels alweer vergeten.

Anycoin Direct was overigens in 2018/2019 relevant, volgens mij gebruiken tegenwoordig veel mensen andere platformen zoals Bitvavo om in/uit te stappen richting cryptocurrency, ik ben in ieder geval de afgelopen 6-12 maanden niet op Anycoin Direct geweest om daar crypto aan te schaffen of te verkopen, de prijzen liggen in verhouding ook erg hoog.

Mijn gegevens zijn hierbij dus ook gelekt, onlangs bij de BitMEX lek ook al, er zijn nog wat stappen te maken in cryptoland... Mogelijk omdat de betreffende bedrijven en exchanges allemaal nog maar relatief kort bestaan ten opzichte van bijvoorbeeld banken, DeGiro, etc. Maar je vertrouwt enorm veel gegevens aan ze toe ivm KYC (Know Your Customer), waaronder je identiteitskaart, waardoor je het allerhoogste beveiligingsniveau mag verwachten. En ja, ik kom zelf uit de IT, ik weet dat 100% veiligheidsgarantie niet mogelijk is. Partijen als een Binance, Kraken en Coinbase nemen beveiliging erg serieus, maar anderen gaan er redelijk amateuristisch mee om, waarmee ik niet wil zeggen dat dat voor Anycoin Direct ook het geval is, al had ik wel graag eerder en meer informatie ontvangen.

[Reactie gewijzigd door Taro op 28 februari 2020 19:57]

In oktober 2019 hebben zij op hun eigen website en via Twitter wel gemeld dat er verdachte activiteiten waren en er een onderzoek was gestart.

Het is niet altijd zo makkelijk om direct zulke conclusies te trekken; het was maar de vraag of er met de verkregen rechten direct toegang was tot de data of dat hier een "2e hack" binnen de omgeving voor nodig was bijvoorbeeld.

Overigens heb ik deze e-mail gehad van Anycoin Direct vandaag:
Geachte klant,

Op 8 oktober 2019 hebben wij ongebruikelijke activiteiten op servers van Anycoin Direct geconstateerd. Wij hebben hier toen via onze website en social media over gecommuniceerd. Naar nu blijkt kan niet worden uitgesloten dat onbevoegden bij dit incident toegang hebben gehad tot gegevens van onze klanten. Het gaat hierbij om namen, e-mailadressen, adresgegevens, het IP-adres van de computer waarmee het account bij Anycoin Direct is aangemaakt en, in sommige gevallen, de geboortedatum van onze klanten. Er zijn op dit moment geen aanwijzingen dat het ook gaat om andere, (privacygevoelige) informatie. We hebben aangifte gedaan bij de politie en een melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wij willen onze klanten onze welgemeende excuses aanbieden. Anycoin Direct is al sinds 2013 een van de leidende cryptocurrency exchange services binnen Europa. De klantervaring en de hoogste eisen op het gebied van veiligheid en privacy zijn voor Anycoin Direct altijd leidend. Wij hebben direct na het incident in oktober 2019 een gespecialiseerd beveiligingsbedrijf ingeschakeld om onze systemen en protocollen nogmaals door te lichten. Dit heeft geleid tot aangescherpte maatregelen op het gebied van veiligheid en de bescherming van de gegevens van onze klanten.

Wat betekent dit voor u?

In principe is er geen reden tot zorg, maar wij adviseren u extra alert te zijn voor phishing e-mails. Hierbij moet u denken aan partijen die u benaderen en u vragen om bijvoorbeeld uw wachtwoord en bankgegevens. Uiteraard dient u hier nooit op in te gaan.

Omdat we ons kunnen voorstellen dat u nog vragen heeft hebben wij een speciale pagina ingericht waar u extra informatie kunt vinden. Overige vragen kunt u sturen naar support@anycoindirect.eu
Mijn gegevens zijn hierbij dus ook gelekt, onlangs bij de BitMEX lek ook al, er zijn nog wat stappen te maken in cryptoland...
Wat heeft dit met het cryptoland te maken? Er was recently een gigantische lek waarin meer dan 700 miljoen unieke email adressen zaten. Overal worden er sites gehackt en gegevens gelekt, staat compleet los van crypto.
Het is voor de meeste ook niet meer dan een investering, met high risk high reward.
je duizend euro keer honderd binnen een jaar of naar nul, dat soort dingen zie je alleen in crypto, sommigen houden ervan, daarom is die markt zo groot.
Ook wordt bitcoin in veel zuid amerikaanse landen wel veel gebruikt, anders dan hier.
Als het een succes moet worden is er iets nodig als een centraal overkoepelend orgaan die de boel in de gaten houdt. Een soort Nederlandse Bank. Als die er niet zou zijn, zouden er tussen de normale banken ook cowboys zitten die er een zooitje van maken.
Als het een succes moet worden is er iets nodig als een centraal overkoepelend orgaan die de boel in de gaten houdt
Dit gaat tegen alles in wat crypto hoort te zijn, namelijk niemand die er de controle over heeft. Transacties die niet ongedaan kunnen worden gemaakt en een netwerk dat veilig genoeg is waarbij 51% aanvallen niet mogelijk zijn is wat je juist wil bij crypto. Zodra er een instantie is die er wel controle over heeft is crypto geen crypto meer. Iedere zogenaamde crypto waarbij er wel een bedrijf is die transacties ongedaan kan maken is voor de meeste mensen dan ook geen crypto.
En hoe noem je de grote aandeelhouders dan die de waarde kunnen doen vallen met de druk op een knop ?
Of het nou POW of POS is maakt niks uit.
De rijken bepalen wat er gebeurd.
Hoe vaak hebben we niet gezien wat er gebeurt als de groot aandeelhouders het niet eens blijven en er forks ontstaan.
Alle Bitcoin heeft meer dan een half dozijn forks in 2 jaar tijd.
Nou, we hebben het wederom gezien.
Een hack die gebeurd is en men gooide dagen geleden de coins op de markt.
Gevolg ? Totale chaos en BTC en de rest van de crypto vallen dramatisch naar beneden.
In 1 week tijd is je BTC wel ruim 20% minder waard.
Zie je het punt ? Mensen vinden het wel prima zo, crypto lost geen problemen op.in de ogen van velen en zorgt juist voor problemen.
Crypto heeft een aantal punten dat fiat niet heeft wat juist geweldige dingen zijn. Zoals het niet oneindig kunnen bijdrukken van nieuwe munten. Zoals geen bedrijf of overheid die kan zeggen, we blokkeren de boel en je hebt pech. Er is niemand die de controle heeft over crypto.

Wat beteft het zorgen voor problemen is dat nogal onzin. Het criminele gebruik van crypto is erg klein deel en je kan hetzelfde doen met fiat, goud, diamanten of wat dan ook.
Niemand heeft controle over crypto ?
Ga je mij vertellen dat de miners en de grote spelers geen zeggenschap hebben ? We hebben de laatste jaren gezien wat er gebeurt als grote partijen verkopen of splitten en er volgt een fork. Met gewoon geld ontstaat er niet zomaar een nieuwe munt. Zullen we de forks eens gaan tellen ?

De grote jongens bepalen min of meer de waarde want als er morgen 1 van de grote jongens besluit 10% van zijn aandeel te verkopen dan stort de waarde in met rustig 10 tot 15%. Dit hebben we de afgelopen jaren verschillende malen gezien.

Proof of stake ? Ook hier kunnen de Groot geld bezitters veel aandelen kopen en dus bepalen wat er gaat gebeuren.
Hoe gaat het NU met de crypto ?
De financiele markt heeft issues door corona en nu zien we de NIET centrale crypto ook vallen als een gek.
In minder dan 1 maand eventjes 40% aan waarde verliezen met BTC en sowieso de rest van de crypto.
Het was toch juist de bedoeling dat met name BTC het virtuele goud was en los zou staan van de reguliere markt ....

Zoals ik al zei, het wordt niks. Niemand heeft er op die manier vertrouwen in.
Heb je nou serieus dit oude bericht opgezocht omdat je wil zeggen dat je gelijk had ? Damn gast... Dit nog los van het feit dat een daling niets zegt over de toekomst. Maar goed omlaag of omlaag maakt mij niets uit als ik geld mee verdien.
Gaat mij erom dat dit is wat ik bedoelde, het is niet stabiel, en zal ook geen acceptatie krijgen.
Dat jij ermee verdiend is leuk en dat is de reden dat 90% van de crypto geeks erin zitten en niet om de daadwerkelijke gedachte en het concept ervan.
Zojuist de mail gekregen, het kleine beetje winst wat ik met het crypto avontuurtje heb gemaakt weegt niet op tegen de privacy risico's
Nooit iets besteld bij een webshop? Je staat ook verder nergens ingeschreven voor wat dan ook? Je doet alsof je voor 'je winst' exorbitante risico's kwa privacy neemt terwijl het niet anders is dan bij een gemiddelde andere toko.

[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 28 februari 2020 22:33]

Een verschil is wel dat veel cryptobeurzen je vragen om een kopie van je legitimatie en een bankafschrift, voordat je kunt handelen.
De meeste niet direct maar pas na x 'omzet'. Voor de specifieke situatie die harold schetst is zijn privacy reactie overdreven. Dat heeft niks te maken met bezighouden met crypto maar bezig houden met grotere geldstromen. DAAR moet je van onze overheid je privacy een beetje voor opgeven. Niet omdat het crypto is. Elke andere non crypto beurs heeft de zelfde regels, bij crypto heb je nog de kans er onder uit te komen.

Decentralised beursen doen uiteraard geen enkele kyc

[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 29 februari 2020 14:31]

De email:

Geachte klant,

Op 8 oktober 2019 hebben wij ongebruikelijke activiteiten op servers van Anycoin Direct geconstateerd. Wij hebben hier toen via onze website en social media over gecommuniceerd. Naar nu blijkt kan niet worden uitgesloten dat onbevoegden bij dit incident toegang hebben gehad tot gegevens van onze klanten. Het gaat hierbij om namen, e-mailadressen, adresgegevens, het IP-adres van de computer waarmee het account bij Anycoin Direct is aangemaakt en, in sommige gevallen, de geboortedatum van onze klanten. Er zijn op dit moment geen aanwijzingen dat het ook gaat om andere, (privacygevoelige) informatie. We hebben aangifte gedaan bij de politie en een melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wij willen onze klanten onze welgemeende excuses aanbieden. Anycoin Direct is al sinds 2013 een van de leidende cryptocurrency exchange services binnen Europa. De klantervaring en de hoogste eisen op het gebied van veiligheid en privacy zijn voor Anycoin Direct altijd leidend. Wij hebben direct na het incident in oktober 2019 een gespecialiseerd beveiligingsbedrijf ingeschakeld om onze systemen en protocollen nogmaals door te lichten. Dit heeft geleid tot aangescherpte maatregelen op het gebied van veiligheid en de bescherming van de gegevens van onze klanten.

Wat betekent dit voor u?

In principe is er geen reden tot zorg, maar wij adviseren u extra alert te zijn voor phishing e-mails. Hierbij moet u denken aan partijen die u benaderen en u vragen om bijvoorbeeld uw wachtwoord en bankgegevens. Uiteraard dient u hier nooit op in te gaan.

Omdat we ons kunnen voorstellen dat u nog vragen heeft hebben wij een speciale pagina ingericht waar u extra informatie kunt vinden. Overige vragen kunt u sturen naar support@anycoindirect.eu


Kwam in mijn spam folder trouwens... :/
telkens ik naar bitstamp ga komt de vraag om extra gegevens in te vullen. En die zijn niet min... ze willen loon weten, familiale status, wat je beroep is enz enz...
Dit vraagt een bank toch ook niet bij het openen van een nieuwe rekening? Wat al die gehacked worden?
Ja dat had ik dus bij het storten van een substantieel bedrag, werd geforceerd tot invullen van de meest idiote kyc ooit en heb dus maar van alles verzonnen om toegang te krijgen tot mijn geld.
Het is allemaal veel complexer en meer romslomp dan wat dan ook.
E-mailen was vroeger ook enorm omslachtig. Of websites maken. Kijk waar we nu zijn. Heb geduld :+

[Reactie gewijzigd door JorzoR op 28 februari 2020 20:36]

E-mailen voegt iets toe. Het is mij nog steeds niet duidelijk welk probleem cryptocurrencies kunnen oplossen die niet met traditioneel betalingsverkeer kunnen worden opgelost. De technologie is natuurlijk heel interessant, maar technologie zonder probleem is vrij zinloos.
Denk dat we nu goed kunnen zien hoe belangrijk en nuttig crypto is ...
Corona hype en in 1 week tijd daalt je BTC 25% en andere crypto nog wel meer.
Ja, echt de toekomst dit.
Ja, echt de toekomst dit.
Buy the dip :+
Wanneer was vroeger ? Email in 1997 was niet veel anders als nu ...
E-mailen is dan wellicht niet het perfecte voorbeeld. Maar je kan toch ook wel zien dat allerlei handelingen op het internet de afgelopen jaren vele malen makkelijker zijn geworden? Waarom zou dat over X aantal jaar niet voor crypto het geval kunnen zijn?
De huidige crypto bestaat ook al jaren en is niks nieuws
Beter om te zeggen dat het al jaren in ontwikkeling is.

Niks nieuws?

Voor het eerst ben JIJ compleet eigenaar van je eigen centen. Niet je bank. En niet afhankelijk van een geldprintmachine.
Het is nog steeds niet gebruikersvriendelijk
Is Coinbase niet gebruiksvriendelijk?
het is niet snel
Over het algemeen sneller dan traditionele "bank naar bank" overboekingen. En helemaal tussen landen.
en het is niet stabiel .....
Qua prijs heb je een punt :+ Technisch gezien is Bitcoin enorm stabiel; het ligt er nooit uit.

[Reactie gewijzigd door JorzoR op 28 februari 2020 20:47]

Voor perfectie en evolutie moet je adoptie hebben en dat is er niet. Met name de grote geldstromen zijn steeds dezelfde wallets. Het zijn enkelt de fans, early adopters en wat geeks die er wat mee doen.

Je bent compleet eigenaar van je geld, ja dat hebben we gezien want exchange na exchange viel om, weg crypto.
Ja je moet het zelf beheren (wallet, paper wallet). Ja leuk maar je moet het ook kunnen verzilveren want je hypotheek of huur kan je er niet mee betalen. Leuk om koffie mee te betalen als de koers gunstig is bij een hipster café.
En je eigen geld is afhankelijk van nieuws over de onthulling van Satochi, tweets van McAfee, beslissingen van China en ga zo maar door.
Wat heb je er dan aan ?

Snelheid ? Laat me niet lachen. Het is niet snel en geen hond gebruikt het in vergelijk met reguliere middelen. Kijk eens rond de kerstdagen naar het aantal betalingen per seconde. Wens je succes met crypto.

Wil nog weleens dat jij in 1 seconde 1000 euro over maakt naar de ander naast je met bijv. BTC. Never nooit niet.
Lukt je makkelijk met het huidige systeem.

Buitenland ? Doe je dat dagelijks ? Maakt de snelheid dan echt uit voor die ene keer ?
Enne wat kost het kopje koffie betalen ? Herinner me nog de fees toen BTC op 20K stond ... Liep enorm op en een beetje rappe transfer (binnen half uur) koste je rustig bijna 2 tientjes.
De goedkopere fee zorgde voor een snelheid van soms een paar dagen ! ( Was druk op het netwerk).

Veels te veel nadelen en oplossingen voor problemen die er vaak al helemaal al niet meer zijn. Veel tech is inmiddels hopeloos verouderd. Net zoals vele pioniers met het begin van het internet.
Noem de grote van toen eens op die nu nog steeds dik mee doen.
Juist ja .....
cryptomunten en blockchain technologie is nog niet 'mature' genoeg om in productie ingezet te worden
een handje vol miljarden bedrijven investeren er veel geld in voor development maar het zal zeker nog niet gereed zijn voor productie.

nu zijn er voornamelijk early adaptors ermee bezig en geeks meestal met één reden: geld

bitcoin is indd wel traag maar vergeet niet bitcoin is de oudste blockchain technologie wat constant verbeterd wordt

er zijn inmiddels verschillende crypto munten beschikbaar die ook veel veel sneller zijn dan bitcoin
en in sommige gevallen bijna zonder transactie kosten
maar die komen niet zo vaak in de spotlight: geen adoptie.

denk dat mensen dit soort ontwikkeling te snel beoordelen
Dit is wat ik dus al zei ... Heel veel oude techniek, in de praktijk niet snel, niet practisch en een usecase ontbreekt vaak want velen hebben helemaal geen problemen met betaalverkeer (het is makkelijker dan ooit).
Je kan een prima techniek hebben maar zonder adoptie kom je nergens.
Success = Kwaliteit x acceptatie

Nogmaals, de meesten hebben geen issues en het moderne betalingsverkeer vinden ze prima.
Vrijwel niemand (percentage gewijs) maakt sommen geld over naar de andere kant van de planeet en zelfs als dat gebeurd zijn er voldoende middelen die dat al decennia doen.
Kan dat beter en goedkoper ? Vast wel, maar een kleine groep gaat dat verschil niet maken, zeker niet kijkende naar de vele nadelen die hieraan kleven.

Zal niet de eerste keer zijn dan een nieuwe techniek onderuit gaat door een hack en de valuta niks meer waard is, of dat het team erachter alweer bezig is met wat anders en dat het project min of meer in de steek gelaten wordt.
In de afgelopen 2 jaar overkwam dat meer dan 2000 projecten !
Niet vreemd want dagelijks kwamen er tientallen bij en zat er ook veel onzin en scams tussen en dan is het wel erg lastig om mensen dan warm te krijgen voor zoiets.

En ja, de voorstanders boeit de blockchain en aanverwante techniek meestal geen ruk maar het gaat vaak om profits (95% van de crypto verdedigers hier). De echte believers die zaten er al in bijna 10 jaar geleden en dat groepje is extreem klein tegenwoordig.
Die 'dit' is dus niks te complex maar heeft te maken met wetgeving en wantrouwen naar staatsonderdanen. Men wil alles volgen.

Je meeste argumenten zijn makkelijk onderuit te halen sentimenten maar heb er even geen tijd voor.

[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 28 februari 2020 21:57]

Morgen is de 'huidige vorm' anders, overmorgen ook. Net als vorige week, en een jaar geleden en 10 jaar geleden. Simpel zat.
Layer 2 protocollen die zorgen voor instant transfers en de beloofde near zero fees bijvoorbeeld. Het woord ontwikkeling is jou blijkbaar vreemd. Denk je ook dat een batterij nog altijd hetzelfde is gebleven 'omdat me telefoon nogsteeds geen volle dag mee gaat'?
Niet eens op reageren joh, mensen die graag ergens op schijten zonder er zelf ook maar iets van te weten.
De grootste crypto currency BTC heeft via het layer 2 protocol lightning bijna gratis instant transfers. Dat zal op den duur voor btc de standaard zijn. Maar het punt is dat er gewoon ontwikkeling blijft plaatsvinden die stuk voor stuk verbeteringen toevoegen. Dat wat jij eist vandaag niet kan (alhoewel het duidelijk is dat je eigenlijk niet echt op de hoogte bent van wat er kan) wil niet zeggen dat er niet aan gewerkt wordt. Ik kan BTC nou niet echt een obscure altcoin project noemen. Verder is 'crypto' inmiddels al lang niet meer enkel 'muntjes minen en rondsturen' en ook die ontwikkeling gaat minstens zo hard.

Jouw dagelijks leven is dat van een ander niet.

Maar alleen lightning al haalt eigenlijk alle pijnpunten die jij zelf benoemd onderuit behalve fluctuaties in waarde. Jij blij dat je Nederlander bent, maar mijn Turkse en oekraiense vrienden zijn ook niet bepaald blij met het in rook opgaan van hun vermogens. Dat is niet exclusief aan crypto currencies. Hele volksstammen die overigens geen toegang hebben tot regulier bankverkeer maar wel een mobieltje hebben. Het is niet overal zo goed geregeld als in de EU (alsnog matig en verbeterd ook maar mede onder druk van crypto) Maargoed, ook een crypto currency kan gewoon 100% stabiel aan je geliefde euro gelinkt worden. Sterker nog, er zijn landen/banken die spelen met het idee. (nog sterker, er zijn er al een paar maar die vertrouwen we niet toch?) Nog een 'probleem' dat geen probleem hoeft te zijn als je dat niet wilt,opgelost. 5 jaar geleden had mijn oma me voor gek verklaard als ik zou zeggen dat ze anno 2020 dagelijks van alles met dat ding zou doen. Veel te complex. Ik moest nog minen via command line en zo ook wallets aanmaken en coins rondsturen, nu scan je met je camera een bon en een seconde later is die betaald. Eventueel zelfs gewoon met euro's, maar via crypto.

Smart contracts zijn ook absoluut zeker de toekomst, cryptografish zaken ondertekenen is toch hele andere koek dan 'een krabbeltje'. Block chain is niet alleen een buzzword voor al die multinationals die zich er mee beginnen bezig te houden.

Privacy willen regeringen ons overigens niet echt geven, maar ik wil het wel. We hebben er recht op, ook daar kan crypto helpen.

[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 28 februari 2020 23:22]

Corrupte president die grappen maakt met een onzincoin erbij halen en de res negeren.. *zucht* elke Venezuelaan die zijn lokale crap in non-scam crypto heeft gestoken is erg tevreden en heeft een stuk minder zelfmoordneigingen dan de buurman die niks meer heeft. Jezelf laten oplichten heeft verder niet zoveel met crypto te maken.

Maargoed ontwikkeling is je vreemd of te traag, dat is een probleem dat bij jou ligt en daar gaat een discussie niks aan doen.

[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 28 februari 2020 23:36]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee