Benchmarks tonen prestatiewinst Qualcomm Snapdragon 865

Verschillende sites hebben de eerste benchmarkresultaten gepubliceerd van de Qualcomm Snapdragon 865, de soc die in veel high-end smartphones van 2020 verschijnt. De prestaties zijn afgaande op de tests weer een stap vooruit ten opzichte van de voorgangers.

Media die aanwezig waren bij de onthulling van de Snapdragon 865, begin december in Hawaii, mochten maandag de eerste prestatietests van de soc publiceren die ze konden draaien op referentietoestellen. De resultaten vormen een eerste indicatie; de uiteindelijke resultaten kunnen volgend jaar wat hoger of lager uitvallen door respectievelijk optimalisaties of conservatieve prestatie-instellingen van fabrikanten.

Hardware Info komt op een prestatiewinst ten opzichte van de Snapdragon 855 van 33 procent in de Work 2.0-test van PCMark, met onderliggende scores die variëren van zo'n 10 tot 76 procent. Tegenover de Snapdragon 855+ is de prestatiewinst 18,3 procent. Vooral bij werklasten met piekbelasting is er snelheidswinst, bij sustained workloads zoals videobewerking is dat minder, waarschijnlijk door throttling. Bij GFXBench is de winst van de 865 tegenover de 855 en 855+ achtereenvolgens 22,6 en 8,2 procent. Computerbase hield een throttletest voor de gpu bij GFXBench waarbij de 865 blijvend 88fps neerzette.

Bij AnandTech scoort de Kirin 990 van de Mate 30 Pro hoger ten opzichte van de Snapdragon 865 op standaardinstellingen. Op de agressieve Performance-instelling scoort de 865 wel een stuk beter, al zal die instelling niet door veel fabrikanten geïmplementeerd worden. Bij deze instelling gaat de chipset sneller naar zijn maximale kloksnelheden en zijn de zuinige cores ook hoger geklokt dan bij de standaardinstelling. AnandTech tekent verder aan dat de gpu van de soc weliswaar krachtiger is geworden, maar dat Apple het met zijn A12 en A13 beter doet wat prestaties per watt betreft.

Qualcomm kondigde de Snapdragon 865 begin december aan. De soc heeft acht Kryo 585-cores die zijn geklokt op maximaal 2,84GHz en die zijn gebaseerd op het Cortex-A77-ontwerp van Arm. De gpu betreft de Adreno 650. De komende high-end Snapdragon kan onder andere met maximaal 16GB lpddr5-geheugen gecombineerd worden en 4k-video's met 120fps vastleggen. De processor kan schermen met qhd+-resolutie op 144Hz aansturen.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

16-12-2019 • 15:00

70 Linkedin

Reacties (70)

70
69
46
4
0
15
Wijzig sortering
Ben ik de enige die t gevoel heeft dat Quallcomm niet echt zn best doet om de beste chip uit te brengen?

Ze voelen niet echt druk aangezien de hele wereld zowat (los van chinese producten) snapdragons gebuiken.

Ze zouden de race met Apple veel beter moeten kunnen volgen. Elk jaar met een "natuurlijke" verbetering van 20% en mensen denken yes, weer krachtiger terwijl het niet ÉCHT vernieuwingen zijn.

Je ziet dit jaar zelfs 8% e.d. wat betreft specifieke tests... vind ik onacceptabel.

posts van Xerxks en Nevercholt hebben een goed punt en ondersteunen mijn gedachtes.

[Reactie gewijzigd door BrbZrk op 16 december 2019 16:24]

Nou dat is niet helemaal waar, de laatste tijd zie ik steeds meer Exynos SoCs bij andere fabrikanten tevoorschijn.
Ja, maar juist Samsung heeft recentelijk laten verluiden dat het de ontwikkeling van eigen cores gaat stoppen en daarmee blijft wat bedrijven met custom cores betreft eigenlijk alleen Apple. Apple kan QC toch niet bijbenen (maar dat is ook niet nodig omdat Apple de cores voor zich houdt) en de rest is aangewezen op de designs van ARM, die duidelijk minder zijn dan die van QC. En zo kunnen ze gewoon met weinig geld en investeringen bakken met geld blijven binnenharken. Van serieuze concurrentie geen sprake.

En dat er binnen korte tijd veel meer kan gebeuren heeft Intel recentelijk aangetoond. AMD is terug en ineens worden de producten voor de consumenten binnen twee generaties meer dan twee keer zo snel. Nou zijn de AMDs nog steeds haast overal in sneller, maar dat neemt niet weg, dat Intel gigantische stappen heeft gezet, vergeleken met de 5-10% winst, die de voorgaande jaren leverden.
Helemaal mee eens. De GPU is gewoon hergebruikt van de Snapdragon 855 en met LPDDR5 hebben ze er wat extra performance uit kunnen persen... Daarom is er ook nog geen AV1 hardware decoding ingebouwd. Terwijl de concurrentie dat al wel heeft.

Ik wacht wel tot de Snapdragon 865 op de markt verschijnt en koop dan een mooie afgeprijsde Snapdragon 855 telefoon :Y)
Geen AV1 is wel echt een schande voor zo'n dure chip. Welke concurrenten bedoel je?
Mediatek.. Ja als zelfs MediaTek je voorbij streeft doe je het niet goed }>
Tja een mi 9t pro 128gb voor 300-350 euro tijdens black Friday... Hoef mij niet slecht te voelen na deze 865 Launch met mijn 855.
Is het niet belangrijk om op te merken dat het S865 referentiemodel LPDDR5 geheugen bevat? De overstap van LPDDR4X > LPDDR5X doet mij vermoeden dat de verhoogde geheugenbandbreedte voor een flinke prestatiewinst heeft gezorgd (naast het feit dat de cores zelf uiteraard ook sneller zijn)
Ja alles wijst erop dat de GPU vrijwel hetzelfde is dan die in de Snapdragon 855.. Geen ondersteuning voor nieuwe Codecs zoals AV1, terwijl de concurrentie die wel ondersteund. En amper een prestatieverbetering.. Dus gewoon de GPU hergebruikt met sneller LPDDR5 voor een kleine prestatiewinst.. Denk dat Snapdragon 875 op 5nm met nieuwe GPU halverwege 2020 in productie gaat. Die zal wel een goede upgrade zijn :)
Je zou toch denken dat de A13 van Apple enigszins benaderd zou kunnen worden of zelfs overheen gegaan. Maar dat de A12 nog altijd beter presteert is toch wel heel bizar. Apple had altijd de beste camera´s en prima battery life in zijn iPhone zitten totdat zij links en rechts keihard werden ingehaald. Maar met hun socs lopen zij nog altijd een jaar (of zelfs 2!) voor. Wat voor een hekserij stopt Apple toch in zijn chips dat zelfs een Qualcomm nog altijd moeite heeft om hun bij te benen? Ik zou een beetje concurrentie op dit gebied toejuichen zodat Apple met nieuwe dingetjes kan komen zoals met de iPhone 11 camera, eindelijk een goed presterende nachtmodus en iets aparts als Deep Fusion.
Ben heel benieuwd of Apple ook ooit met de modems voor zullen lopen op Qualcomm.
Ik weet niet wat je bedoeld met beter presteren? (zie hier) De 865 cpu presteert beter dan de a13, de apple gpu is lichtjes sneller daarom is het totaal in het voordeel voor apple maar het gaat om 0.75 sec op de 1minuut en ~15 sec. Apple heeft al langer meer nadruk op de gpu.
De a13 vs 855+ was de a13 20% sneller met multicore (single core is niet relevant want apple heeft andere aanpak-> 2 grote snelle cores). De eerste SD 865 komen jan/feb uit dus de voorsprong is max een half jaar of verschil in release tijd.

[Reactie gewijzigd door D0gtag op 16 december 2019 16:16]

Het beter presteren slaat waarschijnlijk op de resultaten in de SPEC2006 en GPU-tests van Anandtech. Om het magisch te noemen gaat wellicht wat ver, maar de voorsprong van ca. 2 jaar blijkt daar (op low level performance) wel uit. Zeer indrukwekkende testresultaten 😊
De vraag is alleen: hoeveel maakt het uit? Het is leuk om een benchmark te winnen, maar in de praktijk zul je het niet of nauwelijks merken, zeker bij high-end soc's van de afgelopen 1,5 jaar tot nu.
Single core prestaties zijn wel degelijk van belang want veel workloads zijn niet of nauwelijks multi-threaded.
Oke dan doen we een optelsom, naar het schijnt zou iOS veel efficienter zijn dan Android, de singlecore snelheid is veel hoger en blijkbaar het belangrijkste, conclusie: iPhone zou mega veel sneller moeten zijn.

De praktijk is dat de high end toestellen van android en apple elkaar praktisch niet of marginaal ontlopen...

Dus ergens klopt er iets niet! Of de singlecore snelheid is niet zo belangrijk als jij stelt of iOS is niet zo efficient als beweert wordt. Jij mag kiezen oke? Of iets verzinnen waardoor andere telefoons net zo snel zijn met minder (single) core speed.

Hier wat 4 jaar oude naslag waar toen al aangetoond werd dat meer cores wel degelijk goed bruikbaar zijn, toen al!
https://www.anandtech.com...e-cpu-corecount-debate/18

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 16 december 2019 17:28]

Beide statements kloppen waarschijnlijk wel, mits er een tijdlijn wordt toegepast. In het begin, net als bij Android, was singlecore het belangrijkste. Bij Android zijn ze al veel eerder (goede) multithreading gaan toepassen, zeker nadat de socs in big.little configuraties kwamen. Android lag daarmee, qua efficientie van threats afhandelen voor. Door de opbouw van het OS en de daaropbouwende skins van fabrikanten ging die prestatiewinst deels ten onder. Vooral Touchwiz was in het begin veels te zwaar en ook de skin van HTC (Sense) was er net zo eentje.

iOS kwam later om twee redenen. De eerste is dat het niet nodig was, de performance was voldoende voor de taken die ze wilde uitvoeren. Pas toen de shift bij Apple naar meer verschillende toepassingen ging (denk aan AI, multitasken - al dan beperkt etc) kwam de behoefte daarvoor. Je ziet ook dat ze recent veel meer cores erbij plakken waar dat lange tijd op een sterke dual-core leunde. Apple plant namelijk procesmatig enkele jaren voordat ze software aanpassen. Bij de 64bit kwam pas beetje bij beetje de multithreading goed tot stand. Nu is het tegenover wel zeker een ding geworden waarin meer cores (ook bij Apple) zeker bijdraagt aan meer performance, al gaat dat ten koste van de efficientie. De nieuwste soc is namelijk minder efficient dan de vorige (zie diepgaande review van Anandtech over de A13), vandaar ook de fors grotere accu die nodig is.

[Reactie gewijzigd door South_Styler op 16 december 2019 22:22]

Apple heeft een flink aantal chipontwerpers overgenomen, waaronder P.A. Semi en Intrinsity. Daar worden nu nog steeds de vruchten van geplukt. Verder zijn Apples cores volledig custom, terwijl bijna alle andere chipbedrijven gebruik maken van ARMs referentieontwerpen.

Er valt tegen Apple dan ook niet echt te concurreren. Maar dat hoeft ook niet, omdat de meeste gebruikers niet overstappen van een iPhone naar een Android telefoon of vice versa. Wel vraag ik me af of Android de beste prestaties uit de SoC's haalt in vergelijking met iOS.
Dat heet goede software, en i.p.v van bytecode ( wat de soc zelf moet omzetten in machine code) gewoon volledige machine code. Ik durf te wedden dat de a13 en de sd865 elkaar bijna niks ontlopen als ze beidden android zouden draaien, behalve dan bij AI en neurale netwerken, dat wint apple natuurlijk

[Reactie gewijzigd door dec0de op 16 december 2019 16:05]

Ze zijn zuiniger bij de dezelfde snelheid. Dit wil niet zeggen dat ze sneller zijn.
n00b vraag; erg mooi, zo'n supersnelle/zuinige chip.
Maar trekt de (toekomstige) 5G verbinding dan niet alsnog je smartphone leeg? Althans flink vlotter dan met het huidige 4G.
Dat heet race-to-sleep
Ja, 5G verbruikt meer (in Watt), maar aangezien je zoveel sneller klaar bent met de verbinding/download, duurt die verbinding veel minder lang, en kan uw chip terug sneller in idle gaan.
Netto-gevolg is dus dat er minder verbruikt wordt (in Wattuur)

[Reactie gewijzigd door efari op 16 december 2019 15:25]

Alhoewel het concept een kern van waarheid heeft, denk ik niet dat je netto minder verbruikt. Je zou dan je netwerkrequests heel netjes moeten timen, zodat het alleen in bursts gebeurt. In de praktijk is dat veel constanter, en ben je dus constant meer energie aan het gebruiken.
Grappig is dat 'constant' in een wereld van chips nog steeds race / sleep kan zijn als je processor makkelijk meerdere keren per seconde kan wisselen tussen states. Stel dat je elke 0.1 seconde data moet verwerken, maar ook in 0.01 seconde klaar bent; dan kan je toch nog 90% slapen terwijl je redelijk continue data kan blijven ontvangen en verwerken.
Dit gebeurt in de praktijk dan ook, maar dan veel sneller dan de 4G/5G - pijltjes van je smartphone kunnen weergeven. Heb vaak genoeg gewerkt met andere protocollen dan wel eigen algoritmes m.b.t. aansturen I/O, wanneer een apparaat zelfs 200ns moet wachten is het 't waard om em in die tijd in sleep te zetten.
Op zich waar, maar de eerste generatie modems zijn niet geïntegreerd in de SoC, waar 4G modems dat nu altijd zijn.

Resultaat is dat, bij gelijke belasting, 4G tegenover die modems veel, VEEL zuiniger zal zijn, simpelweg omdat geïntegreerde modems een grootteorde beter zijn dan externe modems.
dat verzin ik niet, kijk maar naar de eerste 4G telefoons: de Galaxy Nexus liep zelfs aan de lader leeg als je actief 4G gebruikte.

Het ergste? De Snapdragon 865 heeft ook geen 4G modem geïntegreerd. Qualcom maakt 4G op de SD865 dus doelbewust slechter dan het nu is, om hun 5G-stront beter te doen lijken.
het komende jaar zul je dus enorme telefoons zien, want een gigantische batterij is het enige dat helpt tegen de battery drain die qualcom met hun externe modems veroorzaakt.
Ik hoop dat reviewers het energieverbruik van de 5G telefoons extra goed onder de loep nemen, en dan vooral in vergelijking met de huidige 4G telefoons, niet een SD865 telefoon emt 5G aan en uit, want dan zit je in beide gevallen met die shitty externe modem.
Ik zou dit eigenlijk op moeten zoeken maar volgens mij klopt wat je hier zegt niet. Ja, een 4G model zit vaak in een package met onder andere de processor, je SoC. Dat betekent nog niet dat die in SoC modem op een magisch hip procede gemaakt kan worden waar je ook je processor op bakt. Stroomverbruik zou niet significant veel hoger moeten zijn voor een modem in een externe package.

[Reactie gewijzigd door bantoo op 16 december 2019 16:27]

Geintegreerde modems zijn echt wel zuiniger, dat is algemeen bekend in de industrie, en merkte je ook aan de reviews van de eerste 4G telefoons tegen de tweede generatie met geintegreerde modems.
Ik haal dat niet uit de bron die je daar aanhaalt. Daar wordt aangegeven dat een externe modem waarschijnlijk voor een ander power budget ontwikkeld is maar niks meer dan uit de lucht gegrepen vuistregels.
In het overzicht onderin staat letterlijk:
Pros (voor embedded modems): power consumption = lower
Dat klinkt hypothetisch juist. Heeft u daar een bron bij?
Klopt, behalve dan dat zowel gebruikers als ontwikkelaars de extra capaciteit (de tijd dat de chip idle is) weer snel zullen gaan benutten :P
Kort gezegd: ja.

Qualcomm verplicht met de Snapdragon 865 een los 5G modem en dat maakt het allemaal veel minder efficiënt. De verwachting is dat flagships volgend jaar nog groter zullen worden vanwege de benodigde grote accu. Ars had hier nog een uitgebreider artikel over.
ah oke, thanks. Nog grotere smartphones.. dus dan gaan we richting (of ver voorbij) de 7 inch smartphones?
Ik had juist gehoopt op goede flagships van 6 inch, of nog liever, 5 tot 5,5 inch.
Hoop wat dikker....
Ik hoop gewoon geen 5G en dan maximaal dezelfde omvang dan we nu hebben. Wat moet ik in hemelsnaam met 5G snelheden op mijn telefoon. Internet snelheid is echt geen issue voor mij op mijn telefoon.
Echt he. Doe mij maar gewoon een 5 inch telefoontje als mijn oude Xperia Z1, lekker dik maar dan ook een 95% schermratio, headphone jackje en 4500+mAh.
6000 mag bedoel je zeker
Doe mij maar dikker en groter. Zo lang er nog ruimte is in mijn broekzak!
Ooit van vrouwenbroekzakken gehoord? In de zakken aan de voorkant kan ik net een s4 mini of een iPhone SE kwijt.

Geef mij maar een kleiner toestel dus, moet nu weleens een extra tas meenemen omdat ik mijn telefoon nergens kwijt kan 😂
Een object kan in 3 verschillende dimensie's groeien. Je noemt er nu zelf al 2 maar een 3e dimensie, namelijk de dikte van een telefoon, is ook een mogelijkheid. En wat de fabrikanten gaan doen? Joost mag het weten.
We krijgen binnen nu en afzienbare tijd solidstate accu met een hoop meer capaciteit per inhoud en opgeladen kan worden in enkele minuten. Ik verwacht zeker geen grotere telefoons
Ik zou wel blijven ademen terwijl je op die solid state accu wacht....
n00b vraag; erg mooi, zo'n supersnelle/zuinige chip.
Maar trekt de (toekomstige) 5G verbinding dan niet alsnog je smartphone leeg? Althans flink vlotter dan met het huidige 4G.
Dat zeiden we ook over 4G, heb je er wat van gemerkt? Misschien de 1e gen 4G telefoons, maar tegenwoordig echt niet hoor.
Toch verbazingwekkend dat de Kirin chip in sommige gevallen beter presteert t.o.v. de Snapdragon.
Is dit wellicht cherry picking? Ik kan mij nog een twee tot één jaar geleden herinneren dat deze 20% achterliep op de toenmalige chip van Qualcomm.
Ja dat is wel goed. Goede concurrentie is altijd belangrijk en vaak goed voor de consument 😁
Nieuwe arm architectuur doet een hoop
Toch wel best aardig om te zien dat de Chinezen op sommige dingen aardig bij zijn tegenwoordig. Vroeger waren het allemaal minderwaardige producten maar die Kirin soc's zijn degelijke concurentie op de markt.

[Reactie gewijzigd door HaerdenCliff op 16 december 2019 16:25]

Ja met die geïntegreerde 5g modem helemaal
Hoe kan het toch dat de SD niet beter scoren dan een twee jaar oude iPhone chip? Als deze processor uitkomt, dan is die niet sneller dan een iPhone 8? Veel nieuwe toestellen van nu presteren niet veel beter dan een iPhone 7. Bijna heel de Android markt draait op Qualcomm’s chip. Deze trend is al een paar jaar gaande. Je zou toch zeggen dat ze iets beter hun best moeten doen? Of mist de Android markt concurrentie..
Misschien omdat het allemaal maar nummers zijn.
De Galaxy S8 die ik gebruik is in twee jaar tijd nog nooit vastgelopen, zelfs bij intensief gebruik nooit enige vorm van vertraging gemerkt. Natuurlijk zijn zuinigere chips beter, maar merk je ook daadwerkelijk het verschil.
Snelheid is inderdaad relatief als je het gewend bent.

Ik ging van een iPhone X naar Galaxy S10. In principe draait de S10 prima. Maar ik merk toch dat de overgangen een tikkie minder vloeiend gaan en heel af en toe kleine lag momentjes zijn tijdens casual gebruik. Maar issue kan net zo goed software zijn.
Dat issue is ook volledig software. Vergeet niet dat Apple, in tegenstelling tot Google, de allerhoogste prioriteit geeft aan animaties. En de “skins” van de fabrikanten zullen ook niet helpen om dit beter te maken
De animaties zullen aangepakt worden met One UI 2, die komt voor de Galaxy S10 binnenkort uit in Nederland.
Dat is natuurlijk altijd wel een dingetje waarvoor de iPhone bekend staat, Apple doet altijd net even die extra moeite om alles zo vloeiend mogelijk te maken.
Komt omdat Android geen dedicated ui thread heeft zoals Apple.
Trust us, het is de software ;-) probeer eens met een custom rom, je zal meteen het verschil merken. Jammer voor de soc, maar samsung is nog steeds niet de beste sofware (maar is wel al enorm verbeterd tov vroeger en nauwelijks merkbare vertraging, je moet er echt al op letten).

Heb hetzelfde (werk/privé telefoon, ene S10 (privé) andere XS (werk)), maar het verschil is wel alleen als ik én iets aan het downloaden ben, verschillende apps in de achtergrond openstaan heb (incl game, gps,..ja ik sluit zelden iets zelf af) én dan nog iets relatief intensief aan het doen ben. 99% vd mensen doen dit nooit of gaan hier nooit tegenaan lopen.
Ik vermoed (dus ongefundeerd verder) dat omdat Apple zowel de hardware als de software volledig onder controle heeft, dat de twee beter op elkaar kunnen worden afgestemd. Wat dat aangaat is het Android-verhaal soortgelijk aan dat van Windows. Android en Windows moeten rekening houden met zo'n bizar grote variëteit aan hardware, dat optimalisaties nauwelijks te doen zijn. Terwijl Apple hard- en software precies op elkaar kan laten aansluiten.
Zou je zeggen. Maar synthetische benchmarks testen enkel de hardware. Ook al moet er rekening gehouden worden met verschillende modules.. Processor/rekenkracht moet toch op een niveau ontwikkeld kunnen worden los van de andere modules en software. Feit blijft dat snapdragons langzamer zijn dan de A en de Kirin SoCs.
De 855 is marginaal sneller dan de a12, de a13 is een flink stul sneller dan de 855 en de 865 als ik mij niet vergis. Het licht natuurlijk ook aan de benchmark, of real world testing
Hmm als ik de benchmarks bekijk is de a12 marginaal sneller dan de 855. Daarbij is de a12 stukken sneller als het om gpu gebruik gaat. de 865 zal wellicht ietsje sneller zijn dan de a12, op papier in elk geval.
Ja Apple ligt mijlenver voor....

Behalve met camera, hoeveelheid geheugen, uitbreidbaarheid etc.

Vinger afdruk scanner onder het scherm, camera onder het scherm, etc, etc.

Vouw telefoons.....

Mijn pagina rendert snel genoeg. Heb liever feature, zoals nfc chip die voor alles te gebruiken is....
Niet persoonlijk bedoeld hoor, maar ik word een beetje moe van dat fanboy gedoe.

Mijn reactie gaat niet over hoe geweldig Apple wel niet is, maar enkel over hoe het kan dat de nieuwste chips van Qualcomm geen marktleidende performance kunnen bieden, aangezien ze marktleider zijn qua sales. Dat ze een jaartje iets minder zijn, kan gebeuren. Maar ze zetten nu al jaren iets op de markt dat langzamer is dan de concurrenten. Zelfs de Kirin van dit jaar is sneller dan de Snapdragon van volgend jaar.
Dat komt omdat Apple de chip kan optimaliseren, omdat ze precies weten hoe de chip aangestuurd gaat worden.

De sd varianten hebben dat voordeel niet. Dus moeten optimalisaties buiten beschouwing worden gelaten.

Huawei kan die optimalisaties weer wel door voeren.

Daarnaast hoeft Huawei met veel minder zaken rekening te houden dan sd omdat de kirin uitsluitend voor Huawei is.

Daarnaast is de tic/toc bij Huawei het snelste van allemaal, chip na chip wordt er aangekondigd. Iedere keer met dramatische verbeteringen....

Logisch want er draaien in principe maar drie Huawei toestellen op de high end soc...

De leveranciers zouden gek worden als ze om de zeven maanden en nieuw top toestel moeten maken... Huawei doet dat wel
Sorry maar je moet even goed lezen. A12 en A13 zijn niet beter of sneller maar zuiniger qua performance per watt.

A12 is trouwens een jaar oud en geen twee jaar. A12 zit in de iPhone XS
Ik word graag gewezen op de plek waar ik goed moet lezen.

In synthetische benchmarks als geekbench scoort de A11 in de iPhone 8 hoger dan de Galaxy S10. Anandtech review geeft ook soortgelijke conclusies weer. Veel meer synthetische benchmarks kan ik ook niet vinden aangezien meeste niet cross platform werken.
Is meer een Samsung ding denk ik, mijn Oneplus is ook veel sneller dan de Galaxy van mijn vrouw, tot haar grote ergenis. Neem aan dat het dan wel om de snapdragon versie gaat?

[Reactie gewijzigd door Finger op 16 december 2019 19:07]

edit: reply onder de juiste reactie gezet

[Reactie gewijzigd door jmmk op 16 december 2019 16:05]

Ah fijn nog sneller whatsappen en videos kijken want daar zitten we op te wachten.

Wat mij betreft mag men het eerder veel zuiniger maken met de huidige high-end prestaties...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee