Dochterbedrijf Alphabet begint met commerciële dronebezorging in VS

Alphabets dochterbedrijf Wing is in de Amerikaanse staat Virginia begonnen met commerciële levering via drones. Wings werkt samen met FedEx Express, Walgreens, en Sugar Magnolia bij het afleveren van pakketjes via luchtpost.

Vrijdag heeft Wing bij de pilot de eerste droneleveringen uitgevoerd in de stad Christiansburg in Virginia. Het ging onder andere om een verjaardagsadeau via FedEx Express en een pakket met tissues, water en hoestsnoepjes van drogisterijketen Walgreens, beschrijft Wing. Daarnaast gaan de Wing-drones pakketjes van Sugar Magnolia, de plaatselijke keten die onder andere chocola verkoopt, afleveren.

Wing maakt gebruik van drones met twaalf propellers, aangevuld met twee vleugels met elk een eigen propeller. De drones hebben een lengte van 1,3 meter en een spanwijdte van 1 meter. Ze kunnen pakketjes met een gewicht van maximaal 1,5 kilogram dragen en tot aan 20 kilometer afleggen. De maximale snelheid bedraagt 113km/u.

Bij een aflevering blijft de drone op een hoogte van zo'n 7 meter zweven om vanaf daar het pakketje naar de afleverplek te laten zakken. Gebruikers krijgen het advies op een afstand van minimaal twee meter te blijven. De drone bevat een camera als back-up voor gps, maar Wing benadrukt dat deze naar beneden is gericht en niet op objecten kan worden gericht.

Wing kreeg in april de vergunning van de Amerikaanse Federal Aviation Administration om als vliegmaatschappij drones in te zetten voor de bezorging.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

21-10-2019 • 09:15

73 Linkedin

Reacties (73)

73
73
24
2
0
40
Wijzig sortering
Ik ben benieuwd naar de ontwikkeling hierom. Dit is natuurlijk nooit een oplossing voor steden, maar in de buitengebieden is dit zoveel efficienter als met busjes/vrachtwagens rijden. Alle grote ranches en afgelegen huizen in Amerika maakt dit optimaal. Zeker omdat je ook nog eens met hoge snelheid hemelsbrede afstanden hebt en niet met "blocks" te maken kun je deze ook diagnonaal oversteken. Nu heb je alleen nog maar centrale hubs nodig om een gebied van 40x40km te kunnen voorzien van pakketten.
Ik hoop dat die dingen dan ook alleen voor afgelegen gebieden worden ingezet. Hoewel, hoe afgelegen is 20 km vanaf de startplaats? Ik vraag me nl. heel erg af wat ze gaan doen met bezorgingen in dichter bevolkte gebieden. Hoe maakt dat ding bijv. een noodlanding? Je moet er niet aan denken wat er gebeurt als iemand door een drone wordt geraakt. Of je auto, huis, enz. Het ziet er nl. niet uit als iets dat een beetje goed kan blijven zweven, al die propellors zorgen ook weer voor weerstand, dat is met 1 propellor al te merken, laat staan met 14
De efficientie is ook voot buitengebieden maar de vraag. Een drone kan maar beperkte lading meenemen. Zowel in gewicht als in aantal. Dus hoeveel drones piloten en pakketladers ga je als bezorgdienst in aantal dan extra nodig hebben en hoeveel tijd zijn die nodig om niet veel langzamer te hoeven bezorgen om het alsnog economische efficiente levering te maken?
Nu zijn buitengebieden daar meer buiten dan hier in Nederland. Ik ken meerdere (niet rijke) Amerikanen die een "oprit" hebben van meer dan een half uur enkele reis. Dan is enkel op en neer rijden naar het huis vanaf een doorgaande weg al een uur reistijd, met een chauffeur/busje/lading pakketten. Uiteraard moet je de business case goed uitrekenen, ik ga er vanuit dat die berekening voor delen van het land goed uit zal komen.
Dus met een drone die max 20 km (10,4 min @ 115km/u) kan afleggen kom je er niet?

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 21 oktober 2019 09:59]

Dat zijn vaak geen opritten waar je met 80 overheen kachelt. Maar inderdaad, voor sommige buitengebieden ga je een nog groter bereik nodig hebben.
Buurvrouw van vroeger had haar broers in de VS wonen. Dan woonde de ene broer "aan de ene kant van de brug"; de andere broer "aan de andere kant van de brug". Die brug was wel op 6 uur rijden... ;)
Op basis van wat beredeneer je dit? Dat er grote afstanden tussen centra en ontvangers is of tussen ontvangers onderling wil niet zeggen dat je beter af bent met dronebezorging.

Stel er zijn 1000 ontvangers in een buitengebied en een drone kan door de beperkte capaciteit maar 1 pakketje vervoeren en moet dus steeds heen en weer vliegen, dan kan daar bij een of meer bezorgingen al meer tijd en verdeelde middelen in gaan zitten. Dan met de benodigde busjes. Zet je meer drones in dan win je in tijd maar kost het waarschijnlijk nog meer middelen zoals piloten, inklaren etc. Of er winst of gelijk spel in zit is nog erg vaag.
Hier niet wellicht maar in de VS praat je al heel snel over afstanden van 5-600 km of langer tot een distributiecentrum. Als je dan medicijnen naar boer Joe moet brengen die ergens in de middle of nowhere woont en dat is je enige levering dan kan het zeker wel efficiënter zijn dan over de weg.
20 km in het buitengebied is niet zo bar veel. Dan ga ik nog even er van uit dat ze 20 km enkele reis bedoelen want dat ding moet daarna ook weer terug om op te laden, dus 40 km totáál.

Tuurlijk is het handig als je even geen beschikking over een auto hebt maar 20 km rijden zie ik nou niet echt als 'buitengebied'.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 21 oktober 2019 09:57]

Dat is ook zo ja! Is die 20 km de totale actieradius of enkele reis? Want als dat totaal is, dan is de actieradius effectief maar 10 km vanwege de terugreis
Terug verbruikt hij minder want de lading is gelost.
Dat is waar maar dat scheelt op zo'n korte afstand niet veel
Minder, maar niet niks. Dus dat moet je wel degelijk meerekenen.
Wat men in Nederland buitengebied noemt, noemt men in de VS de buitenstad.
In Nederland gaat dit niet echt dingen verbeteren, maar je hebt in de VS heel veel gebieden die afgelegen liggen.
Niet een aantal kleine dorpjes, maar echt een grote groep mensen.
Deze mensen leven vaak meer dan 1 a 2 uur van de dichtsbeizijnde grote stad.
De VS is veel groter dan Nederland en heeft in verhouding veel minder inwoners per km².

Dus aangezien A: Meer mensen in het buitengebied wonen
En B: de buitengebieden nog buitener(Woord bestaat niet, maar ik vindt het wel mooi) zijn dan in NL.
Kan het juist meer opleveren voor bedrijven, dan in NL.

Als jij iemand moet laten rijden vanaf een distributie centrum in de stad naar meerdere afgelegen dorpjes/gehuchten kan hij veel minder bezorgen terwijl je hem evenveel betaald.
Een drone kost je alleen stroom en onderhoud. Het is vrijwel een gegeven dat loon altijd de grootste kostenpost is voor een bedrijf.
Zelfs als deze drones alleen al de helft van de pakketen per dag kunnen bezorgen dan een gewone bezorger zijn ze goedkoper uit.

Het zal heus geen grote revolutionaire technologie zijn die iedereens leven gaat veranderen, maar het kan wel veel gemak leveren voor mensen die meerdere uren van de grote stad leven.

één ding waar ik mij wel zorgen over maak, is het feit dat de drone één camera heeft als backup en dat deze dus alleen naar beneden gericht kan worden.
Dit is leuk, maar als het dus een obstakel tegenkomt in de vorm van een hoog gebouw en/of andere constructie heeft hij een klein(groot) probleem.
De enige manier om dit op te lossen zal zijn om de drone mid-flight dus boven 1km te laten vliegen, om zo alle hoge obstakels te kunnen vermijden.
De vraag is, of dat wel gaat, want dan kunnen consequenties van ongelukken met de drone een stuk groter zijn.
Ze kunnen pakketjes met een gewicht van maximaal 1,5 kilogram dragen en tot aan 20 kilometer afleggen.
De afstand is nog redelijk beperkt. Vraag me een beetje af hoe dit dan werkt. Lijkt me toch niet zo efficiënt.
En hoe zit het dan met diefstal ik kan me namelijk voorstellen dat drones gemakkelijker prooi zijn voor diefstal.
En hoe laat je weten aan de persoon dat je pakketje op de plek is aangekomen zonder diefstal enzo ?
En hoe zit het dan met diefstal ik kan me namelijk voorstellen dat drones gemakkelijker prooi zijn voor diefstal.
Hoe steel je een drone die op 7 meter hoogte blijft hoveren, en nog hoger dan dat vliegt ?
Om maar even weg te laten dat dat ding 1 meter breed is en 1,3 meter lang..
En hoe laat je weten aan de persoon dat je pakketje op de plek is aangekomen zonder diefstal enzo ?
Track & trace ? Het wordt gebruikt als je iets 'direct' nodig hebt. Dus je besteld iets, en het wordt praktisch direct geleverd, dus je verwacht het, en wacht er op.
In een boomzitten en een net erop gooien? Met een BB gun uit de lucht schieten?

😋 Het nieuwe kleiduiven schieten
Anoniem: 426269
@iketot21 oktober 2019 12:56
Met een groot schepnet op een windsurfmast? :) Of gooien met iets, een oude schoen ofzo.
7 meter hoog he.. En die 7 meter, is als het op de bestemming is en er dus iemand onder staat die het pakketje verwacht..

En dan nog heeft dat ding GPS en een camera.

Plus, dat doosje wat het kan vervoeren is niet bepaald groot, en een max gewicht van 1,5 kilo.
Enige wat er dan in kan zitten wat zo kostbaar is, is een telefoon denk ik dan..
Anoniem: 426269
@iketot21 oktober 2019 15:08
Of geheugen of een SSD. Ongeveer het gewicht in goud, is dat bijna. :)
USB sticks zijn relatief veel waard voor hun formaat, zeker als je de duurdere varianten neemt(deze dingen worden enorm veel gestolen in de MediaMarkt b.v).

:+

[Reactie gewijzigd door Bjorn89 op 21 oktober 2019 15:20]

Hier zijn enkele mogelijkheden :
http://allinfo.space/2016...n-af-om-drones-te-vangen/
https://www.bright.nl/nie...chiphol-gatwick-vliegveld

Het is niet onmogelijk dus.
Ik hoop ook vooral als meerdere bedrijven dit gaan doen, hoe gaan die drones tussen elkaar spreken.
En wat als er regen is of veel wind.
https://www.hln.be/in-de-...moment-afgelast~a128bf37/

Maar uiteindelijk vindt ik dit allemaal wel een goed idee, het helpt het verbeteren van software voor het vliegen enz.
En wat gebeurt er (zie b.v. de e-steps en huur-ebikes in grote steden) als die dingen zoveel langs komen dat je denkt, de eerstvolgende keer dat zo'n kreng bij mij in de buurt komt, ga ik aan het touwtje hangen en trek het ding uit de lucht en in de gracht ermee.

Hoe bezorg je trouwens een pakket bij iemand die op de 14e etage van een hoogbouw woont? Of bij iemand die geen tuin heeft?
Hoe bezorg je trouwens een pakket bij iemand die op de 14e etage van een hoogbouw woont? Of bij iemand die geen tuin heeft?
Misschien een gekke gedachte hoor, maar wellicht is deze bezorgdienst niet voor iedereen bedoeld..?
Moet je dan als besteller de hele dag in je tuin blijven staan wachten tot de drone langskomt?
De drone drukt niet op de bel neem ik aan...
Ok, je zou een soort notificatie kunnen ontvangen dat de drone onderweg is en om een bepaald tijdstip verwacht wordt. Er zal dan toch een verificatie moeten plaatsvinden dat de besteller ook is wie hij is en het pakket in ontvangst heeft genomen.
Check dit filmpje eens

Het is voor gebruik als je iets 'direct' nodig hebt. Je besteld en je verwacht het meteen, en wacht er op.

Zie hier een quote van hun site
2 min 47 sec
Our quickest time from order to delivery
Ok, ziet er best grappig uit maar echt serieus kan ik dit nu nog niet nemen.
De kosten van afleveren overtreffen het product wat hooguit een paar euro waarde heeft.
Misschien een ontwikkeling voor wat er nog komen gaat.
Hier in Nederland overhandigt de bezorger het pakket aan iemand of hij neemt het weer mee. In de VS is het op veel plaatsen gebruikelijk om pakketten bij de deur neer te zetten en dan te vertrekken. Dit is in dat opzicht niet anders. Het is in zeker opzicht zelfs veiliger omdat tijdvak van bezorging kleiner wordt en notificaties direct kunnen worden verstuurd.
Wat een geluidsoverlast gaat dit opleveren...
Een drone die het gros van de vlucht op grote hoogte vliegt geeft inderdaad veel meer lawaai dan een vrachtwagen die de hele tijd op de grond rijd. /S
1 vrachtwagen kan 20 ton vervoeren, evenveel als 14.000 van deze drones.
De vraag lijkt me niet helemaal off-topic.
20-tons vrachtwagens komen bij mij normaliter de woonwijk niet in, kweet niet hoe het met jouw leefomgeving gesteld is maar tenzij je op een industrieterrein woont zal je daar weinig last van hebben ;)
https://www.eco-mobiliteit.nl/site/goupil-g4
Worden ook gebruikt voor de bekende picnic-wagentjes.


https://nos.nl/artikel/23...tweede-keer-meer-aan.html
De pakketbezorgers van PostNL komen voortaan geen tweede keer langs met een pakketje. Als de klant of de buren niet thuis zijn, gaat het pakje in het vervolg direct naar een PostNL-locatie. Daar moet de geadresseerde het dan zelf ophalen.
De bezorging met de drone is een oplossing voor een zeer beperkte markt waaraan je met name moet denken aan meer afgelegen locaties. In een omgeving als een stad is het onpraktisch en grotendeels onwenselijk waarbij je ook moet gaan afvragen of vandalisme niet een groot probleem wordt.
Dat van PostNL is ook hilarisch als het niet om te janken was... ik krijg wel briefjes in de bus dat ik "niet thuis was" terwijl ik letterlijk altijd thuis ben. En ja de voordeurbel doet het prima. Ze zijn te beroerd om aan te bellen en gooien direct een briefje in de bus en rijden weer weg.
Kom kom, dat zal vast een keer voorgekomen zijn. Misschien dat de postbode de bel niet goed indrukte of wellicht dat je NET op de wc zat en toch de bel niet hoorde, etc etc.

Waarom zou een postbode WEL de moeite nemen om voor te rijden, uit te stappen, naar je deur te lopen en vervolgens alleen maar een snel briefje door de bus gooien?

Ik vind het niet meer dan logisch dat ze niet nog een tweede keer bezorgen. Lever maar dezelfde dag af bij een supermarkt ofzo zodat ik het na etenstijd alsnog zelf kan halen. Ik probeer nu al zoveel mogelijk naar kantoor te laten komen of af te laten leveren in een pakketautomaat (helaas is dat nog lang niet in heel Nederland EN moet de verzender dit wel ondersteunen in het order-proces) en anders bij een PostNL afhaalpunt. Maar helaas gaat dat niet altijd goed en dan baal ik ervan als ik de postbode twee keer voor jan drol naar mijn huis laat komen....
Nou, ik weet niet, maar ik heb ook een bezorger gehad die handtekeningen vervalste (dus identiteitsfraude pleegt), aangetekende post gewoon door de brievenbus gooit, pakketjes die spontaan zoekraken, te laat komen, brieven die bezorgd worden waarbij alléén het huisnummer klopt (dus straat, postcode en naam niet) ... 2 jaar geleden alléén maar gezeik gehad bij het verkopen van Marktplaats tot het punt waar 60% van alles wat ik verzond niet of leeg aankwam, totdat ik alles aangetekend ging versturen, 'spontaan' ging het toen wél goed. En natuurlijk al 20 jaar lang het excuus dat als je weer eens een lege envelop ontvangt met een excuusbriefje dat "onze machines niet goed afgesteld staan". En in die 20 jaar is er niemand die dat even fixt of zo.

En waarom een postbode wel een briefje door de bus zou gooien? Omdat het sneller gaat dan uitstappen, pakje opzoeken, aanbellen, wachten, teruglopen, alsnog een briefje schrijven, pakje opbergen en weer verder rijden natuurlijk.

Oh en m'n beveiligingscamera zag óók echt wel dat hij gewoon écht niet aangebeld had maar gelijk een briefje paraat had. Dus niks geen smoesjes dat ie wel aangebeld zou hebben, ik heb het nota bene rechtstreeks in full HD op video staan dat het niet zo is.

Ik werk trouwens thuis; kantoor zit 250 km verderop in het land :) dus ik ben gewoon op normale tijden thuis en kantoorbezorging zal ik ze niet aandoen.

Nee, hoe eerder die ballentent failliet gaat, hoe liever het me is.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 21 oktober 2019 11:24]

Het is dat ik niet mag modereren, maar die min die je hebt is natuurlik niet terecht. Het is niet eens een mening (waarop hier zoveel wordt gedownmod), behalve je laatste zin dan, maar je persoonlijke ervaring, die mij ook zeer bekend voorkomt (ik werk ook vanuit huis en ben absoluut thuis en de bel doet het ook gewoon).
Ik krijg gewoon default minnetjes, het is niet alsof ik me dáár druk om ga maken. Er is toch niemand die ooit met argumenten op de proppen komt waarom m'n betoog niet zou kloppen, dus ach. :)
De Tweakers ziekte. Om je kapotst te ergeren, als iets iemand niet bevalt gaan er een paar -1s tegenaan.
Toch komen dat soort dingen voor. Heb dat wel eens gehad met DPD. Achteraf ook over geklaagd en de bezorger bleek geen tijd meer te hebben waardoor 'ie overal briefjes achterliet. Althans, dat is wat DPD *zelf* zei.

Maar ook bij PostNL gaat het regelmatig mis. De afgelopen paar jaar al meermaals gehad dat een pakketje voor de voordeur van mijn appartement gezet was toen ik niet thuis was, met vorige week als recentste voorval. En een paar weken geleden werd het pakket zelfs buiten op straat neergezet, vóór de hoofdingang van het gebouw. Dat laatste was dus maar 1 keer, dus ik ga er niet vanuit dat dat iets structureels wordt. Maar voor mijn voordeur in het gebouw gezet dus al meermaals, dus dat is wel degelijk structureel.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 21 oktober 2019 12:16]

Anoniem: 426269
@Odie21 oktober 2019 12:31
"Misschien dat de postbode de bel niet goed indrukte of wellicht dat je NET op de wc zat en toch de bel niet hoorde, etc etc."

Nee hoor, dit gebeurt structureel. Heb ik zelf ook al meerdere keren gehad, mijn ouders en kennissen ook. Ik snap niet waarom ze dit doen, ik dacht juist dat ze voor elk pakje dat ze afleveren € 1,10 krijgen of zoiets. Maar dat zal dan wel per afleverpoging zijn, als ze dit uitstellen door net te doen alsof je er niet bent.

Maar gelukkig gaat het de volgende keren direct naar het afhaalpunt ( https://www.rtlz.nl/life/...-tweede-poging-afhaalpunt ), en proberen ze het niet nog een keer langs te brengen de volgende dag, want dan zit er weer een dag tussen.
Structureel impliceert overal en altijd. Dat is niet mijn ervaring... Ja ik heb het ook wel eens gehad, maar dat was dan ook een minder eh "prettige" bezorger (die "bezorgde" mijn pakketje in de kliko en deed een briefje door de bus dat ie daarin te vinden was, lekker fris...). Ik ben inmiddels al weer een tijdje blij met de nieuwe brief en pakket bezorgers hier.
Anoniem: 426269
@Odie21 oktober 2019 12:55
Nou ja, niet altijd natuurlijk, maar het komt nogal eens voor. En blijkbaar hebben meerdere bezorgers er een handje van.

Desalniettemin vind ik zelf toch PostNL het fijnst. Daarna volgen DPD, en daarachter DHL, met als laatste GLS, wat er hier altijd een potje van maakt (oh pakket ligt nog op het magazijn, daar wordt verbouwd. zeggen ze al 3 jaar, want ze zijn hier altijd te laat, na 5 dagen bel ik meestal om dat te horen).
Ik zou willen zeggen; UPS, FedEx, PostNL, DPD, DHL... Met die die ophaalpunten van DHL zijn echt om te janken. Ze verplaatsen per week en soms moet je letterlijk bij iemand THUIS de pakketjes ophalen. De volgende week moet ik weer bij een sigarenboer zijn, dan weer in een boekhandel van de plaatselijke kerk (serieus)...
Anoniem: 426269
@Odie21 oktober 2019 15:13
Ja, DHL is echt bizar. Krijg je een bericht dat ze de volgende dag komen, komen ze dezelfde avond nog (als je er niet bent). Dan krijg je een bericht dat het ergens bij een smoezelig avondwinkeltje ligt, vanaf 16:00 uur. Dus ik daarheen om 18:00 uur, nee hoor, DHL is niet geweest, die komt altijd vanavond pas. WTF? :)
Of het avondwinkeltje is dicht omdat de eigenaar last heeft van hoofdpijn.
Exact, of je moet van boven naar onder lopen en ze zijn al weg.

Dit is sowieso niet fijn voor de minder mobiele onder ons, of ouderen.

Geef gewoon de optie aan, kom niet eerst afleveren hier(soms heb je de optie niet).

Ook komen de paketten vaak als men niet thuis is of werken, bij Mediamarkt bellen ze de dag van te voren en dan een half uur voor de levering nogmaals.

Zou PostNL ook kunnen doen, ten slotte hebben ze een tekort aan personeel. Maar dat is ook een salaris probleem

[Reactie gewijzigd door Bjorn89 op 21 oktober 2019 15:16]

Voor mij is het ook pakketpost-irritatiepunt nummer één dat PostNL per se eerst voor een dichte deur langs wil komen voordat het op een pakketpunt wordt bezorgd. Ik help graag een handje mee door die eerste poging over te slaan en gelijk te laten bezorgen op het pakketpunt (want dan heb ik m'n spul een dag eerder), maar dat kan hier in de meeste gevallen niet in de fancy app...
Dat van PostNL is ook hilarisch als het niet om te janken was... ik krijg wel briefjes in de bus dat ik "niet thuis was" terwijl ik letterlijk altijd thuis ben. En ja de voordeurbel doet het prima. Ze zijn te beroerd om aan te bellen en gooien direct een briefje in de bus en rijden weer weg.
Zelfde heb ik ook al wat keren gehad, of zelfs dat ik niks kreeg, en dat PostNL zegt dat ik het wel gekregen heb, en ik kon fluiten naar me product, was gelukkig iets dat maar €7,- was, Aliexpress met iDEAL betaalt, wat waardeloos is, als ik met Paypal had kunnen betalen wat zelden is bij Aliexpress kon ik gewoon naar PayPal gaan en kreeg ik me geld terug, Ik PostNL bellen, en kreeg te horen dat Aliexpress naar hun most bellen e-mailen, toen kreeg ik later toen ik maar live chat met Aliexpress ging doen omdat ik niks hoorde van Aliexpress, dat ik weer PostNL moest bellen en om de papier moest vragen, ik zij papier dat PostNL zegt dat ze het bij mij geleverd hebben, maar nee Aliexpress deed helemaal niks, nooit me product gehad of me geld, daarom als het kan koop ik het liever het bij Banggood, waar je wel alles kan betalen met PayPal, en 6 maanden garantie op alles krijg bij Banggood, en waar je invoerkosten en BTW terug betaalt krijg als je +/- 0,10 a €1,00 bij betaal, service is 10x beter bij Banggood, maar ze hebben niet alles.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 22 oktober 2019 01:15]

Die crachtwagen kan ook met 250l diesel een paar 100km's afleggen, in tegenstelling tot deze drones
Nee, als ze op grote hoogte vliegen zal het wellicht wel meevallen. Maar als een groot aantal pakketjes die nu per busje worden bezorgt per drone worden bezorgt heb je in stedelijke gebieden al snel in potentie dat er altijd wel ergens een drone op een hoogte van 7 meter aan het hangen is om iets te bezorgen. Dat zal je wel horen.
Ehmm, één drone op 25 meter hoogte maakt al een takkeherrie. Laat staan meerdere. En de picnic wagentjes maken nog minder geluid dan andere auto's.
Maar 200 meter of hoger en je hoort hem ineens een stuk minder. Dit ga je ook niet in de binnenstad doen maar alleen in buitengebieden. Zie dit in Nederland nog niet heel snel gebeuren.
Wanneer hij als vliegtuig op een hoogte van 45 meter vliegt ga je hem nauwelijks kunnen horen.

Wel wanneer hij als quadcopter tot 7 meter daalt, maar ze hebben een nieuwe propellor ontwikkelt die minder lawaai maakt.
Wel wanneer hij als quadcopter tot 7 meter daalt,
En in een stedelijk gebied is dat gelijk ook het probleem. Vermenigvuldig dat geluid eens met het aantal pakketjes waarvoor nu één busje rondrijd. Zoals op andere plekken in de de reacties mensen al aangeven is dit wellicht interessant voor buitengebieden maar is het nut verder maar zeer beperkt.
In Nederland met 490 mensen per vierkante kilometer is zoiets vrij onzinnig, maar het is in de VS gemiddeld 36 mensen per vierkante kilometer - en in de buitengebieden nog veel minder.

Dan zal zoiets (mits goed bereik..) prima kunnen werken. Maar zelfs als het geen lang leven beschoren wordt, kan zoiets uitproberen alleen maar goed zijn voor de verbetering ervan qua geluid, veiligheid, zuinigheid, etc. Gebruik van zowel 'quadcopter-rotors' als 'vliegtuig-vleugels en propellers' klinkt als een goed idee.
Lijkt me wat prijzig voor een doos tissues en hoestsnoepjes.
Anoniem: 426269
@Xfade21 oktober 2019 18:35
Tsja, wel ietwat veel overhead om je neus te snuiten en een paar keer minder hoesten.

Bomen kappen, papier maken, verpakken, reclame, snoepjes draaien, marketing, transport over land, drone aanschaffen en afschrijven, energie voor de drone, etc. :)
Het is van Google, dus vanaf nu even 3 jaar wachten totdat Google er achterkomt dat de camera “per ongeluk” continu aanstond en hele woonwijken in 8K in kaart heeft gebracht en naar de servers heeft geüpload.
Weg privacy.
Ja want dat doen ze nu al niet met Google Earth of zo? ... heb je daar echt het gevoel dat je geen privacy meer hebt?
Kijk, een drone met vleugels ... daardoor kan ie een stuk verder en langer vliegen dan een quadcopter. Dat ziet er al een stuk realistischer uit dan eerdere pogingen van andere bedrijven. Het ding kan een pakketje van maximaal 1.5 KG, 10 km ver bezorgen!

In een grote stad met druk verkeer dan dat een stuk sneller dan auto/bus/fiets.
Ik denk dat het in grote steden niet mag, maar aangezien Amerika kan ik me vergissen...
De 1e video van een overtuigend echte bezorging laat nog op zich wachten, terwijl ik zoiets als dit volgens mij in 2016 ook al heb gezien.
Ook door die "sponsors" zit hier een nogal bedenkelijke geur aan, als je het mij vraagt...

Het design lijkt me redelijk goed. Volgens mij kan hij bij uitval van de motoren op geen manier nose-down naar beneden gaan en is mogelijk zelfs autonoom nog enigzins bestuurbaar.

[Reactie gewijzigd door blorf op 21 oktober 2019 10:26]

Alleen heeft een grootstad een diameter van >10km. Gent is bijv. 150km2 groot. Dat is 10 op 15 . Dan moet je al in het centrum je drone lanceren. Bovendien hebben veel mensen in een stad geen tuin of wonen in een flat, dus die zouden dan naar een open plek moeten gaan. Dan kan je evengoed je pakje laten toekomen in een pakjesautomaat.

Het lijkt me toch een heel inefficiënt systeem.
Het design lijkt p wat ik maakte in Besieged (alleen bij was t niet te besturen :P)
Ik hoop dat het uiteindelijke resultaat er wat meer uitziet als een finished product, dan het ogenschijnlijke hobby-project met allerlei exposed electronica wat er nu nog op de foto te zien is.... :X

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee