Gigabyte komt met pci-e-insteekkaart met 8TB aan ssd-opslag die 15GB/s haalt

Gigabyte gaat een pci-e-insteekkaart uitbrengen met daarop vier pci-e 4.0-ssd's van 2TB in raid-configuratie. Bij gebruik op een pci-e 4.0 x16-slot en raid 0-configuratie haalt de kaart sequentiële lees- en schrijfsnelheden van maximaal 15GB/s.

De Gigabyte Aorus Gen4 AIC SSD 8TB bevat vier nvme-ssd's van het m2-2280-formaat met ieder een capaciteit van 2TB. Verder is de kaart voorzien van een koperen heatsink en een 50mm-ventilator om de ssd's te koelen.

Het gaat om pci-e 4.0-ssd's op basis van de Phison PS5016-E16-controller. De insteekkaart maakt het mogelijk om de snelheid van die ssd's te combineren, mits de kaart in een pci-e 4.0 x16-sleuf gestopt wordt. Willekeurige lees- en schrijfacties gaan met 430.000 en 440.000iops volgens Gigabyte.

Momenteel is het AMD X570-platform met Ryzen 3000-processors het enige consumentensysteem met pci-e 4.0-ondersteuning. Dat platform biedt echter niet genoeg pci-e-lanes om zowel de insteekkaart als een videokaart op volle snelheid te benutten. Toekomstige Threadripper-processors en -moederborden zouden daar verandering in kunnen brengen. Ook biedt het Epyc-serverplatform meer pci-e-lanes, maar Gigabyte plaatst zijn 8TB-insteekkaart in de Aorus-consumentenlijn en mikt niet op gebruik in servers.

Tijdens de Computex-beurs in mei demonstreerde Gigabyte zijn 8TB-insteekkaart al. Nu heeft het Taiwanese merk de volledige specificaties vrijgegeven en een productpagina online gezet. Wanneer het product op de markt komt en tegen welke prijs, is nog onbekend. De 2TB-ssd waarvan er vier in het apparaat zitten kost los momenteel zo'n 473 euro.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

20-09-2019 • 13:14

63 Linkedin

Reacties (63)

63
60
44
5
1
5
Wijzig sortering
Ik zou je goed inlezen voordat je een SSD met Phison PS5016-E16-controller koopt. Niet per se vermijden, maar weten wat je koopt. De sequentiële snelheden zijn namelijk uitstekend en het beste wat er nu op consumentengebied te krijgen valt, maar random snelheden vallen tegen en de hitteproductie daarbij is hoog. Je ziet dat de SSD's op basis van deze controller ook allemaal een flinke heat sink meekrijgen:De PS5016-E16 is namelijk een variant van de PS5012-E12, die we kennen uit de Corsair Force MP510, PNY XLR8 CS3030 en Patriot Memory VPN100. De interface is daarmee geupgrade naar PCIe 4.0, wat hogere sequentiële snelheden mogelijk maakt, maar de random lees- en schrijfsnelheden zijn praktisch identiek. Je moet dus de afweging maken of het hogere stroomverbruik opweegt tegen hogere sequentiële snelheden. Bij de meeste consumentenapplicaties ligt de bottleneck echter al lang niet meer bij sequentiële snelheden richting het opslaggeheugen.

Wat meer technische details over de PS5016-E16: Balance in 'nieuws: Corsair en Gigabyte kondigen pci-e 4.0-ssd's aan'

[Reactie gewijzigd door Balance op 20 september 2019 13:31]

Er is een interessante video van Der8auer waar hij dezelfde bevindingen uiteenzet => https://www.youtube.com/watch?v=47dGG8ZnN2g

Conclusie daar is dan ook: Nog even wachten met aanschaffen van een PCI-E v4.0 NVME SSD

[Reactie gewijzigd door CrazyJoe op 20 september 2019 15:03]

Heb een Patriot Hellfire gehad met Phison controller; snel hoor, maar geen heatsink en werd met gemak 75+ graden in een laptop.
Wat dat betreft was de gekozen naam spot-on.
Dit zijn producten wat eigenlijk niet zijn bedoelt voor de normale consument wat alleen maar een beetje op internet, word/excel of gamen doet, maar meer voor de specialisten.

En het is natuurlijk een kip/ei verhaal softwaremakers maken de software niet omdat er geen hardware voor is etc etc.

Dit hoor je zovaak en x jaar later is het standaard of alweer achterhaald.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 20 september 2019 17:01]

Dat er op Tweakers altijd zo gereageerd wordt wanneer er een nieuw product uitkomt met overkill, niet nodig etc etc, omdat ze zelf denken niet nodig te zijn is het blijkbaar ook niets voor een ander.

Als iedereen zo dacht kwam er nooit iets beters.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 21 september 2019 16:40]

Een mooie fact gevonden omdat ik het me afvroeg... (Wanneer gaan we de 15TB/s halen :z )

Op 18-okt-1998 werd de eerste Cheetah hdd aangekondigd die 15MB/s haalde.
https://www.seagate.com/n...00-RPM+Disc+Drive+Family/

Dus een dikke 21 jaar zal het duren (misschien, maybe sneller) :D , maar dan zullen we ook wel peta of exabyte grootte hdd's hebben.
4x2TB is +/- €1800,=!
Prijzig... maar er is denk ik nog geen concurrent die dit heeft, staat ook niet in artikel.
Maar lijkt me heerlijk voor pc-gamers die al hun spellen op dit ding willen installeren voor pure snelheid!

Ik ben ook zeer benieuwd naar benchmarks!

wow, just wow
Maar lijkt me heerlijk voor pc-gamers die al hun spellen op dit ding willen installeren voor pure snelheid!
Heerlijk? Ja... Merk je het? Ik vraag het mij af. Ik merkte het al amper toen ik van sata naar m.2 over ging, ja je merkt het wel alles is net weer iets sneller en vloeiender en ook de laadtijden schelen een paar seconden maar ik stapte dan ook over van een erg oude sata ssd en het verschil is alsnog beduidend minder dan van hdd>ssd.

Ik denk dan ook niet dat dit bedoeld is voor gamers maar meer content creators e.d.
ssd en deze toepassing lijkt me eerder geschikt voor datacenter met zware database toepassingen die op schrijf moeten zoeken. Die worden daardoor stukken sneller.

Zoals je zegt voor de meeste normale gebruikers is dit overkill. Het is zoals als van 0.1 sec naar 0.01 sec gaan. Voor een mens is dat verschil nauwelijks te merken.
Uhm, ik weet niet hoor... maar dat is wel een factor 10 sneller.
Geef het voorbeeld dat een factor 10 sneller soms voor een mens in ervaring niet veel meer uitmaakt.
Van 10 naar 1 seconde zul je als ment het verschil goed zien, van 1 naar 0.1 seconde (nog steeds factor 10) zul je het verschil al veel minder zien, van 0.1 naar 0.01 is het bijna niet meer te merken als mens.
Echter maakt het dan wel weer een verschil voor de mens als je al die secondes bij elkaar optelt bij meerdere reads/writes tegelijk/in reeks. ;)

De random snelheden blijven nogal een probleem, ookal worden er trukjes uitgevoerd, het blijft iets dat je merkt op vrijwel elk opslagmedium, dus ook op een NVMe.
Is het nu echt zo moeilijk je begrijpen.

als je internet nu een factor 10 sneller gaat worden dus van 100 mbps naar 1gb, dan zul je het merken, van 1gb naar 10 gb misschien ook maar van 10 naar 100 gb zul je alleen merken als je een 100gb bestand gaat downloaden.

Voor veel toepassingen zal een ssd met deze snelheid nauwelijks, goed lezen merkbare of zichtbare voordelen geven. Met de nadruk op nauwelijks.

[Reactie gewijzigd door bbob op 20 september 2019 16:32]

tjsa, een factor 30 van adsl naar glas merkte ik, maar dan bedoel ik de ping. Een website is iets van 1-2mb, dat is 8-16mbit om het in een seconde binnen te halen. Maar die honderden requests die ipv 30ms nog maar 1ms kosten maakt wel heel veel uit. Het gaat niet altijd om brute snelheid, maar om transacties per seconde. Zie het als de snelweg.

leuk dat je van 100-> 200 mag. Maar met 10 rijen ipv 1 rij 100 rijden levert wel veel meer doorstroming op dan een 2 baans weg van 100 naar 200 zetten.
Het probleem met de auto vergelijking is dat de snelheidsverschillen zorgen voor problemen. Mensen die ineens met 30+Km/h verschil invoegen zorgt voor opstoppingen. De internetsnelweg heeft gelukkig een constante snelheid. Het 1 pakketje kan er langer over doen dan het andere pakketje, maar dat komt dan door de route en niet per se de snelheid. Die is namelijk gelimiteerd en relatief vast. Signaaloverdracht heeft nu eenmaal een vaste snelheid per medium. Opstoppingen op de snelweg zelf zul je dan ook niet krijgen, wel bij de knooppunten waar dus inderdaad de breedte van de snelweg de verkeersstroom niet aankan. Gelukkig wordt er van te voren bepaald door de ontvanger hoeveel de verzender tegelijk kan sturen. Anders zou je wel een probleem krijgen.
En daar is ie dus (waarschijnlijk) net niet voor, want in het artikel staat:
Gigabyte plaatst zijn 8TB-insteekkaart in de Aorus-consumentenlijn en mikt niet op gebruik in servers

[Reactie gewijzigd door DaLoona op 20 september 2019 14:04]

Ik geef je er gelijk in, ik vermoed dat dit meer een product is voor de marketing dan dat het daadwerkelijk op de markt komt.
In het verleden zijn er vaak al zat producten op de markt gebracht die absurt duur waren.

Echter maken ze hier nu naam mee, en raken gamers bekend met het product, dus als er straks een afgeslankte versie op de markt komt dan linken genoeg gamers dit aan een familie van ....

Deze zit is slim om uiteindelijk meer SSD’s onder eigen naam uitbreiding gaan brengen, want laten we eerlijk zijn... wie denkt er bij het kopen van een SSD aan Gigabyte?
(In de pol van tweakers heb ik hun naam niet eens ingevuld)
Zware database toepassingen worden ook al in-memory gedraait, met bv SAP HANA. Toch nog sneller dan met SSD's.
Klopt maar ja als je database heel groot is kan geheugen ook wel eens te duur zijn.
PCI-e is voor datacenter toepassingen erg onhandig, daar heb je doorgaans de storage liever gecentraliseerd en los van de servers. En in die storage dozen heb je geen honderden pci-e slots, drives worden meestal met SAS aangesloten.

Onze datawarehouse database server is een uitzondering, daar hebben we 8 TB aan pci-e SSD's direct ingeprikt. Dat zijn ruwweg vergelijkbare apparaten, maar dan uit het professionele segment, want daar bestaan zulke oplossingen al jaren. Worden het meest gebruikt als cache device in grote storage arrays.
In een data center zul je weinig aan deze kaart hebben helaas. Bij veel data center toepassingen is random access veel belangrijker dan sequentiele leessnelheid. Daarbij denk ik dat er weinig systeembeheerders een 4 disk raid-0 array willen hebben. Als een van de SSD's een probleem heeft, ben je al je data kwijt. Mogelijk kan de kaart ook in een RAID 10 opstelling worden geplaatst. Dat zou hem eventueel geschikt kunnen maken voor database toepassingen, hoewel het velen eerder zullen opteren voor een 8 x 1TB (Samsung 860 Pro) RAID 50 opstelling met een SAS3 kaart waarbij je dan 6TB tot je beschikking hebt in plaats van de 4TB in RAID 10 met de Gigabyte kaart. Daarnaast zullen de SATA SSD's hot swappable zijn, waar de M.2 SSD's dat niet zijn.. Daarnaast zal de random access snelheid van de RAID 50 opstelling lager liggen dan die RAID 10 opstelling. Bij RAID 0 ben je te afhankelijk van je langzaamste SSD..

Zoals Xm0ur3r al vermelde merk je tussen een SATA en PCI SSD maar weinig verschil. Dat komt omdat de random access bij beide min of meer gelijk is. De PCI variant heeft vooral een veel hogere snelheid.

Waar kun je deze kaart wel gebruiken? Bij toepassingen waarbij je vooral heel erg veel sequentieel leest en wegschrijft. Je zult deze kaart dus vooral in video workstations gaan tegenkomen voor het lezen en schrijven van zeer grote 4K raw video beelden.. Dat zijn ook de workstations welke al snel een TR3 processor zullen krijgen en zullen worden gecombineerd met meerdere RTX2080 Super/TI videokaarten voor extra processing power bij het renderen van het eind resultaat..

Deze kaart is natuurlijk vooral bedoeld als show product van Gigabyte om te laten zijn wat momenteel de stand van zaken is..
Databases hebben IOps nodig, geen sequentiële doorvoersnelheid.
Plus zul je een database niet op RAID0 hebben willen draaien (4 keer zo grote kans op fouten, als bij een losse drive).
Ik denk dat dit eerder een probleem is in de software of het laadprogramma die niet geoptimaliseerd is voor multi-core cpu's. Het gevolg is dat je dan nog steeds moet wachten op die ene rekenkern.
als je dit nodig hebt is de prijs ook niet belangrijk.
'Nodig' is altijd een groot woord, maar vraag hier maar eens aan een aantal muziek makers wat voor laadtijden sample libraries kunnen hebben en dat een investering van ~€2000 hier weggegooid geld is. Tijd=geld of dat nu zakelijk is of prive, als je 2 uur per dag met je hobby in de avond bezig kan zijn en er effectief maar anderhalf van kan 'genieten' omdat je een half uur per avond op de samples zit te wachten (met laden) dan is zo een 'speeltje' prima te overwegen. En natuurlijk kleine ondernemers die niet meteen een serverplatform mobo neergooien zien het natuurlijk een heel stuk eerder terug met daadwerkelijk meer geld verdienen in dezelfde tijd...
een half uur samples laden? Met wat werk je dan?
Ik heb in de jaren 80 nog een EMU3 gehad die sneller was?
Misschien eerst eens wat benchmarks zoeken/bekijken op youtube (1, 2), voordat je dit soort uitspraken doet. ;) De meeste games loaden (een fractie van) een seconde sneller op een NVMe dan op een sata.

Voor gamers: not worth your money.
Klopt, laad tijd zal iets vlotter gaan waarschijnlijk, maar daar houd het voordeel wel op volgens mij.
Toen ik van hdd naar ssd ging zat ik sneller in de game, met dezelfde fps :9
Dit zal, denk ik, niet anders zijn.
gamers gaan hiervoor geen 2000$ neertellen bovenop de prijs van hun ryzen3000 systeem.

De enige iets of wat prosumer toepassing die ik hiervoor zie is high-res video-editing en dan spreek ik zelfs niet meer over 4K, maar eerder 8K waar je met projecten van een paar TB aan footage werkt die waarschijnlijk multi-cam zijn opgenomen.
"Bij gebruik op een pci-e 4.0 x16-slot en raid 0-configuratie haalt de kaart sequentiële lees- en schrijfsnelheden van maximaal 15GB/s."

Wat was dan het nut om hiervoor dure PCI-E 4.0 SSD voor te gebruiken.

PCI-E 3.0 X16 haalt een snelheid van 16GB/s de 4.0 variant haal normaal rond de 32GB/s
dus pci-e 3.0 had ruim voldoende geweest.
Dat betekent dat een Ryzen 3000 met x8-slot ook voldoende is, toch? En daarmee stijgt het aantal computers wat er baat bij heeft.
Omdat PCI-e 4.0 vanuit het slot omzetten naar PCI-e 3.0 voor de SSD niet mogelijk is. Als je dus PCI-e 3.0 SSD's gaat gebruiken ben je beperkt tot 8GB/s omdat de hele kaart terug moet vallen naar PCI-e 3.0.

[Reactie gewijzigd door Blaat op 20 september 2019 13:25]

Dat is niet helemaal waar. Als je 4 SSD's in raid 0 zet betekend niet dat je snelheden x4 omhoog gaan.

Iedere NVMe SSD heeft alsnog 4x PCIe gen4 lanes nodig om een snelheid te halen van bijvoorbeeld ~6GB/s. De raid 0 opstelling zorgt ervoor dat dit verhoogd word tot 15GB/s.

Mijn vraag is echter of de raid controller op deze PCIe adapter zit of dat je weer afhankelijk bent van de NVMe raid software van intels X399 chipset. Gelukkig zijn er kwa AMD chipsets wel weer mogelijkheden..
Is 4.0 niet backwards compatible dan? Wellicht is het nu nog overkill, maar straks wel een incentive voor moederbordbouwers om 4.0 in te bouwen. Zonder aanbod ook geen vraag, zeg maar.

Vraag me verder af wat voor snelheden je dan met 3.0 haalt en hoe dat zich verhoudt ten opzichte van normaal ingestoken SSD's (bv 2x M2 4TB wat veel moederborden wel ondersteunen)
Optisch gezien is het hetzelfde product als de pricewatch: Asus HYPER M.2 X16 CARD V2, maar dan al met SSD's. Een nadeel van dergelijke kaarten is dat ze in een x16-slot moeten dat ook daadwerkelijk op x16-mode werkt, want de PCIe-lanes worden direct doorverbonden zonder een multiplexer die de lanes kan herverdelen. Ook moet het moederbord ondersteuning bieden voor bifuraction, oftwewel het opsplitsen van het x16-slot in viermaal x4. Dat lijkt op mainstream borden voor AM4 steeds gebruikelijker te worden, al zit je bij alles dat niet X570 is al snel in de knel met het aantal beschikbare lanes.
Ik heb zelf deze adapter een tijdje geleden aangeschaft en gebruik deze i.c.m mijn X470 moederbord (4x4x4x4 supported) en Ryzen 3600 CPU in mijn nas.

Werkt als een zonnetje. Wel opletten dat dit volledig voor intel alleen gaat werken op het dure X299 platform. |:(

Wat ik graag zou zien is dat er op dit soort kaarten hardware raid zit i.p.v. afhankelijk te zijn van de chipset.
Volgens mij heb je de Intel 'hardware' raid functionaliteit hiervoor alleen maar nodig als je er van wilt booten. Als je hem op een ander chipset gebruikt zie je de 4 schijven gewoon los, waarna je raid in software kan doen met LVM, mdadm of ZFS.
Dat klopt maar alleen het X299 chipset van Intel ondersteund op het moment 4x4x4x4 in combinatie met een videokaart. Ik heb dit op Z390 nog niet gezien. Daar ben je gelimiteerd op max 4x4. (Dus max 2 van de 4 nvme ssds worden detected)

Met HW raid op de kaart zelf ben je een stuk flexibeler.

In dat geval is het gewoon een lompe x16 of x8 kaart en hoeft je moederbord geen gekke kunsten te ondersteunen zoals Bifurcation.

[Reactie gewijzigd door jordynegen11 op 20 september 2019 15:25]

4 nvme SSD's in RAID 0

1 SSD stuk weg data. Backup is dus wel handig als je deze insteekkaart gaat gebruiken, maar een backup hebben is natuurlijk iets waar je atlijd voor moet zorgen natuurlijk. Onafhankelijk van de RAID setup. Tenzij het data is die verloren mag gaan.
Dit is ook niet bedoeld om 25 jaar familie foto's op op te slaan.. O-)
8TB!!
Wat wil/zou jij er op zetten dan?
Alleen windows? :+
K vind die stelling niet verkeerd, als er 1 begeeft is je hele kaart bijna "waardeloos" geworden. (voorop gesteld dat je dan nog 6TB gebruiken kan, anders is het waardeloos zonder "
" ), even vervangen (new 2 TB) zal geen optie zijn lijkt mij.
Wat ik wel grappig vindt is dat vrijwel iedereen hier gelijk denkt dat dit interessant zou zijn voor consumenten, terwijl dit soort producten puur zakelijk ingericht en ontwikkeld zijn.
zakelijk ? zakelijke computers hebben bijna geen lokale opslag nodig, werken met shared locaties op dedicated storage systemen heeft toch echt de voorkeur.
uiteraard zijn er uitzonderingen maar ik ga dit toch echt niet aanraden aan mijn klanten.
Ja zakelijk. Wij draaien hier workstations waar simulatie software op draait. Deze genereert tijdens de simulatie bakken en bakken aan informatie. Het uiteindelijke resultaat wordt dan naar het netwerk weggeschreven als rapport en de simulatie data cache geflushed. Daarvoor zijn dit soort opstellingen ideaal omdat de simulatie door dit soort technieken veel sneller verlopen.
en die dedicated storage systemen slaan hun data op, op...... waar dacht je dat databases in de cloud hun data opslaan? ;)
haha niet op pci express kaartjes met nvme m.2 opslag :D
Toevallig Vrijdag nog 2 van deze jongens opgehangen.

Die kaartjes zijn prima voor snapshot pools te gebruiken hoor.
Is het puur zakelijk vanwege de prijs? Als dit product 500 euro was geweest (met 4x500gb ofzo) dan zat het zo in elke high-end gaming / editor rig.

De OCZ Revodrive was in zijn tijd waarschijnlijk een vergelijkbaar product. Kocht ook niet elke gemiddelde consument, maar had zeker wel nut in een consumenten systeem.

[Reactie gewijzigd door BLACKfm op 20 september 2019 13:46]

Inderdaad ja, die revodrive gebruik ik nog steeds. Wat een goed apparaat is dat.
Staat dan ook in de tekst:
Gigabyte plaatst zijn 8TB-insteekkaart in de Aorus-consumentenlijn
Daarnaast kan je je uiteraard afvragen of de gemiddelde consument hier iets aan heeft.
Wat ik wel grappig vind, is dat jij gelijk denkt dat het puur zakelijk ingericht en ontwikkeld is. De Aorus-productlijn is gericht op high-end consumentengaming. Wat overigens ook in het artikel staat.
Wat ik wel grappig vindt is dat vrijwel iedereen hier gelijk denkt dat dit interessant zou zijn voor consumenten, terwijl dit soort producten puur zakelijk ingericht en ontwikkeld zijn.
Das war einmal... Nu kunnen ze geen zakelijke prijzen gaan vragen voor deze goedkopere uitvoeringen en richten het daarmee effectief op de consumenten markt, maar dat betekend niet direct dat de zakelijke markt hier ook niet gretig gebruik van gaat maken.

Wat @Balance ook al aangeeft, vallen de random snelheden 'tegen'. Andere oplossingen zijn daar wellicht beter voor geschikt. Je Had vroeger Fusion-IO die heel mooi speelgoed maakte voor voornamelijk zakelijke oplossingen, deze is overgenomen door SanDisk, welke weer is overgenomen door Western Digital. Als je hier kijkt zie je enorme iops voor random read acties, welke heel handig kunnen zijn voor bepaalde toepassingen: https://www.westerndigita...ultrastar-nvme-series-ssd
Echter is de prijs een heel, heel stuk hoger dan ~€2000 voor een 8TB SSD...

En hoewel mijn Gigabyte 'Gaming' GTX970 ook wel eens wordt gebruikt voor een spelletje, heb ik deze zakelijk aangeschaft omdat dit de goedkoopste oplossing was qua 3 poorten displaypoort voor 4k schermen aan te sluiten van dat moment en ook nog eens een redelijk GPU acceleratie had voor bepaalde applicaties (waaronder Adobe). Zo zetten we ook geen 'Pro' SSDs in zakelijke systemen, maar gewoon de Samsung EVO SSDs. Ik vermoed dat bovenstaand ding echter aan veel meer PC enthousiastelingen zal worden verkocht dan aan zakelijke partners, die markt is immers veel groter!
Wel grappig om te zien dat het letterlijk 4 stuks M2 SSD's zijn die ze van het schap hebben gehaald en in een PCI-E behuizing met actieve koeling hebben gestopt.
Juist zeer fijn! Dan kan je ze upgraden/vervangen indien nodig.
Vervangen? met RAID 0? Zeg maar dag tegen je data dan :+
Ik mag toch hopen dat als je zo'n duur ding gebruikt je een (het liefst 2) backup('s) hebt.
Tsja, leuk, maar ik denk niche. Wat minder niche zal zijn, is de vraag of de kaart zelf los beschikbaar komt. Zonder SSD's. Ik zoek voor (een threadripper systeem...) ivm. gebrekkige koeling op de DIMM.2 "slot" voor nvme disks, eigenlijk een handigere plek om m'n vrij ziek throttelende storage op te hangen...

Edit: Iets in die aard gevonden: pricewatch: Asus HYPER M.2 X16 CARD V2 -- moederbord heeft wel Bifurcation support nodig, maar gelukkig heeft mijn board dat. Ben ik blij dat ik ging zoeken. Maar goed. Dankzij een kaartje als dit, is zoiets wel zelf te bouwen. Dit liet een extra vraag ontstaan: heeft dit ding Bifurcation nodig? En toen ging ik verder googelen. Antwoord:

Ja -- om dit kaartje te kunnen gebruiken, heeft je moederbord Bifurcation support nodig. Meer info:

https://www.gigabyte.com/...AORUS-Gen4-AIC-SSD-8TB#kf (klik op knopje: Click here for more detail to experience unreachable performance)

[Reactie gewijzigd door Umbrah op 20 september 2019 14:11]

Der 8auer heeft op YouTube een mening geplaatst over deze eerste lichting pci-e4 kaarten.
https://www.youtube.com/watch?v=47dGG8ZnN2g

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee