Microsoft toont nieuwe versie van To Do-app die meer op Wunderlist lijkt

Microsoft vernieuwt zijn To Do-app. De nieuwe versie krijgt een ander ontwerp en een aantal wijzigingen waardoor deze meer op Wunderlist lijkt. Microsoft nam het bedrijf achter die app in 2015 over. Gebruikers kunnen in de nieuwe versie per lijst de achtergrond aanpassen.

In de aankondiging van de vernieuwde To Do-app blikt Microsoft terug op wat er sinds de overname van Wunderlist is veranderd. De nieuwe versie van de applicatie krijgt een andere interface; met aanpasbare kleuren en achtergronden per lijst. Een van die achtergronden is de televisietoren in Berlijn, een afbeelding die ook voor het oorspronkelijke Wunderlist werd gebruikt.

Microsoft geeft de To Do-lijst ook smart lists, een functie die ook in Wunderlist zat. Een nieuwe functie in To Do is My Day, een lijst met suggesties van taken om op een bepaalde dag uit te voeren. Deze lijst wordt dagelijks ververst.

De nieuwe versie van To Do wordt door Microsoft ook gepromoot op de Wunderlist-website. Daar geeft Microsoft aanwijzingen voor het overstappen van Wunderlist naar To Do. De To Do-app van Microsoft is beschikbaar voor Windows, Mac, Android en iOS. Alle versies hebben een donkere modus, maar bij de iOS-versie is die nog niet beschikbaar. Die komt volgens Microsoft echter snel.

In 2015 nam Microsoft het bedrijf achter Wunderlist over. Twee jaar later maakte de softwaregigant bekend om te stoppen met Wunderlist en gunste van zijn eigen To Do-app. Wunderlist is nog altijd beschikbaar, maar Microsoft heeft eerder aangegeven dat de app zou verdwijnen zodra de functionaliteit is geïntegreerd in To Do.

De timing van de aankondiging van de nieuwe To Do-versie is opvallend. Wunderlist-oprichter Christian Reber zei vrijdag dat hij Wunderlist wil terugkopen van Microsoft. Of hij daadwerkelijk in gesprek is met de Windows-maker is niet bekend. Of Reber op de hoogte was van de aankondiging van de nieuwe To Do-versie is niet duidelijk.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

09-09-2019 • 15:47

45 Linkedin

Reacties (45)

Wijzig sortering
Maar integratie in Teams zie ik nog niet. Ik word wel een beetje moe van het woud van apps die soms met elkaar interacteren of integreren, maar regelmatig ook niets met elkaar te maken hebben. Mijn Office 365 account heeft 28 apps, waaronder To-Do, Taken en Planner - die allemaal een variant op hetzelfde thema zijn. (nu lijkt taken te worden vervangen door To-Do, maar toch).

Ik juich de vernieuwing en verbetering toe, maar mis integratie zodat je workload over het hele platform gelijk is, zichtbaar is en je minder risico hebt op fragmentatie in alleen de Office omgeving al.
Mijn gedachten ook in eerste instantie, maar... Al die apps hebben wel degelijk hun eigen toepassingsgebied. En To-Do haalt het vervolgens allemaal automatisch bij elkaar.

Ik kan dus
 • Mails in Outlook als actie markeren
 • In OneNote aantekeningen als actie markeren
 • In Planner teamgebaseerde acties uitzetten (Planner vereist Sharepoint-/Teamsite)
En al die taken worden netjes verzameld in ToDo, met de mogelijkheid om daar nog eigen (niet team- of mailgebonden acties) aan toe te voegen...
Precies integratie.. ik heb mijn ultieme to do app nog steeds niet gevonden en houd het bij evernote. Af en toe probeer ik wat uit, maar er ontbreekt altijd net iets. Een paar integraties die voor mij belangrijk zijn, die met werk/prive, maar ook to do met calender en desktop naar mobiel.
OneNote is handig als je bij 1 werkgever zit, maar zodra je moet wisselen of er meerdere hebt, is het gedoe.

Prive en freelance gebruik ik Google (Suite), omdat ik daar ooit in het verleden voor gekozen heb. Ik heb geen Office en ga dit ook niet kopen. Wat een meuk, haha...

Interessant luistervoer van David Allen https://open.spotify.com/episode/6rPOHtFWLmS25ka1Fk7cPT
Daarom gebruik ik wekan, kan iedereen mee werken ongeacht werkgever ofzow. Echt ideaal, zeker met groepen.
Dezelfde reden voor mij om te kiezen voor GSuite. OneNote heb ik gebruikt maar ik stap er weer van af. Wat een synchronisatie ellende. Mijn hoop is dat Google Keep eens op niveau wordt gebracht..
Wel herkenbaar. Ben zelf van Evernote afgestapt toen de abonnementen steeds onvoordeliger werden. Geswitcht naar Onenote in combinatie met Todoist. Dit zit er uit als een mogelijke vervanger van Todoist. Nu inderdaad nog hopen op een goede integratie met de rest van office 365
Precies... ik gebruik To-Do veel in combinatie met mail, maar het is behelpen.
Je kunt bijvoorbeeld een mail flaggen, zodat ie automatisch in To-Do komt. Maar als je vanuit To-Do terug naar de mail wilt gaan, moet dat persé via de web-app van Outlook. Dat is 't dus nét niet.. liever dat de mail in de Outlook-app (of mijn part in de Mail app) getoond wordt.
Ik wil daar ook aan toevoegen en regalmatige drastische veranderingen aan de interface dat ik wel moe word. Bepaalde functies geraken daardoor kwijt en het vraagt opnieuw zoekwerk. Voor tweakers is niet misschien niet een probleem, maar wel voor al die non-techneuten, zoals velen van mijn collega's, die het verwarrend en stored vinden dat ze de interface die ze gewoon zijn niet meer hebben.
Er is wel degelijk een vorm van integratie, je kunt in Teams de Planner App gebruiken waarmee je todo's kunt toewijzen. Deze zijn ook weer terug te vinden in je To-Do.
Ben ik dan de enige die eigenlijk Google Keep de beste app vindt hiervoor?
Cross platform sync, zeer eenvoudige UI en ultieme kruising tussen to do app en notitieapp.
Dit komt aardig in de buurt, zeker wel. Alleen vanaf mobiel iets in je agenda krijgen, ... niet te doen. Of ik ben echt blond, dat kan ook.
Goede vraag. Geen idee eigenlijk, heb net even gekeken of dat kan. Volgens mij niet, behalve handmatig in agenda invoeren.

Als je de Google calendar (app) gebruikt, verschijnen Keep-notities er als het goed is wel automatisch in.
Ze komen in de buurt met de laatste grote update. Alleen moeten ze nog een 'verzamelbak' optie toevoegen zoals workspaces in drive.
Leuke update! Overigens zit ‘My Day’ zit al een hele poos in de app en niet pas sinds deze update!
Ik gebruik nog steeds gewoon Wunderlist, werkt fijn voor wat ik er mee wil. Recurring taken, app waar je dingen kan slepen. Is er ergens een nieuwe comparison van de nieuwe Todo vs Wunderlist en wat Todo nog mist?
Ja en nu wil die vorige eigenaar Wunderlist eigenlijk wel weer terughebben? ... een ander de boel op laten knappen en dan gaan lopen pronken? :)
In 2017 was al bekend dat Wunderlist vervangen zou worden door to do:

https://www.microsoft.com...now-available-in-preview/

Enige probleem is dat er te veel to do apps zijn momenteel bij MS:
To Do (in Outlook)
Planner
OneNote
Sticky Notes
...
Dat is sowieso het hele probleem van MS: teveel dingen die hetzelfde doen en allemaal op precies een andere manier...

Om maar te zwijgen over dingen als Teams waar je óók weer van alles of juist niks onder kan gooien.
Teams is langzaam aan het uitgroeien tot de centrale spil in mijn werkdag :+
Naar ik meen zijn de taken in Outlook en die in To Do en OneNote dezelfde. En is Sticky Notes weer geintegreerd met OneNote.
Sticky Notes heeft integratie met Outlook, je notes in outlook zijn dezelfde als in Sticky, integratie van Sticky en OneNote heb ik nog niet gevonden (al moet ik toegeven dat ik OneNote niet heel veel gebruik).
Sticky Notes en OneNote zijn helemaal niet bedoeld voor dit soort gebruik, daarbij is Sticky Notes een deel van OneNote.

[Reactie gewijzigd door Loller1 op 9 september 2019 20:38]

OneNote en Sticky Notes zou ik toch niet als een 'to do app' willen kwalificeren. In OneNote doe je meer dan to-do lijstjes maken (nouja..dat doe ik niet eens in OneNote). Sticky Notes is handig om even 'snel' een kleine aantekening te maken die je dan op iOS weer in de OneNote App terug kunt vinden (in het sticky note tabje).

En Planner....dat vindt ik meer een soort van project planner tool, dus meer een To-Do ++++++ zeg maar.
Heb je dan toch echt verkeerd gelezen/onthouden eerder vandaag. De vorige eigenaar wil de originele Wunderlist terug, niet deze nieuwe to do-app van Microsoft.
Dit is alleen niet (een doorontwikkeling van) Wunderlist maar hun eigen app. Wunderlist wordt niet meer verder ontwikkeld door Microsoft vziw. Er staat zelfs een kopje dat Microsoft de Wunderlist gebruikers aanraadt om over te stappen op To Do.
Maar stel dat die eigenaar z'n pakket / rechten terugkrijgt. Dan wil je ook weer de huidige gebruikers tevreden houden die de wijzigingen van MS 'onder hun naam' wél goed vonden.
je kunt ervan uit gaan dat hij z'n pakket of rechten niet terug zal krijgen. Misschien de naam, dat zou nog kunnen, maar MS is ook niet gek en heeft de aankoop met de gedachte om een grotere user base te krijgen gedaan. Dus het moet uiteindelijk een "betere" Wunderlist versie van MS worden zodat ze een abbo op een office pakket nemen uiteindelijk.
Grootste gripe die ik hier dan weer mee heb ik dat ik een MS account moet maken om de app te gebruiken. Ja ik weet dat Wunderlist ook een account nodig had maar dat stond dan tenminste op zichzelf. Met een MS account worden er weer allerlei verbanden gezocht/gevonden tussen de verschillende MS applicaties die ik gebruik. Dit vind ik best jammer.
Als je het geen probleem vindt om voor iedere app een op zichzelf staande account aan te maken dan zou je natuurlijk gewoon voor iedere app een nieuw Microsoft-account kunnen maken. Je zou daar zelfs hetzelfde mailadres voor kunnen gebruiken: DrkNess+ToDo@gmail.com, DrkNess+Twitch@gmail.com, DrkNess+Skype@gmail.com, etc. Hoef je alleen DrkNess@gmail.com maar voor te registreren.
En also ze dat niet weten binnen 5 minuten, want ergens in de voorwaarden staat iets dat ze veel mogen..
Maar dat heb je niet gelezen.

Ik kijk b.v. naar elke app, wat voor rechten deze wilt voordat ik hem installeer..

en dan valt zo 90% van alle apps aff omdat het gewoon alleen troep programma's zijn die voornamelijk je gegevens verzamelen en doorverkopen.

b.v. als ik een wifi scanner installeer, waarom zou deze toegang tot mijn contact personen moeten of sms lezen of heel je telefoon beheren...
En also ze dat niet weten binnen 5 minuten, want ergens in de voorwaarden staat iets dat ze veel mogen..
Tja, succes met geen enkele applicatie of besturingssysteem gebruiken dan maar.
Onzin. Linux werkt prima.
En zoal ik zijn 90%, het blijft altijd effe zoeken maar ik vind ze wel en die gebruik ik.
Zijn ze echt goed, dat doneer ik wat.
En je hebt van alle Linuxapplicaties en de distro die je gebruikt de voorwaarden goed doorgelezen? En je monitort ook welke data ze over je netwerk versturen?
ik gebruik (thuis) alleen Debian ... 100% Free/GPL ( mits je non-free aanzet natuurlijk )
En geen gekken voorwaarden en 0 data over de lijn, ja, behalve popularity-contest, maar dit zet ik bewust aan.

Nog meer vragen?
En van de applicaties die je gebruikt? Hou je de data daarvan ook in de gaten? Na iedere update?
En van de applicaties die je gebruikt? Hou je de data daarvan ook in de gaten? Na iedere update?
Yes... zeker, dat doe ik bij elke os wat ik draai.
Klote klus maar helaas nodig
Ik gebruik Wunderlist nog dagelijks en al zeker een jaar of 6. Heb kort gekeken naar ToDo, maar ik voelde op geen enkele manier de behoefte om ToDo te leren kennen.
Kort naar gekeken en je voelde geen behoefte om te leren kennen. Klinkt niet als ik heb het gebruikt en ben teruggegaan.
Klopt. Toen ik Wunderlist leerde kennen, voelde het wel meteen goed.
Ik gebruik OneNote voor TODO-lijstjes, altijd bij de hand op verschillende apparaten en eenvoudig te delen met andere personen. Dus ik begrijp het nut van een aparte TODO-app niet zo erg.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee