Wunderlist-oprichter wil to-do-app terugkopen van Microsoft

De originele Duitse ontwikkelaar van de app voor to-do-lijstjes Wunderlist heeft Microsoft voorgesteld de software terug te kopen. Microsoft nam Wunderlist in 2015 over maar besloot in 2017 de app te vervangen door een eigen alternatief.

Niet bekend is of er daadwerkelijk gesprekken over een overname lopen. De Wunderlist-oprichter Christian Reber maakte zijn voornemen via Twitter bekend. Hij sprak verdrietig te zijn dat Microsoft wil stoppen met Wunderlist terwijl er veel tevreden gebruikers zouden zijn: "Houd het team, focus op Microsoft To-Do en niemand zal boos zijn voor het niet stoppen met Wunderlist."

Microsoft To-Do is Microsofts eigen app voor to-do-lijstjes en al in 2017 maakte Microsoft het voornemen bekend Wunderlist te vervangen door To-Do. Dit zou gebeuren zodra To-Do de functionaliteit van Wunderlist bevat. Wanneer Microsoft dit afgerond heeft is niet bekend.

Microsoft nam Wunderlist in 2015 over waarna ook Reber bij Microsoft ging werken. Een paar maanden nadat Microsoft in 2017 bekendmaakte de voorkeur te geven aan To-Do, stopte de Duitse ontwikkelaar bij het bedrijf. Hij verklaarde in 2018 dat de oorzaak bij de problemen lagen bij het feit dat de Wunderlist-api op Amazon Web Services draaide. In plaats van een port naar Azure, zou Microsoft ervoor gekozen hebben de app compleet te herschrijven. Dit zou echter gecompliceerder zijn dan aanvankelijk verwacht. Microsofts eigenlijke plan was volgens Reber om Wunderlist in 2018 te vervangen door To-Do.

To-Do
Microsoft To-Do

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

09-09-2019 • 08:53

61

Reacties (61)

61
60
50
1
0
7
Wijzig sortering
Een aantal van de oorspronkelijke Wunderlist devs uit Berlijn werken nog wel steeds bij Microsoft aan To-Do. De huidige To-Do versie biedt ook nog steeds ondersteuning voor het importeren van Wunderlist tasks. To-Do zelf is intussen echter helemaal in O365 geïntegreerd (gebaseerd op de Outlook Tasks API. Wie Outlook on the Web gebruikt zal zien dat To-Do nu gebruikt wordt in de Tasks sectie), dus zeker voor zakelijke klanten kan To-Do meerwaarde bieden. In het begin vond ik het product nogal barebones aanvoelen maar intussen is er integratie met flagged emails and Microsoft Planner en staat er verdere integratie met andere O365 apps in de planning (b.v. Teams). Hun mobile app is intussen een stuk volwassener geworden en ze hebben recent een macOS app gereleased (beschikbaar in de App Store).
Volgens mij gebruik ik Wunderlist al weer bijna 5 jaar inmiddels. Sinds 2017 vind ik het al spannend "hoe lang kan ik het nog gebruiken?". Dit is m.i. dan ook goed nieuws en hoop dat het doorgaat. Wunderlist zit erg goed in elkaar, en MS To-Do vind ik er maar weinig op lijken. Wunderlist is echt gebaseerd op de GTD methodologie, en dat is MS To-Do volgens mij vanaf de basis niet.

Enfin, even afwachten en hopen dat dit gaat lukken! :)
Als ontzettende to-do lijstjes barbaar snap ik niet wat de toegevoegde waarde is van een stuk software die het voor je doet. Er zit een notepad in windows toch? Voor de to-do's die gebonden zijn aan een datum heb ik een agenda.

Wat is nu de voornaamste reden dat spul als Wunderlist wordt gebruikt?
Een simpel to-do lijstje is te simpel om een dergelijk complex iets als een leven te managen. Ja het kan wel, maar het is verre van optimaal. Indien je geïnteresseerd bent in deze materie, dan raad ik je het boek "Getting Things Done" van David Allen aan. Heeft mij geweldig geholpen om mijn werk en privé leven op de rails te krijgen.

In het kort: spul als Wunderlist geeft mij een makkelijke optie om dingen te sorteren in folders en lijstjes in die folders, gebaseerd op categorie (@Home, @Computer, @Anywhere etc.), zodat ik op het moment dat ik onderweg ben, ik niet in mijn @Home lijstje hoef te kijken want ik weet dat ik die dingen nu niet kan doen. De dingen die in die lijstjes staan zijn ook doordacht, d.w.z. een duidelijk verwoorde "next action" die ik kan uitvoeren om iets naar voltooid te brengen (e.g. "boek" is niet erg duidelijk, en zelfs "boek schrijven" is veel te groot. "Onderzoek X voor hoofdstuk Y in boek Z" zou zo'n next action kunnen zijn).

Heb je daar Wunderlist voor nodig? Nee, er zijn verschillende soorten software die op GTD gebaseerd zijn, en het hangt veel van smaak af. Met een papieren systeem kan het ook, zo ben ik begonnen, maar digitaal heeft gewoon veel voordeel. Notepad is echt te simpel hiervoor, en zo ook MS To-Do ;)
Ik raad wel aan om alleen de basis principes achter GTD te lezen en niet het hele boek. Het boek is vrij Amerikaans geschreven (het belooft de hemel en vind de eigen methode geweldig) en grootste deel staat vol met voorbeelden die wellicht niet voor jou gelden en ouderwetse oplossingen. Er zijn zoals Wunderlist een hoop digitale oplossingen die niet in het boek staan.

Zelf gebruik ik Blackberry Hub om in ieder geval alle input (3 mail accounts, linkedin, whatsapp, facebook, sms, slack, discord, twitter, calls) in een scherm te hebben met zoek functionaliteit. En dan van deze input plan ik agenda items in of ik zet dingen op mijn todo lijst. Ik maak lang niet altijd tasks aan voor alles en vergeet regelmatig de lijst up to date te houden. Maar het is een handig systeem om op terug te vallen als ik het wel te druk krijg om alles uit het hoofd te doen.

Als die eigenaar Wunderlist terug koopt en de app weer een toekomst geeft ben ik zelf wel benieuwd omdat ik mijn tasks app wat beperkt vind (ik mis bijvoorbeeld de categorieën die jij noemt).

[Reactie gewijzigd door Leejjon op 23 juli 2024 12:47]

Ik heb het idee dat je nu verwijst naar de 1e editie uit 2001 ofzoiets. In 2015 is er een nieuwe editie uitgekomen. Ik ben een jaar of 5-6 geleden begonnen met de eerste editie, en heb toen die uit kwam ook de tweede editie gelezen. Zeker relevant en ook qua technologie goede wijzers (niet specifieke technologie juist omdat het snel verouderd).

Verder ben ik het niet met je eens om alleen maar de basis te lezen. Ik heb het hele boek gelezen en zeker niet alles toegepast (maar wel veel, en andere dingen een eigen draai gegeven, wat ook de bedoeling is). Ik denk dat het lastig kan zijn om je eigen systeem goed in te richten indien je niet alles leest, omdat je dan niet weet wat je eventueel mist of anders (beter) kunt doen. Amerikaans geschreven, wellicht, maar uit mijn eigen ervaring blijkt ook dat wat ze beloven bereikt word mits goed toegepast. Of maakt mij dat dan een Amerikaanse lezer? :p

Ze hebben ook how-to guides for specifieke software zoals Outlook, Todoist, maar ook Wunderlist. Zeker een aanrader en heb daar nog wat van kunnen leren ook al gebruikte ik het programma toen al een paar jaar. Dus voor iedere (overwegende) Wunderlist gebruiker; wellicht is de Wunderlist guide van GTD een goede plek om te beginnen :)
Voor wie dat soort boeken interessant vind kan ik ook Grip van Rick Pastoor aanraden. Zijn boek is zijn eigen idee over hoe je dat soort dingen indeelt, waarbij een hoop ideeen weer afkomstig zijn uit andere boeken zoals Getting Things Done. Fijn geschreven en heel "actionable".
Ik gebruik het voornamelijk op m'n mobiel. Daar zou ik liever niet tekstbestandjes uit m'n cloud drive op willen openen en met de hand kruisjes voor de afgehandelde zaken zetten. Dan is een dedicated app waarbij je even tikt om het item af te vinken een stuk fijner.

Daarnaast is het kunnen delen ook handig. Zo gebruik ik heel regelmatig een gedeeld boodschappenlijstje.
Ok dus to-do lijstjes in de cloud sharen tussen meerdere devices en users. Ik zie de use-case, is er alleen geen voor mij. Thanks. ;)
Als ontzettende to-do lijstjes barbaar snap ik niet wat de toegevoegde waarde is van een stuk software die het voor je doet.
Wat is nu de voornaamste reden dat spul als Wunderlist wordt gebruikt?
De voornaamste reden lijkt mij dat iedereen een verschillende manier heeft hoe een "todo lijstje" in zijn/haar leven past?

Zo heb ik ook veel todo apps gebruikt, maar werkt voor mij een simpele lijst in Apple Notes, met checkboxes, gewoon prima. Maar daar ben ik ook alleen maar achter gekomen door allerlei apps te proberen. Daarbij speelt ook mee dat ik een (web/app) developer ben en ik daardoor de mazzel dat vrijwel al mijn projecten met software zoals Jira ingedeeld worden, waardoor je eigenlijk al todo lijstjes hebt. Mijn persoonlijke todo lijst voor de huidige dag kan ik daarom zelf prima in Apple Notes onder elkaar zetten. Alles wat complexer is dan dat werkt gewoon niet voor mij.

Maargoed, zoals gezegd, dat geldt niet voor iedereen :)

[Reactie gewijzigd door JorzoR op 23 juli 2024 12:47]

Nog een toevoeging op wat er al is geschreven: gedeelde lijstjes. Bijvoorbeeld onze boodschappenlijst staat in Wunderlist, mijn vriendin en ik kunnen hier beiden gemakkelijk items aan toevoegen en afvinken zodat je altijd een up to date lijstje hebt. Ander voorbeeld is lijstje met kleine klussen in huis (recent verhuist) waar mijn vriendin en ik zaken op kunnen zetten en af kunnen vinken.

Wat @LankHoar al zegt, het is de GTD methode die het erg handig maakt. Een postvak in voor alles wat je terloops te binnenschiet waarna (of meteen) je het een plek geeft in de juiste lijst. Het is vooral heel laagdrempelig en helpt mij om niets te vergeten.

Misbruik het ook voor verzamellijstjes, bijvoorbeeld een checklist voor bagage op vakantie, een lijst met lekkere gerechten/recepten, etc. Ik ben nogal vergeetachtig dus voor mij deze structuur van onschatbare waarde.
Even wat voorbeelden die wij in Wunderlist hebben staan, en wat WL dus erg handig maakt met delen in een gezin. Boodschappen, Rekeningen gezamenlijk (wat betalen we gezamenlijk+bedrag), 2 lijstjes met wat wij los van elkaar betalen aan rekeningen/abbo (ook voor jezelf handig om te zien waar je allemaal een abbo hebt), lijstje met bestellingen die we doen zetten we erin (kan handig zijn met afterpay), klusjes lijst, vakantie, etc etc
Todo listjes met kleine items maken met diverse colleás en afdelingen.
inzichtelijk op je desktop en telefoon

en dan nu integratie richting O365 en straks hopelijk Teams.
- Delen van lijstjes
- Makkelijk afvinken
- Taken vullen met notities en subtaken
- Meldingsfunctie met tijd/datum
- Herhalende taken
- Handige en fijne app
- Etc.

Ja, je kan notepad gebruiken. Ja, je hebt een agenda. Ja, je kan ook je computer wegdoen en terug naar 1970 gaan. Ieder zijn ding, maar toegevoegde waarde heeft dit zeker. Of je het wel of niet gebruikt moet ieder voor zich natuurlijk weten.
Ik gebruik SkedPal. Dat is een autoscheduler die dus mijn taken voor mij inplant in mijn agenda, op basis van prioriteit, deadline, benodigde tijd, voorkeurstijd (op basis van timemaps) en afspraken in mijn agenda. Ideaal. Het overzien van een takenlijst met tientallen taken (soms nog meer) van allerlei verschillende projecten met verschillende deadlines is voor mij anders niet te doen.

[Reactie gewijzigd door vickypollard op 23 juli 2024 12:47]

Als bestuur van een amateurvoetbalploeg misbruiken wij het als verslaggevingsapp van de vergaderingen. En uiteraard om de taken te verdelen en op te volgen. Werkt perfect.
Inderdaad, mijn vriendin en ik gebruiken Wunderlist voor allerlei lijstjes die we met elkaar kunnen delen. Waaronder de boodschappenlijst.

Zo af en toe kijk ik naar To Do, maar die kon de laatste keer dat ik keek nog steeds geen lijstjes delen of groeperen
Pardon? Ik heb met To Do keurige groepen met lijstjes....en een aantal ervan gedeeld met m'n vrouw zelfs. Tegenwoordig krijg je zelfs 'flagged emails' te zien, zodat je daar gelijk taken van kunt maken..

En aangezien de 'taken' ook gewoon in O365 (of Outlook.com) gesynchroniseerd staan, kun je ze bv ook in de reminders app in IOS laten weergeven ;-)

[Reactie gewijzigd door TheVMaster op 23 juli 2024 12:47]

Voor context, hij heeft in 2015 Wunderlist verkocht voor een geschat bedrag van 100 tot 200 miljoen dollar.
https://www.wsj.com/artic...-6wunderkinder-1433177558

Ik waardeer de emotionele reactie van de ontwikkelaar: Hij geeft om de zijn product en de klanten die hij ermee heeft bediend, maar ik vindt hem ook erg naïeve. Als je jouw geesteskind verkoopt, zeker aan een tent als Microsoft welke een nogal agressief overname beleid heeft, dan moet je accepteren dat het daarna over is met jou invloed.
Ik waardeer de emotionele reactie van de ontwikkelaar
Spoedig ex-ontwikkelaar (van dit specifieke product). Blijkt dat hij al een tijd ex-ontwikkelaar van dit product is. Zie de reactie van @.oisyn.
Microsoft nam Wunderlist in 2015 over waarna ook Reber bij Microsoft ging werken.
Dat is een veelgemaakte fout. Als je iets verkoopt, moet je het loslaten. Immers zal je op de lange termijn niet tevreden zijn over hoe een ander met jouw voormalig werk aan de slag gaat of dat de nek omdraait.

Afscheid nemen is een onderdeel van het leven. Je kan altijd iets nieuws (en beters) beginnen waar je je tijd, energie en 100-200 miljoen USD in kan stoppen. Zeker in de twee jaar dat de betreffende oprichter al vertrokken is.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 23 juli 2024 12:47]

$100-200 miljoen lijkt me afdoende om die emotionele band af te kopen :D.
Denk het niet. Ik verwacht niet dat Microsoft uberhaubt op het voorstel in gaat. Anders verkopen ze een app wat direct een (grote) concurrent voor de eigen app is.
MWa...

Niemand neemt Office 365 voor "To-Do" maar als je office 365 hebt is t wel fijn dat je straks dit integreert richting teams, t koppelt met je outlook etc.

Een losstaand Wunderlist kan meerwaarde hebben voor mensen en bedrijven die niet op O365 zitten, of voor gewoon klein "prive" gebruik.
Volgens mij is To-Do een losse app en heeft het geen koppeling met Office365.
Oops...
Ik ken hem alleen maar van de Office 365 integratie, en daar bevalt ie prima.
ook wel fijn om gewoon een tool in t bedrijf onder onze office 365 management te hebben ipv weer iets externs wat we bij moeten houden.
De ToDo app is een app rondom een set API's. In de oertijd van Windows Phone 7 en 8, waren deze API's bijvoorbeeld geintegreerd in de calender app. In 8.1 verdwenen ze min of meer met de introductie van de herschreven mail en kalander apps. Bij Windows 10 Mobile aan het einde kwam de ToDo app er, en verschenen mijn 4 jaar oude "todo's" weer in mijn telefoon _/-\o_

De servers er achter zijn exchange gebaseerd (365 of Outlook.com) en dus bruikbaar voor iedereen die ene exchange werk account heeft, 365 abonnement of een (gratis) Outlook.com account heeft.
Dat kan jij makkelijk zeggen. Maar soms zijn dit soort apps persoonlijke 'vindingen' die zijn 'grootgebracht' door de bedenker en ontwikkelaar. Dat kost vaak de gebruikelijke bloed, zweet en tranen, wat een emotionele band en trots met de app schept.
Net als schrijvers die boeken schrijven. Voor de meesten is het proces en uiteindelijke creatie iets persoonlijks.

[Reactie gewijzigd door Fireshade op 23 juli 2024 12:47]

Zou dat niet contractgewijs zelfs afgedwongen zijn, dat hij verplicht minimaal X maanden bij Microsoft in dienst moest zijn voor kennisoverdracht en zo?
Dat is meestal wel het geval bij een overname.

Ik weet dat Apple bijvoorbeeld eist dat de originele directeur en enkele key-ontwikkelaars naar Cupertino komen. Doorgaans voor twee jaar, zodat het gekochte product helemaal geassimileerd kan worden in de bestaande bedrijfsstructuren van Apple. Is ook het moment waarop de meeste dan weer hun spullen pakken. Als je houdt van werken in start-ups, dan is die twee jaar bij Apple alleen goed voor het geld.

[Reactie gewijzigd door Eonfge op 23 juli 2024 12:47]

Als je houdt van werken in start-ups, dan is die twee jaar bij Apple alleen goed voor het geld.
Als je net een appje hebt verkocht voor 100 miljoen hoef je niet meer te werken. Dat loon wat je in een jaar verdient is dan zakgeld ;)
Gewoon na de verplichte contractperiode, waarin waarschijnlijk je geesteskind om zeep is geholpen, de baan opzeggen en de rest van je leven op die pot doorgaan. Een miljoen per jaar kun je leuke dingen van doen ;)
Ik zou precies het zelfde doen in zijn geval. Verkopen, de verplichte transitie periode aanblijven als directeur en na twee jaar meteen mijn ontslag indienen en met dat geld iets leuks doen. Ken nog wel een paar projectjes waarin ik best wat tijd zou willen investeren.
"Rest and vest"

Cupiro -> Cupertino denk ik?
Spoedig?
Een paar maanden nadat Microsoft in 2017 bekendmaakte de voorkeur te geven aan To-Do, stopte de Duitse ontwikkelaar bij het bedrijf.
Ah, hij is er dus al een tijd uit. In dat geval had hij in de tussentijd veel meer kunnen doen met zijn 100-200 miljoen USD. ;)
Maar dan is er toch niets mis mee om te proberen het terug te kopen? Zeker aangezien Microsoft er niets meer mee doet.
Als je zo in je product geloofd, en daarmee door wil gaan lijkt me het een prima optie.
MS wil dat zijn klanten MS producten gebruiken, waarom zou je dan een concurrent optuigen? Zeker een concurrent waar een deel van je gebruikers een band mee heeft.
Ik snap best dat deze man dit wil, hij is blijkbaar echt trots op zijn oorspronkelijke product en begaan met de gebruikers. Maar dit gaat MS natuurlijk nooit doen. Dat gaat 100% in tegen hun aankoopbeleid. Ze kopen interessante producten op met als doel om het product of de functionaliteit te integreren in de eigen portfolio om daarmee de eigen productsuite aantrekkelijker te maken en tegelijk een concurrent weg te nemen. Dat laatste is eigenlijk belangrijker dan het eerste.
Als ze dit verkopen, zetten ze die concurrent weer terug in de markt en daar hebben ze geen enkel belang bij. Nou is natuurlijk alles te koop voor de juiste prijs, maar een bod dat MS zal accepteren is zeker véél hoger dan dat het product daadwerkelijk waard is. Het zal ook zeker significant hoger zijn dan wat ze er voor betaald hebben, dus de oorspronkelijke verkoper moet zijn geld wel erg goed geïnvesteerd hebben om het überhaupt te kunnen betalen.
(als hij bijvoorbeeld in 2015 bitcoins gekocht heeft van een flink deel v.d. overname som en die op het juiste moment weer verkocht heeft, dan is het natuurlijk mogelijk dat hij inmiddels miljardair is)

[Reactie gewijzigd door Lapa op 23 juli 2024 12:47]

Waarom niet? Microsoft behoudt hun todo app gebaseerd op Wunderlist en verdient er vervolgens ook nog aan, met bijv als voorwaarde oa dat Wunderlist het uiterlijkt verandert en dat soort dingen. Of ze verkopen alleen de rechten op de naam etc.

Hoe dan ook winst voor Microsoft ;)
Het is voor Microsoft (en Google en Apple) veel belangrijker dat gebruikers zoveel mogelijk in hun ecosysteem doen. Dat is de reden dat ze zo'n product aanschaffen. Als ze het weer verkopen doen ze dat effect teniet en zetten ze de eerder 'uitgeschakelde' concurrent* weer terug op de markt.

Het uitschakelen van die concurrentie is belangrijker voor MS dan het hebben van de functionaliteit an-sich. Dus zullen ze het nooit verkopen voor een bedrag dat het product daadwerkelijk waard is. Het feit dat dit product niet (los) op de markt is, is voor MS meer waard dan de waarde van het product, als je begrjipt wat ik bedoel :)

* en ik bedoel daarmee niet letterlijk een concurrent voor de productsuite van MS, want dat is Wunderlist natuurlijk niet, maar een concurrent meer voor de aandacht van de consument.

[Reactie gewijzigd door Lapa op 23 juli 2024 12:47]

En toch denk ik dat het slim is. Ze verdienen geld met de verkoop, laten het verder pruttelen (toch geen concurrentie) en als daar weer wat leuks uit komt (zij het Wunderlist of een ander project) kopen ze dat weer op. Waarom betalen voor de R&D als je het anderen kan laten doen en er nog wat op verdient ook!
Grote voordeel van To-Do vergeleken met Wunderlist is de Exchange/Office 365-integratie. Wunderlist heeft dit niet (of de integratie gaat iig niet zo ver) waardoor To-Do nog steeds een USP heeft ten opzichte van Wunderlist. Ik zie het wel gebeuren want Wunderlist is toch een fijn stukje software wat ik graag doorontwikkeld zie worden. Ik heb To-Do geprobeerd maar mist nog steeds de eenvoud en finesse van Wunderlist.
Je beargumenteert nu waarom het voor de consument wel of niet een goed idee is als MS dit weer verkoopt. Maar dat heeft 0 relatie met de vraag of MS het wel of niet wil verkopen. Of eigenlijk heeft dit een omgekeerde relatie daarmee, hoe beter het voor de consument zou zijn als MS dit terug verkoopt, hoe kleiner de kans dat het ook daadwerkelijk gebeurt.

En dat zeg ik niet om MS te bashen, dat is gewoon een normale zakelijke afweging.
Ik gebruik de Wunderlist app en website nog dagelijks, wat een fijne app is het toch. Ik heb geprobeerd om Microsoft ToDo te gaan gebruiken maar het werkt toch niet zo fijn (en vooral simpel) als Wunderlist.
Net hetzelfde hier. Wunderlist is een enorm fijne app. ToDo heb ik ook geprobeerd, echter is dat ook mijn ding totaal niet qua gebruiksgemak.

Ik hoop vooral dat Wunderlist apart blijft bestaan met het huidige gebruiksgemak.
Hier nog iemand +1
Ik kan niet ontkennen dat ik hier een klassieker van Microsoft in zie: Embrace, Extend, Extinguish.

Nee, ik vetrouw ze nog niet helemaal nee ;-) (Ik hoop dat hun bedoelingen met Linux bijvoorbeeld oprecht zijn, maar ik heb er een hard hoofd in)
Gelukkig is Linux en het Linux ecosysteem bescherm door de GPL, elke poging om dat te EEE'en zal leiden tot de rechtszaak van de eeuw. Er zijn zelfs non-profits die er over waken dat partijen zich aan de GPL houden en die rechtzaken beginnen als ze dat niet doen. De Software Freedom Conservancy bijvoorbeeld.
Ik gebrbuik dit ook al jaren. Echt een heerlijke app :) Ik vind de uitstraling ook zeer aantrekkelijk.
Ik ben na de overname op Google Keep overgestapt maar vond Wunderlist eigenlijk wel fijner werken. Eens afwachten of hij weer in handen van een bezielde ontwikkelaar terecht komt en dan nogmaals bekijken of ik terug ga.
Anoniem: 710428 9 september 2019 09:26
Wunderlist werkt echt ruk.
Tenminste, via todo heb ik al mijn taken zowel prive als werk account, dus ik inloggen met dat account op wunderlist krijg ik de taken niet:( prima, wil je dat account verwijderen gaat ook niet eenvoudig, nee moet je weer verifieren met azure troep. Niet mijn ding. MS To Do vind ik stuk beter integreren.
Hier ook een dagelijkse gebruiker van Wunderlist. De kracht is gewoon de eenvoud. Geen fancy integraties van van alles en nog wat. Gewoon simpel todo's toevoegen met een herinnering. Meer hoeft het ook niet te doen imho.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.