KPN maakt melding van storing met 4g-verbindingen - update

KPN meldt op Twitter dat klanten in het midden en het noordoosten van Nederland problemen kunnen ervaren met mobiel internet. Het gaat specifiek om verbindingen waarbij 4g beschikbaar zou moeten zijn, maar waarbij in de praktijk slechts 3g-snelheden worden gehaald.

KPN bevestigt op Twitter dat er sprake is van een storing en zegt dat technische medewerkers druk bezig zijn met het doen van onderzoek. Het bedrijf spreekt de hoop uit dat de storing aan het einde van de middag verholpen is, waarbij KPN inmiddels de verwachting uitspreekt dat rond 16:00 uur alles weer opgelost moet zijn, al houdt het bedrijf een slag om de arm door te melden dat de werkzaamheden nog kunnen uitlopen.

De provider zegt vooralsnog niets over een eventuele oorzaak van de storing. Op storingswebsite Allestoringen.nl is het aantal meldingen over de storing vrij beperkt en dat aantal lijkt inmiddels terug te lopen. Een gebruiker meldt dat in Enschede de vaste telefoon, internet en tv eruit liggen en op Twitter meldt KPN dat er ook een storing is op het vaste net in Zwolle. Dat zou los van de 4g-storing moeten staan; het is nog onbekend wanneer die storingen zijn opgelost.

Update, 17:05 uur: Inmiddels zouden klanten in het midden en noordoosten van Nederland weer gebruik moeten kunnen maken van 4g, zo laat een woordvoerder weten. Hij benadrukt dat 2g en 3g gedurende de storing wel gewoon beschikbaar waren.

Door Joris Jansen

Redacteur

31-05-2019 • 14:45

33 Linkedin

Submitter: cordonbleu

Reacties (33)

33
27
19
1
0
4
Wijzig sortering
Een gebruiker meldt dat in Enschede de vaste telefoon, internet en tv eruit ligt en op Twitter meldt KPN dat er ook een storing is op het vaste net in Zwolle. Dat zou los van de 4g-storing moeten staan.

Die laatste zin vraag ik mij weleens af, is dat ook echt zo? Meer een gevoelskwestie, zit niet zo in die materie!
Ja dat is zeer verschillend. Voor lokale storingen kan je algemeen stellen dat er in een wijkcentrale/straatkast iets aan de hand is, waarbij dit voor snelheidsissues al sneller richting de backbone verplaatst.
Klinkt logisch, weer wat geleerd! :)
Ahhh, daar is ie, *de* backbone. Ik zoek hem al zo lang! 😬
Vanochtend viel mij op dat mijn beide toestellen op 3G zaten (zakelijk en privé). Een herstart heeft het probleem opgelost. Ik dacht dat het met de werkzaamheden aan de mast te maken had (ik kan het op afstand zien).

Anyway. In Zwolle geen issues meer gezien bij ons (4 toestellen).
Had hetzelfde. Een keer vliegtuig modus aan en weer uit heeft het voor mij opgelost..
Ah vandaar dat ik eerder vandaag op 3g zat toen ik even wat moest opzoeken(Emmen)
Mijn eerste gedachte was dat ze in de buurt bezig waren met een mast. Normaal gesproken volop 4G.

Maar goed ik rij meerdere keren per week over de autobahn in het grensgebied en dan valt me pas echt op hoe goed het mobiel netwerk in Nederland is.
Hoe dan ook als ook het vaste telefoon netwerk eruit ligt, gaat dat bedrijven omzet kosten aan, uitgestelde bestellingen, telefonische reserveringen, restaurants e.d. helemaal als ook pinbetalingen lopen via het KPN netwerk.
Ja, als dan dat wel. Behalve natuurlijk dat uitgestelde bestellingen dus geen geld kosten en telefonische reservering en restaurants wel een beetje hetzelfde betekent en de meeste mensen die ik ken via de website reserveren. Qua pinbetalingen heb je wel gelijk ja.

Alleen is dat allemaal niet aan de orde, maar verder wel een goeie reaktie hoor, bedankt.

[Reactie gewijzigd door dez11de op 31 mei 2019 15:26]

Wij en de winkel achter ons huis hadden afgelopen week ook geen internet en telefoon(tv ook niet).
Storing onbekend.............
Die mening deel ik zeker niet en vraag me af waar je dat op baseert.

KPN is naar mijn mening toch nog steeds echt het beste netwerk.
Ik ben overgestapt naar Vodafone vanwege het buitenland, maar het net werk van KPN is wel echt beter dekkend.

Over T-Mobile hoor ik eigenlijk ook niet echt geweldige verhalen waardoor ik zelf daar sowieso nooit heen zal gaan.

Ik neem maximale snelheid niet in overweging, want of ik nou 50mbit of 200 mbit op mijn telefoon heb vind ik totaal niet van belang. Dekking vind ik het meest belangrijk, daarna buitenland en als laatste pas kosten.
Omdat Tmobile (en niet KPN) al meerdere jaren door P3 (onafhankelijke tester wereldwijd) het beste netwerk heeft. Uiteraard kunnen persoonlijke situaties verschillen, je zou Tmobile eens moeten proberen ;)
Heb je weleens naar de resultaten gekeken? Het verschil tussen de nummers 1-2-3 is uiterst, uiterst marginaal en totaal niet significant. In het stukje tekst melden ze zelf al: "Dit is mogelijk verklaarbaar doordat dit jaar andere testroutes zijn gekozen en/of meer reizigers voor extra druk op de netwerken zorgden."

Tja, uniform testen lijkt me onmogelijk bij een live test. 't Grappige is dat KPN weer beter scoort in treinen. Ik neem aan dat het signaal daar naar dezelfde masten gaat als de test met auto's waar KPN op nummer 2 eindigde. Dat geeft aan hoe onvoorstelbaar smal de marges zijn en je afhankelijk bent van de meet-omstandigheden! Het had P3 gesierd als ze een foutmarge hadden gegeven van hun metingen, maar ik denk dat dan de uitkomst iets was als: Er is geen duidelijke winnaar aan te wijzen. En daar scoor je natuurlijk niet mee :)
Omdat die P3 testen voornamelijk in de Randstad, enkele steden daarbuiten en op de snelwegen/spoor worden uitgevoerd. Complete gebieden/provincies werden daarbij overgeslagen. Ga je echt het platteland in, dan zijn de resultaten echt wel anders. Voor alle providers.

Mijn werkgever ging van KPN naar T-Mobile en we kregen vervolgens een shitload aan dekkingsklachten toen we eenmaal naar T-Mobile waren omgezet. Ondanks dat "best geteste netwerk". En dat ging om duizenden aansluitingen. Die klachten kwamen uit het hele land, voornamelijk plattelandsgebieden.

Qua snelheid heeft T-Mobile het prima voor elkaar. Daar zijn ze inderdaad niet te verslaan. Maar qua dekking doet KPN het echt niet slechter.
Lees die p3 testen maar eens goed. In hun eigen conclusies vermelden ze duidelijk dat de verschillen marginaal zijn.

Daarnaast testen die ook weinig in de buitengebieden. Waar kpn toch echt superieur is. Ik ben overigens overgestapt naar simpel. Voor mij qua bereik goed, en veeeeeeel goedkoper.
Ik heb met T-Mobile een drama dekking in het Noorden en oosten van het land gehad met een sim-only. Ik kon het gelukkig afkopen en mijn nummer behouden.
Ik heb persoonlijk al ruim 20 jaar prima ervaringen met T-Mobile (buitenshuis), binnenshuis (4g) blijft het hier in het noorden behelpen. Ze hebben hier in het noorden ook niet echt voet aan de grond voor vaste telefonie etc. Die markt hebben KPN en Ziggo volledig in handen, misschien houdt e.e.a. verband met elkaar?
Waarom kiezen mensen toch ook voor KPN? Duur voor wat je krijgt en een matig netwerk ook nog. Denk dat de gemiddelde leeftijd van KPN klanten 55+ers zijn. Niet vergelijken en nog steeds denken dat KPN de beste is. Wat ze allang niet meer zijn.
Omdat in combinatie met triple ( quad) play ze gewoon prima deals hebben.

Ga je alleen voor de 'basic' mobiele verbinding, zijn er misschien goedkopere te vinden.
Maar een gemiddeld gezin heeft tegenwoordig internet + tv en (meerdere) mobiele abo's
Dan kunnen de kortingen en extra's uiteindelijk toch de boel voordeliger laten uitvallen.
Ik heb betere ervaringen tot nu toe op het KPN netwerk, via virtuele providers dan is het best goedkoop (youfone, simyo en dergelijke)
Ik ben hardstikke blij met KPN en XS4ALL (KPN Wholesale). Nooit issues, mooi dekkend netwerk met acceptabele snelheden dus vind het een rare opmerkingen.
Herken ik totaal niet - in mijn woonplaats. Het zal best dat in de randstad het lood om oud-ijzer is. In mijn woonplaats lukt het met KPN als enige om IN mijn huis te bellen, de rest van gezelschap levert inhouse geen signaal (Woonplaats is 40K inwoners groot). Daarnaast is het altijd makkelijk bashen op KPN, maar het aanbod wat ik nu heb is meer dan prima voor mobiel en (bonded) VDSL.

De metingen van P3 ben ik ooit ingedoken omdat ik dat beeld niet herkende, zeker niet in mijn woonplaats. Als je de scores ziet, zijn de verschillen tussen de nummers 1-2-3 totaal niet significant (977-961-959) oftewel een afwijking van 1.6% tussen de nummers 1 en 2 en 2 promille tussen de nummers 2 en 3. Mijn conclusie: Nederland heeft een top-netwerk maar geografisch zijn er grote verschillen te zien. Waar in mijn geval KPN het echt heel veel beter doet, kan dat op andere plekken totaal anders zijn.
Ik deel deze mening ook absoluut niet, ben al meer dan 5 jaar klant bij KPN. Zowel mobiel als Internet. Zeer tevreden over alles, bijna geen storingen en internet is super.

Bij andere providers die wij in het verleden gehad hebben vaak probleem dat de beloofde internet snelheid niet gehaald werd en bij telefoon slechte verbinding in bepaalde gebieden.
De dekking van KPN heeft nog wel gaten, maar om dat nu matig te noemen...

Vodafone/Hollandse nieuwe
KPN/Youfone/Simyo/Telfort
T-Mobile
Tele2/Bliep

De concurrentie doet het niet veel beter, hooguit de 2G dekking bij vodafone welke echt bijna landelijk is.
(aldus de kaarten)

Qua prijzen ontloopt KPN Vodafone niet zo erg, soms is de ene duurder, dan de ander.
Wat mij voornamelijk opvalt uit persoonlijke ervaring is dat het niveau van service bij een KPN en Vodafone echt een stuk beter is dan bij in ieder geval T-Mobile (geen ervaring met Tele-2), maar dat is een geheel persoonlijke ervaring natuurlijk.
Inderdaad inmiddels allemaal prima netwerken!

Heb dagelijks de meeste zakelijke belminuten op T-mobile; werkt werkelijk prima over het algemeen en zeker op de Veluwe rond Apeldoorn waar KPN de minder in is.

Vodafone heb ik ook een zakelijke lijn op draaien waar ik alleen op gebeld wordt en soms wat data voor de Navi. Dat gebeld worden gaat vrijwel altijd probleemloos, de data wel eens een hikje, wat minder voor kom bij T-mobile.

KPN gebruik ik nog wel eens ( Dual sims hè ) , en die is wel bereikbaar in St. Oedenrode op de Bosrand, waar T-mobile het serieus af laat weten in huis.

Sja, vergeleken buitenland zeer goed in NL, alle drie, maar op locatie mogelijke wezenlijke verschillen. Nog steeds .....
Haha ik neem hem ook niks kwalijk, iedereen heeft daar last van. Maar ik dacht ik meld het even dan kan hij het aanpassen.
Je weet toch dat daar de feedback knop voor is uitgevonden, en dan vooral het spel en tikfoutjes topic ;)
Nee dat weet/wist ik niet maar ik kom dan ook nog niet zo lang op tweakers :*)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee