Video-app TikTok passeert 1 miljard downloads en loopt in op Facebook

TikTok, de app waarmee vooral jongeren muziekvideo’s delen waarin ze playbacken, zou intussen 1 miljard keer zijn gedownload. Volgens marktvorser SensorTower benadert TikTok daarmee de populariteit van de Facebook-app.

Van de 1 miljard downloads van de sociale video-app uit de Apple App Store en Google Play Store vonden er 663 miljoen plaats in 2018. Om dat in perspectief te plaatsen: volgens SensorTower werd de Facebook-app vorig jaar 711 miljoen keer geïnstalleerd en waren er in die periode zo’n 444 miljoen downloads voor Instagram.

Als games niet worden meegerekend, was TikTok de op drie na meest gedownloade app van 2018. In januari van dit jaar stond TikTok wereldwijd op de derde plaats en was het in de Verenigde Staten zelfs de meest gedownloade niet-gameapp. Vorige maand kwamen er volgens SensorTower 71,3 miljoen nieuwe gebruikers bij, met de opmerking dat er van Chinese Android-gebruikers geen cijfers beschikbaar zijn.

TikTok is vooral populair in Azië, blijkt uit de cijfers van de marktvorser. Zo is India goed voor 25 procent van alle downloads tot nu toe. In januari kwam 43 procent van de nieuwe gebruikers uit India; een jaar eerder was dat nog maar 9,5 procent.

De toenemende populariteit van TikTok, dat voorheen Musically heette, is bij de andere sociale mediaplatforms niet onopgemerkt gebleven. Facebook werkt op dit moment aan een eigen playbackapp. Wanneer die gaat verschijnen, is nog niet bekend.

TikTok screens

Door Michel van der Ven

Nieuwsredacteur

27-02-2019 • 12:02

73

Reacties (73)

73
69
49
6
0
9
Wijzig sortering
Toch interessant, elke keer als een app of dienst een gigantisch succes heeft nemen andere apps het over "Facebook werkt op dit moment aan een eigen playbackapp" - het voordeel van de 'first mover' is zo goed als dood. Kijk naar wat Instagram stories met bijvoorbeeld Snapchat doet. Nu zitten die stories overal (facebook, instagram, youtube, whatsapp) en gaan jongeren massaal over op insta.
De first mover advantage is verre van dood. Maar als je features maakt, die eenvoudig te repliceren zijn en dat je enige voordeel is, dan is het natuurlijk vragen erom dat concurrenten een vergelijkbaar product gaan leveren. Wat Snapchat niet heeft weten te doen is aan zijn model noemenswaardig innoveren na de eerste instantie. Vervolgens kwamen andere aanbieders die het op sommige vlakken misschien beter doen en krijg je gezonde concurrentie in de markt.

Het is economisch en maatschappelijk helemaal niet wenselijk dat je als first-mover eenvoudig 90%+ van de markt in handen kan houden ook al concurrenten producten aanbieden. Daardoor krijg je allemaal vervelende effecten zoals die bij bvb Google en Facebook te zien zijn. Waar zouden we zijn qua auto's als Ford 90% van de markt in handen had? Onze auto's zouden veel minder zuinig en veel onveiliger zijn. Concurrentie bevordert innovatie.
Het verschil is, dat een gigantisch bedrijf als Facebook de feature toevoegt die jou uniek maakt.

Omdat mensen dus toch al FB hebben, gaan ze niet "nog een app installeren die hetzelfde doet". Ze hebben meer power om dit gewoon te doen en jij kan dan veel geinvesteerd hebben, poef, dat is dan weg...dat vind ik wel eng
Het first mover voordeel zit niet in de app zelf, maar in de user base. In die zin doen deze jongens het heel goed!
Het first mover voordeel zit niet in de app zelf, maar in de user base. In die zin doen deze jongens het heel goed!
Eens, daarnaast zie je dat mensen ook niet zo snel de overgenomen features gaan gebruiken. Zo is de verhalen optie in Whatsapp door al mijn contacten in Whatsapp nooit gebruikt. Ook de verhalen optie in Facebook zie ik zelden mensen gebruiken.

Ik denk dat wij gebruikers niet alles in één app willen, maar voor elke functionaliteit één specifieke app willen gebruiken die dan daar heel goed in is. Welke we tevens gemakkelijk kunnen verlaten/verwijderen. Dit is direct ook een valkuil, want Apps kunnen op deze manier gemakkelijk in een vrij val belanden wanneer er weer wat nieuws beschikbaar komt.
Anoniem: 457607 @Boy27 februari 2019 14:20
"Het verschil is, dat een gigantisch bedrijf als Facebook de feature toevoegt die jou uniek maakt"

Dat is lullig, maar aan de andere kant zijn de features die zo uniek zijn ook lullig. "Stories" zijn een zooitje fotos in een serie met hier en daar een tekst? Posts die zichzelf deleten...nou wow.

Goed bedacht hoor, maar het zijn triviale zaken, kinderlijk eenvoudig over te nemen.
Het verschil is, dat een gigantisch bedrijf als Facebook de feature toevoegt die jou uniek maakt.
Klopt, Facebook heeft natuurlijk een voordeel tegenover nieuwe toetreders. Anderzijds hebben ze ook veel meer te verliezen als ze het slecht doen wat mislukte experimenten raken toch gauw je hele brand.

Maar bedrijven van het formaat van Facebook zijn aan alle kanten ongezond voor onze economieën en dat is iets waar onze overheden eindelijk iets aan moeten doen. Ze onderdrukken innovaties, ze maken monopolistische winsten, ze hebben oneerlijk concurrentievoordeel in anderen markten, ze houden zich niet aan de wet, ze komen hun eigen afspraken niet na (en ga zo maar door).
Tot nu toe lijken alle schandalen het brand niet heel veel schade toe te doen. Als iets mislukt, dan doen ze het gewoon weer weg. Denk niet dat het ze heel veel pijn doet
Concurrentie ? hahhaa FB koopt dit gewoon straks, lijft het ook gewoon weer in net als met whatsapp en Instagram.
Boeiend fenomeen. Het gaat er dan dus volgens mij meer om dat je geld wilt verdienen (je kopieert een goedlopend iets) dan om wat anders (je bent creatief en maakt iets nieuws).
Voor mij gaat de glans er wel af. Nu alles zo op elkaar lijkt kun je dus beter geen gebruiken, is mijn idee dan.
Boeiend fenomeen. Het gaat er dan dus volgens mij meer om dat je geld wilt verdienen (je kopieert een goedlopend iets) dan om wat anders (je bent creatief en maakt iets nieuws).
Voor mij gaat de glans er wel af. Nu alles zo op elkaar lijkt kun je dus beter geen gebruiken, is mijn idee dan.
Ik zou bijna een stap verder willen gaan en zeggen dat het alleen maar gaat om geld. Kijk naar de grote namen en wat ze doen:
Google: verdient miljarden met advertenties, Android levert 70% winst op. Let er wel op dat dat ook jouw privacy kost en een advertentievrije/arme ervaring ;) . Om maar te zwijgen over het updatebeleid van Android.
Microsoft: Data/data/data. De upgrade van windows 8.1 naar 10 was "gratis", zelfs voor illegale kopieën
Apple: Blijft er maar mee wegkomen dat ze veel meer vragen dan wat hun producten kosten en blijven maar designflaws toepassen die extra opleveren. Dat deden ze al door de iPods niet plug&play te maken (niet bruikbaar als usbstick), door geen uitbreidbaar geheugen in de iPhones te zetten en de 3,5mm jack uit te bannen? Extra ruimte? Alsof een 5 kubieke millimeter kleinere smartphone iemand over de streep trekt ...
Volkswagen: Dieselschandaal, maar de winst was afgelopen twee jaar enorm.
EA games: maken gameplay kapot om winst te maximaliseren.
Samsung: kent meerdere schandalen van oplichting in software en een topman die in Zuid-Korea vervolgd wordt.

Is alles dan zo slecht? Valt wel mee. Toyota blijft het goed doen, terwijl ze kwaliteit (proberen te) leveren. Nokia deed het goed maar heeft een flink dal gekend qua smartphones (gelukkig bestaat Jolla nog steeds, die met Sailfish een goede concurrent heeft voor Android/iOS). Nokia doet het nu weer aardig goed met hun telefoons.
Ik zou bijna een stap verder willen gaan en zeggen dat het alleen maar gaat om geld. Kijk naar de grote namen en wat ze doen
Het omgekeerde is net zo waar, als je ziet wat mensen bereid zijn op te geven (privacy) zolang het maar gratis is...
"Om maar te zwijgen over het updatebeleid van Android" ... leg eens uit?
Als ik een willekeurige computer koop met een voorgeïnstalleerde windows, krijg ik lang updates, afhankelijk van welke versie en hoe lang deze bestaat, verwacht ik toch wel gemiddeld 5 jaar of langer.
iOS biedt ook updates op modellen die zo'n 5 jaar oud zijn. Een smartphone gaat normaliter minimaal 2 jaar mee, zo lang als je een abonnement afsluit. Als dan blijkt dat na die 2 jaar geen updates meer uitgebracht worden, is dat zuur, want de restwaarde daalt daardoor sterk.

Je kunt allerlei argumenten bedenken en de fabrikanten ook de schuld geven, wat terecht is, maar dan nog: bij Windows en iOS kan het wel.
wet van de remmende voorsprong noemen ze dat.....
Is dat zo? Is deze wet niet dat je zoveel geinvesteerd hebt dat het te veel kost om een betere oplossing te gaan implementeren.

Dat is hier niet het geval lijkt me. Het gaat erom dat ze niet nieuwe dingen verzinnen, niet een betere manier op playback shows op te nemen (als ik de app een beetje begreep, ken het alleen van verhalen van m'n buurmeisjes :P )
de wet werkt op meerdere vlakken lijkt me, ook op het vlak dat jij geld en tijd investeert in iets en het dan eindelijk op poten hebt en gelijk ingehaald wordt door concurrenten die hetzelfde makkelijker kunnen implementeren omdat ze jou oplossing kunnen reverse engineren.

tenminste zo is het mij geleerd
Verre van, besef dat de gebruikers van TikTok waarschijnlijk niet of nauwelijks Facebook gebruikers zijn. Ze spreken de groep aan die Facebook nou zo graag zou willen hebben.... Jongeren.

First Mover is meer dan het "netwerk effect" van de gevestigde orde. Ook is het zo dat in functies toevoegen een gevaar schuilt... je app kan bloated worden en op een gegeven moment gewoon niet meer lekker werken omdat het een jack of all trades geworden is (and master of none).
Mijn god. Volgens mij kijken ze over vijfhonderd jaar terug op deze twee decennia (2010~2030) als de periode dat de intellectuele groei voor een groot deel van de wereldbevolking volledig tot stilstand kwam.

Met alle respect; Eenvoudige mensen zijn van alle tijden, maar als ik kijk naar de trends op de markt en populariteit van bepaalde apps, TV programma's, muziek en .. "muzikanten", krijg ik het idee dat het merendeel van de bevolking inmiddels bestaat uit mensen die maar nauwelijks de eigen schoenveters kunnen strikken.

Ik vraag me, met aluhoedje op, wel eens af of het een vraag/aanbood verhaal is of dat er bedrijven en overheden zijn die gebaat zijn bij een eenvoudige, naïeve en beïnvloedbare bevolking..
Wat is er aan af te vragen?

Kennis is de grootste vijand van macht.
Wat een gelul, kinderen zijn veel creatiever tegenwoordig en zijn ook veel beter in staat beter te worden in dingen waar ze goed in zijn doordat het hele internet vol staat met tutorials voor tekenen, zingen, programmeren en ze het overal kunnen delen.

Ik liep vroeger vast in BASIC met dingen als arrays. Of überhaupt machine code gebruiken. Dat overkomt een gemotiveerde 8-jarige niet meer anno 2019.
Oh nee maar dit heeft niets te maken met het feit dat de kennisdeling niet goed is. Ik merk alleen op, wellicht ten onrechte, dat een hoop media steeds oppervlakkiger is geworden.

Als je je richt op kinderen is het tweeledig. Mijn partner werkt bijna 25 jaar in het onderwijs en is ook tech-minded. Internet is mooi, en smartphones en tablets bieden heel veel wat wij vroeger niet hadden.

Toch ziet ze over het algemeen dat de aandachtsboog van kinderen steeds korter wordt en dat ze liever media consumeren dan zelf creatief bezig zijn. Ze zitten thuis liever op de bank met een iPad om naar vloggers te kijken dan dat ze aan de keukentafel aan het knutselen zijn of buiten op een bouwterrein door de bagger kruipen.

En geldt natuurlijk niet voor alle kinderen, en het heeft ook sterk te maken met de ouders en opvoeding, maar over het algemeen is het is wel een trend..
Ah maar dat is inderdaad een probleem. Het is zó makkelijk om je kind achter een tablet te flikkeren zodat je zelf even rustig kunt eten of werken. En na een paar weken beginnen ze te gillen als ze niet meer achter de tablet mogen natuurlijk.

En misschien zijn de kinderen in mijn omgeving gewoon wel wat creatiever dan gemiddeld.
Het probleem is dat wanneer je anders over dingen denkt je al snel een bepaald hoekje in getrapt word, je moet mee dezelfde kant op, ook wanneer je het niet zo leuk vind.
Mijn opa was ook een "eenvoudig" mens, toch bezat de man enorm veel kennis en kunde.

Je laatste opmerking vind ik geen alu hoedje waard, mensen worden via internet en sociale druk bepaalde kanten op gemasseerd, doe je niet mee ? dan word je soms gewoon gemeden..
Mensen doen vaak ook aan dingen mee om niet uitgesloten te worden terwijl ze iets eigenlijk helemaal niet zo leuk vinden.
Ja daar zijn wij mensen goed in, dat komt omdat veel mensen te lui zijn om zich in te leveren in de diepte van een ander persoon. Plak er een label op, lekker makkelijk en beheersbaar.

Bovendien komt dat het groepsgevoel ten goede, want als je zelf niet zo veel voorstelt blijf je binnen een groep eenvoudig onder de radar en kan je vertrouwen op de kennis, kunde en bescherming van de groep.
Los van je laatste vraag doet dit me denken aan de intro van de film Idiocracy en deel ik je mening. Een miljard keer gedownload, man man man. Ik begreep zaken als twitch, streaming en vloggen al niet. Maar dit begint een maatschappij te worden waar enkel online presence telt. Compleet nep.
Dank voor de filmtip!

Online presence is ook een ding maar het mechanisme is niets nieuws. Mensen die heel onzeker zijn of een onverzadigbaar ego hebben ontlenen de eigenwaarde aan uiterlijk vertoon. Op de socials zijn dat ongemeende "likes" op nietszeggende (bewerkte) foto's zonder boodschap.

Maar ook "offline" is het een probleem hoor. Twee jaar geleden is hier nog een jong stel uit hun huis gezet met een gedwongen verkoop. Het waren lieve lui met goede bedoelingen, maar het hele huis was ingericht met Riviera Maison, ze hadden beiden een redelijk nieuwe auto, liepen er altijd piekfijn bij en op de buurtbarbecue doneerden ze het beste vlees waarvan veelvuldig foto's genomen werden met de nieuwste iPhones.

Zij waren begin 20, hadden beiden werk maar hadden zich daarnaast he-le-maal suf geleend om aan de (niet bestaande) buurtstandaard te voldoen ten koste van zichzelf. Ik vraag me dan wat er mis is met klein beginnen en langzaam opwerken, het is zoveel meer lonend als je het op eigen kracht kunt.

Maar blijkbaar is het beeld naar de buitenwereld veel belangrijker..
Maar waarom precies? Ik deel je mening over het algemeen, maar deze app is toch juist prima? Dansen en zingen doet bijna iedereen wel eens. Als een app daar in mee gaat vind ik het niet gek dat het zo populair is. 25% van de downloads in India, waar ze gek zijn op dansen... Is dat dan meteen een teken van verval van de mensheid?
Binnenkort weggefilterd in EU voor copyright schending.
Dat is ook elke keer waar ik aan denk als ik weer een filmpje langs zie komen. Dat is volgens mij ook de reden dat FB geen goed alternatief heeft.

Overigens een super-irritante app dus dat lijkt me geen gemis.
Overigens een super-irritante app dus dat lijkt me geen gemis.
Zeg dat tegen mijn twee tiener dochters. Ik heb trouwens veel liever dat ze met TikTok bezig zijn dat ze op Instagram of Facebook zitten..
Als ik sommige TikTok's bekijk dan komt algauw naar voren dat deze het doen om aandacht te te genereren met gekke bekken, of zelfs een krampachtige poging tot verleiding doen met een aandachtvragend gezichtje of in bikini te filmen.*

In dat opzicht is met name Instagram niet zo heel anders. Heel veel mensen gebruiken dat immers vooral om hun eigen snoet te tonen, aandacht hiervoor te vragen of een bepaalde lifestyle aan te prijzen. Zo positief mogelijk uiteraard, want het moet geen accurate reflectie van de werkelijkheid zijn.

*Sommige TikTok's zijn wel weer slim gemaakt of doen ook werkelijk iets nieuws. In die zin heeft het platform wel veel meer mogelijkheden, al moet je ze zelf ontdekken.

Gros van de TikTokkers zijn domweg mensen die graag irritant willen zijn en inhoudelijks niks te zeggen hebben. Dat is weliswaar heel generaliserend, maar een bezoekje rond TikTok videos levert wel al gauw een dergelijk beeld op.
Gros van de TikTokkers zijn domweg mensen die graag irritant willen zijn en inhoudelijks niks te zeggen hebben.
TikTokkies dus? :+
AVG van EU is een wassen neus.
Een papieren werkelijkheid omdat ze niet de mankracht hebben om al die meldingen te controleren
Wat heeft de AVG met copyright schending te maken dan? :?
Dat geld niet alleen voor de AVG. Doe eens aangifte van diefstal of oplichting, kijk eens wat de politie daarmee doet :) Ik zal het je vertellen, helemaal niks nada noppes.

Sites zoals die van Tros Radar staan vol met verhalen over oplichters die al jaren actief zijn op bijv Marktplaats, tientallen aangiftes tegen ze hebben lopen en waar werkelijk niks tegen gedaan word. Allemaal omdat er onvoldoende mankracht is.
Dus binnenkort overgenomen door FB...
Nope, staat erbij dat FB zelf een app gaat maken die hetzelfde doet ;)
Nope, staat erbij dat FB zelf een app gaat maken die hetzelfde doet ;)
Dat zeker geen succes wordt...
Ik denk het niet, het is een Chinees bedrijf dus die neem je niet zo maar over als westers bedrijf.
Anoniem: 1092407 27 februari 2019 22:51
Huh wat? Dat heb ik even gemist. Hoe kan een app een miljard keer gedownload zijn en nooit opgevallen zijn op deze site? Waarom heb ik er nooit van gehoord? Ben ik nu officieel oud? 8)7
Ik zie de filmpjes overal. Ook op Reddit bijvoorbeeld zie je ontzettend veel viral filmpjes met het TikTok logo in beeld. Aangezien dat toch een van de grootste Amerikaanse sites is hebben ze dat goed aangepakt.

[Reactie gewijzigd door Atmosfeer op 23 juli 2024 01:35]

Wij zijn (Als nederland, niet als oudjes) geen doelgroep vrees ik.
Het verbaast me niks, het is ook echt overal op het internet.

Het is alleen zo jammer dat het echt een broeinest is voor cyberpesten...

https://www.buzzfeednews....bullying-abuse-complaints
EDIT: Slecht voorbeeld van cyberpesten, als je het publiek expliciet toegang geeft tot je creatieve expressies dan moet je ook niet raar opkijken dat er reacties zijn die je niet bevallen. Sommigen zijn echter wel over het randje (die met het wapen en die nazi).

[Reactie gewijzigd door Zwarte_os op 23 juli 2024 01:35]

Er staat in het artikel dat jongeren letterlijk doen alsof ze zichzelf ophangen als reactie op iets wat ze niet aanstaat.

Als dat geen cyberpesten is, weet ik het ook niet meer.
Zoals ik zeg, deze persoon probeert geld te verdienen met een channel, zet een video publiekelijk toegankelijk, specifiek om op te reageren. Dan moet je ook meningen tolereren die je niet bevallen, tenzij ze expliciet oproepen tot geweld naar jou toe. Jezelf ophangen is in deze context een reactie op iets wat men verschrikkelijk bagger vindt.

Ik zeg niet dat ik het er mee eens ben, maar je kan niet elke reactie die je niet bevalt maar tot cyberpesten bekronen terwijl jezelf alles van jezelf op internet tentoonstelt om meer volgers te vergaren.
Zoals ik zeg, deze persoon probeert geld te verdienen met een channel, zet een video publiekelijk toegankelijk, specifiek om op te reageren. Dan moet je ook meningen tolereren die je niet bevallen, tenzij ze expliciet oproepen tot geweld naar jou toe. Jezelf ophangen is in deze context een reactie op iets wat men verschrikkelijk bagger vindt.
Maar is het een gepaste reactie?

Mensen worden op TikTok letterlijk belachelijk gemaakt voor dingen waar ze niks aan kunnen doen(fysieke beperkingen bijvoorbeeld).

[Reactie gewijzigd door Militia Pilot op 23 juli 2024 01:35]

Gepast is het niet maar ik ga mee met @Zwarte_os in deze. We leven in een tijd waar meer mensen dan ooit plezier beleeft aan het belachelijk maken van anderen. Dit gedrag is van alle tijden (Vroegâh in de nieuwsgroepen was dat al zo) en dit moet je weten voordat je wat op het internet plant.

Of het een schriftelijke post, foto of filmpje is, je moet er vanuit gaan dat er altijd een handje vol mensen klaar staat om negatief te doen.

Op Youtube moet je als contentcreator ook niet te lang stil staan bij de baggerreacties die sommige mensen schrijven. Het hoort erbij en is onderdeel van de internetcultuur. Niet dat ik erachter sta maar wat doen we eraan. :)

Ik zie het niet als pesten, vaak zijn het losse flodders en pesten is over het algemeen van structurele aard (helaas ben ik een ervaringsdeskundige). Wat veel mensen op social media lijken te vergeten is dat het veel moeite kost om ongewilde reacties te modereren. Men wil wel alles kunnen plaatsen om vervolgens snel weer verder te gaan. Zo werkt het in principe al jaren niet meer.

Wie geen nare reacties wil hebben zal de moderator moeten uithangen. Ze plaatsen iets op het eigen kanaal en zullen dat kanaal zelf schoon moeten houden. Ik weet niet hoe het op TikTok is maar op veel platformen kun je ongewilde reacties gewoon wegknikkeren, ik denk dat hier een stukje verantwoordelijk zit voor channelowners.

We kunnen allemaal wel roepen dat het zo erg is maar wat ik mis is dat men de eigen verantwoordelijkheid pakt en er iets aan doet. Vaak zie je een blog of filmpje waarin iemand zijn/haar ongenoegen uit en dat was het dan. Het lijkt erop dat iedereen van mening is dat er 'iets' aan gedaan moeten worden maar zelf doen ze dit te weinig. Men wil de bescherming en er niets voor terug doen heb ik altijd het idee.

Om een kort verhaal nog langer te maken ( :+ ), men moet minder klagen over slechte reacties en meer doen om deze te verwijderen. Halve zolen die vuil spuien kun je toch niet voorkomen, wel kan hun rotzooi sneller worden opgeruimd. :)

Op diverse websites ben ik moderator geweest en heb zo'n beetje de meest nare dingen wel voorbij zien komen. Verwijderen en weer doorrrr. :P

En als het in een eigen kanaal gebeurt dan is het een enkeltje kickban.
Grappen over depressie / zelfmoord zijn redelijk 'normaal' geworden / gevonden, dus om het meteen cyberpesten te noemen..
Ja, maar als iemand "KYS LOL" tegen jou zegt, word je daar toch ook niet blij van?
Ik heb het moeten googlen... kortom dat soort uitspraken zouden mij niets doen.
Het hele internet gebeuren met al die verschillende apps maken de mens maar tot 1 grote consumerende consument. Die niet meer zelf nadenkt en wat boven al gezegd werd niet meer creatief is.
Zelf mijd ik dit soort zaken als de pest, Fb been there done that er snel af gegooid. Twitter nooit gehad, nooit gesnapt. Deze app Tik tok heb ik zelfs nog nooit van gehoord? Misschien zegt dat meer over mij :-).
Om heerlijk te zijn heb ik daar geen emotie bij.. Ik heb jaren League of Legends gespeeld, dus dat soort uitspraken neem ik met een enorme zak zout ;)
Genoeg zout te vinden in de playerbase van LoL :+
Ja, maar als iemand "KYS LOL" tegen jou zegt,
Maar dat is toch een nieuwerwetse variant van 'val dood'. ? Niet bijzonder, niet schokkend.
Maar dan is het internet 1 grote funzone voor cyberpesten. Elkaar op de meest achterlijke manier belachelijk maken op het internet... is onderdeel van het internet. Altijd al geweest en zal altijd zo blijven.

Als je zelf informatie publiekelijk online zet en als mensen je af beginnen te zeiken, hoe hard en asociaal het ook is... Valt totaal niet onder cyberpesten.

Men moet maar eens opnieuw aanleren dat "Alles wat je op het internet uitvoert infeite publiekelijk inzichtelijk is." Beschouw het internet gewoon eens als openbare ruimte. Je gaat willekeurig vreemde mensen toch ook niet om hun mening vragen? Dan krijg je ook bagger reacties.
Thuis hebben de oudste twee ook veel lol aan deze app. Ik heb zo nog nooit zo zien zien bewegen en dansen als sinds deze app is ontdekt. Moet zeggen dat ze er ook wel mooie dingen mee maken (slomo's (...) en zo). Enige nadeel is dat ze alles bewaren en de geheugens in no time vollopen met allemaal materiaal dat nooit meer gebruikt gaat worden.
Ja? Is dat het enige nadeel, dat het geheugen volloopt? Wat denk je van filmpjes die gemaakt worden, wellicht NIET worden geplaatst en (maar wel op de telefoon staan) waarvan het voor ze ook maar beter is dat ze nooit en te nimmer op internet terecht gaan komen.

Het moet steeds gekker want het moet natuurlijk wel likes krijgen. En hoeveel ouders hebben nog zicht op wat er allemaal gedeeld word?
Ja, dat is het enige nadeel. Wij gaan heel bewust om met internet en alle (on)mogelijkheden. Mijn kinderen nemen binnen TikTok alleen zichzelf op (zo veel ruimte is er ook niet om met z'n tweeën creatief te zijn). En als er vriendjes of vriendinnetjes zijn, dan blijft 9 van de tien keer de telefoon uit. En ja, ouders wordt ook eerst gevraagd of het goed is dat sommige filmpjes waar hun kind op staat ook mogen worden getoond. Niet meer dan normaal. Scheelt misschien dat mijn dochter al een eigen YouTube kanaal heeft en dus wat jonger al leerde omgaan met dit medium. En dat ik als een pitbull meekijk en weet wat zij allemaal doet. En ja, ik heb ook negatieve ervaringen met reacties op haar filmpjes waarvan ik weet dat het goed is dat zij die zelf niet ziet. Dus waar mogelijk bescherm(de) ik haar wel. Dat heeft wel gemaakt dat zij nu zij wat ouder is, net als haar broer, heel bewust omgaan met social media.
Zijstraat: zij delen ook nog steeds op eigen initiatief de credentials van accounts die zij nodig vonden aan te maken. Samen lopen wij dan de settings van zo een nieuw account door. Zo open is het gelukkig nog steeds. En soms wordt zo een account niet verder gebruikt, omdat ik dat niet nodig vind. Maar leg het altijd uit waarom ik dat vind.
Voor later heb ik al hun persoonlijke domeinen (voornaamachternaam.nl) gereserveerd. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij die later ook verstandig zullen gebruiken. Maar scheelt misschien dat hun vader alles wat media-gerelateerd is ook interessant vindt. Onder aan de streep; ondanks de soms negatieve berichten in het nieuws ben ik er blij mee hoe onze kinderen opgroeien in deze 'altijd connected tijd'.
Ik heb ook even geprobeerd maar ging er snel weer af, ja leuke filmpjes maar het is mij te veel gezoek.

Je moet eigenlijk bepaalde personen vinden en volgen die leuke dingen doen, dan haak ik al af net als YouTube enzo volg ik ook niemand(gaat ook niet zonder Google account).
Anders is eindeloos gescrol om iets leuks te vinden, daarom kijk ook niet op Facebook of instagram eindeloos nutteloos gescrol wat erop staat.

Ik wacht wel tot iemand leuk filmpje ofzo stuurt naar mij :)
Bij mijn dochter op de basisschool is het ook echt een hype, iedereen zit er op. Ik wordt er stapel gek van elke keer de zelfde 10 sec van een liedje te horen.

[Reactie gewijzigd door Finger op 23 juli 2024 01:35]

Als hetzelfde is als dit dan moet je hier niet heel erg blij mee zijn. Bekijk de link om te begrijpen wat ik bedoel.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.