Dark Souls-trilogie komt op 1 maart uit in Europa voor Xbox One en PS4

De Dark Souls-trilogie komt ook in Europa op de markt. De drie titels uit de Dark Souls-reeks kwamen eerder in een bundel al uit in Japan, Azië en de Verenigde Staten, maar Europa zat daar niet bij. Bandai Namco meldt dat de trilogie op 1 maart beschikbaar is voor de PS4 en Xbox One.

Bandai Namco meldt op Twitter dat het gaat om Dark Souls Remastered, Dark Souls II en III. Zowel de Duitse als de Spaanse versie van Amazon hebben de Dark Souls-trilogie op hun website gezet. De websites van de webwinkel bevestigen dat de trilogie op 1 maart 2019 zal uitkomen en 70 euro gaat kosten.

De Japanse maker van de games meldt verder geen details over de trilogiebundel, maar volgens de pagina op de Duitse Amazon-website bestaat de trilogie uit Dark Souls Remastered, Dark Souls II: Scholar of the First Sin en Dark Souls III: The Fire Fades. Dit betekent dat de drie titels ook uitkomen inclusief de uitgebrachte dlc. Ook staat er dat alle originele soundtracks worden bijgevoegd.

Bandai Namco meldde vorig jaar voorafgaand aan Gamescom dat de Dark Souls-trilogie alleen in Azië en de Verenigde Staten zou uitkomen. Het Japanse gamebedrijf meldde daarbij dat het voor Europa voor de Nintendo Switch alleen een remaster van de originele Dark Souls-game in petto had. Deze kwam in oktober vorig jaar uit.

Door Joris Jansen

Redacteur

11-01-2019 • 18:15

38 Linkedin

Reacties (39)

39
38
18
1
0
15
Wijzig sortering
En nog meer uitmelken van een serie die al afgelopen is. Houdt het dan ooit op? Duurder dan de games los kopen en ook geen Switch of PC versies. Makkelijke cash grab weer.

Is er al iets bekend of de mensen die deze trilogie kopen ook multiplayer kunnen spelen met mensen die al de standaard versies van deze spellen hebben? Als dit niet kan is het echt een achterlijke aankoop.

[Reactie gewijzigd door Medabi3 op 11 januari 2019 18:39]

Dark Souls remastered: €25 volgens budgetgaming, €40 digitaal.
Dark Souls 2 SotFS: €28,20 op budgetgaming, €40 digitaal.
Dark Souls 3 GOTY: €37 op budgetgaming, enn... deze lijkt niet eens digitaal in de store te staan, maar de losse game is nog €70!!! en de season pass er dan nog bovenop voor €25.

Dus, goedkoopste is €90,20... Of heb jij een manier om ze los veel goedkoper te kopen?
Dit zijn Xbox prijzen, maar op budgetgaming zijn de PS4 versies alleen maar duurder. Ik heb niet in de PS4 online store gekeken maar ik betwijfel dat ze daar ineens goedkoper zijn.

Tuurlijk, de games zijn al in sales langsgekomen, maar deze bundel gaat ook echt wel in de sale hoor... Dit is gewoon een mooie deal voor wie de games nog niet heeft.
Dark souls 2 sotfs in ps store 10 euro. Dark souls 3 incl dlc 20 euro. In totaal 55 euro.
Hmm, ja ik zie het. Maar dat is omdat Sony momenteel een sale heeft... Niet echt eerlijk om dat te vergelijken. Over een goede week zijn die lage prijzen weer weg.
Dark Souls remastered is trouwens €30, dus dat is dan €60 totaal. Ik vind het alsnog niet slecht dat de adviesprijs van deze bundel dus maar een tientje boven de saleprijs van de losse games ligt. Zoals gezegd, de bundel gaat ook echt nog wel in de sale hoor.
Dark Souls 3 GOTY editie is €39 voor de PS4.

https://www.budgetgaming....+of+the+year+edition.html

Ik heb net gekeken bij budgetgaming omdat ik een vriend van mij DS3 wil aan doen. Hij liep te miepen dat The Last of Us moeilijk en hard was en uit frustratie heeft hij zijn controller weggesmeten. Dan ben je de ideale Dark Souls speler toch??
Dark souls III - Deluxe Edition is tot 19 januari 19.99 eu op de ps store.

Lijkt me inderdaad het ideale spel voor iemand die snel is gefrustreerd. }>
Ik wil iets fysieks geven... ik houd van hoesjes. Maar bedankt voor de tip!
Een envelop met glitterbom? Erg persoonlijk en gegarandeerd maandenlang glitterplezier.
Zo moeilijk is Dark Souls niet hoor.
Het is moeilijker dan menig ander spel.
Dat komt omdat de huidige console generatie bijna geen spellen heeft die je handje niet vasthouden.
Dark Souls is niet lastig, je moet het gewoon zelf uitzoeken, en dan kom je er wel uit.

Kan je over de spellen in de NES/SNES tijd niet zo zeggen.
Eigenlijk bedoel je te zeggen dat het spel wel moeilijk is.
Moeilijker misschien. Maar dat is geen mijlpaal haha
Uitverkoop prijzen zijn natuurlijk een onderwerp apart. Het gaat toch wel om de gewoonlijke prijzen. De uitverkoop is niet voor altijd beschikbaar.
Bij base kost deze trilogie ongeveer 45 euro. Ben je in 1 keer klaar.
Ik vraag me af waarom iemand in eerste instantie meteen zo negatief besluit te zijn. Trilogies hebben altijd bestaan en het is niet nieuw, en mensen hebben het altijd al gewild.

Daarnaast besluit je te vermelden dat het duurder is dan los kopen (het is niet zo) en voor vrij willekeurige redenen skeptisch te zijn of online werkt of niet met de versies die al uitgebracht zijn. Natuurlijk zal het wel werken. Bandai Namco is niet achterlijk, je hebt dat idee alleen zelf al van begin tot eind.

Bandai kreeg juist veel kritiek van de gaming community dat ze de Dark Souls trilogy in bepaalde regio's uitbrachten en niet Europa. Mensen zijn hier alleen maar blij mee.

En trilogies zijn JUIST logisch voor spellen waarbij de serie afgelopen is. Je hebt namelijk voor altijd de complete set in handen. De volledige intentie van zoiets.

Maarja, you do you man.

[Reactie gewijzigd door RCFProd op 12 januari 2019 20:06]

Top, insta-niet-buy, want dan gaan er op een gegeven moment controllers op hoge snelheid richting televisie 8)7
Valt genoeg mee ;) Dark souls is eigenlijk heel simpel en makkelijk zodra je de situatie begrijpt van het type Monster & Boss en jouw eigen Gear & Skills & Patience!

Ik speel meestal een mix van Knight + Mage, Knight + Cleric met Sword + Magic sword + Shield + Staff, Sword + Shield + Chime of 2H Staff + 2H Magic sword.

Als je een goede timing hebt kun je ook een Mage maken met Intelligence + Dexterity als Primair en Secundair Faith met wapens zoals Staff + Katana of Staff + Chime.

Katana kan Imbued worden met Sharp en kan weer Enchant worden met elementen zoals Lighting, Fire, Dark, etc. en door je Intelligence, Dexterity, Faith komt de Katana hard aan en je kunt per vijand kiezen welk element je gebruikt.

Er zijn ook Magische wapens met elementen maar die kun je zelf niet buffen daarom kies ik altijd voor Sharp of Heavy en kies de Buff die ik nodig heb.

De hoofdreden van mijn Deaths in Dark souls is Hoogmoed zo van "ik doe even deze Boss" niet dus met 2 Hits Dead & Repeat.. tot met een beetje geluk het wel lukt of toch eventjes 5 levels erbij of een betere of andere uitrusting.

Van iets te hoge afspringen dat schijn ik niet af te leren en nog het liefste met iets onder mij.. als die of de horde dan niet dood zijn dan krijg je als nog de Genade klap.. of klappen.

Met een beetje geduld en verstand en voorbereiding wandel je zo door Dark souls van "is dit het nu" want zo simpel is het spel als je één keer de truc kent.. daarna ga je opzoek naar gevaar }>

[Reactie gewijzigd door Tri Force op 11 januari 2019 21:34]

DS3 is een soort Max geheugentrainer meets Anger Management in een Groundhog Day wereld. :+
Mhuhahah inderdaad dat is een korte maar duidelijke omschrijving }> dat is juist de Charme van het Genre!

Code vein lijkt mij ook interessant maar er komen dit jaar nog vele meer zoals http://greedfall.com en https://projectawakening.com/sp/en/ en https://www.platinumgames.com/games/granblue-fantasy-relink 2019 wordt een mooi jaar ;)
Superrrr! Ik kende Project Awakening wel die houd ik sowieso in de gaten. Andere twee ga ik onthouden. Wat dacht je van deze;

Ghost of Tsushima https://youtu.be/FESJUA0_KR8
Sekiro Shadows Die Twice https://youtu.be/a2TjEl0l_FU
Code Vein https://youtu.be/vWKq37YI2Uc
Nioh 2 https://youtu.be/RWKD3qiazl0

4 souls like games; Kill, die, rage repeat 2019 wordt een goed jaar. Kwijl kwijl...

Ik vond DS3 en Bloodborne geweldig, ik was en ben meer van games zoals The Witcher, Final Fantasy, God of War en HZD. Maar echt sinds jaren ben ik niet meer zo uitgedaagd in een leercurve.

[Reactie gewijzigd door Bouddieehh op 11 januari 2019 22:44]

Graag gedaan en bedankt Bouddieeh :) die spellen stonden al op mijn lijstje en inderdaad het wordt een prachtig jaar!

Bio mutant, Anthem, Beyond good & evil 2, etc. zijn ook interessant alleen ik wil specifiek weten welke Gameplay bij welk platform hoort..

Dat hele Plak een PC Ultra settings 4K plaatje op een Console heb ik wel gehad... ook al is het inderdaad PS4 of XB1 gaat het dan om een S en Slim of om een X en Pro..

[Reactie gewijzigd door Tri Force op 11 januari 2019 22:51]

Anthem kan ons verrassen of het is net als bij Scooby Doo wanneer ze het masker van het monster af trekken en blijkt dat Destiny eronder zit. Dan zijn er maar twee reacties mogelijk...

https://youtu.be/4h9ndJLlXpE
https://youtu.be/omi0vhn0pyg

Ik vind the division 2 ook wel wat hebben om dezelfde reden als Anthem. Maar ook die hangt af van de coop en eventuele DLC... Beyond Good & Evil 2 lijkt me heeeel vet. Ik zag die tweede trailer en wowwww. Maar we kunnen ons opmaken voor een goed game jaar.
Ik ben niet zo agressief aangelegd dus ik ging DS3 door met hier en daar een vloek en een lange zucht. “BLOOOCCCKKK STINKTEMEIER DAT JE BENT!!!”

Maar nadat je Yhorm’s Great Shield equipped wordt het allemaal een stuk makkelijker.
Fijn, wacht er al een tijdje op.

Hopelijk, snel digitaal beschikbaar.
Deze Trilogy editie is to Die for }> be prepared for the Fire fades!

Het is een koopje 70€ of je nu kijkt naar Digitaal of Fysiek en ik heb liever fysiek! de enige die eens één keer goedkoper was met alle 3 fysieke delen was Bol.com.

Omstreeks September had Bol. de actie van 3 voor 50€ waaronder Dark souls Remaster, Dark souls 2 Prepare to die, Dark souls 3 The fire fades en dit soort actie nooit eerder en later weer gezien...

Maar goed ieder moet het zelf weten maar ik heb al een Pre order staan voor deze mooie compacte editie met alle 3 delen + dlc voor 70€ _/-\o_ Praise the Sun!

[Reactie gewijzigd door Tri Force op 11 januari 2019 20:40]

Bestel hem bij base. com ben je voor 45 euro klaar.
Bedankt voor de Tip alleen wat komt erbij aan Import ? het wordt vanuit UK verzonden en volgens mij zijn er geen standaard Tarieven maar plakt de Douane er op wat hun denken dat juist is..

Dacht eens goedkoop controllers te bestellen van 3 Wii motes en 2 WiiU Pro controllers en uiteindelijk meer aan import betaald dan voor de controllers..
Totaal is 45,16. Daar komt verder niks bij. 1 maart is het sowieso nog een eu lid.

[Reactie gewijzigd door RGroenen op 11 januari 2019 23:49]

Mooi nieuws, maar de geintresseerde zullen deze met geremasterde eerste versie inmiddels wel al hebben geïmporteerd uit Amerika.

[Reactie gewijzigd door Jumpman op 11 januari 2019 23:11]

Ehm... wat? Heeft de echte fan ze niet gewoon los al gekocht? Waarom zou je de trilogie speciaal gaan importeren?
Omdat de trilogie goedkoper is dan alle drie los?

[Reactie gewijzigd door Jumpman op 11 januari 2019 23:11]

Dus losse games terug verkopen om dan de trilogie te kopen...lijkt me niet iets dat een fan van het eerste uur zou doen...en je steekt er dan geld in toe.

Een echte fan heeft zoals finraziel zegt deze games al los gekocht.
Daar kon je op wachten....
Net 100% uitgespeeld dark souls remastered!

Ik ben een fan van From Software en ik heb alles op schijf gekocht om te houden.

Ik kan me alleen voor stellen als je alles digitaal had gekocht en verslingerd raakt dat je op schijf zou willen kopen

Anders niet.
Ik wil seks! Mijn sexy foto's en contactpersonen hier http://sexclub.gq Meld je aan en vind me.
Ik hoop nog dat Bandai Namco op een gegeven moment zegt van: Top, dark souls switch editie was een succes, laten we de andere 2 er ook maar gewoon opgooien.

Waarschijnlijk zal dat niet zomaar gebeuren omdat ik mijn twijfels heb of DS3 goed speelbaar zal zijn op de switch (zal veel gedowngrade moeten worden ben ik bang), maar ik ben optimistisch.
Ik weet even niet hoeveel DS2 later uitkwam dan 1, maar 1 is prima speelbaar op de Switch. DS2 en of anders alleen 3 kan natuurlijk op een Switch 2 misschien wel uitkomen. Zit zelf nog beetje in dubio, heb per ongeluk een paar chars gesloopt in de loop van de game gewoon per ongeluk. Een complete rerun kan ik wel doen uiteindelijk omdat je nu gewoon bijna alles wel weet en je er dus veel makkelijker doorheen kan lopen / minder vaak dood hoeft te gaan. Maar of ik daarmee direct weer meer "win" tov mn huidige doorloop weet ik dus niet. Eerst maar eens eenmalig uitspelen :) Maar dat er veel uren inzitten is al wel een feit. Wel heb ik soms een beetje mixed feelings. Nu de laatste dagen doorloop ik best snel bepaalde dingen en daar ben ik ook wel blij mee omdat ik anders misschien tegen het punt liep van: schiet es op :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee