BitTorrents µTorrent krijgt tokens voor snellere downloads tegen betaling

De BitTorrent Foundation gaat BitTorrent-tokens, BTT, uitgeven. Het doel is dat gebruikers deze gaan gebruiken om snellere downloads te kunnen verkrijgen. De tokens worden als eerst geïntegreerd in µTorrent Classic.

In combinatie met de tokens, introduceert BitTorrent de functie BitTorrent Speed. Dit is een extensie van het BitTorrent-protocol, die bedoeld is om swarms langer in leven te houden door een beloning voor het seeden te bieden. Volgens de BitTorrent Foundation zijn er nu weinig prikkels om te blijven seeden als een download voltooid is.

Met BitTorrent Speed kunnen gebruikers bestanden aanbieden in ruil voor BitTorrent-tokens, waarbij ze toegang met prioriteit tot seeds en met hogere bandbreedte kunnen bieden. Het is de bedoeling dat zo een economie rond de gedecentraliseerde infrastructuur ontstaat, waar gebruikers op termijn ook gedecentraliseerde apps en diensten op kunnen aanbieden.

Als eerste komen de tokens en de Speed-functie naar de Windows-client µTorrent Classic, maar op termijn moeten de onderdelen ook naar andere clients komen en uiteindelijk moet het token-systeem ook buiten het BitTorrent-ecosysteem in te zetten zijn. Gebruikers kunnen kiezen voor opt-out en de BitTorrent Foundation claimt dat het oorspronkelijke BitTorrent-systeem intact blijft.

De tokens zijn gebaseerd op Trons TRC-10 en komen beschikbaar via Launchpad van de cryptovalutabeurs Binance. BitTorrent is in de zomer van vorig jaar overgenomen door de bedenker van de cryptovaluta Tron. Sindsdien werkte het bedrijf onder de naam Project Atlas aan de integratie van Tron-tokens. Het bedrijf heeft de plannen in een whitepaper uiteengezet.

BitTorrent token

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

03-01-2019 • 18:45

154

Reacties (154)

154
149
72
15
0
52
Wijzig sortering
En waarom zou je dan uTorrent gebruiken?
Het hele bittorrent protocol is open en er zijn tig verschillende clients. Daarnaast is een download volgens mijn (zodra de verbinding is gelegd) een client-client download.

Denk niet dat dit een succes gaat worden.
Hoop het ook niet :P
Waarom zou je überhaupt nog Utorrent gebruiken?

Lekker deluge of qbittorrent. Lichter en sneller. Dat bedrijf achter Bittorrent heeft de eigen torrent clients al helemaal om zeep geholpen.
Wat is het voordeel nog om illegale content te downloaden? 5 jaar geleden kon ik het begrijpen, echter is het nu mijnziens totaal irrelevant: risico, gedaalde prijs legale content, kwaliteit, virus vrij..
Maybe makkelijk praten mijn budget, maar helaas zijn de upl van torrent vaak alles behalve eerlijke gasten die wat oprechts delen ( ala way back - de good years- )
Wat als ik zin heb om een klassieke oudere film te kijken uit de jaren 80 bijvoorbeeld? Nergens te vinden op Prime, Netflix, HBO hoor.
Ook oudere series vind je nergens meer. Ja, het eerste seizoen ofzo. En de overige 7 dan? Je ziet vaak alleen de meest succesvolle series en films verschijnen, en alles wat een beetje niche is vindt je nergens. Ik heb geen zin in meerdere abbonementen waarbij het overgrote deel van de content dubbel is, en juist hetgene wat ik wil zien mist...

Ik neem als voorbeeld oude westerns of WW2 films. Ja, een aantal hiervan kun je wel vinden, maar het overgrote deel vind je nergens. En ik heb geen zin om voor de 3e keer dezelfde film te gaan zitten kijken. Dan denk ik, goch, laat ik eens deze film gewoon kopen! Dan kijk je bij mediamarkt, of bol.com en dan blijkt een film uit 1976 nog 40 euro te kosten?! Ja daaag! En vervolgens heb ik hem met torrents in 10 minuten binnnen...

Ben wel een stuk minder gaan torrenten, maar soms voel je je zo genaait door die hele industrie!
wat nou als je een classic platform op gaat zetten? die zich alleen maar focused op classic films en series(dus alles ouder dan 10/15 jaar of zo?) Dan heb je geen concurrentie van Prime, Netflix, HBO etc, die zich alleen maar concentreren op "nieuwe" content maar wel een hele grote doelgroep :-)

Alleen lastig met het verwerven van al die rechten om t uit mogen zenden/streamen......
Ik zou er opzich best voor te porren zijn. :Y)

Echter heb ik alleen verstand van het technisch aspect, hoe je aan al die rechten komt geen flauw benul. Ook denk ik dat je als start-up geen schijn van kans maakt tegen al die grote jongens. Je moet een aantal bekenden namen achter je hebben staan anders kom je denk ik nergens binnen.

Ga jij babbelen met de grote studios? Dan richt ik de website en servers vast in. :+
wahhaha, ik ben zelf ook techneutje.... geen salesman of ondernemer... maar ik denk dat zoiets echt wel aan zou slaan. Desnoods als submerk van een Prime of Netflix.
Nou, het dev team hebben we al. Nu nog iemand met een vlotte babbel en een dikke portemonee en we kunnen beginnen. Classic-cinema.com of iets dergelijks vast leggen en gaan met die banaan. :+
Clasflix :+

[Reactie gewijzigd door Ethelind op 23 juli 2024 21:24]

Als los abonnenment natuurlijk hé. En onder verschillende merken. Dus zodat je gewoon 4 of 5 verschillende streaming providers kunt blijven betalen.

Nee, ik begrijp ook niet waarom mensen nog steeds "illegaal" downloaden, zal vast door het weer komen 8)7
Alleen lastig met het verwerven van al die rechten om t uit mogen zenden/streamen......
Daar zit dan ook de crux, het zijn niet de eigenaren van het platform, maar de uitgevers van de content die er moeilijk over doen en de rechten niet uitonderhandelen omdat ze er toch geen brood in zien.
Daar ben ik het mee eens. Bovendien is het extreem krom dat ik opnieuw moet lappen voor digitale versie van DVD's die ik in bezit heb.. Heb maar een externe dvd drive aangeschaft en decent rip software op mijn MBA.. Bizar dat ik mijn eigen legit copies moet rippen.. Het is niet alsof er in de aangebonden digitale versie mee zit: in tegendeel: De " terminator 2" versie in de NL apple store had geen eens een DD5.1 track LOL. De metalen casing T2 dvd versie ( disks helaas kwijt) destijds had een DD/DTS THX track.. Hoezo rip-off?
Helaas zijn de content creators momenteel hard bezig om het legale aanbod weer om zeep te helpen.
Waar vroeger voor een prikkie alle content aan Netflix werd verkocht omdat streaming als 'extratje' werd gezien nadat films geld in bioscoop, DVD verkoop en vervolgens TV licentierechten hadden opgebracht, wil men toch echt ook een deel van de winsten die Netflix opstrijkt in handen krijgen.
Met als gevolg dat er tientallen streaming diensten als paddestoelen de grond uit schieten, elk met hun eigen exclusive content. Zoals destijds bij het succes van Spotify er ook even allerlei andere muziekdiensten opkwamen die exclusives kregen.
In de muziek industrie is dit uiteindelijk (gelukkig?) mislukt, waardoor je (vrijwel) alle content bij een muziekdienst kunt vinden en je dus met een brede muzieksmaak niet ineens 5 verschillende abonnementen moet afsluiten.
Bij TV en films dreigt dit nu wel te gebeuren, waardoor de keuze tussen 5x 15 euro per maand, of 1 (of geen) dienst en de rest downloaden steeds aantrekkelijker wordt richting het laatste.
Netflix heeft destijds aangetoond dat mensen bereid zijn om voor content te betalen in ruil voor gemak. Ik denk alleen dat wat mensen bereid zijn om te betalen geen 75 euro per maand gaat zijn.
Helemaal met je eens! Ik wou laatst het HBO pakket er bij hebben ( heb al netflix en amazon prime ) ben ik verplicht om ook het hele ziggo tv pakket er bij te nemen?!? Dan niet dan ga ik maar weer downloaden, ja ja ik weet het het is geen recht bla bla maar dit soort verkoop technieken ben ik niet van gediend...
Ik wil graag een abbonement op een high end streaming dienst. Dus 4k hdr hoge bitrate en lossless Dolby Atmos geluid. Ik heb namelijk een high end home theater.

Waar kan ik zo'n abbo krijgen?

Nergens.

Nu kan mijn blurays zelf wel gaan rippen, maar aangezien ik een goede internetverbinding heb is downloaden veel makkelijker en sneller.
Als deze bittorrent 'Tokens' ervoor zorgen dat torrents downloaden (en seeden) legaal word, wil ik er maar wat graag voor betalen, maar dat lijkt me niet.
Mee eens loseless quality is er vaak niet, echter zijn is er op Netflix ook al redelijk wat 4k HDR. Met alle respect maar een high end home theater speel je liever geen gecomprimeerd audio tracks af toch?Wat heb je staan dan? Denk je dat de bitrate van cinema atmos gelijk is aan home cinema tracks?

[Reactie gewijzigd door jcnwillemsen op 23 juli 2024 21:24]

Cinema atmos werkt helemaal anders dan home cinema atmos. Beide zijn lossless, maar cinema atmos heeft veel meer objecten ter beschikking. Bij home cinema atmos worden deze indien nodig samen gevoegd, maar gezien het beperkt aantal speakers zal je dit in de praktijk amper merken.
Het samenvoegen is toch een stap wat ip zorgt voor data verlies? Channel mixing moet immers wel resulteren in een track wat voor een speaker 'behapbaar' is.. Het is niet ff double data op persisting channels toch?
"4k". Bitrate die via Netflix doorkomt op '4k' komt niet in de buurt van de 2160p rips die ik heb staan. Voor Jan Modaal meer dan goed genoeg (maar die zag het nut/verschil tussen BRD en DVD ook al niet, die gaat enkel voor het cijfertje "4" in 4K) En de audio is gewoon om te huilen. Hoef je niet eens een "high end home theatre" voor te hebben, voor dezelfde film hoor, zelfs VOEL ik het verschil goed genoeg op een Logitech Z906. Geluid is "afgevlakt". Saai. Mist "details".

Plus als Netflix niet heel goed kan volgen met streamen, merk je dat dus ook gewoon keihard in de kwaliteit van het beeld (en geluid waarschijnlijk maar dan ben ik al zo afgeleid door de korrel in mijn beeld dat ik op m'n telefoon al een torrent ga zoeken.
Ik heb de wereld aan vergelijkingsmateriaal. Bijvoorbeeld Mad Max.
Het verschil tussen de 5.1 Dolby Digital (netflix) en de Dolby TrueHD Atmos (4k bluray) is IMMENS.

Ik speel het af op een Yamaha Aventage 3070 receiver met een GoldenEar 5.2.2 (dus 5.2 + 2 atmos hoogte speakers) systeem.
De fronts zijn de GoldenEar Triton Reference, waar de 2 subwoofers ingebouwd zitten.

Niet alleen is de ruimtelijkheid en het detail van Atmos veel beter, ook de bass van de 2 subwoofers VOEL je veel meer in je botten.

Voor mij kan geen enkele huidige streamingdienst ook maar in de buurt komen van een goede 4k bluray ervaring.

Daarom wacht ik met smart op een "high end" streamingdienst ;)
Holy shit. Das meer dan 10k aan geluids apparatuur. Ik was op zoek naar een nieuw setje, en las dit. Dacht ff kijken welke dat precies zijn. Maar dit ligt toch een beetje uit m'n prijs klasse...

Zal wel ongelovelijk mooi klinken! Ik heb er totaal geen verstand van, maar m'n huidge setup klinkt als een dooie mus. :'(
Heb er 10+ jaar naar toe gewerkt hoor :P

Ik zou beginnen met proberen van front speakers en dan daar je set omheen bouwen.
Ik ben ook begonnen met Yamaha vloerstaanders van 50 euro p/s bij een opruiming van de lokale EP Electronics :P

[Reactie gewijzigd door ArbalestNL op 23 juli 2024 21:24]

Ok dat is serieus business :-), nice.. Met dergelijke gear niet vergeten aan de acoustics van de ruimte zelfs te denken :-) ( waarschijnlijk heb je dat al gedaan, edoch). Heb hier mid-range spullen staan, LG C7, teufel cinebar 52thx. Voor mijn huidige ruimte afdoende, zodra het kan dan plaats ik mn B&W setje met Denon x45000H ( maar ga maybe andere receiver halen die beter bij speakers past). Heb ook nog geen atmos speakers, alleen B&W stereo paar + center+ 2x surround en sub.. Nog advies voor evt atmos kanaal?
Dank Gr
In mijn geval: Anime.

Zeker als ik content wil zien vlak nadat het uitgekomen is in japan, met een relatief deftige vertaling, dan moet ik het downloaden via torrents van fansub groepen.

Er zijn streamingdiensten zoals Crunchyroll, maar die hebben ofwel een te grote delay, de kwaliteit van de ondertiteling is ver ondermaats, de cataloog is te beperkt, zeker als je oudere klassiekers wil zien, en in het geval van Crunchyroll is de streamingdienst intussen ook controversiëel en gepolitizeerd geworden. (veranderen ondertitels om hun eigen agenda te pushen bijvoorbeeld).
je kan daarvoor een heleboel goeie sites gebruiken zonder te torrenten hoor. 9anime, kissanime, masterani etc. etc. Zitten kort op de bal qua releases, vaak goede subs, en als je je adblocker goed instelt heb je ook geen last meer van ads. Dan is het 1080p kijken(stream of download) via die sites veel makkelijker.
Alles netjes gecategoriseerd en of t een dub of sub is. Sinds deze websites er zijn download ik eigenlijk nooit meer anime... Zeker 9anime en Kissanime hebben een gigantische library aan anime.
Als aanvulling erop:
De Blu-rays en DVD's die uitkomen voor buiten Japan (en dat zijn ze niet allemaal) zijn vaak Blu-ray-regio A / DVD-regio 1 / NTSC. Laat Europa nou net Blu-ray-regio B / DVD-regio 2 / PAL zijn.
Heel makkelijk voorbeeld:

Game of thrones. Kan alleen bij Ziggo, en daar zit ik niet bij. Ik zou HBO best willen betalen, maar het kan niet.
HBO bestaat niet eens meer in NL :-)
Ik heb nog steeds HBO bij Ziggo, dus hoezo, bestaat niet eens meer in NL?
HBO als los abbo bestaat niet meer. alleen icm ziggo tv.
Was het maar zo! Ik probeer het steeds maar grijp mis. Als ik zin heb in een film avondje maak ik meestal een lijstje van wat ik wil zien. Ik ben bereid om daar ook gewoon voor te betalen (binnen grenzen). Maar na een uur zoeken op alle aanbieders op mijn smart TV, van NetFlix tot Videoland, ben ik het zat. Alleen maar mainstream troep of series.
Dus dan toch maar weer zelf binnenhalen voordat de avond om is.
Nieuwe producties zijn vaak pas na zeer lange tijd tegen straffe bedragen beschikbaar. Ik snap dat niet. Er zullen toch vast meer mensen zijn zoals ik die geen zin in een bioscoop hebben maar best een paar euro willen betalen.
Er zijn nog altijd veel series die ik niet legaal kan streamen aan een acceptabele prijs. En ik weiger €25 uit te geven voor een dvd van de jaren stilletjes met 3 series op. Niet dat ik ze dan download maar vind het wel jammer dat de markt segmenteert, o.a. netflix vs disney.

[Reactie gewijzigd door Light21M op 23 juli 2024 21:24]

-Kan niet lezen-

[Reactie gewijzigd door balthazar1099 op 23 juli 2024 21:24]

Jeroenneman vraagt zich af waarom men specifiek de uTorrent cliënt gebruikt en niet een andere, niet waarom je uberhaupt met torrents download ;)
Aha, nou disregard dan maar wat ik zei. Gebruik zelf ook qBitTorrent
Of Tixati :-)

Deluge was juist wel wat zwaarder dacht ik
Het is volgens mij niet verplicht om te betalen.
Zoals ik het begrijp verdien je tokens door je torrents te seeden.
Bij je volgende download krijg je een speedboost op grond van hoeveel tokens je hebt verzameld, omdat je voorrang kan kopen op andere gebruikers bij clients die dit systeem ondersteunen.

Op het eerste gezicht is het niet heel anders dan wat de meeste private bittorrent trackers doen. Ook daar worden dit soort methodes gebruikt om mensen te verleiden om torrents zo lang mogelijk te seeden.
Bij je volgende download krijg je een speedboost op grond van hoeveel tokens je hebt verzameld, omdat je voorrang kan kopen op andere gebruikers bij clients die dit systeem ondersteunen.
Is dat dan niet alleen voorrang op mensen die ook uTorrent gebruiken?
Nee, het gaat om voorrang krijgen van mensen die uTorrent gebruiken om te seeden. De overige gebruikers die uTorrent niet gebruiken of geen tokens verzameld hebben krijgen die voorrang dus niet.
Het niet gebruiken van uTorrent biedt je dan dus geen voordelen, terwijl het wel gebruiken ervan je potentieel wel voordelen biedt.

Het is natuurlijk wel de vraag hoe die tokens gegenereerd worden. Het wachten is op de hack die je onbeperkt tokens geeft zonder een byte te hoeven uploaden. En die hack zal vast vrij snel volgen, waarna ik verwacht dat dit weer vrij vlot uit de uTorrent client verwijderd zal worden.
Erg duidelijk, bedankt!

En ja, exploits zullen vast wel uitkomen, maar wie weet hebben ze er iets slims voor bedacht.
Zoiets valt natuurlijk heel makkelijk te exploiten door een berg onzin-bestanden te gaan seeden en vanaf een andere bak weer te downloaden. Veel succes om dat er uit te filteren.
Maar private torrent TRACKERS is wel heel wat anders dan generieke torrent clients ;)
Exact dit.

Daarnaast doet dit me enorm denken aan een paar praktijken in de USA die tegen netneutraliteit ingaan, vooral de "priority lanes", wat in de praktijk eigenlijk inhoudt dat al het verkeer van diensten die concurreren met die van de ISP wordt verlaagd in snelheid, tenzij de concurrent extra betaalt.

Het is niet 100% hetzelfde maar het heeft dezelfde stank.
Het is wachten op de eerst trackers die utorrent gaan bannen omdat het een community boost feature heeft.

Want in feite geeft uTorrent andere utorrent clients voorrang vanwege die crypto coin feature. Dat gaat uiteraard ten koste van andere clients.

En verder vraag ik me af hoe ze dat geimplementeerd hebben. bitcoin heeft een kwartmiljoen transacties per dag. om een miljoenen clients de transacties bij te houden hoe veel ze downloaden heb je dus een transactiesneleiheid nodig die veel groteorders malen hoger ligt dan een traidtionele crycoin.

bittorrent zelf meld 150 miljoen actieve gebruikers per maand..

[Reactie gewijzigd door leuk_he op 23 juli 2024 21:24]

Anoniem: 457607 @markg853 januari 2019 21:35
En nog een stap terug...waarom zou een download sneller moeten zijn?

Ik kan me vergissen in de doelgroep, maar mijn beeld is dat als we heel eerlijk zijn, dit illegale downloaders betreft die grote bestanden (series, films) op grote schaal binnentrekken. Ik stel me daarbij voor dat je er een paar aanzet en niet a la minute het bestand nodig hebt. Velen zullen het zelfs via hun router in een queue downloaden.
Groot gelijk! En waarom knijpen we porno sites niet gewoon af? Aangezien 90% van het Internetverkeer voor porno wordt gebruikt, kunnen we daar ook flink op besparen. Die "rukkers" kunnen heus wel even wachten op hun naakte dames.

En spelletjes? Laat dat ook maar wat trager reageren! Al dat geweld, bah! Gewoon ontmoedigen, ze kunnen elkaar toch niet door de kop knallen met een latency van 1500 ms.

Zo hebben we tenminste genoeg bandbreedte voor m'n online punnik cursus en hi-def postzegelstreams.
Anoniem: 457607 @Zodiac4 januari 2019 13:48
Wat een doorgeslagen rant, mijn hemel. Ik stel alleen dat een download niet extreem tijdkritisch is.
Zie dit juist als nog een reden voor mensen om nog minder gebruik te maken van het bitTorrent netwerk, daarnaast houdt dit dus heel kort door de bocht in dat men ook geld kan gaan verdienen door het seeden van illegale content.
Je bedoelt minder gebruikmaken van uTorrent? Sinds ze jaren geleden ads hebben toegevoegd is de beetje gangbare torrent gebruiker al lang overgestapt. Dat ze nu weer een stapje verder gaan zie ik meer als hun probleem dan van mensen die met torrents 'werken'.
Maar je kunt die ads sowieso simpel uitzetten. Ik zie totaal geen ads in de client.
Tjah, Heb liever een licht alternatief als qBittorrent waar zowiezo al geen ads in zitten. Klinkt iig als veel betrouwbaarder, je weet nooit want uTorrent nog meer achter de schermen doet. Dat geld met elke software uiteraard zo, maar in dit geval........

[Reactie gewijzigd door Marctraider op 23 juli 2024 21:24]

Heb een heel tijdje terug qbittorent ook geprobeerd, maar vond die niet zo handig werken (of informatie weergeven) als uTorrent.
Volgens mij zijn andere BitTorrent cliënts niet verplicht om extensies van het protocol te implementeren noch te gebruiken.

Enkel gebruikers van uTorrent (wie zijn dat nog?) moeten er rekening mee houden.
Dat zijn er genoeg, alleen ik gebruik liever Vuze.
Vuze? Nu nog?

Het wordt al langer dan een jaar niet meer onderhouden. En de website lijkt overgenomen te zijn door een scammer.

Als je heel erg op Java gesteld bent, kun je misschien BiglyBT proberen. Dat is een fork van Vuze door de originele ontwikkelaars die Azureus/Vuze hebben gemaakt.
Zal eens kijken, bedankt voor de tip.
Ik weet het niet, maar deze applicatie vond het ook een goed idee om een coin miner in het installatieproces mee te nemen.

Zeg het maar.

Beter alternatief
https://www.qbittorrent.org/
Ik gebruik de webui van utorrent. Want het programma zelf staat op de server. Zodoende zie ik maar weinig van de applicatie zelf. Ik hoop dus dat ik geen coin-miner erbij gekregen heb.

Ik heb er eigenlijk nooit problemen mee gehad. Webui werkte altijd, programma zelf werkte altijd. Nooit gedoe eigenlijk.

Binnenkort maar eens kijken voor wat anders. Misschien, ik gebruik eigenlijk nauwelijks nog torrents. En als het nodig is hebben we nog transmission op linux.
Dan heeft je server dus nu een miner :+
Volgens mij is dit onzin en bangmakerij. Ik draai ook uTorrent op mijn servertje en heb net even zitten kijken, maar idle blijft uTorrent gewoon op 0% CPU belasting staan...
Volgens mij zijn dit spookverhalen. Denkt iemand er anders over dan zou wat onderbouwing op prijs gesteld worden. :)
Draai je utserver op een server of draai je de utorrent gui client op eennserver met de webui interface om te verbinden?

Utserver heeft al eeuwen geen update gehad en zal dus geen miner hebben of krijgen. Werkt prima, en heeft nog steeds flink wat pluspunten ten opzichte van de concurrenten als server installatie met auto downloaders.
>> Draai je utserver op een server of draai je de utorrent gui client op eennserver met de webui interface om te verbinden?

Dat laatste inderdaad, maar ik maak gebruik van uTorrent Easy Client, en de uTorrent Connector, beide zijn plugins voor Firefox.
Het is zeker geen onzin, heb zelf nog de bewuste miner van mijn pc mogen opruimen. Ze noemden het een manier om "ongebruikte cpu cycles aan het goede doel te doneren" en verstopten het nou niet echt.

Dit was wel een jaar of 3 geleden, heb sindsdien mijn handen niet aan uTorrent willen branden. Tegenwoordig draai ik qBittorrent en dat werkt geweldig.
In dat geval ga ik ervan uit dat de makers van uTorrent er flink van langs hebben gekregen van de community, en de miner er al uit hebben gesloopt. Of het gaat hier niet om een CPU, maar om een GPU -miner. In dat geval heb ik er niet zoveel problemen mee, ik stel de GPU van mijn Pentium J2900 B Trail-D graag ter beschikking aan een goed doel :) Of het zoden aan de dijk zet waag ik ernstig te betwijfelen....
Iemand goeie ervaring met qbittorent?
Uiteraard vraag ik dit voor een vriend.
Ik heb tijden rtorrent gebruikt met een web-ui.
En nee, niet voor illegale activiteiten, maar het seeden en downloaden van linux distro's.
Zo heb ik ook in het verleden een mirror gehad van Eclipse (wat toen best wat "koste" aangezien een volledige mirror 1TB was en ik daarvoor zelfs extra schijven had aangeschaft in mijn DCG-3 server).

Maar tokens zouden best kunnen werken als je er ook iets mee kan, ik heb er totaal geen moeite mee thuis een server op te zetten die legale content seed en daarvoor ook iets terug krijgen ipv "Ik weet dat ik het voor een goed doel doe". Immers draait die server toch al en met een goede glasverbinding heb ik er totaal geen last van als er flink gedownload wordt (500/500).
Ik vind qBittorrent prima werken. uTorrent zit vol met adware en weet ik wat voor meer rommel
Welke adware? welke rommel? Enige 'adware' die ik zie is een groene knop 'upgrade', maar verder helemaal niets.

[Reactie gewijzigd door SuperDre op 23 juli 2024 21:24]

Is gwn uit te schakelen
Heb het hier onder ook gezegd maar qBittorrent is een erg fijn programma met goede snelheden. Veel beter dan ik haalde op Bittorrent/uTorrent, denk aan 30MB/s vs 75+MB/s
Ik heb qbittorrent eventjes gebruikt gehad, maar ik vond het toch niet zo fijn werken als uTorrent (tja, ben ook weer niet iemand die zin heeft om zich te verdiepen in andere applicaties).
Als je ads in je client niet erg vind? Vooral doorgaan met gebruiken ;-)

De meesten waren denk ik al jaren geleden van deze crap client afgestapt.
Welke ads? Ik zie niet in wat er crap aan de client is, doet precies wat ik wil en is gemakkelijk in gebruik.
https://www.extremetech.c...gging-utorrent-as-malware

xD

Maar even zonder dollen, je weet toch wel wat ads zijn? Die client zit er vol mee.
Ja, ik weet wat ads zijn, en op de groene 'upgrade' knop na zie ik er totaal GEEN en krijg ook nooit popups oid.. En ja, ik draai de laatste versie. Maar misschien komt dat dus omdat ik die ads gewoon ooit heb uitgeschakeld, is gewoon een optie onder advanced settings.
Inmiddels wordt het dus niet meer gezien dan als 'malware', en ik kan me ook totaal niet herinneren dat ik ooit een windows (defender) melding gehad heb.
Ik ben het met je eens. Het zou auteursrechtenclubs ook nog wel eens heel anders naar individuele torrent gebruikers laten kijken.

Toch staat de achterliggende gedachte me wel aan: geef gebruikers een stimulans om te seeden, en nog wat meer om torrents met weinig seeders te seeden. Dat kan al heel simpel, ik meen dat Napster je al hogere prioriteit gaf als je een goede ratio had, zoiets. Dit is veel te veel gedoe, als je Tron al zou vertrouwen.
Dat niet alleen, maar je bent toch erg ver heen als je gaat betálen om illegale content sneller binnen te krijgen 😂😂
Hohoho, niet alles wat per torrent komt is illegaal
Er zal ook vast wel ergens één Ferrari-eigenaar zijn die zich altijd precies aan de snelheid houdt.
Dat doen mensen dus wel door nieuwsgroepen te nemen :P
Ja dat vind ik ook bizar. Dan snap je ‘t niet, denk ik dan...
Ik snap het wel. Binnen enkele minuten heb je een (4K) blu-ray binnen. Verder heb je een aanbod waar je u tegen zegt die heel ver terug gaat. Ook willen mensen alles uit hun download snelheid halen en ik kan me even niet snel bedenken waar anders je een gigabit glasvezel connectie voor kan gebruiken.

Ik kan je zeggen dat de voordelen het wel lonen. :)
Ik heb al die keren dat ik met nieuwsgroepen heb zitten spelen anders best moeite gehad om muziek te vinden... zeker in vergelijking met torrentsites.
nieuwsgroepen bah, doet me denken aan de tijden van warez IRC servers, ik snap niet dat sommigen dat beter vinden dan via tpb+torrent waar je tot 100MB/s download. Met nieuwsgroepen was ik blij als ik 30 haalde, wat soms niet mogelijk was, laat staan al die achterlijke moeite en tijdverlies je maakt.
Heb je gigabit internet?

Ik download via usenet gewoon met 250mbit (geknepen), en met torrents haal ik dat alleen als er verrotte veel seeders met hoge upload zijn.

En bij usenet upload je niet direct. Als je die functionaliteit bij torrents uit zet is je download ook gelijk traag want je prio in de swarm wordt mede bepaald door de upload snelheid. Zit je bij de betere specialistische sites met ratios waardoor je dubbel verplicht bent te uploaden, en heb je geen idee waar je iets vandaan haalt. Kan zomaar een BREIN honeypot zijn, bijvoorbeeld.
Dat kun je met torrents ook hebben. Vraag ik me natuurlijk wel af wat voor grootte (4k) bluray's jij dan binnen haalt.
Heb geen 4K dus dan kom ik op de reguliere Blu-ray's van 50GB. Die zie ik nauwelijks op publieke torrent trackers. :P Private bestaan ze vast wel.
Denk dat je dan niet goed rondkijkt hoor.
Ik snap het heel goed, voor een eurootje per maand trek ik de hele lijn vol en heb ik access tot zo goed als alle content, heerlijk.
Was dat vroeger zo anders dan met hele hordes mensen met usenet abbos voor de binaries? Men kocht/koopt altijd snellere internet abbos om meer illegale troep te downloaden. We hadden onze internet voorsprong destijds te danken aan warez.
Dat is het zelfde als een VPN kopen...
daarnaast houdt dit dus heel kort door de bocht in dat men ook geld kan gaan verdienen door het seeden van illegale content.
Je zou bijna iets gaan verzinnen om hun systeem te kraken en het illegaal te gaan gebruiken.
Illegaal gebruik maken van een betaaldienst voor illegale content. Briljant.

Dat is net zo'n grap als de Twilight-CD's die op een gegeven moment zelf gekopieerd werden en de groep dus anti-piraterij maatregelen moest gaan treffen.
uTorrent heeft in het verleden al genoeg aanpassingen doorgevoerd (waaronder reclame toevoegen) waardoor ik al was blijven hangen op 2.2.1, en dat werkt prima.
Kan je beter overstappen naar qBittorrent, dan heb je het beste van twee werelden.
Ik heb qBittorrent nooit de snelheden zien halen die uTorrent bereikt. Ondanks dat ik in de settings en help files/fora van qBit gedoken ben.

Blijkbaar hebben ze gefixt waar ik een jaar of twee geleden tegenaan liep, want nu is het daadwerkelijk sneller dan uTorrent. Het weet zelfs aanzienlijk meer snelheid uit de verbinding te krijgen op dezelfde file.

[Reactie gewijzigd door Rarz op 23 juli 2024 21:24]

Hier kan ik zeker mee eens zijn. Bittorrent/uTorrent bleef vaak hangen op 30MB/s met schommelingen(zelfs op ssds) en met qBittorrent haal ik makkelijk 75+MB/s op harde schijven. Ook vind ik de rss implementatie handig.
Ik moet toch zeggen dat ik Transmission het fijnste vind. Al is de Windows versie nog in 'preview'-fase, de Mac versie gebruik ik al jaren ;)
Het heeft geen onnodige features en dat maakte het voor mij al een betere keuze dan µTorrent.
Exact dit. Ik moest vrij ver scrollen voordat ik deze FOSS torrent client zag. Doet precies wat je er van verwacht en niets meer. Dus ook geen advertenties.
Heeft uTorrent niet ook een tijdje een crypto miner bevat? Ik ben al heel lang geleden overgestapt op qBittorrent. Lekker simpel, geen reclame en robuust.
nieuws: Nieuwe versie µTorrent levert cryptocoin-miner mee
Klopt, dat was ook gelijk het moment dat ik naar qB ben overgestapt. Al zit ik daar nog op de 3.3.16 omdat de v4 versies mij nog wat kleine (mogelijk inmiddels gefixte) problemen gaven.
Met deze manier ga je uiteindelijk steeds meer connectiviteit problemen krijgen denk ik, zou goed kunnen dat veel clients je dan gewoon rejecten.
Nieuwsgroepen voor een eurootje in de maand, waar hebben we het over. Torrent is toch allang niet meer relevant.
Gebruikt hier iemand nog torrents dan? Er is zo ontzettend veel legale content beschikbaar, met via Amazon prime vaak blockbusters te huur voor 1,99 eurie (in november nog la-la-land). Daarnaast heb je ook nog Netflix met tonnen aan series, en komt Disney+ er aan met waarschijnlijk de grootste content overrompeling die we tot nog toe hebben gezien.

Voor muziek is er al helemaal geen excuus meer om nog te downloaded met prijzen van een tientje per maand voor miljoenen nummers.
Ja, want ik download live opnames van concerten. Die opnames zijn door fans gemaakt en zijn niet officieel te verkrijgen.
Wie gaat er nou betalen voor het sneller downloaden als ie niet wil betalen voor de download zelf.
Voor zover ik het uit het artikel begrijp, krijg je de tokens door te seeden en niet door te betalen.
Voor zover ik het uit het artikel begrijp, krijg je de tokens door te seeden en niet door te betalen.
Oftewel; dit is een techniek zoals het share ratio dat veel private trackers in de illegale sfeer al gebruiken, formeel gestandardiseerd in gedistribueerde vorm.

't is wachten op de eerste griefer client die tokens wel consumeert maar vervolgens mensen niet naar voren schuift in de download-rij.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 23 juli 2024 21:24]

Zou eerder een methode verwachten om tussen een aantal eigen nodes snel te seeden tussen elkaar en zo die tokens snel te krijgen om vervolgens daadwerkelijke torrents snel te krijgen?
Zou eerder een methode verwachten om tussen een aantal eigen nodes snel te seeden tussen elkaar en zo die tokens snel te krijgen om vervolgens daadwerkelijke torrents snel te krijgen?
Via een botnet oid je eigen token-farm starten, is inderdaad een andere exploit-gevoeligheid, ja.
Zeker als er straks nog eens monetaire waarde aan gekoppeld gaat worden, dan zijn de rapen gaar.

Krijg je geen bitcoin miner meer op je machine, maar een bittorrent miner die je mee laat seeden op populaire files. Wat dan naar alle waarschijnlijkheid files uit het illegale circuit zullen zijn.
Krijg je nog eens een keer Brein op je dak ook.

Fijne ontwikkeling, dit. :/

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 23 juli 2024 21:24]

Het is vaak niet eens dat men niet wil betalen, maar dat ze vinden dat ze teveel moeten betalen voor iets, dat het betalen te omslachtig is of omdat de service die ze moeten gebruiken ze niet aanspreekt. Het is niet zo dat iedereen die illegaal download niet wil betalen. Zo download ik voldoende illegaal (heb ook gewoon Netflix, Spotify, Steam, Origin, etc) omdat ik eerst wil testen (games), iets hier niet beschikbaar is (films/series) of omdat ik iets voor nu simpelweg te duur vind voor wat het bied. Heb genoeg games op Steam gekocht die ik in het verleden illegaal gespeeld heb. Die speel ik nu niet meer maar nu vind ik de prijs prima dus koop ik het alsnog.
Niet alleen teveel moeite, maar ook de kwaliteit laat vaak de wensen over. Ik was laatst op netflix een serie aan het kijken, die was opgenomen in 21:9 formaat. Ik heb thuis een 21:9 scherm, dus dat werkt normaal gesproken geweldig.

Helaas voegt netflix echter letterboxing(boven en onder) toe om het 21:9 beeld om te zetten naar 16:9, waarna mijn computer er links en rechts nog letterboxing aan toevoegt om het weer terug naar 21:9 te scalen. Resultaat: overal zwarte balken zodat ik een 21:9 serie op 21:9 formaat kan kijken 8)7

Ik googelen en andere browsers proberen, maar nee, Netflix ondersteund dit niet. Toen maar dezelfde episode gedownload, en tadaa prachtig schermvullend 21:9 content _/-\o_
Ik ken dit probleem ook er is een chrome plugin die hierbij kan helpen
https://chrome.google.com...cljheahfpahadgipefkbagpdl
Het is niet de perfecte oplossing maar het is stukken beter dan een super klein beeld.
Ja die zag ik ook, maar volgens mij stretcht die het beeld, dus je leverd dan wel in op kwaliteit.
Gek, in de Windows 10 app heb ik hier geen last van, 16;9 logischerwijs met balken. 21-9 netjes schermvullend
Je hoeft er dus niet voor te betalen omdat je tokens kan verdienen door te seeden.
Juist door te seeden krijg je brein achter je aan. Dan moet je dus eerst betalen voor een vpn. Dan kun je dat geld beter in een newsgroep abo stoppen.
Er zijn ook zat gratis VPN diensten hoor, die ook privacyvriendelijk zijn, zoals ProtonVPN. Alleen dan heb je toegang tot servers die nogal traag zijn :+.
Downloads via Nieuwsgroepen kan brein (nog) niet traceren?
Stel dat je een business hebt waar je een VPN service aanbied.

Maar af en toe word er maar 70 a 80% van de bandbreedte gebruikt die jij hebt gekocht bij een grote speler zoals OVH. Wat doe je met de resterende 20% bandbreedte waar je wel voor betaald maar waar je niks aan verdient?

Via crypto kan die extra bandbreedte volautomatisch uitbesteed worden om P2P download te boosten. Dat hoeft geen illegaal stuff te zijn. Stel dat jij een website bent begonnen en je wilt graag je eigen videos gaan hosten. Maar dat kost veel bandbreedte, dan is P2P een oplossing. Maar wat als er in het begin te weinig seeders zijn? Dan is je performance heel laag. In dit geval kan zo een automatisch systeem van het resellen van ongebruikte bandbreedte een oplossing vormen.

Er zijn verschillende bedrijven die hier mee aan de gang zijn. Zelfs ben ik bezig met een VPN website waar je geen gegevens hoeft op te geven. Ook geen password of gebruikersnaam. Als je naar de website surft krijgt je alleen een crypto address te zien en de mogelijkheid om voor 10 minuten, een uur of een dag een VPN te huren. Met een flexibele prijs, gebaseerd op de markt. Het crypto addres is voor elke bezoeker anders. Zodat je de benodigde crypto naar dit adres stuurt krijg je op de website de VPN informatie te zien waar je gebruikersnaam het adres is en er word ook een password voor je gegenereerd.

Dit zou het mogelijk maken om heel makkelijk en comfortabel en anoniem een VPN gebruiken die je maar sporadisch nodig hebt. Een soort van 10 minute VPN, een wegwerp VPN dienst.

Voor als er eens een keer een video op youtube geblokkeerd is in je land of zo. Of wanneer je het WK voetbal wilt zien maar je zit in het buitenland en de streams zijn geoblocked.

Een ander bedrijf dat hier mee bezig is, is https://www.joystream.org/
En er zijn er nog tig andere.

Voor het aanbieden van services waar een gebruiker NUL eigen gegevens hoeft in te vullen, zonder te moeten wachten, volledig gestroomlijnd. Dat is nu waar crypto het op internet gewoon beter doen dan normaal geld.

En als er genoeg mensen in de wereld op zo een manier hun bandbreedte aanbieden en er dus betaald voor krijgen dan heb je YouTube minder nodig. Zo een decentraal systeem met betalingen ingebouwd zodat mensen wat geld kunnen verdienen aan het beschikbaar maken van hun bandbreedte valt niet goed te faciliteren met fiat, alleen met crypto kan het op een werkbare manier.

Dit maakt het mogelijk om het internet een stuk centraler te maken. Performance in het begin zal rampzalig zijn, maar als meer en meer mensen mee doen dan gaat die performance wel omhoog. En dan heb je dus een video platform waar ook geen reclame meer op te vinden valt en waar content creators in principe een rechstreekste relatie hebben met de portemenee van hun kijkers, zonder dat er een derde partij tussen zit. Die derde partijen zoals paypal en visa en mastercard hebben zoveel macht in onze wereld. Als die je voor wat voor rede ook besluiten te censureren ben je de lul en kun je op het internet alleen via crypto, geld naar binnen harken.

[Reactie gewijzigd door Kain_niaK op 23 juli 2024 21:24]

Ik begreep dat de confirmation time van diverse crypto currencies to hoog Zou zijn voor dergelijke dingen? Met name bitcoin zou lang duren. Heb je daar ervaring mee?
Anoniem: 1130575 @sirono3 januari 2019 19:34
Dat valt op dit moment heel erg mee. Zeker als je gebruikt maakt van het lightning protocol.

Geen idee wat "te lang" is. Maar de afgelopen 15 transacties hebben me niet meer dan 20 minuten gekost voor 5 confirmations. Op het oude netwerk.

Lightning duurder nog geen minuut voor een transactie.

Er zijn een paar UK webshops waar ik wel ooit wat koop die crypto accepteren. Gisteren was mijn betaling binnen 30 seconden geregeld. Met crypto krijg ik ook nog eens 10% extra korting én het verschil in wisselkoers maakt dat ik gisteren 91€ betaalde. Voor een bestelling van 90£.

Had ik het overgemaakt was het +- 106€ geweest en had het 24-48 uur geduurd.
Blok tijden van Bitcoin en bitcoin varianten zijn 10 minuten. Dat moet je vergelijken met settlement tijd bij visa en mastercard. Bitcoin betalingen kunnen instant zijn zolang elk blok ruimte genoeg geeft voor alle transacties in de buffer.
Pak hem beet 99% van de USENET gebruikers?
Beetje kromme vergelijking. Mensen betalen voor een VPN om o.a. Veilig illegaal te downloaden.
Ja, maar dat moet je dus nog steeds doen als je sneller wilt downloaden via bittorrent en dan hoop je dat je VPN niet de bottleneck blijkt.
Weet niet welke VPN's jij gebruikt, maar een beetje VPN met OpenVPN op UDP protocol haal ik met gemak 150+Mbps. En dat is dan ook de limiet van mn eigen ISP ;-)
Beetje kort door de bocht, zoals hierboven ook al aangegeven zijn er meer redenen dan alleen 'niet willen betalen' om uit illegale bron te downloaden. Het gebruik van een VPN voorkomt een hoop gezeik van services die het zelf vertikken een fatsoenlijk-werkende dienst aan te bieden.
Die mensen maakten waarschijnlijk de afweging dat ze gemiddeld X / maand aan boetes kwijt-waren en de verklikker kostte Y*X. Dan was het "terugverdiend" in Y maanden.

Je kunt ook boetes voorkomen door niet te snel te rijden, maar zo geredeneerd kun je alles waarvoor je betaald wel afdoen met "betálen om <vul maar in> te krijgen". Een deel van de mensen wil nou graag te hard rijden, bepaalde content zien die niet óf prijzig beschikbaar is, etc etc.
Ik wou al zeggen.. je gewoon aan de snelheid houden kost helemaal niks ;) hoef je ook niks terug te verdienen.

Een bepaald aantal mensen verdiend het nou eenmaal om snoeihard tegen de lamp te lopen.
Goed punt :*) :*)
Misschien omdat het een stik minder is?
Genoeg mensen die bereid zijn om te betalen voor de download zelf.
En dan te bedenken dat er mensen betaald worden om dit te verzinnen :+

Zo kansloos dat het pijn doet.
Ja, ik zit inmiddels al weer jaren op transmission. (daemon mode)
No hassle..
Ik vind dit juist een hele waardevolle toevoeging. En vreemd eigenlijk dat het niet standaard in het BT-protocol zat. Je wilt juist aanmoedigen dat mensen langer blijven seeden en dat doe je met zo'n token-systeem. Veel torrentsites met registratie werken trouwens op basis van een vergelijkbaar principe: daar bouw je als je lang seed ook een positief ratio's op waaraan ook bepaalde voordelen gehangen worden. Dit is min of meer hetzelfde.
Voor zakelijke toepassingen is dit een ideale oplossing, denk aan een video op je website die geladen wordt met bittorrent web. Je betaald andere om het voor je te hosten door de token, en je bandbreedte op je webserver blijft bespaard.

Het bittorrent protocol wordt voor veel meer toepassingen gebruikt dan het downloaden van illegale content.
Voor zakelijke toepassingen zie ik dit echt niet gebruikt worden. Die willen gewoon een simpel systeem waar netjes een factuur voor in de bus komt voor de gebruikte bandbreedte. Een video die geladen wordt met bittorrent web... Zie je het al gebeuren? Als ik zoiets zou zien op de website van een bedrijf zou ik deze contacteren met de boodschap dat er waarschijnlijk iets malafide gaande is op hun site.
Ik download al jaren niet echt meer maar is dat hele torrent niet een beetje ten einde?
Ik denk bij lange na niet, zeker niet nu weer langzaam aan de versplintering van streamingdiensten begint.
Het is inderdaad niet een beetje ten einde.
"BitTorrent is in de zomer van vorig jaar overgenomen door de bedenker van de cryptovaluta Tron."

Have hammer... must... find .. nail ...
Precies voor dit gebruik ook ik torrents.
Er zijn gelukkig nog een aantal goede trackers voor live opnames die ik hiervoor gebruik. En ik download dan niet alleen, ik zorg er ook voor dat ik de torrents blijf seeden.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.