Apple: lichtelijk kromme iPad Pro voldoet aan of overstijgt kwaliteitseisen

Apples senior vp van hardware engineering Dan Riccio stelt in een e-mail dat de nieuwe iPad Pro ondanks kromme behuizingen 'voldoet aan alle kwaliteitseisen of die zelfs overstijgt'. De uitspraak is een nog stevigere verdediging van het fenomeen dan het bedrijf eerder al gaf.

Dan Riccio e-mailt verschillende Apple-klanten met dit bericht naar aanleiding van hun klachten over gebogen iPad Pro's. 9to5Mac heeft zo'n e-mail online gezet. "Het unibody-ontwerp voldoet aan al Apples strenge kwaliteitseisen op het gebied van ontwerp en precisiefabricage. We hebben het zorgvuldig ontworpen en ieder deel van het productieproces wordt precies gemeten en gecontroleerd", stelt de topman.

Verder benadrukt hij dat de functionaliteit niet beïnvloed wordt door een eventuele kromming en vertelt hij dat deze iPad "maximaal 0,4 millimeter mag afbuigen, oftewel de dikte van nog geen vier lagen papier". Gebruikers die te maken hebben met dit probleem doen er dus wel goed aan om na te gaan of hun iPad Pro binnen die marge valt of niet.

De uitspraken van Apple zijn nog een schepje bovenop wat het eerder al gezegd had; afgelopen woensdag liet de techgigant al weten dat een eventuele kromming zich voor kan doen en dat dat volgens het bedrijf geen defect is. Dat betekent dat gebruikers de iPad Pro met dit euvel niet kosteloos kunnen laten repareren of vervangen onder de garantie.

Een eventuele lichte buiging in de behuizing van Apples nieuwe iPad Pro is een gevolg van het productieproces. Als de metalen behuizing gecombineerd wordt met plastic componenten en daarna afkoelt, kan dit blijkbaar voorkomen. Het kan zowel voorkomen op de 11"- als op de 12,9"-versie. De 4g-versie zou er meer last van hebben, omdat deze een plastic antennelijn heeft aan de achterkant.

IPad Pro 11" die rechtstreeks uit de doos een kleine kromming bevat - Foto: The Verge

Door Mark Hendrikman

Redacteur

23-12-2018 • 12:35

513 Linkedin

Reacties (514)

514
431
235
22
0
52
Wijzig sortering
Dan is het duidelijk dat die kwaliteitseisen onvoldoende scherp zijn. De eisen van de consument liggen hoger: die willen als ze de hoofdprijs betaald hebben een product dat er ook uit ziet alsof het zorgvuldig gemaakt is.

[Reactie gewijzigd door ATS op 23 december 2018 13:00]

Of de consumenten worden belaagd door een soort hype om foutjes te vinden bij elite producten zoals Apple en Tesla.

De 0,4 milimeter marge is echt niet met een blote oog zichtbaar en de vorige iPad had een hogere toelaatbare marge alvorens afgekeurd te worden. Nu dat deze iPad boxiger is van design valt dat mogelijk harder op. Het is dus best mogelijk dat de nieuwe iPad pro's gemiddeld gezien vlakker zijn dan de vorige generatie.

Ik ben voor hoge kwaliteitseisen ik ook voor de verplichte verlengde garantie van 3 jaar en ik ben voor een kritische blik op consumentenproducten maar hier slaat de slinger helemaal door. Laten we onze energie en aub richten op concrete kwaliteitsissues en deze massa hysterie laten voor wat het is want dit slaagt werkelijk nergens op.

Het is ook gigantisch moeilijk om een deftige foto te vinden van de 'bend' out of the box. Volgens mij is dit een storm in een glas water, niet meer niet minder. 0,4mm is zo vlak dat 99% van de consumenten het nooit zal zien met het blote oog zonder instrument.

[Reactie gewijzigd door Coolstart op 23 december 2018 15:09]

Eens met je opmerking over de aantallen, is nog weinig zicht op.

Los daarvan: Als je 'm op tafel legt en hij wiebelt, beetje jammer. Wanneer ik iets dat vlak behoort te zijn op een eveneens vlakke ondergrond leg en merk dat één van beide overduidelijk toch níet vlak is, wat bij iPads een vrij plausibel scenario is, zou ik me in eerste instantie ook gaan afvragen wat ik 'verkeerd' heb gedaan als 'ie toch enigszins krom blijkt. Voor die prijs en dat design zou me het als argeloze consument iig onwaarschijnlijk lijken dat het al krom was in de doos, gezien het hoekige ontwerp. Dus op zich snap ik die reacties wel.
Nee, klopt. Je ziet die kromming op de foto bij het artikel ook niet met het blote oog. Toen ik mijn liniaal erbij pakte dacht ik 'verrek!'

8)7
jij ziet de kromming niet met het blote oog? ik heb geen bril maar ook geen goede ogen en ik zie toch duidelijk een kromming, en als ik aan de linkerkant van de ipad zou drukken is deze zoals ik het zie aan de andere kant groter dan 4 A4tjes dik.

ik hoop dat het een storm in een glas water is want ik zou een kromme ipad niet pikken. ben helaas mijn air2 verloren dus overweeg/overwoog een nieuwe maar ik wacht dit nog even af.
@Vayra was sarcastisch, op de foto is de kromming duidelijk te zien.
Een ipad is net als een tesla of een B&O audioinstallatie een premium product met veel "form over function". Dat is niet erg, als je de prijs wilt betalen en het maakt je happy, go for it.
Als je dan een kras of afwijking hebt en de fabrikant vervangt je product (tesla,B&O) dan is dat ok.
Zodra de fabrikant daarentegen allerlei excuses gaat verzinnen om maar van het probleem af te zijn (apple) is er wel degelijke een reden tot klagen.
Apple heeft een historie van problemen verdoezelen door maar vaak en hard "het hoort zo" te schreeuwen.

Het plaatje geeft een veel grotere afwijking aan die ontstaat na een tijdje gebruik net na de 30 dagen retourgarantie, bent out of the box boeit niet echt.

Trouwens 0.4mm is dat een knik, een curve een torsie ?
Is dat max voor elk sample, een batch, 95 % waarschijnlijkheid, tijdens gebruik of alleen na productie ?.
Tesla is erbarmelijk van kwaliteit. Vergelijk apple met een premium automerk.
Wanneer is de laatste keer dat je in een Tesla hebt gezeten? Tesla heeft zijn kwaliteit tegenwoordig prima op orde.
Nou, met de Model 3 hebben ze wel degelijk weer issues. Ik kwam gisteren toevallig dit filmpje tegen van Engineering Explained, waarvan je toch op z'n minst kunt zeggen dat Tesla de auto niet zo de fabriek uit had mogen laten rollen: https://www.youtube.com/watch?v=FSLTNjGI8hw

Wat betreft de iPad Pro: storm in een glas water inderdaad en zoeken naar problemen. Maar dat is hoe de consument tegenwoordig gek wordt gemaakt. Ik vind zo'n kromming meer dan acceptabel en men mag me echt uitleggen waarom dit een probleem zou zijn. Welk onderdeel van de iPad werkt niet omdat er een bijna onzichtbare kromming over het scherm zit?
Het wiebelt als ik aan het tekenen ben, dat is net zo irritant als een wiebelende tafel.
Moet je maar geen tablet met camera bump kopen 8)7
Mijn Skoda heeft nog een mooiere afwerking en geen enkel putje, krasje of kiertje kunnen ontdekken.

Bizar gewoon dit te zien bij een dergelijk duur en premium product, althans zo wil tesla zichzelf profileren. Nu is subaru ook niet echt een goedkoop merk.
Er zijn toch wel wat aandachtspunten hoor. Laat staan de Tesla-forum. Daar staan ongelofelijk veel topics van ontevreden klanten. De afwerking is naar mijn mening minder dan de premium duitsers. Natuurlijk moet je rekening houden met tevreden klanten hoor je niet. Maar voor de kleine aantallen auto's die Tesla maakt zijn het wel veel klachten.

https://www.businessinsid.../?international=true&r=US
https://www.reddit.com/r/...y_of_poor_level_of_build/
https://www.wired.co.uk/a...a-model-3-production-news
https://autoweek.com/arti...ighlights-assembly-issues
https://www.greencarrepor...-does-it-matter-to-buyers
https://cleantechnica.com...-3-build-quality-kia-90s/
https://carbuzz.com/news/...-3-quality-control-issues
Als toevoeging hierop: een stukje van autoblog over de betrouwbaarheid van automerken. 3x raden waar tesla staat...
Elite producten zoals Apple? Jij leeft in een ver verleden beste Coolstart.
Apple is al jaaaaren geen elite merk meer. Wel nog steeds een merk waaraan veel iphone bezitters status menen te kunnen ontlenen maar een premium brand is het al jaaaaren niet meer.

Apple onderscheid zich qua kwaliteit niet van de middelmaat Chinese fabrikanten die in veel gevallen zelfs nog beter zijn.
Oneens, dat er nu een Ipad is uitgebracht die een beetje krom is zegt niet dat Apple geen kwaliteitsproducten levert. Over het algemeen zijn Apple producten wel degelijk van goede kwaliteit, en is het wel degelijk een elite merk.

Of ze teveel geld vragen voor hun product? Jazeker. Ook al vragen ze teveel geld, en is de prijs/kwaliteit ratio ver van eerlijk is het wel kwaliteit spul dat ze verkopen.
Ik vind het anders hard meevallen met die kwaliteit, als Iphone SE gebruiker. De interface is achterhaald, onhandig, onlogisch en functionaliteit wordt laat of niet geleverd als je het naast Android zet. Stabiliteit laat te wensen over als je het naast Android zet. Apps zijn trager. Een mailbox openen kost meer tijd dan op Android. Geregeld geven apps verouderde informatie weer van de afgelopen sync, terwijl ik daar allang acties op had uitgevoerd zoals archiveren. De Safari browser is een complete ramp tov Chrome en anderen. Batterijduur is ook niet beter, eerder slechter dan de Android toestellen die ik heb gebruikt. Enige uitzondering is de Nexus 5... Alleen in standby is een Iphone zuinger met energie. Ga je 'm gebruiken, dan zie je de batterij zowat leeglopen.

De lijst is letterlijk eindeloos. Verder: de case van dit toestel is van bijzonder zacht aluminium; met een beetje geweld druk je er zelfs een nagel in. Er zitten al allerlei rafeltjes en hoekjes aan en de antennerand blijft aan textiel haken. Mijn midrange Moto G5 plus doet het dan beter, op letterlijk alle fronten en heeft nog betere specs ook. Voor 250 euro. En die ziet er na anderhalf jaar niet zo beroerd uit. Ja, zelfs de foto's komen er mooier uit. Moet je nagaan...

Nee... als je Apple nog als hoge kwaliteit aanmerkt is dat vooral een teken van hoe weinig je hebt gezien. En 'Elite'... ik wist niet dat de elite zo slecht bedeeld was qua hardware en software. Dat gepeupel op Android heeft het goed bekeken! Als m'n Iphone geen pure noodzaak was (werk), was ie allang weer verdwenen. Ik moet echt smakelijk lachen om de prijs en wat er dan voor geleverd wordt, en de volksstammen die dat allemaal prima vinden. Al is het natuurlijk diep teleurstellend, zoveel naiviteit.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 24 december 2018 13:19]

Grappig dat je juist het tegenovergestelde ervaart. Ik gebruik sinds iets meer dan een jaar een iPhone, en ik zou nooit meer terug willen naar Android. Met mijn iPhone heb ik nooit problemen, goede batterijduur en is lekker snel. Het is een al wat ouder model, maar voelt nog vrij recentelijk aan.

Mijn eerdere Android was een S5, en daar had ik werkelijk alle mogelijke problemen mee die je maar kan bedenken. Het enige leuke was custom roms erop flashen :)

Ik ga niet los op elk punt reageren, maar ik kan nu al zeggen dat het grotendeels niet klopt. Ik weet niet wat jij met je telefoon uitspookt, maar de kwaliteit aan de buitenkant van de SE is gewoon prima. Ik hem hem zelf ook tijdelijk gebruikt, maar nooit problemen mee gehad.

Chrome vs Safari? Het is maar een kwestie van smaak. Op mijn laptop gebruik ik altijd Chrome, maar op mijn telefoon vind ik Safari prima werken.

Het enige punt waar ik je gelijk in moet geven is het syncen. Daar ervaar ik zelf ook wel eens problemen mee.
Ach kom op zeg. Bendgate, antennagate, keyboard problemen, schermproblemen, batterijproblemen, massa's ellende met updates en bug fixes. Nu weer kromme ipads, we hebben kromme iphones gehad, bakken problemen met stekkers en aansluitingen die kapot gaan.

Zelfs de grootste Apple fansite ter wereld zegt dat Anroid inmiddels meer stabiel is dan IOS.

De hoeveelheid problemen (zowel hardware als software) is de laatste jaren als een raket gestegen en overstijgt by far elk ander merk.

Opinie: Apple maakte nog nooit zoveel blunders
https://www.iculture.nl/nieuws/opinie-apple-zoveel-blunders/

https://www.forbes.com/si...ault-broken/#4736bed6f46a

De tijd dat Apple een premium merk was ligt al jaren achter ons. Zowel qua hardware, software als dienstverlening zit het momenteel in de middenklasse. Alleen hun prijzen zijn nog premium+.

Waarom denk je dat de aandelen in 2 maanden met 40% zijn ingestort en storten de verkopen van iphones, ipads maar ook Apple computers en laptops volledig in.
Geen idee waarop je jouw mening baseerd, maar voor het overgrote gedeelte van de markt is mijn oude iPhone X nog steeds mijlen vooruit op de midrange toestellen die Android draaien. De software + hardware combi is uniek en krachtig. Daarbij is de recyclebaarheid van een iPhone groter, en zitten er minder milieubelastende onderdelen in verwerkt ( lees meer over hoe Apple dit doet in al haar producten, van hosting tot materiaal verkrijgen hier: https://www.apple.com/nl/environment/ ).

Ik denk dat jij leeft in een wereld van Apple-bashers en vooral ziet wat je wilt zien. ;)
Again. Buggy iOS ? Slechte battery ? Vertel me dan wat er beter kan met je midrange Samsung. Ik werk extreem vaak met alle Androids, van entry tot de laatste vlaggenschip modellen. Dus ja ik denk dat ik handson genoeg ervaring heb.

Denk vooral dat jouw bubble een media bubble is. Pak gewoon eens een telefoon op en gebruik hem. Als je dat objectief kan je niet echt veel andere conclusies trekken dan 'voor standaard gebruik (lees webbrowsen, social media apps, muziek, games) je met een iPhone een dikke telefoon hebt.

And again. Recyclebaarheid? Welke grondstoffen zijn er gebruikt?

Daarnaast heb ik 'als developer' alleen maar last van het werken met/voor Android. Overal werken apps anders. Of skins. Of performance. Zo random. Mijn ervaring met iOS builden/runnen altijd prima (hoewel beide geautomatiseerd, dus ook Android, waren de issues altijd op Android).

Onstabiel ben ik wel benieuwd naar (als in serieus). Als ik ergens geen problemen mee hebt is het mijn prive telefoon (ook iPhone). Onstabiel in elk geval nooit met core-taken (telefoneren, appen, browsen, bankzaken, muziek, speelweinig games, maar voor mijn dochter wel eens minecraft met haar op het netwerk en werkt echt vloeiend).
Dit slaat wel degelijk ergens op: zo'n pad moet perfect plat op tafel kunnen liggen als je er bijvoorbeeld op tekent, anders gaat 'ie draaien, wiebelen of krassen maken met z'n randjes. We hebben het hier niet over een apparaatje van vier tientjes!

Verder: met het blote oog zie je juist heel gemakkelijk of iets recht is, zeker bij een blokkig apparaat zoals een iPad.
Eh heb je wel eens een apple iPad pro gekocht? Kort en goed is het een goed deel van je salaris. Dit is dus gewoon een productie fout. Ik vind het nogal onzinnig om te roepen dat het productieproces het veroorzaakt. Wat een lading kul. Voor dit geld verzin je maar een oplossing.
Volgens mij zou Steve Jobs bij leven dit NOOIT geaccepteerd hebben. Er spreekt een glijdende schaal in uit. Je ziet gewoon dat de toko hiërarchisch aan het worden is. Dus dit soort fouten beginnen er door te glippen. Tja.
je hebt waarschijnlijk gelijk, het is alleen tamelijk l*llig wanneer blijkt dat je 99 euro lenovo wel recht is binnen 0,05mm :D
Want daardoor doet de Apple niet wat-ie moet doen?
Ik vermoed dat het een evolutionair dingetje is, die Apple fans. Natuurlijke selectie komt vanzelf langs, don't worry. Kost gewoon even tijd. Voor sommigen wat meer dan voor anderen.

'Je ziet het pas als je het door hebt'

[Reactie gewijzigd door Vayra op 24 december 2018 13:14]

Je hebt waarschijnlijk gelijk, maar dat zal pas blijken als de verkoopcijfers dalen... of stijgen ;)
Senior Dan Riccio had geen andere keus dan deze mededeling te doen en dan hopen dat de storm overwaait. Maar ik vind het wel een gok.
Scheve dingen pissen ook, maar om nou te zeggen dat ze beter pissen :? :+
Hoezo geen andere keus?
- Fout toegeven
- Gebogen iPads vervangen
- Productieproces en QA/QC verbeteren
- Toekomstig ontwerp verbeteren (veel meer versteviging aanbrengen, zie ook video van JerryRigEverything)

[Reactie gewijzigd door mac1987 op 23 december 2018 15:53]

Ja maar dat kost geld en dat is niet de job van die man ;)
Daar lijkt het helaas wel op. Kwaliteit en service vallen klaarblijkelijk helaas niet meer onder de primair doelen.

[Reactie gewijzigd door mac1987 op 23 december 2018 15:54]

En waarom? Er is niets mis met deze iPads. Een fractie van een mm, waar hebben ze het over.
Waar staat dat het design recht moet zijn. Er zijn belangrijker dingen in het leven.

[Reactie gewijzigd door CR2032 op 23 december 2018 15:33]

Als ik een iPad van 800+ euro koop, hoop ik toch ook wel dat dit niet voorkomt. Ik zou zoals ieder ander toestel waar dit zou voorkomen, deze direct terugbrengen. Dan hoop je niet te horen; " ah maar dat is voor ons geen probleem."
Heb je sowieso niet altijd het recht je product terug te brengen? Wat de fabrikant er nu ook van denkt, er is toch een wettelijke bedenktermijn, of ben ik nu zo fout?
Alleen kopen op afstand. Koop je het in een winkel dan is alleen maar een service en geen recht. Simpel gezegd. Waar ik zelf niet mee eens ben.

Wat apple nu doet is het indekken met dit probleem. Het is gewoon een defect (het hoort niet) maar door dit te roepen trekt de consument aan het korte eind. Zelfde is met dode pixels. Er is vast gesteld dat een apparaat met scherm dode pixels mag bevatten (aantal weet ik even niet). Het heet niet voor niets een DODE pixel dat defect is. Gewoon absurd.

[Reactie gewijzigd door MissMe NL op 23 december 2018 19:43]

Niet mee eens. In de winkel kun je hem uitpakken, inspecteren en zelfs uitproberen. Dat kan bij kopen op afstand niet.

Dus vandaar daf ik wel degelijk spullen heb uit (laten) pakken in de winkel toen ik een aaipet kocht. Aanzetten inspecteren. Niet tevreden volgende of geen/online aankoop.

Zijn ze er blij mee? Denk het niet, maar ik neem geen defecte apparatuur mee met dode (sub) pixels of een curve feature die niet hoort. Begaal ook meer in de winkel dus dan mag ik ook service verwachten.
Ik ben het totaal met je eens hoor. Maar dit gaat over recht van terugbrengen. Daar heeft CumpsD het over. Wat jij al aan geeft je kan het bekijken in de winkel. Dus geen recht op terugbrengen van het product tenzij het een defect bevat.

Nu zegt apple wij zien die kromming niet als een defect of design fout en wij doen hier niets mee. Nu zeggen andere retailers "sorry dit vinden wij geen goede reden voor het terug brengen want apple zegt dit erover".

Zelde dus met dode pixels. Media Markt neemt pas een telefoon terug als het scherm minimaal 5 dode pixels bevat. Gewoon absurd.

Met kopen op afstand heb je daar geen last van.

[Reactie gewijzigd door MissMe NL op 27 december 2018 01:32]

Sorry, was denk ik niet duidelijk. Ik doelde op je onderstaande opmerking:
Alleen kopen op afstand. Koop je het in een winkel dan is alleen maar een service en geen recht. Simpel gezegd. Waar ik zelf niet mee eens ben.
Daar ben ik het dus niet mee eens.

Je product (iPad) zou ik altijd inspecteren bij aankoop in de winkel. Is er iets niet ok of baar wens koop je hem niet. Niet betaald en geen rede nodig.

Zelfs met online aankoop. Je pakt hem uit. Inspecteert hem. Niet naar wens of afwijkend en je stuurt hem terug. Opgaaf van rede niet nodig.

Daarom ben ik het niet mee eens dat terugbrengen (tenzij een defect binnen garantie) bij aankoop in de winkel nodig is.
Ok laat ik het specifieker zeggen. Ik wil een ipad kopen in de winkel. Het product bevat een scherm en ik check schermen altijd grondig op dode pixels. Dat betekend dat ik een gesealde doos moet laten open maken. Stel dat het kan dan moet ik eerst de ipad configureren (dat krijg je altijd bij het opstarten). Dan moet ik een zwart achtergrond vinden en een donkere omgeving hebben om goed de dode pixels te zien als die er zijn. Is dit mogelijk in een winkel?

Laten we zeggen dat dit nog redelijk te doen is met kleine apparaten. Succes met kopen van een televisie. "Meneer kan u even deze 55 inch tv uitpakken voor mij (midden in de winkel) zodat ik op dode pixels kan controleren en of het scherm backlight bleeding bevat." Ze zien me al aankomen.

Dus een soort gelijke recht als kopen op afstand voor bijvoorbeeld een dag of 3 (1 is ook prima) is zeer welkom. Meer bescherming voor de consument is alleen maar goed. Hoe kan je daar op tegen zijn.

[Reactie gewijzigd door MissMe NL op 28 december 2018 01:23]

Dat heb ik inderdaad laten doen bij mijn eerste iPad (2x) en een Asus, kocht er overigens drie toentertijd samen met mijn zusjes. Daar uitgepakt en aangezet.

Klopt dat je (voor een deel) wat stappen moet doorlopen maar daarom kun je al redelijk snel zien of je scherm kapotte pixels heeft.

Na inspectie betjes ingepakt en meegenomen.

Groot spul ga ik echt niet in de winkel kopen die laat ik lekker thuis bezorgen vanuit een lokale shop waar ik online kan bestellen. Wel zo handig. Altijd een lokaal aanspreekpunt ivm garantie.

Kijk bescherming van de consument is goed en ben ook voor, maar de consument mag ook wel eens wat mondiger en daadkrachtiger zijn tijdens een aankoop het moet geen betutteling worden. Er kan altijd wat mis gaan in de productie dus lokale aankopen altijd checken.
"Apple kan heel goed van tevoren bepaalde toleranties gedefinieerd hebben."

Ah dus wanneer de next gen Ipad 0.8 heeft herdefinieren ze het wel even ?
Dat geldt alleen bij koop op afstand zoals MissBluefinger ook zegt. Dus kopen via internet, telefoon, boekje. Echter hoort proberen daar niet bij. Zodra je een gesealde iPad krijgt en de seal verwijderd hoeft de verkoper deze niet meer terug te nemen. Al is bijvoorbeeld Coolblue zo relaxed dat ze daar niet moeilijk over doen.

[Reactie gewijzigd door klonic op 24 december 2018 20:19]

Dikke onzin: https://www.consuwijzer.n...ktijd-bij-online-aankopen
In die 14 dagen mag u de verpakking openmaken. Ook van bijvoorbeeld elektronica, kleding of schoenen. U moet uw aankoop normaal kunnen uitproberen of passen, zoals u dat in de winkel had gekund.
En ook: https://blog.iusmentis.co...ijn-en-geen-zichttermijn/

Je mag dus ook een kopje koffie zetten in een koffiezetapparaat.

[Reactie gewijzigd door White Feather op 23 december 2018 22:38]

Het ligt iets gevoeliger, verzegelde producten zijn hiervan uitgesloten. Echter, de verzegelingen zoals die in de voorbeelden worden genoemd hebben een goed nut. Namelijk hygiëne of anti-piraterij. Een seal op een iPad is weliswaar een verzegeling maar als je daarmee de bedenktijd kunt omzeilen dan kun je overal wel een seal op plakken... Of dat bij de iPad uiteindelijk een goed excuus is, is dus niet duidelijk. Al zou ik logischerwijs zeggen dat deze seal geen nut dient behalve het omzeilen van de wettelijke bedenktijd en daarom niet geldig is.

Bedenktijd bij verzegelde producten

Sommige producten mag de verkoper verzegeld verpakken. Ook dan hebt u 14 dagen bedenktijd. Maar niet meer als u de verzegeling verbreekt, want dan zit u aan de koop vast. De verkoper moet hier vooraf duidelijk over zijn. Voorbeelden zijn:

• producten die de verkoper niet kan terugnemen als ze zijn uitgeprobeerd, omdat dat onhygiënisch is; zoals ondergoed of een scheerapparaat
• cd’s, dvd’s of usb-sticks met software, games, muziek of films

[Reactie gewijzigd door Blackice09 op 23 december 2018 23:18]

Gehad met een headset dat een webshop moeilijk ging doen i.v.m hygiëne. Ik terug gemaild van "product mag je proberen, dat betekent headset ophebben/gebruiken, ik gezegd van ik stuur hem terug, en dan wil ik me geld terug.

Gewoon terug gestuurd, gewoon geld terug gehad.
Er wordt alleen aangegeven dat de productie tolerantie 0,4mm is, niet dat er geen iPads met grotere afwijkingen door de kwaliteitscontrole glippen.
die op de foto lijkt (is) inderdaad beduidend erger dan 0,4mm!
Blijkbaar niet voor de mensen die er over klagen.
Er is nu eenmaal iets als aantrekkelijk en minder aantrekkelijk. En niet alleen heeft Apple zich al jarenlang geprofileerd als bedrijf dat hun klanten dat eerste kan geven, er is ook geen reden waarom een iPad niet gewoon mooi recht kan zijn, behalve een beetje geld waar ze toevallig al miljarden van hebben.
Anoniem: 1031525
@CR203223 december 2018 15:56
Wat kan jou het schelen als je glazen scherm aan de bovenkant een millimeter meer naar links zit en er dus schuin op zit. Waar staat dat het scherm recht moet zitten? Er zijn belangrijker dingen in het leven.
Ach ja joh :+
ik koop een spiksplinternieuwe auto maar ik moet de kras die tijdens het in elkaar zetten is gekomen maar voor lief nemen, want de auto rijd gewoon naar behoren 8)7
Meestal heb je wel een keuze bij een auto kopen, aangezien ze niet uit een verpakking komen en je dus het product kan bekijken alvorens aan te schaffen...

Edit: blijkbaar koopt iedereen auto's nieuw

[Reactie gewijzigd door Diamondo25 op 23 december 2018 18:31]

Is bij een iPad niet anders toch? Die bekijk je in de winkel alvorens je hem bestelt mag ik hopen...

Die auto in de showroom is overigens niet dezelfde auto als degene die je geleverd krijgt (mits je een showroom model koopt). Maar dat wist je wel?
Vrijwel alle gevallen bekijk je een showmodel iPad in de winkel, en ga je vervolgens met een andere iPad, gesealed in doos, de winkel uit.

Heel wat jaren terug wilde ik voor aanschaf van de destijds net uitgebrachte iPad2, de tablet voor aankoop inspecteren op backlit bleeding (was een veelvoorkomend probleem op de eerste serie iPad2).
Geen enkele fysieke winkel die dat voor de aankoop toestond. Mensen kopen geen dure tablet waarvan de verpakking al is aangebroken.
ALTIJD online bestellen dus...
Heb je al ooit een nieuwe auto gekocht ? In NL bestel je die en heb je hoogstens iets soortgelijks gezien.
En voor het minste wat daar verkeerd mee is ga je er toch ook mee terug voor een compensatie?

Ook al heb je die daarvoor nooit concreet gezien? Als er bij mijn auto's een optie ontbreekt dan feliciteer ik de garage gewoon met hun "oefen" auto en mogen ze er nog 1tje laten maken en hebben ze een extra stock wagen.
Tenzij je genoegen neemt met een showroommodel, gaat jouw verhaal niet op als je een nieuwe auto bestelt. Bij het bestellen van een nieuwe auto kan je de auto die je gaat krijgen niet zien, want die bestaat in de meeste gevallen nog niet. Gelet op de vele uitvoeringsvormen, kleuren, opties...e.d. die je bij veel modellen hebt is het vaak economisch gezien niet haalbaar om auto's op voorraad te produceren. Pas als jouw handtekening onder de bestelling staat wordt de auto gemaakt, daarom duurt het meestal wel een paar maanden voordat je de auto kan afhalen. Pas als de auto afgeleverd wordt kan je zien of er een kras op zit of andere gebreken zijn.
Het komt vaak voor dat nieuwe wagens beschadigd geraken tijdens transport, daarom dat de wagen volledig nagekeken word en hersteld indien nodig. Klanten worden niet op de hoogte gebracht van dergelijke herstellingen omdat ze voor aflevering gebeuren en dus nog voor het goed eigendom van de klant is. (vergelijkbaar met schade ontstaan tijdens productie zelf)
Als erna nog gebreken zijn word dit onder garantie of recall opgelost.

Shit happens maar daar heb je garantie voor en daar gaat de discussie in dit geval over wat overigens ook bij auto's gebeurd, een halve liter olie verbruik per 10000 km word door fabrikanten als 'normaal' bestempeld.
Heel slecht voorbeeld. Je wil namelijk niet weten hoeveel nieuwe auto's voor levering naar schadeherstel, spuiter of detailer gaan om transportschade te herstellen. Enige verschil is dat die auto hersteld wordt voordat uitlevering plaatsvind, echter zouden de meeste mensen daar niet blij mee zijn als ze zouden weten dat hun spliksplinternieuwe auto al hersteld is.
Je hebt gelijk! :D
Een mens is immers perfect en zal/kan geen fouten maken.
Oh, wacht,... 8)7
Niet als je een godsvermogen/hoofdprijs neerlegt voor iets wat design technisch de hut van het zou moeten zijn. Dan is ELKE afwijking gewoon volstrekt onacceptabel voor mij. En als jij dat wel accepteert, is dat jouw ding. Prima. Anderen hebben niet jouw maatstaven.

Ik heb trouwens niks van apple in huis, noch dat het er ooit gaat komen.
Het meeste commentaar komt vast en zeker van degene die geen iPad hebben of willen hebben. . De titel is ook ideale click bait natuurlijk. Ik heb ook geen iPad maar dit zou mij echt niet boeien, doet niets af aan de functionaliteit.

Apple had dit de eerste curved iPad moeten noemen. Waren ze gelijk van al dit gemiep af.
Anoniem: 304028
@CR203224 december 2018 01:03
Het enige dat ik interresant vind om te weten is of dit problemen op kan leveren met de hardware en/of het gebruik. Dat is me na al die artikelen nog niet duidelijk. Anders stuur ik hem namelijk terug. Puur de pro genomen zodat hij over paar jaar alles nog fatsoenlijk aan kan. Daar mijn vriendin er alleen YouTube etc op kijkt.
Dus omdat ze geen iPad hebben, mogen ze hun mening niet geven?

Volgens mij is je batterij leeg. @CR2032

Totdat de kromming wat meer wordt in de loop der tijd en ineens gaat er iets kapot.
Ik kan het makkelijk betalen, maar koop geen krom product dat recht wordt geluld.

En gezien jouw reacties.
Sommige mensen hebben altijd wat te mankeren.
Welke frustratie? Als jij lekker Apple wil kopen, moet je dat zeker doen. Zal mij werkelijk aan mijn roestvrijstalen anus oxideren. Ik oordeel alleen over de afgeleverde kwaliteit, en dat ik daar voor zo een hoge prijs nimmer mee akkoord zou gaan.
Misschien. Maar als ik zo'n ding bestel zou ik hem gewoon terugsturen in Nederland.

Dat is volgens mij ook het enige advies wat je in Nederland kan geven. Bestel hem direct bij apple. En stuur hem lekker terug. je hoeft geen reden op te geven.
Het is strafbaar om iemand om zijn rechten te wijzen? 8)7

Ik hoop dat je het gewoon verkeerd begrepen hebt want je opmerking slaat echt helemaal nergens op :)

Wat hij zegt is dat als je een iPad wilt je die het beste online (bij Apple) kan bestellen zodat als hij krom is je hem terug kan sturen, dat is volledig legaal, sterker nog dat is zelfs het hele idee van die wetgeving die het mogelijk maakt.

Maargoed zoals ik het lees zijn al die iPads vroeg of laat aan de beurt, alleen bij de ene is dat moment dus al in de fabriek geweest. De kans dat je dus buiten die 2 weken met zn krom ding zit opgescheept is dus aanwezig en dan is terug sturen niet zo makkelijk meer omdat Apple zijn verantwoordelijkheid niet neemt.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 23 december 2018 14:24]

Waarom gaat zo iets volgens jou enkel online? Kan toch ook perfect bij een 'echte' winkel, dat is toch gewoon consumenten-bescherming? Ik denk dat je in België zelfs geen reden moet geven de eerste 30 dagen.

(Zakelijk is weer wat anders)

*edit*
https://europa.eu/youreur...tees-returns/index_nl.htm
U heeft het recht om binnen 14 dagen alsnog af te zien van online-aankopen en van andere aankopen van goederen en diensten die u niet in een winkel gedaan heeft (bijv. telefonisch of aan de deur). U hoeft daar geen reden voor op te geven.

Staat dus dat dit alleen online geldig is :(

[Reactie gewijzigd door AriGold op 23 december 2018 16:47]

De reden voor de verschil is dat je het product in een fysieke winkel in je handen kan hebben. En daardoor dus kan bepalen of het aan je verwachtingen voldoet. Via een plaatje/video op internet kan dit niet.
Dat zou wat mij betreft mogen veranderen, je krijgt altijd gesealde dozen mee, je bekijkt slechts demo modellen.
Mee eens, het maakt kopen op afstand een stuk aantrekkelijker ten nadele van fysieke winkels, maar bedenk wel dat de bedenktermijn is bedoeld om iets terug te sturen omdat het om wat voor reden dan ook niet bevalt. Een kromming of anders verkeerd uiterlijk zal wellicht ook onder de wettelijke garantie vallen. Alle winkelaankopen moeten volgens de wet immers 'deugdelijk' zijn: het moet voldoen aan de verwachtingen die je mag hebben. Deze verwachtingen worden mede bepaald door de prijs. Bij een merkloze tablet van 50 euro zal zo'n lichte kromming wellicht binnen de verwachtingen vallen. Bij een iPad Pro van 2000 euro liggen de verwachtingen hoger. De vraag is of bij zo'n lichte kromming een iPad uiteindelijk als ondeugdelijk kan worden bestempeld. Dat is moeilijk te bepalen, hier zal een rechter of toezichthouder over moeten beslissen.

[Reactie gewijzigd door Blackice09 op 23 december 2018 23:35]

Nee, een winkel hoeft jouw product niet als retour aan te nemen als je deze fysiek hebt gekocht: https://www.consumentenbo...-je-aankoop-of-bestelling
Ik weet niet waarom je denkt dat dat niet mag maar als je een iPad besteld en verwacht een niet gebogen iPad te ontvangen (Apple geeft immers niet aan dat de iPad gebogen is) dan sta je volledig in je recht om de iPad terug te sturen. Dit omdat je de iPad niet vast hebt kunnen houden of een demonstratie hebt gezien alvorens ontvangst - zie https://ictrecht.nl/juridisch-advies/recht-van-retour/
Maakt het uit of je van je rechten gebruik maakt als je eisen hebt waaraan niet is voldaan? Het feit dat het lekker of prettig kan zijn om van een recht gebruik te maken maakt nog niet dat het een trol actie is.
Hey ICT Consultant, je zet echte ict consultants in kwaad daglicht :)

[Reactie gewijzigd door lordawesome op 23 december 2018 14:57]

Ik als trouwe Apple-klant zou net hetzelfde doen hoor, heeft helemaal niets met "aanzetten tot" of "(F)Android communtiy" te maken. Je koopt een iPad Pro, de duurste in z'n soort, dan mag je op z'n minst van Apple eisen dat ze een deugdelijk device leveren. Doen ze dat niet, en zijn ze te bekrompen om hun fout toe te geven, lekker dan, dan hoop ik ten volle dat alle consumenten hetzelfde doen, dat het hen veel geld kost en dat ze de klant en klantentevredenheid weer centraal zetten, zoals pakweg 5 jaar terug de norm was.
Ik lees niet dat iemand hier aanzet om te doen wat jij meent te zien. Ik lees dat als je een product koopt dat niet aan je eisen voldoet je kan kiezen om het te retourneren. Wat vaak overigens niet gratis omdat het je dus moeite, tijd en geld kost. Je moet bijvoorbeeld immers wel even een paar honderd euro of meer investeren wat je een aantal weken kwijt kan zijn. De moeite doen om het te bestellen, ontvangen, terug te kunnen sturen etc.

[Reactie gewijzigd door kodak op 23 december 2018 14:38]

Een cursus begrijpend lezen kan helpen :)

Ik zie namelijk nergens een oproep. "Maar als ik zo'n ding bestel zou ik hem gewoon terugsturen in Nederland"

Maar als ik..........

Nuff said
Je leest iets wat er niet is. Hij zegt dat als je een ipad pro koopt je het gewoon direct via Apple moet doen. Als hij dan krom is gewoon direct retourneren. Hij roept helemaal niet op dat mensen massaal ipads moet kopen en retourneren.
Hoe zet Kevin mensen aan om een iPad te kopen met het doel deze te retourneren? Zou een beetje dom zijn en zonde van de moeite. Hij zet alleen mensen aan om de iPad pro bij Apple te bestellen zodat deze terug te sturen is zonder opgave van reden, mocht die iPad krom zijn.
Waarom zou je het ook accepteren? Je koopt een apparaat van dik 1000 euro, die niet krom ontworpen is, dan maakt het niet uit hoe het komt, ik zou m gewoon terugsturen, en een nieuwe verwachten waar dit niet het geval is. En anders geld terug en een andere tablet kopen (Android, Windows of Chrome os).

Bovendien, die -1 komt niet door de Fandroid community, daar zullen ook bijvoorbeeld Apple fanboys tussen zitten, en gewone mensen die hun merk goed vinden en niet hun tijd verspillen met het zwart maken van anderen, misschien handig om je reacties nog eens goed door te lezen, en die waar je op reageerde.
Euh. ik zeg niet dat iedereen een iPad online moet bestellen en retourneren.

Ik zeg dat je deze het beste online kan bestellen en als deze krom is(of je hebt een andere reden) deze te retourneren.

Fijn dat jij mij woorden in de mond legt.

Edit:
Mijn reactie is wel bedoeld zodat mensen direct bij Apple kopen en niet bij een andere winkelier die vervolgens niks met zijn product kan omdat Apple het product niet terugneemt. Maar niet om iedereen een iPad te laten bestellen en deze dan uit te pakken en te retourneren.

[Reactie gewijzigd door Kevinp op 23 december 2018 16:35]

Jezelf ICT Consultant noemen en dan dit soort reacties plaatsen. _/-\o_
Ik denk juist dat het een pré is. :+
Ik dacht eerst, leuk eindelijk weer eens een goeie trol aan het werk. Maar toen zag ik zijn andere reacties en bekroop mij de angst dat deze consultant serieus is.
Zou je aan de hand van het wetboek kunnen aangeven welke wet er hier overtreden wordt waardoor zijn uitspraak strafbaar is?
Wellicht is dit zelfs strafbaar, zo'n oproep!
Neen. De wet staat het mij toe. Al wil je elke dag bestellen en terugsturen.
Het blijkt ook al uit de klachten over de aangeschafte producten. En daar zijn er voor Apple genoeg van om zelfs de senior vp van hardware engineering er officieel op te laten reageren.

edit:
We kunnen wel net doen alsof het geklaag alleen relevant is door alleen naar de toekomstige verkoopcijfers te kijken, maar daarmee zouden we stellen alsof de huidige klagers geen eisen hebben of mogen hebben. Er is een verschil tussen nu kwaliteitseisen hebben en voor je rechten willen opkomen bij een forse investering in iets wat je nu koopt en keuzes maken bij mogelijke nieuwe producten ergens in de toekomst. Dus als er nu klachten zijn is dat ook een blijk van kwaliteitseisen hebben. Je hebt er echter al voor betaald, maar dat maakt de eisen bij de klant niet minder.

[Reactie gewijzigd door kodak op 23 december 2018 14:28]

Op zich heb je een punt, maar mijn ervaring met apple klanten/consumenten is dat deze erg volhardend zijn. Kopen bv ook gewoon de zoveelste weer duurdere iphone terwijl ze al vele scheuren in het scherm gehad hebben. iets wat ik bij android telefoon van diverse andere merken zoals samsung, htc, oneplus na een keer per ongeluk vallen veel minder zie bij de mensen om me heen. Zelf zowiezo nog nooit een gescheurd scherm gehad gelukkig (diverse samsungs gehad).
Kuch 8)7 Ook Androids kunnen kapot, echt waar :z Fabrikanten die Android telefoons maken, zelfs de meeste gerenommeerde, hebben alles meegemaakt waar Apple ook last van heeft gehad. En ja, ook kromtrekken en spontaan barsten in het scherm (uit eerste hand meegemaakt met een Sony telefoon, natuurlijk gooide Sony het op een broekzakincident).

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 100047 op 23 december 2018 13:20]

Niet helemaal he, Apple gebruikt ook nu nog normaal gehard glas, zelfde glas als Huawei op de instaptoestellen onder de 150 euro gebruikt. Alle andere merken plakken er gorillaglas op en dat maakt zeker wel verschil. Het had fijn geweest als Apple niet op het glas bezuinigd had. Dat had toch een minder breekbaar en krasvaster apparaat opgeleverd.

Edit: ongelooflijk dat mensen zo blind geloven dat Apple wel gorilla glas gebruikt, terwijl zowel Corning als Apple daar niets over zeggen. Als het op apple aankomt geloven mensen teveel, zonder enige noodzaak voor bewijs. Eng gedrag.

[Reactie gewijzigd door fapkonijntje op 23 december 2018 14:49]

Ik kan mij een issue herinneren van een Galaxy S6 (met Gorilla Glass, toch?) die nog eerder doorboog dan een iPhone S6 met dien verschil dat de iPhone nog werkte en de Samsung compleet vernaggeld was, inclusief een scherm die in tig stukken lag.
S6 Edge was dat. En dat was in het midden met veel kracht. Het punt van de iPhone 6 was dat dit gebeurde met weinig kracht (zoals een broekzak) bij de volume knoppen, een structureel zwak onderdeel. En ook nu lijkt dit het geval met de iPad Pro:

https://youtu.be/VcJe8dctfvc

https://youtu.be/hUBsxCcJeUc

Apple heeft dus weinig geleerd van hun fouten.
Hoe bedoel je niet helemaal?

Klopt als een bus wat ik zei. Zoek het maar op. Was niet de reguliere S6 maar de Edge (toen nog het eerste model dual edge display). Door die randen was het minder sterk, maar ruim boven consumenten kracht om het te buigen. En boog niet, het brak. Een zeer vertekende test vooral om wat imago schade te herstellen over de rug van Samsung. Net als jij nu overigens probeert te doen😉. Maar nogmaals, je gaat voorbij aan het punt. iPhone boog al in je broekzak vanwege het zwakke punt bij de volume knoppen. Zat gebogen iPhones in het nieuws geweest, geeneen S6 of S6 Edge. Dat zegt genoeg lijkt me.
Anoniem: 100047
@WGACA23 december 2018 22:07
Alsjeblieft:
https://www.forbes.com/si...g-galaxy-s6/#1962a3063ec1

Allebeide dezelfde waarden, totdat verder getest wordt. En nu welterusten.
En je punt?

Feit blijft dat iPhone 6 in je broekzak kon buigen en S6 niet.

En nu welterusten.
Wie trolt hier nou? Wie heeft het in een Apple draadje over een S6 van 4 jaar oud, terwijl we het hier over de nieuwste iPad Pro hebben?

Om je geheugen op te frissen met de realiteit en niet een Apple gesponsord artikel van Forbes:

https://youtu.be/gJ3Ds6uf0Yg

https://youtu.be/J7-lhmW34CI

Joepdoei.

[Reactie gewijzigd door WGACA op 23 december 2018 22:35]

Glas stopt het doorbuigen ook niet. Dus dat heeft er nogal weinig mee temaken.
Alle andere merken plakken er gorillaglas op en dat maakt zeker wel verschil.
Inderdaad, daarom doet Apple het ook. Ik denk dat je andere websites moet bezoeken want je informatie is onjuist.
Kom eens met die bron van je dan, ik kan ook op de Apple website zelf niets vinden over gorilla glass op iphones
Je kan wel meer niet vinden op de Apple website. Het boeit namelijk helemaal niemand wat welk glas erin zit. Het moet gewoon goed zijn en in al de jaren dat ik een iPhone heb is het glas nog nooit gebroken.

Ook mijn high-end Android toestellen hebben nog nooit een gebroken scherm gehad trouwens.

Maar kom anders met bronnen voor jouw bewering? Omdat je er zelf zo om lijkt te geven?
https://www.quora.com/Why...2018-iPhone-XS-and-XS-Max
Apple has always used Gorilla Glass on the iPhone, from the very first one. Steve Jobs famously convinced them that they could make a piece of glass big enough for the original iPhone when they told him it was impossible. They did and Apple has been a reliable customer ever since.

However, Apple is very strict about association and third party suppliers marketing their association. So while you’ll see other brands prominently bragging about their use of Gorilla Glass, Apple does not. It goes even further and Corning is bound by contract not to advertise that its product is used by the iPhone. So it’s an open secret in that everyone knows Apple uses it, but neither company will confirm or talk about it.

It is almost certain that the new iPhone XS and iPhone XS Max are using Gorilla Glass 6 and all evidence supports that assertion.
Wederom geruchten en een mening van iemand. Geen bewijs. Iedere gek kan zomaar een statement maken, dat maakt het nog geen valide bron. Zeker niet op quora.
meen je dit? apple gebruikt gewoon gorilla glass 6 hoor. Net als andere fabrikanten. Geen idee waar jij je info van haalt. de iPhone XS was zelfs minder breekbaar dan de galaxy note uit testen.
Nee, Apple werkt samen met Corning, de maker van gorilla glass, maar voegt zelf geen echt gorilla glass toe. Wat ze wel kopen bij Corning is niet bekend. Er was ooit een persbericht van corning dat gorilla glass 6 uitkwam en dat kwam rond de tijd dat Apple iets over Corning melde, dus hebben mensen het idee gekregen dat die twee met elkaar temaken hadden. Wat niet zo is.

Apple vermeld ook nergens op hun site iets over gorilla glass in de specs van iphones. Dus geen idee hoe jij en anderen bij het rare idee komt dat er gorilla glass op iphones zit, daar is geen enkele indicatie voor.

[Reactie gewijzigd door fapkonijntje op 23 december 2018 14:20]

Tik op Google maar eens in “iPhone XS gorilla glass 6” en je vondt genoeg artikels. Denk ook niet dat Apple andere leveranciers bij naam noemt hoor. Eerst zeg je trouwens dat Apple hetzelfde glas gebruikt als een 150€ kostende Huawei. Nu is het al dat Apple het glas zelf samenstelt met corning. Als dat zo zou zijn denk ik niet dat huawei al hetzelfde glas zou gebruiken. Zever dus.
Lees die artikelen maar eens goed door. Zijn allemaal geruchten. Apple zelf zegt namelijk niets over hun glas.

[Reactie gewijzigd door fapkonijntje op 23 december 2018 14:43]

Apple stopt als enige fabrikant ter wereld sinds de iPhone 6S NVME PCI-Express opslag.

Maar meld hierover helemaal niks in de specs, terwijl dit geheugen veel sneller is dan UFS wat Android merken gebruiken, dus waarom zou Apple andere zaken dan wel vermelden?
Dus omdat er iemand zelf hier in de reacties van mening is dat er gorilla glas op een iphone zit, is het dan maar zo? Moeten we het maar blind geloven dan? Je iphone kan zeker ook over water lopen.

Van de nvme ssd is bekend dat het zo is omdat er benchmarks zijn en het apparaat uit elkaar gehaald is. Ook weten we het omdat we de leverancier kennen en die zelf aangeeft wat ie levert. Zo'n ontdekking is niet gedaan bij het glas. Je weet niets van Corning want die zegt niets. Denk je nou echt dat als een Apple kiest voor gorilla glas dat ze het stilhouden? Komop zeg. Dat zou toch groot nieuws zijn. Het is zelfs zo dat uit kras en breektesten blijkt dat de iphones veel sneller kapot glas hebben dan veel concurrenten met gorilla glas en het glas sowieso anders aanvoelt en oogt dan de meeste varianten gorilla glas.

Dus ik kies er voor om niet blind op geruchten af te gaan waar 0,0 bewijs voor is. Als jij dat wel denkt te moeten doen, moet je het zelf weten. Lijkt mij geen heel handige benadering van dit soort dingen. Zeker omdat het over aankopen gaat die redelijk duur zijn. Ik zou dan graag meer zekerheid hebben van wat ik aanschaf. Iets kopen op basis van geruchten klinkt mij niet als gezond.
Bekijk de meest recente dropfilmpjes maar eens. De nieuwe iPhones zijn net sterker dan de concurrenten.
Corning was trouwens zeker al de leverancier van de schermen van de eerste iPhone. Ik lees her en der wel een paar artikels waar men inderdaad samen met corning een custom samenstelling gemaakt heeft voor iPhones. Feit blijft dat corning dus leverancier is en dat iPhones dus al niet dezelfde soort schermen heeft als budget smartphones. Dit is gewoon een verzinsel van jou kant.
Denk je nou echt dat als een Apple kiest voor gorilla glas dat ze het stilhouden? Komop zeg. Dat zou toch groot nieuws zijn.
Je hoorde ook niets toen Apple het RAM verdubbelde van 1 naar 2GB bij de 6S. Wat tja dus wel gewoon twee keer zo veel is en dus best wel een grote stap.
Neen, Apple zegt ook nergens iets over hun schermen, geheugen, processor, camera,... maar het is ook algemeen bekend wie die fabrikanten zijn.
Als je nou je eigen linkjes eens doorleest voor je ze plaatst... Het gaat het er in beide gevallen om dat Corning en Apple iets met elkaar doen, maar wat weet niemand. Apple heeft zelf nooit gorilla glass genoemd. Corning zegt alleen dat hun glas het beste is. Verder dan wat speculatie komen je beide artikelen niet. Zolang Apple zelf ook niet aangeeft dat er gorilla glas op zit weet ik genoeg. Corning maakt veel meer dan alleen gorilla glass. Ook veel normaal gehard glas komt bij Corning vandaan. Dus ook het normale minder stevige glas van iphones en glas voor andere budgettoestellen.
Hoe komt het dat jij het dan beter denkt te weten dan Apple en Corning zelf? Die hier niets over zeggen. Als het zelfs ontbreekt bij de specs op de Apple website... Moet jij iets weten dat Apple zelf niet weet.
Jij zegt het, maar heb je er ook een bronvermelding bij? Ik neem aan dat je jezelf wel op basis van bepaalde informatie hebt overtuigd, dus voor de draad ermee.
Apple geeft langer updates, dus mensen doen langer met een iPhone, en bij een oude telefoon is de drempel misschien hoger om er een nieuw glas op te laten zetten.

Dat zou een verklaring kunnen zijn.
Dat zou kunnen, maar heb een ipad gehad en die "kreeg" idd updates. Kreeg tussen haakjes want niet updaten ivm langzaam worden van de ipad is geen optie bij apple. De software blijft om de haverklap verplichten om te updaten.

Resultaat een slowmotion ipad en dus maar upgrade naar tab s3 destijds.
Dat is dan weer jammer. Elk voordeel heeft zijn nadeel. ;)

Bij Android maak ik het omgekeerde mee. Daar draaien nieuwe versies juist sneller op oude hardware: OnePlus 2 draaide op Android 6, en voelt nu sneller met Android 8 (LineageOS).
De volhardendheid om Apple producten te blijven kopen, zal 9 van de 10 keer ook voortkomen uit het feit dat men de software kent en wil blijven gebruiken .
Verstokte IOS adepten willen echt niks anders, en dan moet je wel weer een Apple kopen.
Ja want zo proberen alle fabrikant de klanten aan hun product te binden, dat is heel normaal en doet niet alleen Apple.
Het is gewoonweg nou eenmaal makkelijker om van een oude Apple naar een nieuwe over te stappen, zelfde als bij Android maar als je overstapt van Apple naar Android of Android naar Apple dan ga je lastige dingen tegen komen. Accounts waarvan je het wachtwoord vergeten bent en moeite moet gaan doen om achter je wachtwoorden te komen etc etc en meer van dat soort etc.
Mijn vriendin stapte over van Android naar iOS en ik vond dat eigenlijk heel soepel gaan door de app van Apple in de Google Store.

Het enige nadeel is chat geschiedenis in whatsapp. Die wilt niet mee over, de rest was zo gepiept.
Mijn vrouw ging over van iOS naar Android, omg wat een hoop werk en gedoe.
Toen bedacht ik me op wat voor berg geld Apple zit, en toen ging deze iPhone gebruiker van het eerste uur over naar een oneplus. Ondanks het gedoe met overzetten.
Daar zou Google wat aan mogen doen dan. Apple heeft zelfs de overstap naar iOS makkelijk gemaakt en dat vind ik wel mooi :)
Ja want dat is duidelijk de verantwoordelijkheid van Apple. :z
Verstokte IOS adepten willen echt niks anders, en dan moet je wel weer een Apple kopen.
Ach, hetzelfde kun je ook van Android zeggen. De eeuwige discussie.
Bij Android kan je nog een ander fabrikant kiezen..
En je kunt een toestel rooten, en een andere rom erop zetten. Of dat goed of verstandig is of niet, het is wel mogelijk.
99.9% van de Android gebruikers doen dat niet en weten niet eens hoe het moet als ze het al de moeite waard zouden vinden.
Ik snap niet waarop je op -1 staat, je hebt gewoon gelijk.
Nou en? Het is mogelijk. Dat is alles wat ik zeg. Als je dit weet en je wilt het maar je weet niet hoe, dan kun je vast wel iemand vinden die dat kan regelen. Dat niet veel mensen het zullen doen geloof ik meteen.
Als je geen moeite wil doen is dat meestal het resultaat. Echter bij Android kun je werkelijk zoveel kanten op zonder google te hoeven gebruiken, heel China doet dat bijvoorbeeld. Maar naast deze, wat twijfelachtige methode (tenzij je de Chinese staat minder erg vindt dan Google), zijn er zat manieren om ofwel Google apps te vermijden ofwel Google helemaal.
Jij als ICT consultant zou dat moeten weten, al was het alleen maar dat de mogelijkheid bestaat.
Maar wel een ecosysteem wat zich beperkt tot de telefoon. Of je nou Windows of Linux gebruikt, dat maakt niet uit, je kunt op beide gewoon je muziek en andere data overzetten zonder moeite. Apple producten werken erg fijn, maar hun ecosysteem omvat alle apparaten, telefoons, laptops/pc's, tablets, smartwatches, Alles wat niet van apple is werkt niet prettig samen met apple apparaten.
Sideloaden of andere store gebruiken.
Je bent veel vrijer!
Anoniem: 708439
@Geim23 december 2018 13:27
Ja maar dit bericht gaat over Apple.
Toch kun je heel gemakkelijk tussen Samsung en Huawei switchen. Of zelfs naar stock android al is dat iets lastiger. Maar van iOS naar Android en andersom is lastig omdat je aan de store vast zit. Zeker op iOS zijn mensen geneigd een fortuin in de appstore te stoppen en dan ga je helemaal niet graag over natuurlijk. Dan verlies je meer geld aan de onbruikbare apps in de app store dan dat het je kost om die 1000+ euro voor een nieuwe iphone neer te leggen.
Jij, als ICT consultant, weet ook wel donders goed dat een grote reden voor niet overstappen de onbekendheid een/of verandering is.
Zowel van en naar Android (of iOS) gebeurt niet omdat het anders is.
Als je het ene gewend bent, is het andere bij per definitie slecht. Je moet als weer vinden, alles opnieuw leren.
Ook speelt merkbeleving een grote rol.

Daarnaast weet jij ook wel dat zowel het relatieve als absolute marktaandeel van iOS in ons land al jaren stabiel op ongeveer 15% blijft hangen.
Dus ofwel niemand stapt over, ongeacht welke richting op, ofwel het gebeurt wel maar in soortgelijke aantallen.
Al met al kun jij dus niet zeggen dat men het weinig doet en als dat al de waarheid zou zijn, dat het niet zien van de meerwaarde de reden zou zijn.
Installeer de Google apps op je iPhone, stop het gebruik van iCloud, en je kunt probleemloos overstappen van iOS naar Android. Als men dat weinig doet, zal men waarschijnlijk weinig meerwaarde in Android zien!
Dat is ook niet de meerwaarde van android, de meerwaarde is dat je een vrije keuze hebt. Je wordt niet beperkt in je keuze zoals bij Apple. Ik gebruik zelfs liever bepaalde apple diensten op mijn android telefoon in plaats van andersom.
Bij Andriod heb je echter wel meer keuze, koop je Samsung, Sony of misschien toch een chinees toestel? Je zit niet maar aan 1 merk vast qua hardware.
Aan je andere reacties te zien ben jij een Apple fanboy. Als er een merk is wat je probeert te vangen in hun ecosysteem is het wel Apple. Ik gebruik zelf een macbook air, en een android telefoon. Maar ik kan niet eens fatsoenlijk muziek overzetten op mn telefoon zonder een aparte applicatie te moeten downloaden voor mac os. Dat het Samsung ecosysteem beperkter is is juist goed, dan heb je tenminste de keuze. Als bixby je niet bevalt gebruik je een app om dat te veranderen naar bijvoorbeeld google assistent. Óf je koopt een ander merk. Bij apple heb je pech als iets niet bevalt in ios.

Bij Apple zit je vast aan alleen Apple producten om een fatsoenlijke ervaring te hebben. Ik had een iphone 6s, wat ideaal werkt in combinatie met mac os, maar toen die het begeven had zat ik met de keuze om óf een dure iphone te kopen met nog steeds een beperkte batterij (Apple heeft het nog steeds niet voor elkaar om een batterij te gebruiken die het na 2 jaar ook nog makkelijk een dag volhoudt), óf overstappen naar android. Nu heb ik een telefoon van een kwart van de prijs van een iphone xs, maar wel met dezelfde specs en een 2 keer zo grote batterij. Maar dan heb ik nu dus het probleem met mac os, dat er geen fatsoenlijke manier is om dingen over te zetten op mn telefoon. Hoe je dan bedoelt dat zeker Samsung je probeert te vangen in hun ecosysteem weet ik niet.

[Reactie gewijzigd door mjz2cool op 23 december 2018 15:06]

Wat een onzin. Vraag me echt af of je de apparaten hebt die je noemt. Ik gebruik zelf iPads, een Macbook, een Windows 10 tablet en Samsung Galaxy telefoons. En het werkt prima samen.
Echter veel van die samsung apps zijn ook voor niet Samsung gebruikers op de Playstore te vinden.
Dus dan zit je mogelijk wel in het Samsung ecosysteem, maar dan op een ander merk telefoon.
Wederom keuze.
Scheuren in het scherm ? Ik heb iphones gehad van de 5s tot nu de Xs en ik heb hier nog nooit van gehoord laat staan het zelf gezien. En zolang als ik screen protectors gebruik ook nog nooit een kapot scherm gehad.

Of bedoel je een kapot scherm na het vallen ? :X
Ergste was: mensen die alleen maar janken en klagen dat ze premium betaald hebben voor iphone, en dan non stop het geheugen vol hadden, omdat ze maar 16gb opslag hadden in een 700-850 euro telefoon. Bij iedere update moesten ze eerst van alles verwijderen, voordat de bestanden gedownload konden worden. En wat doen ze vervolgens? Hoppa naar de volgende iphone met meer opslag. Daar kan ik met mijn hoofd niet bij. Ben je 2 jaar lang verziekt door je beperkte dure telefoon, 2 jaar lang met het gevoel rondgelopen, ik ben keihard genaaid door apple, ik heb 800 euro neergelegd voor een incapabele telefoon, omdat ik nog eens 110 meer had moeten betalen voor een 64gb versie, wat apple nog meer winst had opgeleverd. En gewoon blijven, gewoon weer een nieuwe iphone. Dan klopt er echt iets niet in je hoofd naar mijn mening.
Roep geen onzin. Je hebt alles zelf in de hand wat je wel en niet toestaat. Overigens, iedere fabrikant doet dit, of denk jij dat het gebruik van iBeacons e.d. niet voor het tracken van de gebruikers is. Nee joh, lekker blijven roepen dat dat alleen op Android gebeurt en jezelf voor de gek houden.
Nee hoor, alleen op Android deelt Google Location Services continu je realtime locatie met alle apps die daar toestemming voor hebben.

Stond laatst nog hier op Tweakers ;)
Je zegt het zelf ook al: die hier toestemming voor hebben. Als gebruiker geef je zelf de toestemming. Hier gebeurt niets tegen de wil van de gebruiker. Is Google hier voldoende transparant over en snappen alle Android gebruikers (en ook iOS gebruikers die Google diensten installeren) dit volledig: denk het niet. Je kunt dit ook 'gewoon' uitzetten: https://www.androidpit.co...location-tracking-android
Als je dat op Android uitzet blijft er weinig over. Verschil is wel dat Apple het niet doet om de persoonlijke gegevens terwijl dit het business model van Google is. Het is dan wel weer jammer dat mensen meteen de Google apps op hun iPhone en/of iPad zetten waardoor je weer net zo ver bent.
Jouw opmerking begrijp ik niet. Als je location services niet gebruikt dan heb je niets meer aan je Android telefoon? Onzin.
Als je "iedere telefoon heeft hetzelfde type glas" serieus meent, dan is dat een waarschuwing voor de lezer dat hij niet zomaar moet aannemen wat je schrijft. Zelfs als 3 grote fabrikanten allemaal Gorilla 6 gebruiken op bepaalde modellen, dan kunnen andere modellen van dezelfde fabrikanten best glas van de concurrent of een iets andere variant van gorilla hebben. Dit zijn typisch dingen die om een bronvermelding vragen in plaats van het geloven van halve informatie van mensen die napraten wat ze ergens gehoord of gelezen hebben.
afwijking van minder dan 1 mm is anders best te overzien. 0.4mm is nauwelijks met het blote oog te zien.
Als je hem dan op tafel legt dan voel je die kromming waarschijnlijk al goed.
Krom trekken bij opwarming en afkoelen bij gebruikmaking van verschillende materialen is overigens echt wel te voorkomen hoor. Je moet gewoon materialen gebruiken die (ongeveer) dezelfde uitzetting en krimp karakteristieken hebben of het chassis versterken.
Wel vreemd dat dit niet vooraf gemeld is door Apple als er out of the box ook al kromme exemplaren zijn aangetroffen in winkelexemplaren; dat had Apple zelf dan ook wel kunnen uitvinden.
0.4 mm is ongeveer 1/15 van de dikte van de iPad. De afwijking op de foto bij dit artikel is groter, zou ik zeggen. De vraag is of die foto representatief is voor het verschijnsel.
Dat ligt eraan. Als die 1mm afwijking over een afstand van een centimeter is dan staat dat ding zo krom als het maar kan. 0,4mm over een afstand van 12 inch (ongeveer 30,5cm) is gewoon goed. Punt is wel de oorzaak. Ze zeggen gewoon dat het de bedoeling is. Dat klopt niet. Dit hadden ze kunnen weten want je kan zo opzoeken wat de uitzettingscoëfficiënt van je materialen is. En gezien de prijzen waar ze voor gaan worden mensen nu eenmaal nogal kieskeurig.
Toch is het blijkbaar wel zodanig opvallend.
Je kan dit allemaal op een vergrootglas leggen, maar een vlakheid eis van 0,4mm is redelijk strak over het hele oppervlak. Absolute recht bestaat niet.
Die foto van het artikel voldoet aan 0,4mm over het oppervlak en de foto vertekend sterk.
Heb met sniping tool een kopie gemaakt op een 4k monitor en vervolgens met paint een lijn getrokken van hoek naar hoek. De afwijking is niet groter dan de afronding van de pro.
Ik ben een verstokt Microsoft fan, maar moet Apple hier toch in bescherming nemen. Mijn eerste reactie was ook van Ooo zie eens wat krom. Maar moet die mening toch dik bijstellen. Ga morgen een kijkje nemen in een Apple store.
Het is dus wachten op de eerste class action :)
Dit heeft meer te makken met materiaal eigenschappen en dat er grenzen zijn aan steeds dunner ontwerpen.
Daarnaast hoe dunner hoe extremer dingen kunnen buigen zonder probleem te kunnen zijn.

Omdat bij dunner de stretch en compressie ook minder is bij de holle en bolle oppervlak.
en daarbij door interne part stress en extern ook makkelijker mee gaan buigen.
Dat is heel normaal.
Als stevige dunne plaat wilt hebben moet het van zeer sterk en hard materiaal gemaakt worden wat helaas ook sneller breekt als hard minder meegeven maakt bros.

Het wordt ook steeds dunner die designs en dan krijg je die eigenschappen er vanzelf bij.

Van mij hoeft het ook niet dunner
Factory bend en is Apple niet het bedrijf dat gaat voor perfectie.

We praten hierover >2000 euro en niet over een nintendo switch van 295 euro die ook een bend heeft als je er handmatig veel mee gamed.

Dit is niet Bill Gates waardig en ook niet voor Apple. Bill was van perfectie. Het was een b#tch als het ging om design en perfectie. Dus wrong Apple en dat voordat bedrag.

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 24 december 2018 17:36]

Dan Riccio, verantwoordelijk voor hardware engineering bij Apple, geeft aan dat de maximale afwijking 400 micron mag zijn. Lijkt me toch een redelijk scherpe kwaliteitseis. Dit komt uit het artikel van 9to5 Mac, waarin Apple bij monde van meneer Ricco aangeeft dat ze dit (kromming < 0,4 mm) niet als probleem zien. Het feit dat er steeds foto’s (ook nu weer) van grotere krommingen worden getoond is alleen maar stemming makerij. Overigen kun je in NL je iPad binnen 2 weken gewoon weer inleveren. Tenzij je hem zakelijk hebt aangeschaft (bij een shop waarbij je aan moet tonen dat je ondernemer bent, zoals Staples en de Makro).

Zie ook https://9to5mac.com/2018/12/21/bent-ipad-pro-apple-comment/
Is het stemmingmakerij? Het feit dat de maximale afwijking niet méér dan 400 micron mag zijn, wil niet zeggen dat grotere afwijkingen nooit voorkomen.
De ophef is dat gesteld wordt dat Apple kromme iPads normaal vindt. De limiet van 400 micron wordt daar voor het gemak even weg gelaten en steeds dezelfde 1 a 2 foto’s van een iPad die flink over deze limiet gaat wordt dan bij het artikel geplaatst.. Alles voor de kliks. Dat vind ik stemming makerij.
Maar als deze exemplaren over de limiet gaan, is het geen stemmingmakerij. Dan is er iets mis.
Klopt, maar dan zit je met een grotere afwijking en heb je wsl wel garantie...
Daar doet garantie niets aan af. En meestal is er in dit soort gevallen eerst publieke verontwaardigdiging nodig.
Is dat zo? Heeft apple ipads afgewezen die meer dan de norm gebogen waren?

De publieke verontwaardiging die jij noemt komt veelal van mensen die zich interessant willen maken door te lopen toeteren op internet. Doe een garantieclaim en pas als die onterecht wordt afgewezen mag je wat mij betreft je ongenoegen uiten.
Mag ik pas kritiek uiten op het moment dat ik zelf met een onterecht afgewezen claim zit? Dat lijkt me een onterechte constatering.

Apple heeft een naam hoog te houden betreffende zulke gevallen. Dat mag gezegd worden.

https://www.tabletguide.n...en-bij-verkopende-partij/

https://forum.iculture.nl...-garantie-apple-niet.html

https://www.onemorething....-en-garantie-wat-is-waar/

https://www.eccnederland....antie-nieuwe-iphone-geven

En zo kun je nog vele artikelen vinden over Apple.

Voor service en garantie kun je beter een andere fabrikant zoeken. Voor degelijk en betrouwbaar spul trouwens ook
Lees mijn reactie even opnieuw, ik heb het over mensen die effectief een probleem hebben of denken te hebben.

Heb je zelf een ipad die harder gebogen is dan wat apple in de reactie aangeeft? Waarschijnlijk niet. Heb je enige cijfer over het percentage toestellen waarbij het voorkomt? Waarschijnlijk niet. Heb je uberhaupt al een ipad gezien die gebogen is, buiten enkele foto’s die op het net circuleren? Vast niet.

Nu je het zegt, je kritiek is vast voorbarig. Dat blijkt trouwens ook uit je stelling dat je voor service, garantie en degelijk betrouwbaar spul beter een andere fabrikant zoekt. Je bent vooringenomen en spreekt duidelijk met kennis noch ervaring terzake.
Ik lees het nieuws. Dat zou jij ook eens moeten proberen.

Het is niet voor niets dat Apple zo vaak is aangeklaagd door consumentenorganisaties.

Ik zag het laatst ook bij een familielid met een iPhone 7. Na enkele maanden gebruik mankeerde er zoveel aan dat zij van pure ellende een Nokia kocht.
Jij zit nog in de ontkenningsfase. Het is algemeen bekend dat Apple hardware niet probleemloos is.

Daarom zijn er regelmatig rechtzaken tegen Apple.

Maar goed, ook dat zul je wel ontkennen. Zelfs als ik je met de neus op de feiten druk.

Grafische kaart problemen:
https://www.onemorething....oblemen-2011-macbook-pro/

Toetsenbord problemen:
https://www.onemorething....-macbook-pro-toetsenbord/

iPhone batterijproblemen:
https://www.telefoonabonn...-om-slomer-maken-iphones/

iPhone kapotte knop:
https://www.iphoned.nl/ni...ect-aanuit-knop-iphone-4/

iPhone touch disease:
https://www.icreatemagazi...ch-disease-iphone-6-plus/

iPhone antennegate
https://www.a-n-v.be/5037...-voor-antennegate-claims/

MacBook vlekken op scherm
nieuws: Apple gaat schermcoatingproblemen op MacBooks aanpakken

MacBook oververhitting
https://www.agconnect.nl/...g-macbook-pro-softwarebug

iPhone Bendgate
https://www.macrumors.com...ndgate-and-touch-disease/

En dan heb ik het nog niets eens over dat MacBooks ergonomische ondingen zijn en dat Apple met alle mogelijke middelen wil voorkomen dat gebruikers hun eigen hardware kunnen upgraden.

En dan durf jij nog te beweren dat ik bevooroordeeld ben??? Get real!
Ik zeg nergens dat er geen problemen zijn. Ik zeg enkel dat het garantiebeleid niet is wat jij beweert.

Elk merk heeft zijn problemen. Bij Apple is dat nu eenmaal wereldnieuws, het levert immers een hoop meer clicks op dan andere merken, maar dat zegt nog steeds niks over reparaties/ vervangingen.
Dus nu ligt het ineens aan de clicks dat Apple zo vaak aangeklaagd wordt en verliest omdat hun spullen niet goed zijn en de garantievoorwaarden onwettig zijn.
Man, begrijpend lezen is duidelijk niet je sterkste kant. Dus, ik maak het even simpeler:

- jij kan niet met ervaring spreken over het garantiebeleid van apple en je gaat enkel af op wat er in artikels gepubliceerd wordt.
- artikels over apple hebben een pak meer lezers dan andere artikels, zeker wanneer de berichtgeving negatief is, dat zie je aan het aantal reacties op tweakers en andere nieuwssites.
- de personen die reageren op zo’n artikels zijn meestal mensen die geen ervaring hebben met apple producten, ze kennen altijd iemand die niet tevreden is of het is een familielid.
- heeft apple soms problemen? Tuurlijk wel. Elk merk heeft wel eens problemen. Samsung, google, oneplus,... allemaal hebben ze problemen gehad, zo ook apple dus.
- zijn er mensen die niet tevreden zijn met het garantiebeleid? Vast wel, ook dat heb je bij andere merken.
- ikzelf heb nog geen problemen gehad met het garantiebeleid, integendeel.
- dit artikel gaat over de verbuiging van de ipad pro. Er wordt netjes gesteld dat, als de verbuigen buiten de toegelaten norm zit, er gewoon garantie is.
Grotendeels mee eens, uitgezonderd de clicks en de opmerking "- de personen die reageren op zo’n artikels zijn meestal mensen die geen ervaring hebben met apple producten,", want dat zuig je uit je duim.
Ik zie toch vooral haters die reageren. In dit geval ben ik er zeker van dat veel mensen die hier negatief zijn hun mening niet baseren op eigen ervaring. Je hebt een punt als je zegt dat ik het niet kan bewijzen, dat is zo, ik kan het niet met cijfers aantonen. Maar als je eerlijk bent zie je toch erg vaak het wij-zij verhaal bij de reacties op deze artikels.
Exact. Ik hou (als aandeelhouder) mijn hart vast met dit soort ondoordachte 'overstijgt onze kwaliteitseisen' uitspraken. Apple moet het hebben van een imago van kwaliteit en exclusiviteit (of dat nu terecht of onterecht is); dat is de reden dat het bedrijf gigantische marges kan realiseren. Dan moet je dus uitstralen naar perfectie te streven.
Het imago loopt altijd een aantal jaar achter op de feiten.
Ho ho, het zijn in dit geval niet de consumenten die er over vallen, maar het internet. Tech websites zoals tweakers posten graag ieder nieuwtje over Apple, want het levert veel clicks en views op. Bezoekers gaan vervolgens veel meer los in de comments dan bij veel ander nieuws. Daarom wordt over iedere zucht en scheet over Apple gerapporteerd. Antennagate heeft Apple ongetwijfeld omzet gekost, maar de clicks en views hebben Tech sites veel inkomsten opgeleverd. Wat belangrijk is hierin mee te nemen is dat alle mensen online niet consumenten zijn. Want we hebben het over minder dan 0,4 millimeter. Ieder ander product, alle andere tablets, laptops, smartphones wordt door geen enkele consument op 0,4 millimeter gecontroleerd, laat staan teruggebracht.

We hebben sinds kort op het werk allemaal nieuwe iPad pro’s. Niemand heeft geklaagd over een kromming, want het is echt nog geeneens een kromming te noemen. Ja er zit een minuscule kromming te noemen, maar tenzij is als een timmerman ga kijken met de iPad plat op tafel zie ik het niet, ik heb er geen last van en het product voelt heel stevig en robuust. Het is niet zo dat je de iPad even verder buigt of dubbel vouwt met je blote handen. De gemiddelde consument gaat dit geeneens zien, laat staan last van hebben. Maar op het internet is het lekker verdienen.
Tsja, van een premium merk verwacht je premium producten, dus als er ooit een reden is om er massaal over te vallen, dan is dat het wel. En ik ben met je eens dat dit op het eerste gezicht (*) niet echt ernstig lijkt, dus wat dat betreft waarschijnlijk gunstig afsteekt tegen eerdere ontwerp- en constructiefouten die Apple de afgelopen jaren gekend heeft.

(*) Op het eerste gezicht, want je weet niet of er over een paar jaar niet massaal BGA's loskomen of iets dergelijks. Dat hangt ervan af hoe de printplaat in de kromme behuizing vastzit.
0,4mm is een niet gekke tolerantie, in elk geval als de printplaat niet klem gemonteerd zit, maar ook eentje die voor een gebruiker niet heel erg opvallend is. Als er Ipads zijn die krommer zijn dan dat, dan kom je toch wel ergens een keer in de gevarenzone.

En dan nog, als de printplaat wel klem gemonteerd zit, kan 0,4mm al ellende betekenen als de constructie verder ook niet helemaal perfect is. Naast Apple (zowel in iPhones als in MacBooks) kunnen Samsung en Philips ook meepraten over losse BGA's. Het is dus geen onbekend risico en gebeurt nou eenmaal vrij snel door combinatie van factoren waaronder de montage van de printplaat in de behuizing.
Bijzonder is dat bij de Apple iPad Pro review van @arnoudwokke (reviews: Apple iPad Pro - Uitstekende tablet, maar matige laptop) er ook een lichte kromming te zien is:

Zie omslagfoto (bovenaan) dan aan de rechterkant van de liggende iPad, onderaan...

In de review-video op 2:03 ligt de iPad op de andere zijde en toont de kromming zich in een holling in het midden.

[Reactie gewijzigd door Mic2000 op 23 december 2018 13:34]

Bijzonder is dat bij de Apple iPad Pro review van @arnoudwokke (reviews: Apple iPad Pro - Uitstekende tablet, maar matige laptop) er ook een lichte kromming te zien is:

Zie omslagfoto (bovenaan) dan aan de rechterkant van de liggende iPad, onderaan...
En het geeft ook precies aan waarom Apple dat kromtrekken op zich geen probleem vindt. Er is bij de fabricage al rekening mee gehouden en technisch en qua werking duurzaamheid heeft het geen enkele invloed. En zelf een gepokt en gemazelde tester als Arnoud is deze kromming gedurende zijn hele test niet opgevallen, laat staan dat die kromming de iPad minder bruikbaar of esthetisch minder mooi maakte.

Moet Arnoud nu een liniaaltje over de iPad leggen en z'n conclusie herschrijven dat het bij nader inzien een door productiefouten onbruikbaar tablet is die pijn deed aan z'n ogen en er geen rechte lijn op te tekenen was omdat de pen door de kromming ieder keer uit de bocht schoot?

Als ik mag kiezen voor een rechte of een zo minimaal 'kromme' iPad als die van Arnoud dan kies ik uiteraard direct voor de rechte, zelfs al zou ik die kromming met het blote oog niet eens direct zien. Maar doe er een gratis hoesje bij of korting op de pen doe die ander dan maar!
En het geeft ook precies aan waarom Apple dat kromtrekken op zich geen probleem vindt.
Het is dan ook niet aan Apple om het geen probleem te vinden*, maar aan hun klanten. En die zitten er blijkbaar wel mee.

*Wij van WC-Eend..
Dit dus. Apple kan van helpdesk tot directie beweren dat alles in orde is maar ze lullen wat krom is niet recht.
maar ze lullen wat krom is niet recht.
Ze doen anders behoorlijk hun best. O-)

Wellicht krijgen de klanten over een half jaar een "free case" aangeboden, zodat hij optisch weer recht lijkt.

[Reactie gewijzigd door GateKeaper op 23 december 2018 20:42]

Beetje zoals de iphone waarbij de ontvangst weg viel kwam appel doodleuk met uitleg hoe je toestel moest vast houden :+ .
https://www.engadget.com/...-issues-youre-holding-th/

Anders wel top spul!
Als ik mag kiezen voor een rechte of een zo minimaal 'kromme' iPad als die van Arnoud dan kies ik uiteraard direct voor de rechte, zelfs al zou ik die kromming met het blote oog niet eens direct zien.
Dit is natuurlijk de crux van het verhaal. Als er rechte iPad's bestaan dan voelt iemand die de volle mep heeft betaald voor een kromme iPad zich bekocht, en gaat dus klagen.

Als ze allemaal consequent gebogen waren en Apple had dat aangekondigd als "ergonomisch gebogen iPad" dan was er niets aan de hand geweest.
Zal je zien, gaat ie stuk, stuur je hem op, garantie afgewezen want verbogen.
Dit zie ik apple wel doen inderdaad. Op youtube is er ook een mooi filmpje over hoe de Apple genious zijn imac pro heeft gesloopt.

Voor het geld mag je wel een product verwachten die voldoet aan de eisen en ook gelijk is aan hetzelfde product die misschien uit een andere winkel komt.

Wanneer stoppen mensen nou eens met zoveel geld uit te geven aan een merk/product wat eigenlijk vergelijkbaar is met merken als huawei. Iets wat ik nooit zal begrijpen denk ik.
Helemaal met je eens. Het is de meeste nog niet doorgedrongen dat je voor minstens de helft van het geld. (Als het niet nog minder is) net zulke top kwaliteit in huis haalt.
Tsja, waarom kopen mensen dure patserbakken om de hele dag in de file te staan. Omdat ze doodsbang zijn dat de buurman het beter doet. Bekijk het van een afstandje. Het is heerlijk snel tevreden te zijn.
Dat kunnen ze nu dus niet meer. Als ze zeggen dat het normaal is dat hij gebogen is, dan kunnen ze niet meer zeggen dat buiging een schade is.
Ik begrijp je standpunt niet helemaal... Eerst zeg je dat de kromming zo minimaal vindt en dus verwaarloosbaar aan de waarde van het product....

En daarna toch een compensatie wil hebben voor de kromming in de vorm van een gratis hoesje of korting bij een pen...

"Please enlighten me..."
Het is toch niet zo moeilijk? Vorig jaar een donkergrijze Macbook gekocht. De lichtgrijze vind ik mooier maar die had drie weken levertijd en dat had ik niet voor die kleur over. Had ik de keuze gehad tussen donker- en lichtgrijs dan had ik altijd de in mijn ogen mooiere lichtgrijze variant gekozen.

Maar als de verkoper zou zeggen dat iedereen die lichtgrijze variant wil en of ik daarom misschien een donkergrijze met gratis hoesje zou willen? Ja hoor, want die kleur maakt verder niets uit hoe en wat ik ermee kan doen en de donkergrijze variant vind ik niet lelijk alleen net iets minder mooi...
Je punt: uitstraling is leuk maar zeker niet het belangrijkste voor jou.
Sorry, maar dit klinkt enorm als recht praten wat krom is. Letterlijk.
Ik vind wel degelijk dat die kromming het apparaat esthetisch minder mooi maakt. Ook die camera is mij een doorn in het oog. Ik kan me voorstellen dat er voor de camera een concessie is gemaakt. Maar die kromme behuizing kan toch niet voor zo een duur product?

"Als de metalen behuizing gecombineerd wordt met plastic componenten en daarna afkoelt, kan dit blijkbaar voorkomen" Misschien moeten ze ze dan pas combineren als de onderdelen zijn afgekoeld. Of er in ieder geval voor zorgen dat ze homogeen afkoelen om die kromming tegen te gaan. Dit is gewoon een engineerings uitdaging en dat kan prima opgelost worden om binnen die 0.4 mm marge te komen.

Dit soort gelul stelt mij als Apple fan behoorlijk teleur.
Ik had echt niet verwacht dat ik dit ooit zou zeggen: Blijkbaar zijn mijn kwaliteitseisen bij een tablet van 2000€ hoger dan die van Apple. Jammer, maar helaas. Ik verwacht gewoon beter bij de duurste tablet die je kunt kopen.
Volgens mij kun je er wel van uitgaan dat ze redelijk goed hebben doorgerekend bij welke prijs er het het meest wordt verdiend. Dat ze er voor 2000 euro zijn is naar mijn idee meer een aanwijzing dat er een hoop onnozelen rondlopen dan dat dat iets over de kwaliteit zou kunnen of moeten beloven.
Bij de header afbeelding zou dat ook kunnen komen doordat hij op de camera ligt. Dan hang het er maar net vanaf naar welke kant de iPad kanteld of waar hij zijn evenwicht vind.

Op pagina 2 is ook een foto waarbij hij op de andere kant ligt, daabij zie ik die bolling denk ik ook. Echter moet ik toegeven dat ook ik kan voorstellen dat men zegt dat dit binnen de toleranties valt. Maar voor Apple zou dat dan weer niet moeten gelden. Ik kan me niet voorstellen dat Jony Ive dit oprecht ok vind.
Snap je punt van de camera. Echter zou als de iPad omgedraaid wordt wel deze vlak moeten zijn... echter zie je dan een holling in de video. Ofwel is niet (alleen) door de camera.
Overduidelijke damage control van Apple. Goedkope concurrenten kunnen ook vlakke pads maken. Apple beheerste die kunst ook in het verleden.

Buiten dat het niet prettig werkt op een vlakke tafel (ook die goedkope van Ikea) is er een veel groter probleem. Een zwakke contructie.
De zwakke behuizing zal niet kapot gaan van een lichte buiging. Metaal en plastic zijn immers flexibel.
Een krom trekkende behuizing geeft welk aan dat bij die en waarschijnlijk heel veel andere de behuizing aan het scherm trekt en dat ook probeert te buigen.
Glas buigt niet, het breekt.

De buiging buigt ook de PCB waardoor op langere termijn schade kan ontstaan.

Alle iPads van deze generatie zijn dusdanig zwak dat ze niet in een volle handtas of rugzak kunnen zonder een hoge kans op beschadiging. Dat kon wel met oudere iPads en pads van merken die nog geen 20% kosten.

Dit is in de eerste plaats een enorme ontwerpfout en in de tweede plaats een fabrikage fout.
Maar van dat tweede ben ik niet zo zeker omdat een slecht ontwerp niet beter gaat worden tijdens de fabrikage. Minder bezuinigen op fabrikagekosten kan de ontwerpfout wel verstoppen (geen kromming) maar de ontwerpfout (zwak) blijft.
"Het unibody-ontwerp voldoet aan al Apples strenge kwaliteitseisen op het gebied van ontwerp en precisiefabricage. We hebben het zorgvuldig ontworpen en ieder deel van het productieproces wordt precies gemeten en gecontroleerd",
Hoe kan je dat met droge ogen zo stellig zeggen nadat je dit hebt gezien...
Dat is inderdaad een goed voorbeeld, maar hij doet ook echt moeite, lijkt me niet echt normale februikerspatronen (niet dat t goed is), maar hier (https://youtu.be/VcJe8dctfvc) is een video van everything apple pro en op 1:28 lijkt t echt alsof ie t apparaat gewoon kneedt! Dat geeft echt aan hoe zacht t aluminium is, maar ook dat er geen versteviging is...
Hij doet het met minder moeite dan de kracht die hij gebruikt bij z'n telefoon tests.
Misschien iets met kracht x arm?
Ik zou wat andere video's van hem kijken. Dit is echt minimale moeite. De telefoons die hij stuk weet te krijgen zijn steviger en de Surface pro doet het ook veel beter.

Ik zou hem niet in een rugzak vervoeren zonder een hoes met extra versteviging.

[Reactie gewijzigd door LOTG op 23 december 2018 15:07]

Het klopt toch gewoon? Ze hebben het met precisie gemeten en gecontroleerd. Dat ze zich niets aantrekken van de uitkomst is een ander probleem :-)

Naar mijn idee is dit weer een voorbeeld van de oneindige arrogantie van een merk wat zijn charme al lang is kwijtgeraakt.
Misschien kan je eens kijken naar de prijskaartjes, showrooms en keynotes?

Apple profileert zich wel degelijk als een elitemerk en blaast daarbij ontzettend hoog van de toren. Wat mij vooral tegen de borst stuit is dat je dat niet terugziet in de producten. Tenminste, als je door de mooie (en buigzame..) aluminium behuizingen heen kunt kijken.

Al sinds de eerste unibodies kampt Apple met hardware issues als resultaat van het inbouwen van goedkope hardware in slecht ontworpen behuizingen. Oververhitte videokaarten, processors en harde schijven door matige koeling, toetsenborden die veel te snel stuk gaan, behuizingen die verbuigen, batterijen die opblazen en ontvangstproblematiek bij telefoons.

Keer op keer worden de issues afgedaan met "Zo is het nu eenmaal, leer er mee leven" waarna er pas na aandringen van consumentenorganisaties schoorvoetend een garantieregeling word opgetuigd.

Als je de absolute hoofdprijs betaalt voor wat de fabrikant een "High end" product noemt mag je absolute topkwaliteit verwachten en niet matige kwaliteit in een mooi ontworpen maar slecht doordachte behuizing.

Overigens is Apple niet de enige die dit flikt. In navolging van Apple's absurde prijsstellingen voor de iPhones en iPad's pikt Samsung ook een graantje mee met matige producten, enorme marges en slechte aftersales.
Blijkbaar is het helaas een enorm goed werkend business model. Tesla doet er ook vrolijk aan mee bij voorbeeld. En meer bedrijven (zullen) volgen.

Persoonlijk groot fan van de Microsoft Surface Pro serie tot nu toe, heb het gevoel ook echt kwaliteit in huis te hebben die er na drie jaar 6 dagen per week 10 uur per dag gebruik nog steeds als 100% nieuw eruit ziet. Ideaal. Maar ja, ook Microsoft is soms extreem arrogant en doorduwerig onder het mom: Wij weten het beter dan de klant. Ook irritant.
Tesla doet er ook vrolijk aan mee bij voorbeeld. En meer bedrijven (zullen) volgen.
Tesla is tenminste duidelijk over de prijsstellingen. Early adopters betalen extra om betaalbare auto's voor de grote meute mogelijk te maken. Daarnaast zijn ze transparant over alle uitdagingen bij het lanceren van een nieuw merk en is de aftersales goed op orde. Het is een bedrijf zoals Apple dat "vroeger" was.

En ook Microsoft heeft geblunderd hoor. Ik heb zelf de Surface pro 4 die geplaagd word door batterij problemen, scherm issues en soft- en firmware die na twee jaar na de release nog steeds niet op orde is. Sterker nog; de Surface Pro 4 (i7) werd gewoon gelanceerd zonder werkende GPU(driver) met een massale toestroom aan retouren als gevolg :-)
Ja, Microsoft is zeker niet heilig (dat geef ik aan het wind ook ruiterlijk aan).

Tesla heb ik een hekel aan omdat ze verbieden dat een schadehersteller of mijzelf je auto mag herstellen, geen onderdelen willen leveren etc. Daar kunnen ze helder over zijn, net als Apple trouwens, maar die kant wil ik niet op met producten. Right to repair en een beetje positieve houding van een bedrijf vind ik wel zo prettig.
Een Tesla is qua elektronica flink complexer dan een normale auto. Ik rij een Volvo Hybrid met 400Volt systeem en zelfs bij de dealer mag alleen gespecialiseerd personeel hier aan werken.

Bij een tesla lopen er ook hoogvoltage kabels, zekeringen en noodonderbrekingen onder en door het plaatwerk voor de brandweer. Een verkeerde zaag, knip of het ontkoppelen van een massakabel kan vonken trekken en letterlijk dodelijk zijn.

Niet zo gek dat ze niet willen dat je de auto naar de garage of schadehersteller op de hoek brengt.
Zelf doe ik ook gewoon de bandjes, remblokken, filters en riemen. Maar ik kom absoluut niet in de buurt van het elektrische deel. :-)
dat is echt niet in orde. Tesla wil je dat graag doen geloven, natuurlijk. Net zoals dat ze claimen dat de lak exact zoveel micron dik is, en anders vallen er systemen uit. Dat is dus gewoon niet waar. Als het echt zo gevaarlijk zou zijn dan zou de introductie van elektrische auto's volledig verboden moeten worden totdat er een oplossing voor is gevonden zodat deze auto's veilig zijn, ook om te repareren. (en bij een zeer klein ongelukje kan er een nare deuk in een deur komen de dus iedereen elektrocuteren zoals het nu ontworpen is?) Ik geloof er helemaal niets van. Check overigens de volgende persoon, en bekijk enkele van zijn Youtube video's. Echt super-eye-opener in mijn ogen.
https://longtailpipe.com/...n-on-the-right-to-repair/

Wat als om de een of andere reden Tesla stopt, of zich terugtrekt uit Europa (wat zou kunnen in een handelsconflict bijvoorbeeld) (Daihatsu heeft zich teruggetrokken door de dure Yen tov Euro om ook maar een zijstraat te noemen). Dan zijn alle Tesla's hier ten dode opgeschreven?

Het zijn gewoon auto's. Natuurlijk is het van groot belang dat ze goed documenteren HOE je de auto moet repareren (dat doen alle andere fabrikanten ook, tot de exacte plek van laspunten, draagkracht die nodig is per onderdeel etc.).
gaat je tegenvallen. Apple is het elite-merk bij uitstek, waarbij design en ervaring hoog in het vaandel stonden.
Het is niet 'zomaar' een computerbedrijf. Het is meer high-tech design dan een computerbedrijf dat dingen ontwikkelt.

Apple kan zich dus een arrogantie aanmeten, iets waarvoor ze genoeg credit hebben opgebouwd in het verleden dat ze dat zich kunnen permitteren.

Dit soort incidenten zijn echter geen goede reclame voor een bedrijf wat altijd alles piekfijn in orde wil hebben.
Hoewel Steve Jobs erg arrogant was volgens mij, had hij het op een andere manier. Dit product zou niet gelanceerd zijn onder hem. Je merkt aan het product, dat het is bedacht EN goedgekeurd door een gewone gemiddelde manager. Niet door een 'idealist' (als in 'zijn ideaalbeeld, niet per se ideaal voor de wereld).
Volgens mij kan een bedrijf beter niet arrogant overkomen, ook niet op basis van succes in het verleden. Wat je denk ik bedoelt is dat Apple zelfverzekerd mag zijn, wat een bedrijf veel beter past.
https://assertief.nl/zelfverzekerd-arrogant/

Zelf vind ik Apple zeer arrogant want zelfingenomen.

[Reactie gewijzigd door Madrox op 23 december 2018 23:00]

Dat is dan weer het andere uiterste, welk ander resultaat had je dan verwacht wanneer iemand met volle overgave een 10 inch tablet begint te plooien?
Ik weet niet of je het hele filmpje bekeken hebt, maar wat wordt toegelicht (en wat Apple qua constructie echt wel beter had kunnen doen gezien het prijspunt van de iPad Pro) is dat er geen inwendige versterking in de behuizing zit, de behuizing aan de zijkanten precies in het midden geperforeerd is (en dus een zwak punt is), en, zoals ik in één van de bovenstaande reacties las, dat er ook nog eens een 'zachte' aluminiumsoort is gebruikt.

Het zal idd niet zo zijn dat je je tablet in RL zal buigen zoals de reviewer het in het filmpje doet, maar zoals ie aangeeft is ie ook niet veilig in een rugzak op je rug waarmee je tegen een stoel aanleunt, of als iemand er per abuis op gaat zitten.

[Reactie gewijzigd door Weemism op 23 december 2018 17:46]

Dit hoort gewoon niet bij zo'n duur apparaat. De constructie is bijzonder zwak.

Objectief gezien is het matige kwaliteit. Dat Apple dit op de markt brengt en met droge ogen beweert dat ze voor de top gaan, vind ik heel bijzonder.
Toch zie je apple er wel issues mee hebben, het marktaandeel MacBooks daalt, enerzijds door de duurdere MacBooks en anderzijds omdat de concurrentie gewoonweg niet stilgezeten heeft en serieuze apparaten weet neer te zetten. Windows 10 is comfortabeler geworden, terwijl macOS stil lijkt te staan. De Dell xps serie is afhankelijk van de configuratie duizenden euro's goedkoper maar heeft wel de betere schermen. Dat was altijd een Apple dingetje. Nu ook zijn mensen sneller geneigd om een surface pro te kopen dan een ipad pro, simpelweg omdat de surface nog steeds sneller is en veel meer kan. De magnesium behuizing is ook beduidend rechter dan de klassieke aluminium behuizing van de ipad pro. Zelfs de iphoneverkoop hapert. Bedenk dan ook nog een surface studio en surface book die duidelijk de beperkingen van iOS en macOS laten zien. Ondanks dat die Microsoft producten niet zo bijzonder goed verkopen, laten ze alsnog het gebrek aan innovatie bij Apple zien, waardoor men sneller kijkt naar concurrenten.

Er is dus zeker wel effect meetbaar van de houding van Apple. Er is alleen een soort harde kern die gewoon accepteert wat Apple zegt en het daarbij laat. Maar die is wel aan het krimpen.
Steve Job heeft de skills om beter vanuit consumenten perspectief te kijken naar eigen producten.
Wat nu bedrijf beleid bepaald is meer gangbare CEO die skills niet zo hebben.

Maar ik zie apple producten nog steeds als totaal oplossing dus symbiont samen spel van Hardware en software en apps. Ook gezien de core bussness toch ook totaal pakket is van hardware en software.
Zit het met privacy stuk beter dan andere platformen die core business advertentie is en handelen in consumenten gegevens.


Daarbij is gros van Apple pro spul voor mij te duur.

Maar Mac mini een iPhone en grote iPad pro en smartwatch , lijkt mij wel wat
Ik heb de nieuwe 12.9 inch iPad pro en een Mac mini (2012) met Luna display adapter. De iPad is zodoende een draadloos display voor ee Mac mini. Werkt perfect.
Enige dat dan jammer is, is dat je bij Apple weer allemaal extra apparatuur nodig hebt. Terwijl je met Windows 10 zoiets gewoon kunt doen als je in hetzelfde netwerk zit via Miracast. En natuurlijk dat als je een Surface Pro hebt, je een macmini en ipad in één hebt.
Als je voor de ziljoenste keer dezelfde onzin herhaalt hoef ik je echt niet te overtuigen.

Want figuren zoals jij laten zich met de beste argumenten van de wereld niet overtuigen.

Ik zie je over een paar jaar wanneer je voor de 100 ziljoenste keer weer een "voorspelling" doet...

Merry crhistmas.
Ik heb nergens een voorspelling gedaan. Jij ziet in vage geruchten een feit. Kom eens met echt bewijs in plaats van je blablabla en dan is het misschien anders.

Om op basis van vage geruchten iets voor waar aan te nemen is best wel eng. Zeker als jij dan ook nog van mening bent dat vage geruchten de beste argumenten van de wereld zijn. Er is namelijk tot dusver geen manier om zeker te zijn van je zaak. Om dan iets dat (tot dusver) niet te bewijzen is, zo agressief te verdedigen is iets dat normaal alleen voorkomt bij radicale gelovigen.

[Reactie gewijzigd door fapkonijntje op 25 december 2018 18:01]

Jij bent degene die je mening als feit verkondigt.

Apple heeft nooit geprobeerd marktaandeel te verhogen, dus lekker boeiend dat het marktaandeel daalt, morgen stijgt het weer en daarna daalt het weer ga je dan iedere keer weer hier posten?

Als het Apple boeide hadden ze de prijs wel verlaagd in plaats van verhoogd dus blijkbaar boeit het ze niet.

En leuk en aardig dat magnesium enzo maar zo kan je van ieder merk wel iets opnoemen dat Apple niet heeft.
Samsung nam zelf maatregelen om de zaak op te lossen. Apple ontkent en doet niets.
Zoals 2x het toestel de markt op brengen bedoel je?

Wat verwacht je dat ze het nog een 3e keer op de markt zetten?
Was er bij Samsung een aanklacht nodig zoals dat bij Apple talloze keren nodig is geweest om Apple op de knieën te dwingen?

Nee toch?
Pardon?

De grootste blunder op het gebied van elektronica in de geschiedenis van de mensheid is de Note 7.

Tot 2x toe door Samsung op de markt gezet, 2x dus niet 1x dus waar heb je het over?
Klets niet zo man.
Ding heb jij nooit in het echt gezien, is niet verkocht in NL. Is door Samsung uit de handel gehaald en de mensen werden prima gecompenseerd.
Fouten kunnen altijd gemaakt worden.
Hoe zat dat met de antenne gate ? En de iPhone 6 bend gate ? En dan nu weer dat geneuzel met een tablet van 1000 euro die al gebogen kan zijn af fabriek en dat is maar normaal.

Jij met je wijzen naar Samsung terwijl het hier in dit topic over Apple gaat.
Is dit mogelijk door het '100% recycled aluminium'?

Grondstoffen worden na recycling minder puur, toch? Met het opraken van pure grondstof is dit een trend die waarschijnlijk doorzet. En kijken ze in 2200 met argusogen hoe verspillend wij zijn omgegaan met raw materials.
Nonsens, puur Al is ruk. Al wordt vrijwel altijd gelegeerd met andere materialen waaronder bijvoorbeeld Mg en Si om de eigenschappen te verbeteren. Verder zou je het ook nog kunnen verbeteren door middel van een precipitatie warmtebehandeling. En als je t echt goed wilt doen, maak je de behuizing uit Ti-6Al-4V met een deftige materiaaldikte. Kun je de prijs ook nog wat verder opdrijven met het magische buzzword "Titanium". ;)

[Reactie gewijzigd door Janssen op 23 december 2018 14:27]

Ik bedoel:
"Recycling causes impurities to accumulate"
(https://m.phys.org/news/2015-05-recycling-aluminium.html)

Oftewel, door het gebruik van recycled aluminium krijg je zwakkere legeringen - klopt dat?

En kun je dus niet dezelfde dunne behuizing gebruiken bij recycle derivaten.

[Reactie gewijzigd door Harm_H op 23 december 2018 14:32]

In zekere zin wel. Echter, voordat men er nieuwe ingots van maakt, zal men de samenstelling van het smeltbad in de oven controleren door middel van spectroscopie, en waar nodig bijregelen door het toevoegen van andere elementen, zodanig dat het materiaal weer up to spec is.

[Reactie gewijzigd door Janssen op 23 december 2018 14:35]

Dank! Ze waren heel stellig in hun 100% recycled aluminium ambitie.

In dat opzicht lijkt het dat marketing en designdromen zijn ingehaald door de realiteit.
Secundair geproduceerd aluminium heeft exact dezelfde eigenschappen als het materiaal wat primair geproduceerd wordt. Dus waarschijnlijk heeft Apple gewoon een inferieure legering gebruikt of het materiaal te dun gemaakt.

Je vraagt je eigenlijk af waarom Apple voor zulke dure tablets nogsteeds gebruikt maakt van aluminium, waar een magnesiumlegering eigenlijk een superieur materiaal is voor deze toepassingen.
Dus waarschijnlijk heeft Apple gewoon een inferieure legering gebruikt of het materiaal te dun gemaakt.
Dat is inderdaad van Apple dan penny wise, pound foolish? Een premium prijs vragen, zonder premium materialen.

Toch is het productieproces verdacht. Maargoed, als jij beweert dat een "inferieure legering" niet komt door recycled Al dan wil ik dat best aannemen.

De meest realistische oorzaak lijkt echter het te dunne ontwerp. Kijken hoe het afloopt!

[Reactie gewijzigd door Harm_H op 23 december 2018 14:20]

Normaal zal een fabrikant niet zomaar een materiaal gebruiken waarvan niet precies bekend is waar het uit bestaat.
Dat geldt voor "nieuw" aluminium en voor gerecycled aluminium.
Daarnaast is het geen puur aluminium, ook niet als het geen gerecycled materiaal was, maar een legering waarvan, in beide gevallen, precies bekend is waaruit het bestaat.

Het zou dus niet (mogen) kunnen dat Apple achteraf er achter zou komen dat hun gebruikte aluminium vervuild zou zijn, dat zou ruim van te voren al bekend moeten zijn.
Je vraagt je eigenlijk af waarom Apple voor zulke dure tablets nogsteeds gebruikt maakt van aluminium, waar een magnesiumlegering eigenlijk een superieur materiaal is voor deze toepassingen.
Procenten pakken. Zo simpel is het.
(Goedkoper materiaal + goedkopere productie) x grote aantallen = veel extra winst
Planned obsolesence, wellicht ook?
Ze hebben er weinig aan, als je apparaat 10jaat blijft werken.

Probleem is ook dat er na een periode van ontkenning, ze uiteindelijk altijd wel overstag gaan. En dan een duur vervangingsstraject moeten starten.
Blijkbaar maken ze de rekeningsom en is deze methode toch winstgevender.

Ik weet trouwens niet hoe werkt met het reserveren van mogelijke kosten(bijvoorbeeld veel te hoog inramen)
Zou je daar op slinkse wijze wellicht financieel voordeel kunnen pakken?
Dat het dus meer een bewuste actie word?
Anoniem: 421923
23 december 2018 12:44
op het gebied van ontwerp en precisiefabricage

Een kromming van het metaal in het productieproces is geen voorbeeld van precisiefabricage en de betreffende apparaten hadden dus bij controle eruit gehaald moeten worden om gerepareerd te worden.

Dit is dus gewoonweg weer een glimlach van de PR-afdeling die weer iets moet verzinnen tijdens damage control.

Ik moet wel zeggen: zolang het apparaat het nog gewoon goed doet en er geen problemen ontstaan, heb ik liever dat ze dit soort apparaten ook gewoon verkopen in plaats van moeilijk doen over de precisie. Het apparaat is nu eenmaal gemaakt, blijkt iets kromgetrokken te zijn in het proces maar dat hoeft niet uit te maken. Laat het lekker verkopen in plaats van nog meer verspilling van grondstoffen er tegenaan te gooien. Dit is wel zo duurzaam.

Liever genoegen nemen met minder (en dan misschien iets goedkoper prijsje?) dan puur vasthouden aan de precisie en designkwaliteit. We verzieken de planeet al genoeg: laten we genoegen nemen met een paar productiefoutjes, maar dat betekent uiteraard wel dat Apple af zal moeten stappen van het 'luxe design'-argument danwel op z'n minst de betreffende kromme producten verkopen voor een lagere prijs. En misschien nog wel meer aan verdienen ook. In de muziekwereld zie je dat ook vaak: misprints van CD's of album covers worden soms als limited rare edition voor nog meer verkocht dan het goede product aangezien het dan collector's items zijn geworden.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 421923 op 23 december 2018 12:52]

Ik denk niet dat Apple de prijs verlaagd omdat de klant mogelijkerwijs een product koopt met een kromming van maximaal 0,4mm.
Alleen zie ik ze out of the box met meer dan 0.4mm aan kromming. Kan natuurlijk heel goed komen door vervoer en verpakking. Het is een uitermate zwakke tablet.
Neem aan dat je die dan ook gewoon kan omruilen. Alleen bij kleiner dan 400 micron doen ze er niets mee.
Probleem is alleen dat als je er pas later achter komt dat ze het gooien op "dat is user error". Vidn de tablet zelf gewoons chandalig slecht gemaakt helaas. Had 'm gekocht als ik niet eerder de disassembly zag. Schrok wel van de minimale constructie.
Ik heb de 12.9 inch versie. Voelt stevig aan hoor. Het verdient de aanbeveling om het zelf te ervaren ipv youtube filmpjes te bekijken die alleen maar als doel hebben om zoveel mogelijk keer bekeken te worden. En wat denk je dan? Het is een bijna 13 inch scherm van een halve cm dik met meer rekenkracht dan een gemiddeld notebook met een gewicht van 6 ons. Dan is een minimale constructie niet zo gek.
Ik heb het apparaat in meerdere apple shops bekeken (vrijwel allemaal krom) en een aantal vrienden van me hebben hem gekocht.

Daarnaast de snelheid is een farce want geekbench is totaal geen representatieve benchmark. Ik vind het op papier gewoon een goede tablet als presentatie apparaat vanwege het scherm. Daar zou ik hem voor kopen als het niet zo'n enorm fragiel apparaat was.
Anoniem: 421923
@CH4OS23 december 2018 13:07
het zou ze echter wel sieren: het is een productiefout en dus niet de beloofde geliktheid. Dus waardevermindering.
Dat over grondstoffen is wel zo'n drogreden, bouw het dan gewoon in een keer goed. En probeer niet vast te houden aan: dun uber alles, als het niet werkt. Wil je de premium brand zijn moet je ook de premium producten leveren, een krom stuk electronica is niet premium.

En die CD's zijn geen stuk electronica waar je na een paar jaar niets meer aan hebt, omdat er geen updates of andere dingen meer voor te krijgen zijn.
Kwaliteit. Het is niet zo zwart wit. Als er binair systeem.
Jij vind apple duur maar dat subjectief houd niet in dat €1500,- De uiltieme kwaliteit is .
Apple producten zijn ook massa producten.

Kwaliteit voor smartphones is in $
100 tot 300 tot 600 tot 900 tot 1100 tot 1500 tot 2500 tot 5000 tot 10000 tot 20000 smartphones
In fabrieken kan verschillende kwaliteiten binnen product run produceren maar ook verschillende product run voor kwaliteit aanhouden en fabs kunnen daarin ook nog eens sterk verschillen.
De minder fabs of lijnen produceren dan heel veel meer afkeur.

Wil je ultieme kwaliteit zul je ten eerste top of de line hyper moderne low volume productlijnen hebben speciaal voor zeer kleine runs waar elk sub product intensief op kwaliteit getest wordt. Wat dan normaal voor volume sales lowQ 20 cent kost highQ $ 2 kan voor kleine oplage $1000 zijn.

Ik denk dat exteem hoge eisen je in de $10000 komt niet eens zo gek is.

IPad pro zou kunnen zien als Mercedes sprinter.
Maar het is geen custom courier rolce royce

Bij massa productie is mileu en afval berg dus afkeur wel isue. Dus

Daarnaast kan je de hardware ultiem maken voor berg geld maar je zit dan nog met OS en Apps Die sterk in kwaliteit kunnen variëren .

Wat voor tablet zou olie sheik hebben. Iets unieks?
Ik vind Apple niet duur, ik vind dat als Apple zichzelf als een premium merk neerzet ze ook een premium product moeten leveren.

Hetzelfde met een dure auto, daar verwacht je ook dat het biesje recht is en niet over de motorkap loopt.

En ja een tablet van 1000 Euro is echt wel een vergelijkbaar met een auto in het duurdere segment.
wow, kreeg jij updates voor je CD's? :+

Ik zou niet weten waarom het geneuzel over grondstoffen een drogreden zou moeten zijn.
Wat ik ermee bedoel is dat ik het prima vind als Apple de kromgetrokken behuizingen gewoon verkoopt voor een lagere prijs dan de originele strakke producten dan dat ze ze weer gaan omsmelten oid en dan nog meer resources moeten gebruiken om ze weer goed te krijgen.

Je hebt namelijk altijd wel productiefouten. Die halen ze er normaal gesproken uit en geen idee wat ze er vervolgens mee doen. Ik heb liever dat ze de productiefouten ook gewoon verkopen of in elk geval iets nuttigs mee doen (voor het geval ze dat tot nu toe niet deden).
Nee, daarom is je vergelijking ook raar. Een CD is functioneel an sich als je een speler hebt. Een iPad zonder beveiligingsupdates of andere softwareupdates is een brick. Ik heb nog een iPod touch, muziek doet ie nog maar browsen en alle andere handige dingen zijn niet te doen. The world has moved on.

Tja, je wilt gewoon een goed apparaat. Ik wil ook geen dode pixels in mijn beeldschermen. Wil je hem later verkopen lukt het niet omdat hij krom is. Het design lijkt gewoon foutief, net als met de iPhone 6.
WTF? :? Je gaat een gigantisch bedrijf als dit, dat duidelijk de fout in gaat, verdedigen aan de hand van verspilling van grondstoffen? :? _O-
Neem jij die kromme dan maar af, voor dezelfde prijs. Koop ik die rechte wel...als ik al Apple-spul zou willen hebben.

[Reactie gewijzigd door HMC op 23 december 2018 13:06]

Anoniem: 421923
@HMC23 december 2018 13:07
nee, dat is niet wat ik schreef.
Ik schreef in mijn posts dat het overduidelijk geen kwestie is van 'precisieproductie', waarmee ik natuurlijk kritiek lever op het slappe PR-excuus van Apple.

Daarna stap ik echter van de kritiek af en kijk ik vanuit een ecologische bril naar de zaak en heb ik liever dat ze het ding wel gewoon verkopen in plaats van dat ie de shredder in gaat omdat de snobby elite nachtmerries krijgt van 0,4mm kromming.
Onderdelen kunnen overgeplaatst worden en behuizingen kunnen gewoon gerecycled worden. Kan jij er wel met een ecologische bril er naar kijken, maar hoe groot de daadwerkelijke ecologische impact is bij een eventuele terugroepactie weet nog niemand.

Ik denk dat het probleem ook niet alleen ligt bij het productieproces maar ook bij het ontwerp. In verschillende filmpjes is al aangetoond dat de behuizing zeer zwak is en dat je met je handen gewoon je Ipad kapot kan buigen.

Ook vind ik de conclusie te voorbarig van Apple. Wie weet is de kromming ontstaan bij het in- of uitpakken. Of misschien is er iets verkeerd gegaan tijdens de logistiek. Dit is goed mogelijk door het ontwerp van de zwakke behuizing.

[Reactie gewijzigd door Monkeydancer op 23 december 2018 14:26]

Een bedrijf zal meer redenen hebben om dit soort afwijkingen goed te praten en waarschijnlijk staat verspilling van investering hoog op het lijstje. investering in grondstoffen, investering in fabricage etc. Dus een vreemde verdediging is het niet. En gezien het geen filantropische instelling is zullen die hogere eisen doorberekend worden.
Als het hier om een auto zou gaan, zouden er minder mensen genoegen nemen met het 'het is normaal'-verhaal van Apple. En als mijn zakmes zo'n afwijking had, had ik hem ook teruggebracht en zonder problemen een nieuwe gekregen van de verkoper... Een CD of vinyl die zo'n afwijking zou hebben zou óók terug gegaan zijn! Zelfs de ruiten in je huis zijn kaarsrecht, zou er zo'n afwijjking in zitten, dan passen ze niet...
ik ben er dan ook niet op tegen als mensen terug gaan naar de producent en om een vervanging vragen.
Maar het is geen auto.
Ja ze mogen op hen grondstoffen gebruik letten, echter dit is een premium product waarbij ze gewoon rekening horen te houden met hoe materiaal zich gedraagt tijdens hen productie process.
Dus oplossing? Gooi de oude op de markt voor 60% van de originele prijs misschien vind je er nog wat overstappers mee,, de echte Apple fanaat gaat vermoedelijk (assumption) toch wel voor de rechte versie
daarom heb ik ook kritiek op de slappe redenatie, en zie dan liever een lager geprijsd exemplaar op de markt verschijnen ja.
Dus je gebruikt het 'milieu' argument bij een bedrijf dat er alles op alles om zet om consumenten reparaties of upgrades compleet onmogelijk te maken of hun medewerkers laat zeggen dat ze beter een nieuw product moeten kopen als er een schroefje lost zit?

En de main reason dat het als 'luxe design' wordt gekwalificeerd, is vanwege de prijs.
Gewoon als curved verkopen, is toch helemaal "hot" op schermen :) En hoe erg is het nou, als de werking er idd erg onder zou lijden…
Anoniem: 421923
@bonus23 december 2018 13:08
precies.
_O- _O_ Goed idee, maar zeg het er dan aub wel bij. :)
Iedereen blij, ook @Anoniem: 421923
Liever genoegen nemen met minder (en dan misschien iets goedkoper prijsje?) dan puur vasthouden aan de precisie en designkwaliteit.
Dat zou een heel goed argument zijn, ware het niet dat het een €1200 tot €2000! kostende tablet is, en niet een Lenovo Tab 4 Plus 10 WiFi van maar €230 welke trouwens wel allemaal recht zijn, of ze deze party opzij zetten en later verkopen als bv refurbished met 25% korting.

Als ik een Mercedes, Lexus of Audi koop van €75K of meer, verwacht ik ook niet dat de deur scheef zit, en komen ze ook niet weg met het excuus, mwha dat valt binnen onze kwaliteitseisen en de deur gaat toch nog prima dicht. 8)7

Louis Rossmann heeft een goede video over hoe slecht Apples engineering is, en daar voldoet deze iPad Pro wel weer prima aan. :+

[Reactie gewijzigd door player-x op 24 december 2018 07:42]

Rossmann weet wél waar hij het over heeft als het om de techniek gaat.

Dat dat je niet aanstaat is wat anders. Op 14:00 in het filmpje verkondigt hij nog meer wat je niet aanstaat.

Feit is dat er genoeg design-fouten gemaakt zijn de laatste jaren, de kwaliteit zowel software- als hardware-matig niet op peil waren recentelijk, de sprijzen idioot gestegen zijn en als je de wat minder elegante 'tear-down' van dit laatste product ziet, dan zijn die hogere prijzen er niet vanwege de stappen voorwaarts in kwaliteit.

Kijk nog even wat de beurs doet met Apple, en dan weet je dat het een kwestie van tijd is dat je of uitgelachen wordt als je met een product van hen nog ergens rond durft te lopen en de status verdwenen is, of dat Apple zijn klant weer eens centraal gaat stellen i.p.v. de winsten.
Milieu of niet, als ik een high end product koop dat krom is dan eis ik een nieuwe. Maar ik heb wel geleerd om bij appel weg te blijven.
Nee dit is Mechanische materiaal kennis en techniek.
Brok glas is als steen. Een glas fiber is heel goed buigbaar.
Ergens krijg je overlap .
Er is ook zoiets als uitzetten van materiaal afhankelijk van temperatuur en die is anders.
Bi metaal
Katana zachte en harde legering

Denk dat bij productie en assemblage de temp dus van invloed is.
Als productie plant in periode zo een 10 of meer graden kan verschillen.

Daarom is er een tolerantie waar product aan moet voldoen.
Daarnaast hoe dunner hoe meer invloed de verschillende part en ook materialen op mekaar hebben.
Plastic part is zwakker maar heeft op dunnere behuizing grotere invloed dan op dikke.

het is wel meer de vraag is tolerantie van 0.4 mm wel schappelijk of zou 0.5 nog kunnen of zou het 0,2 mm moeten zijn.
0,4mm per hoeveel? Zoals nu opgegeven heeft de marge geen betekenis. 0.4 per 10cm? Per meter? Per centimeter?

Slap excuus. Ook de verdediging dat het te maken heeft met afkoelen na samenvoegen. Productie proces zou rekening moeten houden met het gebruik van verschillende materialen, zeker waar deze gevoelig zijn voor temperaturen.

Als het werkgebied van het gereed product zeg maar tussen 15 en 35 graden ligt, zorg je dat de temperatuur voor het samenvoegen binnen die marge voor het gewenste resultaat zorgt.
Of gewoon te vroeg uit de mal.
Gewoon curved screen.
Nothing to see here, please keep buying our stuff and let us treat you like idiots.
Jamme genoeg krijg je dat gevoel wel 😄

Dit is niet de bedoeling geweest en zou nooit geaccepteerd zijn geweest tijdens de controles. Alleen zijn er ergens batches, maandagochtend model??, waarbij er een kromming is ontstaan.

Apple probeert nu de zaak een eigen draai te geven door aan te geven 0,4mm binnen de marges is. Alleen zitten er modellen tussen die uit de doos meer zijn verbogen.

De vraag is hoe lang het duurt voordat Apple initiatief neemt om de klanten tegemoet te komen. Waarschijnlijk de optie om goedkoop vervangen.


Ik denk zelf dat het naar de toekomst toe niet is opgelost. Samsung kent het probleem dat bij de s-series de schermen relatief makkelijk breken en dat je er als gebruiker de hoofdprijs voor betaalt.
Je zult een telefoon steviger moeten maken maar dan moet je een goede case hebben. Maar dat kun je niet combineren met een heel dunne telefoon.
Apple doet hier iets wat ze met die antenne ook hebben gedaan en wat diverse crisis-adviseurs afraden:
Ze gaan in gevecht met hun klanten. Het stomste wat je kunt doen, want de klant wint altijd, als is 't maar door weg te blijven. En door er tegenin te blijven gaan irriteer je de klant alleen maar.
als het design was, hadden ze het allemaal.
Nu is het gewoon duidelijk een foutje in het productieproces en had deze nooit door de controle heen moeten komen.
Ik hoor niemand praten over de fijne omruil regels die Apple hanteert. Ik heb nu 3x een kromme uit doos gekregen en elke keer geen enkel probleem.

Let wel op. Alleen officiele Apple stores zoals Haarlem, Amsterdam of Den Haag. Resellers als bijvoorbeeld een Amac, daar krijg je een koude douche.
Precies daarom heb ik ook met creditcard betaald. Is er dan iets aan de hand, mogen ze het eerste half jaar lekker met de juristen van ICS vechten. Ik kan je overigens vertellen dat die tenten barsten van het geld. ;)
Nou waren er andere reacties die verkondigden dat het nagenoge niet voorkwam, maar een hetze op Youtube was voor de kijkcijfers .....

Als jij er al 3 krom uit de doos haalt dan heb ik toch het idee dat het best veel voor komt!
Gelukkig kan je in Nederland(en de EU) nog steeds je geld terugkrijgen vanwege KoA. Dus als je zo'n kromme iPad niet wilt hebben, dan stuur je het terug naar de winkel.
Dan moet je hem wel online hebben gekocht. KoA geldt niet voor koop in de fysieke winkel, dus als je een kromme in de mediamarkt hebt gekocht, heb je pech.
Of je opent deze ter plaatste en ruilt deze om als ie niet voldoet aan jouw eisen.
Uitpakken kan pas na aaankoop. Online kopen geeft je meer bescherming.
Maar je kunt wel van de aankoop afzien als je het product niet ter plekke kunt bekijken. :)
M.a.w. als de verkoper het doosje niet open wil maken, loop je toch gewoon verder...
Anoniem: 310408
@rene_fb23 december 2018 14:02
Veel succes bij de Mediamarkt!
euh de media markt rade mij zelf aan om een product te kopen naar huis te gaan en terug te keren om een refund te krijgen.
wel in aankoop bon, maar soit. ik wou en monitor kopen met eco checks maar dat mag wettelijk niet.
verkoper zei, koop deze tv ..... en dan leg je de 20€ op die de monitor meer kost.
Euh nee.

Je doet een aanname, de verkoper in de winkel is niet eens verplicht het product om te ruilen.

Dat ze dit wel doen binnen 7 dagen of zo is voor de klanttevredenheid maar ze zijn het wettelijk niet verplicht.
Wat nee? Ik ben toch niet verplicht iets in een winkel te kopen?
De verkoper hoeft het niet te laten zien nee, dat klopt. Verder hoeft hij het product ook niet terug te nemen, ook dat klopt.
Maar ik ben ook niet verplicht het bij hem/haar te kopen.

Als mij de service niet aan staat, dan loop ik toch naar een andere winkel. Niemand die me tegen kan/mag houden.
Sorry hoor, maar er staan 5 achter je in de rij om zo'n ding te kopen, en Mediamarkt gaat gewoon door tot ze uitverkocht zijn.
Wat jij wil maakt niets uit. En uitpakken hoeft ook niet veel zin te hebben, omdat het op ieder moment kan gebeuren, dat kromtrekken. Is niet noodzakelijkerwijs al in de fabriek gebeurd.
Wat wel uitmaakt is dat Apple iedere getroffen (nou ja... drama...) consument tegen de haren instrijkt, en als ze dat teveel doen komt er helemaal geen rij meer van mensen die zo'n ding willen.
Wel is een winkelier verplicht om juiste informatie te geven. Dus je kan het beste altijd zoveel mogelijk vragen stellen over het product.
Verplichtingen bij een koopovereenkomst
Bij een koopcontract heeft u ook verplichtingen. Is het contract eenmaal gesloten, dan zitten beide partijen eraan vast. Bij ontvangst van het product moet u dan de koopprijs betalen. Behalve als u anders heeft afgesproken.

Daarnaast heeft u een onderzoeksplicht. Dat houdt in dat u aan de verkoper moet vragen of het product geschikt is voor wat u ermee wilt doen. De verkoper heeft op zijn beurt een informatieplicht. Hij moet u vertellen wat hij weet van het product.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 23 december 2018 22:36]

Dan zeg je dat je van het product afziet en loop je naar de volgende winkel.
Wie er nog een fysieke winkel koopt is dan ook een impulskoper en die zijn minder kritisch?
Juist gewoon net zo vaak terug sturen onder WKOA tot je een goede hebt.
Is toch belachelijk dat een product van rond de duizend euro krom is en dat ze dan durven te zeggen dat dit kan gebeuren en geen probleem is. Dat het verder geen invloed heeft op de werking van een product maakt dan ook verder niks uit. Als je een auto koopt verwacht je ook dat deze geen deuken oid heeft, ondanks dat dit verder weinig invloed heeft op zijn functie.

Als Apple reclame maakt met hun hoge kwaliteit dan vindt ik ook dat je een nagenoeg perfect product mag verwachtten, ondanks dat die aan hun ''eigen kwalitieitseisen voldoet''
Deuken bij nieuwe auto en iPad pro is transport schade en dan gaan nieuwe auto ook naar schade bedrijf en bij iPad pro zal de verpakking ook duidelijke sporen zien Kromming tollerantie iPad pro.

Nou bij Auto heb je uiteraard ook toleranties maar omdat auto niet recht zijn maar nogal rondingen hebben zijn afwijkingen moeilijk te zien. En voor sporing en weg ligging wel belangrijk.
Zoals uitlijning en ook camber toespoor moet binnen bepaalde toleranties zijn.
Ik snap je punt maar kan in beide gevallen toch ook tijdens het productieproces ontstaan. En er uiteraard van uitgaan dat het in beide gevallen alleen maar cosmetisch beschadigd is
1 2 3 ... 9

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee