Revisie Sony PS4 Pro heeft andere voedingsconnector en is stiller

Sony heeft de derde revisie uitgebracht van de PS4 Pro. De nieuwe versie heeft onder meer een andere voedingsconnector en -kabel en is bovendien stiller, zo heeft Eurogamer achterhaald. De nieuwe console zit in het Verenigd Koninkrijk in een Red Dead Redemption 2-bundel.

Het typenummer is CUH-7200, zegt Eurogamer. De nieuwe PS4 Pro maakt maximaal 48dB aan geluid, waar de eerste versie tot 55dB kwam. Het stroomverbruik is ongeveer gelijk gebleven, terwijl de temperatuur ten opzichte van de eerste revisie is opgelopen tot 52 graden. Eurogamer heeft de PS4's getest met God of War.

Behalve de hogere temperatuur en de vermindering van lawaai is de stroomtoevoer aangepast. In plaats van de oude connector zit er nu een 'achtfiguur' op, die ook op veel andere apparaten zit. Microsoft zette deze connector ook op de Xbox One S en One X.

De nieuwe revisie is nog niet overal te koop. De CUH-7200 zit in het Verenigd Koninkrijk in een bundel met Red Dead Redemption 2, maar nog niet in andere bundels of in de losse verkoop. Gebruikers kunnen de revisie herkennen aan de aanduiding CUH-7216B, zegt Eurogamer.

CUH-7100 (boven) en CUH-7200, met verschillende voedingsconnector

Door Arnoud Wokke

Redacteur

07-11-2018 • 19:50

120 Linkedin

Reacties (120)

120
117
61
9
1
42
Wijzig sortering
Heb er één bij Bol.com besteld met RDR2 en deze is ook met de nieuwe connector. Zo'n ding noemen we overigens een C7 connector in plaats van een 'achtfiguur' of gewoon Euro connector. De grote variant is C13.
Nee de connector is C8, de stekker die je er in steekt heet wel C7. Ze maken samen kindjes zeg maar, evenals C14 en C13.

[Reactie gewijzigd door Digital-DNA op 8 november 2018 10:37]

Kindjes heten dan C15 :) :o
Precies het asset nummer van mijn bureaustoel op werk 8)7
Weet je het zeker?
Als ik de specs uitklap:
https://www.bol.com/nl/p/...le#product_specifications

Verpakkingsinhoud
- Sony PlayStation 4 Console (CUH-7000 model)
- Wireless Dualshock 4 Controller V2
- Sony PlayStation Chat Headset
- Ac power adapter
- HDMI kabel
- USB-kabel
- Handleiding
- Red Dead Redemption 2 game (disc)
Dat viel mij ook op, maar als je inzoomt op de foto van de doos zie je daar wel weer CUH-7216B staan. Hetzelfde zie ik bij Coolblue. Het lijkt erop dat bepaalde onderdelen (technische eigenschappen, maar ook reviews) gedeeld worden tussen alle PS4 pro's, waarbij dat in dit geval dus verwarrend werkt.

[Reactie gewijzigd door SpazzII op 8 november 2018 13:01]

Zelfde kabel die ook al bij de PS3 werd gebruikt.
Zelfde kabel die ook in mijn oudste PS4 zit.
In plaats van de oude connector zit er nu een 'achtfiguur' op, die ook op veel andere apparaten zit.
Snap daarom dit stukje ook totaal niet, ik heb nog nooit een PS4 gezien met C13 stekker
Klopt :) De eerste versies van de PS4 heeft ook de c7 connector. De eerste PS4 pro heeft wel een C13 (deze heb ik namelijk nu).
Nee de connector is C8 of C14, de stekker is C7 of C13 :).
"Figure of 8" is een gangbare niet-technische benaming voor die stekker.
En bij een Dell laptop zit een Mickey Mouse achtige stekker :-)
Je bedoelt de C5/C6, dat is C7/C8 met aarde zeg maar.
Ik zag vandaag soortgelijke artikel voorbijkomen maar dan op YouTube bij Digital Foundry
https://youtu.be/ynAr9kP-Xq8

Daar werd alles visueel uitgelegd.
Eurogamer is van digital foundry of anders om. Die dit filmpje ook op hun website delen.

[Reactie gewijzigd door loki504 op 7 november 2018 20:17]

Weer wat geleerd. Wist ik niet. Ik kijk veel YouTube vandaar dat ik het aanhaalde. Bedankt voor je uitleg.
Geen probleem. Ik lees nu pas dat hij wat betweterig over kan komen. Dit was absolut niet de bedoeling.
Ik heb de video bekeken, interessant om te zien! Maar man wat kan die gast iets simpels heel erg uitgebreid maken...

Hoe goed is de thermal meter die hij gebruikt trouwens? Ziet er vrij amateuristisch uit namelijk.

Verder heel gaaf om te lezen dat dit derde model er is. Wellicht ga ik toch een PS4 Pro halen (dit model) ter vervanging van mijn oude launch PS4...
Zullen er mensen zijn die al ouder type PS4 hebben deze kopen omdat hij stiller en nieuwer is?

edit: Nog een verschilletje. De tekst bij de in/uitgangen staan onder ipv boven.

edit2:

Mijn post was lichtelijk sarcastisch bedoeld maar ik was mij niet bewust van het geluidsniveau wat de oudere versie produceerde.

[Reactie gewijzigd door Technomania op 8 november 2018 15:20]

Mijn Pro maakt weinig geluid. Maar het ligt denk ik ook aan de games die je speelt. 4k is intensief.
Er zijn ook van die mensen die van hun huis een tropische binnentuin maken, dat helpt ook niet mee.
Als ik mijn Pro in een open ruimte heb staan, dus de gehele achterkant vrij, valt het inderdaad mee. In een tv open kast en 4K met bijvoorbeeld Tomb Raider of AC is echt drama, gesloten tv kast is al helemaal geen doen. Ik heb nu maar ventilators in mijn meubilair gemaakt voor de lucht aan/afvoer.
‘Tropische binnentuin’ hahaha

Hoe grappig verwoord ook, zeker een valide argument! Zeker nu de wintermaanden voor de deur staan kom ik wel eens binnen bij mensen die stevast de thermostaat op 24 hebben!
Heb er zelf ook weinig last van. Voor zover ik weet is het echt afhankelijk van de game. Bijvoorbeeld bij NBA 2K18 gaat de fan echt enorm draaien wanneer je in de lift gaat naar je mycourt en in NBA 2K19 gebeurd hetzelfde alleen wel minder. Bij Horizon blijft de fan gewoon normaal draaien.

[Reactie gewijzigd door Patkroi op 8 november 2018 20:10]

Zullen er mensen zijn die al ouder type PS4 hebben deze kopen omdat hij stiller en nieuwer is?
Het 'jet engine' effect van de fan die sterk aanzet en het harde fangeluid an sich, plaagden enkel het CUH-7000 model waarin de PS4 Pro lanceerde. In de tussentijd is het CUH-7100 model uitgekomen wat dit probleem opgelost heeft. Deze liep wel gemiddeld alleen wel ca. 5 graden warmer.

Het huidige nieuwe CUH-7200 model verandert daar niet veel aan. Het is maar net iets stiller met 2 à 3 dB minder en heeft ongeveer het temperatuurprofiel. Enkel de incidentele piek-temperatuur ligt opvallend 5 graden hoger.

Over alle 3 de revisies ligt het daadwerkelijk gemeten stroomverbruik vrijwel gelijk. Allemaal rond de 170 W.


Waarschijnlijk wordt het verder gesmoorde brommen van de fan met de CUH-7200 revisie bewerkstelligt door deze later omhoog te laten komen en wellicht minder hoog op te laten lopen. Je krijgt dan lagere gemiddeldes voor het geluid, tegenover een (gelukig vaak kort-durige) hogere piektemperatuur. Het is hier dus niet echt een substantiële verbetering zoals dat van de CUH-7000 naar de CUH-7100 wel was. Sterker: als het echt puur modderen met het fan-profiel is, dan is het mogelijk ook iets wat Sony in firmware nog af kan gaan stellen voor de oudere revisies als blijkt dat die de verhoogde piek-temperatuur ook kunnen verdragen.

Mij lijkt dat enkel mensen met een launch PS4 Pro met het 'jet engine' effect voldoende gemotiveerd zullen zijn om een nieuwere hardware revisie aan te schaffen. En als die door de eerdere CUH-7100 niet al over de streep waren te halen, zal de CUH-7200 daar voor veruit de meesten weinig aan veranderen.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 7 november 2018 20:37]

Ik waarschijnlijk.. ik word echt gestoord van deze die ik nu heb. Stijgt zowat op. Altijd Playstation gehad en deze gewoon blind gekocht. Nog steeds spijt van.
Ik heb onlangs de koelpasta vervangen met Artic MX4. Dit is een verrassend eenvoudig klusje en ik ben absoluut iemand zonder enige ervaring, er zijn goede YT tutorials. In elk geval, het resultaat is een stuk stillere PS4. De fan blaast nog wel bij wat steverige games, maar stijgt zeker niet meer op!
In dat opzicht ven ik heel blij met de Xbox One X die is erg stil. De eerste Xbox One kon je wel een beetje horen. Kan dan best irritant zijn.
Mwa..gaat mij lukken hoor. Heb 'wel eens wat overgeklokt' in een ver verleden }>
Kunt beter Kryonaut gebruiken, dan krijg je een nog beter resultaat.
Ik heb gemerkt dat het echt enorm scheelt waar je het ding neerzet. Voorheen stond ie vrij en viel het geluid me eigenlijk nooit op. Tegenwoordig in een kastje met behoorlijk veel ruimte eromheen, en nu blaast ie als gek. Dus misschien eens checken of je op de een of andere manier wat meer airflow rond het apparaat kunt creeeren?
Het is niet met alle spellen. Maar als mn zoontje bijvoorbeeld Spiderman speelt blaast hij een klein beetje. Wanneer er zo'n tussenfilmpje komt, dan gaat de straaljager modus aan. Het overheerst gewoon in de woonkamer zo hard blaast dat ding. Filmpje voorbij, gaat de fan weer langzaam draaien.
Het is volkomen logisch dat de locatie invloed heeft op de temperatuur en de fan.

Als jij zo iets in een kast stop, kan de warmte die hij er uit blaast geen kant op. Uiteindelijk blijft de console in een warme omgeving zitten die hij wilt blijven koelen.

Al jaren stop ik apparatuur niet meer in de kast en stapel ik deze niet meer.
Het zet mij wel aan het twijfelen.. Mijn PS4 Pro launch model (lees: Boeing 747) zou ik zo inruilen voor een model dat stiller is..
I khad ook mijn ps4 pro verkocht en een slim gehaald, ik speel niet graag met een koptelefoon en bij god of war en spiderman (fantatische spellen) verpeste het geluid mijn plezier enigzins.

Ik heb dan liever iets mindere resolutie maar wel de rust die ik zoek in mijn hobby. Overigens vond ik het verschil in graphics niet enorm groot in deze games.

Als ze met een echte stille pro uitkomen overweeg ik het, overigens kreeg ik tweedehands een goed bedrag voor mijn pro omdat ze destijds slecht verkrijgbaar waren, weet niet hoe dat nu is. De slim daarintegen is enorm goedkoop op de kop te tikken.
Ik wacht wel op de 5 na mijn witte destiny editie, dat geluid stoort mij nog niet zo erg
Ik heb vorig jaar de normale PS4 verkocht en met een mooie deal, een witte PS4 Slim gekocht. Voor ongeveer dezelfde prijs, maar met een nieuwe (witte) controller.

De slim versie heeft 1 usb poort minder en geen optische ingang. Desondanks koos ik er toch voor om de Slim versie te kiezen vanwege de warmte, maar ook de nieuwe controller en nieuwe garantie.
Gewoon ventilator snelheid terug draaie op je oude wordt hij ook iets warm en stiller van :P
Wat een onzin, de verschillende revisies van consoles tijdens hun level is al generaties gemeengoed. Bijvoorbeeld: de originele PlayStation 2 werd ook wel 'V0', 'V1' en 'V2' genoemd. Daar begonnen ze mee in 2000. De eerste PlayStation 2 Slim werd ook de 'V12' genoemd en was de 3de grote revisie van de PS2. M.a.w. tegen 2004 waren er al 12 verschillende PS2 varianten. Voor zover ik weet zijn ze in 2007 uiteindelijk gestrand op 18 verschillende PS2 revisies. En dan negeren we de PSX en die PS2-TV.

De PS3 aan de andere kant heeft 5 grote revisies gezien. De PSP heeft er dan weer 5 gezien, waarvan 1 een formfactor-revisie was (de PSPgo). De PSVita heeft er maar 2 gezien, om overigens logische redenen. Aan Microsoft's kant: De Xbox 360 heeft 9 revisies gezien. De Xbox One heeft er maar 3 (de originele, S en X) en is daarmee eigenlijk een beetje een buitenbeentje (dat zijn er ontzettend weinig voor zijn leeftijd en 1 daarvan is strikt gezien niet eens echt een "revisie" in de zin zoals ze bij alle nadere zijn geteld (de X dus)). Van Nintendo kon ik niet echt een definitief cijfer vinden, maar de Wii heeft ook meerdere revisies gehad, al dan niet grote en klein.

Als je denkt een console te kopen en dat die exacte configuratie tot het eind van het leven van die console ook hetzelfde blijft ben je jezelf al jaren voor de gek aan het houden.
De enige 'revisie' waar ik mij aan stoor is de xbonex en ps4pro, daar zit echt noemenswaardig performance verschil tussen en krijg je regelmatig te horen dat games met moeite 30fps halen op de oudere generatie, puur omdat de game geoptimaliseerd wordt voor de nieuwere (het gros van de (p)reviews worden toch gedaan op de nieuwste hardware).

Je oude ps2 verkopen om een nieuwere halen, daar had je vrij zelden reden voor (meestal alleen interessant voor modchips enzo). Of je ps2 nou uit 2000 stamt of 2004, je spelletje zal wel prima draaien.

Dat is, imo, het enige noemenswaardige verschil met wat er nu speelt.

Vergelijking met computers vind ik dan nog wel lomp hoor (ook zijn ze het praktisch pc's aan de binnenkant), eerder met mobiele telefoontjes waarvan verwacht wordt dat die wel om de 2-4 jaar vervangen worden (waar ik weiger aan mee te doen).
Je hebt helemaal gelijk hoor, de Xbox One X en PS4Pro zie ik ook niet als consoles met nieuwe revisies, maar gewoon ge-upgrade console, die eigenlijk een compleet nieuwe console moest worden. Bij een nieuwe revisie voert men minimale verbeteringen om problemen op te lossen en het product te verbeteren. De X en pro versies zijn gewoon een upgrade als een PS4,5.

De Xbox One en PS4 zijn naar mijn mening een van de eerste consoles waarbij men niet een compleet vernieuwende architectuur heeft ontwikkeld. En waar de voorsprong van de consoles niet zo groot waren t.o.v. de desktop PC's. Geen wonder dat de hardware niet goed genoeg is om de levensduur van een console a 6-7 jaar te halen.

Persoonlijk zijn ge-upgrade consoles iets waar ik ook niet op aan het wachten ben, laat ze dan gewoon een nieuwe console uitbrengen. Het niet continue upgraden van hardware is een van de redenen dat men kiest voor een console, wanneer men binnen 2 jaar nieuwe versies met betere hardware uit gaat brengen dan kan men er net zo goed een PC van maken. (wat het eigenlijk al zo als is)
De generaties daarvoor hadden ook al verschillende revisies.
De bekendste is denk ik de Sega Megadrive II of de vele revisies van de Atari 2600.
De eerste console, de Magnavox Odyssey had al verschillende revisies.
Maar ja, dat consoles op computers lijken, komt misschien omdat het computers zijn :P
Je mag wel gelijk hebben wat betreft revisies bij consoles, maar revisies zijn niet bedoelt om compleet andere hardware toe te passen. Bij revisies controleert en herstelt men de problemen, en daar waar nodig voert men verbeteringen uit. Maar deze verbeteringen zijn minimaal.
De PS4 slim, is bijvoorbeeld een herontwerp (redesign) en geen nieuwe revisie van de eerste PS4. Hetzelfde geldt met de PS4pro.

De consoles als de Xbox One X en PS4 zijn ge-upgrade consoles (redesigns) met nieuwe hardware. Zoals ik hieronder ook al heb gezegd zijn de Xbox One en PS4 consoles waarvan men bij de ontwikkeling al niet ver voor liep op desktop pc's. Waarbij er normaal compleet nieuwe architectuur wordt ontwikkeld met speciale GPU's is het bij deze generatie consoles veel minder indrukwekkend ten opzichte van pc's. Het zijn in principe gewoon veredelde pc's met hun eigen software.
Uiteindelijk geen wonder dat deze generatie consoles het hardware matig gewoon niet vol kunnen houden zoals de consoles van vroeger.

[Reactie gewijzigd door Andyk125 op 8 november 2018 09:42]

Jij hebt vast weinig mee gekregen van hoe games als god of war, spiderman en red dead redemption 2 eruit zien.
En nog best mee konden komen met de PC.
Vind je? Consoles hebben volgens mij nooit PC's uit diezelfde periode kunnen evenaren.
Zolang je meer uitgeeft aan alleen de grafische kaart dan aan een complete console, inderdaad. Op het moment dat je gaat kijken wat je voor een totaalbedrag van EUR 400 op je scherm krijgt, dan kan de console de concurrentie met de PC heel prima aan.
En wat nu als je ook de kosten van de televisie mee rekent? En het prijsverschil bij games? En maandelijks betalen voor het online gedeelte? Dat rekensommetje valt dan nogal tegen ;)

[Reactie gewijzigd door DarkBlaze op 8 november 2018 08:59]

Maar in principe het grotendeel van de console gamers heeft al een TV.

We kunnen hoog en laag springen maar een console is in verhouding goedkoper dan een game pc.
En het prijsverschil bij games?
Heb je een punt, maar alle digitale content in de PS store zijn na enkele weken/maanden al volop in de aanbieding. A+ Games koop ik nooit meer tijdens de release, enkele weken en ze zijn voor de helft van de prijs.
Ja digitale aankoop heeft nadelen, een fysieke aankoop ook.
Ik heb zelf ook een PS4 pro hoor, maar als je zo gaat kijken kan ik ook weer stellen dat de meeste mensen wel een pc hebben en als je daar dan een videokaart van ~400 euro in doet je zeker wel de zelfde kwaliteit hebt als de consoles helemaal als je met 30fps genoegen neemt.
zeker weten, maar met alleen een videokaart van 400 eur heb je geen werkende systeem staan.
Voor 300-400 eur heb je wel een werkende console.
Zonder TV dus? Dat is wat ik probeer aan te geven ;)
Klopt maar ik ga er voor het gemak dus even van uit dat mensen wel een computer hebben staan waar zo een videokaart in kan, snap je ;)
De "kern" hardware qua cpu, gpu en geheugen blijft wel gelijk, en je kan op je 1e gen PS4 precies de zelfde spellen spelen met nagenoeg de zelfde framerates als op een latere versie.
De PS4 pro is meer een soort PS4,5 tussenvorm met wel sterkere hardware om hem geschikt te maken voor 4k.
De originele PS4 is gelanceerd in 2013 (en nog steeds verkrijgbaar als de PS4 slim), de PS4 pro in 2016.
Zat gamers die elke 3 a 4 jaar een compleet nieuwe pc kopen.
Ik denk dat je eerder 6 tot 8 jaar hebt liggen slapen.
Waarom halen ze bij zoveel apparaten de aarde weg? Ik moet mijn ps3 aan de TV verbonden houden omdat die het enige apparaat is buiten de speakers om welke aarde heeft. Haal ik de ps3 weg gaan de speakers brommen... 8)7
Als ik het moet beoordelen op het plaatje bij het artikel dan heeft de 'oude' versie ook geen aarde :) De PS3 Slim volgens mij ook al niet. Overigens hebben de meeste huizen van voor '75 geen randaarde in de woonkamer/slaapkamer(s).

Ik zet hem in op kostenbesparing.
Een bijgeleverde voedingskabel die een draad koper minder heeft (ik ga er van uit dat de kabel zelf wel aarde heeft ook al heeft de PS4 op het plaatje geen aarde aansluiting), kleine connector, kleinere stekker...allemaal goed voor pakembeet 30 dollarcent besparing. Op 10000 units is dat toch weer een winst van $3000,-
Snap ik volkomen, maar het is wel vervelend. ;)
Het typenummer is CUH-7200, maar is te herkennen aan aanduiding aanduiding CUH-7216B? :?
Je zou verwachten dat deze 2 hetzelfde zouden zijn dan toch?
Ja, kan iemand hier dit uitleggen? dat snap ik ook niet....
Het eerste cijfer is het type PS4, de 2de is de revisie en de 3de en 4de zijn volgens mijn regio en/of bundle.


Edit, Wiki: https://en.m.wikipedia.org/wiki/PlayStation_4_models

[Reactie gewijzigd door FreVDP op 7 november 2018 20:14]

Volgens mij zit het zo: CUH-72xx is de serie. De 16 slaat op de bundel (RDR2 in dit geval) en de B is voor het 1TB model (A voor 500GB).
Dat zal het artikelnummer op de doos zijn waarschijnlijk.
PS5 zou toch wel onderhand op volgende E3 aangekondigd moeten worden toch?
Releasejaren van PS1 t/m 4 is 1994, 2000, 2006, 2013. Kan dus nog een of twee jaar duren.
Maar als de PS5 op de volgende E3 aangekondigd zou worden, zouden er dan niet 5,5 jaar tussen de release van de PS4 en de PS5 zitten? Als je dan er vanuit gaat dat ze niet binnen zes maanden de console uitbrengen, maar laat 2020 en dus anderhalf jaar na aankondiging, zitten er dan niet ook ongeveer 7 jaar tussen?

Echter, aangezien de Pro pas in 2016 uitkwam denk ik dat we ook nog wel een flink aantal jaartjes verlenging kunnen krijgen. Aankondiging rond 2020 lijkt me realistisch.
Verschil is daarbij ook nog dat de Pro ook op grafisch vlak vaak een verbetering laat zien t.o.v. de 'gewone' PS4 doordat deze simpelweg een stuk krachtiger is. Waar dit bij de PS3 Slim voor zo ver ik weet niet het geval was.

Denk dat die PS5 inderdaad nogwel een aantal jaar duurt
Er zit natuurlijk nogal een verschil tussen de release en de aankondiging. Daarnaast heeft Sony ook aangegeven dat ze te lang hebben gewacht met de PS4, maar wellicht dat dat nog met het idee was dat er geen PS4 pro zou komen.
PS4 zou ik nu niet meer kopen.
Niet dat ik mijn PS4 Pro vanaf dag 1 heb maar ben nu wel toe aan een PS5 die niet super lang meer op zich zal laten wachten. Ik verwacht dat de PS5 begin 2019 word aangekondigd.

[Reactie gewijzigd door Patkroi op 7 november 2018 21:49]

Wat ik lees is dat het eerder 2020 of zelfs 2021 wordt.
Dat hij einde 2019 in de winkel ligt kan nog steeds. Het meeste is uiteraard nog speculatie en de enige de het echt weet is Sony zelf maar onwaarschijnlijk is het zeker niet.

“According to a post on Resetera, the platform holder is currently hiring for its next-gen PlayStation console. Also, Sony states that the company is looking for a senior product manager to “own the roadmap for next-generation PlayStation campaign.” Furthermore, they continue saying, “At PlayStation we are working at the frontiers of immersive experiences for our users.” The ad reads. “We are looking for an entrepreneurial Product Lead to join our Intelligence Platform Group. As part of this hands-on position you would work across Partners, Product and Engineering and contribute to development and growth of PlayStation Intelligence Platform. You will own the roadmap for next-generation PlayStation campaign.”

Als je daar bijvoorbeeld vanuit gaat is eind 2019 nog steeds mogelijk.
Had ik maar zo een glazen bol he, zou heel erg handig zijn. :)
Het blijven geruchten ja! :)
Zie ook hier: https://www.google.nl/amp...ate-specs-price-news/amp/

Een log bedrijf als Sony lukt het nooit om vanaf een vacature nu binnen een jaar een nieuw product te lanceren, dat geloof ik niet. Daar hebben ze minimaal 2 jaar voor nodig.
Lijkt mij van niet. Ik denk dat ze nog wel 2 jaartjes wachten en alles uit dit systeem zullen halen / uitmelken.
ik heb hoop op volgend jaar aankondiging. AMD heeft net z'n Zen 2 aangekondigd, die waarschijnlijk in de SoC van de PS5 komt.
En u baseerd dit op?
Tja... de geruchten molen.
Ze moeten wachten op AMD nieuwe generatie videokaarten aangezien ze betaalbaar op 4k richten en de huidige serie dat niet kan op betaalbaar niveau en stroomverbruik
Niet alleen in Engeland. Ik heb de nieuwe revisie ook in huis gehaald met de Red Dead bundel via Coolblue.
Precies het zelfde hier. Deze week binnen van Coolblue met de RDR2 bundel. Model CUH-7216B, echter nog wel met de 'oude' IEC C7 connector.
Hij is ook te vinden in fysieke winkels. Ben rond de release een PS4 Pro bundel met RDR2 gaan halen in Dreamland (in Belgie), en heb ook "CUH-7216B" op de doos staan.

Het lijkt me dat gewoon alle PS4 Pro's met de RDR2 bundel het nieuwe model zijn...
Die andere plug is wel handig. Ik heb al meerdere keren gemerkt dat de huidige plug veel te gemakkelijk een beetje los komt, met als resultaat dat de stroom er even af gaat en de PS4 de volgende keer dat je hem gebruikt gaat klagen dat je hem verkeerd hebt afgesloten.
en als je pech hebt dat de database / filesysteem corrupt is en je met een verherinstallatie aan de gang kan.... (Been there, done that.... Twice)
Ik kan bevestigen dat deze ook bij de Duitse RDR2 bundel zit. Aangezien het mijn eerste PS4 is kan ik verder geen persoonlijke vergelijking maken.
Idem bij mijn Duitse RDR2 bundel, maar toch nog redelijk wat lawaai van de fan

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee