Sony maakt PlayStation 4 stiller, koeler en efficiënter met revisie

De CUH-1200-revisie van de PlayStation 4 is lichter, stiller, koeler en efficiënter dan de bestaande revisie. De nieuwe versie van de console heeft meerdere aanpassingen ondergaan wat betreft de interne hardware, maar ziet er aan de buitenkant nog grotendeels hetzelfde uit.

Het nieuws komt van een Japanse blogger, die de nieuwe revisie van de PS4 uit elkaar heeft gehaald. Wanneer consumenten buiten Japan de nieuwe versie van de console in handen kunnen krijgen, is nog niet bekend. Aan de buitenkant van de console valt te zien dat er geen gebruik meer wordt gemaakt van glossy plastic en dat de poorten aan de achterkant anders ingericht zijn. Daarnaast is de voeding van de nieuwe versie 80 gram lichter.

Aan de binnenkant valt het meeste op dat de 16 ram-modules van 512MB per stuk vervangen zijn door 8 modules van 1GB, wat het energieverbruik moet verminderen. De processor heeft weliswaar een ander typenummer gekregen, maar is nog steeds van hetzelfde formaat, wat doet vermoeden dat het nog steeds om een 28nm-chip gaat. De harde schijf met rotatiesnelheid van 5400rpm die in bestaande modellen zit, is onveranderd.

Hoewel het ontwerp van het koelsysteem van de nieuwe PlayStation 4 onveranderd is ten opzichte van het bestaande model, zou de nieuwe versie toch minder geluid produceren en energie verbruiken. Volgens de Japanse blog verbruikt de PS4 in standby 30 tot 50 procent minder energie, en tijdens het spelen is dat 18 procent minder. Ook meldt de blog dat de console merkbaar minder geluid maakt dan eerdere revisies. In hun metingen gaan de maximum geluidsniveau's van 60dB naar 56, de gemiddelden van 57 naar 52 en de minima van 43 naar 42dB.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

07-07-2015 • 11:01

161 Linkedin

Submitter: Sonicfreak

Reacties (161)

161
153
128
3
0
0
Wijzig sortering
Nog enkele interessante links in de blog:

Stroomverbruik van elk model, standby, gaming, etc:
Link 1

Backplate changes:
Link 2

Warmtebeeld:
Link 3

[Reactie gewijzigd door FlyEragon op 7 juli 2015 11:13]

De warmtebeelden in Link3 geven aan dat de CUH-1200 juist veel warmer wordt dan de CUH-1000 en CUH-1100: dat komt toch niet overeen met minder energieverbruik? Of geleidt de kast nu beter :?
Misschien is de cooler in RPM gewoon een beetje terug gedraaid waardoor deze een paar DB minder herrie maakt maar de CPU iets warmer wordt. Ik weet niet of een CPU bij een paar graden meer hitte ook meer gaat verbruiken. Ik dacht dat deze meer gaat verbruiken naar gelang de CPU load omhoog gaat... Zolang de CPU stabiel is zal 10 graden warmer op een CPU toch niet betekenen dat deze opeens veel meer gaat verbruiken. De warmte wordt alleen minder goed afgevoerd toch?
Ja, dat geloof ik ook wel, maar juist omdat in de eerste alinea van dit artikel al staat:
"De CUH-1200-revisie van de PlayStation 4 is lichter, stiller, koeler en efficiënter dan de bestaande revisie."

Ben benieuwd waar die conclusie vandaan komt.
Ja inderdaad wel gelezen maar niet onthouden. koeler is hij dan inderdaad zeker niet in deze test resultaten.
Misschien kan de nieuwe PS4 zijn warmte beter kwijt via de behuizing waardoor de binnenkant koeler is, maar de buitenkant warmer?

[Reactie gewijzigd door Blaise op 7 juli 2015 13:57]

Zoiets als vetter, omdat iets dunner is? 8)7

[Reactie gewijzigd door jpsch op 7 juli 2015 22:01]

Als de behuizing als heatsink wordt gebruikt is dat niet zo gek als het voor jou misschien klinkt.
Misschien bedoelen ze Cooler, Door het uiterlijk dat iets veranderd is, Haha
Wel als je er 18% minder stroom in steekt kan er 18% minder warmte uit komen als je dezelfde performance haalt toch ? :) De vraag is maar of dat ook "merkbaar" is.
Ja dat klopt, en het is zelfs onafhankelijk van de performance. Alle energie die je er insteekt wordt namelijk omgezet in warmte. Het vermogen dat via je kabels (netwerk, usb, etc.) weggaat dat is verwaarloosbaar.
De warmtebeelden uit de derde link geven aan dat het ding 10% heter wordt terwijl er 18% minder stroom in gestoken wordt.
Uit de tekst van link 2 lijkt ook op te maken dat de power/eject knoppen weer fysieke knoppen geworden zijn ipv tip-toetsen?
From the electrostatic capacity type switch that operates at only touched lightly, now a mechanical switch with a click and click feeling.
ugh, nee toch... vind juist wel cool bij mijn PS3 (phat 80GB) dat die geen fysieke knoppen heeft..
De PS3 Fat vond ik dan ook een prachtige console, veel mooier dan die Slim die hier nu staat en zelfs geen backwards compatibility heeft. Spijtig dat er fouten in zaten waardoor zowat alle vroege modellen het (bij gemiddeld gebruik) na een paar jaar begaven. Zo ook mijn goede, oude 60GB versie die het zo'n 3 jaar heeft uitgehouden. :(
Bij mij is alleen de bluraydrive al een keer kapot geweest, maar die heb ik toen zelf vervangen..
He en waar is de 1TB schijf die 15 juli in de winkels ligt in deze aankondiging? Op diverse sites wordt deze al aangekondigd.

Wordt het dan toch zo dat er een 1TB model komt met het oude ontwerp en er een zuinige 500GB versie met aangepast ontwerp naast komt?
Ik wil graag een PS4, met alle downloadbare opties en games ga ik in ieder geval voor het beschikbaar hebben van meteen 1TB zonder eerst de schijf te moeten verwisselen.

[Reactie gewijzigd door ucsdcom op 8 juli 2015 14:46]

Leuk om te zien ik heb zelf denk ik het 1100 model heb de ps4 pas sinds april dacht ik, maar dan is het energie verschil erg klein.
Als je inderdaad de 1ste versie heb zie je zeker wel een aardig verschil.
Helaas nog steeds geen WiFi 5Ghz ondersteuning.

Gemiste kans
Persoonlijk had ik liever een grotere schijf met een hogere rotatiesnelheid, weliswaar optioneel, gezien. Er zijn ook genoeg mensen die geen 5Ghz in huis hebben (oude Ziggo/UPC/KPN klanten pre-2012).
Pre 2012 - Misschien eens een idee om bij je bestaande provider dan aan te kloppen voor een (retentie)aanbod en/of het aangaan van een nieuw contract onder de huidige voorwaarden (snelheden en hardware).

5Ghz toevoeging was inderdaad beter geweest zo een chip had hun weinig gekost en voor de klant veel kunnen opleveren zeker als het AC standaard ondersteund.
Ik lees nergens in mijn reactie dat ik een pre-2012 router heb? :) Daarmee zeg ik wel dat ik vrienden heb die enkel een 2.4Ghz routertje hebben.

Vraag me wel af, gezien ze voor zuiniger verbruik gaan, of 5Ghz WiFi meer of minder stroom zou trekken dan gewoon bekabeld. Voor stabiliteit en geen gezeik heb ik hem sowieso liever bekabeld.
ik heb ook een 2,4ghz router. deze haalt prima de 50mbit snelheid die mijn glasvezel abonnement aanbiedt en meer heb ik niet nodig. Het is alleen wat meer storingsgevoelig. Echter met de steeds meer komst van 5ghz routers zal hierbij straks misschien wel weer hetzelfde probleem optreden.
2,4GHz is in feite minder storingsgevoelig; de range is groter dan 5GHz (ten koste van bandwidth) en penetreert beton etc ook gemakkelijker.
Echter heft het feit dat 2,4GHz beton penetreert het voordeel van storingsgevoeligheid in de praktijk volledig op. Het probleem is namelijk dat de halve wereld 2,4GHz gebruikt en ook gezellig door jouw muur heen zend. Je kunt nog een beetje spelen met verschillende channels maar er zijn er feitelijk maar 3 die echt gescheiden zijn, de rest overlapt. En dan kun je een duurdere/krachtigere router kopen, dat helpt niets of slechts even, totdat de buren ook weer een snellere kopen. Zelf heb ik DLan (over het stroomnet) en in iedere ruimte waar dat gewenst is een goedkope 5GHz plug en alles waarbij dat kan zit er gewoon een kabeltje in. WiFi is leuk, maar gebruik het alleen als het moet, maar niet als vervanging van kabels.
De snelheid maakt weinig uit, de ping is de boosdoener als ik alle 3li!e shooters mag geloven :P
ach, ik ben 2 jaar geleden een nieuw contract aangegaan, en kreeg (gelukkig) nog een modem zonder Wifi... Dus ik hoef op mn modem geen Wifi open te stellen om toch gebruik te mogen maken van die hotspots (alhoewel ik nog steeds wel opnieuw moet inloggen sinds ze naar ziggo overgegaan zijn, dus zo veel gebruik ik het nou ook weer niet)..
Wat maakt dat uit? Dat je wel of geen WiFi hebt? Het is een volledig gescheiden netwerk die hotspots. Jij als eindgebruiker merkt er niks van. Niet qua signaal en niet qua bandbreedte.
Ik heb dat gewoon laten uitzetten bij ziggo. Al was het vooral vanwege de onstabiliteit van de crappy standaard router.
tja, maar dat uitzenden is wel weer een extra wifipoint op een plek waar het toch al druk is... EN dat gescheiden wifi kost ook weer extra stroom en nog meer straling..
uhh, bij de PS4 is een grotere met een hogere rotatiesnelheid optioneel, je kunt immers zelf de HDD vervangen...
uhh, bij de PS4 is een grotere met een hogere rotatiesnelheid optioneel, je kunt immers zelf de HDD vervangen...
Moet je alleen wel even rekening houden met je koeling en hitte generatie.
Als je natuurlijk echt stil, koel en snel prefereert, dan schroef je er een SSD in. Maar ja ... grote SSDs zijn nog steeds behoorlijk duur.
Of je doet het zoals ik en je neemt een 3.5inch SSHD van 4TB en propt die in een externe behuizing met een eigen voeding. Werkt stabiel, snel, stil, koel en de prijs blijft ook binnen de perken voor die eigenschappen.

Het vergt alleen wel wat geknutsel aan de PS4 als je de kabel mooi weg wilt werken. (Ik heb een klein gootje aan de binnenkant van de afneembare cover gemaakt)
Hmm... da's eigenlijk niet eens zo'n gek idee als je het netjes weggewerkt kunt krijgen.
Yep, nog steeds erg duur, maar het is wel mogelijk ;)
Dat lijkt me nogal aannemelijk, zoals R4gnax ook al zegt. Persoonlijk heb ik liever deze versie en dan wacht ik nog wel even totdat de 2Tb variant betaalbaar is. 7200RPM vs SSD is een non-issue.
Alleen zijn er niet veel HDDs in dat formaat die boven de 5400RPM gaan.
Hoezo? Klik hier

Er zijn ontzettend veel 7200RPM schijven in omloop. Elke high-end laptop gebruikt deze als ze nog geen SSD gebruiken. Maar ze zijn warmer en iets luider...
En nauwelijks sneller.
Bwa, als ik zelf test met 2 schijven waar identiek dezelfde inhoud opstaat, dan haal ik
-------------- 5400RPM ------------ 7200RPM
Seq Wr-------76.1MB/s ------------ 114.3 MB/s------------ +50%
Rdm Wr-----1300 kB/s ------------ 2 MB/s ----------------+54%
Seq Rea---- 78.2MB/s ------------ 121.3 MB/s------------ +55%
Rdm Rea-----542 kB/s ------------ 772.4 kB/s ------------ +42%

Ik wil niet zeggen dat dit nu voor iedereen en altijd zo is, maar dit is een eerste simpele test, waarbij ik nu toch een redelijk verschil zie.

[Reactie gewijzigd door Kerberos84 op 7 juli 2015 15:23]

Als je mensen hoort klagen over trage laptop dan komt het gewoon door de 5400 rpm. Het is gewoon te weinig om een beetje normale performance uit te halen. 7200rpm en daarna met groot verschil ssd zorgt gewoon voor veel betere performance of je laptop en dan is zelfs merkbaar onder standaard gebruik.
Er zijn ook zat laptops met nog tragere schijven. 4200 rpm bijvoorbeeld.
Features toevoegen in een kleine revisieupdate is een consolefabrikant niet gebaat bij. Dit zorgt namelijk voor een versplintering van het platform, wat de ontwikkeltijd vergroot.
Is 5 GHz dan een nieuwe feature of gewoon iets bredere ondersteuning voor een bestaande feature?
Ik neem aan dat developers niets hoeven te doen op het gebied van Wifi aansturing. Voor een developer is er een internet verbinding of niet. Of de gebruiker nu via kabel of wifi connecteert maakt voor een developer niets uit. Deze moet toch al rekening houden met verschillende latencies en internetsnelheden. Sony moet alleen zorgen dat de drivers goed functioneren en dat het configureerbaar is voor de eindgebruiker in de UI.
En toch zijn er bij de PS3 redelijk wat verschillen tussen de hardware, en dan heb ik het nog niet eens dus over de PS2 chips.. Maar in doorsnee valt het verschil allemaal mee, is meestal in iedergeval niet zozeer gamerelated..
Tsja waarom je dat zou willen weet ik niet...

Voordeel 5Ghz: hogere snelheden, minder storing van andere wifi netwerken omdat ze veelal op 2,4 zitten. (2,4 gaat volgens mij tot 200mbps min 10% dat haalt PSN lang zal zijn leven niet haha)
Nadeel 5Ghz: minder ver bereik.

Ik heb de xbox one in de woonkamer bekabelt aangesloten ( nog altijd het beste ), stel je zou thuis wonen (playstation op je slaapkamer een verdieping hoger) of een apparte game kamer dan lijkt mij nog altijd 2.4ghz het beste aangezien dat bereik een stuk verder gaat. Daarbij ( ik heb de ps4 ook gehad ) zijn de download / upload snelheden via het PSN toch zwaar beroerd dus waarom je meer power zou willen hebben weet ik niet?
Bij de xbox merk je het verschil wel tussen bekabelt en wifi maar dat komt puur doordat de download / upload snelheden via de xbox veel hoger zijn

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 7 juli 2015 11:30]

Woon in een appartementen complex en 'regulier' wifi is hopeloos. Ik ontvang zomaar 30 wifi signalen en zowel kanaal 1, 5 als 11 is overbezet. Diverse tools geprobeerd, maar die geven allemaal aan dat alle kanalen te vol zitten. Regulier internet werkt al bijna niet, laat staan gamen of streamen.

Toen over gegaan naar 5 Ghz, en voila supersnelheid slechts 2 anderen op deze frequentie.

Dat de PS4 als 'next-gen' product geen 5 Ghz ondersteund is echt een misser, ik heb voor de playstation 15 meter kabel en kabelgoot moeten aanschaffen en 2 muren moeten doorboren.

Beetje jammer!

[Reactie gewijzigd door xchristox1 op 7 juli 2015 12:19]

Oké ik begrijp hem ja, ja is zeker een misser, daar waar de xbox one dat wel gewoon ondersteund. Maar goed daar heb je uiteraard niks aan..
Je zegt kanalen 1 5 en 11. Ik hoop dat je 1 6 en 11 bedoelt.
pfff, je console moet je gewoon sowieso aan draad pluggen, waarom je uberhaupt zo nodig aan een brakke wifi verbinding wilt koppelen is voor mij een raadsel..
Via 5 Ghz haal ik de volle snelheid van mijn abbonnement ( 120 mbit ) op mijn PC, latency nagenoeg hetzelfde als bekabeld.

Dus waarom kabel?
Omdat het verschilt per huishouden. Ik haal op 5GHz in mijn huis gewoon de volle 120 Mbit. Maar mijn ouders hebben een waardeloze WiFi door een oud lel van een huis. Net een bunker, ook qua gsm signaal. Plus kabel valt nooit zomaar weg en verminderd niet ineens qua signaal.
Hahah jah snap ik! De vraag 'waarom kabel' was meer gericht op mijn eigen situatie :)

Ik kan me zeker wel voorstellen dat het niet altijd goed werkt, zelf ook genoeg meegemaakt en de kabel maar weer erin gestopt.
Ah oke :-).
Ik heb zelf voor de PS4 wel de kabel erin, en voor mijn HTPC (die ook fungeert als webserver en virtualisatie op afstand) ook. Niet omdat ik problemen heb met Wifi, maar omdat het gewoon voor je gevoel stabieler is. Je kan er gewoon vanuit gaan dat het blijft functioneren.

De rest gaat allemaal via Wifi.
Raadsel? Waarom zit je vast aan een prehistorische ethernet kabel? Ik heb geen zin om m'n huis vol te leggen met die troep als er al jaren goede stabiele draadloze alternatieven zijn. Dat groepje console gamers die zichzelf nog steeds voorhouden dat je met een kabel merkbaar minder latency zou hebben kan gewoon hun kabeltje blijven gebruiken.
SOrry hoor, maar die 5Ghz komt amper tot niet door mijn dikke betonnen muren/plafonds(de 2.4 overigens ook niet), en om nu overal extenders te moeten hangen........
Ik denk dat een kwaliteit basestation je heel veel kan helpen (dat is dus niet de Sitecom bij mediamarkt maar een Ubiquiti / Apple Airport Extreme / soortgelijks die 150+ euro kost). Tenzij je echt in een enorme villa woont, dan houd het inderdaad op en moet je denken aan meerdere basestations of inderdaad kabels.
Laten we met zijn allen concluderen dat geen situatie hetzelfde is en dat soms 2.4 Ghz prima werkt, en dat je in drukke omgevingen beter op 5 Ghz kan werken. Zijn de muren te dik of wil je geen loss in signaal of latency dan knal je lekker een kabel door je huis heen.

Helaas heeft de PS4 niet alle opties, en dat is jammer.

Eind goed al goed, we hebben allemaal gelijk :P

[Reactie gewijzigd door xchristox1 op 8 juli 2015 10:28]

Powerline adapters bieden hier uitkomst.
Features toevoegen doen ze waarschijnlijk pas als ze een "echte" update doen, met de chip op een kleiner, zuiniger proces, waardoor de hele console kleiner kan. Misschien ook een h265 decoder erop, eventueel hdmi2.
Meestal worden hardware features aangebracht in de vorm van add-ons of losse hardware, denk aan de Expansion Pak van de N64, de Analog Sticks van de PSX en de ethernetmodule van de PS3, die in een beperkt aantal gevallen standaard zijn geworden.
Er is maar één goeie verbinding om te gamen en dat is ethernet.
Dit is meer een nieuwe revisie, dus niet een soort van PS3 Slim of Superslim wat een compleet nieuw model was. Wanneer er echt een nieuw model aangekondigd gaat worden (PS4 Slim?), dan pas zie ik Sony wat doen aan de 5Ghz ondersteuning.
Heel erg gemiste kans. Voor mij eigenlijk al reden om hem niet te halen. 2,4 Ghz is zo goed als onbruikbaar in een appartementen complex, enorme lag en traag en ethernet kabels trekken ben ik in 2010 al mee gestopt. Gewoon 5 ghz AC en N en apparaat is klaar voor de komende jaren, nu is het nauwelijks beter dan de PS3.
Boeit ook heel weinig met die download snelheden bij Sony en kornuiten.
Grootste ergenis bij dit ecosysteem
Boeit enorm veel. Wil je je thuissituatie op 5GHz zetten zodat je o.a. minder last van je buren hebt, kun je alsnog een 2.4Ghz openhouden voor een enkel apparaat.

Zo werkt bij mij thuis alles op 5Ghz, behalve de desktop in de werkruimte. UPC modem kan geen dual broadcasting aan, dus dan maar weer terug op 2.4Ghz.
Die is echt een drogreden. Moet een fabrikant maar alles aanpassen omdat jij zelf daar geen moeite voor wilt doen?

Je kan zelf een dual band router gebruiken. En/of gewoon een kabel trekken. Iets wat meestal toch al gedaan wordt omdat gamen via wifi toch nooit lekker gaat.
Nou ja 5GHz niet ondersteunen in 2015 is natuurlijk knullig. De 2,4 band zit vaak zo vol met andere netwerken en storing dat het in in een drukbevolkte wijk niet meer goed gaat werken.

Gamen via WiFi kan trouwens prima, mits je een fatsoenlijk netwerk hebt liggen. Haal zelf gewoon 120mbit(max snelheid internet aboo) over WiFi, en de ping is slechts 2ms hoger dan bedraad,

[Reactie gewijzigd door !mark op 7 juli 2015 11:42]

Volledig mee eens, en heb volgens mij hetzelfde abbo als jij :P Idd latency scheelt maar 1 of 2 ms.
Dan koop je een router vanaf 30 euro, die wel simultaan beide banden gebruikt...
Zit je weer met extra routers te kloten, krijg je extra stroomverbruik wat de voordelen van deze Playstation variant weer weg streept.

Waar Apple nieuwe technologieën te snel wilt doorvoeren, loopt Sony wat mij betreft wat te ver achter.
Vergelijk je een hardware-bouwer met een console?

Belangrijkste eis bij minor-changes is dat het eerste model hetzelfde doet als het meest recente model. En niet alleen richting gebruikers, maar ook richting ontwikkelaars.

Je ziet dat game-ontwikkelaars gedurende de cycli van een console steeds betere games kunnen uitbrengen omdat ze de hardware steeds efficiënter gebruiken en alle gebruikers van een generatie kunnen daar van genieten.

Dat is een essentieel verschil tussen consoles en PC, maar ook tablets als Android waar het maar afwachten is hoe een spel precies reageert.
Wat maakt het voor een game ontwikkelaar nu uit of de eindgebruiker zijn 2.4Ghz antenne of zijn 5Ghz antenne in gebruik zou hebben? Voor hun is internet toch internet?

Welke vergelijking tussen hardware-bouwer en console bedoel je? Bedoel je op mijn apple opmerking? Dat heeft betrekking tot de USB poort van de nieuwe MacBook. Leuk dat je het ondersteund, maar ondersteund de huidige technieken dan ook nog in dit model. Net zoals ik bij een console graag zowel een 2.4Ghz antenne als een 5Ghz antenne zou zien.
het zou kunnen dat ze niet voor de 5GHZ hebben gekozen omdat de PS-Vita en de PS-TV ook niet op 5Ghz verbinden dit inverband met de Streaming verbinding tussen de apparaten?
Hmmz, dan zou je alsnog 2 kanalen tegelijkertijd open moeten hebben. Dat zou wel eens heel goed de reden kunnen zijn :)
Hou toch op man, het is niet allemaal Apple wat er blinkt. Apple maakt geen consoles. Hebben ze wel geprobeerd, maar zijn daarin jammerlijk gefaald. (Net zoals hoopjes andere innovatieve apple producten by the way)
Met het verkeerde been uit bed gestapt?
Dan koop je toch een gewoon een eigen router die wel fatsoenlijk is(wat die rommel van Ziggo/UPC vaak niet is)

Heb je gelijk een stuk beter bereik ook. Of je zet een ander WiFi kaartje in die desktop(in jouw geval)

Ben het wel helemaal eens dat het niet hebben van 5GHz ondersteuning in 2015 een belachelijke zet is van Sony

[Reactie gewijzigd door !mark op 7 juli 2015 11:36]

Er zit hier een lan kabel in en dat helpt ook niet voor de downloadsnelheid.
Wifi werkt net zo slecht/goed.
gaan ze dit model ook daadwerkelijk als een nieuw model in de markt zetten, met andere woorden, stel dat ik over 2-3 maanden een PS4 aanschaf ( via een webwinkel in de pricewatch ), zie ik dan in 1 oogopslag dat het om het nieuwere zuinigere model gaat of blijft dit gewoon de "standaard PS4" en moet je maar geluk hebben met welk model je geleverd krijgt ?
Hoewel het ontwerp van het koelsysteem van de nieuwe PlayStation 4 onveranderd is ten opzichte van het bestaande model

Dus je zal toch echt naar de serie/typenummers moeten kijken. Voorgaande revisies van de PS3 waren altijd gecombineerd met schijfgrootte, dus 20/40/60 (en dacht 80GB) was erg herkenbaar. Ik had verwacht dat ze meteen met 1TB zouden komen, duidelijke scheiding in de 2 modellen, zoals XBO met 1TB doet (maar afaik geen gewijzigde zaken heeft).

[Reactie gewijzigd door SinergyX op 7 juli 2015 11:26]

Revisions zullen niet aangegeven worden en dan moet je inderdaad geluk hebben. Gelukkig kan je het wel aan de doos zien of het een nieuwer model is.

Zolang het design/vorm van de console niet word aangepast dan gaan ze het ook niet grootschalig kenbaar maken. Neem de xbox360 Revision als voorbeeld :)
De oude zal gewoon verkocht blijven tot die op is, dus je moet dan geluk hebben welke je krijgt.
Of je zou de webshop kunnen mailen om te vragen welke ze hebben, dit kunnen ze op de doos zien.

Ze zullen echt niet alle oude versies direct terug sturen dat is zonde, dus beste is dan even navragen.
Hardware blijft altijd verbeteren zelfs in consoles de slim modelen van de xbox360 en ps3 waren ook een stuk beter. Het is fijn voor latere aanschaffers dat er niet word stil gestaan.

Ik zal ongetwijfeld aan het einde van de lifetime, zoals ik altijd doe, het laatste model gebruiken ter vervanging van het eerste model. Ik speel zelf nu ook nog heel veel op de PS3 en die was origineel (PHAT) niet echt mooi ^.^ gelukkig is de ps4 kwa uiterlijk altijd al top geweest, dit blijft onveranderd.
Ik heb de Phat edities altijd mooier gevonden dan de slim versies, ik heb ook nog mijn ps3 phat juist en niet ingeruild voor een lelijke slim versie.

De phat versie heeft nog gewoon mooi speler die schijfje in slikt in plaats van lelijk klepje, hij glimt mooi maar ja dit is persoonlijk.
De Slim zal misschien wel stuk zuiniger zijn dan mijn phat editie(laatste versie met 40GB), maar voor die 1ne keer dat die nog aan staat maakt mij dat niet uit.

Mocht mijn ps3 er nu mee ophouden dan koop ik wel een slim of super slim model, maar zolang die het doet vind ik het prima.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 7 juli 2015 11:33]

Vond de phat ook mooier, 1 probleem was dat ik de ps3 rechts van de tv had staan waardoor ik altijd tegen de lelijke achterkant keek.
Mijn slim heeft geen klepje, maar een cd-gleuf.
Ik was even in de war met de super slim variant, deze heeft een schuif klep.
uhh, de phat is nog steeds de mooiste playstation tot nu toe IMHO.. mag hopen dat je dan niet voor de superslim gaat, want dat is echt een walgelijk design, zeker vanwege de handmatige toploader met zn plastic kapje...
tja, en beter? in verbruik misschien, maar de 1ste (US) PS3 is toch nog steeds de beste van allemaal qua functionaliteiten, EN mediaslots EN full PS2 support..
Vooral dat deze stiller is is een aangename aanpassing. Vooral met dit warme weer klinkt de PS4 soms als een stofzuiger!
Mijn kamer was van de week 30+ en die ps4 hield gewoon zijn mond hoor :O nou staat die van mij ook niet heel erg ingepakt maar toch ook in een kast.
Die van mij was ook rustig. Misschien wel een vershil tussen CUH-10xxA en CUH-11xxA series. Ik heb een 11xxA variant.
x2, vooral als je de PS4 in een (open) kastje hebt staan, dan blijft hij maar blazen.
Hoe komt het eigenlijks dat consoles zo veel zuiniger zijn dan game pc's?
Het is geoptimaliseerde hardware; het doet niets meer dan games draaien. Je hebt geen 14 usb aansluitingen, 6 audio I/O (8-kanaals out, mic in, line in; front headset, mic en line-in), 1-2 netwerk aansluitingen, 10 SATA/ATA aansluitingen, enz: Al die dingen kosten stroom volgens mij, zelfs wanneer je ze niet gebruikt. Verder, ze hebben simpelweg niet al te zware hardware. Een PC met dezelfde hardware als een console valt volgens mij niet eens echt meer onder de term "game PC".

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 7 juli 2015 12:54]

Efficiency van de hardware en hoe dit werkt met elkaar. Neem een Fusion of Apu, waar alles ook onboard is, verbruiken die ook relatief weinig. Vergeet ook niet dat een PC in ruststand ook niet bijzonder veel verbruikt, maar bij fullpower wel een enorm stuk krachtiger is dan een console.

APU's zijn an sich in een PC ook behoorlijk zuinig, het is pas wanneer jij flinke videokaarten gaat inzetten, het totaal verbruik flink omhoog gaat, maar dan ga je een 4L V8 vergelijken met een 1.2 Eco motor.
Dat niet glossy plastic lijkt mij wel iets fijns, piano zwart gelakte electronica is best wel ouderwets tegenwoordig
Misschien moeten ze weer hip beige gaan gebruiken :+

Ik snap die obsessie met de looks van een apparaat niet zo. Wat dat betreft was een CDTV ideaal: Paste mooi onopvallend tussen de rest van de audio/video apparatuur.
Een stuk praktischer dan al die apparaten die er mooi uitzien maar niet handig neer te zetten zijn.
(En ik kijk meer naar de output van een apparaat dan het apparaat zelf)
Anoniem: 614
@JAVE7 juli 2015 18:06
Zie de Xbox One. Die past wel mooi tussen de andere apparaten.
Een van de redenen dat bij mij de Xbox One gebleven is en de PS4 weggegaan is.
Zelf vind ik veel producten van Sony qua design erg mooi, de uitzondering hierop zijn de Playstations. Maar ook bij andere merken zie je dat spelcomputers vaak een afwijkend design hebben waardoor het niet bij andere audio en video apparatuur past.
Netjes dat sony dit doet, maar de limited editions van onder mgs zijn nog steeds het oude model, volgens mij is de 1 tb versie ook nog het oude model, maar dat weet ik niet zeker.
Ik denk dat de 1TB's juist de nieuwe zijn..
Nee, de compleet zwart matte met 500 gb is sowieso dit nieuwe model, de 1 Tb versie die nog wel een stuk glimmend is weet ik het niet.
Aan passingen van binnen klinken goed, maar dat aanpassingen buiten juist minder. Ik heb de niet glossy kant altijd nogal een goedkope plastic look gevonden, waarbij het glossy deel het geheel ophaalde en juist een wat kwalitatiever beeld gaf.

Laten we hopen dat de trend blijft en zowel de Xbox als PS4 ieder jaar zuiniger worden. Daar schieten ze toch beide wat te kort vind ik. Vooral in stand-by.
Yep, ik ben het helemaal met je eens, door het weglaten van het glossy ziet er er meteen weer een stuk goedkoper uit.. Maar zo slecht als ze met de PS3 superslim hebben gedaan mag ik hopen dat ze dat nooit meer doen, die designer (EN degene die het goedgekeurd hebben) moeten ze meteen op straat zetten, zo'n handmatige toploader kan gewoon niet meer in deze tijd..
Gelukkig kan je zo'n hddbay cover wel los krijgen.
Ik heb een xbox 360 en nu ook een PS4, ben dus overgestapt, bewust niet gekozen voor een Xbox one.

Het geluid valt me wel tegen van de PS4, mijn xbox 360 is een stuk stiller. Ben wel benieuwd of de xbox one dan ook een stuk stiller is.
Wel fijn dat Sony hier aan werkt. Kennelijk zijn er ook andere verbeteringen denkbaar tijdens het productie proces als ik deze blog mag geloven http://www.nick-prosch.de/?p=5374

Hoe kan ik trouwens thuis controleren welke revisie ik heb?
er staat een sticker met een serienummer er op, daar staat meestal ook het modeltype bij (en op de doos staat het ook)..
thanks, vanavond eens kijken. Gelukkig minder complex dan ooit bij de xbox 360.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee