Razer Phone 2 heeft rgb-logo en waterdichte behuizing

Razer heeft zijn tweede smartphone gepresenteerd. Ten opzichte van de eerste heeft de Razer Phone 2 een rgb-logo op de achterkant, waterdichte behuizing en een helderder scherm, zo claimt de fabrikant.

Het Chrome-logo aan de achterkant van de smartphone kan oplichten in kleuren die de gebruiker zelf in software kan definiëren. Bovendien is het logo in gebruik als notificatieled die bij bepaalde meldingen in bepaalde kleuren kan oplichten. Het logo van de vorige Razer Phone kan niet oplichten.

Razer gebruikt nog altijd een 5,7"-scherm met 16:9-verhouding en resolutie van 2560x1440 pixels. Ten opzichte van de vorige generatie moet de helderheid flink hoger zijn en een helderheid bereiken van 580 nits, tegenover rond 400 nits voor de vorige generatie. Daarmee is de Razer Phone 2 de enige high-end smartphone van dit jaar met 16:9-scherm. Het is ook de enige smartphone met een dynamische refreshrate die tot 120Hz komt.

De behuizing is nu van glas aan de achterkant en dat maakt draadloos laden mogelijk. De behuizing heeft een ip67-rating gekregen. Koeling gebeurt nu via een vapor chamber, die de Qualcomm Snapdragon 845-soc koel moet houden tijdens gaming. Razer heeft daar weer 8GB aan lpddr4x-geheugen en 64GB aan opslag bijgestopt. Ook de accu heeft met 4000mAh dezelfde capaciteit.

Razer zegt de camera's te hebben gewijzigd en het gaat nu om een primaire 12-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie en een reguliere beeldhoek en een 12-megapixelcamera met telelens voor optische zoom. De Razer Phone 2 gaat deze maand in de verkoop voor 849 euro.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

11-10-2018 • 06:34

88 Linkedin

Reacties (88)

88
82
46
4
0
20
Wijzig sortering
Het grootste probleem waar Razer tegenaan loopt is het feit dat de games op Android zicj qua optimalisatie nog steeds niet kunnen meten met diezelfde soort games als op iOS.
Daarnaast is eenn 120hz scherm leuk, maar als praktisch geen enkele game hier gebruik van maakt, heb je er, buiten het browsen, weinig aan.

Het is wel mooi om te zien dat Razer een realistischere prijs vraagt en zich niet opeens deel wil uit laten maken van de €999+ smartphoneclub...

[Reactie gewijzigd door MazeWing op 11 oktober 2018 06:42]

Hier een leuke video over de struggles dat Epic had om Fortnite op Android te releasen.

Dan heb je van Anandtech een leuke stukje over render verschil tussen Mali en adreno gpus.

Dat laatste is vooral in Nederland van belang, want bijna alle Android flagships die hier verkocht worden, hebben juist een Mali GPU, want ze draaien op Exynos of Kirin, en elke fabrikant heeft dan weer een andere driver versie... Voor de Qualcomm wereld is dat veel simpeler en lijkt er op dat games veel betere optimalisaties hebben voor Adreno gpus.

Edit:

Point being, het is nog steeds een ramp wat optimalisatie voor verschillende hardware betreft, maar hopelijk was de samenwerking tussen OEMs, arm en Epic ook een wake-up call voor ARM om OEMs te stimuleren om drivers te updaten.

[Reactie gewijzigd door Luinwethion op 11 oktober 2018 08:07]

In wat voor een vorm heeft 120Hz voor een nut tijdens browsen?
Als je Apple mag geloven zit de content dan aan je vinger geplakt ipv dat het reageert op je vinger beweging.

Ik zie inderdaad wel flink verschil tussen mijn iPad Pro en Pixel 2 XL op dit vlak, maar ik weet niet in hoeverre de refresh rate daarvoor verantwoordelijk is.
is dat niet het gevolg van latency tussen de aanraking en het verwerken ervan? de framerate heeft meer invloed op het aantal stapjes in een beweging.
Helemaal waar. Het is wel zo dat de latency beïnvloed wordt door de frame rate. Want als het frame net na het tekenen klaar is, moet toch gewacht worden tot het volgende frame getoond wordt. Bij 60fps betekent dat in het slechtste geval 16.66 ms wachten. Dat is best veel. Dus de framerate verdubbelen zal die wachttijd gemiddeld halveren. En daar zal dus in het geval van 60 naar 120hz gemiddeld ~4ms van de latency afgeschaafd kunnen worden en in de extreme gevallen zelfs 8ms.
uiteindelijk zorgt framerate ook voor latency.als je een framerate van 1fps hebt zit je namelijk automatisch ook aan een latency van minimaal 1 seconden bij een constante scrollsnelheid.
Ja, maar bij 120 dan heb je waarschijnlijk meer latency dan 1 frame, dus wat dat betreft heeft het weinig voordelen denk ik.
Dat laatste is een combinatie van alle hardware/software tussen je vingerbeweging en weergave: touch, processor, OS, gpu, scherm.
Toevallig gisteravond gebruikte ik weer eens een app van Korg, iMS20 op een iPad Pro met 120Mhz verversing waarbij mij op viel dat het bedienen van de knoppen bepaald niet meer zo gemakkelijk was als voorheen. Had ik op een iPad 2 van jaren terug nooit last van.

Heel apart. Zal er een vraag over stellen op het Audiobus Forum. Daar zitten tig developers van apps voor iOS die synths etc. ontwikkelen.
Is het niet zo dat het scrollen vloeiender gaat en dat fijn is voor de oogjes?
Ja dat is het, verversing snelheid. Leest en kijkt prettiger.
Zo werkt een LCD helemaal niet.
T.net anno 2018 is niet meer voor Tweakers die tenminste nog weten hoe een LCD werkt.
Niemand zegt dat die zaken niet bestaan.

Verversingssnelheid heeft een invloed op de vloeiendheid van de bewegingen. Dat geldt voor alle schermen ook voor LCD.

De opmerking 'zo werkt LCD helemaal niet' slaat hoogstwaarschijnlijk op het feit dat het scherm van een LCD niet knippert maar alleen bijgewerkt wordt als het ook daadwerkelijk verandert. Echter als je aan het scrollen bent verandert het scherm de hele tijd en wordt de verversingssnelheid wel degelijk een bottleneck. Dus ja voor e-readers maakt het niks uit. Voor alle bewegende beelden gewoon wel.
Dat scrollen moet gebeuren door input en die input kent vaak belachelijke latency. Dát is de reden dat het niet vloeiend loopt of stroperig voelt. En dan is er nog stutter, want ook daar hebben veel telefoons nog altijd last van als er wat harder gewerkt moet worden.

Verder is er sprake van diminishing returns des te hoger je gaat met je FPS/hz. Lagere latency heeft daar geen last van. Maw er zijn belangrijkere zaken dan 120hz en dit is eenzelfde cijfertjesrace als de megapixel race en de resolutierace. Minieme verschillen die mooi bekken in de marketing maar concreet weinig opleveren. Je moet immers wat, om een toestel van krap duizend euro te laten opvallen...

In een 60 versus 120 hz discussie over PC gaming was en is het ook zo dat het merendeel er totaal geen behoefte aan heeft. Het is een niche. Waarom zou dat voor een totaal niet tijd-kritische handeling als 'scrollen' dan opeens wel zo relevant zijn?

[Reactie gewijzigd door Vayra op 11 oktober 2018 17:09]

er zijn belangrijkere zaken dan 120hz en dit is eenzelfde cijfertjesrace als de megapixel race en de resolutierace.
Eens, behalve dat we met de FPS er nog lang niet zijn.
120hz is werkelijk waar voor alles een verbetering. Zeker het scrollen, alles gaat vloeiender en het voelt heel prettig aan.

Ik heb zelf een 240hz scherm en als ik deze terugzet naar 60hz, dan is het echt een wereld van een verschil.
Dan gaat je 60hz scherm zeker als dikke stront door een trechter.. :D
beeld is rustiger als je scrolled
Tja, 240Hz is "nog rustiger"?

Mijn punt is dat ik mij nooit specifiek geërgerd heb aan 60Hz.

Daarnaast komt het alleen voor tijdens het scrollen, meestal staat met het lezen het beeld gewoon stil.

Het is zelfs zo dat veel films op 24Hz geschoten zijn, en daarmee een (objectief) dromerige/sfeervoller beeld geven.

Daarnaast kan ik met niet echt voorstellen dat er iemand is die vindt dat je per se 120Hz moet hebben op een telefoon om wat door Tweakers/Facebook heen te scrollen, en dan heb je toch liever 60Hz en een langere batterijduur (omdat je je scherm minder vaak hoeft te updaten?)
Je MOET het ook niet hebben, het is een optie.
Je hebt ook geen camera van samsung s9 nodig voor goede fotos te nemen, die s8 kan dat ook goed, maar toch hebben ze de camera verbeterd.
Dat is dan mooi want het browsen is precies wat ik het meest doe op mijn smartphone. Daarna Whatsapp en bellen.
Dan voldoet bijvoorbeeld een Galaxy S8 die inmiddels de helft kost prima voor je. Idem een aantal mooie Nokia's.

Man man, wat durven ze een klap geld te vragen zo'n lelijk ding.

[Reactie gewijzigd door dafallrapper op 11 oktober 2018 07:22]

Een Huawei p smart is dan ook ruim voldoende, ben je wat 150 - 200 kwijt? Prima toestel met prima specs en goed vlot
Hoe zitten de Huawei's qua updates?

Worden die een behoorlijke tijd ondersteund of is het na een jaar klaar?

[Reactie gewijzigd door Bongoarnhem op 11 oktober 2018 09:23]

Heb die van mij nu 2jaar ruim en krijg sws nog elke week/maand beveiliging updates en Android is sws een versie omhooggeholpen, weet niet of ze dat nog een keertje doen. Zou wel leuk zijn opzich. Wel tussendoor nog andere updates vanuit Huawei zelf zo als face unlock en dergelijke maar dit is onafhankelijk van Android zelf.
De Huawei P Smart zit in het Android Enterprise Recommended programma, dit betekent 3 jaar lang security updates binnen 90 dagen en minimaal 1 Android versie upgrade (O/8 naar P/9 in het geval van de P Smart).
Dat bedrag vroegen ze ook voor de s8 toen die net uitkwam, deze zal ook in prijs zakken komende jaren.
Daarnaast is eenn 120hz scherm leuk, maar als praktisch geen enkele game hier gebruik van maakt, heb je er, buiten het browsen, weinig aan.
Een framedrop naar 40fps zorgt op een 120hz display voor 40hz, waar dit op een 60hz display resulteert in 30hz. Dat kan wel degelijk een groot verschil maken.
Ligt er natuurlijk aan of het scherm mee synct met de framerate. Als dat niet gebeurt draait je scherm wel gewoon op 120hz terwijl je maar 40fps hebt.
Bij Android is er altijd sprake van een V-Sync.
Dank voor de lijst. Die lijst stamt wel uit april, dus daar is vast nog meer titels bijgekomen.
Het is niet alleen optimalisatie, maar ook dat Android game developers nog amper VulkanGL ondersteunen, terwijl dit toch alweer een tijdje beschikbaar is. Onder iOS heb je dan Metal wat er voor zorgt dat games vloeiender kunnen lopen. Onder Android is dat VulkanGL, maar ja als geen hond het ondersteunt.
De lijst met 120 Hz games is inderdaad summier.
Het is wel mooi om te zien dat Razer een realistischere prijs vraagt en zich niet op eens deel wil uit laten maken van de €999+ smartphoneclub...
Pardon?
Dus jij vindt deze prijs wel okay?
Ik vind het veel te duur.
Met dezelfde specs, kan ik voor de helft van dit geld, makkelijk bij vele andere A-merken terecht, oa CAT bijvoorbeeld.
Ik vind het belachelijk duur.
Nou ja je kunt niet zeggen dat het niet tegen een stootje kan... En ook geen bendgate perikelen :)

Ik denk dat A-merk als term uberhaupt aardig aan inflatie onderhevig is. Een beetje zoals in de supermarkt.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 11 oktober 2018 13:14]

Ben je nu echt verbaasd omdat iemand een andere mening over prijs heeft dan jij?
IP67 is niet waterdicht, maar waterbestendig. Ik vind dat een heel belangrijk verschil :)

Hier wordt het een en ander uitgelegd

[Reactie gewijzigd door Farhadje op 11 oktober 2018 15:20]

Misschien niet geheel onbelangrijk welke Android versie? 8 of in middels 9?
Ik denk Android 9 en zo niet, dan zal het Android 8 zijn met beschikbare upgrade naar 9. Tenminste dat mag je verwachten.
Volgens de site van Razer met Android 8.1, inclusief pre installed Nova launcher
De Razer Phone 2 wordt geleverd met Android 8.1, volgens de productspecificatie op de site van Razer.
Dit ziet er nu al uit als een betere deal dan de nieuwe Pixel 3 (die ik graag had willen kopen maar nu laat schieten vanwege die exorbitante prijzen)
Iemand die mij kan vertellen hoe Razor het doet qua Android schil? Gooien ze er veel meuk overheen? En wat doet dit met hun update beleid?
Volgens mij geen of een hele minimale en leveren ze nova pro mee.
Qua android zitten we nu op 8.1 ( razer phone 1) helaas nog wel op de beveiligings patch van 5 mei. Qua OTA updates vind ik ze een beetje waardeloos. Toestel komt zonder enkele bloatware en heeft de Nova Launcher (pro versie) right out the box.
Dit voegt wat toe aan het artikel dus zou je graag een +2 willen geven maar
"Reacties op je eigen reactie kan je niet modereren."
Maar het gaat om het idee.. dus bij dezen: +2

Thanks voor deze informatie
OnePlus 6 is een mooi alternatief :)
Jup.. maar die heeft een notch :/
Ik wil graag een opvolger voor mijn S7edge..
Een highend telefoon zonder notch (kwestie van smaak) met 3,5mm jack.. nou succes dan dit jaar..

Ik begrijp ook echt niet dat Razer GEEN 3,5mm jack heeft toegevoegd. Juist op een 'gaming' telefoon (al noemen ze dat zelf niet zo) kan ik me voorstellen dat je aan het gamen bent aan de oplader (want het ding is binnen no time leeg volgens GsmArena en Mkbhd) met je koptelefoon op (om anderen niet te storen)..
Maar dat gaat dus niet met een enkele usb c poort. Optioneel was een tweede usb-c (met 3,5mm verloop) een optie geweest.. maar ook dat zit er niet op.
Volgens de website moet de telefoon in de EU over de toonbank gaan vanaf €849,99.
https://www.razer.com/eu-en/mobile/razer-phone-2/shop
Da's een bijzondere Dollar naar Euro conversie.. al zal de genoemde dollar prijs ($799) zonder belastingen zijn (MSRP)

Edit: Zie nu dat het artikel is aangepast en de EU prijs wel wordt genoemd (dat was vanochtend nog niet zo namelijk)

[Reactie gewijzigd door DonJunior op 11 oktober 2018 09:03]

De dollarprijs is altijd zonder belastingen omdat de verkoopbelastingen per staat verschillen ;)
I know, dat had ik initieel getypt.. maar MSRP is eigenlijk de samenvatting van deze zin.. dus ik dacht.. als ik MSRP schrijf dan is dat een beetje dubbel op.. nja. Maar dat dus :)
De enige deal breaker bij de eerste Razer phone was de camera. Als hevig Snapchat gebruiker en telefoon fotograaf vond ik dit zonde. Hopelijk zit er nu wel een wat redelijkere camera in. Razer heeft wel een fijn prijsje neer gezet. Rond de start prijs van de Sony xz premium en de Nokia 8 Scirocco. Zeker een telefoon die het waard is om te checken.
En de trilmotor was ook ruk van de eerste
Ik denk dat ik ergens de boot gemist heb. Wat een prijzen weer.
Ja er zijn echt geen telefoons die goedkoper zijn ... oh wacht.
ik hou het ook mooi op €350 max!
genoeg high end toestellen (chinese markt) voor deze prijs ipv €750+
580nits dat is veel beter dan dan de vorige generatie, maar alsnog ver van wat ik optimaal zou noemen, ik gebruik mijn telefoon veel buiten en ik wil dat op een comfortabele manier doen.
Hoe is 580 nit niet voldoende dan? Dat is al vrij hoog voor een LCD. Ik denk dat je meer last hebt van een spiegelend scherm dan van helderheid - en helaas, maar des te feller de zon, des te meer spiegeling...

[Reactie gewijzigd door Vayra op 11 oktober 2018 13:17]

En wat doen fabrikanten om dat tegen te gaan in mobieltjes? Een heldere scherm, tijdens de zomer heb ik de 1000nits van de G7 goed kunnen gebruiken.
Blijft voor mij kiezen tussen deze of de Asus rog phone. Nadeel van de Razer is het ontbreken van de headphone jack, ben benieuwd of ze dan ook de usb-c naar 3,5mm erbij doen?
Voordelen zijn de ip rating, adoptable storage ten opzichte van de Asus.
Grote vraag is of er ook non removable apps op staan, zoals Facebook bijvoorbeeld? Bij sommige toestellen kun je de app alleen uitschakelen. An sich niet heel erg, maar toch.
Daarmee is de Razer Phone 2 de enige high-end smartphone van dit jaar met 16:9-scherm.
Volgens mij ben je de XZ2 Premium vergeten. @arnoudwokke

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee