Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Netflix stopt met tonen van gebruikersreviews

Netflix gaat bij films en series niet langer tonen welke waardering gebruikers hebben gegeven. Vanaf volgende maand zijn de reviews niet meer te zien, en volgens Netflix zelf is het verwijderen ervan te wijten aan teruglopend gebruik ervan.

Netflix logoDe videostreamdienst heeft dit laten weten in een bericht aan zijn gebruikers, dat onder meer door Gizmodo online is gezet. Tot 30 juli is het nog mogelijk om op de site van Netflix een review achter te laten van een film of serie, maar daarna is dit niet meer mogelijk. Vanaf medio augustus worden vervolgens de reviews niet meer inzichtelijk gemaakt voor gebruikers. Dit geldt voor de desktopversie van Netflix, omdat de reviews op de mobiele apps al niet te zien zijn.

In zijn bericht aan gebruikers laat Netflix weten dat de beslissing is genomen omdat het gebruik van de reviews de afgelopen tijd terugliep. Waarschijnlijk wil Netflix dat gebruikers juist de aanbevelingen van het systeem zelf gebruiken om content uit te kiezen.

Eerder deze week bleek dat Netflix mogelijk een duurdere abonnementsvorm, onder de naam Ultra, wil uitbrengen. Die zou momenteel worden getest, maar geen nieuwe functionaliteit bevatten. De functionaliteit van andere abonnementen zou juist worden verlaagd, waardoor het Ultra-abonnement het enige zou worden waarmee je op vier schermen tegelijkertijd kan kijken. Onduidelijk is nog of en wanneer de nieuwe abonnementsstructuur wordt ingevoerd.

Door Bauke Schievink

Admin Mobile / Nieuwsposter

07-07-2018 • 11:09

252 Linkedin Google+

Reacties (252)

Wijzig sortering
Het werd vast niet meer gebruikt omdat Netflix het eerder al had gesloopt door enkel nog thumbs up en thumbs down aan te bieden.
Review lees ik nooit maar kijk wel altijd naar de score..
Straks moet je alles extern checken of na het zien van de film achter komen dat die slecht is. 8)7
En daar hebben we al sinds jaar en dag IMDB voor.
Ik word er erg moe van om door al die bagger te spitten totdat ik een goede film heb gevonden. Eerder waren de beoordelingen best goed te doen, maar dat duimpjessysteem heeft echt alles verpest.
Ach natuurlijk, ik krijg kritiek terwijl ik ongelooflijk grappig ben. Zonder de twijfel de schuld van trollen. :z
IMDB is zwaar gehyped, alles van Marvel of Nolan stemt men standaard 10. Er wordt ook gestemd zonder de film gezien te hebben en volgens mij worden er ook (fake) stemmen gekocht.

Er zijn zelfs sites waar je imdb votes kunt kopen.
Ik combineer IMDB met Rotten Tomatoes ( evt. ook via de Flixter app te vinden in US play store). Geeft in zijn geheel een beter beeld over een film/serie
Rotten Tomatoes heeft het vaak bij het goede eind. Begrijp Netflix wel, veel slechte meuk dat wordt neergesabeld is niet goed voor zaken.
Dit inderdaad. Bijzonder opvallend is het dat de eigen Netflix films (goedkope producties met voornamelijk B-acteurs) allemaal verbazend hoge ratings hebben. Gelukkig hebben ze altijd het grote Netflix logo op de cover :)
Iemand heeft dmv machine learning IMDB met Rotten Tomatoes en Metacritic vergeleken. Daarbij kwam Metacritic als meest accuraat uit de bus.
Gebaseerd op wat dan? Hoe iemand een film vind is toch zeer subjectief.... dus de vraag is dan accuraat met wat?
Smaak is subjectief. Wat mensen ervan kan vinden kan meer of minder nauwgezet gemeten worden. Dat laatste is wat mij betreft een beroerde classificatie van een goede serie of een goede film of een goed boek, maar het kan gemeten worden en is interessant voor de verkoopcijfers en voor de introductie van nieuwe producten.
Kenners wijken in hun beoordeling internationaal nogal eens af van andere kijkers. Als ik oudere series en kritieken bekijk, denk ik dat die kritieken niet zoveel zeggen. Kwaliteit blijft soms gewoon in de la liggen en pas na jaren komt er waardering.
Metacritic neemt het gemiddelde van andere sites. Dan krijg je inderdaad een betrouwbaardere score.
Toch geeft het mij meestal wel een goed idee... je moet alleen, zoals altijd, niet blind op de score varen. Het geeft een eerste idee. Ik ga vervolgens de user reviews bekijken om een beter idee te krijgen.
Overigens, wat je voorbeelden betreft, dat zijn naar de smaak van veel mensen gewoon ook goede films? Het klinkt alsof je een beetje salty bent dat films die niet jouw persoonlijke smaak zijn (denk ik dan) zo hoog scoren?
Haha ben ik dan nog zo ouderwets dat ik het veelal van een simpele trailer moet hebben? :D
Ik kijk eigenlijk zelden naar de mening van een ander, want net als IMDB enz is het volgens mij allemaal maar de mening van iemand (iets wat mij op gebied van film/muziek totaal niet boeit).
Zoals het voorbeeld van @mkools24 ik heb totaal niks met Marvel en al die kinderfilms/series, dus stel dat die een 10 krijgen dan is de kans heel, heel groot dat ik het een 1 waard vind (gewoon, mijn mening).
Echter vind ik persoonlijk dan weer een trailer vaker pakkend, heb ik bij een trailer zoiets van wow, dan is de kans vaak groot dat ik de film uiteindelijk ook wow vind.

Een ander iets wat ik regelmatig ook belangrijk vind zijn de acteurs, met sommige acteurs heb ik helemaal niks terwijl ik zonder spijt weer films kan kijken van een bepaalde acteur die ik wel goed vind.

Dat Netflix hiermee stopt vind ik dan ook allemaal volkomen logisch, er zijn genoeg mensen die de mening van een ander dusdanig belangrijk vinden dat ze een film/serie gewoonweg niet gaan kijken, ondanks dat die gene het misschien wel een top film/serie zou vinden. Dat Netflix een beoordeling systeem had is mij dan ook nooit opgevallen ^^ Ook hier kijk ik naar de trailer en hoppa dan zetten wij hem aan indien het ons iets lijkt.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 7 juli 2018 13:22]

Ik heb het compleet tegenovergestelde.
Trailers kijk ik niet omdat je dan vaak de halve film al gezien hebt middels spoilers, en IMDB cijfers/reviews i.c.m. of het wel of niet een genre is die mij ligt hebben mij al langs vele goede films/series geholpen.
Trailers kijk ik hoor :)
En soms is de trailer inderdaad genoeg. Ik heb echter ook hele goede trailers gezien waarbij de film vervolgens een snoozefest was, dus het zegt zeker niet alles.
Wat betreft dat andermans mening compleet anders kan zijn dan je eigen mening, ja dat klopt zeker. Daarom kijk ik dus niet alleen naar de rating bij IMDb maar kijk ik de user reviews even door (professionele reviews heb ik dan zelden iets mee, die negeer ik). Door op bijvoorbeeld het taalgebruik te letten en op wat ze specifiek leuk vonden aan de film kun je een heel aardig beeld krijgen. Soms zie je bijvoorbeeld dat films heel verdelend zijn, maar dat de mensen die hem goed vinden meer jouw type mens zijn, of juist andersom.

Overigens hangt het er natuurlijk ook van af met welk doel ik IMDb bezoek hoeveel moeite ik er in stop. Voor een bioscoop bezoek spendeer ik meer tijd aan het krijgen van een idee over de film (hoewel het met wat oefening vrij snel gaat). Als ik een film op Netflix zoek dan werp ik vaak juist wel alleen een blik op de score. Als een film namelijk minder dan een 5 krijgt dan kun je er wel vanuit gaan dat hij niet echt goed zal zijn (niemand koopt slechte votes), en helaas vallen nogal veel van de films op Netflix daar onder. Dat is voor mij dus wel een manier om snel te schiften naar films die misschien de moeite waard zijn in de situatie dat ik op elk moment kan besluiten om wat anders te gaan kijken of doen, terwijl als ik naar de bioscoop ga het alleen al door de reistijd meer weggegooide tijd is als de film tegenvalt.
Trailers zijn zeker niet zaligmakend. Zo zag ik een trailer die spanning en actie beloofde, het zat er vol mee.
Bleek acteraf de enige actie (pakweg 10 minuten) die in de film zat en de film viel ook zwaar tegen.
Precies dit.
Dit is de reden dat ik zelf geen trailers meer (wil) kijk(en). Een trailer is uiteraard gemaakt voor marketing doeleinden. En groot gelijk hebben ze. Maar vaak zie je dat vrijwel alle leuke momenten in die trailer verwerkt worden.

Als ik tegenwoordig wil weten of een film voor mij goed is kijk ik de IMDb score, maar alleen als het genre, de film serie en/of acteurs en regisseurs me aanspreken. Tot nu toe werkt dat voor mij perfect :)
Idd. Soms is de trailer het spannenste van de hele film
Herkenbaar. Net als al die hype berichten op bepaalde "nieuws"sites.

Ik persoonlijk vind imdb wel handig en voor mijn gevoel lukt het altijd voldoende een beeld te krijgen hoe de film zal zijn.
In zijn bericht aan gebruikers laat Netflix weten dat de beslissing is genomen omdat het gebruik van de reviews de afgelopen tijd terugliep.

ik denk ook dat het ondruk van de film industrie is gebeurd!
Dat betwijfel ik ten zeerste. Netflix heeft die functionaliteit al tijden niet meer in zijn apps zitten. En aangezien het grootste deel via de app kijkt, krijg je dus geen reviews meer. Daarnaast kun je alleen nog een thumbs up of down geven ipv een beoordeling van 1-5. Dat komt de kwaliteit ook niet ten goede.

Ik vind veel films wel aardig, geen thumbs down, maar ook zeker niet up.

Ander punt waarom er minder gereviewed wordt op Netflix, is dat mensen niet de moeite nemen om te reviewen. Dat doen ze alleen als de film leuker of slechter is dan verwacht. En dat lijkt me de belangrijkste reden.
Dit inderdaad. Ik wist eigenlijk helemaal niet eens dat het bestond. Ik kijk altijd via de apps op mijn dvd-speler/TV/iPad.

Zelfs als ik het wist zou ik het niet gebruiken, heb er niet echt tijd voor. Ik doe wel steevast de sterren als ik iets goed of slecht vind.
Moviebob is mijn informatiebron voor of een film goed is of niet. :+
Lol, een trailer is zoiets als wc eend. Trailer zegt echt helemaal niks en daarom ben ik blij met imdb + critici reviews gedeeld door 2. Geeft toch altijd een aardig beeld als het verhaal mij aanstaat.

Dus wat mij betreft mogen die scores erbij want ze voegen voor mij zeker wel wat toe.
Een trailer kan iig een globale indruk geven. Uiteraard kan het de plank misslaan, maar elk systeem kan dat.

Als ik geen enkel idee heb wat een titel is kijk ik eerst een trailer. Als het mij dan heel erg aanspreekt kijk ik de film/serie. Als ik dan twijfel ga ik naar rottentomatoes.com. dan weet ik wel wat ik wil.
Trailers kijk ik toch liever niet, bij veel films verraad het al teveel, zeker die 2,5 minuten trailers. Een teasertje is soms nog wel leuk.

En dan heb je nog de kans dat de trailer een rooskleurig beeld geeft en de film tegenvalt of juist compleet andersom.

Zo was de trailer van Dredd 3D om te huilen, ik dacht echt dat het de slechtste film ooit zou zijn. Toch heen geweest, en wat heb ik genoten in de bios. Trailer was zo slecht in elkaar gezet.

Ik kijk op IMDb, alle films boven de 5 zijn eigenlijk kijkbaar, cijfer is ook een beetje genre afhankelijk. Zo scoort een goeie horrorfilm een 6 of 7 terwijl een goeie actiefilm eerder rond de 8 moet zitten.

Het is wel erg storend dat de laatste jaren er een ware opmars is van 1 en 10 sterren stemmers, veelal zonder nuance. Maar vaak staan er ook goeie genuanceerde spoilervrije revieuwd tussen waar je wel wat aan hebt.
Precies. Ik ga ook altijd direct naar de user reviews, om bij de genuanceerde mensen te checken wat het voor soort film is. Soms wil ik 'slechte' komedie, simpel en dom vermaak. Dan moet het niet ver boven een 6 uitkomen. Komedies boven een 7 zijn toch al verdacht; te grote kans op diepgang en drama.

Ook is het soort geweld in films van belang (expliciet of niet), met name of ik de film met mijn vriendin kan kijken ;)
Een goed drama bevat ook humor. De tijden dat een komedie enkel grappig is, zonder diepgang, zijn voorbij. Verder kan Amerikaanse komedie mij niet zo boeien; geef mij dan maar Engelse humor. En een goede Engelse detective zoals Frost kan ook humor bevatten. Op een gegeven moment heb je dusdanig veel 'slechte' (ik zou eerder 'oppervlakkige/eendimensionale' willen zeggen) komedies gezien dat je de volgende 13 in een dozijn niet meer met focus wilt kijken. Op de achtergrond kan wel, maar dan heb je hem niet 'echt' gezien.
Kwestie van voorkeuren, mede afhankelijk van stemming. Maar iig is een hogere waardering niet altijd beter.

Wat komedie betreft; slimme komedie kan misschien wel bijna overal tussen. Maar te veel drama in mijn komedie kan ik weer niet tegen.
Lol. Uit een trailer kan ik heel veel halen. Een recensie van een ander zegt mij niets. Ik vaar mijn eigen koers. Prima zet van Netflix.
Een recensie zal altijd objectiever zijn dan een trailer.
Prima dat jij een serie die gemiddeld op een 6 wordt gewaardeerd liever of even goed kijkt dan een serie die op 9,3 wordt gewaardeerd, maar dat jij dat niet nodig hebt betekent niet dat mijn wens om de waardering van andere gebruikers te weten onderdrukt moet worden.
Idem. Ik lees gewoon de omschrijving en kijk de eventuele trailer. Klinkt het interessant dan ga ik kijken. Is het niets dan stop ik hem.
Helemaal eens dat imdb scores vrij weinig zeggen, maar dat komt JUIST doordat iedereen, dus mensen met heel verschillende smaken, door elkaar stemmen. Bij mijn weten houdt imdb daar geen rekening mee.

Netflix probeert juist bij te houden en te voorspellen wat jij leuk vindt. Deelt je in in groepen. Dus dan lijkt het veel nuttiger, in ieder geval scores te willen verzamelen.
Ik ben ook geen fan van scores, maar ik ben van mening dat het bij films en series 1 v/d beste instrumenten is samen met omschrijving.

Metacritic > IMDB. Hoewel je niet moet vergeten dat het US-centric is, terwijl ik juist daar een beetje klaar mee ben (ook is die autoplay als je geen cookie hebt ongelooflijk irritant). Ik wil juist graag dingen zien die op nationaal niveau sterk zijn, zoals de serie La Casa de Papel of 3% (respectievelijk Spaans en Braziliaans succes).

Natuurlijk ga je niet enkel af op de score. Je sorteert op score, en leest dan de omschrijving of andersom. Je leest een omschrijving en bekijkt dan de score.

Als je dat doet bij de top100 van IMDB (films, series) of de top10 van Metacritic van 2017 dan kom je ontiegelijk veel pareltjes tegen. Bevalt de omschrijving je niet? Kijk hem dan niet.

Voorbeeld: Marvel heb ik niets mee, maar ook Westworld kan mij totaal niet boeien. Beiden toch geprobeerd. Als een film mij na 30 min niet kan boeien (of een serie na 1 episode) dan ga ik die niet verder kijken. Bij een boek gebruik ik de vuistregel 50 paginas.

Ik heb nog nooit een trailer gezien die een accuraat beeld geeft. Reviews en scores zijn van experts of gemiddelden. Dat is accurater dan een trailer kan zijn wat eigenlijk verkapte reclame is en bovendien spoilers weggeeft. Mij niet gezien.

Wellicht ligt het ook aan het feit dat ik, gezien mijn film- en serie-ervaring, niet snel "wow" kan ervaren. Wat ook misschien met leeftijd te maken heeft.
Voorbeeld: Marvel heb ik niets mee, maar ook Westworld kan mij totaal niet boeien. Beiden toch geprobeerd. Als een film mij na 30 min niet kan boeien (of een serie na 1 episode) dan ga ik die niet verder kijken. Bij een boek gebruik ik de vuistregel 50 paginas.
Als ik dat gedaan had bij Revolution dan had ik een zich fantastisch goed ontwikkelende serie gemist.

Altered Carbon kom ik echter totaal niet doorheen.
Altered Carbon heb ik dan ook na 1 episode niet meer bekeken. Vond er geen reet en. Ik denk SF fatigue. Ik vind SF vaak te makkelijk kunnen scoren omdat ineens "veel meer kan" waardoor het plot verrassender kan zijn. Heeft misschien ook met leeftijd te maken, dat retro series zoals The Americans wel goed zijn.

La Casa De Papel heb ik na 1 episode even links moeten liggen tot ik een andere serie had uitgekeken, maar ik had wel al meteen in de gaten dat ik hem goed zou vinden. Toch komt ook die langzaam op gang. Als je na 1 episode niet tot een beslissing kunt komen, kijk je er nog 1.

Verder wat betreft Revolution.
Verne Gay of Newsday, however, gave the premiere a negative review: "There's an almost overwhelming been-there-seen-that feel to the pilot, which doesn't really offer any suggestion of 'well, you haven't seen this.'"
Some have compared the show to Dies the Fire, The Hunger Games, and Lost.
(Bron)

The Hunger Games vond ik redelijk saai behalve de allereerste, en zelfs die is achteraf gezien niet enorm boeiend (plus Jeniffer Lawrence is overrated). Voor mij dan niet weggelegd. Maar het gaat er ook niet om wat je mist (of FOMO) het gaat er om dat je signal to noise ratio hoog is; kortom dat hetgeen dat je kijkt vermakelijk is. Dus als je serie X niet kijkt, terwijl die goed is, is dat geen probleem zolang serie Y maar goed is.

Tenslotte is er ook een verschil voor mij tussen het actief kijken op TV en het kijken op een tweede scherm. Dat laatste kan bij een B-film vermakelijk zijn, terwijl het eerste voelt alsof je tijd weggooit.
Trailers zijn vaak juist niet leuk om te kijken omdat ze de helft van de film al verpesten.
Te veel werk om dit te vertalen en op r/iamverysmart te zetten. Zou daar wel best passen.
Helaas zijn er nog maar weinig simpele trailers. Bij vele trailers wordt het volledige plot al gespoiled. Sinds Terminator Genisys ben ik gestopt met trailers kijken. Buiten het feit dat dit een zeer slechte film was, maakte de trailer het alleen nog maar vele malen erger. De trailer verklapte al de plotwending door aan te geven wie de vijand zou worden, terwijl dit volgens de omschrijving van de film een "an unexpected turn of events" zou moeten zijn. Toen de film startte wist je meteen al "oh, hij wordt de badguy". De hele film was nu nog voorspelbaarder dan het al was zonder deze trailer.

Nu heb ik deze film in de bios gezien bij de première waardoor er nog maar weinig reviews waren, maar normaal gesproken kijk ik toch echt liever naar een score dat nog ooit een trailer te zien.

Trailer horen zeer korte toffe, maar verder nietszeggende, fragmenten van de film te laten zien. Helaas zijn het halve scenes tegenwoordig.
Niet zo op de man spelen. Het klopt gewoon wat mkools24 zegt. Dit kun je simpelweg na gaan door de scores nader te bekijken.
Wanneer een film nog niet uit is, net zijn eerste première gehad heeft maar het regent 10'en en 0'en. Dan weet je genoeg toch.

Rottentomatos.com is nog redelijk. Je ziet op die site ook goed het verschil tussen rececenten en het betreffende publiek.
Vaak komt de score van niet 'proffesionele' reviewers nog best aardig overeen met de daadwerkelijke objectief bekeken kwaliteit.

Een film op rottentomatos met een hoge review score en lage audience score, betekent vaak slome arthouse meuk of politiek beladen films (alles met vrouwen of donkere mensen krijgt automatisch een hoge score van de 'professionals').
Films met lage review cijfers maar een goede beoordeling van het publiek, zijn vaak comedies en allround entertainment (of DC flicks).

Het geeft naar mijn mening je een goed idee of een film de moeite waard is of niet.

[Reactie gewijzigd door Batauwer op 7 juli 2018 13:33]

Op de man? Omdat ik zeg dat het klinkt alsof hij salty is ergens over? Eh, ok dan... Misschien klinkt het raar als je niet vanuit Overwatch of andere games de term salty gewend bent :P het was in ieder geval niet naar bedoeld...

edit: pff, grootste deel van die reactie stond er nog niet toen ik reageerde. Anyway, wat jij zegt kun je dus zoals ik in mijn andere reactie ook al zei ook prima uit de reviews op IMDb halen. Alleen je moet niet alleen cijfertjes kijken maar lezen, dan krijg je een prima beeld van wat voor soort mens een film wel of niet goed vindt.

[Reactie gewijzigd door Finraziel op 8 juli 2018 00:24]

IMDB is inderdaad een mix, een populaire kinderfilm met hoge scores is niet altijd zinnig in een lijst met films voor volwassenen. Ik zou films op Netflix wel willen filteren op juryprijzen/nominaties, er zitten verbazend veel kwaliteitsfilms op Netflix maar je kan ze heel moeilijk vinden omdat de filtering zo slecht is, de UI stuurt je telkens
richting actiefilms met C-acteurs en superhelden.
Erg hoge en erg lage cijfers worden gewogen meegeteld, zeker in het geval van uitschieters. Ook bij een Marvel of DC film zal bijv. een 10 of een 1 niet even zwaar meetellen als een 5 of 7.
Is dat ook zo of vind je dat dat zo zou moeten zijn?
Zo staat bijv. The Dark Knight al sinds de premiere heel hoog in de top 250 van beste films. Dit kwam doordat de film massaal met tienen werd overladen door de dood van Heath Ledger. De film was best goed maar hoort echt niet op de plek die die nu heeft. Blijkbaar is er geen goed systeem om emotiestemmen op de juiste manier te wegen.
Er zijn heel veel kids/tieners die stemmen, dan krijg je idd hoge scores bij superhelden films, tekenfilms en LotR enzo. Maar daar doe je niet zoveel aan, er zijn veel andere manieren om goede films te vinden dan een relatief simpele ‘top 250’ lijst van iedereen.
Dat bedoel ik dus. Het wegingssysteem waar Blitzz over schrijft lijkt er niet te zijn.
Dat bedoel ik dus. Het wegingssysteem waar Blitzz over schrijft lijkt er niet te zijn.
Dat kun je op basis van bovengenoemde voorbeelden niet stellen. Als er nou eenmaal veel 10en worden gegeven worden deze niet allemaal afgevlakt natuurlijk en zal je evengoed een hoge score overhouden.

De meeste moderatie systemen doen wel aan afvlakking.
Lees dan gewoon de daar geplaatste reviews in plaats van punten checken.
Je hebt ook nog de reviews van allerlei kranten en andere nieuwsbronnen op imdb. Als je die naast de user reviews legt dan heb ik meestal best een goed idee. En de geschreven reviews zijn vaak goed onderbouwt.

Ook kun je als je op de rating klikt de imdb staff reviews zien. Die zijn een stuk kritischer. Net als de leeftijdsgroepen (marvel is meestal vooral jeugd). Dat is altijd al zo geweest. Ook in 'onze' tijd toen we nog een andere smaak hadden en liever een popcorn film keken.

Of je kijkt meteen even de trailer die erbij staat of andere info. Ik ken geen site die dit allemaal zo goed bij elkaar heeft staan. Ik ben dus benieuwd naar jouw optie die 't beter doet?

Ik vind veel zogezegd betrouwbare sites (rottentomatoes bijv) niet beter iig.

[Reactie gewijzigd door xs4me op 7 juli 2018 17:46]

ik weet zeker dat er ook tweakers zijn die niet het persbericht lezen van tweakers.net en meteen naar de comment sectie gaan en niet weten wat de inhoud van het bericht is... zo weet je ook niet over wat voor kennis ze beschikken of nog moet oppakken en typt men gewoon hun mening.
afgaand op de titel.

is mond op mond reclame dan ook niet een verkapte review van een bron of materie?mensen kopen(of niet) ook gewoon dingen waar mensen in een groep of groeperingen zeggen dat het een goed product is?en zo is dat ook niet anders op deze site lijkt me.

dan kan je je ook eigen afvragen hoe andere meningen tot stand zijn gekomen bij het lezen van comments van tweakers.net.

verder zijn er ook genoeg mensen die een samsung kopen(of niet) omdat de mensen onder in de comments zeggen wat haar mening is en vaak is er bij tweakers.net zeker erg veel leerzame stof in het reactie systeem waar mensen beïnvloed worden.
maar boven alles waarderen mensen(de tweakers) deze comment sectie bij tweakers.net waar ieder zijn mening wordt gerespecteerd en een beschaaftheid van loyaliteit bij is, in een vorm van een punten systeem.

geld dit ook niet gewoon voor netflix?

[Reactie gewijzigd door solozakdoekje op 7 juli 2018 20:50]

Meestal check ik rotten tomatoes en/of moviemeter.nl
Imho. Een trailer verklapt soms teveel (wat naar mening meestal duidt op een middelmatige of slechte film)
Ik kijk altijd op moviemeter. Staat een hoop gezaag en bullshit op. Maar tussen dat door. Geen spoilers en toch een duidelijke mening van een betrouwbare community
ok, maar een film met een score onder 5 kan je wel gewoon skippen, en een score van <6 kun je meestal ook skippen.
IMDB werkt voor mij erg goed, behalve my films waar er duidelijk manipulatie in de votes is of van die fans films waar je 10 000 fans hebben die de film al een 10 geven voor dat ze hem gezien hebben.

Dan is er gelukkig Rotten tomatoes. Ik gebruik beide sites en mijn system is nog altijd dat ik geen films onder 6,9 op IMDB kijk (tenzij het mij favo genre scifi is)

En ik lees altijd op IMDB een paar user reviews en kijk niet alleen naar de score.

Maar ik blijf het een super handige website vinden ook al is ie niet perfect.
IMDB is inderdaad slecht, alleen kinderen die stemmen, welke volwassen houdt zich bezig met na een film punten te gaan geven op een site? Kijk eens naar alle thrillers, horrors... Die krijgen 1 voor 1 een 2 or 3 op 10. Kijk eens naar die domme cartoon/tekenfilms, die krijgen allemaal minimum een 8 op 10, die krijgen soms meer punten dan de allerbeste klassiekers van de jaren 80-00.
Amerikanen hebben ook ene andere smaak dan wij, maar als je de wat oudere films bekijkt zijn de cijfers wel beter te gebruiken. Net nieuwe gehypte films krijgen idd vaak een te hoge waardering. Maar ja, als je daar dan 1,5 punt afhaalt krijg je 't cijfer wat t uiteindelijk gaat worden na de hype.
Raadpleeg altijd www.moviemeter.nl dan heb ik altijd een aardig gemiddelde.
Straks moet je alles extern checken of na het zien van de film achter komen dat die slecht is


Als je dat zo belangrijk vind, de mening van anderen dan is die moeite toch niet heel erg groot.
En kun je ook nog eens op meerdere review sites kijken.

Ik begin meestal gewoon, bevalt het niet dan stop ik.
En na de 'thumbs up/down' die ik geef krijg ik goede voorstellen.
Ik begin meestal gewoon, bevalt het niet dan stop ik.
Toch is dat lastig. Er zijn series waarvan de eerste delen tegenvallen en dan de serie pas op gang komt. Maar dan ben jij dus al afgehaakt. In een review zou men daar mij voor kunnen waarschuwen opdat ik weet dat het niet aan mij ligt en allemaal beter wordt.
Soms moet je er even doorheen.
Ik doe eigenlijk gewoon hetzelfde. Het is misschien jammer maar als mijn aandacht verslapt omdat het naar mijn mening verslapt dan vind ik het een beetje onzin om door te blijven kijken omdat ergens in seizoen 2 een mooie wending is.

De manier om de aandacht te pakken moet bij het begin zijn. Is die niet voldoende ... Dan ga je naar iets anders kijken. Of is Netflix kijken iets geworden wat moet? Ik doe het persoonlijk voor vermaak. :)
Ik ben een doorzetter :)
Het zelfde als met boeken.
Het helpt natuurlijk wel als je binnen een half uur nieuwsgierig bent naar hoe het verder gaat.

Wat betreft waarschuwen voor een traag begin, daar zouden mensen ook al op kunnen afhaken.

Ik ben niet tegen imdb etc., maar ik wil die gegevens niet ongevraagd, voor ik aan een serie of film begin# voorgeschoteld krijgen.
idd, de waardering voor een film is mijn inziens zuiver persoonlijk. Ik hecht weinig waarde aan reviews en laat mij niet erdoor beïnvloeden. Dwz er komt best voor dat een film die een slechte review heeft en ik toch goed vind en omgekeerd. Dat is nou het voordeel van een abonnement, je kunt rustig permitteren een slechte film te kijken of weg te lopen of nieuw film kiezen (netflix) als je het niet bevalt... ;-)

[Reactie gewijzigd door invic op 7 juli 2018 14:21]

at is nou het voordeel van een abonnement, je kunt rustig permitteren een slechte film te kijken of weg te lopen of nieuw film kiezen (netflix) als je het niet bevalt... ;-)
Helemaal waar maar we zitten in een tijdperk waarin voor velen alleen het beste goed genoeg is, dat o.a. dankzij pronketalages zoals instagram. Die mensen staan het zichzelf niet toe tijd te verspillen aan een slechte film. Die bij de aftiteling niet kunnen relatieveren en lachen "zo weer twee uur van mijn leven verspild". Die bekijken meerdere reviews van een film die ze leuk lijkt voordat ze er aan beginnen. Een kwalijke zaak want deze mensen leren niet met teleurstellingen om te gaan en kunnen amper nog relativeren. Dus daarom goede zet van Netflix, weg met de reviews, ze stompen je af.
En laten ze niet sowieso al Rotten Tomatoes & IMDB scores zien? Dat is voor mij goed genoeg om te bepalen of ik er op dat moment naar wil kijken.
Dit dus. Die waardering is op basis van ' hoe leuk de kijker deze film waarschijnlijk vindt'. En is dus per persoon verschillend. Waardeloos dus. Elke keer als we en leuke titel zien pakken wij de telefoon erbij om op IMDB de score te checken. Hoe moeilijk is het om gewoon de rating van IMDB te tonen bij netflix? Man man, wat een dienst.
Je vind de mening van de kijkers waardeloos, maar de gemiddelde groepsmening van IMDB vind je wél waardevol. Maar niet zoveel dat je even in wilt tikken: imdb filmnaam

Ik ben waarschijnlijk niet zo gemiddeld, maar ik kijk ook regelmatig even op imdb. Vooral om naar de spelers informatie te kijken.
Nee, de rating van Netflix werkt anders. Een film bij jou kan bijv. 5 sterren krijgen, terwijl als ik ingelogd ben, dezelfde film 1 ster krijgt. Netflix 'denkt' afhankelijk van je kijkgedrag te weten wat jíj leuk vindt. Maar dat komt vaak bedrogen uit. Ik heb dan liever gewoon het gemiddelde van IMDB.
Iets wat je, die gemiddelde mening, heel makkelijk kunt bekijken, als je het belangrijk vind.
Ik hoef die mening niet ongevraagd te zien. Als ik echt nieuwsgierig ben wil ik ook weten waarom de film geprezen of afgebrandt wordt.

Aan alles wat minder als een 8 krijgt ga je je tijd ook niet verdoen.
We willen natuurlijk alleen het aller, aller beste zien.
Netflix heeft ws geen zin om geld aan IMDB te betalen, die ratings gebruiken is niet gratis.
Ja, bij miljoenen bedrijven als Netflix zit men aan de vergadertafel en besluit dan "geen zin" in iets te hebben.
Je kan de films/series ook gewoon kijken. ;)
Ik heb zat films/series gezien die ‘slecht’ beoordeeld werden maar ik zelf vond de films/series goed tot erg goed.

Ik kijk zelf nooit naar de ‘scores’ van films/series.
Check anders eens de Android app Upflix. Dat is inclusief rotten en imdb scores en je ziet welke content komt en gaat.
Ik kwam per pas serieus van de week achter dat het bestond. Het was sowieso erg slecht te vinden. En vond het juist wel een meerwaarde. Imdb is ook niet meer zo toegankelijk als wat het geweest is.
Geeft die score niet alleen aan hoe goed het volgens netflix op je smaak aansluit?
Ja stel je voor dat je een film moet kijken om te weten of jij m goed of slecht vindt. Belachelijk. Veel beter om op de mening van anderen af te gaan.
Tis toch wel handig om vooraf te weten hoe groot de kans is dat je 2-3 uur van je tijd verspilt.
Was dat niet alleen voor eigen gebruik zodat Netflix beter kan adviseren?
Daarom dus.. functie was allen nog beschikbaar op de desktop versie. Mobiel en xbox heeft alleen duimpjes. Die gebruik ik zelf nog wel omdat ik hoop dat die duimpjes in het algoritme meegaan zodat Netflix betere suggesties doet.

Dat de sterren niet meer werden gebruikt is logisch als meer dan de helft van de mensen er niet meer bij kan in de cliënt.
Klopt, en zelfs de 5 sterren variant vond ik vaak te onnauwkeurig...
Precies dit. Ze hebben eerst zelf het systeem verkloot, en halen het daarna weg omdat het niet wordt gebruikt. Klinkt als een opzettelijke sabotage om er vanaf te komen.
Ze hebben eerst zelf het systeem verkloot......Klinkt als een opzettelijke sabotage om er vanaf te komen.
Klinkt wmb als ziekelijk achterdochtig onderbuik gevoel.

En ik neem aan dat je bij veel films een resentie geschreven hebt.
Dat kan maar een onderbuik gevoel zijn, inderdaad, vandaar dat ik niet hard zei dat het opzettelijke sabotage is.
Misschine omdat ze er belang aan hechten dat mensen Netflix hun eigen aanbevelingen volgen? Het zou niet onlogisch zijn, Netflix weet redelijk goed wat mensen graag zien, als mensen hun aanbevelingen volgen dan blijven ze hooked en blijven ze betalen.
De reden is dat er eerst sterren konden worden gegeven en er waren te veel films en series met 2 en 3 sterren dus kwam een thumb up en down en daar was al mee getest en gebruik hiervan was 200% in de testfase waarbij er meer thumb up waren.

Helaas na introductie was dit ook niet naar wens van Netflix, mede doordat als je gemiddeld een slechte score hebt per film of serie dat ook de dienst als zodanig beschouwd kan worden. Door er mee te stoppen is dat overzicht weg en zijn we waar we nu zijn.
Klopt, nu hoop ik alleen dat ze boel helemaal door trekken. Films en series nu echt gaan opsplitsen zodat je gemakkelijker kan kiezen. Soms wil ik alleen even een filmpje zien, maar moet ik me door al die ouwe series heen worstelen om een film te vinden.

En een kopje nieuw voor series en films, en dan ook echt alleen nieuwe toevoegingen. Films en series niet continue andere afbeeldingen geven, waardoor het lijkt alsof er nieuwe content is, maar wat bullshit is.

Een volg lijst per gebruiker en dan simpel zelf series of films kunnen toevoegen door op een + knop te drukken.

Zelf kunnen bepalen of je thumbnails wil zien of alleen een lijst met de namen

(bovenstaande opmerkingen en ervaringen komen voort uit het mega trage TV decoder (iptv) systeem van KPN over glasvezel. Ondemand -> Netflix)
Netflix = 10 euro. Verwacht gewoon geen wonderen.
Ik weet niet wie de Netflix app ontwikkeld voor de KPN decoder. Is dit KPN of Netflix?

Het bovengenoemde kan namelijk al (behalve het verbergen van de thumbs ) in de Netflix app. (In geval in de Android en Windows 10 app. Ik heb geen ervaring met Apple)

-Bovenaan de app kan je kiezen tussen Series, Film of Originals. (Deze functie is er nog niet zo lang en mist helaas nog in de Windows app)

-Het volgen door op een + knop drukken kan al zolang ik Netflix gebruik. En dat is zeker al een aantal jaar. Je krijg dan in "mijn meldingen" ook keurig een berichtje als er een nieuwe aflevering of seizoen beschikbaar is.

-Als je op de home screen naar beneden scrold heb je een kopje "onlangs toegevoegd", daar staat alle nieuwe content die onlangs aan is Netflix toegevoegd.

Wat ik dus uit jou post begrijp is dit dus niet mogelijk met de KPN decoder. Wat zou betekenen dat die app nogal achterloop en helaas niet een goede gebruikers ervaring ervaart.

Ik kijk altijd via de app en stream het naar een Chromecast.

[Reactie gewijzigd door Tasz op 8 juli 2018 03:52]

Ik dacht toevallig van de week nog, hoe lang zou het duren voordat deze 'feature' eruit gehaald wordt. Ik heb het nog nooit gebruikt en kijk er eigenlijk ook nooit naar. En ik vermoed dat ik hierin dus niet de enige ben.
Wat ik eerder heb begrepen zijn de thumbs up en thumbs down en de sterren niet de beoordeling van de film. Het gaat om de waarschijnlijkheid dat je een film/serie leuk vindt. Dit heeft dus te kijken met het voorgaande kijkgedrag. Anders dus dan een IMDB cijfer etc.

Bron: https://help.netflix.com/en/node/9898
Klopt. Ik gaf altijd aan hoeveel sterren een film waard was, maar een simpele "thumb up" of "thumb down" dat is alles of niets. Dan moet de film wel echt slecht zijn of uitermate goed.

Dat werd trouwens ingevoerd nadat Amy Schumer een film had uitgebracht en vrouwenhaters gaven de gilm 1 ster alleen omdat de film slecht was. Nu heeft Amy Schumer een nog slechtere tilm uitgebracht en nu weer een regen alles naar beneden. Dan maar alles weghalen.
Ik gebruik altijd http://www.upflix.net/

Dan kan ik makkelijker zoeken en zie ik ook gelijk de IMDb, Flixster en Rotten Tomatoes scores.

[Reactie gewijzigd door Martin_Z op 7 juli 2018 11:31]

De enige juist reactie. Ik snap het gezout hier niet zo. Waarom zou je als Netflix reviews bij willen houden als andere sites dit beter en makkelijker kunnen. Let wel op dat de reviews ook beheert moeten worden, want anders zetten de meeste gekken hun verhaal erop. Daarnaast verandert er aan de suggestie systeem niks en dit werkt echt geweldig.

9 van de 10 mensen kijken de serie op een mediabox/ipad. En laat het nu daar lastig zijn om een review te typen.

Daarnaast zijn reviews behoorlijk verschillend voor een persoon. Wat iemand leuk vind zal de andere niks aanvinden.

[Reactie gewijzigd door grote_oever op 7 juli 2018 11:54]

Inderdaad ik kijk zelf meestal op IMDB en Moviemeter. En ja reviews zeggen niet zoveel, films die een 8 scoren vind ik soms echt bagger en wat een 6 krijgt echt super maar het is wel handig om een snelle eerste selectie te maken want je kunt nou eenmaal niet alles kijken.
9 van de 10 mensen kijken de serie op een mediabox/ipad. En laat het nu daar lastig zijn om een review te typen.
Eerder onmogelijk! Ik heb Netflix al een lange tijd en op geen enkel apparaat is deze functie te vinden. (iPad, iPhone en ATV)
Eerder de andere kant op, het is niet de ze iets niet willen beheren, ze willen gewoon geen slechte reviews op de site/app. De meeste mensen gaan niet naar imdb/etc toe om te checken.

En je kunt ook gewoon het oude 5 sterren verhaal terug halen, vond ik altijd erg handig om ff de ergste bagger er uit te filteren, dit duimpjes systeem is gewoon flut.
Bedankt voor de suggestie, maar wel jammer dat ze alleen maar apps hebben. Ken je ook een website waar je dit soort dingen op kan zoeken?
https://flickmetrix.com/
Op deze site kan je alle films vergelijken of specifieke filters zoals Netflix Nederland aanzetten
Ik vind helaas een boel films die op Netflix NL beschikbaar zouden moeten zijn volgens flickmetrix maar niet in Netflix te vinden zijn.
Helaas zie ik met even uitproberen al gelijk diverse films die helemaal niet beschikbaar zijn bij Netflix Nederland. Bijvoorbeeld Mad Max Fury Road en La La Land.
En ja ik heb "on Netflix" als enige aan met Netflix region Netherlands. Dat is een klacht die ik bij die app ook veel zie in de reviews. Ook niet echt een optie dus helaas, er is niks vervelenders dan met je bezoek te zoeken naar een film, uiteindelijk een te vinden waar iedereen zich in kan vinden, en dan is hij er helemaal niet! Dan kun je beter gewoon in Netflix zoeken met de IMDb pagina open imho...
Dank u, die genoemde app is vreselijk maar deze site doet het precies goed :) . Natuurlijk ging Netflix de reviews er compleet uit werken. Als ik maar een (externe) eenvoudige manier heb om de juiste content in Netflix te vinden en voor te selecteren, is er weinig aan de hand.
U bent zelf vreselijk. In plaats van dat u zegt dat u de app vreselijk vindt of waarom u de app vreselijk vindt, zet u de makers en gebruikers van de app weg als een stel imbecielen. De app IS helemaal niet vreselijk, de app is prima voor een grote groep mensen alleen behoort u daar kennelijk niet toe.
Nou nou, ben je een van die makers soms? Je reageert zo over the top en een tikkelje te kinderlijk.
Ik begrijp niet dat Netflix dit zelf nog niet heeft.
Ze willen niet dat mensen zien hoeveel 'vuller' er op netflix staat.
https://flixable.com/

Hoef je ook geen app voor te installeren, en je kunt filteren op NL.
https://goodfil.ms/graph is ook zoiets, maar weet helaas niet van Netflix Nederland.

Jouw link had overigens gewoon https://nl.flixable.com moet zijn, dan zit je direct in de Nederlandse sectie.

[Reactie gewijzigd door Henk Poley op 7 juli 2018 21:21]

Doe één ding, en doe het goed.
Het zou allemaal zo mooi kunnen zijn, maar ze maken het zo moeilijk. Het probleem met tal van moderne diensten, zoals Netflix, is dat ze de hele stack willen controleren. Netflix is een paar diensten in één. In de eerste plaats is het natuurlijk een distributienetwerk voor films en series (en het daarbij behorende inkoop- en licentiemanagement). Maar Netflix doet meer, ze schrijven ook de app(s) waarmee hun content wordt afgespeeld en ze beheren allerlei metadata zoals gebruikers-reviews, leveren ondertiteling, etc.
Van de ene kant is het handig dat je alles bij elkaar hebt, van de andere kant is het vervelend als het one-size-fits-all pakket niet bij je past of wanneer je wereld groter is dan Netflix.

Het enige wat ze niet (meer) doen is een API aanbieden, dat vind ik toch zo jammer. (Onderstaande gaat niet alleen over Neflix maar ook over alle concurrenten).
Laat mij als liefhebber en techneut toch zelf uitzoeken met welke software ik de streams van Netflix wil afspelen. Laat me zelf kiezen welke applicatie ik wil gebruik om de database met metainformatie te doorzoeken. Laat me zelf kiezen of ik IMDB en/of RottenTomatoes integratie wil. Laat mij zelf kiezen of ik de Britse of de Nederlandse verslaggever hoor bij de F1 races.

Ik snap ook wel waarom. In zo'n omgeving zou je ook makkelijk de streams en andere data van andere serviceproviders in je applicatie kunnen integreren. Netflix heeft liever niet dat je ook gebruik maakt van andere leveranciers. Daarom hebben ze liever een gesloten ecosysteem waarin je nooit met andere leveranciers in aanraking komt.

Op iets hoger niveau wil ik dergelijke vrijheden ook voor leveranciers. Zoals het systeem nu werkt verkoopt/licenceert een producent z'n werk aan één partij (bv Netflix) en dat is dan de enige aanbieder. Beschikbaarheid is veel belangrijker dan kwaliteit of service. De partij met het meeste materiaal wint dus haast automatisch de markt en komt dan in een automatische monopoliepositie. Veel content is namelijk eigenlijk niet uitwisselbaar voor andere content. Als het voetbalteam van "mijn" stad speelt dan wil ik díe ene wedstrijd zien, en geen andere sport, geen ander team en ook geen andere wedstrijd van hetzelfde team.

De grootste partij heeft de laagste kosten en krijgt de beste deals en aan komt daar nooit meer tussen, tenminste niet zonder zelf veel geld en macht te hebben. Netflix is nog niet helemaal dominant omdat Google (Youtube), Disney en een paar andere grote producenten nog denken dat ze zelf het monopolie kunnen veroveren.

Als consument heb ik daar natuurlijk geen boodschap aan, ik heb andere problemen. Problemen die geen probleem zouden moeten zijn. Het maakt mij bijvoorbeeld totaal niet uit hoe de data bij mij komt. Of de data van een server van Netflix komt of van Hulu maakt mij niet uit. Wie mijn geld krijgt maakt me eigenlijk ook niet uit. Of het via internet of via de Ziggo kabel binnenkomt maakt mij niet uit. Of de leverancier in Nederland zit of in de VS maakt mij niet. Of de ondertiteling afkomstig van een professionele vertaler of een goede hobbyist maakt mij niet uit. Of bepaalde inhoud acceptabel is voor de Amerikaanse consument (bv veel naakt of schelden) maakt mij niet uit.
Allemaal zaken die mij eigenlijk niks uit maken en die geen probleem zouden zijn als niet iedereen z'n eigen besloten binnenspeeltuin zou bouwen.

De beste oplossing die ik zie (voor deze en andere problemen) is een aanpassing van copyright. Ik wil exclusiviteit uit copyright. Als je gebruik maakt van copyright (en alle bescherming die daar bij hoort) dan ben je verplicht om je werk aan iedereen te verkopen tegen dezelfde prijs en voorwaarden. Het is niet verplicht om je werk aan te bieden aan de wereld of gebruik te maken van je copyright, maar als je het doet, dan tegen een vaste prijs en vaste voorwaarden.
Dat maakt het mogelijk dat verschillende aanbieders dezelfde content leveren en kunnen concurreren op iets anders dan de vraag wie de meeste exclusieve content heeft, zoals goede metadata, ondertiteling, snelle servers of de laagste prijs.

Ik heb een beetje hoop dat Apple TV een doorbraak kan forceren. (Waarschuwing: ik heb nog nooit een Apple TV van dichtbij gezien, laat staan er eentje gebruikt, misschien heb ik het allemaal verkeerd begrepen.) Als ik het goed begrijp biedt Apple TV één interface aan die de content van verschillende aanbieders unificeert. Als gebruiker hoef je dus niet te weten of je een serie kijkt via Netflix, via iTunes of via een andere aanbieder. Je Apple TV kiest zelf de goedkoopste stream die aan je eisen voldoet. (Zie mijn waarschuwing hier voor, ik kan haast niet geloven dat Apple niet standaard voor iTunes zou kiezen).
Dit laatste is (helaas) inderdaad niet hoe het werkt. Op de AppleTV heb je apps - zoals op je telefoon - die je op moet starten. Overigens hoop ik wel dat ze naar de versie hoe jij het schets toe gaan. Momenteel zijn het nog aparte apps (iTunes, Videoland, Netflix, NLZiet, NPOStart, etc).
De reviews gebruikte ik zelf inderdaad nooit...
Maar zoals het er nu naar uit gaat zien, is er een reeële kans dat ik straks Netflix niet eens meer ga gebruiken.

Voor hetzelfde geld heb ik een combinatie van Film 1, Amazon Prime en Videoland.

¤16.99 is echt te duur...
Waar vind je die combinatie van Film1, Amazon Prime en Videoland voor ¤ 16,99? Film1 kost bij Ziggo ¤ 14,99 per maand, Amazon Prime kost ¤ 5,99 per maand en Videoland ¤ 8,99 per maand. Ik kan dan alleen Videoland en Amazon Prime combineren om onder het maandbedrag van ¤ 16,99 te blijven.

Ik vind Netflix ook langzaamaan te duur worden, hoewel ik een dergelijk bedrag (en iets meer) wel zou willen betalen voor een totaaloplossing die het aanbod van alle streamingdiensten combineert.
Film 1 kost ¤79,96 per jaar. (¤6,66)
Amazone prime kost ¤49 per jaar (4,08)
Videoland kost ¤8,99

Totaal ¤19,73

Het is niet exact hetzelfde bedrag als ik het inderdaad na reken, maar ik heb nu wel 3 diensten voor nagenoeg hetzelfde geld.


Film 1 kost via de dienst zelf dus aanzienlijk minder, vergelijken wat het via de tv aanbieder kost is niet eerlijk. Netflix sluit je ook niet af via je aanbieder.
Nadeel van Fim1 is wel dat maar 1 gebruiker tegelijk kan kijken. Deel nu Netflix met 4 vrienden (kans dat er 5 tegelijk kijken is 0,0) dat kan helaas niet met Film1. Dan is Netflix nog 3,40 in de maand met de nieuwe prijs.
Je kan op 4 Apparaten kijken met Film 1. Als de apparaten maar geregistreerd staan dan werken ze gewoon. Ook tegerlijkertijd.

Ik zelf heb sinds 2 weken een account nu, en kijk regelmatig op mijn laptop een film terwijl de kids achter de buis zitten te kijken.
Dat is raar, op de Film1 website:

"Kan ik tegelijk ertijd op meerdere apparaten kijken?
Nee, je kunt op één apparaat tegelijk ertijd kijken. Je kunt wel een film starten via de Film1-app of de website tijdens het on demand kijken met een settopbox."
toch kijken mijn kids op de playstation 4 terwijl ik op de laptop een film kijk.
Geen idee waarom, maar het is mij nooit opgevallen dat een stream niet kon starten of werd onderbroken.
Misschien als het op het zelfde IP adres zit dat het wel kan van verschillende niet, al hebben ze het dan wel apart verwoord.
Je kan op 4 Apparaten kijken met Film 1. Als de apparaten maar geregistreerd staan dan werken ze gewoon. Ook tegerlijkertijd.

Ik zelf heb sinds 2 weken een account nu, en kijk regelmatig op mijn laptop een film terwijl de kids achter de buis zitten te kijken.
Zitten ze dan op een app, of op het kanaal ( decoder )
film 1 app van de playstation 4 + website gebruik ik beide tegerlijkertijd

[Reactie gewijzigd door JBVisual op 7 juli 2018 18:26]

Als je een tijdje Videoland hebt gehad en opzegd, kun je later weer lid worden vanaf 6,49
Bij inloggen met hetzelfde account krijg je de volgende aanbiedingen gelijk aangeboden;
8,99 per maand
7,99 per maand, voor de eerste 3 maanden
6,99 per maand, voor de eerste 6 maanden
6,49 per maand, voor de eerste 12 maanden
Betaling voor de gehele periode gebeurt in één keer vooraf.
Je moet wel eerst een 2 weken gratis abo hebben gehad, als je gebruikt hebt gemaakt van een andere aanbieding, krijg je dit aanbod niet.

Tevens bestaat er een RTL XL Premium + Videoland combivoordeel voor ¤ 8,99 /maand, dit kan je alleen vooraf via www.rtl.nl/premium bestellen
Als je het nieuws hebt gevolgd dan had je gezien dat Film1 tegenwoordig 8 euro kost als streaming dienst. Tevens kost Amazon prime 3,99 euro. Uiteindelijk kom je dan op 19,99 euro.

Maar grote verschil is wel dat Netflix 4k en dolby digital biedt. Alleen Amazon biedt dat ook, maar Film1 en videoland weer niet.
Amazon Prime kost tot 30-9 3,99 per maand, daarna 5,99. Dat soort tijdelijke aanbiedingen tel ik natuurlijk niet mee :)
Geniet van onbeperkte GRATIS Premium-verzending, plus honderden films en tv-series en meer. EUR 3,99/maand tot 30/09/2018 en daarna EUR 5,99/maand.
Dat Film1 goedkoper kan via streaming wist ik niet, interessant :) Niettemin zit je dan niet onder de 16,99 van Netflix. Ik dacht dat ik ergens een combinatieaanbieding had gemist ofzo :)

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 7 juli 2018 12:18]

Amazon Prime kan je ook per jaar afrekenen (49 euro). Dat komt dan dus neer op ¤4,08 p/mnd. Daarbij zitten er meer voordelen aan Amazon Prime: https://www.amazon.de/gp/...NL&ref_=nav_prime_try_btn
te lachwekkend voor woorden dat laatste.
Netflix 4K en Dolby? Met te lage bitrate, alleen op zeer recente systemen met een cpu van een specifieke fabrikant en een specifiek os en de juiste applicatie en dat alles met bepaalde drivers. Het is meer een extraatje voor de juiste groep dan iets wat standaard is aangeboden. Van Amazon weet ik niet of er ook zoveel voorwaarden aan zitten.
Op mijn Sony bravia tv heb ik gewoon 4K, HDR en Dolby, op mijn shield en ps4 ook. Genoeg andere tv's die dit allemaal ook hebben. In de browser werkt het inderdaad niet.
Film1 als app kost je geloof ik 8 euro. Download hem maar je kan een week gratis uitproberen.
Pakket van 10 euro gaat terug naar max 1 gebruiker...
Ik review series en films ook niet en ik kijk ook niet naar die reviews, dat is puur omdat de reviews niet gefilterd zijn op mensen die het zelfde smaak hebben.

Als het zo was geweest dat ik een soort van reviews van mensen die het zelfde leuk vind als ik zou zien, zou ik iets meer meerwaarde aan hebben.

Ik vind de aanbeveling op basis van mijn eigen kijk gedraag veel belangrijker en hopelijk wordt het nog slimmer.
Het enige wat ik mis is eigenlijk het imdb of rottentomatoes cijfer erbij. Dat zou al zoveel schelen.
Ook dat is natuurlijk een mening van een ander. Tegenwoordig kijk ik niet meer naar de reviews. Meestal is het toch zo dat als een film op imdb een slecht cijfer heeft vind ik het wel een leuke film en vice versa.
IMDB geeft anders een goed gefilterd gemiddeld cijfer voor een film. Dus een redelijke indicatie of de film wel of niet goed is. ;)

Ik zie veel hoge cijfers bij films op Netflix die op IMDB een matig cijfer krijgen, dus heeft de filmrating ook niet zoveel zin als je niet de onzin ratings eruit filtert, zoals IMDB doet.

[Reactie gewijzigd door Tourmaline op 7 juli 2018 11:33]

Dat percentage dat je bij Netflix ziet is ook geen rating, maar een indicatie hoeveel het matcht met wat je eerder hebt gekeken...
Als dat meestal zo is, dan heb je er toch nog steeds wat aan? :P
Tien jaar geleden was imdb erg betrouwbaar maar de laatste jaren zie je dat nieuwe films bij het uitkomen een torenhoge rating hebben die daarna begint te zakken, ik vermoed door hollywood gekochte stemmen.
Ik vermoed eerder een leger aan veel te enthousiaste fanboys die de film al een 10 geven voordat ze hem gezien hebben.
Dat gaat Netflix nooit doen want ze bieden voor het overgrote deel B films aan. Dan ziet iedereen waar ze eigenlijk voor betalen. Bij series is het niet veel beter, de kwaliteit is over het algemeen gewoon slecht hoewel er af en toe wel parels tussen zitten zoals Black Mirror. Ik heb Netflix net opgezegd vanwege de gebrekkige content en de aankomende prijsverhoging.
Wat een onzin...

Arrow
Flash
Super Girl
Legends of Tomorrow
Elementary
iZombie
Genoeg series van Netflix zelf die echt steen goed zijn
Diverse Marvel series

Kan nog wel even doorgaan maar gebrek aan goede series is echt onzin.
Daar heb je het al, Marvel series zijn meestal wel ok, maar die DC series wat een bagger is dat zeg. Smaken verschillen gewoon heel erg. En die reviews zijn ook onzin zie bijna alleen maar 5 sterren series voorbij komen.
Casa del Papel is ook een briljante serie. Aanrader.

Maar vooral qua films valt het imo erg tegen qua aanbod. Allemaal zesjes films.
Spreek voor je zelf zou ik zeggen, deze series steengoed noemen, toont al aan waar het mis gaat.
Men zit tegenwoordig alleen nog te kijken naar wat een Netflix ze voorschotelt, of te luisteren naar nummers die aanbevolen worden door spotify. etc.

Men is helemaal niet meer in staat om zelf een keuze te maken. En dat is precies hoe streaming diensten het willen. Kunnen ze vrolijk doorgaan met het uitpoepen van hun eigen bagger producties.

Netflix is hier na 3/4 jaar ook de deur weer uit. Er zitten een paar mooie series tussen, maar die had ik ook via andere bronnen kunnen bekijken.
Ja, via andere bronnen, maar geen legale bronnen.
Netflix heeft anders heel veel goede Netflix Originals. Daar zijn ze erg goed mee bezig laatste tijd.
Ik kreeg gisteren een notificatie op mijn telefoon dat Netflix een 'nieuwe film' heeft toegevoegd. En wel 'Chronicles of Riddick', een film uit 2004 die ik al 100x op tv heb gezien :'( . Het aanbod is gewoon om te huilen.
Wil ik nog graag even aan toevoegen:

Lost in Space
Star Trek.
Laatste Star Trek was echt slecht. Na 2 afleveringen gestopt.En dat zeg ik een Star Trek fan. Wellicht komt dat, omdat ik opgegroeid ben met Captain Picard
Star Trek vond ik juist erg goed
Het wordt gaandeweg het seizoen beter.
Daar verschillen we dan van mening ;) Discovery was goed tot de nonsens met de parallelle universa begin. Dat was zoveel fictie en zo weinig wetenschap dat het bij Star Trek niet past.
allemaal kutseries
Lekkere narrow minded reactie...
nee hoezo?ik heb ze geprobeerd te kijken,maar bevielen me niet genoeg dus haakte ik af.
The expanse,
Altered carbon,
Secret city,
Continuum,
Frago,
Black Mirror,
ST:Discovery
Archer,
Lost in space
..

Inderdaad genoeg aanbod
Qua films is het misschien wat minder maar zeker niet slecht. En ja, de films die er op komen zijn vaak wat ouder en dat is ook logisch. Topfilms kosten nou eenmaal meer op direct op een streaming dienst te zetten en dan is de kans dat je hem al hebt gezien in de bios (of via diverse illegale bronnen???) groot.

Verder komen er films voorbij waar ik echt nog nooit van heb gehoord maar die volgens mij wel degelijk het kijken waard zijn.

Maar volgens mij gaan vooral mijn kinderen zwaar in de ankers als we netflix de deur uit doen.

[Reactie gewijzigd door shades op 9 juli 2018 09:24]

Over smaak valt niet te twisten, maar als je dit noemt als voorbeeld van objectieve kwaliteit bij Netflix heb ik erg slecht nieuws voor je. Alleen Elementary is nog te versmaden, zit je alleen met een slap Sherlock aftreksel ipv dat ze iets origineels konden verzinnen. Kun je 10× beter de Britse serie kijken met Barry Kumquatsch of wie het ook is.
Dat is jou mening gelukkig ;)

En je bedoeld denk ik Benedict Cumberbatch
Haha. Als Black Mirror het Black Mirror label niet had scoorde de serie een stuk lager. Er zijn namelijk veel genre werkjes, misschien wel B zoals je het noemt op Netflix, die beter zijn dan 98% van de Black Mirror afleveringen. Bijvoorbeeld Tau of Anon. Scoren vrij laag op een site als moviemeter maar zijn vele malen sterker dan Black Mirror afleveringen over soortgelijke onderwerpen.

Black Mirror is heel erg overgewaardeerd.
Ik heb het allemaal niet, maar
Eerder deze week bleek dat Netflix mogelijk een duurdere abonnementsvorm, onder de naam Ultra, wil uitbrengen. Die zou momenteel worden getest, maar geen nieuwe functionaliteit bevatten.
Dus wel duurder maar niet beter. Ik begrijp (niet) dat er dus binnen streamingdiensten elk met hun eigen aanbod, ook nog versplintering optreedt ?
Ik vraag me ook af wat ze aan het testen zijn want die vorm bestaat al, alleen incasseren ze meer geld (en dat lijkt me wel erg vreemd om te testen).
Voor zover ik gelezen heb, gaat juist de premium omlaag in aantal tegelijk toegestane gebruikers en HDR, en is de Ultra eigenlijk het zelfde als wat premium nu is. Ofwel, premium krijgt een downgrade en daarvoor komt de Ultra terug met dezelfde mogelijkheden. Inderdaad een verkapte prijsverhoging lijkt mij.

Voor zover ik kan zien, gaan kennelijk ook de standaard abonnementen omlaag. Waar je voorheen met een standaard abonnement 2 schermen tegelijk kan kijken, is dat straks nog maar 1 scherm. Ik vermoed dat ze op deze manier proberen het delen van accounts proberen tegen te gaan, of eigenlijk gezegd, flink duurder willen gaan maken.

https://nl.hardware.info/...dere-opties-worden-gekort

[Reactie gewijzigd door Frank__B op 7 juli 2018 17:23]

Aantal abbonees moet groeien, als je niet meer mij kan kijken met een ander dan betalen ze allemaal zelf.

Dat is de logica dan, vermoed ik.
Voor de mensen die net als ik te lui zijn om naar ImdD, Rotten Tomatoes of Metacritic te gaan heb ik een kleine en volledig gratis Chrome extensie en Firefox add-on geschreven die op de website van netflix de desbetreffende scores laat zien ;) :

Chrome:
https://chrome.google.com...jfombogonlcibibp?hl=en-US

Firefox:
https://addons.mozilla.or...on/useful-netflix-scores/
Ik ben nog te lui om naar mijn computer te lopen, die aan te zetten in te loggen op netflix en dan de serie/film op te zoeken. Top werk hoor...maar ik zelf heb zoiets liever in de app :P
Even een super late reactie maar alsjeblieft: https://play.google.com/s...om.m_meijer.netflixscores

Edit: typefout

[Reactie gewijzigd door max1 op 24 juli 2018 13:00]

Leuk dat je dat zegt en ik ben inderdaad naar een manier aan het zoeken om het in de mobiele app ook te laten werken :)
Gek hè, dat het bijna niet gebruikt wordt, bied je een mogelijkheid alleen aan via de desktop versie terwijl bijna iedereen via de apps kijkt.
De reviews worden ook niet getoond in de desktop-versie bij mij hoor. (Windows 10)
Grappig, ik wist niet eens dat er een reviewsysteem bestond. Terwijl ik toch echt dagelijks Netflix kijk. Het zal wel heel erg verstopt zitten en ik vraag mij af of meer gebruikers uberhaupt wel weten dat het bestaat.
Het was eerst veel duidelijker in beeld, maar sinds dat reviewsysteem geschrapt is en er "duimpjes" voor waren gekomen, hebben ze het zo verstopt mogelijk gemaakt om wat voor reden dan ook. Je kan nog wel aan het einde van elke film of aflevering een duimpje omhoog of omlaag geven.
Reviews zijn eenzijdig en zeggen niks over de film als je niet weet wie die review geeft (zijn/haar achtergrond en interesses). Netflix zou toch heel eenvoudig met al hun big data van het kijkgedrag van miljoenen mensen moeten kunnen inschatten wat ik wel of niet leuk vind. Zou toch een kleine moeite moeten zijn om bij elke titel een % te plaatsen hoe groot de kans is dat ik dit leuk vind. Waarom doen ze niet zoiets?
Dat doen ze toch ook? Op zowel m`n tv als de browser versie van netflix wordt het match % aangegeven.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True