Canal Digitaal begint met aanbieden abonnement voor live-tv

Canal Digitaal is in Nederland begonnen met het aanbieden van een over-the-top-abonnement, waarmee gebruikers voor 9,95 euro per maand via een app of website naar live tv kunnen kijken. KPN en T-Mobile zijn juist onlangs gestopt met zulke diensten.

Canal Digitaal biedt twee abonnementen. Het abonnement Vol heeft 45 zenders en bij Bomvol gaat het om 62 zenders, waaronder Fox Sports Eredivisie, aldus de site. Vol kost 9,95 euro per maand, terwijl Bomvol met 14,95 euro de duurdere optie is.

Abonnees kunnen programma's tot zeven dagen geleden terugkijken. De app van Canal Digitaal werkt op Android en iOS, waarbij hij ook streamen naar tv's via Google Cast en Airplay ondersteunt. De site werkt op desktops en laptops.

De app bestond al voor abonnees van Canal Digitaal via Online.nl of de satelliet, meldt TotaalTV. Het is voor het eerst dat mensen een abonnement kunnen afsluiten voor alleen gebruik van de app. Er hebben zulke diensten in Nederland bestaan, waaronder Play van KPN en Knippr van T-Mobile, maar die zijn beide inmiddels gestopt.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

05-07-2018 • 14:53

203 Linkedin

Submitter: NY_Giant

Reacties (203)

Wijzig sortering
Update: Na de gratis proefperiode krijgt de abonnee als besloten wordt het OTT-abonnement een smartcard toegestuurd. Met deze smartcard kan zonder meerkosten naar tv-zenders via de satelliet gekeken worden. Het is de abonnee vrij deze smartcard wel of niet te gebruiken.

Bron: https://www.totaaltv.nl/n...internetonly-tvabonnement
En dan nog zelf een CAM module erbij kopen.
ok, dat is eenmalig EUR 59, als dat alles is bovenop EUR10 voor IPTV en SAT is dat voor mij geen probleem. Bij KPN moet je die zooi huren voor EUR5 per maand, dat tikt best aan ...
Hangt van je satelliet tuner af. Zo'n beetje elke linux-ontvanger kan de CAM's die je nodig hebt voor Canaldigitaal emuleren.
Dan is het heel interessant, maar concurreren ze dan niet met hun eigen product?
Nee, ze maken het laagdrempeliger, je kunt nu zonder investering in een schotel opstelling al klant worden.
Zo las ik het eerst ook, daarna weer niet. Als het 9,95 is inclusief een geactiveerde kaart is het een enorm koopje. Zouden ze nu maar eens dat zenderoverzicht openbaar maken dan werd ik klant (ik weet graag wat ik koop, ook als het de eerste maand gratis is).
Ik heb het ff nagevraagd:

Vol staat gelijk aan het BasisHD-pakket en Bomvol staat gelijk aan het FamilieHD-pakket.
Ah dank je - was ik nog niet aan toegekomen. Dat is dan ook weer duidelijk. Best een aantrekkelijk aanbod en we zijn eigenlijk toch gewend met een app te werken door Netflix, alle TV's hebben hier een chromecast. Misschien voor de logeerkamer een afgeschreven toestel leeghalen met alleen de app en Hue erop als 'afstandsbediening'.

edit: wel helaas edpnet een paar maanden geleden met een jaar verlengd (digitenne) had ik dat niet gedaan dan was ik vandaag over gestapt. Alhoewel, dit is dus blijkbaar ook wel een vorm van HD...

[Reactie gewijzigd door franssie op 6 juli 2018 15:30]

net even een abo afgelsoten - was even bellen met de klanterservice erna (want er was geen product gekoppeld) maar nu werkt het. Het voetbal zag er niet goed uit maar de andere zenders wel - eens een paar maand proberen en dan digitenne / edp net opzeggen.
Ben benieuwd of je ook een geactiveerde kaart krijgt na een maand!
en welk abo. heb je afgesloten? als ik vragen mag? (voetbal is ook op NPO1 vandaar)
Ik had (!) het bomvol abonnement maar zowel de Belgische zenders als de BBC misten, ik heb het nagevraagd op Facebook en CD bevestigde dat ze daar de rechten niet voor hebben. Spijtig want de app werkte hier uitstekend. Ik heb mijn account laten verwijderen want die zenders wil ik wel perse kunnen kijken.
ik kreeg net via twitter ook dit bericht door van CD:
"Ik denk dat mijn collega een klein foutje gemaakt heeft. Het is inderdaad gelijk aan het BasisHD-pakket met uitzondering van Fox Sports 1. Ook Canvas en één HD zijn niet te bekijken via onze TV App"
8)7
Ja echt jammer, dit heeft/is wel de toekomst.
Vanaf 9,95... Maar inderdaad is de inhoud van het pakket de vraag.
En nog erger - misscchien wil ik wel het bomvol abbo maar eredivisie kan mij gestolen worden. Ik heb nu digitenne en de Ziggo app (heb een ziggo basic in mijn vakantiehuis) dus nosig heb ik het nog niet maar als digitenne naar HD gaat, gaat dat waarschijnlijk einde digitenne-smartcards betekenen en dan ben ik daar weg.
Ben benieuwd wat daar de details van zijn, want 9.95 is goedkoper dan het basisabonnement bij Canal Digitaal.
Er zijn minder zenders dan het basis abonnement, een soort liter abonnement dus?
Canal heeft de neiging om de FTA (met name UK) zenders soms ook mee te tellen, dat zou het verschil kunnen zijn?
De smartcard moet betaald worden 59 euro en de activatie 29 euro.ik heb contact gehad met canal digitaal.Ik wilde hem hebben voor tweede tv.
Alleen al voor fox sports is dit al lucratief.
Bij ziggo betaal je alleen al voor fox sports eredivisie 17.95 per maand, daar komt je normale abonnement nog bij op.
https://www.ziggo.nl/tele...rs/fox-sports-eredivisie/
Inderdaad erg slim aangezien juist de andere diensten ermee stoppen. Die app en achterliggende systemen hebben ze toch al, is alleen een kwestie van administratief verkopen. Voor de mensen met internet only zeker een mooi alternatief om op deze manier tv te kunnen kijken en zelfs terug kunnen kijken.

Let wel op! Het pakket met eredivisie kost €14,95.
Gebruik op wel 4 devices

Dit kan je dus weer met de familie gaan delen ook
Niet als die 4 apparaten vanaf het zelfde ip adres verbinding moeten maken.
Kan dat echter niet terugvinden op de canaal digitaal site.
Er is geen internet abonnement gekoppeld aan de dienst. Hierdoor kan Canal Digitaal dus geen IP adressen uitsluiten. Je kunt je smartphone namelijk overal naartoe nemen. Het werkt zelfs in al EU landen.
Sport, reality, nieuws, docu’s, films ... je kijkt alles met 1 app. Kijk live of kijk tot 7 dagen terug. In alle EU-landen en gebruik het op wel 4 devices. Je kan onbeperkt mobiel tv-kijken en streamen. Voor maar € 9,95 per maand en de eerste maand is helemaal gratis!
https://www.canaldigitaal.nl/pakketten/tv-app/
Indien dat moet gebeuren kun je toch een VPN opzetten zodat je een IP-adres krijgt van dat subnet waar die uit moet komen?
In theorie wel. Maar televisie heeft wel een kwalitatief goede verbinding nodig, wat bij een VPN extra aandacht nodig heeft.
De app gebruik je op 4 devices? En hoe is de beeldkwaliteit van de app, streamend?
Heel goed, als je internet verbinding ok is. Geluid is minder dan via de Satelliet, nl. niet Dolby.
TV Vlaanderen mag dit meteen in belgie ook doen dan .. ;nu kan je met je tv vlaandere abonnement ook via een app kijken, maar dan moet je dus eerst een tv vlaanderen (= sat abo) afsluiten..;

ik heb momenteel stievie (= betaald tv kijken via internet met een app of via browser op pc) we kunnen wel opnames maken met stievie en die achteraf dus ook kijken als we bv ergens geen internet hebben, en verdre kunnen we ook een week terug zoals bij C+

maar stievie kan je maar op 1 toestel tegelijk gebruiken, en het kost ook 9,99 en we hebben atm 13 zenders ofzo (vroeger 8 en dan konden we wel bitrate instellen, nu kunnen we zelfs geen bitrate meer instellen en is alles op keihoge bitrate, ook via mobiel, leuk wanneer de providers maar 5GB geven en je er dus na een paar uurtjes kijken doorzit); ik gebruik het dan ook vooral voor thuis, maar ik zou enorm graag van stievie af geraken want hun service/dienstverlening is echt zeer slecht, en dan vooral hun support naar klanten toe is om te huilen
Maar volgens mij heb je alleen fox sports ed 1, toch? Op hun site kan ik geen zenderlijst zien alleen het aantal zenders wat erbij staat.
dat scheelt dan 3 hele euro's. Want wil je ook Fox eredivisie kijken dan moet je het abo van 14.95 nemen.

EDIT:
Plus dat je ook abonnee moet zijn bij CD

[Reactie gewijzigd door GroeneThee op 5 juli 2018 16:44]

"De app bestond al voor abonnees van Canal Digitaal via Online.nl of de satelliet, meldt TotaalTV. Het is voor het eerst dat mensen een abonnement kunnen afsluiten voor alleen gebruik van de app."

Je hoeft dus geen abonnee te zijn maar je kan een los OTT abonnement afsluiten.
Wat ik altijd mis is informatie over de kwaliteit. Leuk dat het 10 euro kost, maar hoe is de beeldkwaliteit, dat is voor mij in ieder geval erg belangrijk.
Ik heb hier 1280x720 met 4000 bps op NPO 1. Zou dat wat zijn? Geen idee qua vergelijking eigenlijk.
Vergeleken met de kwaliteit van het normale HD signaal van Canal Digital is het wel wat minder. De coax kabel van de satelliet ontvanger naar mijn tv is gaar en onlangs met een WK voetbalwedstrijd moest ik switchen naar de app. Duidelijk kwaliteitsverschil. Maar op andere momenten was het weer wel goed. Ik denk dat het kwestie van proberen is. Kan ook zijn dat op dat moment mijn 30 Mb/s ADSL lijntje niet helemaal lekker ging.
Ik zie veel reacties dat er geen zenderoverzicht is.

Als je in de footer van de site op zenderoverzicht klikt (Link: https://www.canaldigitaal.nl/tv-radio-zenders/)
En daar de checkbox CanalDigitaal TV App & Live TV aanvinkt zie je wel degelijk welke zenders er beschikbaar zijn...
maar is volgens mij is die lijst niet volledig want zie het volgende..
- Basis HD op 38 zenders
- Family HD op 42 zenders
- Entertainment HD op 45 zenders

terwijl ik volgens het nieuwsbericht zou verwachte:
- Vol 45 zenders
- BomVol 62 zenders
Thanks, ik kon zo snel de zenders ook niet vinden.
Als ik kijk naar EntertainmentHD pakket met het vinkje bij CanalDigital TV App dan zie ik 45 zenders.

Verder zitten er 17 zenders in een EntertainmentHD (+fox en ziggo) pakket, zie https://www.canaldigitaal...nderlijst-tv-en-radio.pdf. Een voorzichtige aanname zou kunnen dat Bomvol die 17 extra zenders zijn, dan kom ik iig op 62.

[Reactie gewijzigd door purge op 5 juli 2018 19:03]

Ik heb wel gemerkt dat er een delay is bijvoorbeeld bij WK voetbal. Bij een KPN box en het NOS in een webbrowser is er 30 seconden tot een minuut een delay. Ik weet niet hoe dat bij Canal Digital gaat zijn.
Hier dacht ik ook gelijk aan. Die delay is niet iets waar je veel last van hebt als je normaal tv kijkt. Maar als ik een bericht krijg via mijn telefoon dat een team gescoord heeft dan is de spanning er wel een beetje af als ik dat pas een halve minuut later on de browser zie. Lijkt me als dit een dienst apart word dit wel goed moet zijn.

edit: typo

[Reactie gewijzigd door Septimamus op 5 juli 2018 15:16]

Of wanneer je met je hele familie aan het aftellen bent tot het volgende jaar begint..
Hoor je al vuurwerk terwijl jij nog 60 seconden moet..
Dat hoor je toch al een uur van te voren.
Die telefoon is geen probleem, gebruik geen programmaatje wat je zo'n bericht stuurt (of mute de telefoon) terwijl je voetbal kijkt), het grotere probleem zijn je buren die voetbal kijken. ;)
In de huidige Canal Digitaal app is er inderdaad een behoorlijke delay, wat komt doordat de stream eerst bij CD zelf recoded moet worden naar een lagere resolutie, en remuxed moet worden naar in talloze kleine MPEG2-TS containers + M3U8 voor HTTP Live Streaming. Dan heb je daarna ook nog eens de buffering op het device zelf.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 5 juli 2018 16:26]

Dit kan je prima voorkomen door de rest te vertragen zodat het OTT kanaal eerder komt 8)7
Ik ben benieuwd welke partner CD gebruikt voor dit moois. Knippr stond bij Red Bee en KPN bij.. ehh? DMC?
Flauw excuus wel anno 2018, paar videokaarten bijprikken? :)
Hoe gaat dat iets oplossen?
Klopt, dit komt omdat dit soort app's en websites de stream bufferen. Coax doet niet aan bufferen (daarom ook kans op storing) en is een stuk sneller, daar heb je alleen de digitale vertraging van een seconde of zo
Is dat bufferen tegenwoordig nog nodig/nuttig in Nederland?

[Reactie gewijzigd door CHBF op 5 juli 2018 15:50]

Zo werken internet streams nou eenmaal 99% van de tijd
Ja. Er zijn nog zat plekken waar langzame internet verbindingen zijn: het buitengebied
Zelfs daar valt het tegenwoordig heel erg mee aangezien KPN - zij het veel te laat - het VDSL-trucje heeft toegepast. Ik heb zelf - in een grote stad! - enkel de optie om via een koperdraadje of een coax-kabel interenet te krijgen (concreet enkel via het koperen draadje aangezien ik geen kabeltelevisie wil) en ik zit op 1,9 km. afstand van de centrale (in het midden tussen goed en rampzalig slecht), mijn downloadsnelheid steeg van 17 naar 48 Mbps, de uploadsnelheid naar 9 Mbps. Ping van 9 ms. Belangrijker, de backbone is glasvezel voor het grootste deel van Nederland, zelfs al zit je zelf op een koperen draadje, dat maakt heel erg veel verschil. Los hiervan zie ik weinig nut in bufferen want het helpt je misschien voor een minuutje en dan heb je weer een lange pauze, tenzij je eerst minutenlang buffert maar daar zit niemand op te wachten. Bufferen helpt enkel als de snelheid net niet toereikend is, niet als de snelheid ruimschoots ontoereikend is.

Een ander puntje, dat het internet in de stad beter is is helaas lang niet altijd het geval, in dezelfde stad was het een paar jaar geleden nog zo dat je zelfs 4-6 Mbps DL had en dit op 2 km. afstand van het centrum van de stad (waarom er geen centrale staat in het centrum van de stad, ik weet het niet). Dan is zelfs Youtube met HD-resolutie filmpjes veel gevraagd (regelmatig een bufferpauze). Een groot deel van de stad waarin ik woon heeft nog geen glasvezelaansluiting, de aansluiting is er wel in de wijk maar niet tussen de centrales en de woningen. Helaas, want op een gegeven moment slijten die koperen draadjes (hitte) en KPN heeft een nogal slechte reputatie wat betreft onderhoud, wat logisch is aangezien zij een monopolie hebben.

[Reactie gewijzigd door CHBF op 5 juli 2018 17:47]

Ik heb een paar klanten wonen die aan het eind van zo'n koperen draadje zitten. Die halen met moeite 2Mb
VDSL werkt daar niet. (heb het nagevraagd).
Die gebruiken uit pure noodzaak hun telefoon nu als accesspoint om max 20Mb te halen, maar die verbinding is niet stabiel.
Ik leef met hen mee (ik heb zelf 6 Mbps gehad en zonder telefoon, ik weet enigszins hoe het is) maar die mensen kunnen natuurlijk sowieso geen Netflix of via die Canal-website kijken, of in ieder geval niet met een kwaliteit die ik de moeite waard zou vinden. De enige oplossing voor die mensen zou zijn als ze het zouden kunnen downloaden, of dat ze een volledige aflevering/film kunnen bufferen op hun harde schijf of SSD.
Niet noodzakelijk een minuut. Maar met HLS of mpeg-dash wordt er een stream in chunks van 5 of 10 secondes geknipt. In de browser worden die aan elkaar geplakt. Dit maakt het heel robuust om met extra normale webservers capaciteit vrij te maken. Maar je kan pas een chunk 'streamen' als hij af is, dat duurt dus 5 of 10 secondes. En dan moet 'ie naar jou toe...
Nou alles is beter dan de kinderslot die op kwam bij de KPN boxen bij strafschoppen xD.
Ik ben benieuwd wat dat kinderslot inhoudt, ik heb er nooit van gehoord. :)
Een gigantische blunder maar als je het niet preventief uitschakelt... :)
Iets zegt me dat ik niet Dexter, Boardwalk Empire, Breaking Bad, 24... mag kijken van KPN als dat kinderslot aan staat. De leukste series en films zitten achter dat kinderslot. Niet dat ik die zou willen zien met ondertiteling en reclame-onderbrekingen...
Zo'n kinderslot hoort naar mijn stellige mening opt-in en niet opt-out te zijn.

[Reactie gewijzigd door CHBF op 6 juli 2018 12:29]

Bufferen van éénrichtingsverkeer is nutteloos, standaard digitale tv via kabel of satelliet kan namelijk niet melden als er een pakketje ontbreekt om deze opnieuw toegestuurd te krijgen. Bovendien is het bufferen voor instabiele verbindingen om een zo goed mogelijke beeldkwaliteit te kunnen weergeven op basis van de gemiddelde snelheid, daar tv via kabel of satelliet een minimale doorvoer nodig heeft welk een stuk constanter is.
Verkeer in de browser is per definitie geen eenrichtings verkeer dan gaat altijd over TCP. YouTube , Netflix, spotify , iedereen buffert, wat maakt die 30 seconden uit?
Het gaat via internet en dus zal er altijd sprake zijn van een vertraging door het bufferen. Daarnaast wordt het tv signaal bij Canaal Digitaal eerst ergens opgepikt en vervolgens omgezet naar een signaal dat je met de app kan bekijken. Vandaar de vertraging tijdens het kijken.
Nou ik neem een jaartje gewoon Ziggo en daarna dreambox en een schotel :p
Er is inderdaad een delay. Ik gebruik de CD app en Ziggo go en beide producten hebben een delay ten opzichte van mijn (kabel) televisie. Hoort misschien wel een beetje bij OTT. Ik heb er geen last van. Vind het eigenlijk wel handig dat ik de buren hoor juichen bij een doelpunt, dan weet ik dat ik moet blijven opletten. :-)
Welke resolutie en bitrate? Niet onbelangrijk nmi
Dat was ook mijn eerste vraag, kan het nergens op de website vinden dus ik vermoed dat het net zo slecht is als via de schotel.
sorry?
CanalDigitaal heeft al járen de beste beeldkwaliteit van álle aanbieders
Dat lijkt me dan ook weer overdreven.

Ik denk dat je kunt stellen dat alles - gemiddeld genomen - wel vergelijkbaar zal zijn.
Uiteraard zijn er aan alle kanten wel enkele uitschieters.

De birate van VIER is pakken beter via kabel dan via schotel.
De bitrate van NPO1 en NPO3 is meestal hoger via schotel, maar niet altijd.
Via schotel heb je bovendien 2 audiostreams (2.0 en 5.1), via kabel is dat (althans in België) niet het geval.

De Britse zender hebben een hogere bitrate via de schotel, en bovendien opnieuw meerdere audio kanalen.

Maar om nu te zeggen dat het ene altijd beter is dan het andere? Nee, dat lijkt me niet het geval.
Het is niet alleen een kwestie van bitrate. Ondergrondse kabel en signaal door de lucht levert een ander plaatje op. Zelf heb ik een jaar lang een HD kabel en HD satelliet ontvanger gehad. In direct vergelijk zag kabel ietwat fake uit..zelfs bij slechtere kwaliteit zag satelliet er natuurlijker uit...ben ook helemaal klaar met de kabel.
Met schotel heb je hoge latency, wat je terug zou kunnen zien in het switchen van zenders?
CD gebruikt hele lage bitrates (5-6Mbit voor NPO), het zit dichter bij SD dan HD door de hoeveelheid compressie. Ziggo doet al het dubbele.
sorrry; maar weet je wel wat je zegt .. 5-6 mbit laag ?? in mpeg4 is dat zelfs hoger dan wat netflix gebruikt want die doen maar 4.5mbit voor hun hd video

5-6 mbit in mpeg4 levert zéér mooi beeld op in HD ... in mpeg2 zal je dan af en toe nog blokjes of waas kunnen zien, maar ook niet altijd.. ik weet iig dat het signaal per kanaal bij satelliet hoger is dan bij kabel...
bij satelliet dient het signaal maar voor 1 ding, voor televisie door te sturen... de kabel dient nog voor veel meer dus men kan maar een beperkt stukje gebruiken van diens bandbreedte dus perst men zoveel mogelijk kanalen op elkaar door de bitrate zo laag mogelijk te houden bij het acceptabele ... of dacht je dat jouw kabel internet, en die van de ganse buurt, dat dat over een andere kabel heen zou gaan?
En die Astra satelliet heeft onbeperkt bandbreedte denk je?
Laat ik je een geheimpje verklappen: die ruimte is net zo goed gelimiteerd en die ruimte zal -net als op de kabel- zo efficient mogelijk gebruikt worden.

Dit verhaal heeft meerdere kanten, omdat er bepaalde zenders zijn die Ziggo, KPN, etc, zelf ook uit de lucht plukken (de Duitse zenders bijv.) zal de kwaliteit daarvan via de schotel beter zijn. Echter hebben Ziggo/KPN directe glasvezellijnen naar Hilversum, waardoor de Nederlandse zenders een beduidend hogere kwaliteit hebben bij die providers dan via de schotel. De bitrate van de Nederlandse zenders is hoger en de beeldkwaliteit is ook écht beter. Het hangt per zender af wie het beste beeld geeft. Maar bij de Nederlandse zenders geeft de schotel duidelijk het minste beeld.

[Reactie gewijzigd door P.K. op 5 juli 2018 19:29]

Tenzij je het WK wilt kijken. Geen NPO1 UHD bij Ziggo.
NPO bij T-Mobile is 14-16mbit (ook in mpeg4) dus ja 5-6 is heel erg laag maar voor een internet stream zoals Netflix die niet on the fly hoeft te coderen kan het best vrij goed zijn.
Via de TV Anyhwere app van T-Mobile zal het ongetwijfeld een heel stuk minder zijn en mag je hopen dat het in de buurt van 4 komt. Bij de Eurosport Player is het niet meer dan 3 ...

[Reactie gewijzigd door apis29 op 6 juli 2018 11:50]

Laat ik het zo zeggen, we zijn gewend om wat kwaliteitsverlies voor lief te nemen bij dit medium, zowel voor de audio als de video. De compressietechnieken zijn beter geworden maar het is verre van verliesloos wat zij doen.
Niet CanalDigitaal perse, maar (Astra) schotelontvangst biedt meer HD en zelfs UHD zenders dan Ziggo of KPN

http://www.onastra.nl/16960939/zender-zoeken#!/channels

Ter vergelijk

https://www.ziggo.nl/televisie/zenderoverzicht/
Helemaal mee eens. Zelf Ziggo gehad en Vodafone via glas, KPN Play en Knippr, maar Satelliet tv is het scherpst.
Kijk je wel eens naar Canal Digitaal via de schotel? Zo slecht is dat niet (meer) hoor.
Genoeg HD zenders en tijdens het WK voetbal zelfs een UHD pilot. Als je een ontvanger en TV hebt die UHD ondersteunen kan je daar tiijdens de wedstrijden naar kijken (kanaal 14). Ziet er erg goed uit. Buiten de wedstrijdens is het gewoon HD geupscaled dus voor de UHD ervaring kan je echt alleen tijdens de wedstrijden terecht.
Kijk je wel eens naar Canal Digitaal via de schotel? Zo slecht is dat niet (meer) hoor.
Mijn ouders hebben schotel en hebben een mini Tv'tje (40 inch) waar ze ook nog eens vrij ver vanaf zitten (meter of 4 a 5, afhankelijk van waar je gaat zitten) en zelfs dan erger ik me kapot aan de beeldkwaliteit.
[...]

Mijn ouders hebben schotel en hebben een mini Tv'tje (40 inch) waar ze ook nog eens vrij ver vanaf zitten (meter of 4 a 5, afhankelijk van waar je gaat zitten) en zelfs dan erger ik me kapot aan de beeldkwaliteit.
SD ontvanger misschien?
Of misschien de verkeerde satelliet?
Uit mijn hoofd: De 19 zendt Nederlands SD uit en de 28 in HD, maar dat kan ook andersom zijn.

[Reactie gewijzigd door ASS-Ware op 5 juli 2018 23:55]

Astra 1 op 19.2° oost zendt al enige tijd geen Nederlandse zenders meer uit. Die zijn op de Astra 3 satelliet @ 23.5° oost.

De Astra 2 @ 28.2° oost is trouwens voor de Britse markt.
Astra 1 op 19.2° oost zendt al enige tijd geen Nederlandse zenders meer uit. Die zijn op de Astra 3 satelliet @ 23.5° oost.

De Astra 2 @ 28.2° oost is trouwens voor de Britse markt.
Ach ja, ik haal de 23 en de 28 altijd door elkaar.
Nee, Sony TV met ingebouwde DVB-S2 ontvanger. Beeld zou 'HD' moeten zijn.
tv met scart aangesloten zeker? of met een gele tulpstekker??


sorry hoor, maar mijn ouders hebben ook satelliet, en zij hebben een 50" tv en ik heb echt niks aan te merken als ik bij hen naar het voetbal kijk...
TV met ingebouwde DVB-S2 ontvanger.
Het signaal via de kabel komt voor een groot deel eerst van een schotel af, dus als je ouders slecht beeld hebben zou ik beginnen hun schotel opstelling na te kijken, denk aan goed uitrichten, vrij zicht, kabel kwaliteit, juiste formaat schotel en goede kop er op, ontvanger en TV zelf.
Dat was ook mijn eerste vraag, kan het nergens op de website vinden dus ik vermoed dat het net zo slecht is als via de schotel.
Wat is in jouw ogen goed en slecht?

Ik ben benieuwd waarmee je de vergelijk maakt als iets 'net zo slecht is als via de schotel'.
Is kabel-TV (Ziggo/Telenet) dan beter dan 'via de schotel'? Of wat je via xDSL krijgt via KPN of Proximus?

Ik heb zelf een schotelantenne, en hoewel niet alle resolutie en bitrate perfect is of zo goed is als ik hem zou willen, kan echt niet gezegd woren dat alles slecht is.

De kwaliteit van VIER is veel beter via de kabel dan de schotelantenne.
Die van BBC One is dan naar mijn gevoel weer veel beter op de schotelantenne.
En die van ITV is ook zeker niet slecht op schotel (en heb ik niet op de kabel)

Ik denk dat het vel te kort door de bocht is om te zeggen dat 1 techniek goed is en de andere slecht; er zijn best wel wat variabelen die meespelen.


Neemt niet weg dat ik ook best geïnteresseerd ben in resolutie en bitrate waarin dit aangeboden wordt.

[Reactie gewijzigd door tc-t op 5 juli 2018 17:29]

Ik ben benieuwd waarmee je de vergelijk maakt als iets 'net zo slecht is als via de schotel'.
Is kabel-TV (Ziggo/Telenet) dan beter dan 'via de schotel'? Of wat je via xDSL krijgt via KPN of Proximus?
Ziggo is veel minder slecht als schotel ja. HD op schotel voor de populaire zenders zoals NPO 1/2/3 schommelt rond de 5-6 Mbit. Bij Ziggo zitten die op zo'n 12Mbit. Maar ook Ziggo is niet echt geweldig.

Het grote probleem is dat al deze providers een digitale stream aangeleverd krijgen (die dus al een keer lossy gecomprimeerd is, IIRC op zo'n 18Mbit voor NPO) en deze nogmaals comprimeren naar een lagere bitrate. Lossy compressie over iets wat al lossy gecomprimeerd is halen is niet zo'n goed idee. Zelfs al hield je dezelfde of een hogere bitrate dan nog verlies je kwaliteit.

Ik zit nu bij Tweak/Sparql via glas en dat was altijd prima, ze gaven de streams direct door zonder deze aan te raken. Sinds een tijdje hebben ze een nieuw TV platform waarin ze de streams wel her-comprimeren en het beeld is nu echt een heel stuk slechter, ook al is de bitrate redelijk (IIRC iets van 15Mbit). Door het her-comprimeren verlies je heel veel detail. Waar je voorheen de oneffenheden in de huid van de presentator kon zien lijkt het nu alsof ze allemaal net iets te veel make-up op hebben.
Ziggo is veel minder slecht als schotel ja. HD op schotel voor de populaire zenders zoals NPO 1/2/3 schommelt rond de 5-6 Mbit. Bij Ziggo zitten die op zo'n 12Mbit.
En wat als je dezelfde vergelijking maakt met andere zenders?
BBC bijvoorbeeld?

Ik heb geen Ziggo, maar als ik in België dan de vergelijking maak tussen kabel en schotel, is hiervoor de kwaliteit van de schotel toch beter.

En hoe zit het met de Audio stream via Ziggo? Is dat 5.1? 2.0? Beide?
('Bij ons' wint hier de schotelantenne)

Beide hebben ze dus voor- en nadelen, het is niet zo dat er eentje hands-down wint.
Afhankelijk van je eigen voorkeur, en van de zender die je wilt bekijken ben je soms met de ene techniek beter af dan met de andere ...

[Reactie gewijzigd door tc-t op 5 juli 2018 18:25]

Ik heb een jaar lang een HD kabel ontvanger en een HD stellietontvanger gehad. Een signaal via een kabel onder de grond en een signaal uit de lucht ziet toch wat beeld betreft anders uit. Satelliet ziet er natuurlijker uit. Je hebt dan een mooier plaatje, helemaal los gezien van de kwaliteit van de stream. Daarom ben ik ook helemaal klaar met de kabel..ziet er gewoon fake uit in vergelijk.
Ik heb op mijn ontvanger beide Ziggo en Canal Digitaal. Ziggo gebruikt een vaste bit rate op de NPO zenders van zo'n 15.4 Mbps. Canal Digitaal maakt gebruik van VBR en zit gemiddeld rond de 6 á 7 Mbps, maar schiet de lucht in bij snelle beeldbewegingen.

Nu had ik tijdens de WK gezapt tussen de twee providers om te kijken welke het er scherpst uitzag. Er zijn vele factoren die de beeldkwaliteit kunnen beïnvloeden, zoals het gebruikte ontvanger, het schermtype van de TV, scherpte instellingen, etc. Ik constateerde dat NPO1 bij Ziggo net ietsjes scherper uitzag tijdens het wedstrijd. Maar het verschil is minimaal en te verwaarlozen.
Ook zou ik kunnen stellen dat Canal Digitaal dit test keihard heeft gewonnen, want zij bieden NPO1 in UHD resolutie aan met een bit rate van 25 Mbps.

[Reactie gewijzigd door ShakerNL op 6 juli 2018 02:01]

Is dit een legale IPTV versie dan? en wat is je dataverbruik als je een uur tv kijkt? dat vindt ik niet terug.

En welke zenders zitten er in ieder pakket?

Ik heb het ff nagevraagd:

Vol staat gelijk aan het BasisHD-pakket en Bomvol staat gelijk aan het FamilieHD-pakket.

[Reactie gewijzigd door ard-e op 5 juli 2018 18:28]

Dat kan ik ook nergens vinden op de website. Ook erg benieuwd naar!
Het lijkt me wel legaal, anders zou canal digitaal het natuurlijk niet aanbieden :P

Ik kan op de site ook nergens vinden welke zenders er in de pakketten zitten. Erg vreemd dat ze dit nergens vermelden.
Ik kan me vaag herinneren 1gb/20 min
"Stream via Chromecast", ik ben benieuwd of hier niet allerlei haken en ogen aanzitten zoals bij ZiggoGo...
Ik heb de app en kijk via Chromecast op mijn tv en heb nergens een haakje of oogje kunnen vinden :)
Live TV kan je altijd casten, een herhaling niet altijd.
Knippr en Play hadden beiden hun blijvende instabiliteit issues, en bugs die niet opgelost werden. Ondanks Chromecast via UTP en QOS en veel contact met helpdesk. Uitzending gemist heeft vaak issues met bandbreedte. Op Netflix en Youtube na lijkt het of andere partijen het niet in de vingers hebben, geen budget voor verbeteringen te hebben of stagiares laten programmeren.

Ben bang dat Canaldigital ook in eerste categorie zit.
die haken en ogen zijn er al lang niet meer, films, live tv het werkt allemaal
Voor zover ik weet kan je nog steeds niet terugkijken...
Casten met de Ziggo Go app naar een TV met ingebouwde Chromecast is een regelrechte ramp!
Al helemaal als je router wat verder ligt en je smartphone wel eens verbinding verliest.. Dan valt de stream op de TV ook uit.
Dat staat natuurlijk los van de (smaak) app, als je geen internet verbinding hebt stopt 'tv kijken via internet' al snel.

Daarnaast gaat het om de verbinding van je ChromeCast naar het internet, je app fungeert meer als afstandsbediening: de video gaat direct naar de ChromeCast en niet via je telefoon...
Wat ik bedoel is dat het erg jammer is dat je smartphone ten alle tijden verbinding moet hebben om Ziggo Go te kunnen gebruiken terwijl dit eigenlijk helemaal niet nodig is aangezien een Chromecast zelf verbinding zou moeten maken met de service.
Mijn Nvidia shield heeft gewoon bekabeld internet en toch ben ik van mn telefoon afhankelijk.
welke haken en ogen doel je op?
En mag je als Nederlander, deze dienst ook in het buitenland (Duitsland) afnemen en bekijken.
Zo nee, dan blijf ik wel op de schotel.
Als je op de schotel zit, dan heb je dit al. Ik bekijk vrolijk het WK vanuit het buitenland op mn werk via mijn Canal Digitaal app.
Als je als Nederlander in Nederland het afneemt kan je in Duitsland kijken.
Het werkt in de hele EU zeggen ze. Ik ben NL nog niet uitgeweest maar ik schat dat het wel werkt.
App is er al tijden en ik ben nog nooit verder gekomen dan een rode scherm. Doet het niet op mijn Nexus tablet met android 5.1 en op mijn samsung phone met android 7.1.
En android TV wordt helemaal niet ondersteunt. Veel succes er mee. 8)7

[Reactie gewijzigd door Diets op 5 juli 2018 18:24]

Uit een bovenstaande reactie: "Canal Digitaal-app en willen inloggen, bleef de app hangen op het rode opstartscherm bij gebruik van internet van Tweak. Even een overstapje maken naar 4G heeft dit op al onze apparaten verholpen. Sluit je de app volledig af en wil 'm weer in gebruik nemen, dan zul je dus eerst weer moeten overstappen van wifi -> 4G -> wifi en dan Chromecasten. Meerdere mensen die Tweak hebben en dit probleem herkennen?"
Klopt helemaal, ik zit ook bij Tweak. Daar moet het dus iets mee te maken hebben. Helaas is dit geen oplossing voor de tablet omdat daar geen sim in zit.
tetheren vanaf een mobiel met een Sim?
Ik denk dat tweak een DNS probleem heeft, gebruik je een van de google DNSén dan werkt het bij mij: 8.8.8.8
DNS op router aangepast, alles werkt nu normaal. Bedankt!

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee