'Google heeft geen smartphonemaker nodig voor ontwerp en productie Pixel 3'

Google heeft naar verluidt aan Foxconn-dochter FIH gevraagd om de Pixel 3-modellen te gaan produceren. Daarmee zit er niet langer een fabrikant tussen bij de Google-telefoons. De Pixel 2 is van HTC, de Pixel 2 XL van LG.

Deze keer zijn de telefoons alleen van Google, meldt WinFuture. Vermoedelijk werkt de zoekgigant met het team dat het heeft overgenomen van HTC. In een deal met de smartphonemaker kreeg Google voor 1,1 miljard dollar ongeveer tweeduizend mensen uit de r&d-afdeling van HTC. Daardoor heeft het de expertise van HTC of LG niet langer nodig.

Google werkt aan een Pixel 3 en een Pixel 3 XL, meldt Bloomberg. Volgens het financieel persbureau heeft de Pixel 3 een ontwerp als de Pixel 2, terwijl de XL-versie een groter display met een inkeping heeft. Die inkeping is smaller, maar hoger dan van de iPhone X, zo zegt het financieel persbureau. Onlangs kwamen al plaatjes van screenprotectors naar buiten die daarop wezen.

De zoekgigant zou de telefoons in oktober willen uitbrengen, zegt Bloomberg. Dat zou geen verrassing zijn, omdat Google de Pixel- en Pixel 2-toestellen allebei op 4 oktober presenteerde; de Pixel in 2016 en Pixel 2 in 2017. WinFuture denkt dat de release eerder zou kunnen komen, in augustus of september. Google heeft niet gereageerd op de geruchten.

Impressie van hoe Pixel 3 eruit kan zien. Bron: PhoneDesigner
Impressie van hoe de Pixel 3-telefoons eruit kunnen zien. Bron: PhoneDesigner

Door Arnoud Wokke

Redacteur

31-05-2018 • 07:31

75 Linkedin

Reacties (75)

75
71
24
1
0
41
Wijzig sortering
Het is jammer dat die notch aanwezig is anders had ik zeker voor deze telefoon gegaan. Het uiterlijk van de telefoon met daarbij ook nog eens front-faced speakers is voor mij echt een must! Ik vind die notch alleen echt gewoon geen gezicht.
Bovendien zie ik liever een telefoon waarbij de front-faced camera is weggehaald zodat je alleen maar scherm hebt.. Ik gebruik dat ding verder ook echt nooit!

Ik ben nog steeds erg blij met mijn Nexus 6P maar er komt een tijd dat ik de telefoon moet inruilen voor een nieuwer model..

- on topic -
Het laten designen van de telefoon door derden is natuurlijk ook waanzin aangezien het design nauwelijks is veranderd voor dit model. Het ziet er gewoon mooi en clean uit.

[Reactie gewijzigd door HumanoidCylon op 31 mei 2018 07:46]

Tsja Google, wel een notch en geen 3.5 mm aansluiting, daar maak je geen vrienden mee op tweakers.net
Valt allemaal mee in praktijk. Heb Pixel 2 XL en eerlijk gezegd mis ik de 3.5mm aansluiting absoluut niet. BT koptelefoon is een stuk makkelijker wat mij betreft. Geen gedoe met de kabel als op de weg. Mocht ik toch die aansluiting nodig hebben voor die ene paar keer dan koop ik een dongle.
Sterker nog, dat kabeltje zit er gewoon bij. Toch mis ik het in sommige toepassingen wel en ook dat dongletje werkt niet altijd perfect en gaat snel kapot (zie reddit/twitter). Ik mis de jack ook niet echt aangezien ik Airpods gebruik met m'n Pixel 2 XL, maar als je kijkt naar bijvoorbeeld een Galaxy S9 dan zie ik geen reden waarom er niet gewoon een jack in de Pixel had gekund.

Zoals Apple het aanpakte vond ik ook niet perfect: breng eerst een goed product uit (de Airpods worden geroemd, dus deze zie ik als 'het goede product') om een jaar daarna bij de nieuwe reeks telefoons te zeggen "we hebben een goed alternatief dat miljoenen keren is verkocht. Mensen zijn lyrisch, met een gemiddelde customer satisfaction rate van X. Dit betekent dat een nieuwe weg is ingeslagen en we vertrouwen op het feit dat draadloos de toekomst is. Voor iedereen die toch bedraad wil luisteren zit er een bedrade koptelefoon in de doos bij je telefoon". Google doet dit een jaar later op exact dezelfde slechte manier, maar op de typisch Google-methode aangezien ze de Pixelsbuds aankondigden. De pixelbuds zijn gewoon niet zo goed, niet zo seamless als de airpods, de demo van de translate-functie werkte ten tijde van launch nog niet, en de pixelbuds waren niet meteen met de telefoons leverbaar...

Bij Pixel 1 opscheppen dat je een jack hebt om 'm 't jaar erna OOK weg te halen. Tja, Maak eerst maar eens goede producten zodat je kunt zeggen dat je beter bent, dan dat je je directe concurrenten naar beneden haalt. En dan het jaar er op ook nog eens doodleuk hetzelfde doen. Van mij had er geen jack op gehoeven als het al ingeburgerd was, wat het in mijn ogen nog niet is, maar het had ze gesierd als ze net als Samsung wat meer naar de gebruiker keken dan naar de markt.

[Reactie gewijzigd door HellFury op 31 mei 2018 09:42]

Dat hangt natuurlijk per persoon af.

Ik heb twee goede bluetooth headset, maar ik gebruik mijn bekabelde oordopjes nog vaak.

Je kan een punt maken van de kwaliteit, maar in mijn geval is meer iets van comfort.

Mijn IE80 zitten vlak in mijn oren, dus ik kan liggen in elke positie en krijg ik geen last van, terwijl met bluetooth oordopjes heb je vaak een nekband of zijn de oortjes groter omdat de accu daarbinnen is.
"Valt wel mee. Ik mis iets wat ze weglaten niet. En ik vind het sowieso makkelijker."

Tot je het een keer nodig hebt en je kutadaptertje vergeten bent.

Daarnaast is de hele pixel lijn totnogtoe toch een grote productiefout? Er is iedere keer wel wat, en voor zo'n prijs mag je toch tenminste iets fatsoenlijks verwachten...
Wat is toch steeds dat gezeik over die notch? Zolang het een oled scherm betreft en de ruimte naast de notch "extra" pixels zijn voorbij een conventionele aspect ratio kan hij gewoon softwarematig uitgeschakeld worden zonder dat je er iets van ziet. Maak je druk om een vervangbare batterij ofzo! 8)7
Begint een heerlijke grap te worden hier op Tweakers. Hoe meer mensen zich irriteren aan deze terugkomende discussie, hoe meer reacties het oplevert. Inmiddels is ieder draadje over welke smartphone dan ook compleet vervuild met deze 2 punten.

En terecht. We mogen ons protest niet laten rusten.
Wat is toch steeds dat gezeik over die vervangbare batterij! Zolang je de mogelijkheid hebt om met een powerbank of via een kabeltje gedurende de dag bij te laden heb je meer dan genoeg. Maak je druk om een uitschuifbare antenne ofzo! 8)7

/sarcasm

Ik ben het wel met je eens. Die notch-gekte zal in mijn ogen dan ook binnen een jaar of 2 weg zijn, aangezien het het beste van 2 werelden is: dezelfde afmeting telefoon met meer scherm. Vind je een notch niet prettig dan gebruik je hem zoals het tweede scherm op de LG V10/V20, wat altijd als positief werd ervaren. Ik wil alleen een notch wanneer de oortjes alleen worden gebruikt voor statusbalk in portret-stand, maar veel fabrikanten doen dan, dus ik vind 't allemaal prima.
Over 2 jaar is er geen notch meer. Design dingetje van nu. Wordt wel een oplossing voor gevonden op termijn.
mensen op tweakers gebruiken vast ook wel de iphone die beide specs wel en niet hebben ;)
Denk dat het Google de reet roest of ze vrienden hebben hier...
Die front facing speakers zul je toch ook ergens kwijt moeten, geen front camera om zo de hele voorkant scherm te maken betekent dus ook geen front facing speakers.
Bovendien zit er volgens mij toch nog meer daar... Ik weet niet wat het allemaal is (een zal nabijheid sensor zijn) en in hoeverre dat bv onder het scherm kan, maar mijn s9+ heeft bv een hele batterij aan sensoren in de bovenste rand zitten (bijna onzichtbaar, in fel licht kun je ze een beetje zien).
Daar heb je inderdaad een goed punt maar front pacing speakers kunnen makkelijker dicht tegen de rand geimplementeerd worden dan bijvoorbeeld een camera. Kijk bijvoorbeeld naar de ZTE Axon Pro.
De camera kan ook in een vrij dun strookje hoor, zie de Galaxy S9/S9+
En die Axton Pro heeft wel een vrij dun grilletje, maar het scherm zit er nog een eind vandaan... Zouden ze dat ook kunnen doen als het hele zwarte stuk ook nog scherm was?
de front camera is nog een optie om deze bij activeren van de camera uit je telefoon te laten klappen en dat die dsn dus aan de bovenkant terecht komt.

speakers is nou net wat lastiger.

maar als ik de notch zie op de iphone x dan is dat erg onhandig je hebt gewoon bij films 1/8 deel een zwarte balk. ja dit kan je wel weer inzoemen maar dan zit die notch dus voor de film.

trek dan maar gwn de bovenkant door hoor...

[Reactie gewijzigd door erwinwernars op 31 mei 2018 08:36]

Ik vind de oplossing van Samsung dan ook mooier. Iets meer bezel misschien, maar zo elegant gedaan dat het nog steeds super uitziet, en geen notch in je beeld inderdaad.
Of gewoon geen bezel, wel een notch maar dan een oled scherm.

Dan schakel je als je het echt stoort gewoon de bovenste rijen pixels uit. Tadaaa, een bezel en geen notch!
Zwart ziet er mooi zwart uit op een (am)oled scherm inderdaad, maar je ziet het verschil met het zwart van de behuizing echt nog wel hoor. Op de s9+ wel in ieder geval.
Ik heb zelf de one+ 6 en vind de notch helemaal geen probleem. Zijkanten worden de icoontjes weergegeven. En ja het kleurverschil is natuurlijk not done. :)
Bij filmpjes of gamen kan je de notch ruimte uitzetten. Ik vind het eel een mooie opposing.
Dan is het toch aan de fabrikant om bijvoorbeeld een coating of behuizingskleur te gebruiken die dat verschil rechttrekt? Zo moeilijk zal dat niet zijn.

Ik geloof dat één fabrikant ook een rare schermverhouding gebruikte om te zorgen dat als de bovenste x pixels uitstaan het scherm precies op 18:9 uitkwam.
Maar ik zie het probleem nog altijd niet, door de scherm verhouding hebben de meeste filmpjes toch zwarte schermen, aangezien video nog altijd meestal 16:9 is.
Daarnaast als er geen notch is, zou er extra bezel zijn bij het kijken van video in plaats van zwarte randen, maar de scherm oppervlakte blijft gelijk, dus wat maakt het uit?
Bij YouTube kun je met een langer/breder scherm inzoomen door te pinchen. Afhankelijk van de video kan dat leuk zijn, maar met een notch heb je dan dus een extra hap uit het beeld ipv alleen een dun schijfje van de boven- en onderkant wat je kwijt bent.

Het is wat mij betreft ook geen groot probleem hoor, maar als je twee toestellen hebt die verder identiek zijn, dan heb ik liever geen notch dan wel. Natuurlijk hangt het ook af van andere factoren, als het scherm kleiner wordt of de behuizing groter omdat er geen notch is dan wordt het wellicht anders, maar bij de Galaxy s9+ heb ik dat idee niet en vind ik hem mooier dan concurrenten met notch.
Notch ruimte kan uit, dus dat is helemaal geen probleem.
ja zal iets persoonlijk zijn, ik word al ziek als ik er aan denk om een video uitgesneden niet in zijn oorspronkelijke aspect ratio te kijken ;)
Een uitklap mechanisme is absoluut niet handig. Dat gaat gegarandeerd kapot door veel gebruik of als je een beetje lomp bent en je vergeet het weer in te klappen.

Die zwarte balk heb je toch ook zonder notch dus veel verschil maakt het dan natuurlijk niet.

[Reactie gewijzigd door Brummetje op 31 mei 2018 08:57]

Nou ja, ik vind het op mijn s9+ toch wel mooi om in te zoomen als de video het toelaat (geen cruciale info aan de onder- of bovenrand). Een notch er in zou me dan wel gaan storen denk ik.

Maar inderdaad, een omklap mechanisme lijkt me ook geen goed plan. Dan liever gewoon geen selfie cam.
Dan ga je toch voor de normale pixel niet de XL ? Deze heeft geen notch
Omdat je dan kwa schermgrootte weer achteruit gaat. Ik wil de front facing speakers juist hebben om series en films/filmpjes te kunnen bekijken. De Nexus 6p is in dat geval eigenlijk net iets te klein met zijn 5,7" terwijl de smartphone waarschijnlijk(?) 5,5 inch zal zijn.
Het onderschrift bij foto in dit topic zegt geeft aan hoe ze er uit kunnen zien. Volgens mij is er nog niet veel zeker over de designs.
Je zegt het alsof je ervanuitgaat dat heel veel mensen met jou eens zijn dat die notch lelijk zou zijn.

Want zat mensen vinden het ook mooi of boeit het niet eens.

Verder is het denk ik niet echt relevant wat een willekeurig persoon op Tweakers wel of niet gaat kopen, in die zin voegt je reactie niets toe.
Om een of andere reden denken Nederlanders bij het woordje design vaak alleen aan het uiterlijk, terwijl het gewoon 'ontwerp' betekent, dus ook van de electronica. Het is uitermate logisch dat een bedrijf dat daar geen ervaring mee heeft, daar derden voor inzet aangezien het nogal specialistisch is. Google kon het nu alleen maar zelf doen omdat het staf van HTC heeft overgenomen. Eerlijk gezegd verbaast het me dat Foxconn die expertise zelf nog niet in huis heeft, die fabriceren ook al sinds jaar en dag smartphones maar dan uitsluitend voor derden en kennelijk met grotendeels of geheel aangeleverde ontwerpen.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 31 mei 2018 13:43]

Ik weet niet hoor maar dit zijn impressies, geen werkelijke beelden nog.
Het laten designen van de telefoon door derden is natuurlijk ook waanzin aangezien het design nauwelijks is veranderd voor dit model. Het ziet er gewoon mooi en clean uit.
Dat weet je niet, want tot het design behoort ook de binnenkant van het apparaat.
- off topic -

Nog geen problemen met de battery van je Nexus 6P?

Battery laten vervangen en hij valt nog steeds uit aan 20 à 30 procent, moet wel 2 x bijladen per dag, gelukkig gaat dit snel.

Nog steeds een toppertje behalve de battery dan :(
wellicht is de axon 9 wat voor jou die hopelijk over een paar maanden uitkomt.
Hoewel ik ook geen front face camera gebruikt worden er toch heel veel selfies gemaakt.
Die notch is inderdaad geen porum.
Vind de kleine pixel wel een toptelefoontje moet ik zeggen. Gewoon een strak telefoontje, zonder tieralatijntjes. Perfect!
Daarmee zit er niet langer een fabrikant tussen bij de Google-telefoons. De Pixel 2 is van HTC, de Pixel 2 XL van LG.
En is die FIH geen fabrikant dan? |:(

Ik begreep die gezeik rondom wie de pixel produceert nooit, HTC is van oorsprong een OEM voor andere merken... Zelf had de Pixel OG niks kwa design dat vergelijkbaar was met een HTC, toch hadden mensen over hoe het over een HTC toestel was ipv een Google toestel.

Edit: typo

[Reactie gewijzigd door Luinwethion op 31 mei 2018 08:44]

Ze bedoelen nog een fabrikant.. Normaal was het Google > HTC > Fabrikant waar de telefoons gemaakt worden. De stap met HTC is nu weg :)
Jawel, FIH is een fabrikant, maar er zit geen (extra) fabrikant tussen. HTC en Apple, enz, besteden de fabricage van hun toestellen ook uit. Het scheelt dus wel degelijk een schakeltje in de keten. Vermoedelijk gaan we dat helaas niet in de prijs merken want Google moet die 1,1 miljard ook terugverdienen.
Jawel, FIH is een fabrikant, maar er zit geen (extra) fabrikant tussen. HTC en Apple, enz, besteden de fabricage van hun toestellen ook uit. Het scheelt dus wel degelijk een schakeltje in de keten. Vermoedelijk gaan we dat helaas niet in de prijs merken want Google moet die 1,1 miljard ook terugverdienen.
In dit opzicht is HTC dus geen fabrikant, maar een merk. In elk geval is er nu een belanghebbende schakel minder.
Dat is een OEM in goed Nederlands...
Daarmee zit er niet langer een fabrikant tussen bij de Google-telefoons.
De middenpartij is dus weggevallen, in dit geval LG en HTC. Google heeft nu geen extern bedrijf met hardwarekennis meer nodig omdat een stuk van HTC nu bij Google in dienst is. Dus nu doen ze het allemaal in house, en de productie laten ze dan over aan een externe fabrikant zoals zovelen doen. :)
Ik viel daar ook over. Foxconn is wel degelijk een fabrikant, alleen doet Foxconn kennelijk niet het ontwerp maar alleen de productie. Voorheen deed de ingehuurde fabrikant ook op zijn minst een groot deel van het ontwerp. Dat gedeelte heeft Google nu zelf op zich genomen.
Hopelijk kan deze versie wel draadloos opladen. Dat is voor mij tot nu toe de deal-breaker.
Anoniem: 708439
@alexbl6931 mei 2018 08:44
Ze moeten wel Apple heeft het ook sinds de 8 en X, ze willen duidelijk direct met die modellen concurreren.
De pixel 3 zal vooral met de opvolgers van de iphone 8 en X concurreren.
Anoniem: 708439
@aval0ne31 mei 2018 09:55
bedoel de high end Apple modellen ja.
Dat is voor mij ook zo, ondanks dat ik thuis toch nog wel de stekker gebruik op mn nexus 5, vind ik het heerlijk om op mn kantoor gewoon de phone op de lader te leggen zonder gedoe met die kabel.. Vergeet alleen telkens dus om er 1 voor thuis aan te schaffen..
Met een draadje na 30 min op 50%, en met draadloos??
Is er enige kans dat er een Pixel XS komt (of zal ik "pixel xs' schrijven): Een machine in de 'compact' range met een scherm tot 5 inch?
Dat zou inderdaad helemaal fijn zijn. Heb nu een S7 edge en vind die eigenlijk al iets te groot.

Een maatje kleiner zou fijn zijn, maar de aantrekkelijke high-end modellen gaan bijkans allemaal richting het formaatje phablet.
De eerste en tweede generatie Pixel hebben allebei een klein model met een 5 inch scherm, de non-XL versies. Het scherm op de Pixel 3 zou misschien iets groter kunnen zijn door de gereduceerde bezels, maar Google is tot nu toe juist een van de weinigen die een kleine telefoon erbij maakt. Dus in principe hebben ze een XS.
Dat zou fijn zijn ja, net zo groot als mn nexus 5 (zelfs als de voorkant zowat volledig scherm is dus zelfs iets kleiner met toch dezelfde schermgrootte). En dan graag wel ook helemaal rubberized, zowel de achterkant als de zijkant en geen 3.5mm jack..
Nee. Maar een XXL eventueel wel.
Verkopen die Pixels eigenlijk een beetje? Ik zie op Tweakers, maar ook op de internationale telefoon forums, weinig enthousiasme over die dingen.
Hm, ik heb niet veel vertrouwen in een hockeyorganisatie om telefoons te produceren (Google FIH maar eens).

Hoe dan ook, gaaf. Dan zal er weer eens een echt grote nieuwe speler op de markt komen.
Eerlijk gezegd is die impressie van het design niet heel aantrekkelijk. Daarnaast is de notch ook voor velen geen pluspunt en dat de 3.5mm wederom mist is ook een gigantisch minpunt. Dit wordt hem dus niet voor mij.
Ben benieuwd of de prijzen lager uitvallen dan de vorige serie nu er geen smartphonefabrikant meer 'tussen zit'.
Ja precies, ik neem het jou ook niet kwalijk dat je het niet wilt snappen en het geeft ook niet. Ik heb er genoeg reden voor en die ga ik jou niet allemaal aan de lange wijsneus hangen.
Ik dacht dat Foxconn zelf mobiele telefoons maakte voor de Indiaase markt? Dan hebben ze toch nog steeds een smartphone maken nodig voor de productie aangezien die bij een Foxconn dochter moet gaan plaats vinden?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee