Foto's tonen mogelijk Google Pixel 3 XL

Er zijn twee foto's online verschenen van wat vermoedelijk de Pixel 3 XL van Google moet worden. De foto's tonen de voor- en achterkant van het toestel, en bevestigt onder meer dat er aan de voorkant een scherm met een zogenaamde notch wordt ingebouwd.

De bewuste foto's kwamen naar buiten via een post op XDA Developers, maar het is niet duidelijk wat de bron is. Wel zien de foto's er realistisch uit en bevestigen ze eerdere geruchten; zo kwam eerder al in geruchten naar buiten dat Google zijn nieuwe Pixel-smartphone van een scherm met notch zou voorzien, en deze is op de gelekte foto's ook te zien.

Een van de foto's toont de achterkant, en daarop is een vingerafdrukscanner te zien, en de camera. Uit de afbeelding blijkt dat Google niet heeft gekozen voor een tweevoudige camera aan de achterkant. Aan de voorkant zijn wel twee camera's te zien; mogelijk wil Google die gebruiken voor gezichtsherkenning, bijvoorbeeld om de smartphone te unlocken.

Er kwamen nog niet eerder afbeeldingen naar buiten van de vermoedelijke Pixel 3 XL, maar wel toonden foto's al eens de mogelijke screenprotectors voor de smartphone. Daarop was al te zien dat de XL-variant van de nieuwe Pixel mogelijk een notch zou krijgen. Vermoedelijk heeft Google voor de nieuwe smartphone niet langer hulp nodig van een smartphonefabrikant voor het ontwerp en de productie.

Door RoD

Admin Mobile

07-06-2018 • 18:52

87 Linkedin

Reacties (87)

87
84
52
2
0
17
Wijzig sortering
En weer een notch. Not my cup of tea dus ik sla deze generatie even over.
En weer een notch. Not my cup of tea dus ik sla deze generatie even over.
Ik snap deze reactie maar al te goed hoor! Leuk en aardig die notch, maar heb het idee dat bedrijven niet eens hun best doen om de notch origineler eruit te laten zien. Ik zelf ben super benieuwd hoe het eruit zou zien als je de notch aan de zijkant in een hoek maakt.

Vind de Nexus lijn tot op vandaag nou niet bepaald geslaagd! Je betaalt ontzettend veel voor de toestellen, maar ze komen met aardig wat beperkingen gepaard.
Aan de zijkant ziet het eruit zoals bijvoorbeeld de lgv20 (al heeft die daarboven natuurlijk een groter rand nog). Een concept van de mi mix 2 had een notch in een hoekje. Dat maakte dat toestel eigenlijk wel heel uniek en mooi:. https://www.theverge.com/...mix-2s-camera-notch-leaks.

Ik moest wennen aan een notch in het midden maar vind het eigenlijk wel een mooie oplossing. Behalve die van de iPhone, want die houdt zo weinig ruimte over aan de zijkanten dat ze dat beter weg hadden kunnen laten. Al is het bij Apple natuurlijk gewoon opzet geweest om zo een nieuwe icoon neer te zetten als vervanging voor hun homebutton.
[...]
Vind de Nexus lijn tot op vandaag nou niet bepaald geslaagd! Je betaalt ontzettend veel voor de toestellen, maar ze komen met aardig wat beperkingen gepaard.
Ik snap compleet wat je bedoelt hoor maar moet even moeilijk doen:

De Nexus lijn is naar mijn mening pas vanaf de N6 "duur" geworden en is stopgezet na de N5X en N6P, hiervoor was de Nexus lijn een lekker snel device voor niet al te veel centen. De huidige Pixel lijn is sowieso duur.
[...]


Ik snap compleet wat je bedoelt hoor maar moet even moeilijk doen:

De Nexus lijn is naar mijn mening pas vanaf de N6 "duur" geworden en is stopgezet na de N5X en N6P, hiervoor was de Nexus lijn een lekker snel device voor niet al te veel centen. De huidige Pixel lijn is sowieso duur.
Woeps, ik doelde eerlijk gezegd ook op de Pixel.
Waarom maken mensen zich zo druk om de notch? Is het simpelweg "I don't like change" of zijn er echt goede argumenten voor?
Smaken verschillen... ik (en met mij anderen) vinden het esthetisch niet mooi, plus dat het 'in de weg zit'. Dan bestaan en komen er weer trucjes met de display om de notch te laten verdwijnen, maar wat is dan weer het nut van de notch? Ik heb dan liever een smalle bezel dan de notch...

Het is vooral een noodzakelijk kwaad waar de een zich aan stoort en de ander prima mee kan leven. Maar ik twijfel er niet aan dat zelfs diegene die er geen problemen mee hebben uiteindelijk ook liever een scherm zonder notch zien dan met als dat mogelijk was, het is nu simpelweg zo omdat de techniek voor sensoren en camera's nog niet is meegegroeid met het bezelless design. Maar zodra die technieken er wel zijn zal die notch ook snel weer verdwijnen.

[Reactie gewijzigd door MicGlou op 7 juni 2018 19:23]

Dat smalle bezel argument snap ik niet zo goed. Je zal alsnog ruimte moeten maken voor de camera en sensoren. Dus veel smaller dan dat gaat het sowieso niet worden. Die notch is ook niet veel groter dan wat een "smalle" bezel zou kunnen zijn.

Als je dan gewoon dmv software een OLED display op die positie uitschakelt is het niet anders dan een telefoon met "smalle bezels".
Maar waarom zou je dan de display doortrekken en daarmee de notch creëren, om vervolgens het scherm voor dat stukje uit te schakelen zodat het lijkt alsof je een bezel hebt... makes no sense at all 8)7 Dan maar gewoon een bezel, die smaller kan zijn omdat de sensoren meer verdeelt kunnen worden dan opgehoopt in de notch. Voor mij persoonlijk vind ik dat veel meer 'aesthetically pleasing'

[Reactie gewijzigd door MicGlou op 7 juni 2018 21:06]

'maar wat is dan weer het nut van de notch?'
Het nut is heel eenvoudig: je notificatiebalk raak je kwijt links en rechts naast de notch zodat die geen schermruimte inneemt. En ik vind bij mijn P20 pro de kin onderaan juist handig, omdat er gewoon een home button in zit met vingerscanner die sneller werkt dan apples face id. Bovendien is de smalle rand boven en onderin beeld even groot als ik de notch donker maak waardoor mijn telefoonontwerp in symmetrie is, iets wat Apple absoluut niet heeft met zijn grote notch en zeer smalle onbruikbare hoekjes daarnaast.
Ik begrijp je niet helemaal... je quote mij alsof je het niet eens bent, maar vervolgens bevestig je exact wat ik zeg? Het komt nu over alsof het nut van de notch is zodat je deze kan verbergen voor de symmetrie? Als je de notch met een truc onzichtbaar maakt, waarom dan nog in hemelsnaam die notch?

[Reactie gewijzigd door MicGlou op 8 juni 2018 00:10]

Mensen moeten anders gaan denken ;)

In plaats van een notch erbij, het zien als het bovenste deel van het scherm maximaal inzetten
Waar voorheen een zwarte/witte strook zat met daarin de camera/sensor verwerkt, is het nu extra screen-estate
Links en rechts kan je info kwijt, die normaal onder die zwarte/witte balk stonden.
Klok, verbindingen, notificaties ... het scheelt een pixel of 10 ( ? ) die nu meer gebruikt kunnen worden.

Maar het is leuker om te bashen, omdat er dan op gereageerd wordt, dan acceptatie dat iedereen een eien keuze kan maken.
De notch is eenzelfde rode lap als de discussie Android/Apple, NVidia/AMD en ronde/platte aarde
Of nog anders denken. Het nut dat jij omschrijft is alleen waar als je besluit dat de dimensies van een telefoon vast liggen. Ik kan door verlenging ook de telefoon 10 pixels langer maken (3-4 mm), de notch weglaten en gewoon de sensors in de bezel plaatsen boven het scherm. Geen notch en nog meer scherm. De afweging is dus of 3 mm langere telefoon en geen notch met meer scherm, of 3 mm korter, wel een notch en minder scherm.

Een probleem lost de notch iig niet op dus het is niet meer dan een design statement. Kwestie van smaak dan.
Zodat je geen schermruimte aan je notificatiebalk kwijt bent!! Is dat nou na al die comments nog steeds niet duidelijk? Komop zeg, je bent echt aan het bashen voor het bashen...
Het uitzetten van het scherm rond de notch betekend niet dat die ruimte in het geheel niet wordt gebruikt, de icoontjes staan daar nog steeds, maar bijvoorbeeld een internet pagina wordt daar onder getoond en de kleur blijft dan gewoon zwart. met de notch functie aan kleurt de balk mee. Ik zie het probleem eigenlijk niet zo. je hebt gewoon een extra stukje scherm. maar goed als je het niet mooi vindt koop je het niet.
Omdat je in die anders loze ruimte nu wel informatie kwijt kan?

Vind het zelf wel een vooruitgang. Die balken in de Android interface onder en bode de content zijn nu met de Notch en gestures echt minimaal.
Natuurlijk heb je liever geen notch. Alleen het went echt wel. Zeker als je je telefoon gebruikt, in plaats van kijkt naar een foto van een telefoon met notch.
Waarom heb je een goed argument nodig? Het is smaak. Ik ben zelf geen tegenstander van de notch, maar erg mooi vind ik het ook niet. Ik denk dat de meeste mensen de verandering dikke prima vinden, maar zien liever een volledig edge-to-edge scherm. De notch probeert dat heel mooi op te lossen, maar wel op (voor veel mensen) een storende manier.
Voor veel mensen? De iPhone X was de bestverkocnte smartphone afgelopen maanden..
Dat heeft toch helemaal niets met de notch te maken ?
Elke flagship van Apple wordt als beste verkocht, dat is een langlopende trend, als Apple de iphone X zonder frontcam had uitgebracht, was het nog een hardloper, omdat "Apple"
Nee omdat het gewoon een steengoede telefoon is.
Het zit ze waarschijnlijk in de weg, maarja.
Zelf zou ik het ook liever zonder hebben tenzij de software er goed gebruik van maakt.
De status symbolen worden iig op iOS naast de notch getoond waardoor je meer ruimte houd voor de eigenlijke content.
Bij een video niet dacht ik.
Nee dan heb je ook geen status symbolen nodig of wel? |:(
Jawel hoor, om je batterij te bekijken hoeveel % je nog hebt, ofc hoeft dit er niet altijd te staan.
Dan swipe je dus 1 keer naar beneden en zie je al je status iconen incl. je accu status.
Maar dan heeft die notch weer geen nut, opzij swipen en daar alles tonen zou beter zijn.
Omdat het een design fout is die nu als feature verkocht wordt en op ieder toestel komt. Het is een oplossing voor een niet bestaand probleem: een toestel zonder randen of met minuscule randen maken.

Randen zijn fucking handig op een telefoon.
links en recht wel, maar boven en onder imho niet persé

Bij een tablet daarentegen, zijn de boven en onderkant handig, en de zijkanten weer minder.
Ik vind het persoonlijk minder dat Androidfabrikanten wel een inkeping bovenaan toepassen maar ondertussen onderaan zo'n kin houden. Dat is wat het voor mij lelijk maakt. Bij de iPhone X heb je tenminste overal een minimale rand en is de inkeping boven het enige wat je overhoudt. Ook wordt de notch gebruikt om een vorm van gezichtsscanning mogelijk te maken wat geen een andere smartphone nog heeft.

[Reactie gewijzigd door n-evo op 7 juni 2018 22:05]

Overal een minimale rand? Neuh, de nog resterende bezels zijn zelfs wat forser dan bij veel concurrenten (zijkanten). Echter valt dat blijkbaar veel minder op doordat de 'kin' hetzelfde is als aan de zijkanten. Schijnt een vrij prijzig grapje te zijn om te produceren, helaas.
De rand is minimaal. Nergens zeg ik dat het de dunste rand van allemaal is.
Omdat sommige mensen het gewoonweg lelijk vinden. Voor een hoop mensen is dat een belangrijk argument om een telefoon juist wel of niet te kopen.
ach ja, mierenneukers blijf je houden. Ik vind de notch geen probleem en met de software idd is het zo verholpen.
Anoniem: 62011
@PhoenixT7 juni 2018 19:14
Het is een beetje hetzelfde als het voorraam van je auto uit twee delen maken, volkomen zinloos en irritant.
Beetje offtopic, maar de meeste moderne voorruiten van een auto hebben al een 'notch', waarin de sensoren voor regensensor, camera voor borden ed inzit. Maar daar stoort blijkbaar niemand zich aan.

De notch in een telefoon is gewoon een soort van trend geworden, waar ook Google natuurlijk gewoon aan mee gaat doen met de Pixel 3

[Reactie gewijzigd door hars73 op 7 juni 2018 19:58]

Maar die Notch zit achter de binnenspiegel, dus op een plek die je sowieso al niet ziet.
Een auto heeft meestal al een Notch waar de regen- en lichtsensor in verwerkt zit.

Daarnaast hangt er nog een spiegel voor...
Dit is dus wat ik bedoelde. Ik hoor nu geen goede argumenten van zowel jou als datakiller ;)
Maar moet dat dan? Mogen mensen gewoon iets niet mooi vinden? Moet men altijd maar een goede onderbouwing hebben?
Ik vind de notch gewoon niet mooi. Op elke telefoon, elke uitvoering. Dat is smaak. Net als dat ik blauw een mooie kleur vind en rood wat minder.
Wat een goede argumenten gebruik je. Bekijk het van de andere kant. Die camera en sensoren moeten er hoe dan ook komen. Waarom dan van de ruimte ernaast loze bezel maken als je het ook praktisch kan benutten. Ikzelf heb je oneplus 6 met notch en vind het zelf fijn werken. Mijn meldingen komen allemaal netjes naast mijn notch waardoor ik effectief meer scherm overhoud. Mocht ik me er echt aan storen kan ik hem uitzetten en wordt het met OLED gewoon een zwarte balk en maak ik geen gebruik van de Notch.
Dat het jou ding niet is, prima! Maar om het nu een design flaw en het meest achterlijke wat je de laatste jaren hebt gezien te noemen..
begrijp design flaw niet helemaal, het zit nl. niets in de weg of werking, en sw matig vaak uit te zetten. Een echte design flaw waren de antenne draden van Apple ip6, die de werking van de telefoon benadeelden, dus jouw mening is een mening en geen flaw.
Ik wil gewoon een snelle smartphone zonder poespas, gewoon een 3,5mm jack voor mijn bedrade oordopjes die ik niet hoef op te laden en een scherm zonder Notch, die niet in de weg zit als er teveel icoontjes staan (wifi, 4g, Bluetooth, VPN, alarm, trilfunctie, batterij, tijd) komt nu al tot het midden. Mijn huidige telefoon (Nexus 5x) ben ik erg blij mee maar die krijgt eind van het jaar geen beveiligingsupdates meer dus ik moet aan een andere. Ik wordt er niet blij van dat er steeds minder smartphones uitkomen met opties die ik wil...
Argument? Niet mooi vinden is het argument. Wil je nog meer onderbouwing?
Nee, het scherm is groter, in een kleinere behuizing.
Zou je hetzelfde scherm zonder notch willen, komt er een halve cm bovenin bij.
Dan blijf je bezig.

Nu heb je het volle scherm, links en rechts van de inkeping status, op een plek die normaal altijd bedekt was ( bovenkant toestel )
Volgens mij heeft deze foto betrekking op enkel de XL. De normale is misschien zonder notch :)
Deze afbeelding strookt wel met de eerder gelekte afbeelding van de screenprotectors, daarop is inderdaad te zien dat de kleinere Pixel geen notch heeft en gewoon een bezel boven- en onderaan. Die kans is dus vrij groot denk ik.
Waarschijnlijk krijgt de 3 geen notch.
Wat als de generatie daarop ook een notch heeft, en die daarop ook, sla je dan al die generaties over?
Ja ik vind het ook lelijk ik skip gewoon alle nodges. En wacht op een 5G telefoon.
Hopelijk komt er een keer een Pixel met Nexus prijzen. Dan ben ik om.
Ik las dat die Pixel met Snapdragon 710 bedoeld is voor bijv India..
Tja maar dan kan je hem nog wel kopen ;)
Google heeft goed op hun donder gehad, vermoed ik. Zonder de grote kanalen haalde de Nexus nog veel verkopen door de hoge kwaliteit en de lage prijs. Vermoed dat de andere partijen de concurenties van Google niet leuk vonden. De Nexus en nu de Pixel zijn demo-modellen, laten zien hoe het kan aan de wereld.
(bron: niets meer dan ik, die de lijntjs aan elkaar knoopt)
Ik denk dat Google met de Pixel Line de Apple van de Android wilt worden, lange support, geen bloatware, werkend, kwaliteit. Dus een goedkope pixel past net als een goedkope iPhone niet bij de marketingstrategieën. De iPhone 5C was er maar 1 keer voor een rede denk ik
Nee? En de iPhone SE die super verkoopt voor mid-range prijzen dan?
iPhone SE is een vreemde eend in de bijt, ik heb deze zelf 2 jaar gehad, prima telefoon. Geen idee of daar een tweede van komt maar naar mijn mening is deze gemaakt om de mensen die de grotere form factor niks vinden te behouden bij Apple. Maar dit is mijn zicht op de Pixel lijn en ik snap niet goed waar die -1 vandaan komt.
Er schijnt wel wat nieuws aan te komen maar tegenstrijdige geluiden. Wellicht dat er een SE2 komt die echt budget wordt, iPhone 7 SoC met iPhone 5 behuizing maar er zou ook een echte snelle compacte telefoon uit kunnen komen met (bijna) alle toeters en bellen van de iPhone X. Of ze komen allebei.
ik snap niet goed waar die -1 vandaan komt.
offtopic:
Je negeert in je argumentatie bewust de SE, omdat deze je standpunt onderuit zou halen. Verder gebruik je woorden als "wilt" en "rede" die hier grammaticaal niet thuis horen (in tegenstelling tot "wil" en "reden"), waardoor je post ook nog eens onzorgvuldig overkomt. Ik denk dat sommige mensen dat niet kunnen waarderen.
En waar schaar jij de iphone se onder? Dat is eigenlijk ook een budget telefoon van apple.
Nee. Ze kregen tegenwind van andere android fabrikanten, vanwege de lage prijs van nexus toestellen.
De iPhone was niet zozeer goedkoop. Het was alleen wel een statement naar de rest van de industrie; plastic is plastic, ook als je het chroom of metallic kleurt. Daarom ook de tagline unapologeticallly plastic.
lange support
2 jaar aan grote updates en 3 jaar aan security updates :+ bij iOS krijg je 5-6 jaar aan grote updates. Google heeft nog een lange weg te gaan.
Die staan er ook bij Apple op en wordt geen bloatware genoemd, deze apps zijn ervoor dat wanneer je de telefoon koopt er gelijk mee aan de slag kan. Bij lg enzo staan er vaak dubbele apps enzo op en dat is bloatware.
Met slechts 4GB aan RAM moet het toch bijna wel.
Dat zijn de android one toestellen van andere fabrikanten. Ik verwacht geen pixel in de midrange eerlijk gezegd.
Erg jammer dat Google is gestopt met de Nexus lijn. Zelf had ik de Nexus 5x wat me altijd goed is bevallen. Altijd zeer snel de nieuwste updates en prima prijs/kwaliteit verhouding. De Pixel is mij echt te duur.
Ik gebruik de 5x nog steeds en werkt nog prima. Alleen de camera werkt niet meer naar behoren dus wordt toch tijd voor een vervanger.
Hopelijk wordt de Pixel 3 wél betaalbaar want dan is dat zeker een optie.
Dit dus.
Ik heb nog steeds men werkende nexus5x.
Al reeds 2 jaar in m'n bezit, nog minstens even rap.
Doet nog altijd z'n werk. Ook nog steeds de laatste nieuwe patches. Zelf gisteren nog een beveiligingsupdate gepusht naar m'n smartphone.

Zelf mocht ik nu een pixel2 xl hebben, zou ik niet over willen schakelen naar een pixel3 xl.
Wat gaat het zijn? wat betere cpu (de huidige is toch al zo snel), wat meer ram (die niet amper vol krijgt, tenzij je hevig multitasked), een nog groter scherper scherm (= minder SoT).
En dan een vraag prijs van >€800. Goed zot.
Als dit het wordt, vind ik het wel jammer dat zij geen fingerprint in scherm doen, maar als face unlock goed werkt, is dat ook wel fijn.

Nu Google assistant dit jaar nog in NL komt, is het ook wel waarschijnlijk dat de Pixel 3 hier gewoon te koop is en je dus geen grijze import nodig hebt en dus niet nog duurder toestel.

Zie de Pixel 3 (XL) als opvolger voor m'n HTC 10.
Hmm, ik zei dat ook altijd over de fingerprintscanner, maar heb toch in de praktijk ervaren dat het voor mij vaak praktischer is om de fingerprintscanner juist achterop te hebben. Het is voor een groot deel gewoon gewenning. Alleen jammer dat je 'm dan dus niet liggend kunt unlocken.
4gb is genoeg zolang de telefoon er goed mee omgaat en Google kennende doen ze dat.
En Android P gaat zuiniger om met ram omdat het voorspelt welke apps open zullen gaan en dus kan hij beter voorspellen wat gecacht moet worden en wat niet.
Hoe zit het met de verkrijgbaarheid in Nederland eigenlijk? Zou wel eens een high-end Android toestel willen kopen.
Je kan de Pixel en Pixel 2XL momenteel bij meerdere winkels kopen, wel via import.

Linkje Belsimpel.

Omdat Assistent hoogstwaarschijnlijk ook naar Nederland gaat komen, wordt er gespeculeerd dat de Pixel 3 en 3XL misschien ook wel officieel verkocht gaan worden in Nederland.
Heeft Apple een patent in bezit waardoor geen ander fabrikant een telefoon kan produceren zonder een onderkin?

Aan de kosten ligt het niet. Google zal hoogstwaarschijnlijk een zeer hoog bedrag voor dit toestel vragen.

Een smartphone met notch (waar niks mis mee is) doet zo'n afbreuk aan wanneer je de bezel aan de onderkant dus niet kunt reduceren tot iPhone proporties.

[Reactie gewijzigd door Officier-Dries op 7 juni 2018 19:15]

Het heeft met meer dingen te maken. De iPhone x is relatief dik omdat ze een gebogen scherm moeten wegstoppen in de onderzijde. Bovendien heeft Apple een truc uitgehaald zodat de bezels kleiner lijken dan dat ze zijn. Maar gezien het apex concept zijn er ook andere oplossingen.
Inderdaad, een notch heeft geen zin als je nog een kin overhoudt. Enkel Apple kan het meteen goed blijkbaar.
Foxconn heeft een eigen merk InFocus, voor de Aziatische markt.
Een notch en chin. Het wil nog niet erg vlotten op de R&D afdeling van Google.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee