Chinese fabrikant brengt smartphone met 1TB ufs-flashopslag uit

Een Chinese fabrikant heeft zijn Smartisan R1-smartphone aangekondigd. Het toestel heeft een Snapdragon 845-soc en een scherm met een inkeping. Er verschijnt een variant met 8GB ram en 1TB ufs 2.1-flashopslag.

Het toestel heeft een 6,2"-lcd met een resolutie van 2242x1080 pixels. In de bovenkant zit een kleine inkeping voor de frontcamera. Aan de achterkant zitten twee camera's met resoluties van twaalf en twintig megapixel. De twaalfmegapixelcamera heeft een Sony IMX363-sensor met pixels van 1,4 micron. Daarvoor zit een lens met een diafragma van f/1.8. De tweede sensor is een Sony IMX350 met pixels van 1 micron.

De Smartisan-smartphones worden voor de Chinese markt ontwikkeld en zijn vooralsnog alleen daar te koop. Met het nieuwe R1-model mikt de fabrikant mogelijk ook op andere werelddelen, omdat het toestel veel 4g-banden ondersteunt, waaronder band 20. De accu heeft een capaciteit van 3600mAh en er is ondersteuning voor snelladen en draadloos laden. Het toestel is voorzien van een aangepaste Android-versie die de fabrikant Smartisan OS 6.0 noemt.

In China kost het goedkoopste model van de Smartisan R1 3499 yuan. Voor dat bedrag krijgen kopers 6GB ram en 64GB flashopslag. Het topmodel met 8GB ram en 1TB flashgeheugen kost 8848 yuan. Omgerekend met btw is dat ongeveer 1415 euro.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

15-05-2018 • 19:04

98 Linkedin

Submitter: Chocoball

Reacties (98)

Wijzig sortering
Dan moet je hopen dat de USB snelheid eindelijk sneller is dan USB 2.0. Vaak is USB C op smartphones nog steeds 30 MB/s. Een SD kaart kan makkelijk 90 MB/s zijn, dus dat is een snellere manier om data te verplaatsen naar je computer. Ook duurt online backuppen langzamer met al dat intern geheugen en kost het veel meer voor de cloud. Als je smartphone brickt ben je alle data kwijt behalve data op je SD kaart. Die kan je gewoon naar je computer verplaatsen zonder probleem. Ook SD kaartjes uitwisselen tussen een foto/video camera en smartphone (om te bekijken op groter scherm of te bewerken) werkt veel sneller dan data verplaatsen op een andere manier.

Bricken kan automatisch gebeuren, zelfs op de meest high end smartphones. Mijn Samsung Galaxy S7 was opeens gebrickt na force reset. Gelukkig had ik de meeste foto's op mijn 64 GB SD kaart opgeslagen. De screenshots kan je niet standaard op een SD kaart opslaan en ik vergat ze handmatig te verplaatsen, dus die ben ik kwijt. Ik weet niet wat Samsung standaard backupt, maar ik denk alleen standaard instellingen...
wanneer je smartphone meer opslag heeft dan je laptop......
wanneer je smartphone meer opslag heeft dan je laptop......
maar dat geldt voor veel meer: schermresolutie en pixeldichtheid, de rekenkracht (niet voor niks dat de Snapdragon 845 z'n weg richting de Chromebooks weet te vinden) en de hoeveelheid RAM geheugen; en niet in de laatste plaats, ook de aanschafprijs van een smartphone overstijgt die van menig laptop.
Ik vind het niet gek, als je naar de markt kijkt. Er is gewoonweg meer 'vraag' (of het is een meer een gewoonte om elke 1,5-2 jaar een nieuwe smartphone te nemen) naar smartphones dan laptops. Om die reden zal er meer ontwikkeld worden op het smartphone segment. Bijna elke maand komt een nieuwe flagship smartphone uit met nog betere en snellere hardware, paar gimmickie functionaliteiten, zoals de 'ai camera' van Huawei, om zichzelf te onderscheiden t.o.v. de competitie. Bij het laptopsegment is dit fors minder, terwijl idd de prijs van een smartphone die van de gemiddelde laptops overstijgt.
Ik denk eerder dat het de een gecreëerde vraag is dan dat de markt is die er om vraagt. Als je de performance vergelijkt van de Snapdragon 845 met z'n directe voorgangers, dan is het alsof je Porsche 911 (2018) vergelijkt met z'n directe voorgangers. Ze rijden allemaal snel, hebben allemaal een superieure handling en zijn altijd weer nét ff beter dan hun voorgangers, maar de toegevoegde waarde op het dagelijks gebruik is nuchter gezien maar minimaal.

Het enige waar de markt werkelijk om vraagt is een accu die meerdere dagen mee kan en een alsmaar groeiende behoefte aan opslag. Dat laatste, zo bewijst het bovenstaande nieuwsbericht, lukt nog wel, maar dat eerste... Er zou eens een fabrikant moeten opstaan die de Snapdragon 845 laat onderklokken tot op de performance van een 801. Zeker weten dat die gewenste accu capaciteit dan ook binnen het bereik komt. D'r is er echter geen één die dit daadwerkelijk durft.
De meeste mensen kopen nog steeds een smartphone met een middelmatige accu, terwijl er wel modellen met een grotere accu op de markt zijn. De grootte van de accu is voor de massa kennelijk niet zo belangrijk dat eventuele andere specificaties van minder belang worden gevonden. Veel mensen vinden het dus prima om dagelijks de telefoon op te laden.
De meeste mensen laten zich leiden door de verkoper of reclames en kopen gewoon weer het nieuwste model iPhone... of Samsung Galaxy S...
En klagen vervolgens weer dat de telefoon na een dag leeg is.

Je overschat denk ik de mate van onderzoek en afwegingen die mensen bij de aanschaf van een telefoon doen. Hetgeen, zeker gezien de prijzen van de flagships van die merken tegenwoordig, best opmerkelijk genoemd mag worden.
Ik ken geen 'gewone' mensen die roepen dat hun accu snel leeg is (met uitzondering van sommige mensen met een telefoon van minimaal 3 jaar oud), dus een grotere accu is leuk, maar niet perse een veel gehoorde wens.
Laat ik het zo zeggen: ook de mensen die roepen dat ze hun telefoon meerdere keren per dag moeten opladen (en die ken ik weldegelijk) kopen elke keer weer dezelfde types en merken zonder reviews te zoeken die batterijduur testen. Ze kopen gewoon weer de nieuwste Samsung of Apple want 'dat zijn de beste merken' dus er zal wel niks beters zijn.
Overigens zijn die twee merken (op de Exynos S9 na) niet per de slecht qua accuduur, maar je gaat me niet vertellen dat ze voor 90% van de mensen (dat zal het marktaandeel ongeveer zijn) altijd de beste optie zijn.
Fabrikanten meten het succes van een toestel aan de verkopen. Als je de klachten blijft negeren kunnen de fabrikanten dus blijven roepen dat de markt niet om grotere accu's vraagt.
Wie heeft die behoefte aan opslag dan en waarvoor? Niet flauw bedoeld, gewoon nieuwsgierig.

Muziek en video wordt veel gestreamd, foto’s nemen niet veel ruimte in en gaan ook vaak de cloud in en apps zijn in mijn ervaring ook niet echt groot.

Ik heb op een 128gb telefoon nog meer dan de helft van de opslag over na anderhalf jaar en ik zou op zich ook best een wat apps en foto’s en muziek waar ik nooit iets mee doe kunnen wissen.
Kan me best voorstellen dat voor bijvoorbeeld vloggers dit best handig kan zijn. Beetje edit-ten onderweg en alles lokaal op je toestel in 4K hebben staan. Of je er dan 1415 euro voor over hebt is dan alleen wel de vraag. Ben ook wel benieud naar wat voor snelheid de opslag dan heeft.

Heb zelf een Smartisan Nut Pro en moet zeggend at dat een fijn toestel is met ook een andere android schil met vernuftige features.
Veel mensen zijn nu wel gewend de telefoon dagelijks op te laden, en bij mij ligt hij ook overdag op een draadloze lader op bureau of in auto. Ik vind een verwisselbare accu heel fijn, maar ik kijk hoef geen grotere accu meer ofzo.

Maar waarom zou een fabrikant een 845 flink onderklokken en er niet gewoon een zuinigere chip in zetten?
8 GB is zeldzaam voor smartphones, maar vrijwel standaard voor laptops. Rekenkracht van laptops is bijna altijd hoger. Het moet wel, met grotere chips die actief gekoeld moeten worden, behalve als Intel jaren achter Qualcomm ligt, wat niet zo is. De schermresolutie is vaak even hoog of hoger op smartphones en de pixeldichtheid is in 99% hoger omdat smartphones zo'n klein scherm hebben. Je moet een hele erge budget smartphone kopen met een enorm scherm om een lagere pixeldichtheid te krijgen dan een super hoge resolutie 13 inch laptop. Opslag is standaard 500 GB HDD op budget laptops. SSD's zijn vaak minimaal 128 GB. Dat is nog steeds meer dan de meeste smartphones.
Mijn laptop heb ik voor werk/school nodig en heeft alleen een lagere pixeldichtheid dan mijn S7 edge 8-)
To be honest, ik kopieer foto's en video's naar mijn laptop alleen als ik het ga bewerken.

Ik luister geen muziek op mijn laptop en films, series kopieer ik wanneer ik het nodig heb en daarna verwijder ik het.

Met mijn telefoon maak ik groot deels van die fotos en vídeos, twee weekjes UAE en had ik 30GB aan foto's een videos.

Dan bij terug komst koop ik een ponycycle voor mijn zus, en dat zorgt weer voor 5GB aan media, en mijn muziek bibliotheek, en mijn standard media die ik altijd bij hen, (series voornamelijk).

Voor mij is geheugen in mijn smartphone veel belangrijker geworden.
Zo raar is dat niet toch? Op mijn telefoon staan stapels fotos en video's die ik schiet, en de laptop logt ondertussen te verstoffen in een kast... Muziek voor onderweg heb ik op de laptop niet nodig, op de telefoon wel. En veel.
Laptop zonder cpu etc maar met een bay waar je je smartphone in kan schuiven.. handig :)
Niet meteen :p Een 1TB m.2 ssd kost tegenwoordig niet zo belachelijk veel meer dan sata, zelfs 2TB is niet overdreven duur voor de snelheid/grootte. Daarbovenop komt nog dat high end laptops wel eens met één of twee extra van deze slots durven komen.
Wat is de business case voor de fabrikant/use case voor de gebruiker voor 1TB aan opslag met een kostenplaatje van 1400+ euro?
Muziek stream je via spotify, films via netflix. Foto's die je neemt.. zul je niet uitsluitend met die camera's gaan doen (niet zo bijzonder?).

Dus wat blijf er over - behalve de enorme compensatiedrift?

Edit:
Prima, je wil niet streamen maar je apps, navigatie kaarten, videos etc op je telefoon hebben.

Maar aan hoeveel GB zit je dan?
10 voor OS, 15 voor navigatie en misschien 50 voor muziek, films en foto's?
Apps erbij - ben je met 100GB in de meeste gevallen toch echt prima voorzien.

Ook het argument dat je er vele uren videomateriaal mee wil opnemen: dat houdt de batterij niet vol, EN de camera is niet geweldig EN als ie stuk gaat, ben je alles kwijt. Backuppen zal lastiger (langzamer) zijn dan met dedicated apparatuur.

Als je de grote ontwikkelingen in de gaten houd (a la apple's afstappen van de 3.5mm jack), zie je dat steeds meer "in de cloud" wordt opgeslagen, en mobiel internet steeds sneller wordt (oftwel de cost van het niet op je toestel hebben wordt steeds kleiner, omdat je er toch snel bij kunt komen via mobiel internet).

Vandaar mijn vraag: voor wie is dit interessant (tegen deze prijs van 1400euro)?

[Reactie gewijzigd door RzrBck op 15 mei 2018 22:30]

Vergeet niet dat de resolutie (en de daarbij horende grootte) van foto's die je met je smartphone maakt ook enorm is toegenomen. Beetje smartphone foto is tegenwoordig al snel 3 MB.

Ik zie genoeg mensen die al snel hun iCloud account of hun OneDrive moeten upgraden omdat schijfruimte niet toereikend is. 1TB lijkt misschien overkill, maar zal binnen een paar jaar mainstream zijn verwacht ik.
Die foto's gaan linea recta naar Google Photos dus dat is het probleem niet. En dan nog, op "slechts" 32GB opslag kun je nog steeds 10000 foto's van 3mb kwijt. Op 1TB 333333 foto's, ik denk niet dat ik in mijn hele leven zoveel foto's heb gemaakt.

Het is gewoon een draagbare SSD met telefoonfunctie.
Google Photos/Drive heeft max 15GB gratis dus zo veel is dat niet naast je eigen 32GB storage.
Mijn Samsung account is al vol en kon niet meer syncen omdat de 15GB was volgelopen.
Google Photos heeft onbeperkte opslag als je ze in "hoge kwaliteit" upload. Wil je ze in de "originele kwaliteit" uploaden, dan gaat het inderdaad van jouw 15GB af.
Wat een vreemde termen. Ik ga ervan uit dat hoge kwaliteit de beste kwaliteit is, maar het zal wel precies andersom zijn :-)
Jep! Hoge kwaliteit is met compressie. Origineel is origineel :p
Die foto's gaan linea recta naar Google Photos dus dat is het probleem niet.
Dat werkt alleen daar waar je een goede (en betaalbare) 4g of WiFi verbinding hebt. Dat is zeker niet overal zo. Bovendien is 3Mb voor een foto peanuts...met mijn toestel schrijf ik al snel 25Mb per foto weg. In minder goede omstandigheden maakt hij een extra foto en zit je al op ca 45Mb...200 van die foto's en je bent al ongeveer door je 10Gb databundel heen. En uiteraard gaat het met video nog veel harder.

Ik zal niet ontkennen dat ik 1TB in veel situaties overkill vind voor regulier mobiel gebruik, tenzij je van plan bent een wereldreis te maken waarbij je de wereld door het scherm van je telefoon gaat bekijken in plaats van hem zelf beleeft.
No way dat Google al mijn foto's mooi mag analyseren.
Realiseer je ook dat je slechts 1,9 minuten kan filmen op standaard 4K60 kwaliteit per 1GB.

Dus je 32GB voorbeeld zit met 1 uurtje aan video al helemaal vol.

Dat kan voor iemand die veel filmt een heel groot probleem zijn. Ik zie die 1TB heel graag mainstream komen, en heb er best wat extra geld voor over. Geen 600€ extra momenteel, maar als het 300€ meerprijs wordt (wat haalbaar moet zijn als je de chipprijzen bekijkt) dan is het snel besloten.
Alles wat ik zelf gemaakt heb - foto's, documenten, etc - gaat bij mij absoluut niet in de cloud
Privé blijft privé.
Ook mijn muziekverzameling blijft privé.
Zo min mogelijk profilering
Ik zou graag een backup hebben van mijn gehele foto bibliotheek op mijn telefoon. 1 omdat ik graag mijn foto's bij me heb om ze te laten zien en 2 omdat ik graag een extra backup van mijn data heb. Dus als het niet zo duur zou zijn, zou ik het zeker kopen
Een backup schijf probeer je eerder wat te beveiligen dan losjes in je achterzak te steken...
Geen accuduur als je alles gaat streamen.

Ik mag graag al snel 6 - 8 uur muziek luisteren op een dag. Als dat via bluetooth gaat is mijn accu aan het eind van de dag leeg. En dat is een 5000mah model zonder te streamen. Als ik ook nog wil streamen mag ik wel een powerbank aan gaan schaffen. Ik heb dan inderdaad ook al een 200GB sd kaartje in de telefoon zitten.
Dat is wel heel erg slecht. Ik haal makkelijk 8 uur screen on inc bluetooth koptelefoon en Spotify streaming hier.

3400mah.

Als ik de hele nacht mijn telefoon zonder op te laden via mijn bluetooth speaker laat spelen ben ik ook écht geen 25% batterij kwijt hoor...
Mag ik vragen welke telefoon jij hebt, klinkt als een erg fijn resultaat.
Ziet er zeker niet slecht uit. Op mijn OP3T haal ik niet zo'n hoge uren. Heb je veel social media apps geinstalleerd?
Ja, je heb inderdaad een mooi resultaat. Zelf denk ik dat Snapchat een vreter is, maar wat doe je er aan.

Ik hoop dat de OnePlus 6 het beter doet.
+1Anoniem: 310408
@RzrBck15 mei 2018 19:21
Niet echt een grote markt maar ik reis met regelmaat naar plekken waar ik geen snelle verbinding heb en voor mij zou het ook als USB key kunnen dienen. Onthou ook dat de kosten van 4g etc in veel landen nog altijd erg hoog is.

Zou hem niet kopen maar ik zou het erg fijn vinden als ik al mijn FLAC muziek bij me zou kunnen hebben omdat ik een goede externe DAC gebruik en een belachelijk dure hoofdtelefoon heb.
Externe ssd met belfunctie
Er zijn vast gekke toepassingen te bedenken waarbij zo'n toestel handig is. Mag wel hopen dat er een hele snelle usb poort op zit
De use case? Men heeft een internet bottleneck (te lage databundels / geen onbeperkt internet / data bundels zijn duurder dan de opslag van deze telefoon / netwerk van provider is niet betrouwbaar genoeg), en je aangewezen bent om je YouTube, Netflix, FLAC collectie, Plex collectie te moet preloaden.

Gegeven, je kan beter een extern opslag station zoals deze of deze kopen, maar er zijn scenario's te bedenken waar dat geen goede oplossing is (misschien op plaatsen waar je geen Wi-Fi aan mag hebben staan, of misschien wil je geen apart opslag station meezeulen en rekening houden met de accu).
apps downloaden, filmpjes maken op je smartphone, veel fotos (als er een beetje lekkere camera in zit).
Ik wil wel 1 tb hoor,.. maar ligt er natuurlijk aan wat voor prijskaartje er aan hangt.
NL heeft ~99% 4G dekking maar er zijn zat landen waar dat niet is.
In China heeft men zelden nog een dedicated camera. Alle foto's worden wel degelijk alleen nog met de telefoon gemaakt. In hoogste kwaliteit en eventueel in raw is veel opslag toch best fijn (ook voor de andere genoemde doeleinden) :)
Business case voor china zijn mensen met geld die gewoon groter groter grootst willen hebben. In china gaat het ook om laten zien wat je hebt. Deze telefoon heeft heel veel opslag, zinnig ? maakt voor vele denk ik niet uit.
Ik stream niks. Netflix kijk ik alleen thuis (hoef geen films en series te zien op zo’n klein schermpje met brakke audio) en muziek download ik gewoon om aan m’n eigen offline collectie toe te voegen (en hou alle moraalridder reacties maar voor je, niemand is daadwerkelijk tegen downloaden tenzij je bij de platenmaffia werkt). En zoveel muziek is er tegenwoordig niet eens meer die de moeite van gratis downloads waard is (laatste keer downloaden was in 2017 ;)). Ik kan dus prima uit de voeten met 500Mb per maand, en ga niet meer betalen voor extra data omdat anderen dat streaming nou zo geweldig vinden.

Niet dat ik 1Tb nodig zou hebben hoor, ik kan prima uit de voeten met 64Gb (zo groot is muziek plus een foto collectie ook weer niet), maar ik kan me best voorstellen dat anderen er wel een doel voor hebben. Op de computer krijg je 1Tb toch ook vol? Waarom op de telefoon dan niet?
Enige use case van 1tb in deze telefoon is marketing. Met een redelijk recht toe recht aan telefoon wereld nieuws krijgen is op deze manier goedkoop gelukt. Hoeveel ze van die 1400 euro telefoons verkopen is daarbij niet zo interessant, des te meer voor hun andere telefoons /producten.
Use case. Dat is de term die je zoekt.
Jij streamt misschien alles, anderen niet. Ik stream hooguit korte videos via Youtube, films en muziek zet ik op het toestel zelf. Navigatiekaarten trouwens ook.
En wat te denken van iemand die vele uren videomateriaal wil opnemen en langdurig opslaan op hoge resolutie.
Ja want je kan niet met Netflix videos opslaan voor later gebruik...
Dan moet je eerst een Netflix abonnement hebben. Als ik ergens voor betaal wil ik het hebben ook - films huren is iets van lang geleden, toen de lege VHS banden nog duur waren.
Voor mij is juist het hele hebben veranderd naar; "wat fijn dat ik nu een groter aanbod heb" en snel iets kan proberen wat ik anders ivm twijfel niet deed." maar natuurlijk geeft iedereen zijn eigen invulling hier aan. heb nog een dvd collectie staan met special editions van indertijd populaire titels, maar kon ze op een rommelmarkt voor 3 euro pers stuk niet eens kwijt... over kapitaal vernietiging gesproken...
Jekunt er ook naar kijken als je geen internet hebt. En groter aanbod? Op TPB staan meer films en series dan ik ooit kan zien. Ik krijg bovendien van veel niet technische kenissen met een smalle beurs verzoeknummers binnen dus ik download nu dubbel zoveel (alsof ik zelf ooit America's Next Top Model zou gaan bekijken).
Is Netflix ook bedoeld om je eigen filmopnames te uploaden? En hoeveel storage krijg je daar dan bij?
Je kunt met Spotify ook nummers offline beschikbaar maken, voor het geval je ergens bent waar geen (of dure) internetverbinding is. Als ik al m'n Playlists offline wil kunnen luisteren kost me dat toch aardig wat ruimte.
Ik doe dit inderdaad heel veel, ook heb ik netflix veel lokaal staan. ik gebruik samen zo rond de 100 GB.. Ik stream maar vrij weinig simpelweg omdat ik de trein vaak geen internet heb.
Ik koop mijn muziek via de Google play store. Of heel soms een cd'tje. Al mijn cd's heb ik zelf naar MP3 geconverteerd. Ook films en tv series koop ik vaak nog op DVD, rip deze naar MKV bestanden en dan neem ik het mee op mijn laptop. Nu zal ik nooit films op een telefoon gaan kijken want het scherm is gewoon te klein, maar ik zal vast niet de enige zijn die dit op deze manier doet. Erg fijn dat je niet van een streamingdienst afhankelijk bent, en dat je je eigen aanbod kunt samenstellen :)

Daarnaast inderdaad ook offline kaarten voor navigatie (Here Maps bijvoorbeeld).

[Reactie gewijzigd door 110124 op 15 mei 2018 20:31]

Natuurlijk niet. Veel klassiek wel, dat heb ik van eigen cd's geript. Moderne muziek komt via eMule of TPB binnen.
Gek, zo'n inkeping is bij sommige telefoons nog wel enigszins te verantwoorden, maar deze heeft dus boven een inkeping en onder nog gewoon een flinke bezel. Had het scherm dan gewoon wat naar beneden geplaatst. Die inkeping begint meer een soort onnodige hype te worden ipv een enigszins functionele oplossing.
Heel veel telefoons met inkeping hebben een balk onderaan, het is namelijk soms best lastig om alles weggewerkt te krijgen, apple heeft de dure oplossing gekozen en een flexibele oled geplaatst zodat de controller/connector om de bocht kan. Ze hadden misschien de balk boven kunnen hebben ipv onder
Een notch heeft geen zin als je een kin overhoudt.
Vertel dat maar aan alle smartphone fabrikanten die een telefoon met notch hebben (Apple uitgezonderd, door flexibele OLED).
Verder: Waarom zou het geen zin hebben? Je kunt nog steeds je scherm naar boven uitbreiden (of de bovenkant van de telefoon inkorten). Naar beneden uitbreiden gebeurt dan wat minder in veel gevallen.
De eerste telefoon met notch, de Essential Phone heeft ook gewoon een flinke 'kin'
Als je een kin overhoudt kan je evengoed bovenaan de bezel behouden zoals samsung het doet. Enkel als je een volledig randloze telefoon hebt is een notch een oplossing. Weer een bewijs dat Apple niet de eerste is maar wel weer de beste implementatie heeft.
Dan zit daar toch gewoon de aansluiting van het paneel? Daar kan je ook geen camera doorheen duwen maar zo is het wel een stuk goedkoper en heb je toch een groter scherm dan als je ook een bovenrand zou hebben.
0Anoniem: 310408
@Foxl15 mei 2018 19:18
Ik weet niet waar jij een grote bezel aan de onderkant ziet. Op de foto's die ik kan vinden zit die niet.
Als je in dezel link https://www.smartisan.com/r1/specs het witte model kiest zie ik wel duidelijk een bezel aan de onderkant. Maar juist niet aan de bovenkant wat @Foxl wel vind.
beetje bezel aan de onderkant is ook wel nodig wil je niet constant perongeluk de toetsen indrukken, moet hem toch ergens vast houden ;p
IPhone X gebruikers gaan hiermee niet akkoord.
De iPhone heeft dan ook wel een stuk van het scherm waar niet zoveel interface aan zit, op het home screen heb je daar alleen een liggende streep en verder zal Apple de software wel zodanig hebben ingesteld dat je daar niet zoveel last van hebt, samen met het goed ontwerpen van de behuizing zodat je je telefoon op de juiste manier beet zult houden.
Hij heeft 8GB ram en 1TB ufs 2.1-flashopslag, jeetje wat ben je wel niet van plan met 1TB opslag, dat wel extreem veel zeg, en zelfde met 8GB RAM.
Ik weet niet waar de auteur die 1TB opslag vandaan haalt, ik kan die op de foto's niet vinden.
Het zou fijn zijn als er een merk bestond met een klein model, goede specs, kale android en een betaalbaar prijskaartje. Ik typ nu op een Motorola, komt in de buurt van deze eisen maar wel zo'n groot scherm. Ik denk dat zo'n Chinese 6,2 " bij mij binnen 2 weken stuk is omdat deze niet in mijn broekzak past... Jammer van de 1400 euro's
Grotere broekzak kopen of niet van die skinny jeans aandoen? 6,2" past easy in al mijn broekzakken.
Past ook wel maar hurken werken fietsen etcetera, geef mij maar kleine telefoon
In ieder nieuwsbericht over smartphones komt er altijd wel iemand zeuren over kleine modellen, ook al doet dat helemaal niets ter zake zoals hier.
Ik wil eigenlijk graag een phablet met sd895, 47gb ram, 4tb opslag en ingebouwde speakers met goede kwaliteit en +- 110db vermogen.

Oh, en hij mag geen bezels hebben en moet makkelijk in mijn zak passen.

En 3 weken screen on time.

Maar die is er helaas ook niet.
Ik bedoel ook meer t mag wel wat dikker niet perse groter, dan past er vast ook wel wat meer hardware in, met name dikke accu, alleen blijkbaar is dat echt een no go voor telefoon ontwerpers, omdat alleen slanke lange modellen verkopen blijkbaar. Anyhow genoeg of topic denk ik.
Wat een monster qua specs en afmetingen, maar ziet er wel mooi afgewerkt uit. wat een extreme prijs, is dat echt alleen maar door die 1TB opslag? dat kan toch niet zo duur zijn?
Geheugen is volgens mij nog steeds best duur en dit moet ook nog eens compact zijn om in de telefoon te passen, verder zijn de andere belangrijke componenten ook high end, dus duur
Een BGA 1TB UFS IC zou prima de helft van de prijs van de telefoon kunnen zijn; immers kost een 0,5TB MicroSDXC kaartje al 335€.
En intern telefoongeheugen is vaak beter (dus duurder) dan dat wat op zo'n kaartje zit.
Inderdaad. Er bestaat dan ook nog geen extern UFS geheugen. Deze hadden de eerste moeten zijn, maar nog steeds niet op de markt te verkrijgen (althans niet de consumenten markt). Wat ook logisch is gezien sinds 2016 nog steeds niemand Samsungs hybride microSD-UFS slot in gebruik heeft genomen (zelfs Samsung niet, gek genoeg).
Smartisan maakt heel mooie telefoons, alleen de software....

Als die wat beter was of als er android one op had gezeten zou ik ze regelmatig aanraden.
Leuke specificaties. Alleen jammer van de absurde prijzen en het LCD scherm.
Ik vind 460 euro voor die specificaties niet absurd. Uiteraard is het topmodel wel hoog geprijsd, maar die is toch alleen voor een niche markt
Bij Samsung moet je al de S9+ kopen om 6 GB RAM te krijgen. :P Beetje achterhaald van Samsung omdat de S7 t/m S9 evenveel RAM hebben behalve als je meer betaalt. Alleen kan je net zo goed de OnePlus 5T kopen als je 6 GB RAM wilt (plus 128 GB opslag) voor een lagere prijs en ook een OLED scherm wilt hebben.
Nice, als je bijv steeds in 4K filmt dan zit je opslag zo vol.
Ach dit ding kost 1415 euro voor 1TB, de Huawei Posche Design whatever kost 2000 euro voor 512GB.
Opzich overdrijven ze niet heel erg voor 1TB ... en het is een world first, natuurlijk zullen niet veel mensen zoveel nodig hebben maar het staat leuk op de specsheet.
Fijn dat men deze telefoon heeft gemaakt eo te zien met high end hardware. Ik hoop dat er concurrentie komt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee