Microsofts supportsite claimt dat April 2018-update naar Windows Phones komt

Microsoft heeft een supportsite online gezet met de melding dat Windows 10 Mobile in aanmerking komt voor de Windows 10 April 2018 Update. Niet bekend is welke Windows Phones de update kunnen ontvangen.

De pagina is 30 april 2018 nog bijgewerkt en spreekt er expliciet van dat gebruikers de Windows 10 Mobile April 2018 Update kunnen krijgen. "The April Update includes additional features and improvements for your Windows 10 phone", staat er verder.

Er is een link naar de pagina met meer informatie, maar die is niet bijgewerkt en noemt alleen welke toestellen de Creators- Fall Creators-update kunnen krijgen. Pogingen van Softpedia om de update binnen te halen met een Lumia 950 XL, HP Elite X3 en een Alcatel IDOL 4S mislukten vooralsnog.

Dat de pagina voor de Windows 10 Mobile April Update is opvallend. Microsoft maakte begin dit jaar bekend dat het niet meer werkte aan Insider Builds voor Windows 10 Mobile en vorig jaar oktober werd al duidelijk dat het bedrijf niet meer bezig is met nieuwe functionaliteit voor het OS. Volgens Windows Latest, die de pagina ontdekte, zou het dan ook kunnen dat het om een fout gaat.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

07-05-2018 • 08:14

97 Linkedin

Submitter: Nathan

Reacties (97)

Wijzig sortering
Hopelijk krijgt Windows 10 Mobile ook de nieuwe APIs voor progressive web apps, dan zou het toch net iets makkelijker worden om het uit te zingen met een Windows telefoon totdat Andromeda er is.
Er is al "ondersteuning" voor deze app's zie onder andere https://www.windowslatest.com/?s=pwa
Je kunt ook in de store zoeken naar PWA, zelf gebruik ik ook de YouTube PWA app en je kunt in de browser via een trucje het activeren, zie onderstaand:

*Open Edge in Windows 10 Mobile.
*In de adresbalk typ je “about:flags” en dan op zoeken.
*Je komt op een pagina met alle beschikbare "flags".
*Scroll naar beneden tot je “Service workers” ziet.
*Vink de (4) vakjes aan met onder het kopje "Service Workers"
*Start browser opnieuw op.

Het betreft nog een experimentele functie

@ardvark99 Bedankt voor je opmerking heb et even aangepast ;)

[Reactie gewijzigd door Patrick- op 8 mei 2018 17:52]

Das een hele goede, wist ik nog niet, gelijk maar aangezet. Nog wel één opmerking, je bent de 's' op het eind vergeten, het is dus "about:flags" :D
Ik dacht dat die Service Workers nog niet actief waren gemaakt voor Windows 10 Mobile?
Voor de gebruikers van Windows Mobile. Vandaag/Morgen komt er goed nieuws (Build 2018). Er is een nieuwe build (rs5) gemaakt voor de mobile. Ik verwacht dat Andromeda wordt bekendgemaakt.
Ik hoop dat je gelijk hebt, maar ik hou mijn adem er nog even niet voor in (en leg mijn 950 nog even niet aan de lader naar mijn daily 5T)
Zeg, wil je zonder bron verwijzing geen zenuwslopende uitspraken meer doen!!? :Y)
Ik heb vorige maand rond 10 april nog een update gehad. Volgens mij was dat update: 10.0.14393.2189.
April 2018 update is geen beveiligingsupdate. Het is de opvolger voor Fall Creators Update, een major update die niet meer verwacht werd voor Windows 10 Mobile.
De 950 van mijzelf heeft versie 10.0.15254.369 en die kwam vorige week bij mij binnen.
Inderdaad, de 2018-4 update (wat trouwens niets te maken heeft met de Spring update).
Heb inderdaad dezelfde versie op een 650, dit weekend binnengehaald.
Klopt ze rollen het altijd 2de dinsdag van de maand uit.
Niets vreemd aan, het OS blijft beveiligingsupdates krijgen tot nader order. Ik geloof dat als de stekker er uit gaat dit ten vroegste in 2019 zal zijn door de gemaakte beloften met life cycle management.
Wacht tot morgen, ik krijg altijd updates op 2de dinsdag van de maand (950XL)
Hier hetzelfde. Iedere maand een update en dat voor een telefoon, Nokia 930 die Juli 2014 uitkwam
Elke Android bezitter wens ik veel plezier met zijn/haar telefoon .Mijn vrouw heeft een Galaxy S3 Neo uit 2015 en heeft slecht 1 x een firmware update gekregen. Ik ben zelfs van plan om nog een Lumia 950 te kopen ( 2e hands) . Prachtig toestel, batterij kan je zelf vefrwisselen, geheugen uitbreidbaar en een hoofdtelefoonaansluiting. Daarnaast een zeer goede camera.
Gebruik zelf mijn 950 XL nog altijd als daily driver. Niets mis mee zolang je niet al te veel apps nodig hebt.
eens, ik gebruik de 950 ook als dagelijkse telefoon. Ik baalde toen ASN en ING stopten met de apps, maar ik gebruik nu de webpagina voor internetbankieren. Bij ING werkt dat uitstekend gelukkig (en zonder stomme inlogkastjes)
Ik heb zelf de ING app geport naar PWA in UWP. Alleen wacht ik nog op de volledige responsive website. Nu is alleen de inlog responsive. Heb ook dark mode toegevoegd. Heb dus de zelfde opties als de vorige app,

Snap niet dat ING zelf dat niet kan doen. Is maar een dag werk van een stagiaire.
Gebruik je wel de goed URL? In het begin is er een andere gecommuniceerd, de juiste is https://mijn.ing.nl/login. De rest is dan wel mobiel. Met de foute URL heb je nog een vergrootglas nodig en kom je op de oude portal. Maar ik ben wel geïnteresseerd in de source code ;) Nog ff een inlog maken met pincode, dan mag ie login naam en password onthouden ;)
Ook een tevreden Lumia 950 gebruiker (doe trouwens nog haast alles wat ik nodig heb en dat vele malen beter dan Android/iOS), echter de batterij is wel m'n grootste probleem... en vooral het feit dat je geen goede batterijen meer kan vinden. Ik heb namelijk al twee nieuwe "originele" Microsoft batterij gekocht maar beide houden het amper tot in de namiddag vol.
Ik heb het 'gekke' probleem dat ik mijn L950 niet kan opladen in mijn (recente) auto.
Het heeft te maken met een verstrengeling van de oplaad- en van de dataconnectiefunctie van de mini USB C aansluiting.
Ook op een PC of laptop krijg je die verstrengegling van functie te zien.
Bijgevolg moet ik buitenshuis altijd een accu meezeulen om bij te kunnen tanken.

Zou dat aan de USB kabel liggen?
Zijn daar verschillen typen in?
Geen problemen in de auto met opladen.
Ook geen problemen in de auto (gewoon kabel naar de middenconsole USB-poort), echter wel (trouwens getest met diezelfde kabel) aan m'n Xiaomi powerbank tenzij ik er een USB tester tussen steek (en dan zie ik trouwens dat hij maximaal rond de 0.9 A zit).
Gek, ik laad mijn Lumia 950 eigenlijk alleen in de auto op en gebruik de gewone lader amper. Ik plug de meegeleverde kabel simpelweg in de USB-adapter in de 12v aansluiting in mijn armsteun (Volvo S60, 2001) en hij laadt +/- 30 tot 35% bij in 30 minuten rijden.

Heeft jouw auto nog een 12v aansluiting (sigaretten aansteker)? In dat geval is het dus makkelijk op te lossen :)

[Reactie gewijzigd door musje83 op 7 mei 2018 11:38]

Gewoon een andere 'aansteker' adapter gebruiken? Enkele van deze van opladers zijn ook in Nederland te koop: https://thewirecutter.com/reviews/best-usb-car-charger/

Verder natuurlijk allemaal 12V->USB, dus ook te importeren.

[Reactie gewijzigd door Henk Poley op 7 mei 2018 11:57]

De accu's van Rounded.com schijnen origineel te zijn.
Ik heb hier al twee batterijen geprobeerd via Coolblue... zie er ook origineel uit inclusief hologram maar in de loop van de namiddag zijn ze plat. Het probleem is dat zoiets als een batterij retour sturen niet altijd mogelijk is en me haast evenveel kost als een nieuw :'(
Ik heb een nieuwe accu gekocht voor mijn Lumia 950 bij Shopcore.nl
Nederlandse site, €24,50 orginele Microsoft accu uit december 2017 en mijn orginele was van augustus 2015. Mijn Lumia gaat gewoon weer een hele dag mee met alles aan, wifi, bluetooth, 4G. Alleen NFC heb ik uit staan. Verzendkosten €3,25 en dinsdag in huis als je zondag besteld.

Verder wel heel leuk nieuws dat er toch weer een update komt voor de Windows 10 Mobile telefoons.
Ondersteuning blijft tot 10 december 2019, nog bijna 2 jaar te gaan met m'n nieuwe accu.
Zou dan voor de 950XL, vind ik persoonlijk mooier.
Maar smaken verschillen.
Ik zou een Nokia met Stock Android nemen die word netjes geupdate.

[Reactie gewijzigd door Jay47 op 7 mei 2018 12:16]

Of menig ander android toestel uit het Android One programma. beetje recente Motorola krijgt, of in ieder geval kreeg, ook lang updates.
Heeft eerder met samsung te maken dan met Android. Het is een low budget toestel, onder de oude voorwaarden van Samsung en met Android KitKat.

Als je hem echt nog wat wil updaten, dan is rooten niet zo moeilijk en heb je opeens heel veel vrijheid in welke Android versie je draait.
Ik heb een Nokia 8 en krijg ik ook elke maand een Android update!
Top toestel
Ik heb zo'n zelfde Nokia 8 gehad als kandidaat opvolger voor mijn 950 XL. Buiten die maandelijkse Android updates (wat eigenlijk doodnormaal hoort te zijn voor menig Android toestel), is het verder een vrij doorsnee en saai toestel met duidelijk mindere foto/video kwaliteit dan ik gewend ben. Ik heb hem inmiddels aan mijn zoon gegeven die een Honor 8 had, daarvoor is het wel een goede upgrade.
Ik weet gewoon niet wat kopen... Windows Mobile werkt nog altijd veel aangenamer dan Android en/of iOS en de app gap is wat mij betreft nog houdbaar al is onlangs de app voor P2P betalingen ook verdwenen en dus stilaan ga ik wel over moeten stappen :-(

Misschien een Nokia 8 Sirocco... welk toestel heb jij nu trouwens ?
Ik heb voor wat mindere Snapdragon prestaties gekozen (al merk ik daar niet echt heel erg veel van), maar wel voor een toestel wat v.wb. grootte en scherm bijna gelijk is aan de 950XL. Tegen tijdelijke dumpprijs Asus Zenfone AR aangekocht. Voor nu ben ik daar al meer tevreden mee dan met de Nokia 8, op alle vlakken eigenlijk.
Ik kom ook van de 950, en ben best tevreden van de Nokia 8, heb er wel de MS launcher op gezet
De Microsoft Launcher gebruik ik al standaard op ieder Android toestel tot nu toe. Fijne addon.
Gewoon doen. Ik heb er ongeveer één jaar geleden ook één gekocht, voornamelijk om duo sim en de camera.
(En omdat ik de telefoon alleen zakelijk gebruik, bellen, sms en email ;) )
Mijn Lumia 925 wacht nog steeds op de beloofde update naar versie 10.
Al vroeg werd bekend gemaakt dat de Lumia 925 geen upgrade naar WM 10 zou krijgen.
En voor € 125 .= of daaromtrent heb je een 950. Beter scherm, betere camera de mogelijkheid tot uitbreiding van het geheugen.
Microsoft heeft lang volgehouden dat alle toestellen een update zouden krijgen, toen het einde in zich was werd dat haastig bijgesteld naar een smalle selectie. En FYI the Lumia 950 heeft GEEN betere camera dan de 925, ja dat ding heeft meer pixels maar low light performance is gewoon niet zo goed als bij de 925.
Met een kleine aanpassing in het register staat Windows 10 Mobile ook op jouw L925. Zie daarvoor het forum of elders.
Mijn Lumia 820 draait ook Windows 10. Dat ging via een registry aanpassing waardoor het toestel deed alsof het een 950 was. :P
Wow. Bestaat Windows Phone nog steeds? Verbazingwekkend. Ik heb het twee jaar een kans gegeven met Phone 10, maar toen zelfs internetbankieren niet meer ondersteund werd ben ik weer teruggestapt naar Android.
Het OS had potentie, jammer genoeg neemt MS het niet echt serieus ondanks wat ze beweren. Ik weet niet waarom ze nog verder blijven modderen. Ze hadden na 8.1 gewoon de stekker eruit moeten trekken of er vol voor zijn gegaan.
Internetbankieren kan nog steeds op Windows Phone. Gewoon via de sites van de banken.

Vergeet niet dat veel apps juist ontstaan zijn als 'noodoplossing' omdat iPhones niets konden met sites waarop Flash werd gebruikt. (Toen zo'n beetje elke site met een beetje interactie gebaseerd was op Flash.)
Nu werken de meeste diensten weer uitstekend direct via de site op alle mobiele browsers.
ik denk dat je begrijpt wat hij bedoelt.... Op élk toestel kun je via de website bankieren, ik heb hier nog een symbian van 8 jaar oud met een volwaardige Opera browser. Die vindt je dan ook nog 'volledig mee' ?
Alvast succes met de bank websites, hoe ga jij betalen met NFC of 'squashen' (speciale toepassing, lees app, om te betalen via QR), payconiq, bancontact... Allemaal geïntegreerd in de apps van de grootbanken
Ja aan die dingen doe ik persoonlijk dus niet mee.
Betaal gewoon ouderwets met bankpas en met contant geld.

Dat het misschien een paar handelingen en seconden langer duurt boeit mij niet.
Voor mensen die de interface van Apple een draak vinden en die de privacy van Android wantrouwen.

Geef mij maar de mooie simpele tegels van Windows 10 (mobiel) op mijn Lumia 930

Buiten dat alles NFC is er wel op mijn 930, maar dat gebruik ik niet. Net zoals ik de Nederlandse voorganger -de chipknip- nooit gebruikte.

[Reactie gewijzigd door Euronitwit op 7 mei 2018 18:38]

Ik gebruikte de chipknip ook niet, maar NFC is wel handig voor als ik mijn portemonnee niet bij me heb.

Maar is Windows Phone wel Privacy-verantwoordt dan?

Begrijp me niet verkeerd, ik had graag mijn Nokia N900 met Debian-based Maemo gehouden maar helaas ging de simkaart lezer na ongeveer 4 jaar kapot door slecht contact. (wat ik niet van een Nokia had verwacht overigens)

Dus Android met een aanpasbare "launcher" (ik zou het meer een ui-shell noemen) is voor mij de beste vervanging gebleken.
Ik ben van Windows mobile overgegaan op Android.
Heb de app van mijn grootbank gedownload.
Gebruik hem echter niet.
Heb de mobiele website gewoon gepind en die werkt prima voor wat ik nodig heb. Beter eigenlijk.

Erger me kapot aan de desktop website die eigenlijk minder nuttig is als de mobiele website.
En daar brengt de bank dan geen app voor uit. Echt krankzinnig.

[Reactie gewijzigd door TWyk op 7 mei 2018 17:22]

Dat laatste is volgens mij vooral door de machtswissel binnen MS. De vorige CEO vond mobiel belangrijk, de nieuwe CEO vind mobiel niet belangrijk. ZO veel invloed kan een individu hebben ;-)
Blijft erg jammer ja. Twee besturingsysteem concurrenten op de mobiele markt is eigenlijk 3-4 te weinig.

In principe is er veel van de code terug geport naar Windows 10 voor desktop. Dus het zou niet te veel moeite moeten kosten om het een en ander werkend te houden. Zal wel wel van pas zijn gekomen bij de Windows 10 ARM. Beetje jammer dat de reviews van die 'all-day' laptops zo slecht zijn. Enkel Apple heeft een écht snelle ARM processor. Maar zelfs dan helaas niet de 2x-4x die nodig is om een andere processor prettig te emuleren.

[Reactie gewijzigd door Henk Poley op 7 mei 2018 13:20]

Als je deze tabel erbij pakt dan zie je dat voor Windows 10 Mobile sinds Redstone 3 de versienummering al niet meer gelijk loopt met de PC variant. Ik ben benieuwd of dat weer wordt rechtgetrokken, maar verwacht het eigenlijk niet.

Mogelijk schakelt deze update wat zaken uit die niet meer (gaan) werken, en voegen ze nog wat laatste zaken toe voordat ze het platform af laten sterven. Denk aan Windows Phone 7.8.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 7 mei 2018 08:28]

Ik heb mijn 950 aan mijn vrouw gegeven (ze belt, smst, whatsappt en navigeert enkel) en heb zelf nu een Nokia 6 64gb versie genomen.

De Nokia 6 doet mij erg aan de Lumia 930 denken.
Voor de liefhebbers van Windows Phone 8.1 en Windows 10 Mobile is onderstaande website een aanrader.

http://allaboutwindowsphone.com/
mooi kan ik mn 1020 updaten

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee