YouTube heeft 1,8 miljard maandelijks ingelogde gebruikers

Het aantal gebruikers dat maandelijks inlogt bij YouTube is gestegen van 1,5 miljard in juni vorig jaar naar 1,8 miljard. Op tv's kijken gebruikers dagelijks in totaal meer dan 150 miljoen uur naar YouTube, claimt de dienst.

Hoeveel gebruikers YouTube werkelijk heeft maakt het bedrijf niet bekend, maar dat aantal ligt waarschijnlijk nog een stuk hoger dan de 1,8 miljard die de dienst wel onthulde tijdens Brandcast, een evenement gericht op adverteerders. Wat de 150 miljoen uur per dag op tv's betreft, rekent YouTube ook het aantal uur dat bekeken is via mediaspelers als de Apple TV en de gameconsoles mee. Enkele populaire uitzendingen waren het optreden van Beyoncé tijdens Coachella, dat 41 miljoen kijkers trok, en de video van Despacito, die meer dan 5 miljard keer bekeken is.

YouTube benadrukte tijdens Brandcast zijn strategie om meer exclusieve video's te publiceren. Onder dat aanbod valt bijvoorbeeld 'Will Smith: The Jump Off', waarbij acteur Will Smith gevolgd wordt in aanloop naar een bungeejump vanuit een helikopter. Ook beloofde YouTube tienduizend moderators aan te nemen om schadelijke inhoud te verwijderen en stelde de dienst nieuwe tools in het vooruitzicht waarmee adverteerder de effectiviteit van hun campagnes kunnen monitoren.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

04-05-2018 • 08:57

125

Reacties (125)

125
121
101
8
0
12
Wijzig sortering
Beetje een nietszeggend getal, ik ben standaard ingelogd op het moment dat ik ben ingelogd met een Gmailaccount. Ja joh, als iedereen met Gmail automatisch is ingelogd kom je wel aan zulke cijfers.
Inderdaad, telkens moet ik mij weer uitloggen omdat het eco systeem zo is gemaakt dat je met 1 klik weer overal bent ingelogd. Hoog tijd voor iets nieuws. Wat is YT ook een afvalputje zeg echt niet normaal. Op de homepage zie je niks anders dan simpel hersenvoer.
Dat komt omdat je dan weinig Youtube kijkt. Als ik niet inlog krijg ik inderdaad de hersenloze NL-meuk die ze hier "produceren". Niet gek, aangezien het toch vooral jeugd is die Youtube gebruikt.

Maar als ik inlog, krijg ik wel degelijk zeer interessante kanalen. Zo heb ik een aantal subscriptions en op basis daarvan raad die dan soortgelijke kanalen aan. Dus als je zelf geabboneerd bent op, en kijkt naar non-hersenloze inhoud dan zal je homepage dat ook laten zien.
Valt reuze mee, ik zit best veel op Youtube en kijk nooit die vlog meuk. Veel anderen wel, dus is het populair, dus proberen ze het mij ook door de strot te duwen. Als ik de startpagina op mijn abonnementen zou kunnen instellen zou dat fantastisch zijn. Maar volgens mij kon of was dat een hele tijd zo en dat was kennelijk niet zo bevorderlijk voor de engagement. Hetzelfde als dat je ooit een internationale instelling had w.b.t. video's op die voorpagina, dan zit er ineens wel interessant spul tussen als nieuws, daadwerkelijk leuke video's (en nog genoeg vlog rotzooi)
Gewoon altijd direct naar www.youtube.com/subscriptions gaan? Dan zie je alleen je eigen abonnementen.
Ik vraag me ook af waarom mensen überhaupt die startpagina bezoeken? Die zie ik echt nooit. Je zoekt toch gewoon met een bookmark/keyword?
Anoniem: 857639 @Waah4 mei 2018 12:20
Ik ook, sterker nog.. kom juist daardoor achter vele leuke interessante (voor mij dan) kanalen.. het zijn wel voornamelijk VS kanalen maar alsnog zeer boeiend.
En dat vind ik heel fijn aan YT. Als ik dus inlog en vaak dat onderwerp bekijk, krijg ik dan later vaak interessante video's aanbevolen dat bij dat onderwerp hoort. En uiteindelijk heb ik mijn YT zo ingericht dat ik dan alleen de interessante onderwerpen die aansluiten op mijn voorkeuren en ben ik af van die onzin zoals jij zegt idd: hersenloze NL-meuk en nog andere idiote vloggers. Ik kan er ook niet meer aan denken om ergens op YT te gaan browsen zonder mijn YT account maar ik hou mijn YT/Gmail het liefst op 1 plek: thuis.
Dit heb ik dus ook. Ik heb geen YT account en mijn browser mag niets delen met Google. Dus YT kan alleen naar mijn IP adres kijken en ziet dat ik uit Nederland kom. Meer informatie hebben ze niet. Dus dan laten ze maar gewoon de meest populaire meuk in Nederland zien.
Heeft niets met jeugd te maken, is gewoon politiek correct geneuzel en katfilmpjes zoals YT ze zelf graag ziet. Inderdaad, gewoon inloggen en subscriben en wetenschap, filosofie, meningen en actualiteiten worden je voorgeschoteld zoals je zo op tv tegenwoordig nog zelden ziet of gezien hebt. Wel zorgen dat je de Trending tab niet aanklikt, wat een bagger altijd.

Een game changer is Youtube voor mij gebleken, mijn hele outlook op de wereld is veranderd, helaas weet YouTube dit nu zelf ook en hebben ze liever niet bepaalde harde feitjes, onderbouwing of waarheidsvinding over met name politieke zaken.

YouTube is als de boekdrukkunst, en voor het eerst in de geschiedenis kan je auteurs niet alleen lezen maar gewoon mondeling beluisteren, zelfs live, dat is revolutionair.
Jullie snappen het niet, das 1,8 miljard gebruikers die YT kan volgen over hun YT pagina's... Das niet informatie voor ons, das informatie voor de adverteerders. ;-)

En wat betreft 'simpel hersenvoer', dat is de reden dat ik al 15-20 jaar geleden mijn TV heb weggedaan en niet heb vervangen. Het voordeel van YouTube is dat je zelf kan kiezen wat je wel/niet kijkt, wanneer en wat je wel/niet skipt. Dan hebben we het niet eens over de mogelijkheid om geen advertenties te zien met ad blockers...

Ik ben voornamelijk geabonneerd op kanalen die met mijn hobbies te maken hebben, techniek waar ik in geïnteresseerd ben en werk gerelateerd (IT). Verder stel ik best hoge eisen aan waar ik abonneer, er zijn veel te veel (voor mij) irritante persoonlijkheden op YT/Twitch en velen die geen goede luister stem hebben.

Soms kom je interessante informatie tegen via via YT filmpjes. Toevallig gisteravond een hele rits filmpjes bekeken van jungheinrichNL welke een hele hoop interessante ontwikkelingen hebben voor warehousing, orderpicking, transport, etc. Of recent weer gaan kijken naar de staat van 3D printers, daar zijn hele goede kanalen voor.

Van mij part is er 99,99% afval op YT, zolang, ik nog niet 0.01% kan benaderen, vind ik het prima. Ik heb letterlijk 0,0 contact met het afval van YT.
Die homepage geeft video's aan op basis van eerder kijkgedrag. Als je daar alleen maar rommel ziet komt dat omdat je rommel hebt gekeken. Persoonlijk vind ik die homepage ideaal, kom met grote regelmaat op interessante kanalen omdat Youtube deze als suggestie aan mij weergeeft. Daarnaast kun je die homepage ook gewoon mijden en direct naar het tabje subscriptions of library gaan.
Niet echt in mijn ervaring.. de suggesties als je een video kijkt zijn vaak goed tot excellent, maar de homepage is best wel kut. Als je sommige videos 'per ongeluk' eenmalig kijkt (*kuch* cat videos *kuch) staat de halve homepage er vol mee, terwijl ik van een ander onderwerp al maandenlang video's kijkt wat er amper tussen staat. Daarnaast veel video's die ik letterlijk net gekeken hebt.. maar de video suggesties in de sidebar maken alles goed voor mij.. heb idd al heel veel content gevonden via dat.
Idd, soms haal ik wel eens een oude video naar boven en staat mijn recommended er achteraf vol mee. Gelukkig kan je dit gewoon uit je historiek verwijderen. Ook video's waar je totaal geen interesse in hebt kan je gewoon weg klikken en dan ga je vanzelf dit soort dingen veel minder tegenkomen.
Anoniem: 498327 @Jorissie874 mei 2018 17:32
Na wissen tracking en geschiedenis altijd enorme bagger op homepage youtube, met van die #fail video's en slechte muziek. Dingen die ik echt niet kijk, maar hws gemiddelde wansmaak van NL. Na inloggen springt het gelukkig weer naar eigen hobby's .

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 498327 op 24 juli 2024 12:35]

Anoniem: 310408 @FlyEragon4 mei 2018 15:27
IWat is YT ook een afvalputje zeg echt niet normaal. Op de homepage zie je niks anders dan simpel hersenvoer.
Je weet dat wat op de home staat door YT is uitgekozen op je kijk gedrag?
Komt omdat ik adblock, ghostery en aantal andere blockers heb draaien. Daardoor kunnen ze geen profiel maken schijnt. Maar ik weiger om een account of profiel te laten maken, dus ik ga daar eens iets op verzinnen.
Je wilt niet dat ze een profiel maken, maar wel dat ze jou content gaan geven die jij leuk vind? (gepersonaliseerde dus)

Met al die blokkers is het vrij logisch dat je content krijgt die (waarschijnlijk) voldoende is voor de gemiddelde Nederlander, maar mogelijk niet voor jou.
Het is niet meer dan een persbericht vanuit Google om nog meer adverteerders aan te trekken.
Ik ben er zeker een van, er zijn weinig dagen dat ik Youtube niet open heb staan. Gebruik het voornamelijk i.c.m. muziek. Ik heb ook spotify maar geef toch de voorkeur aan Youtube aangezien je daar mixes/covers op hebt staan die je op Spotify niet hebt. Verder iedere dag even snel mijn geabonneerde kanalen checken op interessante content. Mijn televisie heb ik daarentegen weer nooit aanstaan (hooguit i.c.m. Chromecast). Nee, laat mij maar zelf kiezen wat ik kijk i.p.v. afhankelijk zijn wat de omroepen mij voorschotelen met verplichte reclame tussendoor.
Bij mij omgedraaide er zijn maar weinig dagen dat ik youtube gebruik, deze week nog niet 1 keer bezocht :P.
Daarbij ook geen spotify ofzo in gebruik.
Ik kijk ook veel op YouTube, maar zonder ingelogd te zijn. Wat voegt het aanmelden toe als je alleen maar kijkt?
  • Watch later-lijst (als je videos tegenkomt die je later een keer wilt kijken),
  • abonnementen (om uploaders van videos binnen jouw interessegebied wil blijven zien zonder ze actief te moeten zoeken),
  • zelf videos kunnen uploaden,
  • Live-streamen
  • zelf playlists maken en terugkijken,
  • je favorieten beheren,
  • reageren,
  • liken/disliken,
  • betere aanbevelingen krijgen zodat je meer videos te zien krijgt die je waarschijnlijk interessant vindt.
En dan mis ik waarschijnlijk nog wel een paar dingen.

Edit: Je kunt ook 'drukken op het belletje om deel uit te maken van de "notification squad"' |:( maar dan krijg je dus een melding (op je telefoon en/of desktop) als een uploader iets uploadt.

[Reactie gewijzigd door HellFury op 24 juli 2024 12:35]

Wat ik zelf het allervetst vind is dat YouTube recommendation echt vet goed worden als je ingelogd bent.
Dat dacht ik ook, tot ik videos vond die echt recht in lijn lagen met mijn interesse, maar gewoon nooit boven komen... Ik denk soms wel eens dat ik alles op youtube wel heb gezien (niet letterlijk uiteraard), maar dan is er toch weer een kanaal wat superinteressant is.
Andere keren hoor ik in bijv. de appelsenperenshow over de trinitron en dat een gast dat uitlegt en dan heb ik dat echt net 2 dagen daarvoor zelf aangeraden gekregen door youtube. Het is dus wel een beetje hit or miss.
mwah, valt mij best vaak tegen. Ze gaan er van uit dat als iets populair is iedereen het wilt zien. Ik kijk alleen auto en tech video's en luister naar rock/metal, maar er staat toch regelmatig een lofi hip hop stream of Buzzfeed-achtige video's bovenaan in mijn aanbevelingen terwijl ik aangeef dat ik er niet in geïnteresseerd ben. En als je er dan één aanklik dan is gelijk je hele aanbevelingen lijst een paar dagen van de rel.

Ik vind het ook jammer dat je geen kanalen kan filteren die je niet wilt zien. Ik geef bij iedere Vehicle Virgins en Hardware Unboxed video aan dat ik niet geïnteresseerd ben en toch staan ze regelmatig weer bovenaan vanwege hun populariteit (en dat het gerelateerde onderwerpen zijn dan).

[Reactie gewijzigd door Crimsoon op 24 juli 2024 12:35]

Dat laatste (het belletje) vind ik best handig en heb ik aanstaan bij 3 channels die ik echt volg. Geen vloggers, gelukkig, dus het is nog redelijk rustig (één mail elke 3/4 dagen ofzo).

Ik vind het jammer hoeveel info ik weggeef aan YT, maar de baten wegen momenteel nog op tegen de kosten.
Toen ik mijn reactie las dacht ik inderdaad ook dat het gelezen kon worden alsof ik de functie onzin vindt. Ik vind de functie prima, maar die youtube-karakters 'druk op t belletje!', 'geef een duimpje', en termen als 'notification squad', daar gaat m'n huid echt van borrelen...
Anoniem: 1044053 @HellFury4 mei 2018 09:48
Als je youtube afsluit onthoudt hij ook waar je gebleven bent met kijken.
Als je een gebruiker volgt zie je ook wat je al hebt gekeken.

Voor mij 2 handige zaken aangezien ik er niet elke dag op zit
En met het abonneren steun je het kanaal ook, dat is ook wat waard, zeker voor de kleinere kanalen die goeie content hebben
Anoniem: 857639 @HellFury4 mei 2018 12:22
of als je ineens weg moet.. kan je daardoor op bijvoorbeeld je telefoon verder kijken.
YouTube gaat daarentegen steeds meer op reguliere tv lijken door de hoeveelheid reclames. Dat is nu juist de reden dat ik geen reguliere tv meer kijk.
VPN naar Amerika en YouTube red daar afsluiten. 10 euro in de maand en geen reclames. Als klap op de vuurpijl ook gratis Google play music, waar je hier al 10 euro voor betaalt!
Anoniem: 474132 @Batch4 mei 2018 09:46
Aanmelden voegt imho minder toe dan het afneemt: je levert wel een stukje privacy in bij aanmelden.
Is subjectief wat je zegt. Ik vind het prima dat Google die zaken weet en lever dus niks in. Ik krijg veel voordelen, gepersonaliseerde content, bijhouden waarop ik geabonneerd ben, afspeellijsten, zelf uploaden..
Welke privacy lever je in?
Ik snap echt niet dat mensen iets ontastbaars als privacy zo hoog in hun vaandel hebben staan. Misschien is het iets wat meer mensen zouden moeten doen in verband met de afhankelijkheid die anders gecreëerd wordt van grotere bedrijven, maar ik zie niets mis met een account aanmaken om handigheidjes te krijgen als abonneren en je eigen afspeellijsten maken. Zelfs al zou ik het wel mis vinden, dan nog zou het zeker niet opwegen tegen de voordelen naar mijn mening.
Anoniem: 857639 @MartijnMassen4 mei 2018 15:52
Ach.. vaak hebben zulke mensen;
Gmail adres
geen VPN
Android telefoon
en dat soort geneuzel..
Ik snap echt niet dat mensen iets ontastbaars als privacy zo hoog in hun vaandel hebben staan.
Veel zaken die mensen hoog in het vaandel hebben zijn ontastbaar: vrijheid, welzijn, plezier, liefde.
Ik gebruik wel VPN's, heb ook een Gmail, maar dan vanuit de reden dat ik het een erg prettig systeem vind om al mijn contacten, mijn agenda, mijn mails en Whatsapp berichten in één keer weer op een andere telefoon krijg door in te loggen, samen met dat ik veel Google Docs gebruik. Als je deze dingen niet gebruikt snap ik dat je voor iets anders kiest, maar anders is Gmail efficiënter dan alles apart, en lever je daarvoor wat privacy in. Ik ondervind zelf ook geen last van meer of minder privacy, hooguit in indirecte zin door monopoly posities van bedrijven als Alphabet, maar die zal er ook zijn als ik wel voor iets anders dan Gmail kies. Daarbij snap ik ook niet wat er mis is met Android, tuurlijk heeft ook Google hier weer een monopoly, maar het werkt toch ook goed? Ik betwijfel dat een derde partij die meer om privacy geeft een beter systeem op zou kunnen zetten, zelfs als Android niet zou bestaan. En als je al een 'technisch beter' systeem hebt, zijn de netwerkeffecten bij dit soort platformen zo belangrijk dat het alsnog onder doet aan de bestaande Android en IOS.

Tuurlijk, privacy is belangrijk en dien je niet zomaar op te geven, maar je mag naar mijn mening best wat privacy (en dus waarde in data) inleveren voor het gebruiksgemak dat Google mogelijk maakt.
abboneren op een kanaal waarvan je een aantal filmpjes leuk vond?
Hangt er vanaf wat je kijkt... Youtube schotelt je natuurlijk video's voor waarvan ze denken dat jij het leuk vindt, maar ook kun je je niet abonneren op kanalen/uploaders als je niet inlogt. Ik heb bepaalde mensen die ik volg waarvan ik de content leuk vind. Daar moet ik dus voor ingelogd zijn. Verder is het ook nodig om ingelogd te zijn om een video te kunnen upvoten, iets waar je de uploader mee helpt. Als je alleen maar willekeurige video's kijkt dan maakt je dat niet uit, maar als je vaker naar dezelfde uploader kijkt dan gaat dat ook meespelen.
Anoniem: 578669 @Batch4 mei 2018 09:29
Je kan reacties plaatsen en likes geven aan video's. Je kan ook afspeellijsten maken en abonneren op andere kanalen, zodat je niet steeds de standaard video content op de homepage ziet.
Dat zou voor mij net zo zijn als bij Netflix elke keer als gast inloggen.

Ik ben geabonneerd op channels die ik leuk vind en meestal krijg ik passend aanbevelingen.
Zeer handig om videos bij je favorieten te zetten of om afspeellijsten te maken.
Én voor te kunnen reageren enzo

[Reactie gewijzigd door Cowboy_Henk op 24 juli 2024 12:35]

Anoniem: 574346 4 mei 2018 09:31
Ik hoop over te kunnen stappen naar https://bit.tube voor veel content. Geen advertenties, geen censuur. je pc mined dan gedurende de video en niet alleen de content creator krijgt inkomsten, ook jijzelf. leuk idee en werkt tot nu toe goed voor een beta.
Iedereen maar klagen over overmatig energieverbruik van bitcoin, en dan dit aanraden?
Zal ook nooit werken, de inkomsten gaan veel te laag zijn om het platform draaiende te houden (het werkt nu al amper). En de illegale content zal zo groot zijn dat het overal geblocked zal worden.

Het idee is inderdaad leuk, maar helaas.
eeeh wat mined de pc? Bitcoins?

Heeft dat niet een dermate impact op je pc met het oog op levensduur etc?
Anoniem: 574346 @PdeBie4 mei 2018 10:14
Nee hij mined $IPBC , die munt wordt gebruikt door het platform. Die kan je uiteraard weer verhandelen voor bitcoins of wat je ook wilt. Hij gebruikt niet gek veel processor kracht dus je video kan je zonder haperingen bekijken. Er staan hele films en series op inmiddels. Dus je krijgt betaald voor het kijken naar content :) - edit: content waar je geen copyright op hebt kunnen ze er trouwens afhalen als de eigenaar een claim indient.

Het is nu nog beta dus verwacht nog geen kwaliteit zoals youtube, maar het team erachter is goed bezig en voor een 1e versie is dit al best aardig. Je kan ook eenvoudig je youtube kanaal overzetten naar bit.tube via hun interface.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 574346 op 24 juli 2024 12:35]

Een eigen munt en illegale content? Klinkt als een heel goed recept voor een instorting. Een cryptomunt ontwikkelen is al lastig laat staan een videoplatform met de rechtszaken nog daargelaten.

Even over de site zelf, 5 seconde page-load is onacceptabel en de video waar ik op klikte duurde 20 seconden om te laden en is een gestolen buzzfeed video.
Het is ook nog in beta dus wat ik al zei, verwacht niet dat het net zo lekker soepel werkt als youtube met zijn miljarden aan inkomsten :)
Je kan dus in feite niets verdienen met je gejatte filmpjes.. ernaar kijken en erop verdienen etc is ook een vraagstuk of de VS dat accepteert.
De VS of wie dan ook heeft er niks mee te maken. het is een P2P platform via de blockchain (IPFS) dus er zijn geen centrale servers. Als ze dit willen tegen gaan moeten ze het op ISP gebied gaan verbieden maar dat is technisch nogal een uitdaging en wettelijk ook lastig aangezien niet alles "illegaal" is.
De VS kan het makkelijk onder wetje x schuiven... vergeet niet dat de VS zulke technieken/muntjes riant haat.
Daar staat ook flink wat illegale content; complete films..
Anoniem: 574346 @Beta4 mei 2018 12:31
Als je kan aantonen dat je de content eigenaar bent dan kan je de content eraf laten halen. Dus illegale of gestolen content zal op den duur wel snel verdwijnen.
Platform is niet super bekend.. dus een melding door Sony zal wel niet snel volgen...
Anoniem: 464382 @Beta6 mei 2018 17:01
Op YouTube staan ook complete films... Op imgur staan ook hele collectie plaatjes gestolen van internet. Je punt?
Dtube een oplossing?

Decentraal, op t Steemit platform, kan je ook makkelijk doneren aan contentmakers

[Reactie gewijzigd door Krankenhausen op 24 juli 2024 12:35]

Anoniem: 574346 @Krankenhausen4 mei 2018 11:19
Nadeel is dat je dan toch een handeling moet doen en betalen. Minen kost je een beetje stroom en met de waardestijging van de munt verdien je er waarschijnlijk ook aan op den duur. Ben wel groot fan van steemit trouwens. Ik zou dolgraag op een makkelijke manier content makers willen betalen als ik iets leuks vind. gewoon 1 crypto munt die je over het hele internet zou kunnen gebruiken als fooi zou geweldig zijn.
Ben ook wel fan Steemit. Is één van de weinige cryptopatformen met een werkend en nuttig product op t moment.

En ik ben een fan van crypto, krijg zelfs voornamelijk betaald in crypto. Maar ik kan nu niet zeggen dat ik het mijn non-tech vrienden op dit moment aan kan raden. Het voegt niet echt iets toe voor hen in het dagelijkse leven.

Behalve dus filmpjes kijken en blogposts lezen op een decentraal platform, dat is voor iedereen bruikbaar en ik heb er een fijner gevoel bij dan Google of Facebook. Het wordt gefinancierd door nieuw gecreeerde STEEM en een gedeelte van de donaties.
Tablet of telefoon met chromecast is één van de beste producten de laatste jaren naar mijn mening, maak er sinds het begin gebruik van en is gewoon ideaal, Youtube streamen naar de tv (of bijvoorbeeld Netflix of Twitch).

Zie nog veel mensen gebruik maken van laptops en kabels of smart tv oplossingen maar dat kan niet op tegen de gebruiksvriendelijkheid van Chromecast.

[Reactie gewijzigd door Revres op 24 juli 2024 12:35]

Heb hier 2 chromecasten maar het is niet echt stabiel. Met name plex, maar ook de fox sports video’s casten lukt niet meer merktte ik laatst. Bij ziggo go live kijken knalt de verbinding er uit om de 10 minuten ofzo. Ik zeg niet dat het aan chromecast ligt, kan ook komen door de cast functie in bv de plex app.

Dus ik heb fijn een pc aan de tv gekoppeld. Zo stabiel als een rots. Misschien ietsje minder gebruiksvriendelijk, maar wel stabieler en veelzijdiger.
Android? Toevallig laatst ook een update gehad van het OS? Ik heb namelijk ook meer problemen naar de progressieve 'battery saver' functies die services zoals streams killen (nu zit ik op Android P developer preview, dus mag niet klagen als ze het oplossen voor de RC).
Chromecast maakt na commando toch zelf een connctie naar de server dat loopt dan niet meer via je telefoon.

Als er eenmaal wat speelt op een chromecast (en je telefoon is niet de server) dan kan je je telefoon gewoon uitzetten of van wifi gaan. Dus dat er dan apps gekilled word en maakt volgens mij ook niet uit.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 24 juli 2024 12:35]

Ja, klopt, maar ik heb ook vaak dat ik wat aan zet via web video caster, dat de verbinding er na een minuut uit klapt vanaf mijn telefoon en dat de chromecast wordt gestopt. Ik weet niet hoe dat dan zit, maar je hebt gelijk dat de chromecast niet vanaf de telefoon streamt maar vanaf de bron online.
Nope iOS, heb ook al geprobeerd op de 5ghz band, geen resultaat. Daarnaast heb je nog altijd zenders die geen gemist ondersteunen voor Chromecast. Laatst toen ik nog keek was dat “KIJK”
Hier precies hetzelfde en las dat het bij meer gebruikers is. In het begin alles koek en ei, na een aantal maanden problemen met verbindingen die wegvallen of niet meer willen verbinden.

Slechte support schijnt toen, ligt namelijk al meer dan 6 maanden niks te doen en zelf ook gewoon een htpc met de tv verbonden.
Ik heb hem op de 5ghz band ook geprobeerd, en ik heb de chromecast gereset. Maar geen gewenst resultaat. Ik denk ook dat het vooral aan sommige apps ligt die geen optimale chromecast functie hebben.
heb ook van alles geprobeerd, verschillende wifi kanalen omdat sommige niet goed ondersteunt zijn etc. Na een hoop poespas was het gewoon niet lekker kijken met Netflix bv omdat je niet wist of er weer iets zou gebeuren halverwege een serie of film.

Kleine HTPC of Intel stick is nu een betere oplossing in mijn ogen, Alles werkt er gewoon op.
Dat je Ziggo er om de haverklap uitvalt via de chromecast heeft echt met de Ziggo app te maken. Ik ben sinds een jaar overgestapt met kpn, en sinds kort heeft KPN ook chromecast ondersteuning maar dat valt nooit uit.

Evenals alle andere apps werken gewoon perfect.
Kan goed kloppen, Youtube valt nooit weg.
De stabiliteit van de chromecast verbinding hangt erg af van de app. Met Netflix nooit problemen maar bijvoorbeeld NPO is een drama
Dat denk ik dus ook. Youtube werkt bijvoorbeeld goed. NPO werkt doorgaans ook wel prima hier trouwens.
Om van een Chromecast gebruik te maken hoeft een gebruiker niet ingelogd te zijn op YouTube.

Iets algemener:
Zaken als YouTube en Google, en de grote hoeveelheid mensen die daar vrijwillig op inloggen, tonen aan dat het niet altijd nodig is om gebruikers maar voor elk wissewasje in te laten loggen. Des te toegankelijker de dienst des te sneller men er gebruik van wilt en blijft maken, zelfs als dat resulteert in het weggeven van persoonlijke informatie en het opzetten van een filterbubbel.

[edit]
Uit het nieuwsartikel:
Het aantal gebruikers dat maandelijks inlogt bij YouTube is gestegen van 1,5 miljard in juni vorig jaar naar 1,8 miljard. Op tv's kijken gebruikers dagelijks in totaal meer dan 150 miljoen uur naar YouTube, claimt de dienst.
In het nieuwsartikel wordt niet de relatie tussen deze stellingen duidelijk, terwijl ze wel geschreven zijn alsof ze direct met elkaar te maken hebben.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 24 juli 2024 12:35]

Klopt daar heb je gelijk in maar dit kwam bij mij op aangezien de Chromecast voor mij ervoor heeft gezorgd dat ik veel meer van Youtube gebruik maak en daardoor eerder aangemeld ben omdat ik zaken wil zien wat voor mij van toepassing zijn.
Verder denk ik dat steeds meer mensen dit ontdekken waardoor waarschijnlijk ook meer mensen ingelogd zijn.
Chromecast is toch veelal niet nodig? Een smart tv met youtube is toch genoeg? Ik zoek en open videos de smartphone en tik op tv bekijken en voila video raat over op de tv en de smartphone dient dan als youtube afstandsbediening
Als je inlogt en een keertje een video op YouTube kijkt, lijkt het alsof je de rest van je leven aanbevelingen krijgt op basis van dat ene filmpje.

Je zult het vast uit kunnen zetten, of gewoon niet inloggen. Maar het is een beetje hetzelfde idee als andere social media: proberen je zo lang mogelijk op het platform te houden door continue relevante video's te tonen, en automatisch naar de volgende video te gaan, zodat ze zoveel mogelijk advertenties kunnen tonen.

Opzich geen problemen met een enkele advertentie hier en daar, maar het YouTube is hierdoor voor mij erg irrelevant geworden. Maar goed, niet voor de 1,8 miljard andere gebruikers. Het is natuurlijk een behoorlijke prestatie, al zijn dit natuurlijk niet 1.8 unieke gebruikers.
Ik gebruik youtube ook zo goed als nooit eigenlijk, heel soms als ik vast zit in een spelletje meer niet.
Ik heb ook geen google account dus kan ook niet inloggen, zou ook niet weten wat ik er op moet doen.

Van die rare vloggers volgen die hun hele leven delen nee bedankt, heb wel wat beters te doen met mijn leven dan te kijken hoe frans bauer koffie drinkt ofzo.
En dan nog aanbevelingen krijgen van andere die zelfde doen :P

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 24 juli 2024 12:35]

De kracht van YouTube is nou net dat je voor jouw interesses video's kunt vinden, wat dat ook is... Ik kijk bijvoorbeeld regelmatig video's met nieuws over Overwatch of gaming in het algemeen. Ook Borderlands 2 vind ik leuk om zo af en toe nog wat van te kijken, zo weet ik nu dat ze het update mechanisme gekraakt hebben en er nu community patches en mods zijn.
Maar wat vind jij leuk? Aan auto's sleutelen? Staat volgens mij ook zat op... Drones? Pc modding? Techniek in het algemeen? Modeshows? Ik noem maar eens wat anders geks :)
Gisteren zat ik toevallig te kijken naar een dokter die commentaar geeft op hoe realistisch House md is, leuk omdat ik samen gewoond heb met een arts en zij toen ook allerlei opmerkingen had.
Misschien is content kijken gewoon niet jouw ding, dat zou kunnen. Maar er is heel veel meer te zien dan jij lijkt te denken. Mensen kijken ook tv, eigenlijk precies hetzelfde maar dan minder keus.
Wat vind ik leuk bepaalde games ook niet alles geen battlefield ofzo(Nu God of War), maar ik hoef daar echt niet vanaf alles over te zien(een trailer eens uiteraard).
Verder films en series vind ik meestal wel leuk om te zien, maar hoef daar ook geen filmpjes enzo over te zien een trailer is prima.

Ja en ict uiteraard wat nieuw is maar goed dat lees ik hier wel, maar dan alleen eens wat nieuw is.
Dus niet pc modding ofzo nooit echt leuk gevonden, ja als ik het zie op een beurs grappig maar ben er zo op uitgekeken.
Stagaire van mij kwam ook wel eens met filmpjes iemand spelletjes speelt, en dan tomb raider in 8k ofzo met zoveel videokaarten en schermen enzo(Denk ik ja leuk had ik niet perse hoeven weten dat dit kan).

House ook gezien goede serie maar hoef niet te zien hoe realistisch ofzo dat wel of niet is(In een filmpje).
Ik heb het gezien prima was goeie serie keek lekker weg, op na de volgende 26 series ik ik nog volg :P.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 24 juli 2024 12:35]

Het zijn maar voorbeelden he, je moet voor jezelf uitmaken wat je interessant vindt... En zoals gezegd, misschien is het gewoon niet voor jou. Ik wou alleen maar aangeven dat het bepaald niet alleen maar 'van die rare vloggers die hun hele leven delen' zijn :P
Het zal wel niks voor mij zijn :p
Recepten bekijken? Ik volg veel mensen die regelmatig video's over de bbq met recepten posten. Pizzashow is ook erg leuk.
Nee dat hoef ik niet echt te zien ligt mijn interesse ook niet echt bij koken.
Je zit er duidelijk niet veel op als je denkt dat het vooral om vloggers draait. En ja die zijn er ook wel, ik kijk ze zelf nooit maar oneindig veel andere content die ik wel leuk vind is er ook te vinden :)
Ik weet dat er meer op staat gekke katten filmpjes, de meest rare crashes en weet ik het allemaal van alles.
En uiteraard ook muziek en dit haal ik er ook wel vanaf soms, ik heb wat muziek offline staan mixtapes voor het sporten.
Ik doe gerust dan wel paar maanden met de zelfde mixtapes, ga niet elke week een nieuwe opzoeken.

Verder gebruik ik het alleen eens als ik vast zit in een spel, maar meer ook eigenlijk niet(Heb de app niet eens).
Autoplay kun je gewoon uitzetten, klik op het tandwiel en daar staat gelijk een toggle.
Daarmee voorkom je de aanbevelingen niet, enkel dat die flut aanbevelingen niet automatisch gaan afspelen.
Of je kan het anders bekijken, youtube probeert je te helpen en suggesties te doen op basis wat je gekeken hebt. Iedereen is vrij om iets met die suggesties te doen. Waarom altijd zo negatief?
Wow, ik/we wisten dat YT populair was, met alles wat er te vinden valt maar, 1,8 miljard dat is ongelooflijk veel. Toch vind ik het zeer apart hoe zij hun verdien model van uploaders hebben aangepast met zulke cijfers. Om nu groot te worden, om door te breken op het algoritme van YT, wordt dan ook steeds moeilijker met zulke cijfers.
Tja,ik zie het eerder als een poging om de kaf van de koren scheiden.. Minder interesant nu om tig kanalen te maken met een paar video's en views en toch nog wat te verdienen.

En zoveel verdiende beginnende youtubers (of Twitcher) toch al niet, als je denkt dat je binnen een jaar ervan kan leven dan moet je een geweldig idee voor een kanaal weten of heel veel charisma hebben (of goed figuur misschien)
Maar moet je ook naar dedemographics gaan bekijken.

Gefocust dan op tech videos (want daar ligt mijn interesse, en ik heb de verhalen van veel creators gelezen / gehoord), muv een paar kanalen die echt een grote viewership in de VS hebben, zoals Linus TechTips, bij veel andere channels komen de grootste deels van de kijkend van landen zoals India, en 10000 views van India leveren veel minder da 10000 VS views.

Zo iemand kan claimen dat 5 jaren geleden met 60% minder kijkers maakte hij meer geld per 1000 kijkers, maar de combinatie van apocalypse en kijkers die minder geld opleveren = veel minder geld voor meer views.
If you cant beat it, buy it.

Herinner je nog hoe youtube populair werd?
Het stond vol van illigale geuploadde content: afleveringen van populaire tv shows, volledige films opgesplits in stukjes, muziek clips, ...
Dan had je google video, die keihard faalde, omwille van het feit dat eerst daar alles werd gecontroleerd.

Nu zijn 1,8 miljard maandelijkse gebruikers, op wereldniveau, toch redelijk veel.
Volgens http://www.worldometers.info/nl/, is de totale wereldbevolking nu: 7.619.724.004
Nu komt de content vooral van de vele mensen die in hun vrije tijd iets uploaden, of die er hun 'job' hebben van gemaakt.
Echter , zou youtube VEEL gebruikers verliezen, mochten ze alle adblocks in de ban doen.
Niets is hatelijker om midden een 'lets play' video, plotseling een willekeurige ad te zien van tandenborstels.
Om die redenen kan ik bijna geen youtube bekijken op m'n tablet, omdat ik er blijkbaar geen ublock origin bij kan toevoegen.

[Reactie gewijzigd door Qinshi op 24 juli 2024 12:35]

Zoek eens op Youtube Expander (in ieder geval voor chrome). Is bedoeld om alle video's in vol scherm te spelen maar als bonus geen reclame (of het moet ingebakken zitten in de film), Weet niet of die ook op een andriod tablet beschikbaar is.

Mis je wel commentaar/reacties/etc etc, maar vind ik geen probleem.. Zijn wel video's die het niet doen, omdat expander de video omzet naar een embedded link en niet elke video kan zo afgespeeld worden.
Anoniem: 857639 @Amorac4 mei 2018 15:54
Van sommige youtubers laat ik alle reclames toe... maar je moet het wel waard zijn natuurlijk.
Mijn kinderen groeien op met netflix en youtube. Mijn zoon zit, als hij mag, fimpjes te zoeken van minecraft , star wars, etc.... .
Aanmelden met account doe ik niet voor hem wat hij wel vervelend vindt omdat zijn content dan niet meekomt op een andere computer maar dat doe ik bewust niet.
Anoniem: 738905 @Yarisken4 mei 2018 09:56
Ik heb een acount aangemaakt op naam van mijn zoon (wel met mijn geboortedatum zodat ik geen gedoe krijg met wetgeving / privacy instellingen die google kan aanpassen zoals microsoft twee weken terug deed en waar veel tweakers nu last van hebben).

Door een account aan te maken kan je bekijken wat je kinderen op youtube bekijken, dat is wel een voordeel. Op de mediaspelers hier heb ik mijn eigen account staan, de kinderen streamen vanaf de tablet meestal naar de ingebouwde chromecast en zo heb je ook geen vervuiling van het account.

Ik had het eerst ook zo als jij het hebt, maar dan zaten mijn kinderen vaak op mijn ingelogde youtube account en had ik mijn hele set met recommendations vol met kinderspul.

Ik was benieuwd naar de reden waarom je het niet doet, misschien zie ik iets over het hoofd? Doe je het vanwege de privacy van je kinderen of om een andere reden?

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 738905 op 24 juli 2024 12:35]

Ja vooral privacy. Mijn kinderen moeten later zelf maar beslissen wat ze willen prijsgeven.
Nu nog het Red abonnement naar hier brengen.
Anoniem: 857639 @Lekker Ventje4 mei 2018 15:55
Met een VS account en VS IP-adres en een CC zoals Pay2d kan je dat al krijgen.. let wel dat sommige functies zoals geen reclame echt werken als jij via VS IP-adres bent ingelogd.
Ik heb bijvoorbeeld YouTube Red lopen :-)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 857639 op 24 juli 2024 12:35]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.