LG levert iets meer smartphones dan een jaar geleden

LG heeft in de afgelopen maanden iets meer smartphones geleverd dan in dezelfde periode een jaar geleden. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van de fabrikant. Dat komt volgens LG door stabiele verkopen van topmodel G6, dat het daarmee beter lijkt te doen dan zijn voorganger, de G5.

LG leverde in totaal 13,7 miljoen smartphones deze zomer, 1 procent meer dan dezelfde periode een jaar geleden. Vooral in thuisland Zuid-Korea ging het goed: daar leverde LG 44 procent meer telefoons dan in het tweede kwartaal.

Dat de G6 nu 'steady sales' laat zien, wijkt af van de vorige kwartaalcijfers, toen de fabrikant juist zei dat duurdere modellen het slecht deden. Het toestel is in de afgelopen maanden sterk in prijs gedaald en het lijkt erop dat daardoor de vraag naar de smartphone is toegenomen. De mobiele divisie draait verlies en dat komt volgens het Zuid-Koreaanse concern onder meer door gestegen prijzen voor componenten zoals geheugen.

Met de tv-tak gaat het beter. Daar maakt LG geen aantal geleverde exemplaren van bekend, maar de inkomsten uit de tv-tak stegen met meer dan tien procent doordat modellen met oledschermen en 4k-ondersteuning het goed deden. Bovendien maakt die divisie een marge van bijna tien procent, een record voor de tv-tak van LG.

LG draaide in totaal een omzet van omgerekend ongeveer 11,5 miljard euro, een stijging van vijftien procent ten opzichte van een jaar geleden. Het operationele inkomen daarbij kwam uit op omgerekend ongeveer 390 miljoen euro, een stijging van ruim tachtig procent.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

26-10-2017 • 15:40

49 Linkedin

Reacties (49)

Wijzig sortering
Ondanks het jarenlange verlies blijven ze investeren in smartphones.
Ondanks dat Tesla altijd verlies draait blijft het investeren, dit is geen 1:1 situatie natuurlijk maar het punt is duidelijk. Je moet blijven investeren om uiteindelijk winst te maken en in zo een markt die al vol zit met fabrikanten is dat best lastig.
G6 ging in 3 maanden van 750 euro naar 500 euro. Dat is denk ik een record voor een flagship smartphone.
En dat is wellicht deels de grap. Vorig kwartaal was de G6 een flagship en kon in de melding op van "Duurdere toestellen verkopen slecht". Na dalen van prijs is het een midrange toestel kwa prijs en gaat ineens beter met de verkopen.
Bijzonder hoe fans die vaak perse het als eerste willen hebben 2x gestraft worden. 1x doordat ze een flinke prijs betalen en 1x omdat smartphones bij release vaak bugs en andere fouten hebben
Het is ook niet zo snugger om Fan van een merk te zijn. Gewoon realistische keuzes maken is veel verstandiger.
Idd! terwijl een goede introductie aanbieding vaak voor wat tamtam kan zorgen en juist positief kan werken. Sommige merken doen het ook, als bv Samsung die sdkaartjes en ander goodies bij de introductie meegeeft.
Gestraft door henzelf dan, maar dat is het niet, er zijn mensen die graag meer betalen om iets gelijk te hebben als het uit is, de één geeft ze geld weer uit aan dit, de andere aan dat, etc.
Vergis je niet hoe hard de s8 en s8+ gedaald zijn. Dat is ook niet normaal.
S8 in 3 maanden van 800 naar 625 (-22%)
S8+ in 3 maanden van 900 naar 675 (-25%)
G6 in 3 maanden van 750 naar 500 (-33%)
Iphone 7 in 3 maanden van 800 naar 770 (-3%)
De G5-plus is dan ook een prettig toestel voor een leuke prijs.
ik had een g4 maar die is volledig dood, er is een serie waarbij de processor niet goed vastzit en ik had er zoeen. google maar op g4 bootloop. ik had daarvoor een g2 waarvan de gps het liet afweten, ook een bekend fenomeen. Allebei fijne toestellen en ook de lg interfave vond ik prima, maar ik ben nu toch wel huiverig voor lg, hoewel de v30 prachtig is.

[Reactie gewijzigd door tw_gotcha op 26 oktober 2017 16:18]

Bij mij viel de bootloop van de G4 gewoon onder de garantie. Ik heb de telefoon opgestuurd, die is gerepareerd en draait sindsdien nog steeds als een zonnetje.
helaas de bizarre situatie was dat ik hem bij kpn gekocht had maar niet kon aantonen dat dit het exempkaar was, want het imei nr was niet aan mijn naam gekoppeld. dus kpn deed niks. ik had de aankoop bon niet meer.
ik heb nu een 2e handse nexus 6p van een mede tweaker gekocht
Mijn Nexus 5x (ook door LG gemaakt) had hetzelfde probleem. Na een jaartje ongeveer een bootloop, opgezocht wat het kon zijn en toen bleek de lijm tussen het moederbord en de processor los te laten na verloop van tijd. Wel gewoon gratis gerepareerd gekregen en gebruik hem nu nog om dit te typen.
Hmm waar merkte je dat aan, dat de gps van je G2 het niet meer deed? Kreeg je überhaupt geen lock meer? Ik heb wel eens gehad dat ik geen lock kreeg, maar dat was toen waarschijnlijk te wijten aan een privacy-module in Xposed of aan Tasker.
geen lock meer, de hack was om de contacten met de achterklep te verbeteren. maar dat deed niks. ik had hem verder niet geroot of zo. Lang geleden.
Vervelend! Dat heb ik dan gelukkig nog niet.
met 2 LG G5 precies hetzelfde gehad en met de G2 inderdaad ook... blijkbaar leren ze niet van hun fouten.

Op de G2 was het opgelost als ik een lijmklem op de behuizing zette :z

G5 open gemaakt en pinnetjes wat rechter gebogen, erg klein spul. dan werkte het weer voor een maandje...

Nu de G6 en tot nu toe perfect.
Ik tik dit nu op mijn LG G2, die het al jaren prima doet. Zelfs de accu is nog prima voor een volle dag.
Nou, die V30 in de schappen en ze hebben wat mij betreft een van de beste en mooiste toestellen in de markt. Ik heb zelf een OnePlus 5, maar zou toch ook graag die V30 willen.
Nou. Misschien toch even afwachten? Er schijnen wellicht schermproblemen te zijn. Bij The Verge geven ze aan dat er mogelijk inbrandproblemen zijn vanwege het type beeldscherm dat zij erg slecht vinden. (naar beneden scrollen voor de conclusie).

Daarnaast, als je evengoed zo'n toestel wilt aanschaffen, dan kun je kiezen voor deze aanbieder: 636 euro
In de pricewatch staat ie op 899 euro. Dus dat scheelt toch weer ruim 250 euro.
Ow dat is natuurlijk wel vervelend, dat mag niet gebeuren. Dit waren toch pre-productie exemplaren? Ik hoop dat ze het nog kunnen oplossen.

De T-Mobile truck is mij wel bekend trouwens, zo de LG G5 van m'n vriendin goedkoop op de kop getikt.
De mobiele oledschermen van LG lopen nog jaren achter op Samsung. De Google Pixel 2 XL kampt met exact dezelfde problemen.
Ben ik het niet mee eens. Vind de kleuren er bij samsung juist niet realistisch uit zien.
Er zijn gewoon verschillende modi beschikbaar. Volgens DisplayMate is het scherm van de Galaxy Note 8 het beste smartphone display ooit gemaakt.
All of the recent Galaxy OLED Smartphones have supported multiple Color Gamut Standards, including DCI-P3, Adobe RGB, and sRGB / Rec.709. For each of the Screen Modes we carefully measure the Absolute Color Accuracy using an advanced series of spectroradiometer measurements with 41 Reference Colors that provide a detailed map of the Color Accuracy throughout the entire Color Gamut for each Screen Mode. Absolute Color Accuracy is measured in terms of Just Noticeable Color Differences, JNCD. See this Figure for an explanation and visual definition of JNCD and the detailed Color Accuracy Plots showing the measured Color Errors for the 41 Reference Colors for each Color Gamut.

In order to see the high Color Accuracy, the Display Setting for the Screen Mode needs to match the Color Gamut for the content that is being viewed. All of the reviewers that continue to rant about the poor Color Accuracy of the Galaxy OLED displays have failed to set the proper Screen Mode for their content, which is very accurate as shown in our extensive Lab Measurements and Viewing Tests.

For all of the calibrated Screen Modes, the Galaxy Note8 has uniformly Very Good to Excellent Absolute Color Accuracy, which are covered and measured individually below. See our detailed Absolute Color Accuracy Plots with 41 Reference Colors for the 3 calibrated Screen Modes and also this regarding Bogus Color Accuracy Measurements.

[Reactie gewijzigd door NotSoSteady op 26 oktober 2017 18:07]

"beste" is natuurlijk relatief. Ik wordt gek van knipperende schermen en kan een OLED (bij laag ingestelde helderheid) niet uitstaan. Tot nu toe nog geen enkel scherm gezien wat zo hoogfrequent knippert dat het mij niet stoort...
Nee dat is niet relatief, uit elke test blijkt dat de panelen van Samsung in elke categorie uitblinken.
Jep. En de categorie "pwm-frequentie" ontbreekt daarbij (omdat bijna niemand dat ziet en het dus voor de meeste mensen niet relevant is).
Want het oledscherm van de flex was ook slecht? Kom eens met bronnen(dat de oledschermen van LG fors achterlopen op die van Samsung) i.p.v. ongegrond gebrabbel ;)

[Reactie gewijzigd door MartijnAbel op 26 oktober 2017 22:32]

Oke, enige nuance dan. Dat geef je inderdaad niet aan, excuus...
Maar heb je ook een bron voor de bewering die je stelt?
Leuke aanname doe je ;(
Dat 1 iemand de kennis wel heeft betekend dat dan meteen dat anderen die kennis ook maar moeten hebben? Jij plempt een reactie neer zonder enige vorm van onderbouwing. Doe dat dan aub met bronnen, dan kom je een stuk geloofwaardiger over. Dat je het vervolgens alsnog doet, best, maar ga niet iemand een wijsneus noemen als je zelf vergeet info bij te voegen :+
Ik ben ook aan het kijken naar de V30, heb eigenlijk de Pixel 2 XL gereserveerd bij Saturn, en wegens de software is de Pixel een leuke telefoon, maar de camera van LG is voor experimenteren veel beter, naast de audio opname en afspelen mogelijkheden.

Als de scherm problemen zo slecht zijn is de Mate 10 pro ook in mijn lijst, beide zijn voor 660€ bij T-mobile als ik mijn sim-only "verleng" voor 1 jaar met toestel.
Heb voor m'n dochter een G4 gekocht (aanbieding Mediamarkt..). Best een gaaf ding hoor, alleen zat er een Android FRP (Factory Reset Protection) op van een vorige eigenaar blijkbaar. Slecht natuurlijk. Je moet dan het 06-nummer of het mailadres van het Google account van de vorige eigenaar inkloppen voordat je Android überhaupt kan installeren/afronden..

Wat nog véél slechter is, is dat m'n vrouw en ik met een uurtje puzzelen en proberen simpelweg die hele FRP hebben weten te omzeilen/ongedaan hebben gemaakt. De nieuwste Android versie is 6.0 die erop kon (7.0 is aangekondigd maar voorlopig niet buiten Azië leverbaar) en in combinatie met, ik denk, een brakke implementatie van LG's eigen backupsoftware kun je die hele Android beveiliging er dus gewoon makkelijk uit slopen.

Erg triest gesteld met de beveiliging van LG dus. Of Android. Of beide. Daar ben ik nog niet helemaal over uit.
Android Factory Reset, en dan afvragen of dit met LG te maken heeft? Dat heeft domweg te maken met Android zelf ;)
Jawel, maar de uiteindelijke hack kwam voort uit LG Backup ;) dus vandaar de link met de LG software.

Ik zal 't nog wel eens documenteren (LG reageert met een daverend stilzwijgen op mijn berichten naar ze.... dus boeit het ze ook niet). Maar kort gezegd kun je vanuit Android zelf (dus zonder usb-to-go stickjes of APK's te laden) naar het Instellingen menu komen en uiteindelijk als je een LG Backup maakt en restored, boot 'ie naar de root user en kun je daar vandaan het toestel een échte factory reset geven, waarna de FRP ongedaan is gemaakt. Zonder die LG tool is het me niet gelukt..

Het toestel kostte 129 euro met garantie en alles dus ach. Voor die prijs heeft m'n ukkie er genoeg lol van en ik moet zeggen dat het echt een prima apparaat is.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 26 oktober 2017 22:50]

Zelf de G6 gehad maar heb ik teruggestuurd wegens een aantal mankementen. Vooral de camera... en soms lag.

qua prijs is het in ieder geval tegenwoordig waard. Ik kocht hem destijds voor rond de 700 euro. Maar die prijsdaling merk ik elk jaar bij LG dus dan weet ik/jullie dat ook weer voor de toekomst.

Voor een ander redelijk betaalbare flagship kom je al snel op de OnePlus 5 en S8 uit. Al is de OnePlus 5 blijkbaar niet zo top/concurrerend als andere jaren.

[Reactie gewijzigd door Yupiler op 26 oktober 2017 16:06]

Heeft LG überhaupt wel eens winst gemaakt op de mobiele divisie?

Ze hebben wel flinke vooruitgang geboekt op hun toestellen. Nadat ik 2 jaar met een Optimus 3D heb rondgelopen wilde ik nooit meer een LG en ben ik terug gegaan naar BlackBerry en nooit meer iets anders. Maar die nieuwe toestellen zijn erg fraai zoals de V30 en de G6.
Heb zelfs sinds kort ook een lg g6. Mooie telefoon zeker voor de prijs :D hopelijk gaan ze door met deze prijs/prestatie verhouding :)
Leren = investeren.

LG is lerende, en ik zie als consument dat de onderneming jaar op jaar steeds aantrekkelijker producten op de markt brengt. De onderneming is er nog niet, maar komt er steeds meer aan.

En zeker rekening houdend met het feit dat Apple op telefoongebied Samsung niet langer kan evenaren (laat staan passeren) betekent dat er nu de mogelijkheid bestaat voor bedrijven als LG die nu een zeer sterke basis hebben, om aansluiting te vinden in de markt.

Mooie telefoon en hardware die G6. Alleen het scherm nog en het was een waardige optie.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee