Linksys brengt WRT32X-gamingrouter in oktober uit

Linksys heeft in het kader van de Gamescom-beurs bekendgemaakt dat het zijn WRT32X-dual-bandrouter in de loop van oktober uitbrengt. De router is gericht op gamers en moet volgens de fabrikant bepaald netwerkverkeer voorrang kunnen verlenen.

Linksys meldt dat het voorrang verlenen werkt aan de hand van een zelfontwikkeld systeem, de zogenaamde Killer Priorization Engine. De fabrikant claimt dat hiermee netwerkverkeer van bijvoorbeeld gaming-pc's met Killer-netwerkapparatuur voorrang op het netwerk krijgt boven ander verkeer. Gebruikers kunnen de prioriteit zelf aanpassen.

De router, die ondersteuning biedt voor zowel 2,4 als 5GHz, draait op een dualcore ARM-processor van 1,8Ghz. Hij is geschikt voor het draaien van de opensource OpenWrt-software. Het mu-mimo-apparaat beschikt over vier antennes en heeft 5 ethernetpoorten naast een usb 3.0- en een gecombineerde esata/usb-aansluiting. Verder is er ondersteuning voor dfs aanwezig.

Linksys had de router in het kader van de CES aangekondigd en zei toen dat het apparaat in april zou uitkomen. Dat wordt nu oktober, waarbij het mogelijk is om bestellingen in september te plaatsen. In plaats van de oorspronkelijk aangekondigde prijs van 300 euro komt de adviesprijs van de router neer op 329,99 euro.

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

22-08-2017 • 07:28

76 Linkedin

Reacties (76)

76
72
49
7
0
18
Wijzig sortering
Het is misschien een stomme vraag maar wat is het verschil tussen wat Linksys aanbiedt en Qos?
Ik had onlangs nog DD-WRT geïnstalleerd en ik kon per IP oa en per applicatie ook de bandbreedte bepalen ed.
Is dit niet hetzelfde?

[Reactie gewijzigd door El_Bartholomew op 22 augustus 2017 07:37]

Dit zal inderdaad gewoon een vereenvoudigde implementatie van QoS zijn. Overigens is QoS meer dan alleen een hoeveel bandbreedte bepalen. Denk ook aan packet priority voor low latency gevoelige applicaties.

Het mooie hiervan is wel de eenvoud. Want ik krijg DD-WRT en laat staan QoS niet uitgelegd aan de leek. Er hangt een "leuk" prijskaartje aan, maar voor sommigen is dit het waard.
Het is misschien een stomme vraag maar wat is het verschil tussen wat Linksys aanbiedt en Qos?
Marketing. Hetzelfde onzinnige verhaal als "gaming NIC" (netwerkkaarten gericht op gaming). Heel leuk dat er in theorie wat zaken van de CPU weggenomen worden, maar er zijn andere achtergrondzaken in het systeem die relatief veel meer CPU kracht vereisen. Ik schrijf relatief, want het is nog steeds niet significant genoeg om een verschil te maken met online gaming.

De hardware is hetzelfde als bijvoorbeeld een 80 euro router van TP-Link. Ik heb zelf een Archer C7 staan met LEDE voor een 5 Ghz wireless WDS bridge naar een ander access point om twee aparte bedrade netwerken met elkaar ter verbinden. Ik haal daar meer als 11 MB/sec uit, stabiel in een drukbevolkte omgeving. Het maximum heb ik nog niet gemeten door een beperking in de bandbreedte van de internetverbinding, maar het toont aan dat je met goedkope hardware ook draadloze verbindingen kan maken die snel genoeg zijn voor grote gegevensoverdracht. En dat is over 802.11n, omdat dat het maximum is van het andere access point. Met 802.11ac zou ik nog hogere snelheden verwachten.

En voor gaming zou ik gewoon een draadje gebruiken, al maak je je druk om het draadloze verhaal. ;) Volgens mij hebben zowel LEDE als de originele firmware QoS ondersteuning. Het nut van een +300 EUR router voor een privé internetverbinding ontgaat mij daarom.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 22 augustus 2017 08:36]

Je spreekt hier over hoeveel MB per seconde jij over je netwerkt verplaats. Voor gaming is de hoeveelheid MB per seconde bij lange na niet zo belangrijk als de latency. Ik lees alleen hoe snel jouw netwerk dan wel niet is maar lessniet over hoeveel latency er wordt gegenereerd om van punt a naar punt b te komen.
Je hebt een vele male betere gaming ervaring met 1 MB/s @ 10ms dan 11MB/s @ 1000ms latency.

Neemt niet weg dat ik het er mee eens ben dat deze router een grote markteting truuk is om mensen 300+ euro voor een router te laten betalen.
Een router die minder dan een derde kost met een per settings ingesteld is ook opeens een gaming router met Killer Priorization Engine die niet onderdoed voor dit (imho lelijk) bakbeest.
Killer Priorization Engine, of de wel; prioritize alle pakketjes van het mac-address dat een Killer Nic vendor id heeft. Hoe verzinnen ze het. 8)7
Je spreekt hier over hoeveel MB per seconde jij over je netwerkt verplaats. Voor gaming is de hoeveelheid MB per seconde bij lange na niet zo belangrijk als de latency. Ik lees alleen hoe snel jouw netwerk dan wel niet is maar lessniet over hoeveel latency er wordt gegenereerd om van punt a naar punt b te komen.
Je hebt een vele male betere gaming ervaring met 1 MB/s @ 10ms dan 11MB/s @ 1000ms latency.
Gamen over wireless is altijd met meer latency dan over een kabel, met mijn router of met dit ding. Draadloze bandbreedte is vaak belangrijker dan latency, zoals bij streaming.

Voor gaming: minimaal CAT5e or bust.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 22 augustus 2017 19:04]

Klinkt erg hetzelfde. Ik zie niet wat het meer doet dan detecteren of er een Killer netwerkkaart aangesloten is, zodat je dat niet zelf zou hoeven in te stellen. Dat bespaart je 2-3 minuten tijd om het zelf te doen.
Dit is dus voor die mensen die elke dag 6 nieuwe pc's neerzetten en het daarom teveel moeite kost om dit elke keer in te stellen ofzo |:(
Leuk dat ze altijd roeptoeteren geschikt voor openwrt en of ddwrt, hou er dan wel rekening mee dat 1 je geen hardware nat meer hebt en 2 bij sommige modellen de wifi support gewoon weg beroerd is of helemaal niet werkt wegens geen opensource drivers.

[Reactie gewijzigd door devil-strike op 22 augustus 2017 08:58]

merlin (asus) heeft gewoon hardware NAT erin zitten hoor. niet alle open source is slecht.
Ik heb het toch over dd-wrt/openwrt, dat merlin wel werkt komt omdat men gebruik maakt van de originele asus source met bin blobs drivers en zelfde kernel, openwrt/ddwrt gebruiken vaak de nieuwste kernels met gevolg drivers die niet werken of niet goed idem met hwnat.

[Reactie gewijzigd door devil-strike op 22 augustus 2017 09:29]

hou er dan wel rekening mee dat 1 je geen hardware nat meer hebt
Wordt aan gewerkt.
Overigens zou het me niet verbazen als een router met 2*1.8GHz Armv7 met software NAT 1Gbps WAN-LAN haalt.
Daar heb je idd ook wel weer gelijk in, de arm/mips socs worden ook steeds sneller dat men zonder hwnat kan.
"Killer Priorization Engine" 8)7

300-330 euro :X

Ik zou zeggen overslaan dit. Dit klinkt als een 50% mark-up voor de letter X. Voor 95% van de mensen is een router van 40-60 euro meer dan voldoende (kwa functionaliteit en prestaties). Voor die 5% tweakers zijn er prima routers te vinden als je graag wat wil spelen (OpenWRT) of een VPN wil gebruiken etc. Die kosten wat meer 80-130 euro.
Ben je een superrijke gamer en wil je toch de laagste latency in Call of Duty, dan stel ik voor glasvezel aan te schaffen en te verhuizen naar Amsterdam zo dicht tegen de AMS-IS aan. Dat laatste scheelt misschien wel 1-2 ms aan ping latency internationaal, in tegenstelling tot het gebruik van Killer netwerkapperatuur.

[Reactie gewijzigd door imdoctorbob op 22 augustus 2017 08:06]

Als je je zorgen maakt over dit soort latency issues, waarom gebruik je dan WiFi? Gebruik gewoon een oudewets snoertje voor je netwerk (en muis)!
Als je je zorgen maakt over dit soort latency issues, waarom gebruik je dan WiFi? Gebruik gewoon een oudewets snoertje voor je netwerk (en muis)!
Niet iedereen heeft de mogelijkheid om snoeren door zijn hele huis te trekken :/ Ik zit vooralsnog ook vast aan het gebruiken van wifi omdat de computer bovenstaat en de router beneden :'(
Ik kan een setje goede powerline adapters aanbevelen, ik zit met de zelfde situatie router beneden pc boven en na veel geklooi met wifi uiteindelijke powerline geprobeerd maar dat werkt echt stukken beter.
Dan heb je geluk gehad. Hier al meerdere verhalen zien passeren van powerline adapters die slechte verbindingen hadden.
De goede werking van powerline adapters is voor een groot deel ook afhankelijk van de kwaliteit van de stroomnet (wat niet ontwikkeld is voor data verkeer) veel lasdoppen en klemmen wordt het niet beter. Ook kroonsteentjes werken niet bevordelijk.
Kroonsteentjes in de basis-installatie van een huis? Wanneer de brandweer door de ashopen van je huis zoekt naar de oorzaak, dan hoop ik voor jou dat ze geen kroonsteentje vinden. Want als ze dat wel doen, kun je dag zeggen tegen whatever uitbetaling je verwacht van je verzekering.

Maar goed, met zo min mogelijk onderbroken/gelaste stroomdraden zijn degelijke netwerksnelheden wel te behalen. Kwaliteit van het koper in de stroomdraden van je huis ook. Alhoewel dat in NL een minder groot probleem is dan hier in Paraguay (Zuid-Amerika), speelt het toch echt wel mee.

Elke techniek heeft zijn voor-en nadelen. Latency hangt van zoveel dingen af en over de meeste punten waar latency optreed, heb je helemaal geen controle. Vandaar dat het inderdaad weggegooid geld is voor het merendeel van consumenten om speciale netwerk-apparatuur aan te schaffen.

Goedkopere apparatuur werkt net zo goed in het gemiddelde thuisnetwerk. De meeste latency word toch gecreerd in het aantal hops dat je ISP nodig denkt te hebben voor hun dienstverlening.

Als voorbeeld. Ik woon in Paraguay en kabel internet via Tigo, welke onder andere namen opereert in bijna alle landen in Zuid-Amerika. Va interne router naar modem naar de wijk-kast naar de centrale server voor het stadsdeel, naar het hoofdkantoor in Paraguay, naar 2 andere server in het hoofdkantoor, dan naar Argentinië. Blijft de traffic in Zujd-Amerika, dan is dat zo'n beetje het einde van alle hops aangezien Tigo een hele grote speler is. Moet de traffic naar andere continenten? Dan komt er nog een hop bij naar Brazilië on daar via trans-atlantische lijnen in de AMS-IX terecht te komen waarna er nog een paar hops zitten vanaf daar naar het eindpunt.

98% van al deze hops heb je niet onder controle, dus veel geluk met je low-latency apparatuur in je huis. Zonder een een-op-een glasvezelverbinding met een internet knooppunt, zoals een andere poster al juist had opgemerkt, maakt het erg weinig uit welke techniek je toepast in je huis, inzake latency.

Met commandos zoals 'tracert www.google.com' (Windows) krijg je wel een idee hoeveel hops er tussen jou en het eindpunt zitten. In een gemiddeld thuisnetwerk heb je controle over de eerste 2 hops. Daarna is "prijsschieten" wat betreft de hoeveelheid latency die elke extra hop genereert.
Slechte bedrading of een brakke adapter = slechte verbinding. Maar het is zo gecontroleerd en je kunt daarna gewoon de powerline blokjes terugbrengen naar de winkel als het niet werkt. Werkt het wel, dan is het een supergoede oplossing om geen draden te hoeven trekken.
[...]
Ik zit vooralsnog ook vast aan het gebruiken van wifi omdat de computer bovenstaat en de router beneden :'(
Dat is oplosbaar. Vraag in de winkel naar een verticale UTP kabel.
hihi :+ ik moest lachen. :) :P
Naja €330 uitgeven aan 1-2 ms verbetering door een snellere router te kopen. Ik denk dat je voor dat geld ook een heel eind komt met een kabel leggen langs de trap en netjes wegwerken. Hier kan je makkelijk een kleine 10 ms mee winnen.
Denk niet in wat niet kan. Denk ik wat in wel kan
Dat is eerlijk gezegd, gewoon simpelweg niet waar. Bij WiFi heb je zoiets als airtime, en slots waarin je mag praten, je moet dus op je beurt wachten. Doe maar eens een ping op WiFi naar je router en via een kabel.
WiFi zal op ~3-5ms zitten, en een kabel zit dik onder de 1ms, en bij hele goede hardware op 0.1ms.
Ping op 0.1 ms :/

De resolutie van het ping protocol is 1 milliseconde. De laagst mogelijke waarde is daarmee ook 1 milliseconde, en de volgende mogelijke waarde is 2 milliseconde. Gemiddelden kunnen dus wel tussen de 1 en 2 liggen, maar nooit daaronder.
Nou volgens mij geeft ping af en toe ook wel afgerond naar beneden 0ms aan.
dus als je dan 9/10x 0ms hebt en 1/10x 1ms dan heb toch gemiddeld 0.1ms
Windows only zeker? Op mijn Linux PC heeft ping een resolutie van een microseconde.
[cmd]
--- 172.20.172.254 ping statistics ---
5 packets transmitted, 5 received, 0% packet loss, time 3996ms
rtt min/avg/max/mdev = 0.472/0.492/0.533/0.030 ms
[/cmd]

(waarom doen mijn tags het niet?)

[Reactie gewijzigd door Mijzelf op 22 augustus 2017 10:41]

Om maar te beginnen is ping niet eens een protocol, maar een programma dat gebruik maakt van het icmp-protocol. Wat het doet is een pakketje sturen, wachten op een antwoord en de tussentijd meten. Dat kan zo nauwkeurig als dat de betreffende pc de tussentijd kan meten, en dat kan wel ruim nauwkeuriger dan een milliseconde.
Hier ligt hij toch onder de 1ms hoor.

Pinging 10.0.0.1 with 32 bytes of data:
Reply from 10.0.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=64
Reply from 10.0.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=64
Reply from 10.0.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=64
Reply from 10.0.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=64

Ping statistics for 10.0.0.1:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Average = 0ms
De standaard Windows ping.exe (protocol?) beperkt zich tot 1 ms.
Er zijn verschillende losse alternatieven die wel met gedetailleerdere cijfers terugkomen, ook voor Windows.
Een voorbeeld daarvan is de freeware tool HRping.
Bro science op Tweakers. I've seen it all.
Kan iemand mij uitleggen wat nou het nut is van een "gaming router"? Heb nooit problemen gehad of snelheid te kort gekomen met de Experia box v10 van KPN.
Het is puur marketing. In de praktijk is de winst zo minimaal dat het meer een theoretische oplossing voor een nauwelijks bestaand probleem is.

Plak ergens het woord gaming op en je kunt er 50% meer voor vragen, de vormgeving uitbesteden aan een stel stagiairs en de dozen LED's die nog ergens in een magazijn liggen kun je er ook meteen in kwijt...
Dus je eigenlijk koop je weer een router die je vervolgens in je meterkast plaatst en alleen gebruikt voor de zogeheten handige snufjes...
Nul. nada, zero. Hier nooit problemen gehad met de standaard Ziggo router. Het is puur marketing.

Zelf heb ik zo'n Killer netwerkkaart in mijn MSI moederbord zitten, de trucs die ik heb uit moeten halen om online te kunnen gamen omdat die kut driver de boel verstierde :X Echt geweldig |:(
Men neme:
1x UniFi Security Gateway
1x UniFi AP AC Pro
1x Netgear GS105 switch

...en men hoeft zich geen zorgen meer te maken om het gamen. Jaren geleden altijd meteen de nieuwste routers gehaald en geflashed en altijd lopen klagen op UPC of zelfs Chello. Totdat ik erachter kwam dat er geen DNS/IP troubles waren als ik rechtstreeks aansloot. Dus ging ik de router weer nakijken, flashen etc etc. Uiteindelijk (na de N66u, AC66u, AC87U, AC5300u) besloten die hele rommel overboord te gooien en sindsdien alles over een heel andere boeg gegooid. Nog nooit zo probleemloos gegamed, gestreamed, gedownload en geupload (database ja, geen torrents) ivm mijn werk. Alles door elkaar en geen 'fake' router die het geheel in de soep laat lopen want daar zijn die apparaten, mijns inziens, zeer geschikt voor.
Anoniem: 378762
@Typhone22 augustus 2017 10:09
Je begon goed maar vervang dan de Netgear met een pricewatch: Ubiquiti UniFi US-8

Voor de rest is het allemaal troep ja. Ik heb nu een Asus RT-AC68U en van begin af aan is het rotzooi. Omdat alles in één zit is het zo storingsgevoelig. Wi-Fi welke er om de haverklap uit ligt op mobiele telefoons en tablet. Volgende investering wordt inderdaad Ubiquiti.
Geen enkel probleem met de AC68U?, al moet ik er bij zeggen dat ik er niet op game. Op tablet/telefoon werkt hij prime, wifi ligt er nooit uit.

Moet er wel bij zeggen dat ik in een doodlopend stukje straat zit, waardoor ik relatief weinig concurrentie op zowel 2.4 als 5Ghz band heb.
Bij mij veel problemen. Vooral met Samsung merken op de Wi-Fi. Via UTP wel stabiel trouwens. Drukke straat met Wi-Fi. Bereik is ook slecht een etage hoger door een betonnen vloer. Instellingen staan op voluit met sterkte. Oude Linksys had een beter signaal.
Custom firmware erop, waardoor je verzend signaal verder kunt verhogen?. Ik heb op 5Ghz overigens ook opvallend goed bereik in het met laptop en tablet. Op zolder zit de telefoon (S6) op de grens. Weet dat hele nieuwe huizen overigens een slechter bereik hebben, heb een huis uit begin jaren 90.

In at geval moet je gewoon aan de Ubiquite denk ik :).

[Reactie gewijzigd door Tortelli op 22 augustus 2017 12:21]

Ik zit geheel op UniFi. Maar dan kom je eng dicht in de buurt van de prijs van deze router ;).
Ik wilde vooral aantonen dat het goedkoper kan en veel beter.
Anoniem: 378762
@Typhone26 augustus 2017 07:52
Wat een geweldige spullen! Ik heb alles geïnstalleerd van UniFi. Veel meer instellingen en professioneler. Je kan merken dat de kwaliteit veel beter is als dat van Asus en Netgear playmobil spullen. Acces point van UniFi is supermooi zo een ronde UFO aan je plafond met blauwe verlichting(kan je uitzetten). Gevoed met Power over Ethernet via de switch dus geen extra kabels. Bedankt voor de tip!
Haha, ik wist niet dat ik onbedoeld de gouden tip had gegeven aan jou. Mag je de volgende keer rustig privé melden via DM dan is het advies niet zo random maar wellicht wat meer op maat ;). Ik sta hier ook al even op UniFi en inmiddels een netwerkje of 7-8 aangelegd bij familie, kennissen en bedrijven. Puur hobbymatig en het altijd. Na 449 euro te hebben betaald voor een AC-5300u die niet beter presteerde (merkbaar) dan de AC-87u was ik er helemaal klaar mee. Zeker omdat na enkele downloads of uploads in de nacht (SQL-databases) ik 's ochtends dat ding weer op 'rood' zag staan waardoor de WAN uitgevallen was.

Veel succes ermee in elk geval! :)
Ik denk dat de mensen die een UniFi SG en UniFi AP AC Pro kunnen configureren een andere doelgroep is dan de mensen die een Linksys gaming router kopen. Als je netwerk kennis hebt, dan weet je dat deze router puur bedoeld is als marketing blabla, in plaats van een concrete oplossing voor een bestaand probleem.
Men neme:
1x UniFi Security Gateway
1x UniFi AP AC Pro
1x Netgear GS105 switch
Ik volgde je helemaal totdat je begon over Netgear netwerk apparatuur... Zelfs als je met peperdure APs zit is de support rond uit bagger bij de netwerk afdeling! Netgear NAS afdeling is beter, maar NOOIT beginnen aan Netgear netwerk apparatuur! Pak dan meteen ook een UniFi switch...
Ach, de switch die aangehaalt wordt is zo'n lief klein 5 poorts, unmanaged gigabit switchje van +/- 25-30 die ook onder de merknamen TP-Link en D-Link te krijgen zijn. Ik heb er zelf ook 1 liggen voor mijn televisie/XBox/mediacenter/IPTV setupbox, prima te doen voor privegebruik. Een UniFi switch is dan weer een factor 4 tot 5 duurder dan deze.

[Reactie gewijzigd door the_shadow op 22 augustus 2017 09:24]

Of je koopt gewoon een degelijke 2dehands cisco 3750. Heb je voor 100euro meteen 52 ethernet poorten en poe voor je accesspoints.
is de support rond uit bagger bij de netwerk afdeling!
Wat voor support verwacht je bij een simpele switch?
Kosten besparen hè, meer is het niet. Ik heb dergelijke switches niet liggen maar niet iedereen is bereid 140 euro voor een 8-poort switch neer te leggen :).
Gelukkig staan ze vaak uit het zicht in een (meter)kast.

Voor de rest vind dat "ze" tegenwoordig wel een hoge dunk van gamers hebben. Randapparatuur ziet er vaak over de top uit met onnodige functie en leds en de prijs slaat nergens meer op.
Wie monteert een WiFi router in een meterkast?

Het lijkt me verstandiger om die op een centraal punt in je huis te hangen ivm bereikbaarheid en niet op de enige plek in huis waar alle elektrische leidingen samenkomen in je huis...
Glasvezel komt 9/10 keer binnen bij de meterkast, en monteurs hebben geen zin om kabels te trekken naar een ander punt. :>
WAF van wifi in meterkast >>> WAF van wifi buiten de meterkast.
Mijn meterkast zit centraal in het appartement :P
Je router ophangen is niet zo’n jovel plan met de penetratiegraad van 5Ghz. Nog Los van de onmogelijke plek in je huis.
Een router is voor het routeren van het netwerk verkeer. Access point voor je wifi waarvan je er en veel gevallen meer dan 1 wilt hebben voor een goede dekking in huis.

Daarnaast gamen over wifi... Als ik putty werk over wifi merk ik het vaak al..
Vraag me bij dit soort bedragen toch altijd af of je dan niet beter af bent met een router die wat meer richting het professionele segment gaat. Dan kan je echt alles zelf instellen zoals je wil. Dat is natuurlijk nog duurder en vereist ook enige kennis.

Aan de andere kan, hoeveel mensen kopen een router zoals deze om vervolgens dingen ook daadwerkelijk zelf in te stellen? OpenWRT kan geloof ik meer dan genoeg maar waarschijnlijk zet driekwart dit ding neer en denkt zo, ik heb een "gaming" router dus niet is alles "sneller". Betwijfel of de gemiddelde gamer daadwerkelijk enig verschil merkt maar goed schijnbaar is er een markt voor :)
Of er een markt voor is moet nog maar blijken, er is in ieder geval wel een fabriek voor :D
Persoonlijk zie ik een "gemiddelde" gamer geen €300+ neerleggen voor een router, hoe stoer die er ook uit mag zien :+
Waarom ziet het ding eruit als een ruimteschip? Zal toch in een stoffige meterkast verdwijnen meestal...
In de meterkast hoef je er gelukkig niet tegenaan te kijken.
Die zelfontwikkelde Killer Priorization Engine zal wel niet werken i.c.m. Openwrt of Lede?
Uiteraard bestaan deze features daar ook gewoon in. Bestaat al sinds jaar en dag in enterprise oplossingen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee