Vodafone-dochterbedrijf HollandsNieuwe schrapt meerkosten voor 4g

Vodafone-dochter HollandsNieuwe heeft de meerkosten voor het gebruik van 4g geschrapt. De virtuele provider rekende tot voor kort een euro voor het gebruik van het snelste mobiele netwerk. Bovendien heeft het bedrijf de bundels gewijzigd.

Oorspronkelijk kostte het gebruik van 4g bij HollandsNieuwe twee euro per maand meer, maar in de afgelopen tijd was dat een euro, meldt DroidApp. De timing van de stap komt overeen met die van Simpel, dat woensdag aankondigde de meerkosten voor 4g te schrappen. Er zijn daarmee steeds minder virtuele providers die extra geld vragen voor toegang tot 4g. Bij HollandsNieuwe krijgen klanten 4g met maximaal 150Mbit/s down en 50Mbit/s up.

De bundels zijn gewijzigd en de goedkoopste optie is nu duizend belminuten, sms'jes of MB. Dat loopt op tot vierduizend, terwijl tot voor kort de duurste optie tweeduizend was. HollandsNieuwe hanteert prijzen voor de looptijd van het abonnement, maar omdat het officieel om een aanbieding gaat, rekent het na die looptijd prijzen die meer dan twee keer zo hoog liggen. Abonnementen voor twee jaar kosten een euro minder dan die voor een jaar.

HollandsNieuwe Nu (na 2 jaar) Tot voor kort (na 2 jaar)
500 MB/belminuten/sms €7 (€12,50)
1000 MB/belminuten/sms €9 (€19) €8 (€19)
1500 MB/belminuten/sms €10 (€23)
2000 MB/belminuten/sms €11 (€25) €12 (€25)
3000 MB/belminuten/sms €13 (€28)
4000 MB/belminuten/sms €14 (€30)

Door Arnoud Wokke

Redacteur

15-06-2017 • 11:57

66 Linkedin

Reacties (66)

66
63
41
3
0
18
Wijzig sortering
Vreemde titel: Vodafone-dochterbedrijf HollandsNieuwe schrapt meerkosten voor 4g
Ik had een 7 euro abonnement 3g en was er tevreden mee. Ik MOET* nu verplicht naar 9 euro. Sowieso zijn de oude 3 kleinste abonnementen prijzen dus 1 euro hoger, oftewel, meerkosten 4G zitten nu verplicht in je abonnement.

*als ik bij HN zou willen blijven en de goedkoopste optie blijf kiezen.

[Reactie gewijzigd door Get!em op 15 juni 2017 12:23]

Zoals reeds iemand al had genoemd, bij hollandsnieuwe blijf je op je abbo en moet je zelf aanpassen, ze doen niets actief, ook niet als je er aan alle kanten beter van wordt.
Zo kwam ik er enkele maanden geleden achter dat ik een upgrade kon doen van 300 eenheden voor 8 euro, naar 500 voor 7. Dat hadden ze van mij automatisch mogen doorvoeren!

Het voordeel van hollandsnieuwe vond ik juist het aanbieden van kleine abbo's. Als ik toch 9 euro moet betalen en ziggo heb, dan wordt het verschil met Vodafone zelf, vanwege de extra's interessanter. klanten van de netwerkbeheerder hebben namelijk op het netwerk vaak een streepje voor!
Ik was de slechte website en lege PDF facturen eindelijk beu en ben al overgestapt :)
Gebrek aan betrouwbaarheid, letterlijk nul communicatie (geen gehoor) en regelmatig geen bereik.

Eerste moment dat het contract is afgelopen is het ook klaar met mijn abbo.

OT
Ik snap best dat ze alles simpeler maken maar duurder. Bijna iedereen zit nu op 4g, niemand die nu nog achter wil blijven. Hiervoor ga je je klanten dwingen. Eerst meer betalen, dan de functie 'gratis' maken. Gebeurt maar al te vaak zo vies helaas. Zeg het dan eerlijk op de man af imo.
Zolang je er voor kiest je huidige abonnement niet aan te passen, blijft je gewoon hetzelfde betalen tot het einde van je contractperiode ;) Hollandsnieuwe geeft je de mogelijkheid te veranderen naar een nieuwe bundel, ook tijdens je contract, maar je bent niks verplicht.
Je moet niks. Je hebt een abonnement en daar verandert niks aan als jij daar niks voor doet.
Het gaat hem denk ik niet om de prijsverhoging, maar om het feit dat dit als "goed" nieuws wordt gebracht. De titel is duidelijk een stukje marketing en geen neutrale weergave van wat er verandert. Iets als "wijzigt abonnementen" zou beter zijn geweest.
ga je automatisch over met bestaande abonnement of moet je dat weer zelf instellen?
Ik heb zojuist even ingelogd bij Hollandsnieuwe. Hier gekozen mijn abonnement aan te passen en daar stond de radiobutton voor 4G aangevinkt met 0 euro meerkosten. Vervolgens opgeslagen en per 1 juli wordt het abonnement aangepast naar 4G was de boodschap. Het lijkt er dus op dat ik straks een 1000MB heb met 4G voor 8 euro per maand.
Mijn telefoon wil nu nog niet verbinden op 4G dus vooralsnog lijkt het nog niet automatisch te gaan.

[Reactie gewijzigd door PeaceNlove op 15 juni 2017 12:27]

Het 1000 abonnement bestond al en blijft bestaan. Als je net als ik een 1500 abonnement hebt, is het niet mogelijk 4G aan te zetten (het bestaat namelijk niet meer) en rest alleen down/upgraden van het abonnement.
Ik heb hetzelfde kunnen doen. 1000MB 1jr 4G voor 9,--. Contract einddatum veranderd niet.
Gaat helaas pas in juli in. Maar toch leuk.
Maar betaal je ook meer/minder dan ?
Nee, was 8 euro, wordt 8 euro
Je moet je abo aanpassen, ik bijv. heb een 1500 abo en ben dus nu genoodzaakt (als ik 4G zou willen) over te stappen naar of 1000 of 2000. Het gaat dus niet vanzelf.
Betekent dit dan dat je zonder enige kosten mag opstappen?

edit: toch wat beter lezen de volgende keer, bestaande contracten lopen door begrijp ik?

[Reactie gewijzigd door Mathi159 op 15 juni 2017 12:22]

Dat lijkt me dan weer niet, je bent namelijk niet verplicht je abo aan te passen, alleen als je 4G wil. Ik bijv. heb daar niet direct behoefte aan en wacht wel totdat het helemaal gratis is. Nu moet ik namelijk 1€ extra betalen voor iets dat ik toch niet gebruik. Bovendien wijzigen ze niks aan lopende abos.
Ik had ook een 1500 abo voor 13,-- wel 2 jaar. Ik heb hem zojuist omgezet naar 2000 abo voor 11,-- met 4g voor 0 ,-- ik ben altijd en nogsteeds zeer tevreden over hollandsnieuwe. gr,
Remco
Ik heb ook 1500 abbo (4G aangezet voor 1EUR) voor totaal 15EUR/mnd.
Net gewijzigd naar 2000 met 4G, voor totaal 12EUR, zonder wijziging einddatum contract.
Dus volgens mij heb ik dan meer voor minder ;-)
Ik ben nog aan het steggelen met HN om te kijken of ik de upgrade naar 4G/2000 niet voor gratis kan krijgen. Ik bedoel ik kies niet voor deze aanpassing van abonnementen en houders van bestaande 1000 abonnementen kunnen wel zonder extra kosten overstappen. Tis 1€ dat weet ik, maar tis ook principe, grote toko tov kleine klant.
Wordt je databundel eigenlijk ook bij HollandsNieuwe verdubbeld in combinatie met Ziggo?
Dat zal wel een beetje too much to ask for zijn hè?
Vaak is er een reden waarom er meerdere merken in de markt gezet worden: een ander 'image', maar ook besparing op kosten. Ik neem vooral aan dat HollandsNieuwe het moet hebben van zo goedkoop mogelijk zijn. Niet voor niets dat je tot voor kort extra moest betalen voor 4G. Dus een verdubbeling lijkt mij er inderdaad niet echt inzitten als ik mag gokken ;)
De redenering dat je voor 4g moet betalen is een beetje apart. 4g zorgt er namelijk voor dat er minder belasting komt op het 3g netwerk. Ook hoef je minder 4g masten te plaatsen, doordat je bereik groter is. Je hebt dus meer capaciteit voor hetzelfde geld of dezelfde capaciteit voor minder geld.

Alleen providers rekenen de aanleg van het 4g netwerk direct door aan hun klanten, doordat ze hun investering 1 op 1 terug willen verdienen. Eigenlijk is dat de oude gedachte. En dat zie je nu dan ook. Ze kunnen beter de snelheden afknijpen. Die zijn momenteel sowieso hoog genoeg (mijn adsl is langzamer :p).
Hollansnieuwe is een aparte dochter van Vodafone.
Dus nee, geen dubbele wat dan ook in combinatie met Ziggo...
Ik verwacht verlopig nog van niet. kijk maar hoe lang ze erover gedaan hebben om 4g te introduceren ;-) Maar laten we hoop houden. gr,
Remco
Ben inmiddels een jaar of 4 bij Hollandsnieuwe om de redens dat het een koopje is ik zit nu op 2000 mb/min/sms voor 12 euro en dat hun daadwerkelijk alles in één bundel hebben inclusief service nummers terwijl de rest deze kosten naast het bundel verrekekenen...

Ik probeer geen reclame te maken want hun Netwerk is gewoon slecht van het begin tot nu regelmatig 1 balkje bereik en ik heb soms ook geen gemiste oproepen terwijl mijn familie mij wel gebeld heeft en waar dat aan ligt geen idee.

Klantenservice is wel verbeterd en gratis via 1200 dus op het Netwerk na is Hollandsnieuwe perfect voor mij qua prijzen en beleid en dit 4g verhaal is ook een meepakker :)
Ik denk dat het vooral te maken heeft met de locatie waar je woont en wat voor telefoon je hebt want ik heb nog nooit ook maar enig probleem ondervonden met het bereik. Maar KPN zal vast beter zijn maar daar betaal je ook meer.
Hi Terrestrial bedankt voor de info en ja ik dacht er al aan en weet wel dat het bereik in het Noorden niet maximaal is dat is ook zo met Internet tenzij het glasvezel is :)

Ach bij de rest betaal ik het dubbele en dan nog eens een paar euro meer voor even die service nummers dus jazeker ik blijf voorlopig wel bij HN.
en ik heb soms ook geen gemiste oproepen terwijl mijn familie mij wel gebeld heeft en waar dat aan ligt geen idee

Grappig, ik heb dat ook, dacht altijd dat het aan mijn OPO lag. Verder nooit problemen.
Ik heb nu gekozen voor de SO2000 voor €11,- goed genoeg voor mij.
Ah jammer om te horen want het is erg vervelend... als je dan de telefoon pakt kun je dan ook bellen of moet je net als mij eerst de telefoon uit en aan doen ?

Ik heb meerdere telefoons en een nieuwe simkaart en soms is er geen Netwerk tot dat de telefoon uit en weer aan gedaan wordt en dan één dag later krijg ik gemiste oproepen etc.
Nee, dat probleem heb ik dan weer niet. Ik krijg meestal na twee minuten een sms dat er iemand gebeld heeft terwijl je er met je neus bovenop zat. De melding blijft dan totdat je de Voicemail gebeld hebt, heel irritant.

Tussen mijn vriendin en mij gaat het bijna altijd wel goed, ook Hollandsnieuwe. Verder altijd verbinding.
Ah dat kan ook nog jammer genoeg maar ja het blijft elektronica en alle informatie gaat via de lucht en HN is Budget dus ja.. ik houd er rekening mee dat er iets fout kan gaan :+ of regelmatig.
Mijn moeder heeft hetzelfde probleem met de gemiste oproepen!
Ik heb serieus twee dagen terug net het 500MB abonnement afgesloten... _/-\o_
Je hebt 14 dagen bedenktijd als je toch graag voor 1000 MB wilt gaan.
Kan je ook wel om laten zetten neem ik aan.
Het is voor mijn tante, die heeft zoveel niet nodig. Dan liever 2 euro minder in de maand :)
Waarom zou hij dat willen? Volgens mij bedoelt ie dat dat abonnement nu niet meer bestaat en hij blij is dat hij het nog heeft kunnen afsluiten.
Ik ook, vorige week. Maar hierbij dan geen 4G voor dezelfde prijs ?
Als je niet veel belt zijn dit heel aantrekkelijke bundels. Mooi dat eindelijk eens de prijzen wat omlaag gaan in de mobiele sector.
Anoniem: 855731
@alwaysleft15 juni 2017 13:06
Op korte termijn leuk, maar op langere termijn niet. De marge lopen gestaag naar nul of lager en dan houdt het op een gegeven moment toch echt op. In India heeft een multimiljardair gratis telecomdiensten aangeboden, domweg om de concurrentie uit de markt te drukken met als gevolg dat o.a. Vodafone vorig jaar miljardenverliezen heeft geleden. Als de concurrentie dan weg gaat uit zo'n land dan ben je verder van huis.
Wauw, wat een idioot hoge prijs als je abonnement 2 jaar oud is!

Ze zullen wel gokken op mensen die het ook maar 1 maandje te lang laten doorlopen. Dat is niet niks.
Kan je net zo goed T-Mobile Unlimited pakket kiezen en ben je door heel Europa beschikbaar en vanaf 13 juni 2017 zelfs onbeperkt bellen in de EU
Maar tmobile heeft geen bereik bij mij :-)
Met T-Mobile's huidige acties icm T-Mobile Samen is dit allemaal redelijk overprices. Net mijn moeder en vrouw overgezet naar T-Mobile basis simmetjes. De betere deal. ;-)
Ben het met je eens en een goede deal inderdaad. Ik maak ook gebruik van Samen met T-Mobile met mijn vrouw en vrienden en me pa samen en krijgen €5 korting op onze pakket voor de 10GB Unlimited GO UP 10GB NL+EU pakket betaal ik slechts €23 per maand en mijn vrouw zelfs €19 euro per maand voor de Unlimited Next 5GB NL+EU pakket
Helaas hier in Bilthoven (vlakbij Utrecht) heeft T-mobile slecht bereik binnen. Net zoals KPN ben verplicht bij een provider te zitten die gebruikt maakt van Vodafone netwerk. HN word er niet voordeliger op. Heb nog een contract uit 2013, toen was het tegoed 3 maanden geldig. En werd het bedrag na afloop contract maar een paar euro duurder als daarvoor.
Kan ik mooi mijn bundel upgraden van 2000 naar 4000MB.

*droomt: Nu nog een nieuw Nexus model en ik kan weer vooruit.. ;)
Is toch raar dat je voor 4G gebruik extra moet betalen? Goed dat ze dat nu voortaan niet meer vragen.

Altijd 4G+ gehad hier bij T-Mobile en vind T-Mobile Unlimited GO UP pakket de beste.

Alleen bij BEN betaalde ik €2 per maand extra voor 4G (maar was een korte tijdje) en mijn vrouw heeft voor meer dan 6 maanden bij BEN €2 betaald voor 4G maar was inbegrepen in haar abonnement van €11 (dit ging om een actie met €6 korting per maand) nu heeft ze gratis 4G via T-Mobile Unlimited Next pakket en waar wij door heel Europa beschikbaar zijn!

[Reactie gewijzigd door van der Berg op 15 juni 2017 12:52]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee