Virtuele provider Simpel is begonnen met inschakelen 4g voor alle klanten

De Nederlandse virtuele provider Simpel is begonnen met het inschakelen van het 4g-netwerk voor alle klanten. De provider kondigde eerder aan dat te doen vanaf 1 juli, maar klanten blijken nu al toegang te hebben. Simpel werkt op het netwerk van T-Mobile.

Een klant van Simpel toont op Twitter dat hij een 4g-verbinding heeft. De virtuele provider reageert op zijn tweet en bevestigt daarmee het inschakelen van het 4g. Ook op het forum van Tweakers meldt een gebruiker dat hij 4g-verbinding heeft. Tot nu toe konden klanten van de provider internetten via 3g, maar moest er voor toegang tot het snellere 4g-netwerk een meerprijs betaald worden.

Halverwege juni kondigde Simpel aan dat alle klanten toegang krijgen tot 4g. De maximale snelheid is daarbij beperkt tot 75Mbit/s. Dat is minder dan de maximale snelheid die mogelijk is op het T-Mobile-netwerk. De optie kostte voorheen 2,50 euro per maand. Onlangs daalde dat al naar 0,50 euro per maand extra, maar die meerprijs is nu helemaal geschrapt.

Simpel-abo's - data Prijs bij 2-jarig abonnement Prijs bij 1-jarig abonnement
250MB 2,50 euro 5 euro
1GB 7,50 euro 10 euro
2GB 10 euro 12,50 euro
3GB 12,50 euro 15 euro
4GB 15 euro 17,50 euro

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

28-06-2017 • 10:54

55 Linkedin

Submitter: ard-e

Reacties (55)

55
55
42
5
0
1
Wijzig sortering
Voor het inschakelen van 4G moet je wel aan een aantal eisen voldoen:
- Je toestel moet 4G ondersteuning hebben;
- 4G moet aan staan op het toestel;
- Je moet de APN van Simpel gebruiken (ipv. T-Mobile);

Mocht het na het uitvoeren en controleren van deze stappen nog niet werken, geef dan je telefoon even een reboot of zet deze even in vliegtuigmodus. Hij meldt zich dan opnieuw aan op het netwerk, wat genoeg kan zijn om 4G te activeren.

[Reactie gewijzigd door rens-br op 28 juni 2017 11:44]

4G-waardig toestel: check.
4G aan staan: even doen, check!
APN staat op T-Mobile en heb toch 4G. Dus die laatste kan je schrappen.

Kan je niet simpeler vlieftuig-modus activeren ipv herstarten? Volgens mij het zelfde idee, maar dan korter.
Het was even wachten op deze stap van Simpel, maar wel lekker dat het gebeurd. Ben ook blij dat ik even afgewacht heb en niet voor die €2,50 ben ingestapt, want dan zou ik nu wel balen.

[Reactie gewijzigd door Ex Nunc op 28 juni 2017 11:41]

Goed om te weten. Je kan met de APN van T-mobile echter wel problemen krijgen in het buitenland.

Vliegtuigmodus werkt inderdaad ook, heb mijn post aangepast.

[Reactie gewijzigd door rens-br op 28 juni 2017 11:46]

Klopt had ik ook In Frankrijk.
Mijn telefoon heeft inmiddels ook 4G met de simpel APN. (Groningen)
Geen problemen in het buitenland met de T-Mobile APN. Al 'getest' in meerdere landen, zoals Duitsland en België in de afgelopen maand.

Bij mij staat er smartsites.tmobile in de APN. Weet niet of dat uitmaakt, maar het is anders dan ik normaal zie bij APN's.
Bij mij in Frankrijk werkte het niet. Maar ik weet niet welke apn ik had. Internet of smartsites..
In België en Frankrijk werkte bij mij de t-mobile APN niet. Ik moest echt die van Simpel gebruiken om internettoegang te krijgen.
Heb echt maanden contact gehad met de klantenservice (eerder eigenlijk de klantenservice die er niet was) om dat bij mij opgelost te krijgen.

Niemand kon me daar helpen, zelfs de technische dienst niet.

Uiteindelijk is het na een maand of 5 gaan werken zonder dat ik iets qua instellingen veranderd had.
Die 2.50 en 0,50 is van de maandelijkse factuur gehaald, die mensen betalen nu dus minder.
Dat geldt dan alleen wel pas vanaf 1 juli neem ik aan? Mijn factuur van juni bedroeg nog gewoon 2,50 extra voor 4G namelijk.
Hoe weet je dit? Je laat het klinken alsof het al gebeurd is, maar dat lijkt mij nog niet eens mogelijk. Dit gaat pas over volgende maand?
Ook voor klanten die nu een abbo met 4G hebben wordt het kosteloos en hoeft de meerprijs dus niet meer betaald te worden.
Je had niet hoeven balen dan want je kan elke maand je bundel wijzigen. Je moet daar alleen even alert op zijn.

Begin dit jaar begonnen bij Belsimpel voor 100 belminuten + 1 GB data + 4G voor € 10,00 per maand bij een contractperiode van 2 jaar. Nu voor juli gewijzigd naar 250 belminuten + 1 GB data incl. gratis 4G voor € 7,50 per maand.

Omdat je maandelijks kan wisselen hoef je ook geen spijt te hebben. Alleen je contractperiode loopt dus door maar met een minimale bundel van € 2,50 per maand heb je daar ook niet echt last van want dan wijzig je je abonnement gewoon naar die bundel als je je nummer niet meer nodig hebt.
Volgens mij waren zij de laatste provider die nog geen 4G had ingeschakeld?
4G hebben ze al sinds december 2016, maar daar vroegen ze toen een meerprijs voor van €2,50 per maand. Afgelopen maand is deze prijs al gedaald naar €0,50 en vanaf nu dus helemaal gratis voor alle klanten.

Ik geloof wel dat een van de enige MVNO's zijn die gratis 4G bieden voor alle klanten. Bij Ben kost dit bijvoorbeeld €1,-. Bij Youfone kost dit ook geld. Al is dit bij Simyo ook gratis.
Ze hebben het wel, maar ze hebben het nog steeds niet ingeschakeld voor alle klanten.

Ik heb een oud abonnement bij Ben, nog uit de tijd dat ze voor een klein bedrag onbeperkt internet aanboden. Nu heb ik niet echt onbeperkt internet nodig, maar wanneer ik naar een abonnement wil overstappen met 4G en een voldoende grote databundel om mijn dataverbruik te kunnen dekken, ben ik meer geld kwijt.
De laatste tijd merk ik echter dat ik steeds vaker van 3G naar Edge wordt teruggezet, en hoewel voor mijn gebruik 3G voldoende is, is Edge vaak te langzaam. Ik heb het gevoel dat ik door Ben 'weggetreiterd' wordt en wanneer de huidige bewegingen in prijs en aanbod doorzetten zal dat ze na de zomervakantie ook gaan lukken. (En dan niet naar een ander Ben-abonnement, maar naar een andere provider.)
T-Mobile zet delen van de frequenties die ze eerder gebruikte voor 3G nu in voor 4G, heeft dus niets met treiteren te maken maar met het terugschroeven van de capaciteit op het 3G netwerk tbv het $G netwerk.
Maar met behoud van 2G. Zijn er nog zoveel gebruikers die alleen 2G kunnen gebruiken dat ze die frequenties niet kunnen omzetten naar 3G of 4G?
2G wordt vooral nog gebruikt voor Machine naar Machine communicatie, onder andere bussen/trams met de OV chipkaart, alarmsystemen, liftbeveiliging, GPS Trackers enz.
Dan is 2G eruit gooien inderdaad niet zo makkelijk.
Maar ik blijf erbij dat ze me een beter aanbod hadden kunnen doen dan 4G met een bundel van 1GB voor 'maar' een paar euro extra in ruil voor mijn huidige onbeperkte databundel.
Ben heeft het nog niet default aanstaan voor alle klanten weet ik uit ervaring
Bij ben is het inderdaad een losse te selecteren optie, met een meerprijs van in mijn geval €1. De ben-doelgroep is er ook een die niet per definitie gericht is op mensen die een voordeel aan 4g hebben.
De lage ping van 4G is altijd een voordeel, juist als je weinig data verbruikt zoals surfen ipv video's kijken.
Nee natuurlijk, maar ben betaald T-mobile extra voor 4g. Ervan uitgaand dat dat nog het geval is, zijn er daar zat mensjes die hun 3g verbinding niet eens bij kunnen houden.
T-mobile is volledig eigenaar van Ben. Kosten die die klant in rekening gebracht worden hoeven (en zijn) nooit volledig 1 op 1 met de kosten die een VP moet betalen.
Iedereen heeft (duidelijk) voordeel van 4G. Ook als je slechts sporadisch gebruik maakt van mobiel internet is het fijn als dit snel, stabiel en zonder vertraging werkt. Op een druk station het nieuws van Nu.nl via 3G inladen is altijd een uitdaging. Met 4G gaat dit vrijwel altijd snel en zonder wachttijden.
Ook bij Youfone betaal je nog steeds extra voor 4G.
Nee hoor, bij Hollands Nieuwe vorige maand toch nog maar upgegrade naar 4G voor een euro in de maand extra. Ik had wel in mijn achterhoofd dat ze ooit wel iedereen automatisch 4G zouden moeten geven maar ach, die 12 euro totaal voor het komende jaar extra is nog wel te overkomen.
Volgens bij is bij Choozze ook nog geen 4G uberhaupt mogelijk.
Niet dat die nu nog een interessant aanbod heeft in de huidige markt overigens, maar voor wie er eenmaal zit en nog niet per se wat anders zoekt zou de 4G uitbreiding toch wel nuttig zijn.
Is misschien een dome vraag maar, is LTE 4G?
Als ik het goed heb is LTE de buitenlandse term voor wat wij Nederlanders 4G noemen.

"LTE (afkorting van Long Term Evolution) is de technologie die het mogelijk maakt om 4G-internet aan te bieden. De termen LTE en 4G worden vaak door elkaar gebruikt, maar er wordt hetzelfde bedoeld: mobiel internet met hoge snelheid. LTE heb je in verschillende vormen en snelheden."

Bron: http://www.4gdekking.nl/alles-over-4g
Het zit net iets anders in elkaar. Mobiele netwerken werken in generatie en per generatie heb je een aantal technieken:
2G: GSM, GPRS, EDGE
3G: UMTS, HSDPA,
4G: LTE, LTE+ / LTE Advanced

Veel telefoons geven dus de generatie aan, maar andere de netwerktechniek.
Bij iOS vaak LTE bij Android 4G+ bovenin het scherm.
Oké want ik heb een oneplus ons en er staat niet 4g maar LTE
Als ik het goed heb is LTE de buitenlandse term voor wat wij Nederlanders 4G noemen.

"LTE (afkorting van Long Term Evolution) is de technologie die het mogelijk maakt om 4G-internet aan te bieden. De termen LTE en 4G worden vaak door elkaar gebruikt, maar er wordt hetzelfde bedoeld: mobiel internet met hoge snelheid. LTE heb je in verschillende vormen en snelheden."

Bron: http://www.4gdekking.nl/alles-over-4g
WiMAX is ook een vorm van '4G' en die is in Nederland uitgerold geweest bij Eindhoven (Ziggo), in Amsterdam (Aerea) en op de kop van Zuid in Rotterdam. In België rond Brussel, Leuven, Gent en Aalst. Verder is het hier nooit goed van de grond gekomen, maar wel in meer in het buitenland (Spanje, Frankrijk). WiMax is beter geschikt voor landelijk gebied als LTE maar wel langzamer.
WiMAX had in Nederland een slecht toekomstvooruitzicht omdat Defensie het blokkeerde. De frequenties die Wimax gebruikt werden door Defensie namelijk in Burum (Friesland) op een satellietgrondstation voor terroristenbestrijding en daarom bedreigde Wimax de staatsveiligheid. Het mocht daarom niet uitgerold worden boven de lijn Amsterdam Zwolle.

Toen providers vanaf 2010 LTE uitrolden (in Nederland eerst Tele2, daarna Vodafone, KPN en T-mobile) en als '4G' gingen adverteren was het met WiMAX snel gedaan. In 2010 werd de stekker er uit getrokken.

Echte 4G komt pas met LTE-Advanced, wat o.a. Vodafone als 4G+ adverteert.
Ah, ik wist niet dat dit nieuw was. Heb toevallig begin deze week een abonnementje voor mijn dochter afgesloten bij ze en daar stond 4G inderdaad standaard geselecteerd en er werd geen extra prijs bij vermeld.
Klopt inderdaad. Vorige maand was gratis 4G al ingeschakeld voor nieuwe abonnees, maar voor bestaande abonnees zou het pas 1 juli ingeschakeld worden.
Zie net dat ik ook 4G heb via Simpel. Lees dit bericht ook nu pas hahaha.
Gevalletje flink achter de feiten aan hollen :+
hier precies hetzelfde. Zag vanmorgen ineens een 4G tekentje. Fijne meevaller :)
Op GoT kwam er ook al een melding binnen dat 4G was ingeschakeld vanmorgen.
Can confirm. Vanmorgen in de bus ineens een netwerkreset gekregen en toen kwam er LTE te staan ipv het oude 3G netwerk :)
keuze is vrij makkelijk uit te leggen en begrijpen. 4G gebruikers gebruiken aantoonbaar meer data dan 3G gebruikers. Ze verdienen meer geld met het buitenbundelgebruik dan aan klanten die bewust kiezen om 4G aan te schaffen.
Hoe zit dat eigenlijk met de abbonementen?

Ik betaal nu 10 euro voor 1GB 3G (2 jaar contract)

Nu is dat vanmorgen omgezet naar 4G. Betaal ik dan nog steeds 10 euro voor 1GB? Ik zie in het artikel dat je 2GB kan krijgen voor 10 per maand met een 2 jarig contract,

EDIT: Als je inlogt op "mijnsimpel" en dan naar je abonnement gaat, dan kan je het gratis omzetten naar een ander abbonement, zonder contractverlenging of kleine lettertjes. Ik heb net mijn 1GB voor 10 euro omgezet naar 2GB voor 10 euro (ik heb alleen geen onbeperkt bellen meer, maar ik belde toch al vrijwel niet). Ook zit 4G in dat abonnement :)

[Reactie gewijzigd door silverchaoz op 28 juni 2017 13:14]

Anoniem: 878977
@silverchaoz28 juni 2017 12:35
Das een goeje want ik zat dat ook al te bekijken
Mijn vrouw heeft een abbotje uit de aktie van vorig jaar van 10 euro onbeperkt beppen met 1G
Ik heb hetzelfde als jouw vrouw met die aktie :)
Als je die 2 GB data hebt krijg je tegenwoordig niet meer onbeperkt bellen
Je kan elke maand je bundel wijzigen.
Dus nu snel voor 1 juli de aanpassing gaan doen in "mijn simpel".
Je contractsduur blijft gewoon tot dezelfde datum doorlopen.
Dus je kiest voor de 2GB voor 10,00 of voor 1GB voor 7,50.
Nieuwe bundel begint altijd op de 1e van de maand.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee