Virtuele provider Simpel geeft bestaande klanten kosteloos 4g

De Nederlandse virtuele provider Simpel geeft bestaande klanten vanaf 1 juli kosteloos 4g. Ook nieuwe klanten kunnen zonder meerprijs 4g krijgen bij de sim-only-abonnementen van de provider. Simpel werkt op het netwerk van T-Mobile.

Klanten krijgen 4g met een maximale snelheid van 75Mbit/s, lang niet het maximale dat mogelijk is op het netwerk van T-Mobile. Die optie kostte voorheen 2,50 euro per maand, maar die prijs daalde onlangs al naar 0,50 euro per maand. Nieuwe klanten krijgen per direct kosteloos 4g, net als verlengers. Bestaande klanten krijgen dat vanaf 1 juli.

Daarnaast voegt de provider een tweede toestel toe aan zijn aanbod. Naast een iPhone 5s kunnen klanten nu ook kiezen voor een iPhone 6. In beide gevallen gaat het om refurbished modellen afkomstig van het bedrijf Leapp. De iPhone 5s kost 128 euro, voor de iPhone 6 wil Simpel 289 euro hebben.

De abonnementen voor twee jaar blijven verder ongewijzigd, de opties voor 1 jaar zijn 2,50 euro duurder per maand. Standaard zit bij abonnementen onbeperkt sms'en en 250 belminuten. Voor 5 euro per maand extra zijn ook de belminuten onbeperkt.

Simpel-abo's - data Prijs bij 2-jarig abonnement Prijs bij 1-jarig abonnement
250MB 2,50 euro 5 euro
1GB 7,50 euro 10 euro
2GB 10 euro 12,50 euro
3GB 12,50 euro 15 euro
4GB 15 euro 17,50 euro

Door Arnoud Wokke

Redacteur

14-06-2017 • 20:00

92 Linkedin

Reacties (92)

92
88
63
2
1
7
Wijzig sortering
Wat het artikel vergeet te melden is dat voor bestaande klanten 4G weliswaar gratis is. Maar ze wel meer gaan betalen omdat onbeperkt bellen nu niet meer standaard 'aan' staat. Ook bestaande klanten moeten, nadat ze hun abonnement wijzigen, 5 euro per maand gaan betalen.

In mijn geval is de oude situatie nu 10 euro voor onbeperkt bellen / sms'en en 1GB 3G internet en mocht ik 4G willen inschakelen gaat dit €12,50 kosten.
oude situatie €12,50 ja , maar wat wordt dan de nieuwe situatie qua prijs ?
5euro voor 1GB, 5euro voor onbeperkt bellen en 4G is gratis. Het blijft dan 10euro. Ik ben niet precies bekend met de oude structuur maar in dit geval is het niet duurder dus waar de ophef over is over dat het artikel dingen vergeet te melden ontgaat me even. Voor bestaande klanten gelde nog de oude voorwaarden plus gratis 4G toch?

Ik vind dit erg goedkoop over komen. Zelf bel ik 5 minuten per maand als ik veel bel en 1GB data is voldoende. Ik zou dan voor 5euro per maand klaar zijn.
Op de site kost die 1GB bundel alleen niet 5 euro maar 7,50..
Dat kan je heel eenvoudig zelf bekijken via https://mijn.simpel.nl/.
Echt uitstekende prijzen, alleen durf ik Simpel gewoonweg niet aan omdat ik nog nooit een partij gezien heb met zulke vernietigende recensies en klachten en nog zeer actueel ook. De kans op een hoofdpijndossier lijkt behoorlijk aanwezig, al zullen er vast ook mensen probleemloos zitten.
Ik heb precies hetzelfde. Ik heb zoveel reviews gelezen wat mij gewoon afschrikt =[

[Reactie gewijzigd door plank op 14 juni 2017 21:08]

Simpel als provider is niks mis mee. Zoals hier overal al wordt vermeld.

Maar het is geen provider waar je service moet verwachten. Ik heb een aantal maanden geleden contact opgenomen omdat ik 4g wilde activeren voor mijn abonnement. Helaas was deze optie niet beschikbaar op het klantenportaal. Hier heb ik contact over opgenomen en er werd simpel weg gezegd het hoort te kunnen dus succes ermee. Inmiddels nog steeds geen 4g op mijn abbo. Hopelijk komt het volgende maand dan wel :)
Toevallig heb ik hier laatst ook voor gebeld, ze hebben die optie niet heel handig op de website gezet. Om de keuze voor 3G/4G te kunnen maken moet je eerst een bundel selecteren (onder Abonnement > Bundel Wijzigen). Aan het nieuwsbericht te lezen gok ik dat je dit nog wel zelf moet aanzetten (i.e. je krijgt volgens mij niet automatisch 4G).
Wow thanks! Scheelt me toch weer 3,50 per maand :)
Mensen die geen problemen hebben met Simpel zullen niet denken, ik ga vandaag even op een klachtensite een positieve review schrijven voor Simpel, vandaar dat je enkel de negatieve reviews leest.

Lees eens ervaringen van boodschappen doen bij de Albert Heijn dan zou je daar ook niet meer heen gaan, maar elke ervaring is nu anders en het is maar net bij een probleem welk probleem en wie je help om dat probleem op te lossen.
Check provider reviews op bellen.com. Als je alle klagers mag geloven is het nergens goed en krijgen alle providers een 2 :+
Als je op zoek bent naar een alternatief, kijk dan eens bij tele 2 ik heb nu 5GB per maand en 100 min/smsjes en betaal 17,50. Dit abbonement is ook nog eens maandelijks opzegbaar, dus als het je niet bevalt kun je altijd weg.
Volgens mij heb je nog oude prijzen.
Je krijgt nu voor 18 euro 10GB, 100 minuten en maandelijks opzegbaar.
Anoniem: 650454
@sambalbaj14 juni 2017 21:24
Het zijn natuurlijk maar een paar waarnemingen, maar ongeveer iedereen in mijn omgeving zit bij Simpel en heb nog van niemand een negatief woord gehoord.
Ik heb inmiddels 1 jaar Simpel en moet zeggen dat ik mij daar helemaal niet in herken. Werkt prima en overal bereik in het westen (maar ook in het oosten van het land, waar ik regelmatig kom).

Sure, hier en daar een slechte spot, maar die heeft elke provider wel ergens.
Ik was ook een beetje huiverig maar heb de gok toch maar gewaagd.
Het ging allemaal vlekkeloos, zit er nu een jaar en ben dik tevreden.
Mijn ouders heb ik ook beide overgezet naar Simpel tevens probleemloos.
Ik heb Simpel gehad. Werkte prima. Nooit problemen gehad.

De meest rampzalige bedrijven zijn in mijn ogen Ziggo en Vodafone. En dan zijn ze ook nog eens gefuseerd. Dan krijge je dus ellende in het kwadraat.
Heb er voor kinderen twee goedkope abonnementen lopen (zonder internet). Nergens problemen.
Ik zie alleen maar positieve reacties over Simpel, nou, ik werd er erg simpel van.

Het ging al fout bij het nummerbehoud, dat gewoon niet doorgevoerd werd totdat ik meerdere malen contact had gehad. Vervolgens kon ik niets met mijn nieuwe abonnement in het buitenland, omdat ik nog niet betrouwbaar genoeg was in hun ogen (zonder kennisgeving oid, leek gewoon een dood simkaartje), kosten buiten de bundel waren destijds absurd en opzeggen ging vervolgens ook weer fout op nummerbehoud (nummer werd maar niet vrijgegeven voor mijn nieuwe provider).

Daarnaast heb je vaak extra kosten voor dingen die bij de wat duurdere providers gewoon inbegrepen zijn. Nee, doe mij maar niet meer van dit soort goedkope meuk, maar de meer fatsoenlijke: daar heb ik vooralsnog geen problemen mee gehad!
Hier ook goede ervaringen. Vriendin had per ongeluk vorige week haar abbonement gewijzigd. Naar 250 minuten en 2GB. Ze kon dus officieel niet meer terug naar onbeperkt bellen. Maar na een belletje was het zo weer teruggedraaid en heeft ze weer oneindig minuten en 1GB. Daar betaald ze nu 10 euro voor.

Baal wel dat ze nog anderhalf jaar daar zit. Ze had best meer GB kunnen gebruiken, maar nu naar 4gb switchen kost het dubbele van wat ze nu betaald. En de buiten-bundel MB's zijn vrij duur.... en je hebt geen extra bundels die je kan kopen in een maand.
Heeft ze het onbeperkt bellen echt nodig dan? Ik dacht ook heel erg veel te bellen in de maand en dit bleek toch maar maximaal 200 minuten te zijn.
Ze had 450 minuten en zelfs die kreeg ze op 8)7
Elke dag belt ze sowieso een kwartier met haar moeder :z Dus ja ze kan die minuten wel gebruiken.

Zelf heb ik 100 minuten +2GB en daar heb ik zat aan . Gebruik vaak maar 1GB. Maar madame kreeg het voor elkaar om in 4 dagen haar 1GB er doorheen te jagen.

Verder houd ik heel veel van haar hoor O-)
Of je kan ook over gaan naar Tele2, heb nu een abo voor €19,- per maand. Onbeperkt bellen/sms'en en 5GB aan internet, 4G is gratis en de bundel geldt ook in de EU.
Heb paar keer contact gehad met Tele2, stond eventjes in de wacht, maar kreeg daarna wel een medewerker aan de lijn die mij wel goed kon helpen.

Voordat ik over was naar Tele2, zat ik nog bij T-Mobile Prepaid, welke ook gratis 4G gaf bij de internetbundels.

Het is meer wikken en wegen, wil je iets goedkoops of wil je iets waar je ook service kan verwachten. Het is en blijft lastig om een goede keuze te maken.
Ik zat een paar jaar geleden bij Simyo. Werkte binnen Nederland prima, maar toen ik in de zomer naar het buitenland ging kreeg ik de data-connectie gewoon niet aan de praat (ook niet na heen en weer contact met de Simyo helpdesk die het ook niet begrepen). Terwijl het bij mijn vrouw via Simpel probleemloos werkte. Daarna overgestapt naar Simpel, de zomervakantie daarna geen probleem gehad met Internet in het buitenland.

Wat nog ontbrak aan mijn Simpel abonnement was 4G, maar ik wist dat het vroeger of later vanzelf wel zou komen. Het onderhouden van zowel een 3G als een 4G netwerk is voor providers helemaal niet gunstig. Op termijn wordt 3G helemaal afgebouwd en blijft er (vooralsnog) alleen 2G + 4G over. Tot 4G vervangen wordt door 5G natuurlijk. ;)

In ieder geval ben ik erg blij met dit nieuws! Als Simpel gebruiker heb ik vrijwel geen klachten. Heel af en toe is er eens een storing met de data-connectie, maar dat duurt over het algemeen niet lang. En ik heb zojuist mijn Simpel abonnement verlengd. Ga van 2GB op 3G + 250 minuten + onbeperkt SMS voor €12,50 per maand naar 2GB op 4G + 250 minuten + onbeperkt SMS voor €10 per maand! Super! :D

[Reactie gewijzigd door Haay op 15 juni 2017 10:21]

Toen der tijd wilde ik een Tele2 abbo afsluiten voor mijn vriendin. Toen kwam simple met de "Bel Revolutie" actie. Ik twijlfde nog steeds over maar uiteindelijk wist mijn vader mij te overtuigen. Tot op dag van vandaag heb ik spijt van de keuzen en zou zo snel mogelijk weg willen
Zoals @walkstyle al aangeeft zullen tevreden klanten niet zo snel de tijd nemen om eens een uitgebreide review te plaatsen. Zelf heb ik Simpel al zo'n 6/7 jaar als provider en heb er nooit noemenswaardige problemen mee gehad.

Destijds (6/7 jaar geleden) hadden ze nog helemaal geen klantenservice die telefonisch bereikbaar was, daarmee haalden ze voornamelijk de kosten eruit. Tegenwoordig zijn ze wel telefonisch bereikbaar, de service is degelijk maar niet uitmuntend / supersnel.

Ik heb lange tijd niet geweten dat ze überhaupt 4G aanboden dus heb ik altijd gebruik gemaakt van 3G, dat is natuurlijk niet het snelste en heeft minder goede dekking. De gebrekkige 3G dekking was vooral te merken in kleine afgelegen dorpen maar was in grote steden eigenlijk nooit een probleem. Met 4G zou de dekking een stuk beter moeten zijn en verloopt volgens Simpel via het T-Mobile netwerk maar hier heb ik tot zover dus nog geen ervaring mee.

IMO bieden ze bundels tegen een zeer redelijke prijs. Is snelle / uitgebreide support een must (bijv. voor zakelijk gebruik) dan zou ik andere partijen overwegen. :)
Simpel is heel naar, dit dan mijn evaring ze ronden echt alles af naar 1mb elk dingetje word naar boven afgerond naar 1 mb

bijv telefoon geeft aan 2,3gb verbruikt simpel zegt je bent 10 euro over plafond van mijn 3gb abbo
nou nog een speedcap als je MBtjes op zijn :Y

sowieso nog eens vergelijken.. gezien Ziggo mobiel / VF gewoon duur is
En je met VF bijna nergens fatsoenlijk bereik hebt, binnenshuis zeker niet
Daar nou net geen last van ;)
kpn, VFZ of tmobile het is mij om het even kwa netwerk..

maar waar krijg je nou nog iets van 50~100 min, Inf SMS, +500MB data en als de data bundel op is gewoon een beperking naar lage snelheid voor een messcherpe prijs :/
Miky.nl t mobile basis sim 😁
Waar ik woon wel, alleen max 45 mbit 4G terwijl ik een 2CA toestel heb. Had toch wel minimaal ergens richting de 100 verwacht.
Ik heb overal bereik met Vodafone, nog nooit iets te klagen gehad in 10 jaar.
Zelfs in Amsterdam Zuid Oost op veel plekken terugval naar..... 2G (buiten!!) :( :(
Kloppen de prijzen wel? Op hun website https://bestel.simpel.nl/sim-only staan toch andere prijzen.

Overigens stond vanmiddag bij mijn persoonlijke pagina bij "abonnement verlengen" andere opties. (dit was na 15:00 weer veranderd zoals op de huidige website te zien is) Toen was mijn persoonlijke aanbieding bv. 100min + onbeperkt sms'en met 1 gb voor €7,50. Dat was dus een slechtere aanbieding dan nu op hun algemene verkoop pagina te zien is.
4Gb 4G met 250 belminuten voor 15 euro is gewoon netjes.

Op dit moment is T-Mobile met hun tijdelijke actie van 5GB en onbeperkt bellen wel wat scherper geprijsd. Met Samen groep voor 15 euro.
Huh. Actie? Zeker alleen voor nieuwe klanten.
Via unitedconsumers.com zelfs 13€ (t-mobile met 2€ cashback via unitedconsumers)

[Reactie gewijzigd door elponchis op 15 juni 2017 00:03]

Die refurbished iPhone 5S en 6 actie is best leuk, alleen jammer dat bestaande klanten, waarvan het abonnement niet binnen 6 maanden afloopt, hier geen gebruik van kunnen maken. ☹
Over 1,5 jaar toch maar eens na simpel of andere virtuele provider kijken, 1gb data en 250bel ,voor 7,50 mooie prijs vind ik.
Een abonnement voor €2,50 per maand? Dat is wel heel goedkoop :P alleen al aan administratieve kosten kan ik me voorstellen dat zoiets amper uit kan. Klopt dat wel?
Erg fijn om te lezen! Ben al tijdje lid bij Simpel, en werkt allemaal prima!
Zit al 3 jaar bij Simpel en ben enorm tevreden.

Vond 3g snel genoeg maar gratis 4G is natuurlijk helemaal mooi :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee