Provider Simpel krijgt investering om meer klanten binnen te halen

De Nederlandse virtuele provider Simpel krijgt een investering van Parcom, de investeerder die tot vorig jaar onderdeel was van verzekeraar Nationale Nederlanden. Parcom krijgt in ruil daarvoor een minderheidsaandeel in de provider.

Met de investering wil Simpel een 'agressievere groeistrategie' gaan hanteren, zo melden beide bedrijven. De virtuele provider wil meer klanten aantrekken, vermoedelijk door de prijzen te laten dalen. Simpel is een virtuele provider op het netwerk van T-Mobile en biedt vooral goedkope sim-only-abonnementen. Tot enkele jaren geleden was Simpel ook onderdeel van T-Mobile, maar staat nu op eigen benen.

Het is onbekend hoe groot de investering precies is, maar volgens De Telegraaf schat Parcom de totale waarde van Simpel op meer dan honderd miljoen euro. Een aandeel van bijvoorbeeld 30 procent zou dan een investering betekenen van rond dertig miljoen euro of meer.

Het is voor het eerst dat Parcom investeert in een telecomprovider. Simpel is een van de grootste van de tientallen virtuele providers van Nederland. Het heeft naar schatting rond 450.000 klanten.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

30-08-2016 • 06:33

90 Linkedin

Reacties (90)

90
89
57
2
0
25
Wijzig sortering
Agressief? Ik vond ze al behoorlijk agressief in hun reclamecampagnes en aanbod voor gratis bellen, gratis sms'n + 1GB data p/maand voor 10 euro p/maand. Daarmee waren ze de eerste (en enige ?) provider in NL met zo'n scherp aanbod. Volgens mij hebben we hier best een volle markt wat betreft mobiele aanbieders en de consument is daarin de lachende derde :).
Voor consumenten zijn er inderdaad best wat providers actief ondanks dat we maar 4 fysieke netwerken hebben. 50 Providers die zich richten op de consument even geen onderscheid makend tussen prepaid en postpaid.

Qua abonnement (onbeperkt bel/sms + 1GB data) voor € 10,00 is en blijft Simpel voor zover ik weet (en gezien heb) nog altijd de enige provider die dit biedt. Het is nu maar de vraag hoelang het zal duren voordat een provider opstaat en het zelfde gaat aanbieden met 4G.

[Reactie gewijzigd door DarkForce op 30 augustus 2016 08:48]

Daar kunnen we in BE enkel maar van dromen. Mijn abonnement kost € 25 maar nu tijdelijk € 5 korting. Sommige maanden loopt het op tot € 90 als ik wat meer bel...
Toch eens beter gaan rondshoppen. Bij Mobile Vikings heb je behoorlijk veel data voor dat geld. Sterker nog, vriend van me zit bij Carrefour Mobile en die belt en sms't onbeperkt voor €30,00 . Er valt in België best wat te winkelen op telecom gebied, het gebeurt gewoon te weinig :)
Je hebt gelijk bij Scarlet zou ik maar € 18 betalen voor hun formule Hot (500 min. / 2000 sms / 1 GB) en blijf ik op het Proximus netwerk. Ik moet dringend veranderen!
Is die lijst compleet? Ik mis zo in de gauwigheid al *bliep, AH, Lyca Mobile en Lebara.
Ik heb nog een Simpeltje van 250bel minuten voor 2,50€.
Enkel voor voor data nog steeds op zoek naar een Prov die goedkoper is dan Lebara Prepaid 500Gb voor 5€
(Ik denk dat je 500MB voor €5 bedoelt.) Lebara One is 1c/MB, dat is natuurlijk even duur maar omdat het direct van je beltegoed afgaat ipv via bundels heb je zes maanden om het op te maken. Ideaal voor de weiniggebruiker.
Even mijn eerdere bericht aangepast, zijn er geen 23 maar 50. Leek erop dat alleen de abonnementen werden getoond i.p.v. prepaid en postpaid.
Mja wat worden de prijzen na 31 aug.. Jij hebt het over een actie die tot morgen van toepassing is? Ik zie zo 1,2,3 niet wat de prijzen daarna worden. Oftewel, wat als je volgende week een simpel abonnement wilt afsluiten, wat zijn dan de prijzen voor nieuwe klanten?
10 euro is wel leuk, maar dan moet je die al vandaag bestellen anders pis je misschien naast de pot.
Simpel heeft de betreffende aanbieding eigenlijk al 3-4 maanden en verlengt het steeds weer, zelf zie ik het meer regel als uitzondering voor wat betreft hun aanbiedingen.
Die actie bij Simpel zijn ze gestart in december 2015 telkens maar voor één maand. Tot nu toe wordt bij het begin van de nieuwe maand de actie gewoon weer vrolijk verlengd. Ik verwacht dan ook dat de actie ook september gewoon geldig is.
Tele2 heeft hetzelfde maar dan met 100 bel/SMS en data vertraging wanneer de bundel op is. Ohja met 4g
100 minuten/sms is natuurlijk heel wat anders dan onbeperkt. Tele2 heeft wel een onbeperkt abo maar dan wel tegen een hele andere prijs.
ik denk dat meer en deel van de mensen geen gebruik maakt van zijn belminuten en als je onbeperkt data hebt kan je ook gewoon via whatapp bellen en maken de bel/sms minuten ook vrij zinloos
€16/maand is niet heel veel duurder, helemaal als je kijkt wat er tegenover staat qua dekking en service.

Overigens zou je er een telefoon bij kunnen nemen zoals de Huawei P9 Lite (in de Pricewatch €300, op de site in 1x €216), en die nieuw in doos kunnen doorverkopen voor een paar tientjes winst... Dan is het prijsverschil al bijna teniet gedaan.
Geld die datavertraging ook nog bij 4G?

Ben daarom bewust blijven hangen op m'n oude 3G abbo. Met de gedachte, liever iets langzamer maar wel altijd data, dan supersnel, maar daarna een harde cap.
Yupz geldt ook nog voor het 4g jammergenoeg maar je blijft tenminste data houden
Hoe bedoel je data houden? Dat je het mee kan nemen naar de volgende maand?

En nee, data vertraging geld NIET voor 4g. Daar wordt je internet gewoon afgesloten.
Ik heb Tele2 met 4G, met een bundel van 100MB, als ik daar overheen ga wordt ik gewoon geknepen, niet afgesloten.
Je informatie is dus op zijn best onvolledig, maar kan ook gewoon fout zijn.
Je kunt je wel baseren op verouderde informatie, maar daar heeft natuurlijk niemand iets aan (zeker niet mensen die willen overstappen). Abonnementen vanaf 12 november 2015 worden niet afgeknepen maar afgesloten.

Bron:
Bij abonnementen afgesloten vanaf 12 november 2015 wordt de data helemaal stop gezet zodra je door je bundel heen bent.
- https://www.tele2.nl/klan.../abonnement/dataverbruik/

Mijn informatie was op z'n best correct, en op z'n slechtst onvolledig.

[Reactie gewijzigd door Coffee op 31 augustus 2016 13:46]

Tele2 doet niet aan data vertraging bij 4g. Niet bij nieuwe abonnementen in ieder geval.
Ik heb Tele2 met 4G, met een bundel van 100MB. Als ik daar overheen ga wordt ik gewoon geknepen, niet afgesloten.
Je informatie is dus op zijn best onvolledig, maar kan ook gewoon fout zijn.
Zie reactie hierboven.
De markt is wat mij betreft best karig. Vier netwerk providers, en ze zijn allemaal ongeveer net zo duur. Ik heb net maar weer verlengd bij KPN, om die euro per maand ga ik niet overstappen.
Sim-only € 10,00 / Onbeperkt =
5000 minuten
10000 SMS
1000 MB

En Oude klanten kunnen nog niet inloggen op de vernieuwde website Mijnsimpel 8)7

Inmiddels wel 0800-1418 (gratis)

Simpel:
De website past zich aan, aan jouw scherm. Nog makkelijker bestellen en Mijn Simpel raadplegen.

[Reactie gewijzigd door MCP cloud op 30 augustus 2016 11:07]

Als ze meer klanten willen moeten ze mischien es overwegen om 4G aan te bieden en huidige klanten de mogelijkheid geven daar op over te stappen.
3G is snel zat voor wat browsen/mail checken, ik zit ook op 3G en merk in dat opzicht niets vergeleken met de desktop die op een veelvoud van die verbinding zit ;). Video's kijken op een telefoon is amper te doen, kun je beter gewoon wat lezen in het OV mocht dat nodig zijn....
Het gaat bij 4G meer om de response tijd als om de extra bandbreedte. Ik merk het altijd onmiddellijk als ik ergens geen 4G bereik heb (OPO, dus het komt nog wel eens voor). En niet dat ik het doe, maar video's kijken lijkt me prima te doen op de gemiddelde smartphone.
Vreemd dat je er niets van merkt, heb je 4G wel eens geprobeerd? En gebruik je thuis ADSL of heb je en zwaar verouderde desktop?
Het merkbare verschil bij normaal gebruik (mail/browsen) zit hem niet zo zeer in de hogere bandbreedte, maar in de latency. Zelf merk ik het al snel als de verbinding is teruggevallen op 3G ipv 4G. En dat komt vooral door de veel hogere latecy, zelfs een snel device is langzaam als hij moet wachten...
Hoezo is het amper te doen? Ik kijk zo vaak YouTube of voetbal (Fox Sports) in OV. Werkt prima hoor.
Anoniem: 382732
@aadje9330 augustus 2016 08:49
En een 486 is ook prima voor in je PC....
Heel vreemd, echt heel vreemd..
Je zou eens een week, nee joh een dag op 4G moeten zitten met je eigen telefoon, dan merk je het wel degelijk.
Nja e-mail merk je niet echt, tenzij je handmatig sync dan gaat het met 4G wel weer sneller.
Browsen, 4g is instant, 3G echt niet, gewoon niet.. Al heb/had ik volle bak 3G bereik, je moest wachten.

Ik heb het jaren met 3G moeten doen, totdat KPN mij overzetten naar 4G, direct een wereld van verschil. Video's kijk ik niet eens op mijn telefoon, geen tijd voor in de auto of op werk.. Wel browsen doe ik regelmatig en dat merk je wel degelijk.

Even een video / foto's doorsturen, ramp op 3G, zeer snel met 4G...

Nja kom op, ik hoef toch hopelijk op een site als dit niet uit te leggen hoeveel beter 4G is vergeleken 3G?
4G is voor iedereen geschikt, jong oud, technische, leek, maakt niet uit,... 3G tsja, vooral de leek heeft geen geduld en weet niet waar die op wacht dus gaat verder klikken omdat het allemaal te lang duurt.. Een technisch persoon die weet hoe snel het kan gaan en zal zich irriteren aan 3G..
3G is rond tuffen in een dafje, leuk maar je hebt er weinig aan.
Grappig ik heb zelfs voldoende aan 2g, iets kam en scheren! ;)

Foto's doorsturen gaat daar ook prima mee alleen wat geduld vereist, en jammer dat WhatsApp bijvoorbeeld niet wacht op eerder verstuurde berichten.
Klopt uiteindelijk draait het. Zoiets als een oude laptop hdd vergelijken met een snelle SSD.
Uiteindelijk kom je er wel..
Het gros van de consumenten geeft helemaal geen zier om 4G, die willen gewoon goedkoop internet. 3G is voor het merendeel van de consumenten snel genoeg.
Het gros van de consumenten kent het verschil tussen 3G en 4G al niet eens en die consumenten die het kennen linken 4G vaak aan hogere snelheden maar staan er vaak niet bij stil dat latency, dekking en zelfs gesprekskwaliteit en snelheid bij het opbouwen van het gesprek stukken beter is, in tegenstelling tot 3G.

En die dekking is wel degelijk het geen waar consumenten om geven. Leg je dit uit aan de consument, mag je bij de eerste 3 zinnen al stoppen aangezien ze de draad al kwijt zijn.
100miljoen euro?!?!

Een abonnement kost tussen de 7 en 15 euro per maand.

Stel dat iedereen 15 euro per maand zou betalen * 12 = 180 euro per jaar
100.000.000 / 180 = 555.556 abonnee's om die 100 miljoen op te hoesten per jaar aan omzet. En dan moet iedereen ook nog eens het duurste abonnement hebben. Ik ga er eerder vanuit dat het overgrote deel 10euro per maand betaald en dan heb je ruim 800duizend klanten nodig.

Dan weet ik niet hoe de waarde van een bedrijf wordt berekend maar lijkt me dat je dan toch wel wat omzet moet draaien. Er zit namelijk weinig marge op want voor dat tientje moet je ook nog een organisatie draaiend houden met klantenservice, facturatie, (en dan nog mensen die niet of te laat betalen bijhouden, grote kostenpost!), afdragen aan virtuele provider voor gebruik van netwerk en alle overige afdelingen.
Je vergeet de btw eraf te halen ;)
Er zijn verschillende manieren om de waarde te bepalen van een bedrijf, x maal de bruto winst pj bijvoorbeeld. Omzet is ook manier, maar dat gebeurt meestal niet op jaarbasis, dus je rekensommetje snijdt geen hout (in de internet bubble-jaren was zelfs een gigantisch verlies bijna noodzakelijk (lees: groei in klanten) om waarde op te bouwen, those we're the days)
De achtergrond van deze investeeerder is een hele andere.

De mobiele markt is niet echt groeiende meer. Iedereen heeft nu en abbo dus gaat het er meer om dat je klanten bij elkaar weghaalt.
Nu 450.000 klanten straks misschien 1 miljoen.
Als ze dan weer zo groot zijn, zijn ze een mooi bedrijf om over te namen voor 1 van de 4 grote spelers of een nieuwkomer op de markt die ineens 1 miljoen klanten kan kopen.
Kijk je op deze manier dan kan 100 miljoen een haalbaar bedrag zijn.

Kijk je nu echter naar de omzet/winst dan is dat niet echt realistisch.
Ze hebben nu 450.000 klanten, zeg gemmiddeld 12,50 inc btw per maand, voor het gemak 10 euro ex btw omzet per maand
120 euro per jaar x 450.000 is 54 miljoen omzet.
Als ik moet schatten dan zel de winst een paar miljoen zijn, misschien 3 miljoen als ze geluk hebben.
Als er geen grote partij komt om ze op te kopen in de toekomst is het maar de vraag of die 100 miljoen realistisch is.

Voor de investeerder een gok die goed en slecht kan uitpakken. Pakt de gok goed uit zullen ze meer dan 100 miljoen in totaal krijgen. Pakt de gok slecht uit moet de investeerder afschrijven.
Je betaald ook redelijk wat als je buiten je bundel komt en een tientje is vaak 1gb, daar zit je zo overheen
kijk en daarom ga ik liever gewoon bij een fysieke provider zoals t-mobile of kpn.

je snelheid wordt vertraagd maar je hoeft niks extra's te betalen als je er overheen komt.
natuurlijk zijn hun abo's wel weer duurder, dusja of dat uittelt idk. maar ik houdt niet van onverwachte kosten :P

[Reactie gewijzigd door erwinwernars op 30 augustus 2016 10:38]

Maar nu bekijk je het in 1 jaar, bekijk het eens op basis van 3-5 of zelfs 10+ jaar, dan halen ze natuurlijk keer op keer hun investering eruit.
En investeerder gaat echt niet 100 miljoen in een bedrijf steken om dat pas na 10+ jaar terug te zien. Dat risico is veel te groot.

Stel zoals hierboven genoemd is de winst 3 miljoen per jaar dan duurt het ruim 33 jaar!
Investeringen worden door investeerders vaak op éénzelfde manier behandeld als een bedrijf die een dure aankoop doet. Een bedrijf schrijft bijvoorbeeld een busje af over een periode van 3 of 5 jaar. Op die manier kost het niet direct een grote som geld, maar heb je die 3-5 jaar een belastingvoordeel.

Voor investeerders geldt veelal het zelfde principe.
Uhmm, de afschrijving van een bedrijf in een busje vergelijken met de afschrijving in een investering in bedrijf? Dat werkt toch echt op een andere manier. Een busje (of een machine o.i.d.) schrijft af omdat de technische of economische levensduur verstrijkt en je die vervolgens moet vervangen. De enige manier waarop je op een investering in een bedrijf mag afschrijven is als dat bedrijf aantoonbaar minder waarde vertegenwoordigd, lees dalende omzet, grote verliezen, dat soort dingen. Je schrijft ook niet af, je corrigeert je balans voor de nieuwe (lagere) waarde. Wat wel klopt aan je verhaal is dat die lagere waarde een eenmalig verlies creëert, dat fiscaal mogelijk interessant is.
Omzet over meerdere jaren ze hoeven het niet in een jaar terug ;) perspectief op groei, 30÷ van de aandelen.
Zolang ze enkel 3G blijven is het totaal niet interessant voor iets anders dan als backup lijn of als alternatief van de dect thuis
Heel veel mensen (waaronder ikzelf) hebben helemaal geen 4g snelheid nodig, 3g (of meer h+) is snel genoeg
4G gaat niet alleen om snelheid, het gaat ook om een betere techniek.
Ik kan niet minder op mn 3g verbinding dan op een 4g verbinding, die betere techniek dient dus alleen voor snelheid
Is je batterijduur niet ook langer na 4g?
Ik heb alleen maar kortere batterijduur gehoord van de gebruikers om me heen
Dat klopt volgens mij wel, heb hier eerder op tweakers gelezen dat 4G non stop iets aan het doen is wat batterij slurpt, iets wat 3G niet zou doen.
Daarnaast heb je wel weer veel beter bereik met 4G waardoor die minder zit te kloten indien je het gebruikt.

Volgens mij (correct me if i'm wrong) is de batterijduur van 4G beter indien je er non stop gebruik van maakt.
Gebruik je non stop je 3G verbinding, dan zal 3G meer verbruiken.
Doe je niks zal je met 3G minder accu verbruiken itt 4G.

Maar goed dat half uurtje verschil op een dag neem ik maar al te snel voor lief als ik daardoor een 4G verbinding heb. Ik zou nooit meer terug willen naar 3G.
Nee oude LTe verbruikt meer stroom. Nieuwe LTe chips misschien even veel
Het stroomverbruik wordt als een van de grote problemen van de lte-technologie gezien. Het versturen en ontvangen van data via de 4g-netwerktechnologie vraagt meer van de accu dan via bijvoorbeeld 3g-netwerken.
nieuws: 'Volgende generatie lte-chips verbruikt 50 procent minder energie'
Oh! Ik had dankzij Tweakers het idee dat 4g zuiniger was
450.000 klanten en een slechte reputatie. Ze zijn bij menig consumentenprogramma al over de knie gegaan en ik mag dan ook hopen dat ze gaan investeren in de IT infrastructuur.

Overigens snap ik sowieso niet wat er moeilijk is aan het opzetten van een deugdelijke virtuele telecom aanbieder.
Ik heb vroeger een tijdje Simpel gehad, en ik werd er zelf helemaal simpel van. |:(

Altijd gezeur met die gasten. Inmiddels alweer een tijd over op een andere provider, wat echt duizend keer beter is. Ja, misschien wel wat duurder, maar zoveel beter.

Ik ga in ieder geval nooit meer terug naar Simpel.
Ooit daar een sim-only genomen voor me dochters maar man man wat was dat een ramp zowel met de klantenservice en de verbinding. Internetbundel was er nog niet. Gelukkig was het voor een jaar en €5 p/m maar het ging mij niet om het geld maar de gehele principe van Simpel. Maar daar werk(ten) helaas geen simpele mensen.
Hier exact hetzelfde (ook voor m'n dochters dus). En dan ook nog die super trage mijn Simpel website. Nagenoeg niet mee te werken... Vervolgens kon je bij de ene abonnement bepaalde dingen wel instellen en bij de andere (nagenoeg tegelijk aangeschaft en zelfde type) weer niet.

Daarbij kon je wel en plafond instellen alleen die was niet heel exact. Je kon er zo een paar euro overheen gaan. Dat is bij T-mobile beter geregeld. Gewoon een vast bedrag en als je bundel op is ga je over op 64Kb/s (net genoeg voor WhatsApp :-)).

Contact opnemen met hun klantenservice was ook een ramp. Dus nee voor ons nooit weer Simpel!

Nu over met alle abonnementen op T-mobile. Die reageren tenminste snel (ook via social media middels hun webcare team). En we krijgen nu extra korting omdat in een groep zitten. Plus natuurlijk gratis onderling bellen, helemaal okay dus!
4g is voor veel mensen niet nodig, ik zit ook bij simpel maar stoor me het meeste aan de extreem slechte klantenservice, ik geloof zelf dat daar echt maar 1 of 2 mensen op de klantenservice zitten (heb altijd contact met de zelfse personen) terwijl het echt klachten regent over het bereik of internet wat niet werkt.

Op dit moment werkt mn internet niet in het buitenland, heb als bericht gekregen dat ik volgende week ergens een bericht van de technische dienst krijg, ben je mooi klaar mee dan!
bereik heeft simpel weinig mee te doen gezien het een virtuele provider is kopen zij alleen maar data/minuten/sms in bulk in bij de 3 grote providers met eigen netwerk (t-mobile/kpn/vodafone), weet niet onder welke simpel draait gezien ik zelf bij een andere virtuele provider zit die op KPN netwerk opereert.

Internet niet werkend in buitenland heeft wederom niet alles met simpel te maken, misschien is er gewoon geen ondersteuning voor 3G op jouw locatie in het algemeen, je kunt alles wel naar je eigen provider schuiven, maar in het buitenland zijn er nu eenmaal wat andere zaken om rekening mee te houden
Nee dit is een veel voorkomend probleem met simpel (netwerk tmobile) zoek maar op internet op en je ziet alleen maar negatieve reacties.
Anoniem: 382732
@dr8630 augustus 2016 08:48
Maar Simpel is een Light MVNO (zonder eigen netwerk). Dan zouden die problemen er ook bij hun MNO moeten zijn.

Het zou natuurlijk ook met het klantsegment waar zij zich op richten te maken kunnen hebben. Low-end, oude/brakke telefoons?
Light mvno ;-) een mvno heeft nooit een eigen netwerkt een mvne wel. En een mno heeft een eigen radio netwerk.
Een mvno is altijd een gerebrande simkaart schuiver van de mvne. Waar ze diensten kunnen inkopen.


Vaak zit het zo; een mno heeft een mvne (vaak niet bekent bij het publiek omdat ze geen eigen merken voeren) als klanten en de mvno's (simpel) nemen dan diensten af bij deze mvne. Omdat de een mvne een eigen HLR(home location register) heeft kan de dekking van een mvno verschillen met de dekking van de mno. Een HLR bepaalt of je op gprs,3G of 4G mag en wat je snelheid is. Ook bepaalt deze waneer je van VLR verandert (mast wisselt) als deze slecht staat in gesteld kan het zijn dat je een slechtere dekking hebt omdat bijv te lang op de masten blijft hangen.
Net zo als bij WiFi als deze blijft vasthouden aan je WiFi point als te terwijl je eigenlijk te verweg bent

Een mvno heeft vaak niets met bij bijv. kpn te maken. Maar voor de martketing klikt het wel fijn als je op het KPN zit;-)

[Reactie gewijzigd door xbeam op 30 augustus 2016 10:43]

Als een MVNO (zoals bijvoorbeeld Simyo) op het netwerk van KPN opereert is dit niet alleen marketing. Het netwerk van KPN is namelijk heel goed, dit betekent dus dat je met Simyo ongeveer hetzelfde bereik moet hebben aangezien je van dezelfde masten gebruik maakt. Dit is dus zeker niet alleen marketing technisch.
nee dat hoeft dus niet. :'( als de mvne dit anders instelt. het kan dus heel goed zijn dat jij met hollandsnieuwe gprs ontvangst hebt terwijl iemand met vodafone gewoon 3g heeft op de zelfde plek.
of als de mast vol zit dat je vodafone gebruikers voor gaan op hollandsnieuwe gebruikers.

[Reactie gewijzigd door xbeam op 30 augustus 2016 23:11]

Nou ik lees op zich heel veel klachten mbt Simpel en data gebruik in het buitenland wat ondanks de juiste APN instellingen gewoonweg niet werkt. Uiteraard op internet lees je vrijwel alleen maar klachten, mensen gaan niet snel iets positiefs plaatsen.

Ook als je op hun ''forum'' / reactie systeem kijkt is het gewoon waardeloos natuurlijk.. Zo lees ik momenteel een leuk voorbeeld van iemand die in Zeeland woont en zeer slecht bereik heeft, geeft ook zijn plaats aan.
Krijgt hij als reactie dat het allemaal door het water daar komt..
Reactie van de klant: er is hier geen water in de buurt.

Ook wat d-russo zegt over de wachttijden en etc lijkt te kloppen, ook schijnen ze fouten in het systeem te hebben waardoor mensen in de wacht gewoon eruit geknikkerd worden. Dit geven ze dan ook zelf toe op hun ''forum''.

Dan zaken dat ze regelmatig in het weekend gesloten zijn, tsja betaal je wellicht budget, maar alles wat je terug krijgt is dan ook budget. Leuk als je in het weekend weggaat, je sim niks doet en de klantenservice gesloten is.

Daarnaast heeft mijn vrouw een sim-only van Simpel, en haar hoor ik eigenlijk nooit klagen, het werkt gewoon zegt ze.. Totdat ze het buitenland in gaat dan werkt haar data niet maar goed dat is vrijwel algemeen bekend.. Mijn telefoon heeft gewoon 3G of 4G (KPN) , telefoon van mijn vrouw met simpel heeft niks (ja bereik maar het werkt niet).
Dat over het buitenland kunnen wij dus ook bevestigen, met mijn sim en apn instellingen werkt het als een trein op haar telefoon, met simpel en de bijbehorende APN instellingen werkt het niet. Ik ben ook niet iemand die snel de vinger naar een provider wijs (omdat het volgens mij 9 van de 10x aan de klant zijn/haar situatie ligt, maar bij mij heb ik het toch wel uitgesloten).

Wel zijn de prijzen schijnbaar fors gedaald (gelijk doorgegeven) want ze betaald bijna 20 euro per maand voor een x aantal minuten/sms(200 volgens mij) en 1gb data.. Nu krijg je voor minder geld veel meer daar...

Dan kan het wel een budget provider zijn, maar als je een paar keer problemen ervaart, die niet normaal opgelost kunnen worden, dan betalen mensen toch wel liever een paar euro meer om bij een grote bekende provider te zitten (kpn, vodafone, t-mobile).

Maar welke zaken in het buitenland zijn er dan om rekening mee te houden?
Ik tuf lekker op data, mijn vrouw niet.
Ik hoef niks aan mijn APN te doen, wordt lekker geregeld, bij mijn vrouw wel, maar dan uiteraard zonder succes.
Dat ligt niet aan de plek wel of geen 3g, dat ligt gewoon aan simpel, zo simpel is dat.

Wel makkelijk om alles naar de klant te schuiven, echter sprekend over simpel.. Tsja :)
Klopt, ze hebben hele scherpe prijzen en in nederland werkt het ook prima, maar moge duidelijk zijn dat ze gewoon een te kleine klantenservice hebben voor de hoeveelheid klachten. Maar ja daar hoeven ze niet in te investeren want als je eenmaal klant bent dan zit je 1 of 2 jaar vast.
Internet niet werkend in buitenland heeft wederom niet alles met simpel te maken, misschien is er gewoon geen ondersteuning voor 3G op jouw locatie in het algemeen, je kunt alles wel naar je eigen provider schuiven, maar in het buitenland zijn er nu eenmaal wat andere zaken om rekening mee te houden
Want Simpel bestaat nog maar net en de 3G techniek is zó nieuw... 8)7

Je kunt natuurlijk ook alles naar de klant schuiven ;)

[Reactie gewijzigd door Junketsu op 30 augustus 2016 08:10]

Internet in Het buitenland heeft alles met je provider (simpel te maken)

Waneer jij in het buitenland komt en je imsi (uniek nummer van simkaart gekoppeld Aan je provider) (zie het als Mac adress ) krijgt toegang tot een netwerk (dat bepaalt de HLR van simpel en deze bepaalt ook de snelheid m) dan word er een Camel (soort van vpn) naar Nederland opgezet waardoor al je internet en bel verkeer gewoon vanuit Nederland plaats vind. Extra buitenland bel kosten zijn dus eigenlijk onzin want die maak je niet. Alleen buitenlandse artime maar voordeel netwerken spreken vaak af dat ze deze niet factureren omdat ze vaak tegen elkaar weg gestreept kunnen worden en uitzoeken meer kost dan die paar euro facturen die ze heen weer schuiven. Want volgende maand zitten er weer iets Belgen op Nederlandse netwerken en de maand daarna weer anders om. ;-)

Daarom wil de EU roaming kosten eigenlijk verbieden

[Reactie gewijzigd door xbeam op 30 augustus 2016 10:08]

4g is voor veel mensen niet nodig
terwijl het echt klachten regent over het bereik of internet wat niet werkt
8)7
Je denkt zeker nog steeds dat 4G enkel is voor de hogere snelheid? Juist het bereik en de stabiliteit maakt 4G een must...
Heb met diverse providers nooit problemen gehad met 3g, zowel dekking als stabiliteit (ook met simpel in nederland gewoon prima) dus waarom zou men meer willen betalen voor 4G, ik denk dat heel veel mensen de hogere prijs het niet waard vinden.
Wellicht is die ervaring een tijdje geleden, toen er nog niet zoveel mensen op het 3G netwerk zaten en er actief gebruik van maakten, zoals nu. Het is voor mij in ieder geval wel de reden dat ik voor 4G kies: beter bereik en een betere stabiliteit. De pieksnelheid boeit mij ook niet zoveel. Het 3G-netwerk van T-Mobile, waar Simpel dus volledig van afhankelijk is, is voor mij persoonlijk niet voor niks een netwerk waar ik (zelfs met geld toe) niet naar zou overstappen. 4G is een ander verhaal, maar dan moet T-Mobile wel eens VoLTE gaan uitrollen...

Tegenwoordig is 4G bij veel sim-only's gewoon standaard inbegrepen, zonder een meerprijs. Bij Ben, Tele2, T-Mobile zelf, Telfort, Vodafone's Directsales om maar wat €10-€15/maand opties te noemen, zit het er gewoon bij in. En bewust: providers willen het 3G-netwerk graag ontlasten.
Waarom zou T-Mobile eerst VoLTE moeten uitrollen voordat het interessant wordt? Bijna geen enkele provider heeft VoLTE al uitgerold. T-Mobile heeft juist het beste 4G netwerk van Nederland, is daarbij goedkoop in vergelijking met KPN en Vodafone en heeft een hele goede klantenservice.

Het lijkt misschien alsof ik aandelen heb, dit is niet zo. Maar na Vodafone te hebben gehad ben ik bij T-Mobile een heel tevreden klant.
Daarom dus. T-mobile heeft het 'beste' 4g netwerk (kan ik ook nog wel wat over zeggen). Maar bellen gaat nog over 3g nu.
Dat klopt, maar dat is toch geen reden om T-Mobile niet te kiezen? Het 3G netwerk is inderdaad niet zo best, maar niet slechter dan dat van Vodafone (KPN 3G is wel goed). Maar als argumentatie gebruik je dat bellen slecht gaat omdat het T-Mobile 3G netwerk brak is als ik het goed begrijp. Maar alsnog, als je 3G verbinding slecht is dan switch ie over naar GPRS of EDGE en dat is overal te ontvangen.
Vorig jaar overgestapt van Simyo naar Simpel, omdat ik het gewoon zat was dat Simyo mijn Internet in het buitenland niet aan de praat kreeg. Terwijl mijn vrouw, via Simpel, wel direct Internet verbinding in het buitenland (Duitsland, Oostenrijk, Italië) had. Meerdere keren langdurig contact gehad met de Simyo klantenservice, zowel de client instellingen op mijn (Nexus 5) mobiel als de server instellingen aan hun kant opnieuw ingesteld. Maar verbinden ... ho maar. Vorig jaar dus overgestapt naar Simpel, en probleemloos Internet via m'n mobiel gehad in genoemde landen. En ook hier in Nederland heb ik geen klachten over Simpel.

Wat ik wel erg jammer vind is dat Simpel nog steeds geen 4G mogelijkheid biedt. Daar zou die investering op gericht moeten worden naar mijn mening.
Mijn ervaring met simpel was niet echt simpel te noemen. Eerst de nummerportering wat de soep in liep een toen de kosten. Wat een ruzie ik hen moeten maken omdat 085/087 nummers niet in de bundel zat en ik moest 30 cent per minuut voor betalen terwijl ik 2000 minuten bellen had. Ik had een uur gebeld en werd even getrakteerd op een fikse rekening en er stond niets over in de kostenspecificaties over deze nummers. Ook de klantenservice toen was drama. Ook was dit nummer vanuit simpel opgezegd omdat het bereik bij mij thuis met T-Mobile niet goed was omdat ik tussen twee masten klem zat.
Ik heb een paar jaar Simpel gehad maar ben sinds eind vorig jaar over naar Ziggo Mobiel.
Als Simpel werkte was het prima maar ik stoorde mij ontzettend aan de slechte bereikbaarheid van de klantenservice. Volgens mij moest alles per e-mail en waren ze telefonisch niet te bereiken.

Ook het hele webportal was zo traag als dikke str*nt door een trechter. Als ik even wilde kijken hoeveel ik nog van mijn bundel over had was ik zeker 5 minuten bezig. Ook het missen van een app (voor iOS) om te zien hoeveel MB of belminuten je nog over hebt was reden voor mij om over te stappen.

Ik ben zelfs 1 keer op vakantie onbereikbaar geweest omdat ik dat vergeten was te controleren voor vertrek...stom van mij natuurlijk....maar dit was niet on-the-fly aan te passen destijds.

Het is prima dat ze hun diensten voor nóg lagere prijzen willen aanbieden maar ze kunnen beter tijd en geld steken in de algehele ervaring voor hun klanten. Dus:
 • Een goede klantenservice die per telefoon, e-mail, chat én social media te bereiken is.
 • Een snelle en overzichtelijke webportal waarbij klanten een groot deel van hun gegevens kunnen aanpassen.
 • Een goede en snelle app voor Android, iOS en Windows phone waar men het huidige gebruik kan inzien en bepaalde dingen zoals belplafond snel kan wijzigen.
 • Betere dekking voor hun diensten.
Als ze aandacht besteden aan deze punten gaan ze een stuk groter worden. En wellicht die stomme commercials met die vingers de deur uit doen... :+
Zeker met je eens, maar ik denk dat het kiezen voor Simpel gewoon betekent dat je weinig service kan verwachten. Als je gaat voor goedkoop/budget is het logisch dat het bedrijf bespaart op service. Een beetje vergelijkbaar met het verschil tussen de AH (full service) en de Lydl (pallet op de grond en je zoekt het maar uit). Wie een app zoekt en een vlotte klantenservice wil kunnen bellen moet naar een grotere speler als KPN gaan, waar je inderdaad meer betaald, maar ook meer service krijgt dan bij een prijsvechter.


Overigens hier een kaart van de dekking van Simpel in NL:
https://www.simpel.nl/dekkingskaart-netwerk-simpel
Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het in de randstad en grotere steden prima werkt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee