HTC 10 en One M9 krijgen update naar Android Nougat binnen twee weken

HTC zegt dat zijn topmodellen uit 2016 en 2015 in Europa binnen twee weken een update naar Android Nougat krijgen. Waarschijnlijk gaat het om versie 7.0, die eerder al in de Verenigde Staten voor de HTC 10 uitkwam.

Graham Wheeler, de product en service director bij de Europese tak van HTC bevestigt de komst van de Nougat-update. Binnen twee weken moet de update beschikbaar komen voor toestellen die los zijn aangeschaft. HTC zegt ook met providers samen te werken om de update snel uit te brengen voor telefoons die providers hebben geleverd.

Zowel de HTC 10 als de HTC One M9 krijgen de update naar Android Nougat binnen twee weken. HTC zal ook de One A9 voorzien van een update naar het nieuwe besturingssysteem, maar wanneer die in Europa beschikbaar komt, is nog niet bekend. Andere modellen van HTC krijgen geen update. In de VS begon HTC in november vorig jaar al met het uitbrengen van Android 7.0 voor de HTC 10.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

18-01-2017 • 15:27

44 Linkedin

Reacties (44)

Wijzig sortering
Aangezien er wat vragen zijn over de tijdsduur tussen de update in de VS en de rest v/d wereld.
De wereldwijde update was reeds begonnen, maar is gepauzeerd. Android Planet berichtte hierover op 14 januari: https://www.androidplanet.nl/nieuws/htc-10-nougat/

Gedeeltelijk citaat ui het artikel:
Al sinds eind november is HTC bezig met een wereldwijde uitrol van Android 7.0 (Nougat) voor de HTC 10. De uitrol ging al vrij langzaam, maar nu heeft HTC het even helemaal stopgezet. Er zouden namelijk verschillende vervelende bugs optreden door de update. Dit stelt HTC op zijn Duitse Facebook-pagina. Het bedrijf biedt geen uitleg over om wat voor bugs het gaat, maar wel dat het niet lang meer kan duren tot alle problemen opgelost zijn.

[Reactie gewijzigd door JKP op 18 januari 2017 16:16]

Waarom zou een fabrikant eerst de update in de VS uitbrengen en vervolgens pas in de rest van de wereld?
Waarom zou een fabrikant eerst de update in de VS uitbrengen en vervolgens pas in de rest van de wereld?
De VS heeft de Developer Edition van deze telefoon, normaal krijgt die editie de eerste update. In feite is de VS als grote test gebruikt, aangezien daarna bleek dat er toch nog wel bugs en foutjes inzaten.

De versie die Europa krijgt is dan ook niet dezelfde als die in november in de VS werd uitgebracht (en intussen al OTA-updates kreeg). Volgens onder meer LLabtoofer is deze nieuwe versie veel stabieler.

[Reactie gewijzigd door purplizer op 18 januari 2017 15:54]

Marketing, hoofdbureus,....?
Wat dacht je van bugs ?

Wat ik er van begrijp is het vaak zo dat fabrikanten vaak gefaseerd updates uitrollen voornamelijk om te voorkomen dat een bug zorgt dat de hele wereld hun telefoons kunnen blijven gebruiken :)
Goed nieuws! Android 7 is een flinke verbetering t.o.v. 6. Ben blij dat ik met een custom ROM al een tijdje geniet van Nougat :)
Nu wil ik hem nog harder. :-) Hoe zit het met je batterij? Gaat deze nog net iets langer mee op nougat?
Ik let niet heel erg op de batterijduur, want ik laad mijn HTC 10 elke nacht op, maar heb wel het idee dat ik meer batterij over heb aan het eind van de dag dan met 6.
Ik vond het al raar dat ik nog geen update had gekregen, ondanks het bericht ergens in december dat deze beschikbaar zou moeten zijn. Kennelijk dus alleen VS destijds. Ben benieuwd wat het verschil is met Andoid 6, volgens mij niet veel?
Hier staat een uitleg over wat in Android 7 allemaal zit:
https://www.android.com/versions/nougat-7-0/
Waarom doen smartphone fabrikanten toch altijd zo geheimzinnig over software updates en dan met name over wanneer ze welke Android versie gaan uitrollen? Waarom moet dat tot het laatst geheim blijven?
Omdat als ze iets roepen wat ze niet nakomen ook / een nog kwader daglicht oplevert.
Heeft HTC in het verleden ook weleens gedaan (net zoals andere fabrikanten) :)
Anoniem: 615716
3 februari 2017 10:15
Vandaag mijn HTC M9 geupdate naar Android Nougat. Helaas nu kan ik mijn HTC niet meer aanmelden. Blijft in een loop bij het opstarten. Wil constant een fout bericht versturen. Nu melding com.andriod is gestopt. Wat nu. Provider T-Mobile gebeld en advies gekregen batterij leeg te laten lopen. Duurt wel een paar dagen. Ik moet zolang maar een andere toestel gebruiken. Iemand met een oplossing.
Ik wil mijn HTC m8 vervangen, en deze update maakt de 10 wel een goede kandidaat, in combinatie met gedaalde prijs, 3,5 mm jack en goede d/a convertor.

Maar blijf nog stiekem hopen op een HTC 11 met HTC 10 design minus camerabult M8 stereo speakers, 3500+ mAH accu en amoledscherm voor een zacht prijsje...
Ik heb zojuist mijn One M8 vervangen door een Samsung, puur door de slechte update-ervaring bij HTC. De laatste update die ik had gekregen was naar Marshmallow en Security Patch datum is sindsdien blijven steken op December 2015. Dat zijn in totaal nog geen twee jaar aan updates.

De Galaxy S5 van dezelfde generatie (voorjaar 2014) heeft wel gewoon nog de laatste security patch gekregen en zelfs de S4 (2013) heeft nog een security patch gekregen september 2014.

Spijtig, want ik heb al zes jaar HTC's gebruikt. Maar ik vind software updates (in ieder geval security patches) belangrijk om de levensduur van een toestel te verlengen.
Vreemd mijn HTC One M8 die nu bij mijn moeder trouwe dienst doet (Nadat ik zeer tevreden een HTC One M10 heb genomen) kreeg in december nog een update.
Dit kan ik me voornamelijk herinneringen omdat mijn moeder dacht dat ze hem gesloopt had toen hij herstarte om de update te doen. :z

Dus voor zover ik weet krijgt de M8 gewoon nog updates.

Kan niet wachten tot ik 7 op mijn HTC One M10 kan verwelkomen.
Bij mij staat de Security Patch al een hele tijd op December 2015 (kwam met Marshmallow update in januari 2016).

Ik heb wel regelmatig dat de SIM code opnieuw moet worden ingevuld, of dat de interface opnieuw inlaadt, maar zeker geen updates in al die tijd.

Edit: nog even handmatig gezocht en er zijn echt geen nieuwe updates beschikbaar. Kan online ook niets vinden over updates na begin 2016. Er was eerst een Marshmallow update die ook wat bugs introduceerde en kort daarna een update om dat te fixen. Sindsdien niets meer.

[Reactie gewijzigd door bilgy_no1 op 19 januari 2017 00:13]

Kun je je statement ook onderbouwen?
Ik heb al allerlei smartphones gebruikt maar HTC overtreft toch de andere qua bouwkwaliteit.
Mwa, ik denk niet dat deze beter is dan die van andere smartphones. Ik heb zelf jaren met een M7 gelopen, heb nu een ZTE Axon 7 en een Samsung galaxy a5. IMO ontloopt het elkaar allemaal niet zoveel. De M7 had erg veel problemen met kieren e.d. en schermen die los/scheef erin lagen (zelf overigens weinig last van beide).
Dat kan hij niet! Alleen al op bouwkwaliteit wint de 10 zonder problemen, is een van de sterkste telefoons op de markt. Doet me denken aan de One X daar kon je ook een spijker mee in een plank slaan (letterlijk).
Eens over de X en ook mijn M8(inmiddels 2,5 jaar trouwe dienst) is wel eens al fietsend op asfalt gedonderd, alleen wat lichte deukjes in de behuizing. Veel andere telefoons hadden zelfs met hoesje(waar ik niet aan doe) een barst in het scherm gehad. Dus ik hoop dat HTC nog een heel lang leven beschoren is, want ik wil niet anders... Een telefoon moet een val gewoon aankunnen anders is het niet geschikt als mobiel apparaat.

[Reactie gewijzigd door MN-Power op 18 januari 2017 17:16]

Wat bouwkwaliteit betreft:
Mijn vrouw heeft haar HTC 10 uit een achtbaan laten vallen, toen bleef hij niet heel. Behuizing wat verbogen, glas en LCD gebroken, maar functioneerde nog wel.
Een spijker in de muur slaan zou ik toch niet proberen ;)
Ik vind de robuustheid van de 10 niet opwegen tegen die van mijn oude desire HD. Die heb ik zonder hoes gebruikt en heeft regelmatig op allerlei vloermaterialen gelegen, ook op zeer ruw asfalt. Afgezien van een beetje lakschade is er niets mee gebeurd. De latere modellen van HTC zijn wat dat betreft een stuk minder robuust, wellicht nog steeds beter dan de concurrentie, maar die desire HD was echt een tank in mijn ogen.
Goed, een M8s is weliswaar een ander toestel, maar toch rete blij mee! O+
Daarvoor een HTC One SV en een HTC Legend gehad. Daarna geprobeerd naar een Samsung (plastic fantastic) Galaxy S5 over te stappen, maar gillend naar de winkel terug gegaan!!
Plastic fantastic hahaha. Hou zelf van de galaxy's en vind dat dus niet zo erg, maar het klopt wel 👍
Waardeloze telefoons die amper zijn verkocht. Zowel de M9 als de M10 zijn een grote flop. HTC moet zich maar eens zorgen gaan maken. De S7 van Samsung is op alle fronten beter en nog goedkoper ook!
Ik heb zelf een One X en een M8 gehad. Heb dit jaar de M10 met de S7 vergeleken en ze zijn erg aan elkaar gewaagd. Elk hebben ze hun voordelen (M10 beter geluid, S7 betere foto's, etc).
Uiteindelijk heb ik voor de S7 edge gekozen maar beiden zijn gewoon goede toestellen in mijn ogen.
[...]
Ik heb zelf een One X en een M8 gehad. Heb dit jaar de M10 met de S7 vergeleken en ze zijn erg aan elkaar gewaagd. Elk hebben ze hun voordelen (M10 beter geluid, S7 betere foto's, etc).
Uiteindelijk heb ik voor de S7 edge gekozen maar beiden zijn gewoon goede toestellen in mijn ogen.
Je noemt precies de redenen waarom HTC kopje onder gaat. Zelfs trouwe HTC fans stappen (bij een gelijkwaardig toestel) over naar de concurrent. Gewoon goed is niet meer goed genoeg. HTC loopt al jaren achter met zijn camera's en verder hebben ze nog maar weinig USP's over als stereo speakers ook al wegvallen. Wat maakt HTC dan nog uniek... zijn software?
Ik ben helemaal geen fan van een bepaald merk. Maar ik begrijp je punt, het is moeilijk om nog op een positieve manier anders te zijn.
De HTC Ultra U is hun nieuwe vlaggenschip, er komt geen HTC 11. Ik wens ze daar heel veel succes mee; ze zullen het nodig hebben.
Fout.

Er is uitgekomen (kan bron even niet meer vinden maar zag het via pocketnow) dat de HTC U Ultra NIET een vlaggenschip is.
Sowieso schijntde HTC U dat niet te zijn en komen ze met hun echte vlaggenschip later in februari tijdens het wmc
HTC U Ultra (Ocean Note) - not 2017 flagship
HTC Ocean Master - cancelled
HTC Ocean - presumably 2017 flagship

https://twitter.com/LlabTooFeR/status/820246620830912512
dat :) dank voor de bron
Zelfs dan, als de 3.5mm jack verdwijnt houd het voor mij op. Ik heb zelf de m9 nog, mijn vrouw de 10 (welke opzich prima is hoor.. enorm sterk!!). Maar de U serie voorspelt weinig goeds als er uberhaubt nog een ander model word aangekondigd wat mij erg raar lijkt aangezien ze minder en minder verschillende toestellen willen releasen ...
klopt ze hebben gezegd dat er ongeveer 12 modellen gaan uitkomen dit jaar.

Maar wen maar aan het verdwijnen van de 3,5mm want hoezeer ik er , net als jou, tegen ben gaat het wel gebeuren.

Ik heb ook de m9 en 10 en we hebben thuis 3 m7's liggen nog maar ik wacht eerst de wmc even af
Mee eens!! ik ga voor een ZTE of een OnePlus4 (of is het toch de 5? haha). HTC heb ik nu 6 generaties lang gehad, maar met de aangekondigde telefoon stap ik op !
De HTC10 is anders een fantastisch toestel, heb hem net 2 weken en bevalt super!
Zeker gezien de prijs een aanrader!
Mijn vrouw heeft hem en qua gebruik is hij in alles missschien 1/5e sneller, spelen veel dezelfde spelletjes ed en daar merk je weinig verschil tussen mijn M9 en de 10! Daarvoor zou ik dus persoonlijk niet overstappen naar een 10. Daarbij komt dat de vingerprint reader enorm ongelukkig geplaatst is.. die tjizenen hebbem hem 9/10 mooi op de achterkant zitten waar je je wijsvinger plaatst..ideaal!
Maakt het daarom een andere telefoon waardeloos? 8)7 Het is namelijk niet zo dat een andere telefoon plots niet meer werkt zoals voorheen... Dit heeft met update beleid te maken en niets met waardebepaling. Opnieuw...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee