HTC hervat verstrekking Android 7.0 in Europa

HTC heeft de verstrekking van Android 7.0 voor zijn toptoestel HTC 10 hervat. Europese gebruikers krijgen de mogelijkheid om de nieuwe software te installeren, al wordt dit voor Nederlanders vooralsnog afgeraden: de software zou nog worden getest.

Een medewerker van de Europese tak van HTC maakte het nieuws bekend op Twitter. Wie de software wil installeren moet dat handmatig doen, en er rekening mee houden dat alle bestanden op de smartphone worden gewist. HTC noemt het daarom ook een 'vroege versie', die voornamelijk bedoeld is voor 'experts'. Waarschijnlijk zal later nog een versie volgen die over-the-air bij gebruikers van de HTC 10 binnenkomt en niet leidt tot het verliezen van gegevens.

Opvallend genoeg wordt het Nederlanders afgeraden om de software te installeren. Alhoewel het om een Europese release van de software gaat, is HTC in Nederland nog bezig met het testen van de software, waarschijnlijk in samenwerking met providers. Wanneer dat proces afgerond moet zijn is niet duidelijk.

HTC beloofde vorige maand al Android-versie 7.0 binnen twee weken naar de HTC 10 en One M9 te brengen. Dat lijkt dus niet helemaal te zijn gelukt: voor de One M9 is de vrijgave nog niet hervat. De software kwam vorig jaar al uit in de Verenigde Staten. Overigens zijn de meeste grote smartphonefabrikanten nog maar mondjesmaat bezig om Android 7.0, met de naam Nougat, uit te rollen.

Door RoD

Admin Mobile

05-02-2017 • 12:48

112 Linkedin

Reacties (112)

112
108
55
5
0
25
Wijzig sortering
Afgelopen donderdag kreeg ik Nougat OTA uitgerold naar mijn M9. De upgrade zelf liep vlot, maar sindsdien is hij praktisch onbruikbaar omdat elke 1-2 seconden een foutmelding verschijnt dat com.android.phone is gestopt.

Dit komt helaas bij meer mensen voor: zie forum topic HTC One M9 - Android 7.0 Nougat

My two cents: als je de update nog niet hebt geïnstalleerd, lijkt het verstandig om nog wat langer de kat uit de boom te kijken.
Mijn schoonvader heeft afgelopen week ook deze update gehad op zijn htc M9 en geïnstalleerd. (zijn provider is trouwens Vodafone)

En hij kreeg inderdaad dezelfde melding als die jij kreeg de "com.android.phone is gestopt" melding.

Ik heb toen een hard reset uitgevoerd en sindsdien is er niets meer aan de hand. We zijn nu 3 dagen verder sinds ik de reset heb uitgevoerd maar de melding blijft weg en voor de rest werkt het toestel naar behoren.

(nadat de update geïnstalleerd was heeft hij overigens wel alle instellingen, bestanden etc. behouden. Er is dus niets gewist na de update klaar was met installeren)
Ja, fijn is dat. Een backup had ik niet, en ik mag verwachten dat als ik de melding krijg dat er een systeemupdate beschikbaar is dat deze is getest en naar behoren werkt. Dus ik de update uitgevoerd en hierna kreeg ook ik met deze foutmelding te maken waarna ik een factory reset moest uitvoeren en nu dus al mijn bestanden kwijt ben. Verder ook vantevoren alles geprobeerd maar helaas.
Als je telefoon het nog gewoon deed kon je toch al je bestanden via MTP back-uppen naar een PC? Ik zie het probleem niet, jij hebt zelf al je bestanden weggegooid.
Daar gaat het niet om, ik kan achteraf ook nog bestanden terughalen met een programmaatje als ik dat wil, maar dat ze de update uitrollen terwijl het nog niet naar behoren werkt zonder een waarschuwing te geven is waar het mij het meeste om gaat.
de update is gewoon goed te gebruiken. na instalatie van de update even factory reset doen en loopt super
Wat meestal ook wel helpt, is de rechten voor telefoon aanpassen. Die zijn met de update wellicht nog niet ingesteld.

Instellingen - Apps - Telefoon - Machtigingen - Vervolgens bijna alles inschakelen, behalve opslag/locatie.

Ik had dat probleem ooit met een cyanogenmod ofzo op een SIII.
Een hardreset verhelpt dit probleem.
Heb excact het zelfde probleem met mijn telefoon.
Maar wat mij nu opvalt is dat de accuduur drastisch naar beneden gaat als het beeldscherm uit staat.
En qua apps zit ik nu op de helft van wat hij voor de update had.
Voor de compleet hier een aanvulling, hopelijk helpt dit voor de mensen die nog problemen hebben.

De posts van freggel2 en jowan073 gaven me een duidelijker beeld van wat ik kon verwachten na de factory reset. (Thanks, guys!) _/-\o_

Het stappenplan van HTC gevolgd (klopte redelijk) en na de reset had ik een 'verse' M9 met Nougat. Favo apps waren snel opnieuw geïnstalleerd vanuit het Mijn Apps-overzicht in de Play Store. Handmatige backup & restore gedaan via MTP. Dat duurde wel vrij lang, dus binnenkort op zoek naar een automagische methode. ;) )
Meteen issue tegengekomen: snel teruglopend batterijniveau (ook gemeld door smakkrak. Oorzaak bleek bij de app "HTC One Galerij", een clouddienst die in 2016 was gestopt. Snel verwijderd.

Al met al ben ik na het ongewilde avontuur toch blij met de upgrade naar Nougat. De update zelf had zeker beter gekund, maar inmiddels ben ik voorzichtig positief over de nieuwe versie en optimisch over het uithoudingsvermogen van de batterij.

-- edit --

Bericht ingekort en lange uitleg verplaatst naar forum topic.

[Reactie gewijzigd door OBKKD_NL op 9 februari 2017 00:14]

Indien je Vodafone hebt zou ik de update voorlopig nog even afraden. Na de update kan je last krijgen van Google authenticatie foutmeldingen, IMEI nummer verdwijnt, SMS-en werkt niet meer en ik kan zelf geen apps meer kopen/installeren of in-game aankopen doen.
Er staat "We do not yet recommend this software for users in The Netherlands."

Maar toch doen he... |:(

Dus niet alleen voor Vodafone, maar ook voor alle andere providers: in Nederland moet je nog even wachten.

[Reactie gewijzigd door bilgy_no1 op 5 februari 2017 16:11]

Ik heb hem gewoon OTA gekregen.
En je hebt een Nederland toestel (speciaal voor de Nederlandse markt), ik verwacht namelijk dat grijze import waar een aantal Nederlandse webshops gebruikt van maakt mogelijk gewoon de internationale versie OTA krijgen zodra deze uitgekomen is, terwijl modellen met een speciaal voor Nederland productcode deze mogelijk nog niet te zien krijgen.
Ik heb een Nederlandse M9 (Uit de KPN Winkel).

Na 2 dagen begon ik problemen op te merken. Onder andere de playstore werkte niet en rare launcher problemen. Heb een factory reset gedaan en nu draait ie als een zonnetje. Lijkt er op dat hij problemen heeft met upgrades.
Ik had de update al een week geleden geïnstalleerd, toen waren deze problemen jammer genoeg nog niet bekend :(
Hoe is dat in godsnaam mogelijk? Als ik een door een klein groepje fans in elkaar gedraaide custom 7.1 ROM installeer op een toestel dat van de fabrikant net versie 6 heeft werkt dat retestabiel. Én met alle functies die niet door stomme DRM hardhandig door fabrikanten de nek om wordt gedraaid...

Hoe kan het zijn dat een bedrijf met toegang tot alle nodige drivers, OS sources, documentatie, hardware en professioneel ontwikkelteam toch zo'n slechte test versie uit brengt?
Ja want bij custom roms staan er nooit problemen in de topics waar ze worden aangeboden :+
Ja, maar ook goede support.... Liever een probleem met een rom op XDA, dan een probleem met een update van <willekeurige fabrikant > :+
Waarom niet? Kennelijk gebeurt t enkel in hele specifieke situaties. Alpha/beta software kan altijd op bepaalde punten problemen hebben. Het is pas verbazingwekkend als ze een stable uitbrengen die dit soort problemen geeft.
Hoe is dat in godsnaam mogelijk? Als ik een door een klein groepje fans in elkaar gedraaide custom 7.1 ROM installeer op een toestel dat van de fabrikant net versie 6 heeft werkt dat retestabiel. Én met alle functies die niet door stomme DRM hardhandig door fabrikanten de nek om wordt gedraaid...

Hoe kan het zijn dat een bedrijf met toegang tot alle nodige drivers, OS sources, documentatie, hardware en professioneel ontwikkelteam toch zo'n slechte test versie uit brengt?
Omdat dat kleine groepje fans zich niet druk hoeven te maken om de gevolgen, als je 112 niet kan bereiken, of de wereldwijde impact als blijkt dat je email open en bloot ligt vanwege een bug op een ander niveau.

Daarom staat er zo vrolijk 'onder' de diclaimer van die groepjes "uw garantie is nu voorbij" - "als het fout gaat, eigen schuld, kom niet bij ons, je doet het zelf verkeerd"
Imei verdwijnt? Komt die wel terug als je 6.0.1 hersteld?

Anders is je efs partitie waarschijnlijk beschadigd.

Mocht je root toegang hebben, maak een backup van de efs partitie
HTC beloofde vorige maand al Android-versie 7.0 binnen twee weken naar de HTC 10 en One M9 te brengen. Dat lijkt dus niet helemaal te zijn gelukt: voor de One M9 is de uitrol nog niet hervat.
Informatie lijkt niet helemaal juist te zijn. Afgelopen week mijn HTC One M9 geüpdated. Ik sluit me wel aan bij het advies om even te wachten ermee (doe ik normaliter altijd). Mijn toestel startte in eerste instantie niet op. Lichte paniek, want ik zat niet te wachten op een bricked toestel. Geforceerd afsluiten en opnieuw aanzetten was gelukkig voldoende.
Op mijn M9 ook de Android 7 update OTA binnen gehad. Nog geen enkel probleem gehad. Hij is tot nu toe zelfs stabieler dan de vorige versie.
Mijn vrouw kreeg vrijdag de update ook op de M9 (stock) binnen, maar dat pakte anders uit: na de update werd de simkaart niet meer herkend (simlock-scherm kon ook niet meer gesubmit worden), en de telefoon gaf iedere 1.5 seconde een melding over een gecrasht com.android.phone proces.

Bleek niet te fixen (vooralsnog), dus uiteindelijk via adb een back-up getrokken en een factory-reset uitgevoerd. Nu draait hij goed.
Zag op GoT een vergelijkbare situatie.
Voor dergelijke OS upgrades zorg ik er altijd voor dat ik bepaalde zaken backup. Dit kan nu eenmaal gebeuren. Ook voer ik na elke grote upgrade een hard reset uit om juist dit soort softwareconflicten te voorkomen.

Natuurlijk proberen de softwaremakers om een upgrade zonder reset goed te laten verlopen maar je kunt nu eenmaal niet garanderen dat dit in elke situatie goed gaat. Het enige dat je daarbij zou kunnen opmerken is dat ze iets beter voor dit soort problemen mogen waarschuwen door je bijvoorbeeld te dwingen om eerst een backup te maken of om in ieder geval een backup bewust af te moeten wijzen voor je verder gaat.
Klopt, doe ik zelf ook. Is ook een van de redenen dat ik standaard root-access heb. Vrouwlief wilde stock blijven ("standaard support moet toch voldoende zijn?")...

Gok dat ik binnenkort meerdere device mag rooten ;-)
EXACT hetzelfde gehad! Erg irritant..
Ik kon niet meer op de Play Store. The usual tricks werkten niet (cache, updates wissen etc).
Factory reset gedaan en nu loopt hij wel vlotjes.
Hmm, dat heb ik ook. Kan ook de playstore niet gebruiken. Ik heb helaas geen zin om factory reset te doen.

Edit: Factory reset heeft geholpen!

[Reactie gewijzigd door Gertjuhjan op 6 februari 2017 06:50]

Ik heb de ota update op de m9 ook gehad. Heb 1 probleem ontdekt, als de telefoon op stil staat is echt alles stil. Dus geen muziek meer afspelen niets, heel irritant. Voor de update kon dit wel, en was alleen het geluid van oproepen en berichten geblokkeerd.

Ik heb BTW ook Vodafone, buiten bovenstaand nothing on the hand. Geen hard reset niks, gewoon werken.

[Reactie gewijzigd door Poulusma op 5 februari 2017 22:10]

Heb je vodafone als provider of een vodafone branded telefoon?

Dus als fw nummer een *.*.161.* of *.*.401.*

161= Vodafone branded
401 = World Wide Edition

Ben wel benieuwd of vodafone zelf de update al heeft vrijgegeven.
Of dat je de WWE versie hebt ontvangen.
Vodafone provider, gewoon een los toestel :)
Build nr *.*.401.*
Hier deze week ook aangeboden gekregen in de HTC M9 (1,27 gb). Maar gezien veel mensen er toch problemen mee ondervinden laat ik hem maar mooi nog even staan. Wel vervelend (jammer) dat ik die melding niet uit mijn notificaties weg kan krijgen. Hij blijft melden dat er een systeemupdate beschikbaar is (kan die weg?)
Wat een geouwehoer met het updaten van Androidtoestellen zeg. Heb altijd een iphone gehad en nu de Galaxy S7, en ben daar grotendeels heel blij mee, maar ze kunnen met zijn allen toch echt wel wat leren van Apple qua updaten hoor. Wat een oerwoud.

Dan moet je wachten tot je land aan de beurt is, dan moet je wachten of Vodafone of T mobile al wel zover is.
Ik hoef volgens mij nog net niet te wachten tot mijn straat aan de beurt is.

Wel mooi dat HTC het al uitrolt in Europa! Volgens mij is Samsung weer eens de allerlaatste?
Wel mooi dat HTC het al uitrolt in Europa! Volgens mij is Samsung weer eens de allerlaatste?
Nee, Samsung is zelfs eerder dan HTC ;). nieuws: Samsung begint met aanbieden Android 7.0-update voor Galaxy S7 en S7 ...

De OnePlus 3 én 3T hebben ook al Nougat sinds eind december. Je kan wel stellen dat juist HTC één van de laatste is.
Hmm, vreemd dan? Heb tot op de dag van vandaag nog geen update, volgens mij nog niemand officieel in Nederland en andere Europese landen.. dus hoezo zijn ze eerder?? Merk er niks van
Voor je Samsung Galaxy S7 bedoel je? Dat staat in het artikel:
Samsung is begonnen met het aanbieden van de Android 7.0-update voor de Galaxy S7 en S7 edge. Gebruikers van de bèta kunnen de definitieve versie over-the-air binnenkrijgen, reguliere gebruikers volgen later.
Leuk op papier maar de praktijk is anders. De daadwerkelijke uitrol gaat onwijs langzaam. Samsung komt een half jaar na de release van 7.0 pas met de update terwijl 7.1.1 alweer even uit is.
Klopt, één van de redenen waarom ik na mijn S3, nooit meer voor een Samsung ga.
Feit is wel dat de custom rom community bij Samsung vrij groot is en bij Sony vrijwel afwezig. Anders had ik wel een Sony gekocht. Zie de X Compact. XDA forums nagenoeg leeg en bij Samsung bomvol. Ja dat kan ook allerlei klachten regenen dat klopt maar ik kijk puur even naar de development subforums.

Zelfs mijn Samsung S8500 die toch al vrij oud is op papier heeft een tweede leven met Android erop ipv Bada 2.0.
Dat is raar. De Exynos chips van Samsung bieden niet eens ondersteuning voor custom ROMs. Alleen de Snapdragons doen dat, en die variant wordt alleen in Amerika verkocht als ik het goed heb. De community zit niet alleen op het forum van de fabrikant zelf. Hier op Tweakers zijn er ook meerdere Sony fora en topics. Bovendien bepaalt de grootte van de community niet of een fabrikant goed is of niet.
Exynos chips geen ondersteuning voor custom rom? Really? :+ Misschien moet je toch eens gaan kijken op XDA voordat je zoiets beweert. De Snapdragon modellen in de USA zijn gemankeerd omdat de grote providers daar niet toestaan dat de bootloader unlocked mag worden. Bij de internationale S7 met Exynos, bijboorbeeld, kan/mag dat wél. Er is ook gewoon een werkende TWRP beschikbaar (custom recovery) en tevens een behoorlijk lijstje aan custom ROMs. Het komt qua aantallen allemaal niet in de buurt van bijvoorbeeld de populairdere HTC modellen, maar het kan dus wel degelijk.

[Reactie gewijzigd door Wyckse_witte op 6 februari 2017 12:52]

https://www.xda-developer...ined-a-story-of-betrayal/

https://forum.xda-develop...ynos-custom-roms-t3043652

Lees maar eens een paar van die comments. De ondersteuning voor custom ROMs is echt om te janken, voor Samsung devices.
Ik ben absoluut geen Samsung-fan, heb zelf al jaren HTC flagship-devices en daar zijn massa's uitstekende custom ROM's voor te krijgen (M7, M8, 10) Ik zeg niet dat het aanbod net zo uitgebreid is als bij andere merken maar jij beweert dat het niet KAN bij Exynos en dat is gewoon niet waar.

https://forum.xda-developers.com/galaxy-s7/development

[Reactie gewijzigd door Wyckse_witte op 6 februari 2017 13:00]

Verkeerd verwoord :p. Het kan wel, maar de ontwikkelingen op dat gebied zijn ontzettend traag. Bovendien heb jij het nu over HTC. HTC maakt geen gebruik van Exynos chips.
Ik heb even gekeken en sinds de s1 zijn er voor elke S versie talloze custom roms. Voor de s1 zelfs experimenteel naar Android 5 terwijl hij met Android 2 geleverd is.

Dus als je een apparaat lang in leven wilt houden zou ik Samsung zeggen. Niet piepen over wat bugs, het kan. Even los vd bootloader verhalen welke voornamelijk op provider toestellen zitten.
Zie ook deze reactie van mij: AnonymousWP in 'nieuws: HTC hervat verstrekking Android 7.0 in Europa'

Bovendien is de ontwikkeling met custom ROMs voor Samsungs tergend traag.
Kan best, maar ik weiger HTC te kopen met hun ondermaatse hardware afwerking. De M8 die te heet werd kan gewoon niet. Ik weet niet hoe het nu is met de HTC 10 maar de midrange desire toestellen (530 en 620) vond ik gewoon niet netjes afgewerkt. Missen een gevoel van luxe wat Samsung wel heeft in dat prijssegment.
Ik zelf heb nog nooit een HTC gehad, en ik peins er niet over om een HTC, noch een Samsung toestel te kopen. Voorlopig worden het OnePlus toestellen, aangezien dat alles biedt wat ik wil.
 • Strakke prijs
 • Goeie performance en goeie specs
 • Goede en lange software support
 • De vrijheid van custom ROMs
 • Community
 • Zeer degelijke bouw
Eigenlijk alles dus wat een high end smartphone nodig heeft, maar dan voor een strakke prijs. Het enige minpuntje is dat de camera in weinig licht niet zo goed is als bij Samsungs, maar de camera van de OnePlus 3T is ook prima voor weinig licht.

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 6 februari 2017 22:54]

Behalve de reparability en customer service. Het is niet voor niks dat grote retailers de OnePlus apparaten niet verkopen. Ze kunnen dat wel doen, anders zou WileyFox hier ook niet te koop zijn. Maar het gebeurt niet. Zodra er fatsoenlijke NL levering mogelijk is dan ga ik ernaar kijken.
En geen 5,5 inch (veel te groot).
Nee, de customer service is meer dan prima. De customer service is in de afgelopen 2 jaar érg verbeterd, en dat zeg ik niet omdat ik een OnePlus fan ben, maar omdat dat ook echt daadwerkelijk zo is. Repairability is ook prima (enige reden is dat je hem een anderhalve week kwijt bent maximaal, voor reparatie, maar dat is volgens mij met andere merken ook zo). De reden dat OnePlus geen retailers heeft, is dat ze dan de kosten laag kunnen houden. Dit komt omdat er nu maar 1 verkooppunt is (voor Europa dan. Buiten Europa kan je wel via een paar retailers de telefoon kopen, maar daar is hij duurder omdat zij er natuurlijk ook winst op moeten maken).

Er is ook fatsoenlijke levering. Kijk hier maar eens: https://www.oneplusstock....eplus-3t-gunmetal-64gb-eu

Dat over de grootte, zie je heel vaak terug, maar keer op keer zie ik mensen die van 5" af komen, en al helemaal gewend zijn aan hun 5.5" OnePlus-toestel. Dit schijnt volgens hun erg snel te wennen (sneller dan gedacht).

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 6 februari 2017 23:12]

Ik wil zelfs niet eens 5 inch. 4.7 max, liefst nog kleiner.
Het blijft jammer dat de directe android concurrentie het aflegt tegen Samsung.

Ik had graag een pixel maar de S7 is hardwarematig simpelweg een completer product.
Wat een geouwehoer over een OS.
Apple heeft het maar makkelijk met de door hen ontworpen systemen. Android is nu eenmaal een versnipperd systeem.

En ja ze kunnen een voorbeeld nemen aan iOS en Windows Phone.

En nee, HTC is de laatste van de " grote" jongens die Android 7 uitrolt voor hun topmodel.
En dan komen ze met een beta. Niet eens een firmware die goed werkt. De teloorgang van HTC is al een paar jaar bezig.
Android is nu eenmaal een versnipperd systeem.
Windows ook, maar ik hoef niet te wachten op HP of Dell voordat ik een nieuwe Windows update kan installeren. De schuld voor deze ellende ligt gewoon 100% bij Google.
Het lijkt mij dat het probleem niet in Android zelf zit, maar in alle wijzigingen die de telefoonfabrikanten toepassen om er hun eigen versie van Android van te maken. Windows heeft dat probleem niet.
Waarom staat Google dan toe dat ze die wijzigingen maken?
Zodat fabrikanten zich van elkaar kunnen onderscheiden.
Mijn Sony Z2 heeft speciale camera-software en ruisreductie voor ondersteunde koptelefoons en audioprocessing-software, die je niet zal vinden in een stock of custom rom die niet gebaseerd zijn op de Sony roms.
Maar dat rechtvaardigt toch nog steeds niet zulke grote verschillen op het niveau van een besturingssysteem. Laat staan het achterblijven van updates.
Natuurlijk, maar we hadden het er in deze thread over dat je daar Google niet de schuld van moet geven maar de telefoonfabrikanten.
Als ze dat niet gedaan hadden, dan waren HTC, Samsung, Sony en Motorola gewoon doorgegaan met het ontwikkelen van hun eigen OS. Nu krijgen ze een OS in de schoot geworpen waar ze hun eigen sausje overheen konden gieten. Lage kosten, toch een "eigen" OS. En de manier om onder de druk van Nokia uit te komen en Nokia in te halen.En in die tijd deed dat er nog toe.

Overigens, je kunt wel stellen dat het gewerkt heeft. Google is verreweg de grootste mobiele OS leverancier.
Je ouwehoert zelf een beetje 8)7 , Apple produceert zelf zijn hard- en software.
En ondersteunen maar een x aantal toestellen. Van oudere toestellen vervalt de ondersteuning.

Dat oerwoud waar jij het over hebt word gecreëerd dat de telefoon fabrikanten, deze blijven maar modellen uitbrengen met een keur aan specs. Deze kunnen onmogelijk allemaal even vlot ondersteund worden. Als er al geüpdate word. Ze willen zoveel mogelijk telefoons verkopen, daarentegen stimuleert de consument dit gedrag. Want de toestellen worden wel gretig afgenomen.

Het is dat ik deze M9 heel interessant kon kopen via een vriendin. Het liefst zou ik een Nexus of een Pixel kopen. Maar dat zat er even niet in. Eerlijk gezegd mag je ook alleen deze toestellen met Apples vergelijken. Want door Google uitgebracht en ondersteund. Samsung is ten alle tijden afhankelijk van wat Google met Android doet. Dus een S7 met iPhone 7 vergelijken is als Apples en peren vergelijken ;)
Lekker boeiend de gemiddelde comsument heeft niks met dat oerwoud te maken en dat is toch echt de doelgroep van smartphone fabrikanten. De consument houdt zich daar helemaal niet mee bezig, tot ze een melding krijgen van het OS dat er een update is.

Ik draai overigens al een week of 2 de officiele Android 7.0 op mijn S7 en daarvoor al een maand de beta. Dus als je je er in verdiept doe het dan goed :Y)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 5 februari 2017 13:48]

Hoe heb je dat gedaan? door het erop te zetten of officieel via de updater in instellingen?
Nou trek jou maand eraf en ze zijn nog steeds 4 maanden te laat.
Denk dat jij heel veel consumenten dan onderschat. Jij stelt maar even wat en doet alsof het een feit is.

En waarom zou ik me erin moeten verdiepen en flashen en blablabla.. ik wil gewoon een officiele update en het liefst zo snel mogelijk (zoals Google dat ook graag wil).

Nogmaals, ben tevreden met mijn Galaxy S7 hoor, maar het lijkt wel alsof je van sommige mensen geen kritiek mag hebben op het updatebeleid?

[Reactie gewijzigd door Daejji op 5 februari 2017 17:15]

Ik koos er voor en dan nog mag ik er kritiek op hebben.. het is niet het einde van de wereld, maar nog steeds mag ik er kritiek op hebben als consument.

Ik heb om diverse redenen gelozen voor de Galaxy S7, dus jij hoeft me niet te vertellen dat ik achteraf geen kritiek mag hebben op het updatebeleid, wat een onzin.

Nogmaals, zonder iets speciaals ervoor te doen heeft niemand in Nederland Nougat draaien op zijn Galaxy S7.
Al die providers en fabrikanten met hun bloatware, het word tijd dat Google de touwtjes in handen neemt, gewoon stock android op ieder toestel. En nieuwe versies van software via de playstore.
Dat is ook meteen het moment dat fabrikanten toestellen met andere os'en gaan uitbrengen.

Android is populair geworden/gebleven juist omdat fabrikanten bloatware erop kunnen zetten en minimale/geen ondersteuning hoeven te geven.
Mocht Google het os volledig dicht timmeren en de fabrikanten nergens vrije hand in geven, dan zal Samsung bijvoorbeeld overal tizen op zetten en misschien zelfs een explosie aan Windows mobile of oxygen OS telefoons.

Ook zorgt bloatware/software bundeling voor verlaagde toestel prijzen. Dat ben je ook kwijt dan. (Want laten we eerlijk zijn, niemand gebruikt hancom office...)
Mensen hebben het steeds over Bloatware. Ik zie de laatste jaren dat sterk afnemen,
Geen domme apps meer, geen nutteloze games.
Alleen soms nog een enkele app van de fabrikant zelf. En dat valt ook nog eens reuze mee.

Maar een volledig schoon OS heeft ook mijn voorkeur.

En wat is er mis als alles ineens anders is en er een explosie ontstaat van bijvoorbeeld Windows Phones. Het is een mooi platform.
Tizen en oxygen OS (een nieuw jasje van Android) zie ik het niet redden. 2 OS-en die gerelateerd zijn aan net zoveel fabrikanten. Windows is net als Android te gebruiken door alle fabrikanten. En ze hanteren een duidelijk update beleid.
Mensen hebben het steeds over Bloatware. Ik zie de laatste jaren dat sterk afnemen,
Geen domme apps meer, geen nutteloze games.
Alleen soms nog een enkele app van de fabrikant zelf. En dat valt ook nog eens reuze mee.
Dan heb je de laatste tijd zeker geen nieuwe Samsung vastgehad. Ik heb een paar weken geleden een S7 Edge gekocht en die stond bom vol. Het hele Microsoft Office pakket, bijna alle Social media apps. Messengers en zelfs cloud services van derde. Verwijderen kan niet eens, alleen "uitschakelen". Gewoon een nieuw simlockvrij Samsung model.

Kwalijke zaak als je het mij zou vragen. Ik zou dan ook zeker interesse hebben in een daadwerkelijke stock android ervaring zoals de pixel (welke hier niet te koop is)

[Reactie gewijzigd door Donstil op 5 februari 2017 18:12]

Belsimpel verkoopt de pixel in combinatie met elke provider
En wat is er mis als alles ineens anders is en er een explosie ontstaat van bijvoorbeeld Windows Phones. Het is een mooi platform.
Gezien degene die dat zou moeten/kunnen verbieden Google is kan je zelf toch wel bedenken dat die z'n explosie van andere OSen voor hun omwenselijk is...
Ik zie graag een explosie van windows telefoons. Heerlijk schoon, mega vloeiend en licht OS. Maar niet aangeslagen door microsofts beleid op aanpassingen aan het OS.

Google zou microsoft in de hand spelen wanneer ze het de fabrikanten te moeilijk gaan maken, net als wanneer ze apps gaan ontwikkelen voor Windows Mobile en/of Desktop.

Want het is zeker niet zo dat google geen apps heeft op microsoft platformen. Er is namelijk een prima youtube app op de Xbox One maar dat is louter om het feit dat google niet meedoet op de console markt.

Naar mijn idee is google te groot en machtig momenteel en zie je steeds meer dat ze misbruik aan het maken zijn van hun marktpositie en steeds minder rekening willen houden met hun gebruikers.
Ik heb 2 Windows phones gehad. De Lumia 950 ligt nu stof te happen. Het Os is prima, maar het uitblijven van goed apps. Bijvoorbeeld. Spotify, deze app voor tot op het laatst geen mogelijkheid muziek via een Chromecast oid Af te spelen. Ook inderdaad een normale YouTube app ontbreekt. Het is heel jammer maar hierdoor flopt het Is echt. Ondanks dat het verder goed doordacht is!
Inderdaad. Ik heb met pijn in mijn hart net voor het eerst in 6 jaar geen Windows phone genomen met verlengen, het lijkt er helaas op dat Microsoft echt gaat stoppen met consumenten smartphones...
De laatste Samsung's heb ik niet in handen gehad, maar bij zowel HTC als Huawei zijn de recentere toestellen een stuk schoner dan voorheen. Ook de aanpassingen aan de UI zijn minder ingrijpend.

Men lijkt zich steeds beter te realiseren dat een aanpassing alleen goed is als deze iets verbeterd (blijft subjectief, dat wel), en niet puur om het "anders" willen zijn dan andere merken.
Samsung staat vol met bloatware, zoveel troep van samsung zelf het is haast niet te geloven.
Lol het is een Samsung toestel. Wat had je dan verwacht? HTC apps?
Iedere fabrikant duwt er een lading onzin op incl Apple, Samsung en zelfs Google doet vrolijk mee want in de Google build van Android zitten genoeg apps en services die er niet perse in hadden hoeven zitten.
Als je een schone ROM wil, zul je zelf even de 'keuken' in moeten.
Dat is ook meteen het moment dat fabrikanten toestellen met andere os'en gaan uitbrengen.
Want een mobiel OS tover je zomaar uit de hoge hoed ? En dan nog, geen marktaandeel dus geen apps. Wil je developers op je nieuwe OS krijgen moet je ook een set goede developer tools aanbieden, iets wat Google al nauwelijks lukt.
Er zijn meerdere goede opties met goede dev tools. Het UWP platform heeft gigantisch veel tools voor devs bijvoorbeeld
Dan moet Google voor elk Android toestel een team inhuren om ervoor te zorgen dat het os goed werkt en de firmware up to date is, een beetje veel werk voor een open source os. Dat zal dus betekenen dat ze closed source moeten gaan en je 100,- kan dokken voor een nieuwe update.
altijd handig om te weten of ze vlaanderen en belgië gewoon negeren, gewoon vergeten te vermelden of dat alles bij ons wél in orde is :( |:( |:(
America first, the Netherlands second, Belgium last :D :D ;)
1 jaar later en nog steeds kunnen de vele fabrikanten het niet uitrollen. Android en updates is one big joke. Het is echt tijd voor een grote verandering in Android ze update beleid..

Gelukkig heb ik er niet veel last van met een lumia 950xl. Wekelijks updates..
Een jaar is ietwat overdreven:
First released as a beta build on March 9, 2016,[7] it was officially released on August 22, 2016
Ik ben met je eens dat de device-fabrikanten en providers wat meer tijd hebben gehad dan ~6 maanden, maar er is over het algemeen een grotere verscheidenheid van hardware te ondersteunen dan bij iOS of Windows, wat voor wat meer doorlooptijd kan zorgen.
Ik heb wel Android maar geen last. Al had ik nu nog Android 5 was ik ook gewoon tevreden :+
Tsja, dit is ook een manier om je aan je beloftes te houden...

Maar wat schiet de gemiddelde consument hier nou mee op?
Deze handmatige beta versie die ze hier vrijgeven is ook 2.41.401.3 met radio 1.0.u010241a@61226_76.07_F
Ik heb exact de versie die ze via die link aanbieden al geïnstalleerd voordat ze de update annuleerden.
Ik moet zeggen dat ik geen problemen heb ondervonden, alleen af en toe een minor UI bug in het homescherm die vanzelf weer weg gaat. Ik vraag me toch af wat de grote bugs dan zijn, aangezien HTC anders zo niet zou reageren.

Ah, blijkbaar Vodafone issues: https://forum.xda-develop...?p=70885632&postcount=221
Sinds kort ben ik overgestapt van Vodafone op Tele2, kan ik al vast genieten van Nougat dus :Y)

[Reactie gewijzigd door wootah op 5 februari 2017 13:02]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee