Door community ontwikkelde Surface Pro-concurrent is binnen dag uitverkocht

Binnen enkele uren is de eerste voorraad van vijfhonderd exemplaren van de Eve V verkocht. Deze 2-in-1 is afkomstig van het Finse Eve Tech, dat de community deze Surface Pro-concurrent heeft laten samenstellen.

Maandag begon de IndieGoGo-campagne voor de Eve V en drie uur later waren de pre-orders van de eerste vijfhonderd stuks op. De fabrikant levert die Hyper Early Bird-modellen in februari; in april volgt een nieuwe voorraad. Binnen vier minuten was het doel om 75.000 dollar binnen te halen, bereikt, waarna zeker was dat de eerste exemplaren geproduceerd zouden worden.

De Eve V is volledig samengesteld op basis van feedback van de ongeveer tweeduizend communityleden van Eve Tech. Er zijn uiteindelijk drie configuraties van de 2-in-1 gekomen. Voor 699 dollar biedt het bedrijf de V m3 aan, die over een Intel Core m3, 8GB ram en een ssd van 128GB beschikt. De V i5 van 959 dollar bevat een Core i5 en een ssd van 256GB. De duurste versie is de versie met Core i7. 16GB en ssd van 512GB, 1399 dollar. Alle processors zijn van Intels Kaby Lake-generatie. De winkelprijzen van de m3-, i5- en i7-versies van de Eve V komen respectievelijk 300, 530 en 770 dollar hoger uit.

De Eve V moet zich onderscheiden tegenover met name de Microsoft Surface Pro 4 met betere specificaties en een lagere prijs. Het scherm is eveneens 12,3 inch en toont net als de Surface Pro een resolutie van 2736x1824 pixels. De contrastratio en maximale helderheid liggen iets hoger. Ook is de accucapaciteit met 48Wh iets hoger dan de 39Wh van de Surface Pro 4.

Daarnaast zijn er meer poorten; zo is er een duo usb 3.1 gen. 1-poorten, is er usb 3.1-c en is er usb-c met Thunderbolt 3. Daarnaast zijn er vier in plaats van twee speakers en is er een 2x2 wifi-ac-netwerkkaart. De aanknop bevat een vingeradruklezer en er is ondersteuning voor N-Trig voor gebruik met een stylus. Deze V Pen is los te krijgen voor 39 dollar.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

22-11-2016 • 15:18

116 Linkedin

Reacties (116)

116
114
68
5
0
25
Wijzig sortering
De Eve V moet zich onderscheiden tegenover met name de Microsoft Surface Pro 4 met betere specificaties en een lagere prijs.
Niet dat ik Surface goedkoop vind (wacht nog dat het 25% gedaald is voordat ik er eentje koop), maar voor de die lagere prijs heb je een device waar je geen verkoopnetwerk achter zit en geen lange termijn organisatie met ervaring met bouwen van die dingen.

Zeker met tablets/notebooks zijn er verschillende issues die kunnen voorkomen waarbij je wel bij iemand wilt kunnen aankloppen.

Maar meer concurrentie is altijd welkom, zeker als marktleider daarop zijn prijzen gaan verlagen.
Het is niet de eerste tablet van deze fabrikant, ze hebben eerder de Eve T1 met Windows 8.1 uitgebracht.
Waarom kickstart gebruiken?

Niet genoeg overgehouden aan de eerste, overigens ze zullen geen OEM zijn.
Koppel daaraan vast de vele issues met kickstart initiatieven die met een goed plan beginnen maar techniek en zaken doen zijn 2 verschillende dingen.
Ze halen vrijwel nooit de deadline, support valt vaak tegen en ook de issues worden zelden goed verholpen omdat er te weinig mensen achter zitten.

Waarom voor die paar tientjes moeilijk doen als je de hardware kan kopen van de mensen die Windows 10 zelf maken en op software gebied dus ook echt wat kunnen betekenen qua fixes en dergelijke.
hmm omdat ik Microsoft op Hardware gebied ook niet echt vertrouw.
Nooit koop ik nog MS hardware, al smeken de surfaces er wel om.
Jammer dat je die instelling hebt ... Je mist wellicht best wel wat.
Ik zeg niet dat de SP perfect is maar zeker na de meest recente updates is het een prima hybride en prima te gebruiken als laptop vervanger en zeer redelijke tablet.
Mooie blijft dat al je bestaande software draait en je dus niet afhankelijk bent van apps die toch vaak beperkt zijn.

Qua design een prachtapparaat en qua gebruik direct vertrouwd.
Accuduur van de SP4 had ik meer van verwacht en dat is mijn inziens ook zijn enige tekortkoming.
Als tablet werkt het redelijk goed maar 100% als tablet alleen (dus zonder toetsenbord) is het hier en daar behelpen, immers je bedient het OS in touch en niet alle windows software houd daar rekening mee.
Een toetsenbord is dus wel een must en het beschermd ook direct de Surface.

Voor alle duidelijkheid, ik heb altijd positeve MS hardware ervaringen gehad:

- MS natural keyboards waren top
- MS muizen waren prima, ietwat saai maar deden wat ze moesten doen
- De Xbox doet het ook al meer als 10 jaar prima en heeft zich in relatief korte tijd tot de Top 2 weten te scharen

Niks mis met MS.

En als je nu kijkt wat ze neer zetten met de Surface Studio dan lijkt Apple met zijn hardware zo 2012 ....
Toch kan ik wel begrijpen dat de Xbox 360 wat nare hardware ervaringen heeft achtergelaten. Ik heb toch wel een stuk of 10 ring of deaths langs zien komen in m'n vriendenkring, waaronder die van mezelf.

De latere slim versies en de Xbox One zijn dan weer wel prima.
Heb mijn X360 nog steeds en nog nooit iets gehad.
Was wel een latere versie.

Maar goed, ROD was een issue ! Maar hoe loste MS dat op voor zijn klanten ?
Juist ja, super service.
Ik denk dat met name de Windows Phone fans de personen zijn die nog een appeltje te schillen hebben met Microsoft: eerst WP7 droppen, vervolgens WP8.1 droppen en slechts een beperkt aantal toestellen de update naar Windows 10 Mobile bieden en vervolgens stoppen met het oplossen van bugs voor deze toestellen. De nieuwe Windows 10 Mobile telefoon modelen zo buggy op de markt zetten dat er bij de start weer een storm van kritiek losbarst. En dat zijn dan notabene nog de liefhebbers. Nu het met name op de 950XL super draait, ook samen met een continuum dock als laptopvervanger, brengen ze verwarrend nieuws waaruit velen de conclusie trekken dat het einde Windows Phone is. Verwarring compleet! Heel jammer dat Microsoft weer zoals vanouds onhandig manouvreert. Dat iets het misschien niet is, of niet wordt hoort bij deze markt. De door Microsoft doorgevoerde prijsverlaging van de Lumia950 en vooral de 950XL samen met een gratis continuum dock maakt het opeens zeer concurrerende midrange toestellen. Dat Microsoft zo autistisch communiceert dat ze keer op keer een krachtig "niet kopen sukkel !!!" advies op hun eigen producten plakken is echt onvoorstelbaar dom. Krankzinnig eigenlijk. Daar verlies je met stip vertrouwen! De klant betaalt gelukig met apps die niet geupdatet worden of uit de store worden weggehaald.

De Microsoft Surface pro lijn is cool, werkt super en is een echte wannahave. De gewone Surface lijn is ook al stilletjes gedropt. Zo zonde dat Microsoft Windows 10 Mobile niet zorgeloos over laat gaan in een surface phone die naadloos samenwerkt met je surface of je bedrijfsnetwerk. Echt een gemiste kans die een behoorlijke reeks klappen uitdeelt aan trouwe fans!

[Reactie gewijzigd door ucsdcom op 23 november 2016 11:12]

hmm omdat ik Microsoft op Hardware gebied ook niet echt vertrouw.
Nooit koop ik nog MS hardware, al smeken de surfaces er wel om.
Waarom niet?
Volgens mij heb je er gewoon geen ervaring zelf mee opgedaan... :/
Ik heb in de laatste 20 jaar van hun zelf ervaren:
- Draadloze keyboards,
- Bedrade keyboards,
- Draadloze muizen,
- Bedrade muizen,
- Webcams,
- PC Game controllers,
- XBox controllers,
- Sound systems,
- Geluids speakers.

En alle apparatuur ging lang mee, waren allen robuust, versleten langzaam, en hadden hardwarematig geen issues, en waren de software drivers nog altijd prima van kwaliteit, zelfs nog beter al zijn tegenhanger Logitech met de ongeveer dezelfde hardware, waarbij Logitech regelmatig driver issues had.

Serieus - je opmerking is niet gebaseerd op ervaring, mijns inziens.
Microsoft hardware is zwaar okay, al ben ik geen fan van hun software. ;)

Note: ik heb geen ervaring met hun Windows Mobile, daar schijnen idd veel issues mee gemoeid te zijn, maar dat ligt ook een beetje aan de mindere populariteit van dat systeem, en dus de beperkte ondersteuning van apps, en mindere integratie bij andere systemen van Windows Mobile.
De X-Box reputatie hebben zij zelf de nek om gedraaid, met dat belachelijk puntensysteem, om constant l zijn van hun netwerk tegen periodieke kosten. Dat is gewoon stom van ze, dat hadden ze moeten oplossen zoals Sony dat deed. ;)

[Reactie gewijzigd door HoeZoWie op 23 november 2016 16:08]

Mijn opmerking is zeker wel gebaseerd op mijn 30 jaar ervaring.
muizen,
joysticks
controllers
ok ik heb zo'n diversiteit niet gebruikt, maar dat heeft net die reden.
Daar staat dan wel tegenover dat ik een veelvoud van die krengen moest ondersteunen en repareren.
En ja in sommige gevallen gaat de hardware wel lang mee, maar zodra er een nieuw os is mag je een nieuwe kopen om je extra functionaliteit te behouden, want dit wordt ineens niet meer ondersteund.
Kwaliteit van muizen was ik zeker niet van onder de indruk, gelukkig heb je daar weinig last van extra functies.
Nee de 4 keer dat ik zelf een gekocht had, heb ik me nadien altijd bekocht gevoeld.
op de andere 1000den MS hardware die we op het bedrijf hebben/hadden, kan ik ook niet echt tevreden over zijn, gelukkig dat we die gekregen hebben om de MS experience uit te dragen.
Nu bij mij is die experience er niet beter op geworden.

Serieus - je opmerking is niet gebaseerd op ervaring, mijns inziens.
ik heb nooit problemen gehad met de Logitech muizen en nog minder met de drivers daarvan. integendeel muis driver probleem = zet de logitech driver er op en probleem opgelost, en dat niet enkel voor de standaard MS muizen die we bij onze desktops en laptops kregen maar ook bij die van Trust en andere merken kwam de logitech driver steeds als oplossing uit de bus.
Slechts 1 ding van de microsoft muizen van welleer was beter dan die van Logitech :de bal, die was een stukje zwaarder waardoor die net iets meer grip had.
van elke MS muis die ik wegsmeet hield ik de bal bij, om die in de andere muizen te steken. Sinds de optische muizen is dat niet meer nodig natuurlijk.

Aan de Xbox consoles heb ik me al helemaal niet gewaagd. [ironie]
Maar vele Xbox (original) bezitters waren heeel tevreden met de MS ondersteuning na het uitkomen van de 360 [/ironie] pas onder druk is dat achteraf weer verbeterd.
Maar goed dat keyboard, muizen, game controllers, and sound systems geen operating systems hebben dan hè? Anders had je nog meer problemen gehad.

Je kan wel zeggen 30 jaar ervaring met MS Hardware, maar voor 1996 had Microsoft amper hardware op de markt, dus dat is een beetje overdreven, dat zal dan wel 25 jaar zijn, omdat tussen 1989 an 1996 voornamelijk alleen maar keyboards en muizen werden gefabriceerd door MS. :p

Maar goed, ik doe waarschijnlijk hetzelfde werk als jij, al de laatste 20 jaar MS Hardware ondersteund, en ik gebruik nog steeds hun zooi, want het is niet kapot te krijgen, dus noem dat dan maar slecht.... :p

Succes met je ervaringen opdoen. ;)

Btw:
Ja die Logitech Trackball, die hele zware, heb ik ook gehad, beste anti RSI muis ooit op de markt verschenen.

[Reactie gewijzigd door HoeZoWie op 25 november 2016 03:51]

klopt het is inderdaad begonnen met muizen.

Goed voor jou dat jij goede ervaring hebt, ik zit helaas langs de andere kant van het spectrum.
Inderdaad.

Als iets echt een interessante marktsegment is zullen de grote namen er ook instappen en krijg je gezonde concurrentie.

Als buitenstaander die als voordeel heeft dat ze geen legacy meeslepen en direct bij derde partijen kunnen inkopen en assembleren kunnen ze voordeliger uit zijn. (aan de andere kant qua volume of eigen componenten fabriek -b.v. samsung-) is het maar de vraag of ze veel voordeliger kunnen leveren.

Maar als 100 euro voordeel betekend dat je geen garantie hebt en geen nazorg en bij grote issues (brandende accu's) partij geen kapitaal heeft omdat op te vangen, dan heb je als klant wel een probleem.

Goedkoop is duurkoop.

Dat gezegd hebbende, Microsoft doet met Surface een "Appletje" er kan makkelijk een derde van de prijs af en dan maken ze nog steeds winst.
Klopt, maar van de Surface weten we wat de sterke en zwakke punten zijn en kan iedereen zelf bepalen wat belangerijk is.
Hier weten we NIETS van. Leuk die artist impressions en specs op papier maar nu nog daadwerkelijk produceren en de claims waar maken.

Het is voor procucenten die al decennia in de hardware markt zitten tegenwoodig lastig om een perfect werkend product te maken (FEIT !) en die verhelpen dat meestal nog wel.
Ik zie hier veel minder kans van slagen en/of langere tijd dat je met issues blijft zitten.
Kijk eens naar de Skylake issues mbt een niet goed werkende sleepstand waar vele merken mee worstelde ... Heel normaal tegenwoordig omdat de markt snel gaat en men niet meer een jaar kan testen alvorens het op de markt te brengen.

Nee hoor, leuk initiatief maar ik waag me hier niet aan. De SP4 werkt prima en kan je tegenwoordig voor veel minder krijgen dan bij de release. Inmiddels zijn de bugs er ook wel uit en is W10 een stuk volwassener.
Het is voor procucenten die al decennia in de hardware markt zitten tegenwoodig lastig om een perfect werkend product te maken (FEIT !) en die verhelpen dat meestal nog wel.
De vraag is hoe komt dat? Volgens mij is het grootste verschil met pak 'em beet 25 jaar geleden dat de levencyclus van apparaten is korter geworden, idem voor hypes en waardoor fabrikanten apparaten snel op de markt brengen en niet te veel mag kosten en waardoor m.i. o.a. minder tijd en/of resources worden besteed aan het grondig testen van een apparaat, zeker nu veel problemen nu softwarematig (firmware) achteraf kunnen worden verholpen.
Er worden dus min of meer gemankeerde producten op de markt gebracht die achteraf opgelost worden met firmware-updates en dan pas over de volledige functionaliteit beschikken.
Ik weet niet of dit ik dit nu (altijd) een vooruitgang kan noemen maar het gaat zeker niet veranderen.
Het werkt 2 kanten op ... De consument kan altijd beschikken over een nieuwere versie (luxe probleem), oftewel je hoeft niet meer jaren te wachten op een nieuw model en zolang je het kan betalen kan je mee blijven gaan met de moderne techniek.
Daarintegen is het idd zo dat men eigenlijk final beta's op de markt zet en daarna middels patches de boel tracht te perfectioneren.
Je ziet zelfs dat support niet heel lang is door de snelle opvolging van nieuwere modellen.
De restwaarde daalt hierdoor vaak ook enorm.
[...]

Volgens mij is het grootste verschil met pak 'em beet 25 jaar geleden dat de levencyclus van apparaten is korter geworden, idem voor hypes en waardoor fabrikanten apparaten snel op de markt brengen en niet te veel mag kosten
Deels heb je gelijk toch denk ik dat mensen steeds langer kunnen doen met een tabelt, laptop of pc. De verschillen in snelheid tussen nu en 3 jaar geleden zijn niet gigantsich.

Kijk ik 15 jaar terug, dat had je in die tijd 2 jaar later een pc die echt heel veel sneller, merkbaar sneller was. Dat verschil is nu veel minder groot geworden omdat zelf goedkope hardware al snel is voor vele taken en alleen maar sneller en goedkoper gaat worden.

Wat ik nu zie is een 12.3 inch scherm met een resolutie waarvan ik denk, heb ik die echt nodig op 12.3 inch ?
Desondanks wacht ik wel op Surface 5 met i7 512GB SSD 16GB ram en een grafische kaart waar je laatste games in hoogste resoluties kunt spelen voor 1000 euro.
Dus jij wacht op iets dat niet gaat komen?
In 2020 komt er vast een waar je de Triple-a games van nu op kunt spelen ;-)

Op de SP4 I7 kan je overigens prima WOW spelen of de wat oudere games zoals Mass effect 3, Just Cause 2 etc. Best heel impressive voor iets wat in een tablet zit.

Op papier is dit overigens een heel mooie clone. Maar helaas zonder dock connector waardoor de SP4 alsnog betere connectiviteit heeft. Tegen een dikke meerprijs, dat wel ;-)
Hij geeft duidelijk aan de laatste games, dus games in dat geval van 2020, dus dat gaat hem dan nog niet worden en bovendien is in 2020 je geld ook weer minder waard dus voor 1000 euro gaat hem never nooit niet worden ;)
je geld wordt niet veel minder waard hoor. inflatie staat historisch laag op 0.7%
Maar nog steeds minder dan het jaar ervoor ;)
Je kunt zeggen wat je wilt maar er is niets aan mijn statement dat niet klopt. Voor 1000 euro ga je niet ineens een veel zwaarder geconifgureerd apparaat krijgen dan je nu krijgt dus geen Surface pro met dedicated GPU voor minder dan de helft van het huidige model dat niet eens verkrijgbaar is met dedicated GPU, als er iets is dat je kunt voorspellen is dat het apparaat eerder duurder wordt dan goedkoper, zeker als er een variant zou komen met een dedicated GPU (wat me totaal onwaarschijnlijk lijkt).
Ik vrees dat je nog lang zal moeten wachten :)
Maar dan nog, ga jij echt uren pc games op een 12 inch scherm spelen? Ik vind mn 15 inch laptop al klein naast mn desktop
Och, tegen de tijd dat me beide pc's met R9 290X traag worden zal het er wel zijn.
Er zijn ondertussen ook genoeg surface like devices beschikbaar van Dell of lenovo.
Door de Surface heeft zowat elke PC fabrikant nu een 2 in 1 categorie
Dat weet ik, echter druk gevoeligheid vond ik wel uniek.

Wilde een Wacom Cintiq 24HD kopen maar voor dezelfde prijs heb je een Surface.
De prijs is toch niet zoveel goedkoper? Nu met de kickstarter wel maar later helemaal niet.
Momenteel is het mss door het late uur en vermoeidheid maar de m3 kost dan toch evenveel als de surface?

Gewoon al iets klein zoals de hinge kan er al voor zorgen dat deze een ramp is waar die van ms na meerdere versies op punt staat.
Hier heb je alleen een render.

Ik begrijp wel waarom mensen erop gesprongen zijn. Wegens de korting.
Maar kijk eens op amazon.com
De surface m3 staat aan 650 euro momenteel met de komende black friday deals.
Ondanks dat ik het ook niet zou vertrouwen is ervaring met bouwen van deze devices niet relevant.

Het wordt sowieso gebouwd door een Foxconn achtige partij en Microsoft is ook eigenlijk nieuw in deze markt.

Dus wat dat betreft is dat niet iets wat echt toe doet.

Je kan ook een A merk hebben die diverse issues heeft.

Maar verder zou ik het dus ook niet vertrouwen.
De Intel Core i7 Y Kaby Lake is een rebranded Intel Core m7. Die performance ervan is dus ook weer niet zo geweldig. Vraag me bovendien af hoeveel mensen die het gebackt hebben hiervan op de hoogte zijn.
Kunst van je op het onderwerp inlezen.

Als ze het niet weten, hebben de backers dat volledig aan zichzelf te danken. Het is niet aan Eve om je te informeren hoe Intel zijn producten de markt in brengt.
Fair enough, maar vergelijk het dan niet met een reeks i7 U-apparaten zoals ze nu doen op de IndieGoGo-pagina...

[Reactie gewijzigd door Donenzone op 22 november 2016 22:04]

Zelf gebruik ik naar alle tevredenheid een SP4. Is dit dan wat het uiteindelijke doel is geweest van MS?
Een voorbeeld genereren zodat OEMS dit gaan 'kopiëren' (en in dit geval verbeteren) zodat Windows 10 populairder wordt? Het klinkt erg interessant en de device heeft zeker de looks!
Maar zoals hierboven al terecht aangegeven wordt door svenk91, hoe zit het met de aftersales...
Wel, uhm... ja. Dat is wat ze al sinds de dag dat ze de Surface RT en Surface Pro 1 voorstelde hebben gezegd.
De aftersales van Microsoft vind ik een beetje matig. Tenzij je de SP4 via bijvoorbeeld Dell bestelt, dan heb je wel NBD en dan is de aftersales prima.

-edit-
Ik zeg absoluut niet dat de aftersales slecht is. Advanced replacement werkt prima en zolang je binnen de kaders blijft, is hun aftersales prima. Echter nog niet zo goed als Dell en HP. Ook het ontbreken van NBD is echt een gemis. Echter wanneer je buiten de kaders van hun proces komt, dan kunen zij escaleren wat ze willen, maar dan is de aftersales best matig.

[Reactie gewijzigd door Trommelrem op 22 november 2016 17:28]

Ik heb juist erg goede ervaring met de aftersales van MS. Het was dan wel slechts de pen van mijn surface die wat gebreken vertoonde, maar via een live chat sessie met MS USA kreeg ik zonder zeuren of gedoe (doorgeven serienr was genoeg) een nieuwe pen opgestuurd naar Zuid-Korea. Super!.
Wij hebben er een aantal opgestuurd voor RMA, waarna er een is teruggekomen omdat wij die doormidden zouden hebben gebroken (hij is ook in twee stukken teruggekomen). Dat hij kapot terugkomt en dat de bewijslast bij ons ligt, tot daar aan toe. Echter het RMA proces bij een kleine afwijking buiten hun proces heeft geleid tot vier maanden lang bellen en escalaties.

Ik moet ook toegeven, bij de meeste fabrikanten (Acer e.d.) is het RMA proces inderdaad slecht. Bij Microsoft is het prima, binnen die kaders. Buiten de kaders is het rampzalig.

[Reactie gewijzigd door Trommelrem op 22 november 2016 16:35]

Toen er een probleem was met mij Surface, heb ik via de online support een barcode voor DHL afgedrukt om de surface gratis op te sturen, en een week later had ik een herstelt exemplaar terug. Prima service!
Ik sluit me aan bij @pimsaint, mijn Surface 3 is kostenloos vervangen door Microsoft, omdat het LCD gebreken vertoonde (scherm vol luie pixels - bleek een slechte batch LCD's te zijn geweest-) ook mijn typecover is onder garantie vervangen, omdat FN bleef hangen.Top service, maandagmorgen-producten kent iedere fabrikant! :) Alles werd inderdaad verholpen door ingeven van de serienummers, je registreert je apparaat op je Microsoft-account en krijgt een mailtje met hoe je hem moet verpakken & opsturen! :9

[Reactie gewijzigd door barta123 op 22 november 2016 17:19]

Mooi specs + hij ziet er netjes uit. Alleen niet mijn OS, maar daar is waarschijnlijk wel iets aan te doen. Ik wacht de eerste reviews begin komend jaar even af en wellicht ga ik dan alsnog overstag.
Je zou er ook Linux op kunnen zetten 😊
Dan heb je best of both worlds.
Behalve je waarschijnlijke "lack of drivers" :)
Zal waarschijnlijk meevallen toch?
Was ChromeOS niet gebaseerd op een linuxvariant?
Mwa, ik heb Linux op vele apparaten geïnstalleerd en "lack of drivers" is al jaren geen probleem meer. Beetje bijblijven hè ;)
Ik heb Linux gehad op een SP3 maar het was drama. Het hele verhaal met loskoppelbare invoer, tablet en laptop standen enz. Het was allemaal wel aan de praat te krijgen maar met veel maren. Echt lekker heeft het nooit gewerkt.

Dan verscheen het onscreen keyboard weer eens niet. Dan werd het fysieke toetsenbord niet herkend. Daarna stopte de rotatiesensor weer. Of X crashte na het roteren. Dan werd hij opeens spontaan wakker in mijn tas. Enz....

De Linux desktop is gewoon nog niet klaar voor concertible tablets. Heb Unity, Gnome 3 en KDE plasma geprobeerd. Uiteindelijk de SP3 maar weer verkocht.
Dan wacht ik nog even af tot macOS touchscreens gaat ondersteunen... :9
Not gonna [url="https://https://www.google.nl/amp/s/9to5mac.com/2016/11/14/schiller-touch-bar-macbooks-imacs/amp/?client=safari"]happen[/url]
Tot je een ons weegt? :+

Jony Ive helpt je graag uit de droom, een Apple touch(bar) is wat je echt nodig hebt.....een touchscreen gaat het niet nooit worden voor macOS.
Dat is onnatuurlijk volgens Apple...... dat was zo en dat blijft zo :Y)

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 22 november 2016 20:59]

Waarom geen normale V tussen de C en B?
Ik vind de backspace ook een mooi detail. Ik houd wel van dit soort humor :)
Het was me nog niet eens opgevallen maar lijkt mij inderdaad wel leuk, een iets minder saaie maar toch zakelijke laptop.
Ik vind het wel een gemiste kans dat ze dan van de escape knop niet een panic button hebben gemaakt.
Dat is het logo van Eve.
Geweldig, toch vind ik in gebruik de Surface apparaten lang niet zo praktisch als een Yoga-achtig apparaat (Zoals de HP x360). Geen gedoe met dat pootje voor het scherm.
Je moet ze beiden eens mee nemen, dan weet je het verschil (HP X360 vs SP4).
Een wereld van verschil qua afmetingen en gewicht. Ook in gebruik blijft de X360 als een laptop aanvoelen.
Niet zo praktisch? Ik vind een Lenovo Yoga-achtige 2-in-1 juist vreselijk, hier kan ik het toetsenbord verwijderen... Daar waar je bij een Yoga altijd met dat toetsenbord zit, plus het feit dat je een 'wobbly' display hebt... :9
Zeer mooi initiatief, maar bieden ze dezelfde ondersteuning als een grote onderneming als Microsoft? Zijn deze al in productie, of kunnen er hier nog problemen opduiken? Lijkt me niet zo eenvoudig om zo'n minimalistisch design goed van de band te krijgen voor de ietwat scherpe prijzen. Alhoewel de versie met core i7 bij de uiteindelijke consumentenprijs niet heel ver van de gelijkwaardige surface pro 4 zit.
Dat vraag ik me dus ook af. Voldoende bouwkwaliteit, en niet te lomp en te zwaar en voldoende koeling (zeker die i7 variant), lijkt me bepaald nog niet eenvoudig.
Wat betreft de koeling: deze tablets zijn passief gekoeld. Voor de CPU wordt namelijk de Y variant (5 watt TDP) gebruikt. Dit heeft ook als gevolg dat er waarschijnlijk een flink performance gap zit tussen de Surface Pro 4 en deze Eve V. En dan hebben we het nog niet eens over het throttlen van de CPU gehad, net als bij de 12" MacBook. Ik ben daarom benieuwd wat het performance verschil is met de SP4 i7, zeker als na verloop van tijd de prijs min of meer hetzelfde is als de SP4.

[Reactie gewijzigd door DwarV op 22 november 2016 17:28]

De backspace toets :D
Is dat een grap of wordt deze echt zo geleverd?
Ik denk dat dit echt zo wordt, en juist daarmee onderscheidend van het standaard toetsenbord, gewoon een grappig tintje. Ik vind het een mooi apparaat, ben benieuwd hoe de eerste ervaringen zijn.
Interessant, de limited edition i7 modellen hebben natuurlijk een lokprijsje, maar hoe is het ze gelukt om de intel M3 variant zo goedkoop te maken qua retailprijs?
zoveel goedkoper dan de surface lijn zijn die nu toch ook niet ?
en ik wil idd eerst wel eens aanvoelen hoe die zich gedragen in de hand en qua koeling, dat zijn namelijk de punten waar de surface zich echt onderscheid van de meeste van zijn concurrenten

als je een 2in1 wil voor een echt lage prijs moet je maar chinees ( teclast, chuwi ) gaan.
prima toestellen maar meestal zwaar en medium performance
De specs klinken goed voor die prijs. Toch ben ik huiverig om zo'n pc bij een start-up te bestellen, zeker voor er reviews binnen zijn. Ze hebben nog geen reputatie kwa bouwkwaliteit en garantieafhandeling etc.
Anoniem: 806079
@svenk9122 november 2016 15:25
Living on the edge.
Ze hebben zelfs niet eens de garantie dat het ook werkelijk geleverd kan worden, het is een Indie go go campagn... En dan vind ik 600+ euro toch wel een groot risico.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee