Ubisoft komt met remasters van Assassin's Creed-games voor PS4 en Xbox One

Ubisoft brengt op 17 november Assassin's Creed The Ezio Collection uit. De set bevat de singleplayer-campagnes en uitbreidingen van Assassin's Creed II, Brotherhood en Revelations. Ubisoft belooft betere graphics in 1080p-resolutie op de consoles.

Naast de drie games bevat de Ezio-collectie ook twee korte films: Assassin's Creed Lineage en Assassin's Creed Embers. Deze films moeten een duidelijkere blik geven op de achtergrond van hoofdrolspeler Ezio Auditore da Firenze.

De bundel met de drie games gaat 49,99 euro kosten. Ook komt er een collector's case met een buste, drie litho's en de soundtrack op cd. De verzamelaarsuitvoering kost 79,99 euro. Vanaf 17 november is The Ezio Collection te koop.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

14-09-2016 • 09:05

148 Linkedin

Submitter: RubenSaurus

Reacties (148)

Wijzig sortering
Volgensmij komen er dit jaar meer remakes van AAA titels uit dan nieuwe AAA titels, begint een beetje vervelend te worden in mijn mening.
Als ze dan remakes maken pak dan de PS one, Kings Field 1-3 en crash bandicoot 1-3, dat zijn legendarische spellen die wel een remake verdienen, maar alle remakes tot nu toe zijn games waar ze 0 aandacht en hoeven te geven CTRL+C CTRL+V en zet er maar een stagair op om wat op te poetsen (altans zo voelt het)
En de games zitten nog te goed in het geheugen om opnieuw te spelen.

edit - typo

[Reactie gewijzigd door HADES2001 op 14 september 2016 09:31]

Dan koop het niet?
Blijkbaar zijn er genoeg mensen die hier wel behoefte aan hebben want anders zouden deze dingen niet verkopen. Met andere woorden, je zit gewoon te zeuren omdat je blijkbaar niet in de meerderheidsdoelgroep zit.
Ik snap zijn punt wel hoor. Zelf koop ik remasters eigenlijk nooit, of het moet een classic zijn. Maar het soort remasters dat we tegenwoordig vaak zien is niks anders dan snel cashen met zo min mogelijk inzet. Betere graphics in 1080p? Dus... wat er al vanaf het begin op de PC mogelijk was?

Het probleem is dat er inderdaad genoeg mensen zijn die dit soort praktijken in stand houden. Hetzelfde zie je bij DLC die te duur is en te weinig toevoegt, of weer dezelfde Call of Duty formule jaar na jaar. De grote studio's spelen veelal op safe de laatste tijd en da's zonde. Dan krijg je dit soort eenvoudige manieren om snel geld te verdienen. Prima dat er mensen zijn die er blijkbaar 'behoefte' aan hebben maar ik zie veel liever dat studio's wat meer kloten tonen en minder het veilige pad bewandelen.
Een game als call of duty heeft er al jaren last van dat alles copy paste lijkt omdat het elk jaar uitkomt. Maar goed, welk bedrijf laat nou een product liggen wat elk jaar voor z'n 800 miljoen omzet zorgt? Van remasters word ik ook niet blij van, maar goed als sommige remasters beter verkopen dan nieuwe games, tja wat doe je dan als bedrijf?

Aaa Games maken is veel duurde geworden en kosten meer tijd. Vandaar dat er veel remasters komen zodat bedrijven tussen door nog een mooi zak centjr kunnen verdienen.
Maar aan de andere kant heb je zoiets als Titanfall 2 wat maar een schim is van het origineel omdat ze nieuwe dingen proberen en een bredere fanbase aan te trekken.

Hoop dat Respawn nog naar de feedback luistert dan kan het nog wat worden.
Maar het soort remasters dat we tegenwoordig vaak zien is niks anders dan snel cashen met zo min mogelijk inzet. Betere graphics in 1080p?
Tsja en dat gevoel heb ik dus bij de tientallen 13-in-een-dozijn shooter reeksen etc. waar elk jaar weer een game van uit komt. Maar mij hoor je niet klagen, er is blijkbaar een doelgroep voor waar ik niet bijhoor... Assasin's Creed heeft me overigens zelf nooit aangesproken (ook al zo'n serie die behoorlijk uitgemolken is), maar in zijn algemeenheid ben ik super blij met remasters van games die ik destijds heb laten liggen uit tijdgebrek, of omdat ze slecht draaiden op de vorige generatie, of wat dan ook.
Dus... wat er al vanaf het begin op de PC mogelijk was?
Dat is allemaal leuk en aardig als je op PC wil en kan spelen maar in alle andere gevallen een zinloze constatering...
Dat is allemaal leuk en aardig als je op PC wil en kan spelen maar in alle andere gevallen een zinloze constatering...
Ze vragen 49.99€ (59.99$ zelfs!!!) voor de Bioshock Collection en op PC krijg je de updates helemaal gratis.
Blijkbaar zijn er genoeg mensen die hier wel behoefte aan hebben want anders zouden deze dingen niet verkopen.
Wie heeft er ECHT behoefte aan elk jaar een nieuwe iPhone/Galaxy S/One? Niemand toch? toch zijn er genoeg die elk jaar in de rij gaan staan om een nieuwe te bemachtigen terwijl hun huidig exemplaar van de vorige generatie nog meer dan volstaat...

Je kan ook een markt "creeren". Mensen kopen nutteloze shit - dat is een feit. Geld is er om uit te geven. Je kan ervan uitgaan dat, hoe ontoepasbaar of hoe nutteloos of hoe duur het ook is, er zal altijd minstens 1 persoon er geld aan uitgeven.
Persoonlijk, als iemand die de vorige generatie heeft overgeslagen, ben ik juist blij met de remasters. Zitten toch wel wat pareltjes tussen (TLOU, Ratchet & Clank, Bioshock, Dark Souls 2) die ik waarschijnlijk anders nooit gespeeld zou hebben. Ben het wel met je eens dat er wel wat meer remasters van de echte klasiekers mogen komen.
Hoe vet zou het zijn als er een remaster komt van Medal of Honor: Allied Assault of de eerste twee delen van Call of Duty :9~ :9~ :9~
Een remaster van MOH:AA zal er, helaas, niet zo snel komen. Er is een groep fans geweest die bereid was MOH:AA van EA te kopen om een remaster te maken. De reactie van EA was dat ze de broncode niet meer hebben. Wellicht dat er ooit een fanbased remake komt op een andere engine, waarbij ze de mappen (mogen) namaken e.d.
De eerste COD is als Call of Duty Classic beschikbaar voor PS360 :) - https://www.youtube.com/watch?v=1D3bpVKyv1M

Edit: Betere video toegevoegd

[Reactie gewijzigd door Redneckerz op 14 september 2016 11:50]

Absoluut, of de eerste MGS games, Wipeout, en natuurlijk SOCOM
Ooh SOCOM, the memories. Wat heb ik dat veel gespeeld zeg. Heb in geen ander spel de microfoon gebruikt om met team te bepalen wat te doen.
Insta-buy remasters op mijn lijstje:
- Socom 2
- Crash Bandicoot reeks
- Red Dead (gelukkig bevestigd)
- Star Ocean 3
- Kingdom Hearts reeks
- Metal Gear Solid 1 & 2
Red Dead bevestigd? Waar?
Daar ben ik ook wel nieuwsgierig na. Zou voor mij ook een insta-buy zijn. Ook al is het maar om de tijd tot de nieuwe game te doden (verwacht eind 2017 volgens mij).
Bij SOCOM kreeg je die headset erbij toch?
Ja klopt, had je de SOCOM bundel met de PS2 headset. Je kon het spel natuurlijk ook kopen zonder de headset.
Ik ben altijd nog verbaast wanneer mensen Medal of Honor: Allied Assault nog weten te herinneren. Dat was voor mij de meest succesvolle FPS. Het had voor mij altijd meer aantrekkingskracht dan COD1/UO, al waren die ook zeer goed te genieten. Inderdaad dit zijn games die een remake verdienen. Maar een game die generatie ps3/xbox360 verdient in mijn ogen geen remake...

Maar aan de andere kant... het is enorm makkelijk geld verdienen
MoH:AA kwam een jaar eerder uit dan de eerste Call of Duty ;) Die Omaha Beach landing was echt legendarisch! Jammer alleen dat ze Medal of Honor redelijk verpest hebben. Waar Allied Assault echt heel gaaf was, en Pacific Assault wel oké, kon het me daarna niet meer bekoren.
Niet als ze de game echt remaken. Een echte remaster!

Ik zou dat graag willen zien van cod 2 met de graphics van nu. Heb dat spel echt 5 jaar lang gespeelt. Rifle only O+
Als je Call of Duty infinite warfare deel 4, 5, 6 en 7 koopt krijg je de remaster van Call of Duty 2 er gratis boven op! :)

*edit*: oh boe.. -1 hiervoor? humor?

[Reactie gewijzigd door NoScopie op 14 september 2016 11:19]

Heb onlangs de SP's van die drie spellen opnieuw gespeeld (blijven imo de beste shooters), zou wel tof zijn O+
Dat waren inderdaad fantastische games.
Een remake van "uprising" zou ik ook leuk vinden.

https://www.gog.com/game/uprising_join_or_die
Daarom zou backwards compatability meer een ding moeten worden. Microsoft doet dit op zich aardig, elke maand worden er weer titels toegevoegd, dus als je een game van vorige generatie hebt gemist, kan je deze alsnog spelen. Wat ook als voordeel meebrengt: deze oude titels zijn vaak redelijk goedkoop verkrijgbaar

Natuurlijk zit er wat werk in de remasters, maar dit rechtvaardigt echt niet een prijskaartje van 50 euro. En ja, ik weet dat het 3 games zijn met wat opgepoetste graphics, maar het is geen nieuwe game, met een nieuwe engine en ontwikkelproces erachter.

Er zijn naar mening te veel remasters deze generatie. Nu zijn er een paar die echt wel iets toevoegen en hun geld waard zijn, maar in plaats van dat er gewerkt wordt aan nieuwe titels, worden oude titels alleen maar recycled, wat erg jammer te noemen is.
Het zijn voornamenlijk in verhouding heel erg veel remasters van grote studio's. Een remaster van de eerste Assassins Creed? Er zijn echt nog zoveel delen daarna gekomen. Als je nu nog niet je Assassins Creed dope hebt gehad is er iets goed mis.
Dat is goed voor te stellen. Van deze 3 games heb ik Revelations en Brotherhood niet in mijn bezit. Ik denk dat de multiplayer me altijd weerhouden heeft. Is er bekend of de heruitgave zonder multiplayer is, want dan is het wel interessant om deze op enig moment in huis te halen.

Overigens ben ik het ook eens met Nazanir dat er te veel remasters zijn deze generatie, waarbij het veelal niet gaat om onvergetelijke klassiekers.
Waarom houdt multiplayer je tegen dan? Kan je toch gewoon niet spelen. Wel een beetje jammer van de platinium trophy als er multiplayer trophies zijn. Dat was de reden dat ik geen platinium heb gehaald bij Black Flag. Die multiplayer was gewoon niet leuk.

[Reactie gewijzigd door Leejjon op 14 september 2016 11:49]

Ik speel weinig multiplayer games. In mijn spaarzame vrije tijd speel ik liever de singleplayer van een paar goede games. Het tijdperk van multiplayer heb ik al enkele jaren geleden zo goed als volledig verlaten.

Inmiddels heb ik overigens al achterhaald via de website van Ubisoft dat de multiplayer component zal ontbreken. Voor de Platinum Trophy zal het dus geen problemen opleveren.

[Reactie gewijzigd door Butch_NL op 14 september 2016 13:23]

Crash Bandicoot 1-3 krijgt ook een remake op PS4 volgens mij! En natuurlijk in Skylanders later dit jaar, maar dat is geen "echte" Crash Bandicoot.

http://www.dailystar.co.u...on-Skylanders-Imaginators

[Reactie gewijzigd door RVervuurt op 14 september 2016 10:25]

Zelfde geld 100% voor films...
Ben het 100% met je eens hoor..

Remakes horen (volgens mij) gebruikt te worden voor games die je anders niet kunt spelen, zoals oude PC games, games voor consoles die niet meer gemaakt worden, games die zelf niet meer te krijgen zijn etc. etc.

Je kunt gewoon AC 1+2+brotherhood+revelations (dus meer dan deze bundel) bestellen bij Boll.com. en is nog een stuk goedkoper ook :P
https://www.bol.com/nl/p/...stionType=suggestedsearch

AC2 is pas 6 jaartjes oud!? de rest nog nieuwer, waarom een remake?

Ik DENK dat Ubisoft gewoon hoopt dat mensen die de film straks tof vinden, zelf willen spelen, en dan deze bundel gaan kopen. dus het is gewoon snel geld verdienen. Op zich niets mis mee, maar kondig het dan niet aan als een groots iets, ter ere van 100 miljoen sales etc etc. kondig het gewoon aan als een extra beleving voor de film liefhebber ofzo.
Serieus wie koopt zulke spelen op Bol.com
AC1/2 zijn 2.49 tijdens elke Steam sale.
opa en oma? :P Ik bedoel er ook meer mee dat het ZELFS daar goedkoper is dan deze bundel :D
Alleen is Steam op de PC, en daar vind ik de besturing minder geschikt voor dit soort games... Als ze deze bundel nu voor €20 op PS4 beschikbaar maken zou ik hem wel kopen, ookal heb ik AC1 en 2 al op Steam..
Hmm ja inderdaad, Dual Shock 4 op PC is zooo verschillend met Dual Shock 4 op de PS4. _/-\o_
helaas is dit iets wat ze van de film industrie geleerd hebben... daar waar je van elke film ze een sequel begonnen te maken, zijn ze inmiddels begonnen om elke film te opnieuw te maken... het is gewoon makkelijk geld verdienen omdat het zoals je ze praktisch CTRL+C CTRL+V hoeven te doen.
Dit is een gevolg van het steeds ouder worden van de industrie, men heeft inmiddels genoeg oude versies van populaire gameseries om opnieuw uit te brengen.. Het is een erg makkelijke manier van nogmaals veel geld verdienen aan oude producten.. Dit soort remasters gaan we nog veel meer zien komend jaar met de PS4 "Pro" etc op de markt..
Das het nadeel van consoles. Op de pc ziet je spel er gratis beter uit als je je systeem upgrade.
Het gaat erom dat mensen letterlijk smeken om remasters, omdat ze te lui zijn om een controller aan te sluiten op hun PC om deze zeer oude games te spelen.
Waarom? Omdat de nieuwe consoles niet backwards compatible zijn met de vorige generatie? Of omdat de graphics ondertussen zo gedateerd zijn dat het niet meer speelbaar is voor de gemiddelde speler?

In dat eerste geval is het inderdaad compleet nutteloos, draai dan gewoon dat spel op je computer. Of verkoop je oude console niet, kan ook nog.
In het tweede geval gaat een PC hier niet helpen. Net met AC2 geprobeerd, is nog steeds niet om aan te gluren als je het tegenover recente spellen zet :*)
Ik vind het op 8K kartelrand vrij maar nog steeds hoekig uitzien. Bovendien zijn de latere AC's visueel meer indrukwekkend, o.a AC3 en Rogue.

Ik begrijp je stelling dus niet zo :P
Omdat het ook de grootste horsecrap ooit is. Die games zijn daar helemaal niet voor gemaakt. Zelfde als je een Last of Us remaster vergelijkt met Uncharted 4. Die game zou op 8K ook niet in de buurt komen van U4 omdat deze fundamenteel niet is gebouwd ervoor. Alsof een game alleen maar pixels/triangles is...... Klinkt een beetje als de tweet van Microsoft op PS4 pro. Xbox one s 4K check!!! Ja sure want upscaling (wat een TV al kan) is echt wel hetzelfde is als native 4K ontwikkelde games.....

Misschien eens testen: Mario Kart 64 in 30K vs Mario Kart 8 in slechts 1080... Resolutie... marketing crap

Los daarvan echt 0,0 interesse in deze AC melkerij, want: absurde prijzen en ben de serie zoooo moe. Zitten ook maar een paar tussen die echt goed zijn.
Vrijwel alle games zijn gemaakt met polygonen en (inderdaad) driehoeken :)

Ik begrijp alleen Willy's opmerking niet zodat dat AC2 op 8K er beter uit ziet dan de meeste last-gen games. Op resolutie vind ik geen mooi argument, want dan kan ik Witcher 2 van stal halen. Ook als we kijken naar bestaande PS360 titels is AC2 echt niet de mooiste uit de bunch.

De stelling gaat dus imo wat fout :)

Waarom rant je trouwens onder mijn reactie??
Ja, daarom beaamde ik jouw stelling?

Want ik vind Willys stelling eigenlijk een beetje absurd. Hij maakt hier en daar een aantal terechte punten mbt PC en Steam plus DS4 of 360 controller is prima. Maar AC2 op 8K is echt een grap.

A) 4K doet er voor de meeste al bijna niet toe, laat staan 8K. Zeker in een woonkamer op 3/4 meter afstand met 55 inch. Want ik geloof niet dat iedereen thuis als 70+ inchers heeft staan. Op hele grote schermen zou ik 4K wel nemen. By far meest interessante ontwikkeling is HDR. In essentie gaat het daar ook jaren over. Niet hoe scherp het beeld is, maar de kleurkwaliteit. Owja en smart functionaliteit.......

Ayyyyway, zon stikoude game als AC2 simpelweg upscalen zonder fundamenteel de game aan te passen.. Dus gewoon de lijntjes iets strakker trekken. Geen Poly of Triangle erbij, alleen strakker.

Water is nog steeds crap, lichteffecten, objecten, textures (wederom gebouwd in lage resolutie, dus geen extra detail) en als die gebouwen... Gemaakt met de limiet van toen.

En bij Remasters worden wel wat extra aspecten meegenomen, maar die dingen zijn er vooral om geld te verdienen. Sommige remasters zijn zooo lui. En neem als voorbeeld Last of Us Remaster vs Uncharted 4. Beide na elkaar gespeeld. Wereld van verschil.
Ik vond de TLOU Remaster wel een geslaagde. Slecht voorbeeld: God of War 3.
Blijf me verbazen over de remasters van games welke 1 generatie oud zijn..... is dit niet gewoon makkelijk scoren?.
Tja, als iemand die de vorige generatie heeft overgeslagen ben ik er wel bij mee.

Eigenlijk vind ik dit soort opmerkingen een beetje raar, toen The Godfather uitkwam op DVD, en later weer op Blu-Ray, vond je dat ook 'makkelijk scoren' ?

Eigenlijk zouden *alle* games remasters moeten krijgen naar nieuwe consoles.
Dat zou extreem onrendabel zijn en worden games ook een stuk duurder. Je kan in plaats van elke studio die remasters maakt ook backwards compatability inbouwen (wat zeer waarschijnlijk niet gaat gebeuren aangezien Sony/MS dan sales gaan missen).

En over the godfather; van DVD release naar Blu Ray is volgens mij heel wat jaar meer overheen gegaan dan een AC remaster. En bij The Godfather hebben ze teminste nog het geluid naar 5.1 gemixt :+
Er zijn toch games backward compatible op de Xbox One die ook een remaster hebben gehad.

En the Godfather DVD release: Oct 9, 2001
Blu-ray relase: Sep 23, 2008
7 jaar verschil, net zoals Assassin's Creed 2 welke 7 jaar geleden (Nov 17, 2009) uit kwam ;)
Natuurlijk is het makkelijk scoren, de entertainment-industrie heeft toch altijd volgehouden dat je voor content betaalt en toch mag je steeds opnieuw de volle pot betalen voor scherpere beelden. Met de remasters van Bioshock heeft men het wel gedaan zoals het eigenlijk zou moeten zijn, gratis update voor wie al betaald heeft en het product aantrekkelijker gemaakt voor wie het nog niet heeft.
Daar hebben we legale emulators voor zoals Virtual console. En dan kan je als de devvers het goed aanpakken ook upscalen of allerlei andere verbeterende effecten toevoegen om de game mooier te laten lijken op de emulator. Een mooi voorbeeld van de mogelijkheden die het brengt is 3dNES https://geod.itch.io/3dnes
Daar hebben we legale emulators voor zoals Virtual console
Een emulator is niet hetzelfde als een remaster.

Een remaster is vergelijkbaar met The Godfather op blu-ray kopen, een VC is je VHS speler aansluiten op je HDTV.

Net zoals ik geen SD content meer kijk sinds ik een HDTV heb ga ik ook geen last-gen spellen spelen op m'n current-gen console tenzij ze geremastered zijn.
Slechte vergelijking, alle 3 de type films komen uit exact dezelfde bron.
Een emulator is niet hetzelfde als een remaster.
inderdaad, maar het kan wel de oplossing zijn on oudere spellen te speleen op een nieuwe console zondar dat de oude code omgezet hoeft te worden maar nieuwe code. want dat regelt de emulator. Wat ik met bovenstaande wil zeggen is dat voor de games waarvan een remaster de ontwikkelingskosten niet terugverdiend kunnen worden, een emulator een goede oplossing kan zijn. inclusief de door mij genoemde voordelen.
[...]

Maar waarom zou ik een oud spel willen spelen op m'n nieuwe console als de graphics e.d. niet zijn opgepoetst ?
Enkele redenen kunnen zijn:
- le wilt het spel spelen maar orginele console word niet meer verkocht.
-je wilt spellen van deze gen en oudere spellen op 1 systeem willen spelen omdat je de ruimte die het hebben van meerdere consoles inneemt te veel vind.
le wilt het spel spelen maar orginele console word niet meer verkocht
Ik wil het spel spelen maar niet met de oude graphics.
Remaster hoeft niet eens zo zeer, als de mogelijkheid van BC er is.

Kost relatief geen resources en geld en je kan toch je game spelen
Dan moet je een leuke PC kopen, dan is alles wat je op je console ziet last-gen.. problem solved!
Een PC voor gaming is te veel gedoe. Ik speel liever een spel dan te prutsen met de settings voor de optimale framerate.
Ja maar als ze de winst gebruiken om met goede originele IP te komen vind ik het acceptabel.

Of dat ook gebeurd is een 2e helaas.
Oke, maar is het niet fijner als ze het in 1 keer goed doen en meteen een goede, originele game maken waarbij de winst hoog genoeg is voor een nieuwe goede game?
Probleem is, dat goede, originele games meestal helemaal niet scoren. Remakes, vervolgen ed scoren veel beter.

Dat is een beetje het jammere van gamers. Grote mond dat ze graag originele games willen hebben, maar vervolgens kopen ze liever een remaster, CoD x, Gears x, God of War x of ander vervolg.
En vervolgens vinden ze het gek dat grote developers liever een risico-loos vervolg maken dan dat ze iets echt nieuws proberen.
Dat is het. Maar ik vind het in ieder geval goed dat Ubisoft een deel van deze reeks beschikbaar stelt voor backwards compatibility. Dan heb je in ieder geval nog een keuze en hoef je ze niet twee keer aan te schaffen. Of je kunt de keuze maken om een Xbox360 tweedehandsje te kopen.
Wat is daar nu goed aan, mensen die het spel gespeeld hebben hadden een oude console of geen behoefte om het spel destijds aan te schaffen. Mensen die geen console hadden destijds, zullen ook niet nu snel een console hebben. Kan me totaal niet voorstellen dat mensen er nu wel warm voor lopen.

Het is absoluut niet mijn spel en ding, en hoop dat ze er weinig van verkopen. Zoals hierboven al enkele keren is vermeld, de spellen zijn net 1 generatie oud. Ronduit belachelijk en gewoon een makkelijke manier van geld verdienen. Ze hoeven zelfs de 3D modellen niet eens een upgrade te geven, beetje code wijzigen en als reclame vermelden dat de resolutoe Full HD is met een hoge frame rate en klaar is kees.

[Reactie gewijzigd door Andyk125 op 14 september 2016 09:29]

Heel eerlijk, als ik nu een console zou moeten kopen om Assassins Creed op te spelen, zou ik liever de PS4 dan de PS3 nemen. (Niet dat ik het niet liever gewoon op PC speel, maar voor wie liever consoles gebruikt.)

Het uitbrengen van een objectief betere versie is in mijn opzicht geen probleem. Net als een blu-ray re-release van een VHS film. Vraag alleen geen volle prijs ervoor.
De games waar het over gaat kun je waarschijnlijk ook wel prima spelen op een semi-moderne laptop of desktop, gezien de specs in de steam store. Dus dan is een remake toch overkill?
Is dit niet gewoon de PC versie die even gehercompileerd is op de nieuwe console generatie? Dat krijg je als je oude PC hardware gebruikt voor je consoles, dan krijg je oude PC spellen geport...

Of is er daadwerkelijk iets aan de spellen verbeterd tov. de PC?
Er staat belooft betere graphics dus mischien nieuwe texture en dan zijn ze klaar
tja, als je toch de PC versie hebt liggen, dan is het weinig werk om deze op te poetsen voor de PS4/xboxone..
Tuurlijk, maar zolang de makke lammeren het blijven aanschaffen...
Daarnaast denk ik dat de mensen die destijds de collector's editions gekocht hebben zich nu wel een beetje besodemieterd voelen, nu er wéér een collector's edition van hetzelfde produkt uit komt. Dan zul je, als collector, wéér dat spel moeten kopen, tenzij je de items via via tweedehands koopt.
Je hoeft niks. En als je de originele 3 spellen op tijd hebt doorverkocht kan je voor dat geld deze collectie kopen. En dan krijg je ook nog alle DLC. Dus ja, zonde dat de tijd niet in een ander spel wordt gestopt, maar ik weet wel zeker dat hier andere mensen op zitten.
Wat er ook met u aan de hand is.. sterkte!
Nou ja, enige dat er met mij aan de hand is is dat ik er niet altijd een boodschap aan heb dat je hier op Tweakers niet altijd mag zeggen waar het op staat :P
Ik vind nog steeds dat iemand die oprecht boos wordt op Ubisoft omdat ze deze CE uitbrengen en ze het nu weer moeten kopen om de collectie compleet te houden... dat dat de persoon is waar iets serieus mis mee is.
Dit zijn, mijn inziens, de drie beste games uit de Assassin's Creed serie. Na deze games ging het snel bergafwaarts. Vooral Assassin's Creed III viel enorm tegen. Deel IV was zeer vermakelijk, maar eigenlijk geen echte Assassin's Creed game te noemen.

Vind dat er wat teveel ingezet wordt op Remastered versions van games... Originele nieuwe IP's komen er vrij weinig uit nu. Ben er niet per definitie tegen, maar kom dan met remakes, zoals de remake van de eerste Ratchet and Clank game, die was echt geweldig.

Zal deze wel overwegen, aangezien dit echt mijn meest favoriete Assassin's Creed games waren.
Bwaah, ik vond de latere AC series eigenlijk beter. AC black flag was zeer leuk imho, met walvisjagen, zeilen etc. AC3 vond ik ook wel vermakelijk met het jagen, de flashbacks etc.

Unity vond ik zelfs het fijnste qua gameplay, veel missies, veel verscheidenheid en je doet wat je wil, je bent niet aan het verhaal gebonden. In de eerste AC series (I, II, III, Revelations en Liberation) vind ik dit allemaal maar mager; na een paar zijmissies ben je dat al beuh. Bij unity was het echt wel leuk om bijvoorbeeld een moordzaak op te lossen, met andere spelers iemand te assasinaten enzovoort.

Enige die ik niet gespeeld heb van de reeks is de laatste (syndicate) omdat die me persoonlijk wat tegen leek te vallen.
De verhaallijn van de genoemde delen vind ik stukken beter dan de latere versies. Je hebt qua side-missions wel gelijk. Unity was enorm instabiel bij mij. Moet de game nog steeds uitspelen om eerlijk te zijn. Heb 'm links laten liggen na de verschillende crashes. Het zou nu beter moeten lopen...
Ik heb unity een halfjaar geleden gespeeld, was echt wel leuk met die zijmissies enz. Je hebt wel gelijk, de storyline van de Ezio Auditore reeks is gewoon een stuk beter, dat geef ik toe, maar de verhaallijn is toch niet alles he? Moesten ze nu de zijmissies en graphics van Unity toevoegen aan AC2, dan zou je pas een bommetje krijgen ;).
Word echt zo moe van deze remasters :|
Deze generatie console is tot nu best wel beetje teleurstellend, waar blijven de echte innovatieve nieuwe franchises?
No Mans Sky (tegenvallend maar wel innovatief), Horizon Zero Dawn, Until Dawn, Bloodborne om er een paar te noemen, verder ook wat pareltjes van sequels zoals Witcher en Uncharted 4. Tuurlijk, meer innovatieve franchises zou ik ook toejuichen maar liever een vrijwel perfect uitgewerkte sequel als Witcher/Uncharted dan iets nieuws verzinnen om het verzinnen van iets nieuws (Watch Dogs)
Watch dogs was niet nieuw. Dat was assassins creed in de moderne tijd met een telefoon.. echt alle gameplay mechanics waren terug te herleiden naar AC en Farcry. Ubisoft doet niets anders dan het rehashen van hetzelfde idee. In de backstories en geschiedenis en dergelijke zit altijd veel werk, veel geschreven tekst, etc, maar de gameplay is altijd hetzelfde. Grootste voorbeeld is torens beklimmen om de kaart te unlocken. Leuk in assassins creed, waar je in die tijd uitkijkpunten nodig had om de stad te overzien. Maar een meester hacker die niet even de kaart kan downloaden op zijn hypermoderne telefoon? Not buying it.
Ehm 1 en 2 doen het prima op BC mode op de One, en de derde met die indiaan (no offence) vond ik echt geen klap aan.....maar goed colletors edition.
Het zijn niet 1, 2 en drie.

Het is deel 2 en alle "vervolgen" van deel 2.
Ah so, sorry tis nog vroeg :P
Zijn wel de beste van de serie :) 1 en 2 + alles van 2.
True that :)

4 is ook een goede, unity op de bugs na heb ik daar ook veel plezier aan gehad. Syndicate pas afgelopen zondag echt voor gaan zitten tot op heden best aardig, maar whats not to like aan Victoriaans London :)
Unity was de game waardoor ik alles van Ubisoft voortaan laat liggen. Puur door de microtransacties die ik tegenkwam toen ik in de ingame armor shop zat. Ik wilde weten hoe ik een kostuum moest unlocken. Ah, kopen in een DLC -_-.

Dat ze DLC uitbrengen is 1 ding. Maar ga niet mensen naschoppen die de DLC niet hebben en toon heel die DLC niet in de game. Vanaf dat moment zijn het in mijn ogen microtransacties en not done in een triple a full retail priced game.

4 was idd een toffe game :) Niet echt AC, maar wel gewoon goed uitgewerkte piraten game :)

Syndicate nog niet geprobeerd gehad. 40 euro is me wat veel voor een AC game. Ze lijken nogal veel op elkaar, stop ik net zo lief een oudere versie in mn console ;)
Wat je moet WEER €50,- betalen voor een spel (deel 2) en twee uitbreidingen, wow |:(

Dan doet 2K Games het VEEL beter met de remaster bundel van Bioshock, BioShock: The Collection kost €40,- op de XBOX One en Playstation 4, en voor de PC €30,- en dan krijg je 3 volwaardige spellen, Bioshock 1 en 2 en BioShock Infinite, en krijg je nog is alle DLS er bij.

En als je al de PC versies heb gekocht jaren terug woorden ze gratis geupdate naar de remaster versies.

https://tweakers.net/nieuws/115567/2k-geeft-upgradedetails-voor-pc-remasters-van-bioshock-games.html

https://blog.2k.com/news/bioshock-the-collection-announcement

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 14 september 2016 21:06]

Het zijn geen uitbreidingen. Beide delen zijn volwaardige games.

Welliswaar is de kern een doodschopt paard.
Zo te zien hebben ze speelbaar gemaakt voor current gen consoles.
Ik zie tot nu toe geen verschillen met de PC versie met supersampling aan en ultra settings
Net zoals de meeste "remasters" op console, zal het gewoon een port van de pc-versie zijn.
Snap niet wat iedereen zo goed aan de eerste series vindt. Ok, de verhaallijn is wel het beste, maar qua graphics, gameplay en zijmissies scoren deze toch maar op een laag pitje bij mij hoor.

Unity vond ik de beste AC reeks tot nu toe, AC4 vond ik ook wel lekker gaan gezien het compleet anders is dan de vorige ac games. AC1 vond ik brak, manier om iedereen te assasinaten was altijd hetzelfde en werd gewoon saai om te spelen. AC2, brotherhood en revelations was wel leuk, vooral de verhaallijn en de personnages (leonardo da vinci) vond ik fijn te spelen.

Zou het wel leuk vinden als er iets met WW1 komt in de toekomst.

[Reactie gewijzigd door Flipking94 op 14 september 2016 10:02]

Ik vond de graphics van elke assasins creed nog wel best bij de tijd hoor. In deel 2 waren de zij missies nog best verfrissend en de gameplay prima. Probleem is dat ze vanaf deel 2 ook niet echt meer hebben kunnen vernieuwen.
Ik denk dat je gelijk hebt,
De nieuwere versies zijn beter en uitgebreider.

Vergeet niet dat assassins creed iets compleet nieuws was, en assassins creed Syndicate de zoveelste is.
De gameplay mechanics zijn niet echt veranderd sinds het eerste deel.

Dit is denk ik ook waar de veelgehoorde klachten over de series die elk jaar met een nieuwe versie komen vandaan komen. (Call of Duty, Fifa (EA sports spellen), Assassins Creed, etc etc.)
Bwaah, AC heeft wel veel variatie vind ik, de Black flag is voor mij een aparte game binnenin de serie met toch wel een totaal andere game-ervaring. Maarja, het is helaas bij iedere serie die goed verkoopt dat ze er nieuwe, gelijkaardige versies van maken. Logisch denk ik dan, gezien een geheel nieuwe game ontwikkelen meer tijd en geld vergt dan een bestaande game te 'upgraden'.
Unity was de slechtste uit de gehele AC serie.
Hoezo? Wat heeft de Unity niet wat de andere AC spellen wel hebben?

Om een aantal verbeteringen op te noemen;
- Graphics
- zeer gedetailleerde customisation van het personage
- Veel beter uitgewerkte zijmissies
- Veel andere assasinate mogelijkheden (gas, rook, etc).
- multiplayer games zijn fijn en productief
- ...

Enige mindere is de storyline, maar zo slecht vind ik die nu ook weer niet. De storyline van AC1 vond ik helemaal niets in vergelijking. Om Unity als slechtste te bestempelen snap ik vanuit mijn oogpunt niet. Ik heb gehoord dat het spel wel vreselijk buggde bij de release, maar een jaar na de release was de game prima speelbaar.
Het belangrijkste uit de AC reeks, en wat ontbreekt bij Unity is een goed verhaal.
Alles voelde alsof het om een random iemand ging die toevallig kleding droeg met het logo van de Assassins en die toevallig in bezit was van de hidden knifes..

Het einde was de meest vreemde en slechte ooit.

Online Coop was een leuke toevoeging, maar de kans dat je een missie tot een goed einde kon brengen zonder dat het spel niet deed wat hij zou moeten doen (vastlopen, missiedoelen niet haalbaar door niet spawnende 'slachtoffers')..

Zeker na AC4 : Black Flag dacht ik dat het verhaal niet slechter kon, maar Unity heeft goed zijn best gedaan..
Laat ze maar beter eventjes beginnen aan een nieuwe franchise die niet zo voorgekauwd is als vrijwel 95% van Ubisoft zijn titels.
De énige game die ik van Ubisoft wil is Beyond Good and Evil 2. Maar ik vrees dat de huidige Ubisoft daar een vreselijke game van maakt.
R6 Siege is ook van Ubisoft, en imo de beste online shooter sinds Counter Strike.
Beyond Good and Evil heeft trouwens ook al een remastered version, deel 2 zie ik idd niet snel verschijnen, Van mij mogen Rayman 2, 3 en Tonic trouble wel remastered worden, Dat zijn ten minste games van een aantal generaties geleden die voor een veel groter publiek nieuw zullen zijn en voor wie de games van vroeger kent zullen de graphics (van 3d polygons naar full HD) een pracht ervaring zijn.

Ik vrees alleen dat Ubisoft nog eerder remastered versies van de remastered Assassin's creed games uit zal brengen in de tijd dan dat ze Beyond good and evil 2 zullen maken of Rayman 2, 3 en Tonic Trouble zullen remasteren.

Assassin's Creed vond ik ooit een erg leuke franchise maar toen het veranderde in een jaarlijkse buggy cash cow (die nu ook nog eens remastered wordt) begon de franchise al gauw m'n strot uit te komen.

Ongeacht om welke franchise het gaat; jaarlijks een nieuwe game uitbrengen in de franchise, is een franchise (in the long run) nog nooit ten goede gekomen.
Het is niet voor niks dat Assassins Creed 2 een jaarlijks franchise is begonnen, de game deed (bijna) alles goed voor zijn tijd en deze reeks is dan ook zeker het spelen waard voor iemand die 1 of meerdere van deze games heeft gemist of geen PC heeft om ze op af te spelen.
In mijn ogen altijd nog wel de beste. Ik zou II en brotherhood graag nogmaals spelen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee