D-Link introduceert nieuwe router en smarthome-apparaten

D-Link heeft op de IFA in Berlijn een nieuwe router en twee smarthomeproducten getoond. Het gaat om de AC5300 Ultra Wi-Fi Router, en van D-Links smarthomelijn mydlink het Home Smart Power Strip DSP-W245-stekkerblok en de Home Thermostatische Verwarmingsknop DCH-Z410.

De DCH-Z410 reageert net zo op temperatuur als een normale thermostatische radiatorkraan, maar maakt ook deel uit van het mydlink Home-systeem. Op die manier kan het onderdeel via een normaal wifi-netwerk samenwerken met andere D-Link-producten die via een mydlink Home Connected Home Hub aangesloten zijn.

Dat laatste geldt ook voor het stekkerblok met typeaanduiding DSP-W245. Het blok bestaat uit vier aansluitingen die elk apart aangestuurd kunnen worden. Zo kunnen er tijdschakelaars ingesteld worden, kan het energiegebruik bijgehouden worden en kan het stekkerblok een pushbericht sturen als bijvoorbeeld een limiet overschreden wordt. Ook andere apparaten binnen het Home Connected-systeem kunnen het stekkerblok bedienen, zoals temperatuursensors of rookdetectors. Er is nog geen adviesprijs voor beide smarthomeproducten.

De AC5300 Ultra Wi-Fi DIR-895L/R-router kan met behulp van acht externe antennes en versterkers een maximale bandbreedte leveren tot 5332Mbit/s. De wanpoort kan maximaal 1Gbit/s aan. Ook zitten er een usb 2.0- en een 3.0-poort op de router, en ondersteunt de router gerichte wifi-signalen via Advanced AC SmartBeam, mu-mimo, vier simultaan werkende datastromen en drie banden tegelijk; twee 5GHz-banden en één 2,4GHz-band. De router is de opvolger van de in 2015 uitgekomen DIR-895L/R en heeft in de Verenigde Staten een adviesprijs van 499 dollar. Wat de europrijzen worden, is nog niet bekend.

Door Krijn Soeteman

Freelanceredacteur

05-09-2016 • 15:07

53 Linkedin

Reacties (53)

53
53
25
2
0
16
Wijzig sortering
Waarom zit er een USB 3 én een USB 2 aansluiting op? 2x USB3 had ik logischer gevonden. (Hoewel ik mij afvraag of die chip een hogere doorvoersnelheid via SMB kan bereiken dan wat een USB2 diskje kan leveren)

De enige reden die ik kan bedenken is dat USB3 meer voeding kan leveren voor portable harddisks en dat die USB2 aansluiting (doordat deze gehandicapt is gemaakt, puur een kostenaspect is qua implementatie)?
Vermoedelijk zit er USB 2 support in de standaard chips en is USB 3 via een of andere addon chip toegevoegd als een losse bus. Voor een 2e USB 3 poort hadden ze dan nog een USB 3-hub chip (of een duurdere extra/dubbele host) toe moeten voegen, terwijl het weinig toevoegt terwijl de toch al aanwezige USB 2 naar buiten doorvoeren bijna niets kost.

Ik denk niet de chipset van zo'n router echt een USB 3 bus kan vullen + full speed data routeren tussen LAN en WLAN, dus andere opties maken de router alleen duurder.
Een ander voordeel van USB 3 is natuurlijk wel de grotere stroomcapaciteit, dus het gaat niet alleen om de bandbreedte. Om dezelfde reden kan ik me voorstellen dat je dan niet genoeg stroom hebt om meer dan 1 poort aan te bieden (zonder te moeten gaan knijpen).
Sommige apparaten werken niet goed op USB3 door oude drivers enz., wellicht is dit de reden.
Uh? Device specifieke drivers zijn hier helemaal niet relevant. Er worden een aantal device classes ondersteund met een standaard built-in driver en al de rest niet. Oudere apparaten met oudere usb controller worden door de usb chipset hardwarematig als dusdanig herkend en de juiste connectiviteit geconfigureerd.

Gelukkig is de usb3 standaard inmiddels al even gestandaardiseerd en in gebruik. Halfbakken usb controllers zouden dan ook niet meer mogen voorkomen, zeker niet in nieuwe apparaten.

Ik geloof eerder wat rhuijben stelt: een soc met usb2 en een extra controller met usb3, al dan niet om marketing redenen (die soc heeft wellicht al werk genoeg)
Gokje, USB3 voor een disk, USB2 voor een printer.
Dat snap ik ook wel. Maar als je toch USB 3 gebruikt, wees dan consequent in het type poort.
Ik gebruik ook wel eens de USB poort van de router om even een telefoon op te laden, dan zou het toch handig zijn als het meteen USB3 is bijvoorbeeld.
USB3 kan meer stroom leveren, daar moet de voeding dan op aangepast worden.
(waarom je als offtopicgemod wordt weet ik niet?)

USB 3 is idd duurder en heeft wat andere dingen nodig denk ik (vraag me niet wat, maar denk idd voeding etc.)

Daarnaast zijn de drivers van printers vaak niet gemaakt voor usn3
USB 3 poorten kunnen ook gewoon USB 2 apparaten bedienen, daar heb je geen speciale drivers per apparaat voor nodig.
Alle gekheid op een stokje, maar wat een afschuwelijk spuuglelijk apparaat.
En toch misstaat dit apparaat niet in een gameroom, waar die ook voornamelijk bedoelt is lijkt het.
Of op een lan-party voor smartphones en tablets.
Maar je "game" pc heb je toch bedraad aangesloten om de latency tot een minimum te beperken voor je perfecte K/D-ratio? ;)
Tegenwoordig heb ik toch betere ping via wifi dan al die russe samen op CS:GO...

Nu meestal is er geen andere optie dan wifi te gebruiken. Ik heb een tijdje powerplugs geprobeerd. Die waren om de 15 minuten niet meer synchroon.. En gaten boren door 2 verdiepen voor een kabel van meer dan 50 meter is ook geen optie.
Nu heb ik gewoon een deftig usb wifi adapter stick en zit toch gemiddeld onder de 30 ping. Download meer dan 4MB/s (Meer dan genoeg voor mij)
Dus ik kan mij wel inbeelden dat zo'n router als deze populair kan worden voor gamers.

Spijtig dat er nog geen afbeeldingen zijn van die DSP-W245. Dat ziet er een leuk ding uit.

Edit : correctie snelheid

[Reactie gewijzigd door Boermansjo op 6 september 2016 08:19]

4 gb/s hoe doe je dat met wifi.

Lach me al dood als ik lees dat het ding hierboven 1 gb wan poort heeft en dan 5,3gb theoretsich aan wifi, waarbij men alles bij elkaaar optelt en waarbij je in de praktijk van geluk mag spreken dat je 1/4 over kan houden van die snelheid.

Daarnaast 50 meter van een wifi punt wordt je snelheid ook stukken minder. Ben hier net bezig juist overal kabel aan te leggen i.p.v wifi. Veel beton en dan is de ontvangst met ijzer in beton niet echt optimaal.
Het moest 4Mb/s zijn 8)7
Niet MB's? Anders download je maar een halve mb. (Of topic, I know.)
- 4 gb /s .. Je hoeft niet persee alles van de WAN poort af te trekken.. Onderlink, of een NAS op een lanport kan ook meehelpen in je gebruikte wifi bandbreedte.
Je getallen kloppen niet, 4GB/s en 4Gbit/s zijn beiden onhaalbaar met wifi routers.
Maar goed, als je de router in de gameroom wilt plaatsen, zoals Antony suggereerde, moet je alsnog die kabel van 50 meter gaan trekken. Verder steek ik enkel de draak met het hele "game" toevoegen aan een product en een meerprijs vragen fenomeen. Niet dat dat hier gebeurd hoor.

Het klopt inderdaad dat het qua latency niet zo heel veel meer uitmaakt. daarvoor hoef je enkel de router/hop keten zo klein mogelijk te houden. Enkel de algehele QoS is ietwat slechter door het hogere aantal pakketjes die verloren gaan, eventueel door verstoringen van buitenaf.
Imho hoort een router in de meterkast. En daar zou ik deze ook absoluut op hangen ;)
Een router wel, maar een accesspoint meestal niet.
Een router wel, maar een accesspoint meestal niet.
Ligt eraan waar de meterkast is en hoe groot de woning is. In veel woningen is voor dagelijks gebruik een access point in de meterkast acceptabel.

Voor deze D-Link router: reken er maar op dat die laag scoort op de WAF test. De gamekamer of de meterkast lijkt mij dan ook een betere plek.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 5 september 2016 15:40]

Wat acceptabel is veranderd ook met de tijd / ervaring van de gebruiker zelf.
veel mensen vinden het acceptabel omdat ze nog altijd onder het mum van 'tis wifi das normaal dat dat trager is / af en toe uitvalt)

Mijn woning is voorzien van 3 unify ap pro's wat al door velen is opgemerkt als 'shit je hebt hier goede ontvangst'

ook met de komst van oa sonos en alternatieven hiervan, wordt een degelijke wireless installatie toch meer en meer de norm...
ook voor dagelijks gebruik.
"Gaming Routers" bestaan niet. Gamen doe je via LAN, en dan maakt het in principe helemaal niets uit wat voor router je hebt.
Ik zeg ook niet dat het een gaming router is, maar qua uiterlijk kan hij zo mee doen in een echt gameroom.
Nu vallen de lampjes altijd wel op, maar een dergelijk felgekleurde piramide vraagt erom om achter de bank of in een kast te verdwijnen.
Dan heb je 3 banden met slecht bereik ;)
Smaken verschillen, ik vind hem er supercool uitzien. 8-)
Ziet er nog al stekelig uit.
Of staat die op zijn kop afgebeeld en zijn dat zijn pootjes... eng ding :)
Ja... het doet me even iets aan Stargate - SG1 denken... de replicators!!!
Whaha dat was ook mijn eerste reactie. Telefoon naar mijn collega draaien en "Holy shit, check dit lelijke apparaat!". :+

Het doet me ook een beetje denken aan een robot of fabriek uit Supreme Commander of Total Annihilation.

[Reactie gewijzigd door dartbord op 5 september 2016 15:23]

Aan het plafond boven de ingang van je huis... You scare people.... O-)
Over smaak valt niet te twisten natuurlijk. Maar ik heb dit apparaat (vorige versie) geadviseerd aan een vriend. Werkt perfect overigens. Ik heb toen gezecht "als jij dat ding koopt moet je er eigenlijk booskijkende ogen opplakken" dan is het een echt monster!

Wat is dat ding tevens antiegelijk groot! Hij past gewoon niet in mijn meterkast.
Ze hebben er zoveel antennes op gedaan omdat er standaard een muur of doos omheen zit om deze optische migraine te dempen! :+
Idd, en mij maak je ook niet wijs dat dergelijke functionaliteit niet in een wat minder schreeuwerig uiterlijk had gepast.
Niet alleen lelijk, het past niet in een 'home'. Het zou net low profile moeten zijn. Het lijkt wel een space craft.

Waarom ze het woord 'home' erbij halen is ne niet duidelijk. Ok een game-room is ook home, maar dan nog.

Dan ben je blij dat die lelijke kabels weg zijn en dan dit.
Wat ging er in hemelsnaam om in het hoofd van de ontwerper van deze router?
Geestverruimende middelen, zeker.
Welke mensen zetten hun router in het 'zicht' op een troon neer? Volgens mij staat zo'n ding 95% weggestopt en anders zou je dat snel moeten doen met zo'n ding. Hij is er om je netwerk te verbeteren niet om de vaasjes van je vriendin te overtroeven.
Wij hebben onze Apple AC routers op (bijzet)tafels staan in de woonkamer en hal. Ze passen prima bij het interieur en hebben ze beter line of sight met de devices.
behoorlijk aan de prijs (ik ga ervan uit dat de prijs hetzelfde zal zijn in euro's, zoals zo vaak).

Zelf zie ik liever eens routers op de markt komen met meer dan 4 lan-poorten. Nu moet je bijna standaard met extra switches e.d. in de weer gaan om het allemaal aangesloten te krijgen :/
Vast een "Transformers" generatie ontwerper.
Is er dan echt niemand buiten mijzelf die vind dat deze router er wel mooi en goed uitziet of heb ik echt een speciale smaak ??
Ligt eraan, ben je jonger dan 16 jaar? :+


Maar even zonder dollen. In mijn tienerjaren zou ik dit ding ook mooi hebben gevonden. Dat zie ik nog wel aan het reliek van een PC wat stof staat te vergaren op zolder.
Dat vraagt om foto's! 8-)

}>
Ik ben er 42 dus mjah :)
Dan vond ik de DIR880L er toch een stukje chiquer uit zien. Die heb ik ook gewoon in het zicht in de woonkamer... Dit ding.... Bleh!
Ik weet dat het een hoog Telegraaf-gehalte heeft om te roepen dat een slimme thermostaat en toebehoren gehackt kunnen worden, maar dat weerhoud mij wel nog steeds om mijn simpele thermostaat met alleen instelbare tijdschema's te upgraden. Is er iemand met echte kennis van zaken die dat kan bevestigen of ontkrachten?
De hackkans is alleen maar groter als je niet update, omdat hackers vaak wel bekend zijn met de exploits die in updates gefixt zijn.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee