Destiny: Rise of Iron komt uit op 20 september

Bungie heeft bekendgemaakt dat Rise of Iron op 20 september uitkomt. De uitbreiding voor Destiny bevat een nieuwe verhaallijn, quests, multiplayermaps, wapens en gear. Spelers krijgen ook de mogelijkheid om privématches op te zetten.

In mei lekte er al informatie uit over de uitbreiding. Destijds werd verwacht dat Rise of Iron op de E3 zou worden aangekondigd, maar Bungie heeft gewacht tot Gamescom. In een video vertellen de ontwikkelaars over de veranderingen en de nieuwe verhaallijn in het pakket, dat na The Taken King de vierde grote uitbreiding voor de game is.

Eveneens nieuw is de komst van privématches, die door spelers onderling opgezet kunnen worden. Deze functie komt ook naar de originele game Destiny en het is dus niet nodig om de uitbreiding aan te schaffen om er gebruik van te maken. Bungie maakte tijdens een livestream op Twitch bekend dat het mogelijk zal zijn om zelf een modus, map, scorelimiet en tijdslimiet in te stellen. Destiny: Rise of Iron verschijnt voor de PlayStation 4 en Xbox One en kost 29,99 euro.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

16-08-2016 • 21:01

69 Linkedin

Reacties (69)

69
62
28
3
0
24
Wijzig sortering
Nee dit is nummer 4.
The Dark Below December 9, 2014
House of Wolves May 19, 2015
The Taken King September 15, 2015
Rise of Iron September, 2016
Whoops. Aangepast :)
Video bekeken, zie heel veel reskins van bestaande strike(s), maps en wapens. Daarnaast word ik niet echt warm van een kill comfirmed modus. Hoeveel voegt 1 raid toe? Ik ben benieuwd hoelang dit destiny spelers nog geboeid houdt.
Lang zat ... Hoger light level houd de meesten al maanden bezig en een raid kan je ook flink wat tijd kosten.
Verder blijft het zoeken naar wapens armor en andere zaken interessant.

De ene is het na een week beu, de fans zijn er maanden mee zoet. Dat is met alles zo.
Zoeken? Je bedoelt grinden :P
Grinden valt nog wel mee in Destiny, zou je eens The Division moeten spelen, dat is letterlijk grinden.
In vergelijking valt het misschien mee, maar het blijft grinden.
Noem het grinden, geef het een naam.
Zat mensen hebben er nog plezier aan, inclusief mijzelf.

Welk spel is uiteindelijk niet repeterend ?
Maar hoeveel fans hebben ze nog? Ik heb het echt diehard gespeeld sinds release, alle dlc's, nederlandse clan om steevast iedere dinsdag mee te raiden. Iedere week flawless halen in Trials of Osiris, en dan was al het boeiende alweer gedaan. 3 raids op dinsdag, 3 trials op vrijdag, en voor de rest geen hol te doen.

Je kan gemakkelijk max level zijn binnen paar daagjes/weekjes, dan alle gear vinden is het nog het meeste irritante want het is niet moelijk ofzo, maar compleet rng. Dus je moet dezelfde activiteiten eindeloos blijven herhalen in hoop die gearsets compleet te krijgen. Dus de progression curve gaat super hard op het begin, en valt daarna bijna kompleet plat.

Ik ben er mee gestopt in ieder geval (evenals al mn clanleden). Spel heeft bijzonder weinig te bieden als je er even overna denkt. Deze DLC heeft ook veel ste lang geduurd. Als die was uitgekomen volgens het originele release pattern (paar maandjes na taken king dus) dan had ik het wellicht nog gespeeld. Maar ze doen echt geen moeite om bestaande spelers bezig te houden.

Helpt ook niet dat ik Taken king een van de meest irritante dlc's vind, voegt op zich genoeg content toe, de sfeer van de dreadnaught en de raid zijn echt wel tof. Maar die taken enemies, en hoe vaak je ze ook tegen komt in originele strikes kwam echt mn strot uit. Zo makkelijk verzonnen mannetjes (allemaal simpele reskins van bestaande characters) met super irritante abilities.

Ik kijk deze voorlopig even uit de boom, ik denk niet dat ik nog snel terug kom naar Destiny.
Ik vind dat er voldoende te doen is ...
Voor de duidelijkheid, even 3x een Raid op een dag (en dus met 3 characters) en de meeste mensen zijn dan echt wel even klaar.
Weet niet hoe het met jou zit maar de KF Raid op Hard daar fiets je niet even doorheen in een half uurtje ....
Zeker niet als je eens wat mensen mee neemt die het niet 40x gedaan hebben.
Ik speel ook graag met mensen met minder level en leer hun dan de mechanics en dergelijke. Sorry, maar ik vind dat dankbaar werk en minstens zo leuk.
Als je dan ook je patrols doet, Crucible, Weapon tests, Strikes en tegenwoordig de Arena in POE dan ben je echt wel zoet.

Als je dit allemaal in 2 dagen doet en dan klaar bent dan wordt het tijd om een baan te zoeken en een normaal sociaal leven.

Het is een game, geen levenswijze en het houd mij langer bezig dan vrijwel welke game dan ook.

Sure, RNG is soms vervelend maar des te leuker is als er weer eens wat leuks dropped en het iets is wat je nog niet hebt, of een leuke Legendary met andere Perks dan hetzelfde wappen dat je reeds hebt.

Niets is perfect , Destiny dus ook niet maar het bied enorm veel plezier, zeker als je ook met andere gamed afgezien van je Max light level buddies.
Punt is dat ik al die dingen al zo vaak gedaan had, dat ik het haast blind doe. Strikes, patrols? Alsjeblieft zeg, niet nog een keer dezelfde activiteiten in areas waar ik al constant kom. En ja, wij runde 3x hard raid. Ideaal gezien 3x op dinsdag, maar bleef meestal bij 2 of 2.5, en dan de dag erop de rest. Als je de raid (bijna) flawless loopt is het makkelijk binnen ene uur te doen. De puzzelstukken duurden al niet langer meer dan een paar minuutjes. De battles zelf, als ze goed gaan, duren ook maar iets van een kwartiertje.

Crucible is ook geen hol meer aan als je trials gewend bent, dan krijg je tenminste nog een beetje balans en mensen die weten wat ze doen.

Die drops waar je het over hebt is puur de enige reden om voor te spelen. Honderden keren hetzelfde in de hoop om exact hetzelfde wapen te krijgen met net een andere perk.

Begrijp me niet verkeerd, ik heb het lang met plezier gespeeld. Maar op een gegeven moment was ik er gewoon klaar mee. Ongelooflijk dat er nu pas een DLC komt die weer wat toevoegt.

En doe alsjeblieft geen uitspraken over iemands sociaal leven als je die persoon totaal niet kent. Ik was gewoon goed in de game (of eerder, kon praktisch dingen blind spelen), dinsdag avond was standaard een drukke avond dat er een paar uur gedestinied werd, en dan was ik wel weer klaar tot vrijdag voor trials.

Maar duidelijk is wel dat dit spel gewoon niet bedoelt is voor "die-hards" als ik, die het spel dan ook graag grijs spelen. Het pretendeerde een gigantische open world rpg te zijn, wat verre van de waarheid is.
Noem eens 1 spel op wat niet bestaat uit vaak hetzelfde te doen ...
Iedere willekeurige ECHTE open world rpg. Destiny pretendeert het te zijn, maar stuurt je constant naar een paar levels voor verschillende activiteiten, iedere keer weer dezelfde stukken doorrijzen, er zijn hooguit 2 of 3 manieren op een plek te komen maar over het algemeen gebruik je er altijd maar 1 omdat dit het kortst is. Dus: constant hetzelfde, ook al ben je verschillende quests aan het doen. Zelfs de storyline stuurt je meerdere keren naar dezelfde plekken.
Dat is wel zo maar dat is met IEDERE denkbare game.
Een echte open wereld RPG heeft dat ook, want ook die wereld is uiteindelijk beperkt en blijf je bezig met het minen van grondstoffen, verdedigen, opbouwen, aanvallen, en noem maar op. Om maar te zwijgen over het heen en weer travelen voor de bepaalde quests.


De storyline is idd wat wazig en JA je komt wel regelmatig dezelfde levels tegen maar onder andere omstandigheden.
Ansich heeft dat wel wat want je kent de omgeving en je kunt daar extra gebruik van maken met lastige opdrachten.
De expansion is van het formaat The Taken King, en die heeft mensen ook aardig lang geboeid. Het is wel te hopen dat ze na de expansion met wat meer content komen dan na The Taken king, maar we zullen zien.
Hopelijk nog tot destiny 2 in december/januari? Ik heb de dlc allersinds al in pre order
Destiny 2 komt echt niet in December/januari aanstaande ... No way !
Mischien december 2017/januari 2018.
bungie heeft al bevestigd dat het overgrote deel van de crew aan destiny 2 werkt en die komt waarschijnlijk uiterlijk september volgend jaar uit. Destiny 1 kwam destijds op 9 september 2014 uit. Bungie had aangeven een 3 jaars plan uit te voeren dus zou augustus/september logischer zijn dan december/januari.
Game devs en release data halen is net zo schaars anno 2016 als Ministers die hun verantwoordelijkheid nemen en opstappen.
Tegenwoordig helaas wel ja...
Pfff als ik nu dus weer zou willen beginnen (heb alleen Vanilla), moet ik dus 60 euro uitgeven voor de game en alle dlc's. Precies zoals toen der tijd met TTK... 8)7 8)7

Dat er een bundle komt waar alle dlc's in zitten kan ik begrijpen maar waarom ik in godsnaam opnieuw voor de core-game moet betalen, blijft mij een raadsel.
Omdat het goedkoper is dan alle uitbreidingen los kopen (per stuk 20/30 euro) zonder de originele game.
Dit is toch geen uitleg/excuus om mij nog een keer de Vanilla game te laten kopen? Zoals ik hierboven al schreef, begrijp een een eventuele dlc bundle maar ik ga niet 2x voor het spel zelf betalen...
euh nee, 40 euro, geen 60. er komt een Destiny collection uit die alles heeft incl de nieuwe DLC.

Expansion los kost 30, dus een tientje voor alle voorgaande dlc lijkt me niet teveel extra.

[Reactie gewijzigd door Verderf op 17 augustus 2016 16:51]

Je koopt vanilla niet erbij, dit zit er gewoon bij. Je bent alsnog goedkoper uit dan als je alleen alle uitbreidingen zonder vanilla gekocht had.
Private matches!!! :D JeeeeeeJ!!!!
Al met al blijft het natuurlijk een top game! Met ongeveer 50 tweakers in een groep, en ik denk dat nog 25-30 man het actief speelt.
Met de nieuwe uitbreiding zal wel weer iedereen gaan spelen. Ik ben nu pas aanbeland, dat het saai begint te worden, en alleen nog maar Trials of Osiris doe, en heel af en toe nog maar een raid.

Maar private matches! Dat gaat een hele grote boost worden. Leuke toernooitjes, binnen de clan, binnen tweakers.

En natuurlijk de nieuwe RAID, ik ben zeer benieuwd! Vorige raid (King's Fall) ongeveer 12 uur over gedaan totaal voor dat ik mijn 1e completion had. VoG (1e raid) verdomme van 10u tot 5u bezig geweest. Crota's End was eigenlijk de makkelijkst en de 1e keer was binnen 4 uur.

Kan niet wachten i.i.g.!
Destiny speelt erg prettig, de crucible speel ik bijna nooit maar de Iedere vrijdagavond de raid met een bekende groep uit een pool van +/- 10 spelers is altijd gezellig, slap ouwehoeren en schieten is helemaal leuk.

Zelfs nu lukt het door kleine foutjes soms nog niet eens om iedere week de raid te halen dus uitdaging is er in die zin dat het allemaal wel moet kloppen, eerdere raids lieten nog wel meer toe aan slordigheid maar de laatste raid is daarin wat minder vergevend.

Het is geen boeiend verhaal maar het draait en schiet allemaal erg fijn, en samenspelen en ouwehoeren is altijd leuk. Voor de solo speler snap ik dat na eenmaal de missies gedaan te hebben (10-15 uurtjes) de game niet echt heel boeiend is.
Dit is het voor mij ook, zelfs na de eerste keer blijft het een kick om met 6 man als een goed geoliede machine de raid te voltooien. Maar ook als het niet lukt is het met een groep niet al te fanatieke mensen puur genieten.

Daarnaast is de basis (richten, lopen en schieten) gewoon erg goed in Destiny, ik durf zelfs te stellen dat dankzij Destiny ik niet het gevoel heb Halo als franchise te missen gezien ik geswitched ben van 360 naar PS4. En ga deze expansion dan ook zeker halen.

[Reactie gewijzigd door Rexus op 17 augustus 2016 16:18]

Ja ik heb de Xbox zelf na de eerste zwarte doos niet meer in bezit gehad, de vorm van de controller lag mij niet, maar de eerste HALO games ook op PC en wat ik ervan gespeeld heb bij derden was het altijd een genot om te schieten.
Die soepelheid vooral zit ook in Destiny, al is de autoaim en drift bij autorifles soms lastig.

Maar gelukkig zijn er scoutrifles en handcannons :-)
Of een console voldoet is aan jou, maar ook aan de ontwikkelaar. Sommige games draaien al met moeite op de PS4, laat staan de PS3. Studio's maken de afweging tussen features en performance. Anno 2016, 2 jaar na het uitkomen van de PS4, gaan de studio's voor features en voldoet een PS3 dus niet meer.
Voor jouw console komen tenminste nog games, zit hier met een atari 2600 hopend dat er eindelijk is een vervolg komt op defender maar nee hoor alles voor nieuwe generaties!
Staat niet in het artikel, maar tot het eind van het jaar kan je voor 40 euro upgraden naar next gen dus dan krijg je Destiny + de 3 DCL's die er al zijn + Rise of Iron.
Dat klinkt goed. Ik ga maar eens sparen... jammer dan weer dat mijn PS3 spellen niet te spelen zijn op de PS4...
Tja zo gaat dat ... Op een gegeven moment heeft het geen zin meer om een ouder platform te supporten.
We zien dat met alles en zo raar is dat niet.
Nu bijna 10 jaar verder is het wel mooi geweest met de PS3 en kan je niet klagen dat men het niet lang ge-support heeft.

PS4 kost vandaag de dag weinig en is best een upgrade.
Ik begrijp je punt, maar feit blijft dat je een PS3 kocht die toen al redelijk aan het einde van zijn levensduur zat en dat weet je gewoon.
Hetzelfde als in oktober een Golf kopen terwijl het huidige model er al een paar jaar is.
Dan weet je dat je in Maart het jaar erop het nieuwste model kan verwachten en de jouwe uit de gratie valt.

Je koopt nu voor weinig al een PS4, zeker als je het 2e hands doet en de TK vind je als game ook al 2e hands voor 2 tientjes.
Als je Destiny al bezit, kun je de goedkopere upgrade optie kiezen (en zelfs je characters overzetten).
Dat de aanschafdatum een jaartje eerder is dan de release van de PS4 doet er niet toe.

PS4 was gereleased in november 2013. Jij hebt je PS3 dus gehaald in ongeveer november 2012. In maart 2007 was de PS3 uitgekomen. Je hebt een console aangeschaft toen het al 6+ jaar bestond. Hoe lang verwachtte je dat er nog nieuwe spellen voor zouden uitkomen, of dat de PS3 nog support zou krijgen?
Hetgeen waar ik me ontzettend aan stoor is dat het in Nederland niet mogelijk is om te pre-orderen. Niet via de pungie website, ook niet via de xbox store en ja via gamemania is het wel mogelijk voor de ps4 gebruikers.

Het voortrekken van deze console stoor ik me ook wel aan maarja weinig aan te doen.

Natuurlijk ga ik het wel spelen.
Top spel een van de weinige spellen die me na een jaar nog kunnen boeien.Besteld en kan niet wachten om alles uit te proberen.
Enige minpunt van het spel vind ik het feit dat je soms een wapen/gear niet krijgt door pure willekeur van het spel. Bv na 100 en uren nog geen Suros Regime. Of na 30 keer de black spindle missie gedaan te hebben nog niet het schip gekregen te hebben, idem grasp of malok etc etc
Maar voor de rest blijft het boeien door de vele verschillende speel vormen.
Kom ook eens langs op het Destiny topic in de fora :)

Veel namen hier die reageren en het "spelen", deel je ervaringen, speel met andere tweakers samen :)

[Reactie gewijzigd door NLRev0lution op 17 augustus 2016 12:47]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee