Microsoft gaat 7 dollar per gebruiker rekenen voor Windows 10 Enterprise E3

Microsoft heeft de maandprijs voor Windows 10 Enterprise E3 bekendgemaakt. Het bedrijf rekent 7 dollar per maand per gebruiker voor de software. Wat Windows 10 Enterprise E5 gaat kosten is nog niet bekend.

Microsoft kondigde de maandprijs aan tijdens zijn Worldwide Partner Conference in Toronto. Partners kunnen abonnementen op Windows 10 Enterprise E3 vanaf de herfst verkopen via het Cloud Solution Provider-kanaal. Bedrijven krijgen inzage in abonnementen via een partnerportal, waarbij beheer per gebruiker, met een enkel contact voor ondersteuning en op basis van een enkele rekening mogelijk wordt. Microsoft hoopt het beheer op deze manier eenvoudiger te maken.

Wat de maandprijs van Windows 10 Enterprise E5 wordt, is nog niet bekend. Dit is het abonnement op de Windows-versie inclusief een extra beveiligingslaag, de Windows Defender Advanced Threat Protection. De Windows Enterprise-versies komen ook als bundels inclusief Office 365 E3 Enterprise Mobility + Security E3 beschikbaar onder de noemer "Secure Productive Enterprise".

Tenslotte kondigde Microsoft aan dat Cloud Solution Providers Surface-apparaten als een dienst aan kunnen bieden aan resellers en klanten. Met 'Surface as a Service' kunnen bedrijven Surface-apparaten leasen, waardoor ze sneller op nieuwe generaties van de hardware over kunnen stappen en altijd van de laatste software verzekerd zijn.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

12-07-2016 • 18:14

155

Submitter: nickurt

Reacties (155)

155
136
94
9
2
23
Wijzig sortering
"Abonnementsvormen voor Windows 10? Dat gaat echt nooit gebeuren". "Conspiracy theories!"

Waar blijven de excuses van al die lui die me hebben uitgemaakt voor rotte vis omtrend de discussie van abonnementsvormen bij Windows?

Het is nu dus alleen nog maar wachten op het moment dat ze dit ook gaan proberen in te voeren bij de andere edities. Het is niet de vraag of het gaat gebeuren maar wanneer het gaat gebeuren.

Tegen de tijd dat de support van Windows 7 voorbij is zit "iedereen" aan een Windows-abonnement als het aan MS ligt. Gratis upgrade naar Windows 10, mijn reet!
"Abonnementsvormen voor Windows 10? Dat gaat echt nooit gebeuren". "Conspiracy theories!"
Waar blijven de excuses van al die lui die me hebben uitgemaakt voor rotte vis omtrend de discussie van abonnementsvormen bij Windows?
"Maar...." zeggen ze dan, "dat is niet voor de OEM- of consumentenversie van Windows". Dus er zal wel weer een soortgelijk tegenantwoord komen.

Het probleem met Microsoft is dat ze Windows nodig hebben om de verkoop goed draaiend te laten houden. Office draait het beste op Windows, Skype draait het beste op Windows, WM10 draait het beste in combinatie met Windows. Men heeft simpelweg ook weinig anders, want de hardwareverkoop is niets vergeleken bij Apple en de inkomsten uit zoekmachines en online services ook niets in verhouding tot Google. Dus ze moeten wel.
Ik ben iemand die geen weet heeft van de windows enterprise licentie tarieven, zou dus graag willen weten of bedrijven vooruit/achteruit/gelijk zijn gebleven met hun licentie uitgaven?
Daarbij moet goed worden gelet op de toegevoegde waarde. Je mag dit niet simpelweg vergelijken met de aanschafsprijs van bijvoorbeeld Windows 8.1 Enterprise want hier is ook Software Assurance inbegrepen. Zelfde geldt voor bijvoorbeeld Microsoft Office waar je de aanschafsprijs van Office niet mag vergelijken met de abonnementskosten omdat het abonnement o.a. inclusief nieuwe softwareversies is.

Bij vorige edities was het zo dat een Enterprise licentie altijd een upgrade betrof. Je had dus een andere Windows 8.1 licentie (bv Pro) nodig en daar bovenop kwam dan de Enterprise licentie. Hoe dat met Windows 10 Enterprise zit is mij niet bekend.

Tevens was Windows (8.1) Enterprise voorheen altijd computergebonden, niet gebruikersgebonden.

Dat zijn nogal wat verschillen om rekening mee te houden wanneer je gaat vergelijken.

Kijken we sec naar de kosten dan kost Windows 10 Enterprise $ 84,- per jaar. Dat is geen groot verschil t.a.v. bijvoorbeeld Windows 8.1 Enterprise inclusief SA.

Dat het geen aanschaf is maar een abonnement kan ook zijn voordelen hebben waaronder de schaalbaarheid. Windows 8.1 Enterprise kon alleen via Volume Licensing worden aangeschaft en niet worden geretourneerd. Gekocht is gekocht. Windows 10 Enterprise is een abonnement wat stop kan worden gezet als de behoefte afneemt. Je weet altijd waar je aan toe bent en dit model is transparanter, overzichtelijker en eerlijker.

Keerzijde is helaas wel een boekhoudkundig aspect. Het object staat namelijk niet op de balans en je bent geen eigenaar. In sommige gevallen kan een financial lease dan weer gunstiger zijn omdat je daarmee wel eigenaar bent, het object staat op je balans (inventaris) maar ook daarbij is er sprake van een maandelijkse afrekening in plaats van het volledige bedrag vooraf te moeten betalen.

Een vergelijk maken is dus wel wat complexere materie en situatiegebonden.
Volgens mij zijn de Enterprise uitvoeringen tot nu toe alleen verkrijgbaar als je een Enterprise Agreement hebt. Als klein-zakelijke of thuis-gebruiker kan je maximaal de Professional versie gebruiken. Correct me if I'm wrong!
Bij deze; Enterprise kan iedereen aanschaffen via Volume Licensing.
Zie de Windows 8.1 licensing guide
Ik betaal geloof ik ook $7 per maand voor Office 365 dus ik zou dit zelfs voor freelancers nog wel interessant vinden. Al is het dan wellicht goedkoper om éénmalig een losse versie te kopen dit is weer interessanter vanwege de longterm support. Bijv. bij Office 365 krijg je ook altijd weer de nieuwste versie en als je op vakantie gaat zet je je abo stop.
Dan moet je 2 maanden op vakantie gaan, goede freelancer die dat kan, daarna alles weer opnieuw inrichten. Pennywise Pound foolish
Dat valt mee met opnieuw inrichten. Alles blijft in de cloud staan. (edit: Schijnt tot 30 dagen te zijn)

Maar ik als ZZPer zou het niet in mijn hoofd halen om het om die reden stop te zetten. Ik wil ook tijdens vakantie (wat wel eens 3 of 4 weken is) bij mijn documenten kunnen en contact kunnen houden met (mogelijke) klanten...

Vakantie is bij mij nooit 100% vakantie. Maar ja, dat hoort er bij mij toch een beetje bij. Kies ik zelf voor hoor.

[Reactie gewijzigd door Arokh op 22 juli 2024 13:19]

True that, die $7 maakt trouwens ook niet echt veel uit als je het afzet tegen je uurtarief.
Als jij je abonnement stop zet bij O365 (zakelijk) dan heb je 30 dagen voordat al jou gegevens verwijderd worden. Wat je nu beweert klopt niet.
Oh okee. Dat wist ik niet.
Dat het niet op de balans staat kan juist wel fijn zijn voor veel bedrijven, want anders moest je de lease verplichtingen als schuld opnemen. Plus je balans wordt veel hoger, waardoor je ratio's omlaag gaan. Volgend jaar worden die regels overigens weer anders (ias 16 uit mijn hoofd, als het door de EU endorsed wordt) , dus zou het niet zo veel uitmaken of het operational/ financial lease is.
Heb hier toevallig nog een offerte liggen, een upgrade van een bestaande Windows licentie (7 in dit geval) naar Windows 10 Enterprise, dat komt op 291,49 euro per stuk (bij aanschaf van 300 stuks). Dat is ook zonder software assurance op basis van OpenValue.

Ik zou het door moeten rekenen en afzetten tegen alle andere producten die via Office365 komen die wij hier ook gebruiken, maar ik denk dat ik beter uit kom met een maandelijkse fee.

[Reactie gewijzigd door ConZito op 22 juli 2024 13:19]

Bedoel je niet Open License? Volgens mij heeft Open Value en Open Value subscription namelijk altijd SA.
Voorheen had je een Windows Pro/Upgrade licentie met of zonder Software Assurance. Met SA had je twee additionele rechten:
  • recht op installatie van Windows Enterprise op 1 device
  • recht om als primaire gebruiker van de Windows werkplek op kantoor, een virtuele Windows desktop vanaf third party devices (thuis-PC) te benaderen (VDI omgeving)
Windows Pro vs Enterprise
Op een gegeven moment hebben ze het losgetrokken en had je een aparte Pro en een aparte Enterprise editie. Wanneer je de versie met SA nam, had je altijd te maken met een Windows Enterprise Upgrade licentie. Je upgrade een OEM licentie naar Windows Enterprise. Gebruik je alleen Pro features? Dan is het niet noodzakelijk om Pro te upgraden binnen de Volume programma's. Ook als je images centraal wil activeren via KMS, dan heb je ook niet per se voor elke client een upgrade licentie nodig. Pas wanneer Windows Enterprise features noodzakelijk zijn, dan is een volume licentie noodzakelijk.

Windows per user vs VDA per user
Aangezien een licentie dat per werkplek wordt gerekend, nogal uit de tijd is, hebben ze Windows per user in het leven geroepen. Met name interessant wanneer je als organisatie BYO gaat toestaan. Dit betekent zeker binnen de Enterprise contracten, dat je als organisatie deze BYO-devices verplicht moest meetellen.
Met Windows per user maakt dat dus niet meer uit en tel je puur het aantal medewerkers, scheelt weer extra kopzorgen. Windows per user was de eerste abonnementsvorm van het Windows OS. Voorwaarde van Windows per user is wel dat de gebruiker in ieder geval een primaire gebruiker is van een "Windows capable" device. Ben je dat niet (in het geval van thin clients, ipads die connecteren naar een VDI omgeveving) dan moet je overstappen naar VDA per user.

Windows Enterprise E3
Dit gezegd hebbende, Windows Enterprise E3 is puur een ander naampje. Dit om meer in lijn te zijn met de Office 365 Enterprise suites (E3 en E5). Ook de Enterprise Mobility Suite hebben ze in naam gewijzigd en hier twee aparte bundels van gemaakt (Enterprise Mobility + Security E3 en E5) en je bent compleet.

Office 365 E3 + Enterprise Mobilty+Security E3 + Windows Enterprise E3 = Secure Productive Enterprise E3

Office 365 E5 + Enterprise Mobilty+Security E5 + Windows Enterprise E5 = Secure Productive Enterprise E5
Waarom is dit model altijd zo ontiegelijk ingewikkeld terwijl het gewoon zo simpel zou moeten zijn. Tussen wat je bij Microsoft koopt en wat je daarna intern met je aangeschafte spullen doet zou toch geen verband moeten zijn... Ik snap dat het allemaal onzinnige regels zijn om kunstmatig de prijs op niveau te houden, maar dit creëert gewoon al jaren een compleet ecosysteem van processen en mensen die zich alleen maar met licenties bezig houden terwijl het zo simpel zou moeten zijn als een doosje kopen en that's it. De software is niet anders, de gebruikers zijn niet anders, alleen het toevoegen dan kunstmatige beperkingen en regels is anders, en daar komt deze hele licensing hell dan weer uit voort. Ugh.

Ik ben blij dat ik me er niet mee bezig hoef te houden, maar het verbaast me elke keer weer als ik dit weer lees.
Helemaal mee eens. Alsof BIG (verkoper van BIG pennen) besluit hoe en onder welke voorwaarde balpennen gebruikt mogen worden in een bedrijf. Of hoe jij jouw bureastoel moet gebruiken ("alleen jij mag erop zitten en niet je collega. Maar als je meer betaalt mag je 'm ook meenemen naar een andere werkplek en daar erop zitten").

Echt zo debiel dat hele licentie gebeuren.

Ik vraag me ook altijd af in hoeverre al die licentie regels stand houden voor de rechter. Als ik als bedrijf gewoon Windows licenties koop en ter goede trouw ben, maar ze per ongeluk verkeerd gebruik.... dan zal geen rechter daar moeilijk over doen en eventuele licentie overtredingen weg wuiven. (hoop ik dan maar)
Voor een bedrijf zal een rechter in de regel veel strenger zijn als voor een consument. Een consument kan met verkeerd gebruik waarschijnlijk wel wegkomen (en daarnaast gaat MS totaal niet achter consumenten aan, zelfs niet wanneer het volstrekt duidelijk is dat een licentie niet legitiem verkregen of gebruikt is).

Bij Business to Business verkopen zijn echter de verwachten in de regel zo dat beide partijen weten wat ze afspreken of waarmee ze instemmen (in sommige gevallen zijn ZZPers hierop uitgezonderd) en dus de licentie voorwaarden kennen en begrijpen en daarna zullen handelen. Of ze dit nu bewerkstelligen door de kennis zelf in huis te hebben, of deze kennis af te nemen bij een 3rde partij in de vorm van een IT bedrijf als automatiseringspartner maakt daarin niet zo veel uit.

[Reactie gewijzigd door Dennism op 22 juli 2024 13:19]

Dat heeft MS nog nooit gedaan, actief achter de consument aan, uiteindelijk was dit ooit hun marketingstrategie, laat iedereen Windows gebruiken, en het bedrijfsleven moet wel mee, daar wordt namelijk het echte geld verdiend.
Anoniem: 719316 @johnkeates13 juli 2016 10:00
Klopt en bij de licentiekosten mag je bij een beetje bedrijf meteen een full fte of meerderen optellen . Een sterke drive om FOSS te gaan }>
Met software assurance krijg je ook Microsoft credits voor bijvoorbeeld op cursus te kunnen gaan
Waar ik me zorgen om maak is of de 'support' vanuit Microsoft voor Enterprise klanten wel goed is.

Voor particulieren is hij immers non-existent.
Betaal je 250 euro (give or take) voor Windows 10 Pro en het beste wat je kunt verwachten is een web-based chat met een of andere idioot in india of zo die letterlijk een script afloopt en héél erg met je meeleeft en je héél vriendelijk aanspreekt... maar die minstens 10 chats tegelijk open heeft gezien zijn absurd trage reactiesnelheid en die NIKS voor je kan fixen en je alleen kan doorverwijzen naar een betaalde helpdesk op het moment dat jou probleem verder gaat dan basale installatie/configuratie.
Probeer voor de grap maar eens een telefoonnummer te vinden op de microsoft site.
Ik heb misschien wel een uur gezocht maar kon NERGENS een telefoonnummer vinden.

Schandalig gewoon.

[Reactie gewijzigd door Ayporos op 22 juli 2024 13:19]

OEM, dat is niet Retail.

Bij OEM schuift microsoft alle ondersteuning af op de OEM retailer, vandaar ook dat de versie goedkoper is.
Gezien we het hier over product ondersteuning hebben leek het mij duidelijk dat we het impliciet over de retail versie hadden... blijkbaar niet duidelijk genoeg voor jou (no offense ;) ).

Mijn punt is dan ook dat je voor die honderd(en) euro's die je meer betaald eigenlijk helemaal niks terug krijgt, behalve de wetenschap dat je zonder problemen je windows installatie kunt migreren naar een nieuwe PC zonder dat microsoft gaat zeiken dat je de key probeert te activeren op een nieuwe PC (maar volgens mij is dat tegenwoordig ook al geen issue meer omdat ze dat hebben aangepast.. in welk geval er eigenlijk NOG minder reden is om retail te kopen wegens de non-existent support)

[Reactie gewijzigd door Ayporos op 22 juli 2024 13:19]

Okee, bedankt voor verduidelijking
Dat is de retailprijs die voortkomt uit bulkinkoop door grote bedrijven. De adviesprijs in de Microsoft store is €279,-

Zie link: Microsoft Store - Win 10 Pro 64-bit
Bij Office 365 Enterprise E3 zit er in ieder geval goede support; telefonisch en 24/7. Ik neem aan dat dit verder strekt en waarschijnlijk de gehele Enterprise lijn beslaat.

Ik heb twee keer contact met support gehad voor redelijk complexe vraagstukken, beide keren snel en goed geholpen.
Gewoon je product nummer invullen en je wordt terug gebeld binnen een minuut. Ik heb het nu 3 keer gebruikt in 10 jaar en ben nog zo goed geholpen.
Voor ondersteuning kan je google'n op "Microsoft Support". Daarna klik je op de tweede link (support.microsoft / contactus, Linkje). Halverwege de pagina onder de kop "contact opnemen" klik je op het desbetreffende product, in de meeste gevallen "services en apps" voor Windows/Office/etc. Vervolgens log je in met je Microsoft account en vul je je telefoonnummer in. Vervolgens kan je een terugbelafspraak maken.

Ik heb dit al redelijk vaak moeten doen, en heb deze pagina inmiddels onder mijn favorieten staan. Werd altijd binnen 3 minuten gebeld door Microsoft of kon een specifieke tijd kiezen.

De keuze van Microsoft om dit op deze manier te doen ondersteun ik, omdat via deze weg die ellendige oneindige keuzemenu's worden vermeden. Je wordt teruggebeld en kan direct je vraag stellen, plus ze kunnen je direct mailen met meer informatie indien nodig want je email adres hebben ze al.

[Reactie gewijzigd door Great-Force op 22 juli 2024 13:19]

De maandelijkse fee hoeft niet per definitie goedkoper te zijn, maar is wel flexibeler en het rekent makkelijker. Stel dat je een nieuwe Windows gebruiker aansluit, dan weet je in ieder geval op voorhand wat je aan licentiekosten per maand kwijt bent.
Even goed lezen bij sommige MS licenses kon je er makkelijk per maand bij kopen, maar liepen de bestaande users wel tot het eind van het jaar door.
(ik kan het mis hebben maar Enterprise licensing is een heel vak apart)
In Nederland zijn er maar een paar mensen die het inhoudelijk tot in detail kennen. En die werken niet eens voor Microsoft!
Ik ben er 1 van :) en ik kan uit ervaring spreken dat ik ze bij Microsoft af en toe zelf moet uitleggen hoe het zit.

De Enterprise contracten gaan bij Microsoft altijd per jaar. Bij de Enterprise huurovereenkomsten kan je na een jaar het aantal subscriptions naar beneden bij stellen. Bij de koopcontracten kan dat óók mits je een "cloud-only" contract hebt.

Je kan afstuderen op Microsoft Licensing. Ik heb mijn werk van gemaakt omdat er dan juist zaken makkelijk fout kunnen gaan en een bedrijf tonnen per jaar voor niets betalen, of juist compliancy risico's lopen. Goed advies kan dit voorkomen, daar haal ik m'n voldoening uit.
Dat dit nodig is zegt eigenlijk al genoeg. Ik moet eens in de paar jaar ook een overzicht met licenties leveren incl 5 keys van alle gebruikte Microsoft producten die we hebben. Omdat we veel wijzigingen hebben en veel verschillende apparaten en dus versies hebben is dit een heel gedoe.

Zo heb ik ook al eens de vraag gesteld aan de Microsoft licentie medewerker hoe het kan dat als ik 8 Windows Server 2008 Enterprise licenties koop en die in de Open License Portal zet of laat zetten, ik ook ineens 2x 50 Windows 7 Pro licenties met keys (die gewoon te activeren zijn) erbij krijg. Staat nergens op de factuur vermeld. De medewerker wist het ook niet en zei dat als we er niet voor betaald hebben, we ze ook niet mogen gebruiken. Maar waarom kan ik ze dan wel activeren?

Het is zo ingewikkeld dat je er inderdaad op moet afstuderen.
Tuurlijk kom je hier beter mee uit, dit is de hele push om je over te krijgen naar een abbonements vorm. SA was dat ook al wel een beetje maar dit is "Cloud first" in MS zijn optiek.

Weet niet of ik dit nu zo tof vind. Doe mij maar gewoon een flat-fee koop.
Anoniem: 457607 @ConZito12 juli 2016 21:29
300 stuks is nou niet echt enterprise?
Ja hoor , vanaf 250 wordt je bij Microsoft gezien als Enterprise.
Is een vrij normale prijs, voor een normale Enterprise licentie betaal je rond de 60-70 inkoop per jaar. Je moet dan al wel een OEM op je machine hebben.
wat is het voordeel van een dergelijk abonnement boven een oem-licentie voor iedere pc (van pak m beet €70)? In een jaar zou je die kosten eruit hebben?
Windows 10 Enterprise is niet via de "reguliere" kanalen te koop, bijvoorbeeld bij de Mediamarkt, maar alleen via de volume license. Je zou oneerbieding kunnen stellen dat Windows 10 Home interessant is voor de thuisgebruiker, waar Pro leuk is voor de power user en interessant is voor de MKB-er. Wil je echter op grootschalige manier aan de slag ziet Microsoft je graag Enterprise gebruiken, waarmee je met name voor zeer grootschalige uitrol zaken kunt bereiken zonder tooling van derden.

Daarnaast is er nog een Windows 10 Enterprise Long Term Servicing Branch (LTSB): speciaal voor bedrijven die een stabiele Windows basisversie willen hebben die ook zonder maandelijkse updates zeer lang van support wordt voorzien. Dit is met de Pro-versie niet mogelijk.

Meer inhoudelijk heeft Windows 10 Enterprise heeft een aantal technische verschillen met Windows 10 Pro waaronder zaken als Bitlocker, BranchCache, AppLocker, Direct Access, etc. O.a. op Wikipedia is wel een interessante initiële vergelijking te vinden.

Overigens is het idee van een Enterprise-versie niet nieuw: na Windows XP is het aantal varianten van Windows gaan groeien en is de Pro-versie opgesplitst in Windows Vista Professional en Windows Vista Enterprise. Ook Windows 7 en Windows 8(.1) zijn in Enterprise-varianten te vinden.

Een speciale variant op Windows 10 Enterprise is Windows 10 Education, welke technisch gezien vrijwel identiek is maar alleen beschikbaar voor onderwijsinstellingen via de Academic Volume Licensing.

Voor de Tweakers die geïntresseerd zijn in de naamgeving uit het nieuwsbericht: Microsoft heeft Windows 10 Enterprise hernoemd naar Enterprise E3. Hiermee is de naamgeving in lijn met de paketten c.q. Azure-diensten die het aanbiedt met verschillende prijzen en opties. Een soort "gold, silver, bronze"-smaakjes.

De Office 365-suite wordt al op deze manier aangeboden, in bijvoorbeeld E1, E3 en E5-variant.
https://products.office.c...ce%20+365%20+e3&WT.srch=1
Microsoft is making this change as part of their plan to standardize packaging offers across Office 365, Windows 10 Enterprise and the Enterprise Mobility + Security suite.
Microsoft announces new “Secure Productive Enterprise” licensing offering for organizations

Enterprise E5 is op dit moment nog niet beschikbaar maar komt later dit jaar. Het heeft er alle schijn van dat de E5-versies op meer functies kan rekenen en op dit moment als de duurste smaak in de markt wordt gezet.
The Secure Productive Enterprise E5 will be Microsoft’s top end offering which will include the latest, most advanced enterprise security, management, collaboration and business analytics. The Secure Productive Enterprise E5 offering will become available later in calendar year 2016 when the new Windows 10 and Enterprise Mobility + Security functionality has all released.
Microsoft to rename windows 10 enterprise to windows 10 enterprise E3
For those of you who’ve been following us closely, you might have noticed a few other changes. First, we are renaming Windows 10 Enterprise to Windows 10 Enterprise E3. We are releasing Windows 10 Enterprise E5 later this summer that includes Windows Defender Advanced Threat Protection.
Empower your employees with the Secure Productive Enterprise (Microsoft.com)

[Reactie gewijzigd door Eagle Creek op 22 juli 2024 13:19]

Ik reageer even op deze reactie, maar dit geldt voor alle:
Bedankt voor de verduidelijking. Ik had het idee dat het om 'gewoon' een Windows licentie ging. Wat dat betreft lijkt me €7/mnd heel redelijk.
Grotere bedrijven doen hun eigen onderhandelingen over de prijs, en zij die een meerjarig raamcontract met Microsoft afsluiten betalen veel minder vermoed ik, maar die prijsafspraken zijn onder NDA dus worden niet publiek. De €7 / mnd lijkt me dus maximumprijs voor bedrijven met een zwakke onderhandelingspositie. Dat zijn er natuurlijk veel want de meeste bedrijven zijn zeer erg afhankelijk van Windows. Maar ben je zeer groot of is Linux voor je bedrijf een optie, dan was er in het verleden altijd 'maatwerk' mogelijk.
Buiten het feit dat je op een OEM licentie geen directe support hebt vanuit Microsoft, is de Enterprise versie niet eens via OEM verkrijgbaar en zal je dus een aantal specifieke Enterprise features missen.
Maar voor die Enterprise editie moet je wel ook een OEM licentie hebben op je machines. Jaja dikke pret. Dubbep betalen voor een paar features extra. Maar het hoeft niet natuurlijk en veelal is het praktisch gezien ook niet nodig maar accountmanagers smeren het je graaaag aan.
Los van de extra features, kun je een enterprise licentie veel gemakkelijker uitrollen met 1 key. Je wilt niet weten wat een administratieve rompslomp een bedrijf vol met pro licenties is.
Enterprise geeft je meer mogelijkheden die je, zeker in grotere ondernemingen, wel wenst toe te passen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan App Locker of Windows2Go

Een volledig overzicht vind je op http://wincom.blob.core.w...nts/Win10CompareTable.pdf
Dit is enterprise voor bedrijven, daar betaal je absoluut geen eenmalige 70 euro voor.
Anoniem: 426269 @Pepper9212 juli 2016 18:56
Tsja, datzelfde kan je zeggen van Office op een DVD'tje los installeren op je bedrijfspc's of voor iedereen een abo op Office 365 nemen. Kleine bedrijven die ik om me heen zie, zeg 10-20 man, nemen daarbij ook al liever zo'n maand-abo. Geen geklooi met licenties, geen geklooi met weer upgraden om de zoveel jaar met al het bijbehorende gedoe, niet zelf een mailserver hoeven bijhouden (in geval van de Office 365 variant met e-mail). Nee, gewoon per user per maand een vast bedrag. Weet je meteen waar je aan toe bent.

Ik ben nu ZZP'er maar ga met een andere ZZP'er nog een ander bedrijfje starten. We nemen gewoon Office 365 hoor. Lekker makkelijk, nooit meer gedoe en de nieuwste versies komen met 1 druk op de knop binnen.

Net zoals de Adobe Creative suite. Die zie ik ook veel om me heen aangeschaft worden. Ook al zijn ze in hun eentje. Kost toch 50 euro in de maand. Maar die mensen hebben het er graag voor over om altijd de laatste versie te hebben en lekker ongestoord met hun werk bezig te zijn. Ze hoeven niets bij te houden en met DVD'tjes van nieuwe versies te klooien om de zoveel tijd.

En natuurlijk nog het voorbeeld van lease-auto's. Een bedrijf koopt zelf ook nauwelijks auto's meer. Die worden gewoon geleased. Weet je precies wat het per maand kost, geen investeringen nodig waarmee je andere core business dingen kan doen, en geen gedoe met bijhouden.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 426269 op 22 juli 2024 13:19]

Anoniem: 696390 12 juli 2016 18:16
Dus stel je voor je hebt 1 miljoen mensen voor je werken met een Windows licentie dan kost je dat 7 miljoen euro per maand? x 12 84 miljoen per jaar?
Als je inderdaad 1 op de 7000 mensen op Aarde voor je hebt werken en die allemaal Windows gebruiken, kost je dat inderdaad 84 miljoen per jaar.

Ik denk echter niet dat die use-case veel voorkomt.
Waarschijnlijk heb je dan ook wel een speciale overeenkomst met Microsoft, wat nu ook al gebruikelijk is voor grote organisaties.
Grotere organisaties betalen al veel langer een prijs per medewerker voor merendeel MS producten. Werkte ooit voor een bedrijf waar ze 5$ per mw per maand betaalde; alles inclusief backend en laatste versies.
Microsoft heeft inderdaad speciale licentiestructuren met overheidsinstanties. Zie bijvoorbeeld ook: https://nl.insight.com/nl...ties/open-government.html.
Open for Government gebruik je voor maximaal 5-250 desktops. Bij 251-oneindig gebruikers/desktops (of in het voorbeeld van 1 miljoen) gaat het over andere contracten. Zie voor Enterprise (Suscription) Agreement for Government hier (waar Open ook wordt besproken): Licensing options for industries

[Reactie gewijzigd door PcDealer op 22 juli 2024 13:19]

Als een bedrijf 1 miljoen werknemers heeft die ook allemaal een computer gebruiken, sluiten ze wel een leuk volume-abonnement af. In werkelijkheid zijn de klanten van MS kleiner en hebben ze ook daar wel deals voor.

Overigens kan het bij zulke aantallen best lonen om een andere oplossing te gebruiken, want een eigen ICT-afdeling loont al in bedrijven met honderden werknemers en een supportcontract of externe beheerder al bij nog minder. De TCO van bijvoorbeeld Linux kan dan een flink eind lager uitvallen.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 22 juli 2024 13:19]

Anoniem: 721667 @mae-t.net12 juli 2016 23:04
Linux is niet gestandaardiseerd en daardoor vaak duurder. Je hebt specialisten nodig voor het beheer.
Die specialisten voor het beheer heb je ook nodig voor Windows.

Dat Linux niet gestandaardiseerd zou zijn, is in de praktijk geen probleem. Iedereen die wel eens met Linux werkt, weet dat distributies als twee druppels water op elkaar lijken, met minimale verschillen. Daar hebben ze variabelen voor uitgevonden.
Het probleem met linux is dat deze specialisten nagenoeg niet te vinden zijn, zeker niet voor het kleine MKB.

Doodzonde.
Vandaar dat ik specifiek een externe beheerspartij of een eigen ICT-afdeling noem. Bij MS bestaat de budgetoplossing uit het neefje van de directeur of desnoods de helpdesk, allemaal inderdaad geen specialisten. En als het misgaat huur je bij Windows alsnog een dure consultant in, of als je het goed wilt doen ook gewoon een vaste beheerder.
Anoniem: 721667 @mae-t.net13 juli 2016 14:06
Een vaste beheerder is geen specialist.
Die vaste beheerder heeft in 99% van gevallen verstand van Windows. Daarom heb je geen specialisten nodig.
Dus als je verstand hebt van Windows ben je geen specialist? Ik denk dat de gemiddelde MCSE het niet met je eens zal zijn.
Anoniem: 721667 @mae-t.net14 juli 2016 16:05
Nee, je bent een specialist als je van slechts 1 onderwerp heel veel weet. Dat heeft een vaste beheerder niet, die weet van alles een beetje. Anders zouden er geen specialisten zijn.
De 'winkelprijzen' zijn er altijd voor de kleine bedrijven en eenmanszaken, waar het om euro's gaat en voor beide partijen niet commercieel interessant is er verder tijd in te stoppen.. Als je 2 uur bezig bent met prijs onderhandelingen kost het je bedrijf meer dan als je gewoon de dienst zou afnemen.

Natuurlijk tikt dat op papier enorm aan bij grote bedrijven. Op papier. Ik denk namelijk dat als je een dergelijke user base hebt, je nu al in direct contact staat met Microsoft en een speciale overeenkomst hebt. En bij een speciale overeenkomst hoort een speciale prijs - weliswaar korting op volume, maar vaak ook extra betaling aan de andere kant omdat er bepaalde garanties worden afgesproken.
Er zijn wereldwijd 3 bedrijven met meer dan 1 miljoen werknemers, maar ik vermoed niet dat de burgerflippers bij macdo, de bagpackers bij walmart en de werknemers van foxconn een pc nodig hebben voor hun job
Nouja, ten eerste, als je zoveel gebruikers hebt dan heb je wel betere prijzen. Afgezien daarvan zijn er zeer weinig werkgevers met zoveel werknemers. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_largest_employers

En die werknemers zitten echt niet allemaal achter een computer.
Wat denk je dat de totale ICT kosten van een bedrijf van die grote zijn?
Die kosten vallen dan in het niets met de Windows Licenties. Nog afgezien de kortingen die een bedrijf ontvangt van die grote
Als je 1000000 werknemers hebt dan betaal je (laten we zeggen per werknemer 2000€ bruto) 2 miljard aan salaris per maand. Dan valt 7 miljoen per maand wel te overzien.
Je vergeet even wat die mensen dan zelf al kosten aan puur salaris is dat €36+ miljard, dan heb je nog bijkomstige kosten per werkplek, etc. Aan PCs ben je dan al $600+ miljoen kwijt wat je over 5 jaar moet afschrijven.
Zou het niet gewoon per pc of laptop gaan die je als bedrijf gebruikt, dan kom je op een veel vriendelijker bedrag uit hoor
Als je 1 miljoen werknemers hebt is 84 miljoen per jaar voor een besturingssysteem voor ál je werknemers niets, als ze hierdoor hun werk kunnen doen...
Op moment dat je 1 miljoen werknemers hebt zijn er grotere zorgen dan 7 euro in de maand...
Reiskosten, parkeerplekken, een stoel, bureau, muis (a 7 euro?) toetsenbord, scherm en pc...
Dan de switches en patchruimte voor 1 miljoen plekken, dan is 7 euro per maand echt niks.
Euh, hoeveel salariskosten heb je dan? :)
Klinkt wel veel ja, maar dan moet je het vergelijken met hoe het nu staat met de kosten. Ik kan me voorstellen dat je (zonder korting) nu ook al iets dergelijks kwijt bent?

Verder moet je het ook wel afzetten tegenover het salaris en overige kosten per medewerker. Ik vraag me af of het dan echt zo duur is.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 22 juli 2024 13:19]

Als je 1 miljoen mensen in dienst hebt dan heb je aan loonkosten zo'n 35 miljard per jaar.
Dan zijn die 84 miljoen peanuts
Tip voor jou en je 1 miljoen werknemers:
Doe net of je gaat overstappen op Linux. Dan kun je opeens veel korting krijgen ;)
Er zijn altijd large volume licenses te koop..
Zo zorg je er wel voor dat meer bedrijven bij Windows 7 blijven en uiteindelijk overstappen op Linux.
Want? Dit is niet een vervanging voor iets. Alle andere manieren om aan Windows te komen blijven gewoon voort bestaan.
Op den duur zal dit de vervanging worden.
Tenzij ze massaal bereid zijn om Microsoft een flinke zak met geld te geven om zo de ondersteuning te verlengen voor de oudere besturingssystemen.
Ligt het aan mij of is €7,- per gebruiker niet duur voor Windows en Office 365?
Voor veel bedrijven zal dit best interessant zijn. Ze weten immers exact hoeveel geld ze aan MS (lees Windows + Office) kwijt zijn per maand.

Tel hierbij de voordelen van Enterprise bij elkaar op (zoals 1 licentie voor alle PC's, Office inbegrepen en gemakkelijker beheer vanuit een centrale server) en ik denk dat ze zelfs relatief goedkoop uit zijn ten opzichte van een reguliere licentie waarbij je toch meer tijd (en dus geld) kwijt bent om al je PC's draaiende te houden.
Wat goedkoper is hangt denk ik ook af van hoe lang je er mee wilt door gaan. Als je lang genoeg x bedrag per maand betaald ben je uiteindelijk toch duurder uit.

En je vergeet hoeveel geld je kwijt bent aan inefficiëntie, omdat de nieuwe Office versie weer net iets anders is en de oudere medewerkers bizar veel moeite hebben met de omschakeling (ben het al vrij vaak tegengekomen).
Je hoeft niet de allernieuwste te draaien. Ook Office 2013 kan nog geïnstalleerd worden (alhoewel deze natuurlijk ook nieuwer is dan de meesten gebruiken). Verder denk ik dat het natuurlijk wel heel moeilijk is om gemak uit te drukken in geld. Ik weet wel dat als je tijd bespaart dat natuurlijk ook weer in de kosten scheelt. In mijn ogen is het een nette prijs maar dat komt waarschijnlijk ook omdat ik zelf ook Office 365 gebruik en het dan €100,- per jaar kost (weliswaar voor 5 PCs)
Er zijn bedrijven die heel goed een prijs weten te zetten op gemak/efficiëntie.
Waar ik nu werk is men massaal overgestapt op Office365, men heeft mijn baas daadwerkelijk cijfertjes in de handen geduwd over de uren die in de eerste maanden verloren zullen gaan aan het wennen. Het komt uiteraard totaal niet in de buurt en er zijn dagen waar ik niet aan mijn eigen werk toe kom omdat ik de hele tijd bezig ben anderen (60+) te helpen.

Lang geleden heb ik nog bij een bedrijf gewerkt waar men wilde overstappen van een programma dat nog in DOS draaide.
Het bedrijf had cijfertjes over hoeveel sneller we gingen werken en dat het allemaal veel eenvoudiger ging, met klachten werd niets gedaan want we waren gewoon gewend.

Toen hebben we de hoge heren uitgenodigd om eens te kijken hoe slecht het nieuwe programma was. Na een kort overleg werd besloten het nieuwe (dure) programma alleen nog te gebruiken voor standaard brieven en de rest eruit te slopen.

Management is vaak vlug onder de indruk van die cijfertjes, maar ze vergeten van wie de cijfertjes afkomstig zijn.

Ik doe een paar uur in de week vrijwilligerswerk (adm beheer). Ze willen nu overstappen op een cloudbased programma van een piepklein bedrijf. Dat bedrijf blijft vrij vaag over de mogelijkheden en het netwerk ligt er regelmatig uit, maar ze zien niet in dat dit wel eens een probleem kan zijn met wanneer je alle data in de cloud zet. Maar gelukkig hebben de mensen die moeten beslissen gestudeerd.
Als je netwerk er regelmatig uit ligt, heb je hoe dan ook een probleem lijkt me, cloud or no. Tenzij iedereen z'n spullen lokaal bewaart... Wat dan wel weer dapper is.
Het is een slechte mix van beide.
Een deel staat op de PC en een deel op een server op het hoofd kantoor.
De dingen die op de PC staan worden gebackupped naar de server, voor mochten we inloggen op een andere PC. Het zijn grotendeels dingen die wel zelf gemaakt hebben.

De verbinding met de server ligt er regelmatig uit of gaat zo tergend traag dat de simpelste taken zo lang duren dat je bent vergeten waar je mee bezig was.
Het netwerk is gewoon drama wat deels te danken is aan het gebruik van ...... cat5 kabel (not kidding). Lekker handig in een gebouw waar bijna alle PCs alles op het netwerk hebben staan.

[Reactie gewijzigd door Deadsy op 22 juli 2024 13:19]

Oef, dat klinkt wel als een situatie die je (eerst) wilt aanpakken.

Aan cloudtoepassingen hangen wel risico's, afhankelijk van je doeleinden, zoals responsiveness, gegevensvertrouwelijkheid en exitstrategie, maar die zijn wel te adresseren. Maar afhankelijkheid van een brakke verbinding en lokale opslag is in alle scenario's een probleem. Sterkte!
Ik doe een paar uur in de week vrijwilligerswerk (adm beheer). Ze willen nu overstappen op een cloudbased programma van een piepklein bedrijf.
Bij dit soort kleine organisaties zou het niet eens een discussie moeten zijn. Gewoon direct bij één van de grote 3 de diensten in de cloud afnemen en niet bij Beun de Haas en Vrouw IT Beheer VOF. Scheelt je een boel kopzorgen en kost onderaan de streep net zoveel.

Ik begeleid momenteel een vrijwilligersorganisatie van Windows (met SBS, Exchange en Sharepoint) naar Chromebooks in combinatie met Google Apps. Aan 'alle data in de cloud zetten' zullen ongetwijfeld risico's kleven, maar aan 'alle data lokaal op de server' kleven net zo goed risico's. De vraag is alleen: wie is in staat om die risico's het beste te manager? Dat miljardenbedrijf of Beun de Haas en Vrouw IT Beheer VOF die toevallig ook met vakantie is.
De grote van het bedrijf maakt mij zelf geen zak uit, alhoewel je wel gelijk hebt dat het bij een klein bedrijf vaak maar de vraag is wat je krijgt.
Waar ik negatief over denk is hoe vaag de informatie van Beun de Haas is. Ik heb de info doorgenomen en haalde meer info uit de plaatjes dan uit de tekst welke 90% fluf was.

En daarnaast vind ik het niet nodig om deze software te halen, aangezien het adm. beheer van de vrijwilligers vrij weinig voorstelt.
Het verhoogd ook de afhankelijkheid en de IT afd is sowieso vrij incompetent.

Maar de verspilling is sowieso vrij groot. Nieuwe TVs gekocht met alleen HDMi aansluitingen en wat hebben bijna alle laptops? Juist DP aansluitingen. En wat hebben alle beamers? Juist VGA of DVI. En hebben we tussen stukken? Nee, dus heb ik er een geregeld uit China.

Een spelcomputer voor ouderen. Leuk idee maar wat een troep ding (waar vrij veel voor is betaald). Vrij veel bugs en ik zou zeggen vroege beta op zijn best.
Recentelijk een lange lijst met problemen en ideeën door gemaild. Onder andere het verzoek voor meer Quiz vragen etc. Krijg ik de reactie of ik een lijst met vragen aan hun wil doorsturen.

[Reactie gewijzigd door Deadsy op 22 juli 2024 13:19]

Ik heb ooit een goede doelen club op weg geholpen met de IT. Landelijk zeer bekende club intussen met een paar miljoen per jaar.

Toen ik het stokje van mijn voorganger overnam was alles net een half jaar oud. Windows SBS, Sharepoinr, Exchange, laptops, PC's en printers.

Alles werkte goed en stabiel, maar meneer was niet tevreden. Moest allemaal Mac worden.

Dus zo kan het ook...
Het is niet hun geld, ze hoeven zich niet te rechtvaardigen etc. Geen geheim dat er bij veel goede doelen vrij veel geld over de balk gaat aan onzin en salarissen.
Anoniem: 426269 @herovazy12 juli 2016 21:56
Dat dacht ik eerst ook te lezen maar Office zit er dus niet bij voor die 7 euro. Office 365 los met de stand-alone pakketten erbij kost al 8,25 dollar per maand voor de simpelste versie. E3 Office 365 kost 20 dollar en E5 Office 365 kost 33 dollar per maand.
https://products.office.c...ce-365-for-business-plans

Maar dan is het nog steeds niet duur voor een werkplek waarop iemand 160 uur in de maand (of langer) zijn werk kan doen. Da's slechts 25 euro per werkplek. Meer dan 3 koffie per dag en je bent alleen daarmee al meer kwijt per pax.
Anoniem: 426269 @Deadsy12 juli 2016 21:51
Om daarna weer met hangende pootje terug te gaan naar Windows omdat niemand ermee kan/wil werken (het is toch anders, dus eng) en het beheer en bijbehorende kosten toch vies tegenvalt en uiteindelijk nog duurder of zelfs onwerkbaar blijkt te zijn.
Dat is vooral wishful thinking. Er moet wel meer gebeuren voor zoiets gebeurt.
Anoniem: 696390 @Firefly III12 juli 2016 18:46
Overheden zijne r al meer mee bezig :)
Maar het punt is: ze hoeven niet. Voor ambtenaren is er absoluut geen incentive te verdienen op het moment dat ze overstappen van Windows naar Linux. 'De gemeenschap' draait uiteindelijk toch op voor die kosten. En ik heb ze meegemaakt hoor, die hoofd ICT inkoop: harken, harken, harken. De hele goegemeente op een instap-pc, maar zelf een top-notch systeem met alles erop en eraan. Als een soort van steekpenningen zeg maar.

Nee, dan het bedrijfsleven. Als iets gewoon te duur is wordt je direct teruggefloten door de baas. Neemt niet weg dat er ook daar vaak weer Windows naar binnengefietst wordt, want zo lekker vertrouwd.
Nee hoor, ik lach me de ballen uit de broek.

Dit is gewoon oude IT en het bestaat uit dienstverlenende bedrijven die graag tegen uurtje factuurtje jou een dikke server aansmeren in combinatie met een supportcontract, SLA en allemaal andere onzin. Onder het mom van 'de cloud is onveilig' en 'in eigen beheer is het goedkoper' worden hele volksstammen in dienst gehouden. IT-managers en systeembeheerders spelen dit spel maar wat graag mee. Hun baan staat immers (terecht) op de tocht.

Het lijkt verdikkeme wel Rusland.
Steek je kop maar in het zand. Maar heb dan ook de ballen om straks die we uitkering af te wijzen als je buitenspel gezet wordt.
Ik word alleen gefrustreerd van mensen die het niet willen snappen. Die mensen eindigen zoals mijn oud collega's: uitgerangeerd in de ww, omdat ze simpelweg oogkleppen op hadden.

Je wilt toch niet eindigen als ze? Of als al de Lotus Notes ontwikkelaars? Of Flash ontwikkelaars? Of als Silverlight ontwikkelaars?
In dat geval zou ik je willen adviseren om dit artikel maar eens te lezen. Zal je ook wel niet geloven, maar goed, dan hoor je het ook eens van een ander.

Ik heb de stellige overtuiging dat als je systeembeheerder, applicatiebeheerder of netwerkbeheerder bent, je in de komende jaren in toenemende mate het risico zult lopen om aan de kant gezet te worden. Hoe vervelend het ook mag zijn: het is volstrekt logisch.

De gemiddelde systeembeheerder is te duur, te oud, te laaggeschoold of heeft z'n certificeringen niet. Bovendien heeft hij jarenlang elke nieuwe ontwikkeling geboycot, betere oplossingen afgezeken of eindgebruikers voor gek versleten, daar maak je geen vrienden mee. En tenslotte komen er allemaal nieuwe systemen op de markt die wél automatisch en zonder problemen kunnen updaten.
Oh, je maakt dezelfde fout opnieuw. Dat had ik niet verwacht.
Wellicht moet je iets duidelijker communiceren. Dan krijg je dit soort misverstanden niet.
Ik bedoelde: ik geloof er niets van dat jij "alleen gefrustreerd van mensen die het niet willen snappen. "
Dan geloof je het niet. Ik heb mijn verlies 7 jaar terug al genomen en dat was toen 150k. Het enige wat ik kan doen is zorgen dat anderen niet in diezelfde valkuil stappen. En als ze het niet snappen, nou ja, dan niet toch? :-)
Microsoft heeft Windows de afgelopen jaren enorm verbeterd en gebruiksvriendelijk gemaakt. Dat past niet in jouw beeld van Microsoft die alles fout doet.
Microsoft doet zeker ook wel dingen goed. Office bijvoorbeeld is een pracht van een pakket, Azure zit ook goed in elkaar, etc, etc. Maar dat neemt niet weg dat 'de systeembeheerder' wel gewoon steeds meer buitenspel gezet wordt. Omdat andere partijen het gewoon beter kunnen.
Het lijkt wel typerend te zijn voor jou en een paar van je soortgenoten. Krampachtig in de stress schieten, slechte producten verdedigen door angst te zaaien en een mistbank van leugens op te werpen. Als iemand je dan met keiharde feiten om de oren mept... Tja, dan wordt er weer op de man gespeeld.

Het zijn precies die karaktereigenschappen waarmee menig IT-manager, systeembeheerder of netwerkbeheerder zijn eigen graf graaft. Ik zou zeggen: goed gedaan maat, succes met graven!
Voorspelbaar... Op de man afspelen weer. Graaf, graaf, graaf.
Zoals de overheden die al een aantal jaren bezig zijn met de overstap op Linux?
De overheden die besloten hebben nog een tijdje op Windows 7 te blijven en niet over te stappen op 8 of 10?
Wat nog steeds niet gebeurd is? Waarvan ook ontkent word dat het klopt door de lokale overheden?
Komen nog wel de gebruikerskosten van MS Office en andere MS-produkten bij natuurlijk, evenzo per maand.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 343906 op 22 juli 2024 13:19]

Office in de vorm van Office 365 E3 zit al inbegrepen in de prijs. Verder zit ook EMS (Mobility Suite) erbij

http://mspoweruser.com/mi...fering-for-organizations/
Anoniem: 111246 @cefas12 juli 2016 19:45
Voor $7 per maand?
Lijkt mij wel erg goedkoop voor én Office én Windows 10 Enterprise én EMS.
Ik betaal namelijk nu voor Office 365 E3 al bijna €20 p/m.
Als het daadwerkelijk $7 per maand voor alle 3 zou zijn, zet ik per direct mijn abonnement om. Maar dat lijkt me 'too good to be true'.
Nee, dat zou helemaal mooi zijn... FYI Office 365 E3 is al € 19,70
Microsoft plans to make its recently renamed Windows 10 Enterprise product available as a subscription for $7 per user per month, or $84 per year.

Microsoft took the wraps off the pricing of one of the two renamed versions of Windows 10 Enterprise at the company's Worldwide Partner Conference in Toronto on July 12.
Microsoft announced the renaming of Windows 10 Enterprise last week, and said the E3 and E5 versions will also be available as part of "Secure Productive Enterprise" bundles.
SPE E3 en E5 zijn bundels.
Niet die van Office dus, want Office (365) zit er al in bij de prijs van 7 euro per persoon. Volgens mij blijft er dan weinig anders over aan andere MS-producten...
Nee joh. Er komen ook bundels met Office, maar die 7$ is alleen voor Windows.
Anoniem: 426269 @Arokh12 juli 2016 21:44
Oh aha, zeker wishful thinking van mij. Ik dacht uit onderstaande

De Windows Enterprise-versies komen ook als bundels inclusief Office 365 E3 Enterprise Mobility + Security E3 beschikbaar onder de noemer "Secure Productive Enterprise"

even op te maken dat het er altijd bij zit, maar dat is natuurlijk niet zo, want Office 365 E3 is los al 20 dollar per maand en de E5 variant is los al 33 dollar per maand. :)
https://products.office.c...ce-365-for-business-plans
Wacht dacht je van de hele serie Dynamics (ERP/CRM) producten? Is een goudmijn. Nog afgezien van alle Azure en Server producten en diensten.

[Reactie gewijzigd door RoccoS op 22 juli 2024 13:19]

Anoniem: 426269 @RoccoS12 juli 2016 21:18
Ja, maar dat is toch sowieso allemaal cloud? Dus sowieso dan altijd los en extra...
Beheren en onderhouden moet je toch wel. Dat is niet zozeer een Windows-only oplossing (hoogstens windows-only kennis). Veel bedrijven hebben daarnaast ook al een grote databank aan helpdesk-onderwerpen, dat het niet zo duur meer is om bij Windows te blijven.
Anoniem: 721667 @dakathefox12 juli 2016 23:01
Je hoeft niet te wachten op updates.

Onderhoud en beheer van PC's stelt niets voor. Je kijkt of er een standaard oplossing voor een probleem is, zo niet dan zet je het standaard image terug.
Over dat updaten, dit is waarschijnlijk omdat hij het zelf heeft gescheduled. Voor sommige updates is nog een reboot nodig (95% van updates hebben dat n iet meer nodig though.) en je kan kiezen wanneer dat gebeurt. Aangezien hij al 9 uur aan het streamen is neem ik even aan dat dit 's nachts gebeurd waar vaak de schedule op word gezet. Bij sommige linux updates moet ik ook nog gewoon rebooten dus ik snap je vergelijking niet helemaal.

Over de rest ben je nu appels en peren aan het vergelijken. Stiefjobs heeft het uiteraard over PC's/laptops binnen de enteprise en niet een consumer laptopje ofzo. Die consumer laptops hebben namelijk ook gewoon een herstel en reset modus. Bij de enteprise laptops zetten ICT dat vaak uit omdat het voor hun makkelijker is om hun kant en klare Bedrijf X image te flashen dan dat ze een reset/herstel doen en dingen opnieuw moeten instellen.

Misschien moet je volgende keer wat onderzoek doen voordat je met zo'n toon gaat reageren op reacties.
Zo is er natuurlijk altijd wel een tegenargument te verzinnen. Windows updates uitrollen betekent per definitie dat je vroeg of laat een keertje moet wachten. En dan ook flink lang.

In enterprise organisaties kan de update wellicht uitgesteld, uitgetest en alsnog uitgerold worden, maar ik vind dat niet meer van deze tijd.
Onzin. Mijn updates installeren gewoon op de achtergrond, alleen hele grote OS updates moet je soms even een minuutje op wachten als je gaat rebooten. Bij Linux is dat precies hetzelfde though, daar is het zelfs zo dat als je OS updates of kernel updates doet dat je ondertussen niks anders kan doen. Dat is in ieder geval bij mijn servers zo.
Onzin. Mijn updates installeren gewoon op de achtergrond, alleen hele grote OS updates moet je soms even een minuutje op wachten als je gaat rebooten.
Natuurlijk is het 'een minuutje'. Als ik tegen mijn vrouw zeg dat ik een kwartiertje later thuis ben, dan is het ook een half uur. Net zoals met jouw minuutje.
Bij Linux is dat precies hetzelfde though, daar is het zelfs zo dat als je OS updates of kernel updates doet dat je ondertussen niks anders kan doen. Dat is in ieder geval bij mijn servers zo.
Een Kernel update is qua impact vergelijkbaar inderdaad met de migratie van Windows 8.x naar 10.x, dus natuurlijk duurt dat lang. Maar dat gaan we gelukkig nooit meer krijgen binnen Windows, aangezien Microsoft daar definitief voor eens en voor altijd afscheid van genomen.
Anoniem: 721667 @dakathefox12 juli 2016 23:38
De uitzondering bevestigt de regel.

Wat denk je dat er gebeurt als jij de herstelmodus activeert? Juist, een image.
Die updates tijdens een game betekent dat de game niet tegen Windows zegt "hey ik ben een game, even de gebruiker niet storen". Windows zal dan notificaties verbergen, de screensaver uitschakelen, en, jawel, automatisch herstarten uitstellen.

Je kunt op iedere argument wel een uitzondering vinden. Zo kan ik ook wel voorbeelden erbij harken van crashende linuxen. Betekent dat dat linux een teringbende is die alleen maar casht? Nee natuurlijk niet.

Trouwens op OSX is het veel erger dan op Windows. De update moet je zelf aanzwengelen, en je moet een godsonmogelijke tijd wachten, want tijdens de installatie kun je *niets* doen. Daarbij wordt je veel vaker "dringend verzocht" om maar gauw te upgraden naar de nieuwe release. Echt een top-oplossing voor bedrijven.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 22 juli 2024 13:19]

Volgens mij komen er geen andere windows versies na 10.
Ik denk wel te begrijpen waarom het zo is.
Ja, ongeveer net zoveel als dat die mensen opslurpen bij de koffiemachine, als dat al niet meer is.
Kan ja. Maar als er 1 miljoen mensen voor je werken. En die verdienen gemiddeld 1000 euro p/m is die 7 euro natuurlijk niet veel. En als er 1 miljoen mensen voor je werken. Verdien je die 1284 miljoen natuurlijk ook makkelijk. Anders kan een reorganisatie geen kwaad. En vermoed als je aangeeft hey Microsoft. Ik wil 1 miljoen licenties "huren". Kan er aardig wat van die 7 euro p/m af.
Dan moet je toch serieus je best doen, wil je 1 miljoen mensen voor je hebben werken.

*oh wacht, de overheid...
Wanneer gaan de home en pro versies ook in dit abonnementsmodel beschikbaar komen? Ik vindt het wel wat hebben, windows as a service. Al zal dat wel weer lastig worden als je andere op je pc laat werken of gamen, maar daar vinden ze vast wel wat op.
Niet. Home en Pro zijn en blijven eenmalige aankoop en dan door tot het einde van het apparaat. Het is niet alsof dit voor Microsoft plots een deuk in inkomsten zal zijn, er zijn sowieso bitter weinig mensen die Windows ooit upgrade, de meeste mensen gingen gewoon mee naar de volgende versie van Windows als ze een nieuwe PC nodig hadden. Daarbij is dit niet uitsluitend een abonnementsmodel voor Enterprise, die editie blijft beschikbaar via de al bekenede kanalen, dit is gewoon een andere, nieuwe, additionele, manier om eraan te komen.
FYI dit zijn richtprijzen. Bij grote organizaties gaat hier enorme percentages van af, zeker indien gecombineerd met andere dingen onder 1 Software Assurance contract.
Wellicht een stomme vraag; wat zijn de criteria om dit af te nemen? Als ik met mijn bedrijfje met een paar gebruikers dit wil afnemen kan dat dan?
Niet iedereen die bij de overheid werkt heeft een pc hoor, de parkeerwachter niet bijv, de mannen die de plantsoenen harken ook niet en zo zijn er vast nog heleboel ambtenaren die geen pc nodig hebben tijdens hun werk...dan vallen er weer heleboel af in ieder geval
daarbij heeft de overheid toch geen miljoen mensen indienst lijkt me.
Anoniem: 454358 12 juli 2016 23:03
en over een jaar of 2,3 kun je denk ik als particulier ook alleen nog windows gebruiken met een abonnement. Net als office.
ik haat het, ik heb nu al tig abbonementen. office,netflix,spotify, mobiel, vpn, etc etc.
Anoniem: 319464 13 juli 2016 11:57
Ik vind het belachelijk op ons werk blijven we gewoon op SBS 2008 draaien, nu moet je opeens per gebruiker en office betalen. SBS was gewoon te doen voor het MKB. Al die nieuwe server versies zijn alleen uit op nog meer geld. Maar niet getreurd, we zijn bijna klaar met onze Linux test omgeving en dat bevalt goed. Office, Exchange, alles voor beschikbaar. Enige wat blijft voor de gebruiker is Windows 7/8 omgeving. Een paar gebruikers, die niks met computers hebben, laten we nu Ubuntu gebruiken. En een enkeling heeft al gevraagd of we zijn prive Windows 10 laptop van Linux konden voorzien.

Vaarwel Microsoft, was leuk voor 20 jaar.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.