Microsoft brengt Windows 10 Mobile uit voor Windows 8.1-toestellen

Microsoft is begonnen met de verspreiding van Windows 10 Mobile naar toestellen die Windows 8.1 draaien. Niet alle smartphones die mee konden doen aan het Windows 10 Mobile Insider-programma komen in aanmerking voor de upgrade.

De start van de release is door Microsoft aangekondigd, nadat leden van het Windows Central-forum al constateerden dat de software voor hen klaarstond. Zij kregen een melding met het verzoek 'Enable Windows 10 upgrade' aan te vinken als ze hun toestel naar het OS willen bijwerken.

Microsoft brengt de update in fasen en gebruikers kunnen de Upgrade Advisor-app gebruiken om te controleren of de software voor hun toestel klaarstaat. Toestellen die in aanmerking komen zijn volgens Microsoft de Lumia 1520, 930, 640, 640XL, 730, 735, 830, 532, 535, 540, 635 1GB, 636 1GB, 638 1GB, 430, 435, BLU Win HD w510u, BLU Win HD LTE x150q en de MCJ Madosma Q501.

Welke toestellen de update als eerste ontvangen is niet duidelijk. Microsoft meldt tegelijkertijd dat het bedrijf samenwerkt met fabrikanten en providers om Windows 10 Mobile beschikbaar te maken. Bovendien laat het bedrijf weten dat "de lijst een gelimiteerde set Windows Phone 8.1-apparaten bevat" en dat sommige toestellen die momenteel Windows 10 Mobile in het Windows 10 Mobile Insider-programma draaien er niet onder vallen.

Smartphones moeten hoe dan ook minimaal Windows Phone 8.1 GDR1 QFE8 draaien. De update heeft een omvang van 1,4GB, dat dus beschikbaar moet zijn op het toestel. Vanwege de omvang moeten gebruikers deze via wifi binnenhalen.

Microsoft heeft tegelijk de lijst van toestellen die vanaf nu in aanmerking komen voor Windows 10 Mobile Insider Preview bijgewerkt. Deze smartphones krijgen de mogelijkheid als eerste nieuwe builds van het OS te ontvangen. Het gaat hierbij om de: Alcatel OneTouch Fierce XL, BLU Win HD W510U, BLU Win HD LTE, X150Q, MCJ Madosma Q501, Xiaomi Mi4, Lumia 430, 435, 532, 535, 540, 550, 635 1GB, 636 1GB, 638 1GB, 640, 640 XL, 650, 730, 735, 830, 930, 950, 950 XL en de 1520.

Meer informatie over Windows 10 Mobile lees je in de achtergrond Windows 10 Mobile Review - Een nieuwe Windows Phone voor iedereen.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

17-03-2016 • 18:05

275 Linkedin

Submitter: -8-

Reacties (275)

275
272
169
1
0
60
Wijzig sortering
Lekker de HTC X8 niet |:( ben benieuwd naar de update voor 640
Ik heb een Lumia 640 en op het moment wordt mijn upgrade geïnstalleerd.
Ik heb een Lumia 640 en op het moment wordt mijn upgrade geïnstalleerd.
LET WEL OP! Eenmaal geüpgraded naar Windows 10 kun je niet meer terug maar WP8.1, mocht je dat willen! De Lumia Software Recovery Tool kijkt naar de nieuwste firmware die beschikbaar is en installeert deze. Vanaf nu is de nieuwste firmware Windows 10.
Mijn 'test' Lumia 532 stond ook in het lijstje en ik draaide al Windows 10 Mobile via de Release Preview Ring en wilde eerst nog een keer de upgrade advisor daarmee doorlopen voordat ik het met mijn dagelijkse Lumia 930 ga doen.

Op dit moment staat hij weer netjes WP8.1 te installeren. Wellicht dat dit een timing issue is en/of per type verschilt, maar bij mij werkte het dus nog gewoon...
(Recovery Tool 3.1.6 en gaf niet aan dat er een update was)
Dat komt vermoedelijk omdat Microsoft de update in waves uitrolt, de update is in werkelijkheid dus nog niet voor iedereen beschikbaar. Enkel voor mensen die de advisor app gebruiken. Zodra hij voor iedereen beschikbaar is zal de Recovery Tool W10 mobile als laatste firmware aanmerken en kan je niet meer terug naar WP8.1. Ik denk dat dat niet zo lang meer duurt.
De upgrade kan je "zonder geweld" pushen:

Download in de appstore de microsoft app "upgrade advisor". Let wel op dat je de originele microsoft app kiest. Vervolgens laat je de upgrade test lopen en krijg je de mogelijkheid te upgraden naar Windows 10 Mobile.

[Reactie gewijzigd door ucsdcom op 17 maart 2016 22:54]

Goeie info, maar waarom zou je terug willen?
Nog een tip, als Windows 10 Mobile voor je gevoel helemaal klaar is voor gebruik na installatie, toch nog even Windows de kans geven om alles netjes af te laten ronden. Ik heb al diversen telefoons geprobeerd en voorzien van Windows 10 Mobile, maar het eerst half uur voelde de telefoons traag aan. Maar na deze een tijdje met rust te laten, zodat alle app's netjes geïnstalleerd kunnen worden. Daarna voelde de telefoons wel goed aan.
Ik zou het wel weer even willen uitproberen op mijn 1520 omdat het al een paar maanden geleden is dat ik dat gedaan heb. De laatste keer dat ik geprobeerd heb was ik niet tevreden (UI/stabiliteit/consistentie). Mogelijk is het nu verbeterd, maar ga niet het risico nemen dat ik niet meer terug kan. WP8.1 werkt namelijk uitstekend en heeft tenminste nog het originele Metro design.
Volgens mij, maar hang mij er niet aan op, kan je als je via de Windows insider preview altijd terug. Gisteren heb mijn 820 nog terug gezet met recovery tool. En daarna via Windows insider de laatste preview versie geïnstalleerd. Omdat de goed telefoon prima draait heb ik niet de drang om terug te gaan naar WP8.1. Misschien dat morgen even ga proberen om terug te gaan. Dan zal mijn bevindingen hier melden.
Dus beste tip is: Afwachten op daredevils. En kijken hoe het forum volstroomt met bug issues.
Anoniem: 467952
@matroosoft19 maart 2016 11:04
Ik heb het gevraagd aan Gabe Aul op Twitter en Windows Insider heeft geantwoord dat het nog niet onmiddelijk via de Windows Device Recovery tool beschikbaar kwam...
Weet niet of dit nog werkt, maar je zou het kunnen proberen als je terug wilt:
http://www.xda-developers...kia-lumia-wp8-stock-roms/
Kan nog simpeler..
Als je de recoverysoftware hebt gebruikt dan heb je de goede rom nog op je pc staan.
Betere backuprom kan je niet hebben.
En voor de gene die zeggen dat dit niet werkt...
Voor mij werkt het prima, heb van al mijn wp toestellen een extra rom.
Ik heb een Lumia 640 LTE, zou die ook onder het lijstje vallen? Als ik de standaard software update draai zegt ie dat er geen updates zijn.

EDIT: upgrade advisor geinstalleerd, wel in aanmerking, nog wachten op de update. Schijnbaar maakt je provider ook uit, ik heb Tele2, en jij @Sytec en @SnowBigQ ?

[Reactie gewijzigd door RoadRunner84 op 18 maart 2016 09:34]

Ik heb ook Tele2 zelfde probleem hier. 'Fijn' om te horen dat ik niet de enige ben met het probleem..
Ik zit bij T-Mobile. Maar heb +/- jaar geleden simlock vrij toestel gekocht zonder enig sim erbij. Of dat wat uitmaakt weet ik niet.
Ik heb ook 640, maar ik heb nog niks.
Niiceee!! Ik kan heb hem nog niet binnen op mijn 640.. :/
"Upgrade assistent" gebruiken uit de store. Zo kreeg ik 'm wel binnen. Via gewoon settings niet
Upgrade Assistent laat alleen zien dat toestel upgrade krijgt. Maar geen optie om te downloaden.
Met deze advisor kreeg ik een optie (vinkje) om de update in te schakelen. De update staat klaar en kan worden geïnstalleerd.

Bij het inschakelen van het vinkje komt er een melding dat er een upgrade beschikbaar is via de weg zoals ook de 'gewone' wp-updates binnen zijn gekomen.

Vanaf mijn werk zal ik deze even niet installeren, maar als ik van het weekend tijd en zin heb zal ik een poging wagen :)
En van te voren even kijken hoe dat zit met recovery/backup van mijn huidige ROM en zo...

(dit met een in NL gekochte NL-talige Lumia 735 zonder tweaks o.i.d.)
En juist die optie heb ik niet om aan te vinken :)

Maar ja na zo lang wachten kan nog wel ff vind ik haha
Ook even oude toestellen zoals de 920 en 925 (nog) niet.

[Reactie gewijzigd door Whatson op 17 maart 2016 20:36]

Haal het woord nog maar weg. Ivm het niet stabiel draaien van win10 is het enige nog gesupporte os op de Lumia x20 serie alleen nog wp8.1.

Via Windows insider kun je wel naar de huidige build, maar krijg je geen updates meer

Bron: http://www.windowscentral...t-affects-insider-members
Q: I'm currently using a Windows 10 Insider build on my device, but it is not on the list of devices that will receive a formal Windows 10 update. What should I expect in the future?

A: If you already have the Windows 10 Mobile Insider Preview build on your device, you may keep using your device in an unsupported state. We will not be offering build updates beyond the Current Branch build 10586. At some point in the future these devices will also stop receiving updates to the Windows 10 Mobile Insider Preview build. In order to recover the devices back to a supported build of Windows Phone 8.1, you may use the Windows Device Recovery Tool. There are more details on the use of the Windows Device Recovery Tool within this forum post.
Ivm het niet stabiel draaien van win10 is het enige nog gesupporte os op de Lumia x20 serie alleen nog wp8.1.
Behalve de 1520 dan. Dat is dan het enige toestel van de 20 serie wat officieel de update krijgt. Verder nog de toelichting:
Q: Why are you choosing to remove devices from the Windows Insider Program?

A: By limiting participation in the Windows Insider Program to current devices that have an official upgrade to Windows 10, or new devices that are shipping with Windows 10, this helps focus investigating feedback in the Development Branch for devices that will receive future Windows 10 updates.

[Reactie gewijzigd door matroosoft op 17 maart 2016 22:22]

Was wel te verwachten voor een telefoon uit 2012 :)
Voor de 920 gewoon via de Windows Insider app en slow-ring. Even herstarten en na de herstart naar updates zoeken. En zie, bij mij tenminste wel, er staat een update klaar. Tip, maakt eerst een back-up van van alles dat je wil houden. Onedrive is voor een back-up erg makkelijk. Na de update raad ik aan om je telefoon terug naar fabrieks instellingen. De versie die je binnen hangt via Windows Insider app is gelijk aan de versie die MS gaat sturen als update.
En hoe oud is dat toestel? Is niet zo gek dat die geen update meer krijgt.
Van 2012 of 2013 dacht ik maar het toestel voldoet in principe aan de vereisten 8gb opslag intern en 1 gb ram versie 8.1 draait als een zonnetje

[Reactie gewijzigd door pinpunt op 17 maart 2016 21:47]

Zoals veel tweakers al vanaf het begin de insider versie al draaien.
Helaas wel een aantal keer full reset moeten doen na een paar builds. Maar sinds de laatste versies draait deze super stabiel. Ik ben benieuwd wanneer mijn lumia op de lijst staat.
Lumia 820
L820 hier... ik ben ook benieuwd - technisch zou het moeten kunnen, en MS heeft ook (ooit...) gezegd dat alle L-toestelen in aanmerking kwamen.

Maar wat ik nu lees, lijkt het toch of we buiten de boot vallen... geen idee, het is een beetje vaag welk toestel nu wel - en welke niet in aanmerking komt (direct, of later).
Er is al flink wat keren door MS naar buiten gebracht dat de updates in waves worden uitgebracht. Eerste wave zijn deze modellen en oudere modellen volgen later.
I know, de belofte was dat alle L-phones met 1GB of meer in aanmerking kwamen, maar het wordt er niet duidelijker op.

Als ik de Upgrade Advisor wil downloaden via de browser, zegt de site dat mijn L820 niet geschikt is voor die app... als ik hem zoek via de store, dan is hij niet eens vindbaar (bekend probleem).

Enkel door de QR-code te scannen ( http://www.windowscentral...advisor.jpg?itok=5fb-DXhk ) is het mij gelukt de advisor te downloaden.
Ze komen inderdaad in aanmerking, maar ze krijgen hem niet tegelijk. Dat hebben ze al enige tijd geleden gemeld. Jou toestel valt, zoals ik eerder schreef, in de tweede wave. Klinkt misschien niet fijn, maar wees blij dat Microsoft het op deze manier uitvoert voor de niet-tweakers.

Bedoel, ze hadden het ook net als Apple in 1 keer naar alle devices kunnen pushen en zodoende veel gezeik op hun krijgen. De nieuwe modellen zijn nou eenmaal stukje sneller en daar kunnen ze gemakkelijker het OS stabiel op laten draaien. Vervolgens gaan ze hem tweaken i.c.m. firmwares om het op oudere modellen stabiel en snel te krijgen. Voor mensen die hem alsnog graag op een ouder modellen willen draaien kunnen de beta installeren d.m.v. Insider Preview. En ik moet zeggen, die draait best goed op mijn oude Lumia 520.

[Reactie gewijzigd door vali op 17 maart 2016 19:46]

Nou ja de 535 is toch minder snel dan een 920 of 925 ;)
Wie zegt dat? De cpu is stuk sneller en de gpu ook. Hier kan je het terug vinden in de benchmark.
Dat is een 820 vs een 630

Lumia 920 heeft een:
Qualcomm Snapdragon S4 Plus (MSM8960)

en 535 heeft een:
Qualcomm Snapdragon 200

[Reactie gewijzigd door Whatson op 17 maart 2016 21:05]

Dat is een 820 vs een 630
KIopt helemaal, maar de hardware van de 920 is gelijk aan die van de 820. Beide hebben een Qualcomm MSM8960 Snapdragon S4 Plus (en Adreno 225) en 1gb RAM.

Edit:
Oeps, de Lumia 535 heeft een SD200. My bad. Dacht dat die ook een SD400 had. Dan zijn die twee inderdaad sneller. Enige wat ik kan bedenken is dat het gemakkelijk uit te brengen is op de Lumia 535, aangezien de architectuur gelijk is.

[Reactie gewijzigd door vali op 17 maart 2016 21:07]

Helder :)

Ik heb ook geen haast... desnoods wacht ik nog 3 maanden.

Mijn telefoon is de belangrijkste test-unit voor mijn WP-apps, dus een maandje meer of minder wachten is geen ramp...
Downloaden via de browser is al sinds de release van de Windows 10 Store defect als optie. Deze app is verder als 'hidden' gemarkeerd in de Store zodat die niet zoekbaar is.

De enige optie is dus direct via de link op je telefoon zelf.
Wait wut?
NOKIA LUMIA 820
Windows 10 Mobile 1511 INSIDER
10.0.10586.107

Upgrade advisor zegt:
Your phone is up to date.

Meerdere met deze melding?
Net de Upgrade Advisor gedownload op mijn L820.

Ik krijg de melding dat mijn telefoon niet in aanmerking komt voor de update.
Welke Windows draai je?
L820 - WP 8.1 - met de meest recente updates / firmware (geen WM10 / insider / etc... ik heb expres gewacht tot een stabiele release - omdat ik zelf WP-app develop).
Trouwe gebruiker van je Windows phone app:p.
Ik heb net mn L820 gereflasht met de recovery tool. Nadat ik alle updates had gedraaid kreeg ik vrijwel Direct Windows 10 gepusht. Zonder de insider of de advisor app te draaien.
Lol, dan komt de L820 dus wel in aanmerking - terwijl de lijst zegt van niet :P

...ik wacht nog wel een paar weken, ik heb geen haast... als blijkt dat mijn apps onder W10 niet lekker draaien, pas ik ze aan - maar dan laat ik WP8 achter me... dus mijn overstap zal definitief zijn!
Hier een lumia 630 icm wp10 insider en een trouw gebruiker van jouw apps. Die draaien ook goed op wp10! :)
Voorzover ik het goed begrepen heb zou het de bedoeling zijn dat het voor álle Lumia's die dat hardwarematig kunnen mogelijk wordt er Windows 10 op te draaien. Maar! Microsoft zou willen voorkomen dat er door veel mensen geklaagd zou worden over slechte prestaties, en op die toestellen die Windows 10 om wat voor reden, processor, geheugen, resolutie, enz, maar nét aankunnen zou dat misschien niet helemaal onterecht zijn. Dus, alleen voor de toestellen waar Windows 10 tenminste een acceptabele ervaring oplevert komt er een "officiële" upgrade, op zo veel mogelijk toestellen waarvoor géén "officiële" versie komt kan je "gewoon" zo'n developer's preview installeren. Maar je kan je dus afvragen of je dat écht wel wil.
Gek inderdaad. Had niet verwacht dat deze in aanmerking zou komen. Een paar werken geleden nog geflasht, maar vond het niet fijn werken op de L820.

Aangezien de batterij toch naar zijn grootje was toch maar een L950 gekocht. Heerlijk toestel en een stuk sneller dan de L820 met Windows 10.
Als ik die QR code scan met mijn L532 staat er 'you can't get this app, this page is for info only'
Als ik op mijn toestel in de Store naar Upgrade Advisor zoek vind ik hem niet, en als ik via mijn laptop naar de Windows Store ga dan vind ik de app wel maar kan hem niet laten uploaden naar mijn toestel.

Mijn L532 heeft de nieuwste 8.1 build en Lumia Denim.

[Reactie gewijzigd door Smaug the Great op 18 maart 2016 14:23]

Vreemd, heb gisteren op mijn L532 de QR code gescanned van Windows Central, en een kleine 3 kwartier later draaide mijn telefoon op Windows 10 Mobile.
Moet dus zeker mogelijk zijn om je 532 te upgraden!
Welke provider en abonnement of prepay heb je? Dat is het enige dat ik kan verzinnen waarom ik het (nog) niet niet krijg. Ik heb Jumbo prepay op KPN.

[Reactie gewijzigd door Smaug the Great op 18 maart 2016 12:00]

Heb een BEN abbo, al kan ik me niet voorstellen dat dat er iets mee te maken heeft. Let wel dat je de update (i.v.m. grootte) alleen via WiFi krijgt; is dat het misschien?
Ik ben er al achter. Mijn toestel stond op Engelse taal. Na overschakeling op Nederlands kan ik de app wel downloaden.

[Reactie gewijzigd door Smaug the Great op 18 maart 2016 12:45]

Hier hetzelfde op een Lumia 620.
Deze app upgrade vanaf Windows Phone 8.1 naar de officiele release van Windows 10.

Mensen die al Windows 10 hebben via Insider, zullen eerste moeten downgraden terug naar 8.1, of uiteraard direct herprovisioneren via de Insider app naar de Production train.
In de insider app voor production kiezen, en daarna op updates controleren. Dan krijg je de laatste build, 10.0.10586.164 en ben je geen insider meer. Als dat niet werkt, recovery naar 8.1 en opnieuw upgrade...
Maar komt dat niet omdat jij een insider versie draait? Ik zie in jou ''log'' dat je al windows 10 draait ( insider ), alles hierover staat in het artikel gewoon beschreven. Jij kan dus niet ''zomaar'' van een windows 10 insider versie deze update binnen halen voor de windows 8.1 gebruikers.

Ook zie ik nergens de 820 terug in bovenstaand artikel? Is dat niet een kleine maar logische verklaring?:P

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 18 maart 2016 08:28]

Daar hebben jullie inderdaad gelijk in,
Maar dat betekent ook dat oudere toestellen prima gemigreerd kunnen worden.
Ja voor jou, maar wat zijn de eisen van Microsoft? Er zal een reden moeten zijn waarom niet. Dat het voor jou goed lijkt te werken wilt niet zeggen dat het ook zo is.
Zelf heb ik weleens bij Apple meegemaakt ( heb nu alleen nog maar een ipad mini ) dat een update leuk is, maar ook nadelen mee bracht op een oud apparaat. Dan ben je misschien wel helemaal up-to-date en je telefoon werkt nog, maar je merkte wel nadelen dat deze haperingen etc ging vertonen.

Indien MS dat ook geconstateerd heeft dan begrijp ik dat ze je liever op 8,1 (officieel) laten dan dat ze je op het nieuwste van het nieuwste zetten + nadelen erbij geven.
Draai ook al tijden de Fast ring op Lumia 820 (10.0.10586.107).
Zojuist in de Windows Insider app gekozen om naar Production build over te schakelen. Zoals in de app gevraagd even Windows Update gedraaid en krijg nu de volgende update binnen: "Windows 10 Mobile (10.0.10586.164)"
164 is al een tijdje (week?) via de Slow / Preview ring beschikbaar.
Mag hopen dat er nog een update voor Production achteraan komt.
Sinds die tijd al geen Outlook Mail en Agenda app kunnen gebruiken.
Op zowel Lumia 925 als 930.
Had ik ook, in de store kreeg ik een outlook update binnen. Deze geïnstalleerd en alles werkt weer.
Ja, helaas. Ik kreeg die update na de installatie van build 164.
Net verkeerd om denk ik. Wel lekker rustig zonder mail notificaties, maar niet handig.
-een reactie binnen mn eigen reactie kan ik niet plussen. Sorry.-
Maar.. Inderdaad insider op Production mode zetten en Windows update draaien. Ik krijg inderdaad een update binnen.
Anoniem: 126717
@FordDriver17 maart 2016 18:15
Als ik even door de lijst kijk zijn het allemaal toestellen met 1 GB intern. Mijn 625 met een halve gig intern staat er niet bij, maar draait het moeiteloos.
Hm maar wat bedoel je met HET? Draai je al een Windows 10 versie op de 625?
Loopt deze beter dan 8.1? En indien je er W10 op draait, hoe gaat dit in combinatie met bijvoorbeeld games of andere apps?

Zelf denk ik dat het gewoon een EIS is voor fabrikanten om met minimaal 1GB intern te komen, indien MS wel hun eigen toestellen met maar een halve GB gaan update maar die van andere fabrikanten niet omdat ze niet aan de eis voldoen dan heb je natuurlijk bonje.

Persoonlijk kan ik me niet indenken dat maar 512MB dezelfde ervaring geeft dan 1GB. 512MB voor je OS + een game/zwaardere app lijkt mij geen prettige ervaring. Zelf een HTC 8x gehad op moment van toen die uitkwam, en die had al 1GB intern, en het voelde niet zoals ik gehoopt had. Kan natuurlijk meer redenen hebben dan alleen het ram (zijn inmiddels tig updates geweest lijkt mij), maar 512 is wel heeeel weinig.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 18 maart 2016 08:40]

Ik draai hem al een hele tijd op de 625. Sinds je Insider kon worden eigenlijk.
Games draai ik niet, dus daar kan ik niets over zeggen, mar de apps die ik gebruik draaien prima. Starten niet supersnel op, het is maar een licht telefoontje, maar sneller dan onder 8.1 en de batterij gaat veel langer mee.

Ja, een snellere processor en een verdubbeling van het geheugen zouden uiteraard prettig zijn maar voor mijn dagelijks gebruik (WiFi/BT naar tablet, MP3 speler, wat browsen, soms Maps) loopt het prima.
Nja maar dat je al zegt dat Windows 10 beter draait dan windows 8.1 zou dan al een reden mogen zijn om ook jou toestel officieel op Windows 10 te zetten.

Maar dan is het wel handig om te weten hoe de lumia 624 met windows 8,1 + games draait vergeleken windows 10 + games.
Games is een voorbeeld omdat veel gebruikers er een spelletje of andere ''zware'' apps op afdraaien.
Stel dit gaat ineens een stuk slechter met Windows 10 dan begrijp ik het wel. Maar indien zelfs dat beter gaat met de lumia 625 op windows 10 dan begrijp ik het ook niet..
Behalve de eis dan van minimaal 1GB, indien die eis er voor andere fabrikanten is dan worden die flink pissed indien MS hun eigen toestel met maar 512MB wel zouden update.
Ik ben zeer benieuwd hoe de update qua stabiliteit zal uitpakken op mijn Lumia 640. Momenteel draai ik Windows 10 Mobile al op mijn Lumia 950 XL maar ik merk toch dat Whatsapp om de haverklap crasht en dit blijft doen. Daarnaast zijn er nog genoeg apps die in mijn ogen nog niet voor Windows 10 Mobile geoptimaliseerd zijn en nog op lage resolutie werken. Daarnaast heb ik op mijn 950 XL regelmatig last van random reboots. Als het goed is (niet naar gekeken) heb ik geen van de Insider builds geïnstalleerd. Ben benieuwd naar de anderen hoe zij de update ervaren.
Als Whatsapp crasht, is dat vervelend, maar dat ligt dan toch aan de makers van Whatsapp? Als het aan Windows lag, zouden alle apps regelmatig crashen.
Ligt ook niet aan WhatsApp. Mijn L950XL heeft nergens last van. Misschien een bitje ergens omgerold. Factory reset of nieuwe build of WhatsApp wissen en opnieuw installeren helpt misschien...
Ja ik heb al contact opgenomen met de support van Whatsapp en zij adviseren slechts een reboot. Het is dat ik een fan van het Windows platform ben anders was ik overgestapt, maar ik zit op het moment in Roemenië met een niet al te snelle internetverbinding dus zal ik moeten wachten voor een grote update totdat ik terug in Nederland ben. Ik zou in eerste instantie ook denken dat het aan de app lag gezien het feit dat de app nauwelijks is aangepast voor Windows 10 Mobile, maar daarnaast zou het zoals hierboven wordt vermeld ook aan mijn build kunnen liggen. Swerfer, zou je me kunnen zeggen welke build je gebruikt waarbij je zoals je zegt nergens last van hebt? Ik neem aan dat het een Insider Build betreft.
offtopic:
OS version: 10.0.14283.1000
Firmware: 017078.00038.16025.39005
Duidelijk, ik lig qua buildversie achter, ik zal me eens inschrijven voor de insider en hopelijk is mijn probleem opgelost.
Ik zit gewoon op productie met mijn 950XL en whatsapp is bij mij nog nooit gecrashed. Allicht wachten op een update? Van wat ik lees en heb ervaren met een secundaire Lumia(puur voor w10) is insider build niet heel geschikt om voor dagelijks gebruik afhankelijk van te zijn.
Anoniem: 372172
@Swerfer17 maart 2016 19:20
Hier met een Lumia 550 geen problemen WhatsApp. Windows versie 10.0.10586.164 versie 1511 :)
Draait op zich aardig op mijn 640, wel al drie kleine puntjes ontdekt:
1. Een paar keer gehad dat de Settings app eruit knalde. (Tijdens het configureren van een IKEv2 VPN. Andere VPN methoden en andere settings veroorzaken geen crash.)
2. IKEv2 verbind wel, maar stelt geen routes in. Het VPN is dus verbonden maar wordt niet gebruikt. (Andere VPN methoden werken prima.)
2. Sommige apps, onder andere WeChat, overlappen deels de navigatiebalk van windows zelf. (Slechts enkele pixels, maar het ziet er slordig uit.)
2. Sommige apps, onder andere WeChat, overlappen deels de navigatiebalk van windows zelf. (Slechts enkele pixels, maar het ziet er slordig uit.)
Dit is een feature van Windows 10. Op Windows Phone 8.1 hadden ze de knoppenbalk 60px hoog gemaakt wat exact het verschil is tussen de beeldverhouding 16:9 (huidige Lumia's) en 16:10 (Lumia 920 zonder onscreen)

Maar aangezien dit wat te klein was, hebben ze dit iets groter gemaakt.

Waarschijnlijk is WeChat nog een oude Silverlight (Windows Phone 8/8.1) app.

[Reactie gewijzigd door Whatson op 17 maart 2016 20:47]

Line heeft deze week een W10M uitgebracht Line 5.0, maar die moet nog wel bijgeschaafd worden zeg. De notifications zijn nu echt ruk, krijg 9/10 keer geen notifications meer en als ik ze wel krijg staan ze nog uren op m'n lock/glance screen ook als ik ze gelezen heb. Verder is het in gebruik wat vloeiender dan de vorige versies, maar tegelijk crasht ie wel ook een stukje vaker.
Mijn 950 reboot ook om de haverkap. Geen waarom. Mijn 1320 was en stabieler!
Ik heb wel eens een incidentele reboot gehad maar zeker niet dagelijks of wekelijks. Ook Lumia 950.
hmm, ik had steeds het gevoel: dat zal iedereen wel hebben.

Ik krijg best regelmatig updates enzo, dus volgens mij zit ik wel op de niwuste versie. Ook heb ik eigenlijk vrij weinig apps draaien enzo. Geen idee waarom hij zo lastig is. (ook met ontgrendelen. 1x van de 20 keer lukt het niet, loopt het beeldscherm vast en als ik geluk heb is het na 10 seconden opeens weer beschikbaar. Als ik pech heb gaat hij vanzelf (of moet ik het doen) rebooten...

Of ik haal de telefoon uit mijn zak en zie dat ik de SIMcode in moet toetsen, omdat hij blijkbaar (wanneer? geen idee, hoe lang ben ik niet bereikbaar geweest?) opnieuw gestart is. Heel irritant.

(heb zelfs gisteren een extra telefoon erbij gekocht (iPhone 4s) om in ieder geval altijd bereikbaar te zijn. Kan niet echt de bedoeling zijn....
Ik zou zeggen probeer eens een hard reset, wellicht dat dat helpt, zo niet zou ik het aanmelden bij Microsoft.
Ik lees op de internationale forums dat alleen een harde reset heel veel problemen oplost (zoals de reboots). Al het andere schijnt niet te werken. Levert dat niks op dan is het een hw ding en zou ik m terugsturen naar ms. De eerste lichting telefoons lijkt echt zeer dubieus van kwaliteit, als ik zie hoeveel er over geklaagd is en wat er teruggekomen is bij de winkels met klachten.
Vreemd dat de Lumia 925 (en nog een aantal andere modellen) niet meer in de supported phones lijst staat. Ik draai al maanden zonder problemen Insider builds op mijn werktelefoon, maar blijkbaar wordt hij nu opeens niet meer supported.

In de cache is bijvoorbeeld te zien dat de 925 eerst wel werd ondersteund.

edit:
even verder lezen dan mijn neus lang is:
This list includes a limited set of Windows Phone 8.1 devices and does not include some devices that are currently running Windows 10 Mobile in the Windows 10 Mobile Insider program. As Windows 10 delivers significant new innovations, many older devices are not able to successfully upgrade without an impact on the customer experience. Our goal is to only offer the Windows 10 upgrade to devices that we are confident can continue to deliver a good customer experience.
Ik vraag me toch wel af of mijn Lumia 925 uiteindelijk wel gesupport wordt. Zou toch wel een kleine teleurstelling zijn als dat blijkt dat Windows 10 dadelijk opeens niet meer supported is voor mijn device, hoewel ik wel maanden lang heb getest en feedback heb gestuurd.

[Reactie gewijzigd door FREAKJAM op 17 maart 2016 18:35]

Mijn Lumia 620 stond daar ook oorspronkelijk tussen . Die krijgt dus toch niet de W10 update. Jammer, dit zal dus mijn eerste en laatste Windows Phone worden.
Dat is inderdaad behoorlijk rap (de stekker uit de support) 't toestel de 620 is sinds maart 2013 op de markt dus zeg +- 3 jaar.

Anderzijds als je kijkt naar de hardware 512mb ram is denk ik aan de karige kant om elk os dat geüpdatet word te draaien. Soms is goedkoop in realiteit duurt koop.

Ik ben benieuwd wat je volgende toestel word (wel in de zelfde prijs range kijken anders ben je appels met peren aan het vergelijken). Over het algemeen zie je wel dat de support voor toestellen met 3 a 3.5 jaar toch echt stopt . Muv van iPhones maar die onbruikbaar worden doordat ze zo traag zijn èn voor het bedrag dat je er voor betaald mag het enigszins ook wel.
Voeg daar nog aan toe dat Microsoft ook deze toestellen heel graag had willen updaten maar dat het gewoon technisch een lastig verhaal is. Zie de twitter berichten van microsoft man Gabe Aul. De gebruikerservaring op deze toestellen was niet goed genoeg. Bij veel android toestellen nemen ze de moeite gewoon niet.
Het is ook bij mij een optelsom van kleinere en grotere ongemakken op het mobile Windows platform, voert te ver om hier te benoemen. Het is wat dit betreft gewoon weer een kwestie van jammer; eerst zegt MS toe dat je de update krijgt, ik was benieuwd en wacht geduldig en dan gaat het toch niet door. Dit hebben ze bij MS de laatste jaren iets te vaak geflikt imo. Vertrouwen is gewoon een beetje weg, maar moet toegeven dat dat ook voor een groot deel komt door gewoon slechte marketing van MS.
Ik heb zakelijk een tijdlang Android gehad, heb daar helemaal niks mee, dus ja, zal inderdaad weer Apple worden. Tweedehands, nieuw vind ik te duur.
Ik hoor dit vaker. Maar is dit nu werkelijk zoveel beter dan Android? Mijn ervaringen met Android en updates:

Ik had een HTC Flyer (7" tablet) Die draaide op Android 2.3. Een half jaar nadat deze tablet uit was, kwam Android met 3.2 (voor tablets). Pas na heel veel gedoe, heeft HTC toen eindelijk eens een ROM gemaakt voor 3.1.

Ik heb nu een Galaxy Note 8. Model is nu 3 jaar oud. Heb ik ook niet de laatste versie van Android op draaien, want die wordt niet gemaakt. Zelfs de vorige versie van Android draait daar niet op.
De update manieren zijn totaal anders. WIndows 10 word waarschijnlijk in de toekomst gewoon Windows (met een build nummer er zal dus geen windows 11 meer komen)

Kijk je naar Android deze brengen bijna elk jaar een nieuw os uit met een opvolgend nummer. Zo draaien een hoop mensen nog 4.3 terwijl 6 toch al gelanceerd is.

De beveiliging updates ontvang je wel maar daadwerkelijke updates voor het os en de GUI worden daar nooit in mee genomen. Dat is wat ik tot dus ver bij Windows wel mee gemaakt en niet een enkele keer.

Ik denk dat er een onderscheid gemaakt moet worden wat is een "fix" en wat een daadwerkelijke "os-update" want daar is bij veel eindgebruikers verwarring zei zien het woord "updaten" en denken aan nieuwe mogelijkheden terwijl het vaak helemaal niet zo is.
Meld je aan voor de Insider en je krijgt W10M ook.
Ik zie het probleem niet. Als er wat is krijg je toch wel support.
Niet als Redstone deze zomer (of zomer 2017 voor mobile :P) uitkomt want dan is het device niet meer ondersteund
De 925 kan nu gewoon met Insider builds W10M draaien. Hij zit alleen nog niet in de eerste lichting apparaten die nu via het normale updatekanaal geüpdatet worden. Nog even geduld dus, of via Insider installeren. Na de update kun je jezelf gewoon weer terugzetten naar 'normaal' als je geen insiderupdates meer wil ontvangen.
Dat weet ik, ik zeg ook in mijn post dat ik al een paar maanden Insider builds draai. Het ziet er alleen naar uit dat de 925 uiteindelijk niet gesupported gaat worden. (Zie quote in mijn post).
Zelfde verhaal hier. Zou het erg matig van ze vinden als de 925 ineens niet ondersteund wordt nadat ze een jaar lang hebben gezegd van wel, terwijl toestellen met mindere specs wel worden ondersteund. En aangezien deze nu ook niet meer in de lijst voor Insider Previews staat ben ik bang dat het wel die kant op gaat.

Moet zeggen dat ik de Windows 10 ervaring op mijn 925 ook nog niet echt optimaal vond. Regelmatig veel vertraging bij openen van lock screen bijvoorbeeld en andere gekke dingen en over het algemeen wat trager en instabieler dan ik van 8.1 was gewend, maar ik las dat dit bij meerdere toestellen voorkomt inclusief de nieuwste modellen zoals de 950 en het was niet dusdanig dat ik niet een paar maanden ontwikkeling en updates kon afwachten in de hoop dat dit er wel uitgehamerd zou worden. Maar als de update nu niet doorgaat en mindere toestellen krijgen 'm wel dan weet ik niet of ik bij windows blijf deze keer. Bedoel we zitten nou al best lang te wachten op deze update, is een paar keer uitgesteld en dan krijg je 'm misschien niet. Was best bereid om eventueel een nieuwe telefoon aan te schaffen ergens tussen nu en een jaar voor wat vloeiender ervaring, maar 't rijmt gewoon niet bij mij dat andere Lumia modellen uit deze lijst wel de update krijgen en de 925 niet.

Edit: en wat iemand anders ook al zei hierboven, de MS marketing helpt ook niet. Ze beloven gewoon erg veel en veel van hun meer recente aankondigingen zien er ook goed uit en lijken me nuttig en voor de verandering in deze sector ook innovatief, maar ze maken er gewoon iets te vaak te weinig van waar.

[Reactie gewijzigd door SebasC88 op 18 maart 2016 07:33]

735 Hier.

Kan de upgrade advisor app blijkbaar niet vinden in de mobile en de reguliere store?
Update Advisor in de Windows Store op je telefoon bezoeken en je kunt hem installeren :)
Het lijkt me overigens dat je ook gewoon via instellingen -> update kunt zien of de upgrade naar W10M klaar staat, als de grootste updatedrukte voorbij is. Daar dus af en toe even kijken ;)

[Reactie gewijzigd door Evest op 17 maart 2016 18:26]

Voorlopig lijkt het alsof je de upgrade enkel via die Upgrade Advisor app kunt krijgen, wellicht om de toestroom wat te beperken en te spreiden in de tijd. Een beetje vergelijkbaar met hoe de Windows 10-upgrade aanvankelijk enkel via dat icoontje in de taakbalk, terwijl het een paar weken later gewoon via Windows Update tevoorschijn kwam.
Kon de app (en inmiddels update) niet installeren via de site, daar het icoontje onklikbaar was. Dit lukte wel via het scannen van de QR code, zoals hieronder weergegeven in Stefan22's bericht.

Toch enorm bedankt voor de gedane moeite.
Ik heb de Upgrade Advisor gevonden door de QR code te scannen, deze is te vinden op Windows Central. http://www.windowscentral...er-lumia-phones-launching
Hij geeft aan dat ik Windows 10 geinstalleerd moet hebben om die app te kunnen gebruiken. Ik kan deze dus niet downloaden op de Windows Phone 8.1 Lumia 930.

EDIT met antwoord
Ik bedacht me ineens dat ik in desktop-mode browse. Als ik de mobiele browser aan zet dan opent hij gelijk de appstore en lukt het wel. Voor de anderen :)

[Reactie gewijzigd door mrdemc op 17 maart 2016 18:51]

Bedankt. Kreeg het niet aan de gang en zou hier zelf niet aan hebben gedacht.
Hey, Bedankt! (+3)

Inmiddels aan het upgraden.

...en inmiddels geinstalleerd :)

[Reactie gewijzigd door Totoro88 op 17 maart 2016 20:41]

Even via WPCentral website, daar staat de link er naar toe.
Hulp al geboden zie ik hierboven

[Reactie gewijzigd door hardware-lover op 17 maart 2016 18:17]

Anoniem: 604167
17 maart 2016 19:08
En upgrade hell is opnieuw begonnen. Na een jaar van insider builds heeft Microsoft besloten dat sommige 8(.1) telefoons nooit naar Windows 10 zullen gaan, ook niet als ze nu nog in het insider programma zitten. Deze worden uit het insider programma geschrapt. Deze telefoons zouden namelijk niet aan de standaard van Microsoft en die van insiders voldoen. Zeggen dat Microsoft zo goed met updates is, kan ik nu helaas ook niet meer doen. Eerst zouden namelijk alle telefoons met Denim overgaan, nu dus niet.
In reviewing all available information and feedback, not every device proved to be a good candidate for this update. As a result, not all devices will be targeted to receive an official Windows 10 update. Our goal is to only offer the Windows 10 upgrade to devices that we are confident can continue to deliver a great customer experience.
http://answers.microsoft....-850d-7ca86433bd7d?auth=1

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 604167 op 17 maart 2016 19:09]

De niet-ondersteunde toestellen kunnen echter wel gewoon naar Windows 10 Mobile upgraden als ze dat willen, ze ontvangen de build gewoon niet zonder zelf niks te moeten doen.
Is dat wat je opmaakt uit deze tekst?

"Q: I’m currently using a Windows 10 Insider build on my device, but it is not on the list of devices that will receive a formal Windows 10 update. What should I expect in the future?
A: If you already have the Windows 10 Mobile Insider Preview build on your device, you may keep using your device in an unsupported state. We will not be offering build updates beyond the Current Branch build 10586. At some point in the future these devices will also stop receiving updates to the Windows 10 Mobile Insider Preview build."


Volgens mij moet je met bijv. een 520 gewoon zwaar teleurgesteld zijn. Iets wat ze bij Microsoft ook zo zien: "We know this news will be exciting for some Insiders and disappointing for others."

En de conclusie is blijkbaar in de trand van 'jullie hebben teveel geklaagd met low end toestellen': "The decisions on which devices to proceed with were made after extensive analysis of Insider feedback."

[Reactie gewijzigd door Dapta op 17 maart 2016 19:46]

Dus? Deze mensen kunnen nog steeds hun toestellen gewoon upgraden naar Windows 10 Mobile met build 10586. Dat is dezelfde build die nu ook naar andere toestellen uitgaat, en diezelfde toestellen blijven ook nog gewoon patches ontvangen tot 10586 niet meer ondersteund word.
Anoniem: 604167
@Loller117 maart 2016 20:12
Echter zal de normale consument nooit in het insider programma gaan en dus ook nooit naar Windows 10 gaan. Microsoft geeft namelijk letterlijk aan dat ze nu deze update niet krijgen en uit het Insider programma gehaald worden. En geen ondersteuning meer betekent ook het einde van je build, deze zijn namelijk restricted op een datum en werken daarna niet meer (meen ik gelezen te hebben, veranderd een hoop in een jaar, dus...). Kun je als nog terug naar 8.1, zonder de nieuwe apps, etc.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 604167 op 17 maart 2016 20:24]

Datumrestrictie voor mobiele builds heb ik nog nooit van gehoord.
Nergens geven ze aan dat de update niet alsnog gaat komen in de toekomst. Afhankelijk van waarom de customer experience niet goed is kunnen ze er in een latere build nog wat aan doen. Daarnaast kan je met die toestellen die nu wel de insider build kunnen krijgen alsnog naar Windows 10. Het wordt alleen niet ondersteund door Microsoft. Garantie tot aan de deur zeg maar.
[...]Q: I'm currently using a Windows 10 Insider build on my device, but it is not on the list of devices that will receive a formal Windows 10 update. What should I expect in the future?

A: If you already have the Windows 10 Mobile Insider Preview build on your device, you may keep using your device in an unsupported state. We will not be offering build updates beyond the Current Branch build 10586. At some point in the future these devices will also stop receiving updates to the Windows 10 Mobile Insider Preview build. In order to recover the devices back to a supported build of Windows Phone 8.1, you may use the Windows Device Recovery Tool. There are more details on the use of the Windows Device Recovery Tool within this forum post.
[...]

[Reactie gewijzigd door Caelorum op 17 maart 2016 19:33]

Welke Build is het geworden? .164?
Hoop het niet want .164 heb ik gister nog opnieuw geïnstalleerd en er zat nog een bugje in de contacten-app er laden namelijk geen foto's in de widget.. En volgens mij is dat een van de uitzonderingen dit is daadwerkelijk onderdeel van het os en geen app die je later nog kan updaten.

[Reactie gewijzigd door downcom op 17 maart 2016 18:19]

Vreemd want ik draai ook de ,164 zonder proberen. Ook de contacten tegel werkt.
op de Lumia 925 (net geupdate ook geen problemen) de Lumia 930 waar het eerder over had heeft zelfs na een frisse installatie geen (ronde) afbeeldingen van contactpersonen in de widget. Bij meer mensen zo?

na een paar keer mijn toestel opnieuw te hebben opgestart doet de widget het ineens wel!

[Reactie gewijzigd door downcom op 17 maart 2016 20:51]

Anoniem: 502582
18 maart 2016 10:28
Zojuist (vr. 18-03-2016/ 08:20 uur) uitgevoerd op een "high-end" MS435 (WP8.1) en voor zover van belang in dit geval, de telecomboer op dit toestel is Tele2:

* Upgrade Advisor geïnstalleerd.
* Update gedownload/ geïnstalleerd.
* Het verliep vlot tot 60 %, daarna ging de rem er alleraardigst op in de updatestatusbalk (kalmte kan je redden zeg maar...).
* Hierna werd het geduld pas echt op de proef gesteld :-): een keer opnieuw opstarten/ installeren, onder de bezielende begeleiding van de welbekende twee tandwieltjes, om uiteindelijk te eindigen met het migreren van de gegevens = koffietijd tijd voor een complete Brabantse koffietafel dus.
* Totaal benodigde tijd: ~1:50 uur.
* Resultaat: Win 10 Mobile - Versie: 1511 - Build: 10.0.10586.107.

Nog maar ff op updates laten checken en jawel hoor build 10.0.10586.164 is inmiddels verwerkt.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 502582 op 18 maart 2016 10:38]

Is jou provider Tele2? Want ik heb nog geen update kunnen ontvangen via de app voor mijn Lumia 640...
Anoniem: 502582
@RoelKruk18 maart 2016 18:25
Yups.
Op de 640 van moeders (ook Tele2) kregen we echter een melding in de trant van, dat de provider icm de fabrikant er hard aan werken om de upgrade asap te bewerkstelligen?
Jup, dezelfde melding krijg ik ook telkens :/
Kreeg ik eerst ook, gewoon nog een keer proberen, toen lukte het wel. De batterij moet wel minstens 40% lading hebben en je moet 1,5 GB vrije ruimte op toestel of SD-kaart hebben.
Exact hetzelfde bij de L535 van mijn dochter.
Ik heb een probleem bij de mijn. Ik heb nu een 535 van het werk geupgrade, maar hij lijkt "gebrikt" krijg alleen een zwart scherm met de menu knoppen en notificatiebalk, maar verder is er helemaal niet mee te doen (ook niet de notificatiebalk naar beneden slepen)

Updatebalk was wel fatsoenlijk opgelopen volgens mij.
Hoe zit het met de 920. Waarom wel de lagere modellen maar wordt de 920 overgeslagen? :S Komt die uberhaupt nog of wordt ik gedwongen om naar een nieuwe model over te stappen?
De 1520 het is laagste model dat er tussen zit. De 920 wordt momenteel gewoon niet ondersteund en dat is al een tijd geweten, die volgen later, nieuwe devices krijgen gewoon voorrang.
Ik ken niet alle volgordes van release van de lumia modellen, maar als ik dit zie en het is waar dan snap ik jouw reactie niet:
Jammer dat voor de 1020 de update er niet is/nog niet is. Vooral als je ziet dat oudere toestellen wel de update hebben/krijgen. Heeft dit te maken met (speciale) camera software voor de 1020?
Loller1 doelt erop dat de 1520 het oudste toestel is uit de lijst met supported devices. De 1020 en 920 zijn ouder dan genoemde 1520, dus gebruikers van deze toestellen moeten nog even geduld hebben tot Microsoft het OS verder optimaliseert voor wat oudere toestellen
OK duidelijk. Thx.
Uhm, wat? Ik volg niet hier? Wat bedoel je?
1520 hier zojuist geüpgraded. Zeer soepel, alle apps werken nog.
Jammer dat voor de 1020 de update er niet is/nog niet is. Vooral als je ziet dat oudere toestellen wel de update hebben/krijgen. Heeft dit te maken met (speciale) camera software voor de 1020?
Van de huidige wave is de 1520 het oudste terwijl de 1020 ouder is, hoezo zijn er oudere toestellen die het wel krijgen?
Op zich is het best dramatisch, de 1020 kwam uit in July 2013.. en heeft slechts een paar keer een kleine update gehad. (mijn vrouw is in het bezit van een exemplaar)

Veel dramatischer dan bij Android waar zovelen over klagen, en dat terwijl Microsoft alleen hun eigen toestellen hoeft te supporten! ik vind het een schande...
De 920 en 1020 hebben alle bij een relatief langzame/oude processor misschien omdat Windows 10 toch te zwaar is?
Maar dat is pas de eerste wave dus de rest volgt hopelijk nog.
Te zwaar? Nee het draait prima op mijn 920, maar volgens mij zijn er problemen met de microfoon tijdens het bellen want niemand aan de andere kant kan mij verstaan tenzei ik schreeuw :-(
Microfoon problemen zijn niet nieuw bij de 920/925/1020... Was ook een probleem toen WM 8.1 net uit was toentertijd: blijkt meestal een bug o.i.d. te zijn, hopelijk dat het snel wordt opgelost voor je. Of je moet even de mic schoon blazen, hielp ook wel eens.
Ik had inderdaad even gekeken op Google, blijkt en probleem te zijn met de noise cancelling :z
Ten eerste heeft de Lumia 1020 verschillende patches ontvangen, 2 "kleine" feature updates: Windows Phone 8 Update 3 en Windows Phone 8 Update en 1 grootte update in de vorm van Windows Phone 8.1 en kunnen gebruikers die willen upgraden naar een 2de grootte update in de vorm van Windows 10 Mobile.

Daarbij moet Microsoft belangen na niet alleen maar zijn eigen toestellen ondersteunen. Er zijn zat andere third-party devices.

[Reactie gewijzigd door Loller1 op 17 maart 2016 18:56]

1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee