Tweak breidt 1Gbit/s-glasvezelaanbod uit in Overijssel

Tweak maakt zijn glasvezelaanbod begin 2016 in tien aanvullende plaatsen in Overijssel beschikbaar, waaronder Deventer en Rijssen. In totaal komen er 35 wijkcentrales bij voor Tweak, waarmee meer dan 73.000 huishoudens het 1Gbit/s-aanbod af kunnen nemen.

tweakTweak brengt zijn 1Gbit/s-glasvezeldienst begin 2016 naar Deventer, Rijssen, Holten, Wierden, Haaksbergen en de kleinere woonplaatsen Bathmen, Diepenveen, Enter, Ridderspoor en Schalkhaar. De uitbreiding van Tweaks Coanet verloopt via het vermeerderen van het aantal wijkcentrales van 105 naar 140. Momenteel kan Tweak met zijn 1Gbit/s-glasvezeldienst 233.839 huishoudens bedienen en daar komen dankzij de uitbreiding 73.315 huishoudens bij.

Deventer neemt het grootste deel van de uitbreiding voor zijn rekening met 22 centrales en ongeveer 42.000 nieuw te bedienen huishoudens. Begin maart komt hier het 1Gbit/s-aanbod beschikbaar, net als in Rijssen en Holten. In februari kunnen huishoudens in Wierden en Haaksbergen het abonnement afnemen.

Het oude aanbod van 100Mbit/s komt te vervallen en is per direct niet meer in de betreffende plaatsen te bestellen. Wie in die plaatsen al klant is van Tweak kan vanaf begin 2016 gratis upgraden naar 1Gbit/s door met de provider te mailen. Tweak is de op twee na grootste glasvezeloperater met eigen netwerk van Nederland.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

08-12-2015 • 10:37

139 Linkedin

Submitter: Raven

Reacties (139)

139
135
73
6
0
0
Wijzig sortering
Goed nieuws, maar snap niet dat regio Twente, dat al vrij goed voorzien is van glasvezel zo hoog op de lijstjes staat. Wat te denken van Rotterdam, nog nergens glasvezel, behalve privaat? Of Gouda? Enkel zeer oude coax, met hele lage snelheden.

Ik kan mij niet voorstellen dat er op het platteland meer mensen van 500Mbit (huidige aanbod) naar 1000Mbit willen, dan dat mensen hier in sommige gebieden in de grote steden van amper 25Mbit (en nog veel lagere upload) naar 500Mbit willen.

[Reactie gewijzigd door Malarky op 8 december 2015 11:15]

Dat is vaak juist de kracht van de onafhankelijke providers, die richten zicht eerst op de regio's die KPN en Ziggo als oninteressant bevinden. Deze regio's hebben ze totaal geen concurrentie en heb je ook de kans om klanten goed tot je te binden.

In de grote steden (rotterdam blijkbaar niet :o ) heb je al zoveel concurrentie en hebben mensen vaak al een redelijk snel abonnement en dus ook minder reden om over te stappen. Jantje en pietje die overtuig je niet zo snel met een 1000/1000 abo als hun 120/20 abo ook prima werkt.
Oninteressant? Breda heeft ook geen glas. Moet je eens kijken in de dorpen er om heen, daar kan het wel...

Voor snel internet kun je beter in een gehucht wonen in veel gevallen tegenwoordig.
Tis vooral nieuwbaar waar glazvezel beschikbaar is rond Breda.
In de grote steden en plaatsen is al veelal fatsoenlijk internet. Op de plaatsen waar nu wordt aangelegd hebben ze geen concurrentie van de grote aanbieders. Eerst moet je een klantenkring en vaste klanten hebben opgebouwd voordat je pas echt de concurrentie aan moet gaan. Dat kost geld en tijd. Pak in het begin eerst de makkelijke gebieden, ga daarna pas bezig in de concurrerende gebieden. 120/12 of een plek waar je kabel televisie kan ontvangen is op zich al goed internet. Ik ken plekken vooral in de natuur waar je geen kabel hebt en daar zou dit een uitkomst zijn. Helaas gaan ze hier ook weer niet aan de slag want da zijn de echte uitzonderingen en die kosten echt geld. Als ze dit zouden aanpakken dan zouden ze echt een gat in de markt oplossen. Pak als voorbeeld 2 plaatsen Kalenberg en Nederland(ja dat is een plaats) daar is geen kabel tv en je adsl gaat niet sneller dan een download van 100kb 3g en 4g is in die gebieden goed te ontvangen maar dat is duur. Maar wat ik hiermee wil aangeven is dat het er niet om gaat of je in een gehucht woont, maar het gaat er nou net om waar ze het meest en best kunnen cashen met zo min mogelijk risico om later echt de concurrentie aan te gaan.
Dat valt toch wel erg tegen. Utrecht heb je ook helemaal niks behalve in Lombok. Enkel kabel of zeer trage adsl (ver van centrale) beschikbaar hier.
Nou ja er ligt wel wat meer glas in Utrecht hoor. De meeste nieuwbouwwoningen worden gewoon met glas geleverd (oa Leidsche Rijn, Veemarkt, Overvecht) en ook in het centrum is het te krijgen.

Lang niet overal idd, maar dat doet in z'n geheel niets af aan de opmerking van Annahilism. Juist in een grote stad is de aanleg van glas voor bestaande bouw ontzettend prijzig, en mensen hebben prima alternatieven dus er zal te weinig vraag naar zijn om de hoge kosten te verantwoorden.
Hier in de wijk in Arnhem waar ik woon ook. Zeer irritant, zeker omdat er in andere wijken waar wel prima ADSL (lees dicht bij de centrale) en natuurlijk kabel wel hier en daar glasvezel wordt aangelegd.
- edit -
Kijk eens naar Breedband Arnhem! Bandbreedte in overvloed.

www.breedbandarnhem.nl

[Reactie gewijzigd door troyk op 8 december 2015 19:36]

Eh... latency is niet echt iets dat je in overvloed wil hebben :P
i stand corrected ;)
Dat is niet waar.

Veel mensen in de regio zitten juist al bij KPN en Ziggo. Glasvezel is relatief goedkoop aan te leggen vergeleken met Rotterdam of Gouda. Bedrijven en particuliere hebben bijna geen tot geen last met het aanleg van glasvezel. De plaatstjes zijn klein, makkelijk op te delen om gefaseerd te forzien van glasvezel. Stoepje eruit, kabel erin, stoepje erin en klaar.

Hier hebben omliggende plaatsen met minder dan 3000 inwoners al een paar jaar glasvezel liggen. Vooral omdat er genoeg ruimte is om even de stoep los te trekken en kabel erin te rammen.

[Reactie gewijzigd door Falcone op 8 december 2015 13:23]

Niet te vergeten dat het in grote steden meer rompslomp is om de grond open te breken om glas te leggen!
Enschede (toch wel een aardig grote stad lijkt me) is één van de eerste steden waar 3/4/5 jaar geleden massaal glasvezel werd gelegd. De hele stad werd opengebroken door een leger Polen en Duitsers, als een vloedgolf door Enschede. Het is gewoon een kwestie van doen.

[Reactie gewijzigd door gjmi op 8 december 2015 13:21]

Ik zou Enschede niet een grote stad willen noemen. Natuurlijk, per definitie is het een stad (het heeft stadsrechten), maar het is eerder een groot dorp. Rotterdam heeft maar 4x zoveel inwoners, maar wel meer grote bedrijvigheid dan Enschede. Dus, drukker, zwaarder belaste infrastructuur, lastiger open te gooien.
Denigrerend hoor, maar dat is het punt niet. Het punt is dat zowel in Enschede als Rotterdam 90% van de inwoners niet in het centrum woont waardoor er niet overal op elk moment 150.000 burgers aanwezig zijn en dit dus makkelijk kan. In Enschede zijn eerst de buitenwijken opengebroken en was het centrum als laatste aan de beurt (vorig jaar had het centrum volgens mij nog geen glas). Klinkt dus eerder als onwil aan de Rotterdamse zijde dan het dorpse karakter van Enschede.
Dit klopt niet. Ik heb in het centrum van Enschede gewoond en daar had ik in 2006(!) al glasvezel.
ja, je hebt hier over het algemeen iets meer ruimte, maar dat maakt voor een kabeltje leggen niet veel uit. Het is niet dat je de hele stad in 1 keer doet.
Als je gezien hebt hoe ze het aanleggen: zo'n stoepje gaat open, kabel erin en stoepje weer dicht. Zo gebeurd. Op lastige punten word er gewoon geboort met een flexibele boor of eronder door geschoten. Ik heb 5 meter voortuin, de kabel is gewoon vanaf de stoep tot aan het huis onder de grond door "geschoten". Die werklui waren razendsnel.
Glasvezel heeft nu geen prioriteit in Rotterdam. Er worden in Rotterdam enorme grote projecten uitgevoerd die miljarden euro's kosten en waar de gehele infrastructuur op zijn kop gezet wordt. Daar is de wil wel aanwezig. Hiermee geeft de Rotterdamse politiek een duidelijk signaal dat men niet wil investeren in een kennismaatschappij. Ik denk dat binnen afzienbare tijd (5-10 jaar) een Gbit verbinding noodzakelijk omdat alles straks via het internet gaat lopen en dat gaat een kabelverbinding qua upload niet meer trekken.
Een 'groot dorp' met 150.000 inwoners? Komop zeg. Of zijn er volgens jou maar 10 steden in Nederland?

Dorpen zijn imo de gebiedjes met een inwoner of 300 tot 3000...
Keuze vrijheid heb je eigenlijk niet... je hebt kabel met een goede performance en je hebt veel lagere performance als alternatief via xDSL, wat dus eigenlijk geen alternatief is. Ik vind het nog altijd compleet onbegrijpelijk dat de kabelaars hun netwerken niet open hoeven gooien (zeker Ziggo met mijn enorme marktaandeel!!).

Verder is het bij mijn in het dorp, net boven Leiden, zo dat het nieuwste bedrijventerrein (voornamelijk kleine werkplaatsen en magazijnen!) nu wel glasvezel heeft maar dat dat voorlopig niet doorgetrokken wordt het dorp in. Ik woon in een nieuwbouwwijk die in 2009 is opgeleverd en daarbij is de wijk zelf voorbereid voor glasvezel maar is er dus geen aanbieder die een vezeltje naar de wijkkast aanlegt... Best jammer want is zou graag wat meer upload willen hebben. 100/100 zou top zijn, daar ruil ik met plezier mijn 120/20 verbinding van Ziggo voor in. 500/500 zou helemaal super zijn maar is wellicht alweer iets overkill.

[Reactie gewijzigd door gooos op 8 december 2015 13:02]

Dat bedrijven terreinen wel glasvezel krijg is ook wel logisch, die willen ook graag een snelle verbinding, en die betalen daar ook meer voor, krijgen daarbij ook wel een betere SLA dan een thuis verbinding.
Ik zou mijn 200/20 verbinding van Ziggo zo omruilen voor zelfs 50/50 glas, niet eens zozeer vanwege de hogere upload maar ook omdat ik er van baal dat ik bij Ziggo altijd voor TV moet betalen terwijl ik die nooit gebruik. ADSL is geen optie want daar haal ik max zo'n 20/3, en zelfs als ik daar genoegen mee zou willen nemen dan nog is de verbinding instabiel (lokaal probleem denk ik, maar Telfort kreeg het niet gevonden, of misschien gewoon te ver van de centrale). Maar ja ook in Maastricht geen glas te bekennen...
Goed nieuws, maar snap niet dat regio Twente, dat al vrij goed voorzien is van glasvezel zo hoog op de lijstjes staat. Wat te denken van Rotterdam, nog nergens glasvezel, behalve privaat? Of Gouda? Enkel zeer oude coax, met hele lage snelheden.
Stadscentra zijn gewoon lastiger te upgraden en misschien heeft het ook met de mentaliteit van de steden te maken. Als Rotterdam zou willen, kon daar ook gewoon snel internet liggen.

De Universiteit Twente had hier altijd al een imago van snelle internettoegang: al een jaar of 20 (?) geleden hadden studenten op de campus daar een 100Mbit symmetrische internetverbinding, terwijl de rest van Nederland nog met 28k8 en 56k modempjes inbelde of net de stap maakte naar kabelinternet via bijvoorbeeld @Home.

Zoiets straalt denk ik af op de omgeving, want studenten buiten de campus willen ook snel internet. De UT heeft jarenlang voor eigen internetprovider gespeeld via ADSL en zo studenten aangesloten op snel en stabiel internet. En de Internet Exchange NDIX (https://www.ndix.net/) in Enschede helpt vast ook mee om snel internet te promoten.

Verder vind ik het een beetje jammer dat je Overijssel "het platteland" noemt:
Ik kan mij niet voorstellen dat er op het platteland...
Enschede, Hengelo, Almelo, Deventer en Zwolle zijn gewoon niet "het platteland".

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 8 december 2015 12:23]

Ik refereerde met het platteland uiteraard niet naar Almelo of Hengelo of Zwolle oid, die noemde ik ook nergens in mijn post. Ik bedoel dat zoveel kleine dorpen (ook nu worden er weer een aantal dorpen door Tweak aangesloten op 1000mbit, waarvan de inwoners zeker zullen beargumenteren dat ze op het platteland wonen) ondertussen glasvezel hebben, terwijl een aantal hele grote steden nog amper begonnen zijn erover na te denken. En als er dan nog goede coax beschikbaar is, maar dat is ook niet perse zo. Terwijl de bevolkingsdichtheid en potentiële klanten wel hoog is.
Ik woon zelf in Losser (ook een dorp in Twente) en ik noem dit geen platteland. Ik woon gewoon op een woonerf en als ik naar buiten loop zie ik niks anders dan ik in een woonwijk in Enschede, Hengelo of Almelo zou zien: spelende kinderen, geparkeerde auto's en andere woningen met hier en daar een parkje. Wellicht wat meer van dat laatste dan in Amsterdam en wellicht minder hoogbouw, maar het blijft gewoon een woonwijk zoals je overal in Nederland kunt aantreffen, dus geen koeien of varkens, weilanden, tractors, etc.

Het is hier alleen een stuk rustiger qua verkeer en het openbreken van een straat om glasvezel aan te leggen heeft daardoor veel minder consequenties en is daardoor minder duur. In Amsterdam heb je verkeerschaos als je de verkeerde weg openbreekt, dus dat zullen ze wel laten. En tsja, wat ik al noemde: wellicht doen die dorpen wat beter hun best om glasvezelleveranciers te paaien?

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 8 december 2015 17:44]

Losser is een mooi dorp. :) Ben er geboren, maar uiteindelijk verhuist naar Enschede.
Uit je reactie kan ik opmaken dat je nooit in deze dorpen komt. Inwoners van dorpen als Rijssen, Holten, Wierden, Haaksbergen, Bathmen, Diepenveen, en Schalkhaar zullen nooit zeggen dat ze op het 'platteland' wonen, mits ze niet in het buitengebied wonen. Net als bij elke plaats in Nederland.

Voor de dorpen Ridderspoor en Enter durf ik dat niet te zeggen, ik kom daar namelijk nooit.

Neemt niet weg dat je gewoon gelijk hebt in je reactie :)
Mijn vriendin komt uit Borne (die naast Hengelo inderdaad) en kom daar zelf bijna wekelijks, sinds een aantal jaar. Ben zelf geboren en getogen in Ouderkerk aan den IJssel, dus heb wel wat ervaring met dorpen :P

Noem bij mijn schoonouders en die familie alles na Amersfoort al jaren gekscherend 'de steppe', omdat er nauwelijks bebouwing langs de weg te vinden is. Maar vertoef erg graag, lucht is er aanmerkelijk schoner dan in Rotterdam.
In mijn leefomgeving de Achterhoek ligt in de meeste plaatsen al diverse jaren glasvezel, er is wel een verschil merkbaar naar het abonementen welke wel of niet zijn overgegaan naar glasvezel.
In de plaatsen waar voorheen het krakkemikkige netwerk van tebecai Zutphen lag is men
massaal overgestapt naar glasvezel, ook waren er plaatsen welke een netwerk hadden van
Gelrevision dit netwerk was reeds voorzien van de mogelijkheid om 2 weg diensten te verlenen, zoals internet en interactive televisie enz.
Bij Tebecai was alleen eenrichting verkeer mogelijk, voor het buitengebied lopen er al jarenlang diverse projecten om glasvezel aan te leggen maar door vooral domme politici in Brussel loopt dit telkens op niets uit, terwijl de bewoners snakken naar snel internet de meesten kunnen hooguit 2mb halen en de allergelukkigsten 4mb dat zijn dan de spekkopers.
De opvang van vluchtelingen gebeurt ook vooral "op het platteland" ;) In Amsterdam zijn er per inwoner nauwelijks vluchtelingen opgevangen, terwijl dorpjes "op het platteland" meer vluchtelingen dan inwoners opnemen :X
Tweak is slechts bezig om zijn eigen netwerk te upgraden. In andere gebieden kan dit ook, maar dan moeten de netwerkeigenaren van die netwerken het zelf doen.

Overigens ben ik van mening dat er eerst iets gedaan moet worden aan de zeer langzame verbindingen (<8mbit) voordat de overige verbindingen geüpgradet worden
Wat dacht je van de infrastructuur die makkelijker aan te leggen is. In grote steden is het druk en krap. Hier gaat veel makkelijker/goedkoper de stoep open. Daarom is Dik hier begonnen. Nu ligt de glasvezel in de woningen er, waarop in gekoppeld kan worden. In Rotterdam bv ligt de glasvezel naar de woningen niet. Dit gaat Tweak ook niet aanleggen. Je moet hopen dat een partij als reggefiber de leiding naar de woning aanlecht. Dan volgt Tweak vanzelf.
Helaas is KPN groot aandeelhouder van reggefiber en die heeft ooit aangegeven geen grote interesse in fiber to home principe.
Tweak maakt voor hun netwerk gebruik van de FttH kabels van KPN. Als die kabels er niet liggen kunnen ze diensten ook niet aanbieden.

Verder is het een dorpen en Vinex wijken nou eenmaal veel gemakkelijker om de straat open te gooien als in de stad.
Hmmm ik woon in Enschede met bijna 160.000 inwoners, dat is toch echt geen platteland.
Maar vanaf donderdag heb ik ook dit abonnement, ik ben benieuwd.
Hulde voor je reactie! _/-\o_ _/-\o_

Het is inderdaad zo dat de UT al 20 jaar geleden snel internet had. mensen vergeten dat of willen dat niet weten (meestal is het laatste wat geld).

Nu maar hopen dat de rest van onze mooie region ook nog snel glasvezel krijgt :D
Reggefiber is één van de eerste grote partijen geweest die glasvezel breed heeft uitgerold. Laat dat een club zijn uit het oosten, dus hier is veel glas de grond ingegaan. Daar moet je natuurlijk een keer wat mee doen. Ik zit zelf bij Tweak. Het internet is top, maar telefoon werkt niet goed (moet ik nog een keer achteraan) en ook de settopbox vind ik niet geweldig. Toch wil ik niet terug naar Ziggo. 1Gbit up/down is erg fijn (vooral voor iemand die veel thuiswerkt).
Mogen wij ook een keer.
We lopen altijd achter, want dat volk uit het "platteland" zijn toch minderwaardig.
Wij tukkers zijn blij met een goed werkende 1gb up en down.
Nodig nee prettig ja

Ik dank het bedrijfje Tweak uit de polder dan ook voor deze geweldige snelheden buiten de randstad.
Al is hun TV optie niet anders dan bagger te noemen.
Haha, leuk als je in Diepenveen een betere internetverbinding hebt dan die wijsneuzen in de randstad :)
Generaliseren levert tegenwoordig +'s op? Apart.
De Digitale stad Gouda!

\o/ die lopen op elk technisch vlak ver achter.

Een brakke zooi daar.
De wijsheid komt uit het oosten en wij profiteren daar een beetje van mee... :*)
Ik heb onlangs bij Tweak een glasvezel abonnement afgesloten juist omdat één van de weinig providers is die nog onafhankelijk is en glasvezel aanbiedt tot 1000 MB/s.

Bij mij is dat helaas niet beschikbaar omdat de glasvezel is aangelegd door Regifiber... Dan blijkt maar weer eens hoe verziekt die hele telecommarkt is. Het is dus wel degelijk mogelijk maar het wordt bewust afgeknepen.

Ik zou daarom iedereen aanraden om vooral bij een onafhankelijke aanbieder de glasvezel verbinding af te nemen juist om het monopolie van de grootste partij te doorbreken.

Daarbij komt dat ik positieve ervaringen heb met de klantenservice. Telefonisch moest ik soms wel lang in de wacht staan, maar via de e-mail had ik altijd een snelle en goede reactie.
Leuk om te horen dat je onze inspanningen steunt! Dat het glasvezel is aangelegd door Reggefiber zegt op zich nog niet veel. De grote vraag is welke 'operators' hun apparatuur ophangen in de wijkcentrales. De twee grootste providers die dat doen zijn KPN en Vodafone, gevolgd door onszelf. Het type apparatuur dat deze operators ophangen en overige keuzes bepalen welke snelheden er leverbaar gaan zijn. Tweak is met afstand de grootste aanbieder van 1000 Mbit en het is onze wens dat op een dag in héél Nederland te kunnen doe. Het uitrollen van extra steden is echter bijzonder kostbaar. Als kleine partij moeten wij dus eerst investeringskapitaal bemachtigen en groeien in klant-aantallen voordat wij een volgende stad beet kunnen pakken.
Misschien een wild idee en geen idee of het haalbaar is, maar... Het zou misschien interessant zijn te kijken of jullie het investeringskapitaal bij de nieuw aan te sluiten gebruikers kunnen vinden, á lá crowdfunding. Ik weet niet hoe lang een typisch aansluittraject is en wat de typsiche terugverdientijd is, maar iets in de vorm van 'pledge 900E en krijg over XX jaar (zodra het is aangelegd), 2 jaar gratis een 1Gbis + Sparql basic' (is natuurlijk minder dan 2x12x54.95E die jullie normaal ontvangen, maar de investeerder moet er ook iets aan overhouden natuurlijk). Als er dan genoeg backers in een bepaald gebied zijn, kun je beginnen met de aanleg. Ik zelf zou best graag over stappen, maar jullie huidige aanbod is voor mij alleen aantrekkelijk als ik op jullie eigen netwerk zou kunnen... Als ik dat proces zou kunnen versnellen, zou ik zeker geinteresseerd zijn.

Moet je alleen nog iets verzinnen om mensen voor hun investering te compenseren als ze in de tussentijd verhuizen (na aanleg simpelweg cash terugbetalen van de investering, met een redelijke rente?). In mijn geval: ik ben over een jaar klaar met mijn huidige opleiding, dus weet niet of ik dan ga verhuizen...

En uiteraard moet er wel iets van een prestatie-afspraak komen voor hoe snel het netwerk dan aangelegd wordt, maar dat zijn allemaal details waar wel uit te komen is lijkt me.
Kunnen jullie hierna Zwolle-Kampen aanpakken?
En als het even kan het achterland ook :D
Eén van de providers, die via Reggefiber levert, biedt hier in de Randstad 900/900 aan. Mijn eigen provider komt via dezelfde lijn 'maar' tot 500/500. Voor mij is dat verschil geen reden om over te stappen, maar het blijft wel apart, dat de één laat zien, dat het blijkbaar wel kan en de ander het dus niet wil.

[Reactie gewijzigd door EdwinH. op 8 december 2015 14:33]

Hier hetzelfde probleem. Als ik naar een onafhankelijke partij kon dan had ik dat allang gedaan. Helaas zitten we hier vast aan Ziggo of KPN (waarvan het laatste een miezerig ADSL lijntje is). Glasvezel is er wel maar dat is een zakelijke provider die 200 euro rekent voor een 100/100 lijntje.
Even gecheckt bij Tweak.nl maar ze zijn te overpriced. 23 Euro voor standaard TV ?
Ik zie alleen voordeel bij een 1Gb abonnement als je niet bij regfiber aangesloten bent ( zoals ik )

Ik blijf nog even bij Vodafone thuis.
Je betaalt voor een 1000 Mbit verbinding €40,- per maand of €365,- per jaar. En in onze eigen gebieden krijg je Sparql Basic voor de prijs van Light; dus €14,95 per maand. Dan heb je voor €54,95 per maand 1000 Mbit alles in één inclusief HBO. Vind je dat nog steeds overpriced? ;)
Nette prijs als dat incl HBO is!
En zelfs als als je geen klant meer bent schrijft Tweak nog steeds maandelijks het bedrag af, erg goede service! Daarna moet je er een hoop telefoontjes aan plegen (want meer dan 3 wachtende mag niet, dan wordt de vebinding verbroken) en veel mailtjes, die niet tot half gelezen worden, aan weiten voordat het probleem is opgelost, daarna worden er loze beloftes gedaan en moet je allemaal maar hopen dat het goed komt.
Lezen misschien ?

Ik kan geen 1Gb lijn krijgen dus zou ik een lager abonnement moeten nemen , die heb ik dus op jullie site getest.

all-in-one:
50/50M : 40 Euro
TV basic : 23.95
Telefoon: 0

dus ja, DUUR
Tweak, wat valt onder "eigen gebieden"? Ik woon in Rijssen, en als ik hier vanaf 1 mrt 1000 Mbit+ basic voor de prijs van light kan krijgen, heb ik zeker interesse ;)
Enkele vragen;

1. Ik zit momenteel bij OnsBrabantNet en heb een 100 Mbps aansluiting up en down.
Als ik de postcode check doe zie ik dat ik een 500 Mbps snelheid kan bestellen bij Tweak.nl, is dit ook up en down 500 Mbps?

2. En waarom kan Tweak wel de 500 Mbps leveren en OnsBrabantNet maar 100 Mbps?

3. Kan Tweak de snelheid van 500 Mbps garanderen?
Dat ligt aan het type D-SLAM wat er achter zit, je hebt EOF (Ethernet Over Fiber) of GOF (Gigabit Over Fiber).

Dus als de provider er EOF-apparatuur achter heeft hangen kun je maar tot 100Mbps gaan.
U ontvangt een draadloos modem
Ik snap nooit waar dit vandaan komt? Je ontvangt geen draadloos modem, je ontvangt een modem welk een draadloos netwerk kan uitzenden. Een draadloos modem zal wel heel uniek zijn.
Anoniem: 666170
8 december 2015 10:41
1Gbit is prettig en zou ook eigenlijk de standaard moeten worden voor andere isp's
Het is ook goed dat ze een net alternatief bieden voor trage kabelaars die je ouderwets laten betalen voor het ontvangen van de verplichte tv kanalen.
1Gbit up en down is voor de meeste consumenten niet echt relevant. Een degelijk 50/50 pakket zal vaak al voldoen, echter is de uploadsnelheid bij simpele abbo's vaak om te huilen.
Waarom is dat voor de meeste consumenten niet relevant? Nu we steeds meer (OTT) content zien die via de applicatie de kwaliteit schaalt naar beschikbare bandbreedte word de lijn automatisch beter benut zonder enige vorm van technische kennis of power usage.

Ik vind het fijn om te zien dat er een provider vooruitstrevend bezig is en daarnaast een extra netwerk neerzet. Erg positief om te zien dat ze ook 100 Mbit gewoon stoppen met supporten. Wat mij betreft mogen ze ook in de rest van Nederland verder bouwen.
Het moge geen geheim zijn dat als de hele wijk een 1gbit verbinding afneemt en allen een service gebruikt die die 1gbit volledig wil gaan benutten niemand in de buurt komt van die 1gbit? Zit in de meeste gevallen een overboeking op.
Niet helemaal. Als iedereen dat tegelijk zou doen zonder dat we het aan zien komen dan is dat inderdaad teveel tegelijk. We hebben echter meer dan voldoende mogelijkheden de capaciteit per wijkcentrale verder uit te breiden. In de afgelopen twee jaar heeft nog nooit een wijkcentrale aan zijn max gezeten.
Toch mooi te zien dat de provider zelf op Tweakers bij onduidelijkheid antwoord geeft. Thanks!
Ik vroeg me al af hoe dat werkt. Consument neemt 1gbit af en een wijkcentrale kent een doorvoersnelheid van? 20gbit?
Ultra-mega HD streams die dik 100Mb/s opvreten en dan nog met tien mensen tegelijk dat thuis doen zonder problemen lijkt me wel erg overdreven voor een normaal huis ;)
Klinkt leuk die 1Gb, maar net als 10Gb thuis is het nog lang niet nodig voor een normaal huis.
Argument dat verkeer schaalt is ook leuk en als zo'n gezin geld te veel heeft gaat dat zeker op, maar koop dan gelijk die 10Gb drie dubbele uplink voor snelheid, redundancy en brag-rights als je bezig bent, schaalt het verkeer nog meer ;)
Waarom het voor de meeste consumenten niet relevant is? Omdat de vereiste bandbreedte voor media lang niet zo hard groeit als de gegeven bandbreedte van glasvezel. Wil je 4K content streamen (wat nog wel even te gaan heeft voordat deze breed gebruikt word door de consument) ben je bij Netflix bijvoorbeeld nog geen 16Mb/s nodig. Op Youtube hangt de meeste 4K content rond de 40Mb/s.

De consument maakt echter steeds meer gebruik van de cloud, en wat is daarbij handig? Een lage latency en een degelijke uploadsnelheid, iets wat je buiten glasvezel niet of nauwelijks terug vind op een consumentenlijn. De groei naar 1Gb/s is dan ook prima, maar voor de meeste consumenten voor de komende jaren gewoonweg niet relevant.
Het is op dit moment misschien teveel voor veel mensen, maar een beetje voorbereid zijn op te toekomst kan geen kwaad. Steeds meer diensten zitten in één of andere cloud. Snelle up-verbinding daarmee is best wel fijn.
Dan steeds meer videodiensten die we gebruiken, inclusief 4k.

Het gaat denk ik best wel snel standaard worden.
Ik heb ook 1Gb van Tweak met een simpele reden; het is maar 5 euro duurder vergeleken met een 50Mb abbo.

Mijn pc kan maar ~300mbit wegschrijven (sata II schijfje), dus de rest is eigenlijk overbodig.

Overigens gaat mijn buurvrouw ook een touwtje krijgen, aangezien ik capaciteit over heb en we zo kosten kunnen delen. :+
SATA-II is 300MB/sec (megabyte ipv megabit)...
Als dat schijfje maar 300 megabit/s (37,5 megabyte/s) haalt zou ik me afvragen waarom. Een beetje moderne harde schijf moet het drievoudige makkelijk halen bij sequentieel wegschrijven en daarmee je lijn dichttrekken.

De linksnelheid van Sata II is overigens 3 gigabit/s.
Het is zelfs een Intel 520 120GB ssd´tje waar ik een .bin naartoe downloadde. :+
Toch maar even kijken waar het fout gaat vanavond.
En waar blijft de glasvezel verbindingen naar Zwolle-Zuid en Zwolle, de grote steden krijgen het later als de kleine dorpjes toch gek te noemen dit.
Kleine dorpen en gebieden zijn makkelijk te verglazen dan de grotere steden. Ook vergunningen spelen mee.
In 2009 is Deventer als eerste stad volledig verglaasd. Elke straat / stoep open, zelf weinig overlast gehad. Maargoed, FttH dus :)
Ik denk dat hier de politiek meer van invloed is dan een glasboer.
En misschien winkeliers die moeilijk doen als de straat er een paar dagen open ligt...
In dorpen heb je dat minder, en is de aanleg relatief eenvoudig!
Het blijkt dat grote telco's afhankelijk zijn van subsidie (kon het zelf ook niet geloven) om glasvezel in een bepaald gebied te realiseren. In Zwolle blijken ze er nog geen oren naar te hebben.
Tweak vind ik vrij vooruitstrevend in vergelijking met andere ISPs, en ik hou van de 'nerd' view op het hele ISP gebeuren die ze hebben; voorbeelden zijn "Vrij van grote partijen" en "Vrij en open internet" die ze in hun "Top 5 beter af met Tweak". 1 Gb/s zou eigenlijk standaard moeten zijn, jammer dat ik nog een glasvezelaansluiting kan hebben! Zodra dit beschikbaar is, zit ik er serieus over na te denken om over te stappen!
Leveren ze al standaard IPv6 aan hun klanten?
Nee, alleen via een tunnel maar nog geen native IPv6. Erg jammer, snap ook niet waarom dat zo lang moet duren.
Ze leveren standaard IPv6 via 6RD, dit kan je zelf configureren zonder iets aan te hoeven vragen. De reden dat het nog niet native geleverd wordt is dat het voor Tweak nog geen prioriteit heeft.
Precies, en het feit dat het geen prioriteit heeft vind ik een beetje zorgwekkend omdat het een beetje kortzichtig is. Ik vind het ook erg vreemd dat ze wel zo vooruitziend zijn om 1gbit aan te bieden (wat vrij een significante effort is om uit te voeren) maar dan iets wat relatief simpel te implementeren is zoals IPv6 laten liggen.

[Reactie gewijzigd door Aaargh! op 8 december 2015 12:14]

Dat vind ik inderdaad ook nog een nadeel.

Ik zou graag native IPv6 willen, maar qua glasvezel kan ik dan eigenlijk alleen terecht bij KPN (met bijbehorende beperkingen en prijzen) of XS4ALL (met nog hogere prijzen).
Heeft de provider Tweak eigenlijk iets met Tweakers.net te maken of zijn de namen toevallig hetzelfde?
Tweak is ooit begonnen als Tweakers.net spin-off, maar is al heel lang zelfstandig.
https://www.tweak.nl/tijdlijn.html
Tsja, 1Gbit/s glasvezel in Rijssen... ik denk dat dit toch niet los te zien is van de aanwezigheid van Dik Wessels. Hopelijk verhuist hij ooit naar Delft ofzo :Y)

http://www.quotenet.nl/Ni...iljoen-dankzij-KPN-137716
Hij woont tegenwoordig in Holten.
Wow, ik kan niet eens snel internet (sneller dan 16mbit) krijgen hier in het centrum van Londen en hier hebben ze al 1gbit internet voor thuisgebruikers :o
Is bewust voor gekozen omdat het in een lijn ligt tussen Almere (hoofdkantoor) en Enschede vinden ze daar toch makkelijker

En let wel het is een zeer klein bedrijf (handig als je jarig bent)
Dus vind wel dat ze hard hun best doen om uit breiden

Daardoor merk je wel dat andere dingen op de plank blijven liggen
Zoals native IPv6 en de door ontwikkeling van Sparql

Dus een kwestie van te weinig mensen lijkt het zo :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee