Sony heeft de rechtszaak geschikt die werknemers en oud-medewerkers aanspanden naar aanleiding van de grootschalige hack in november 2014. Sony keert maximaal 10.000 dollar uit aan personen van wie identiteitsgegevens werden gestolen.
In totaal is er een bedrag van 8 miljoen dollar, ongeveer 7 miljoen euro, gemoeid met de schikking. Van dat bedrag is 3,5 miljoen dollar gereserveerd om de juridische kosten van de werknemers die de zaak aanspanden te vergoeden. Werknemers die slachtoffer werden van kredietfraude krijgen maximaal 1000 dollar per persoon, Sony betaalt maximaal 2 miljoen dollar aan deze groep. Slachtoffers van identiteitsfraude krijgen maximaal 10.000 dollar uitgekeerd, tot een maximum van 2,5 miljoen dollar is bereikt.
Bij de grote hack op Sony Pictures kwam niet alleen veel bedrijfsinformatie op straat te liggen, ook persoonsgegevens en e-mails van werknemers kwamen naar buiten. Begin september was al bekend dat er een schikking getroffen zou worden, nu zijn echter alle bedragen bekendgemaakt. De schikking moet nog goedgekeurd worden door een rechter.
Michael Lynton, ceo van Sony Entertaiment, noemt de schikking 'een belangrijke positieve stap waarmee we de internetaanval achter ons laten'. Kazuo Hirai, de overkoepelende ceo, zegt dat Sony Pictures 'sterker en veerkrachtiger' is geworden na de hack en hoewel het moraal van het personeel 'voor een korte tijd' geschaad is, stelt hij dat de zakelijke impact klein was.