Asus introduceert twee nieuwe beeldschermen in ROG-serie

Asus heeft twee nieuwe 27"-monitoren aangekondigd: de PG279Q en de PG27AQ. Beide beeldschermen verschijnen in de Republic of Gamers-serie van Asus en de fabrikant richt zich dan ook op gebruik voor games.

De PG27AQ is het high-end-model met een resolutie van 3840x2160 pixels, ips-paneel met kijkhoeken van 178 graden en 10bit-kleurweergave. Het scherm bevat ondersteuning voor Nvidia's G-sync-technologie die tearing en stuttering moet voorkomen. De maximale helderheid is 300cd/m2 en de grijs-naar-grijs-responstijd bedraagt 4ms. De monitor is van hdmi en displayport 1.2 voorzien en de standaard is in hoogte verstelbaar.

De PG279Q toont een resolutie van 2560x1440 pixels en de helderheid piekt op 350cd/m2. Opvallend aan dit model is dat de verversingssnelheid bij aansluiting via displayport op 165Hz ligt; bij hdmi is het wel gewoon 60Hz. Ook dit model ondersteunt G-Sync en de responstijd is eveneens 4ms.

Op de voet heeft Asus een oplichtend ROG-logo geplaatst. Prijzen noemt de fabrikant niet in zijn persbericht.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

19-10-2015 • 19:14

89 Linkedin

Submitter: Toxic Waste

Reacties (89)

89
87
56
3
0
0
Wijzig sortering
Ik heb zelf al een paar maanden een Acer XB270HU (zelfde paneel als de Asus PG279Q).. Erg mooi beeld en perfect voor gaming, zeker als je hem gebruikt i.c.m. een GTX980Ti, dan kan je nagenoeg alle games met 60+ fps draaien met max detail.. G-sync doet de rest..

Voordeel van de PG279Q is de overklokbare refreshrate naar 165Hz (al zal denk ik niemand het verschil met 144Hz merken), de HDMI input en de mooiere behuizing.. Acer komt zelf binnenkort ook met een vernieuwde versie met hetzelfde paneel, de XB271HU, ook die heeft sowieso een mooiere behuizing dan de XB270HU..

4K is leuk, maar voor gaming nog een brug te ver imho.. Wil je op zo'n resolutie games op max kunnen draaien met fatsoenlijke fps dan zal je naar 2 highend videokaarten in SLI moeten, wordt wel erg kostbaar dan.. Bovendien is het nog 60Hz, voor mij als PC gamer echt een no-no anno 2015.. Dan heb ik meer interesse in de nieuwe 100Hz 3440x1440 widescreen schermen..
Het is te hopen dat ASUS de extra ontwikkel tijd heeft gebruikt om onder andere de backlight bleeding aan te pakken, toch? Hoewel de berichten zijn dat het erg verschilt per individueel scherm of backlight bleeding een enorm probleem is, zelfde met de problemen rond dooie pixels met dat ACER scherm.

Ik ben in elk geval erg benieuwd naar de ASUS versie en de XB271HU om te kijken of ze alweer een stapje vooruit zijn gegaan. En hopelijk dat de prijzen iets naar beneden komen met de concurrentie... :/

* edit spellcheck...*

[Reactie gewijzigd door Northstar op 21 oktober 2015 09:15]

Het is geen backlight bleeding.
Het is ips-glow.
Alle ips-schermen van AUO hebben dit fenomeen. TFTCentral waarschuwt er tegenwoordig ook voor.
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/acer_xr341ck.htm
On a black image there is a characteristic white glow when viewed from an angle, commonly referred to as "IPS-glow". This is common on most modern IPS-type panels and can be distracting to some users. If you view dark content from a normal head-on viewing position, you can actually see this glow as your eyes look towards the edges of the screen. Because of the sheer horizontal size of this 34" panel, the glow towards the edges is more obvious than on small screens, where there isn't such a long distance from your central position to the edges. Some people may find this problematic if they are working with a lot of dark content or solid colour patterns. In normal day to day uses, office work, movies and games you couldn't really notice this unless you were viewing darker content.
Met andere woorden: als je je computer alleen overdag gebruikt, of altijd flinke verlichting in je kamer hebt, en alleen over het web surft, of vrolijke blije spelletjes speelt, dan merk je er niet zo veel van. Maar als je er van houdt om 's avond te gamen, met weinig verlichting in je kamer, of je houdt van donkere spellen, dan is het zeker een probleem. Horror games zoals OutLast en Dying Light of Soma, sneakers als de Thief games en Dishonored, dungeon crawling zoals The Witcher games of Skyrim, etc. Ik hou toevallig van dat soort spellen. De XB270HU heeft dan echt van de gele hoeken. (Ik heb er 2 gehad: alle twee weer terug gestuurd). Onspeelbaar, imho. Niets wat Asus kan doen, want het ligt aan het panel, niet aan de rest van de monitor.

Een van de eerste plaatjes van de Asus:
http://i.imgur.com/aMKbSEY.jpg
Deze foto is genomen op een beurs. Waar de monitor gepromoot werd. De hoeken zijn duidelijk geel. Als Asus zelfs zijn promotie-examplaren niet goed zwart kan krijgen, dan betekent dat voor mij dat alle monitoren zeer waarschijnlijk dit euvel hebben.

Voor mensen die donkere spellen spelen, kijk eens naar de Acer Predator Z35. Die heeft een VA-scherm. Beter contrast, beter zwart. Dat zou wel eens mijn volgende scherm kunnen worden. Uit in December. Wel duur, 1100 euro.

[Reactie gewijzigd door 280562 op 20 oktober 2015 14:44]

Deze hele discussie rondom BLB en IPS-glow op deze nieuwe monitoren komt op mij hetzelfde over als de discussie rondom coilwhine op videokaarten en voedingen.. Je kan er niks mee omdat het per unit verschilt.. En als je je door dat soort verhalen "bang" laat maken kan je dus bijna niks meer kopen..

Ik heb kennelijk ook altijd mazzel want ik heb nooit echt last van dat soort zaken gehad.. Ja er zit IPS-glow op mijn XB270HU, maar dat is normaal voor een IPS scherm.. Als je maar vanuit een bepaalde hoek op het scherm kijkt met een donkere achtergrond zal je het altijd zien.. De kunst is dus om juist niet vanuit die hoek op het scherm te kijken, dan heb je er geen last van.. In het geval van dit paneel is dat vooral niet teveel van bovenaf en links kijken, zet de monitor dus niet te laag voor je neus en teveel naar rechts, dan is er niks aan de hand.. Ook moet je je brightness niet te hoog zetten, want dat maakt het alleen maar erger.. Standaard staat die op 100 wat veel te hoog is.. Ik heb die van mij op 30.. Geeft ook veel beter contrast..

Die foto is een mooi voorbeeld, teveel van links genomen en waarschijnlijk met brightness op 100.. Geeft trouwens ook wel de onbenulligheid weer van de PR afdeling van Asus, dat ze het zelf kennelijk niet door hebben.. (maar dat is niks nieuws, PR-mensen die geen verstand van zaken hebben)

VA is qua zwartwaarden beter, dat klopt.. Die Acer Predator Z35 is een mooi scherm, alleen helaas slechts 2560x1080 resolutie.. Daarom niet interessant imho.. Als ik naar 21:9 ga dan wil ik minimaal 3440x1440..

[Reactie gewijzigd door Inflatable op 20 oktober 2015 19:29]

volgens mij zal het zelfs nog vele jaren duren vooraleer UHD speelbaar wordt voor de mainstream gamer. pc games zullen ook altijd maar veeleisender worden wanneer ze DX12 ten volle gaan gebruiken. meer dan 8Mpixel constant aan data verwerken is nu eenmaal niet eenvoudig. kijk maar naar de vele reviews, zelfs je 980ti heeft het soms moeilijk bij sommige games zoals Battlefield hardline, daar haal je net geen 40 fps en bij The Witcher III net wel. dit is net oké, maar niet rekening houdend met de games van volgend jaar en het jaar daarna, dan zit je daar met je grafische kaart van €700...
Dit wisten we volgens mij allemaal toch al? Ik zit al maanden te wachten tot de PG279Q eindelijk eens werkelijk op de markt zou komen... Heb even door het persbericht gegraven en volgens mij is het enige nieuwe stuk informatie dus niet in dit artikel genoemd, namelijk dat de PG279Q nog in oktober wereldwijd verkrijgbaar zou moeten zijn en de PG27AQ in november. Alleen wel vreemd, als dat klopt dan zou de PG279Q dus al binnen twee weken te krijgen moeten zijn, waarom er dan nog geen prijs gecommuniceerd (of zelfs uitgelekt) is... Ben benieuwd of ze dit waar kunnen maken.
Nog niet goed gekeken? ;)
Je kan hem al in Duitsland kopen en verschillende andere Europese landen.
http://www.heise.de/preis...uk&hloc=eu&v=e#filterform
(Je kan hem bij MaxICT in NL voor 831 euro "kopen", maar bij MaxICT moet je altijd een vraagteken zetten op zo'n pre-order prijzen.)

Het is zoals bij de Acer XB270HU ook een zwakke start waar het een lotterij lijkt of je een goede gaat hebben of niet. Er zijn namelijk al een heel aantal mensen die hem binnen hebben.
Back Light Bleed, Dust pixels, Dode pixels...
Lees hier meer gebruikerservaringen:
http://www.overclock.net/...144hz-ips-and-g-sync/2960

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 19 oktober 2015 23:35]

Ah nice... Ik heb de laatste weken inderdaad niet echt meer gekeken naar internationale sites hierover. Wel jammer dat Asus blijkbaar dezelfde problemen ervaart :(
Maar goed, bij een goede webshop bestellen waarvan je weet dat ze niet moeilijk doen over terugsturen als je een slechte krijgt (coolblue of zo), dan is het wel te overzien denk ik.
Inderdaad, zeker niet kopen waar je hem niet makkelijk in retour kan zenden..
Er zijn mensen geweest die de XB270HU wel 4+ keer teruggezonden hebben voor ze een echte goede hadden (of waar ze mee konden leven.. - dode pixel aan zijkant van scherm ofzo)

Ik wacht in ieder geval nog even..

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 19 oktober 2015 23:35]

Had mooi geweest als ze ook met een 3440*1440 waren gekomen.

edit; dat is Ultra Wide 21:9 formaat, ik vind dat dat op het moment het meest toevoegd aan mijn gaming experience tov de 16:9 monitors.

[Reactie gewijzigd door Cogency op 19 oktober 2015 19:30]

De oude RoG swift is toch 1440p?

/edit de oude is niet widescreen maar gewoon 1440p

[Reactie gewijzigd door loki504 op 19 oktober 2015 19:29]

En TN panel als ik me niet vergis.
klopt. wel een van de betere tn panels.(mag ook wel voor die prijs)
Ja klopt maar ik heb toch echt liever IPS dan kun je ook nog wat photo/video werk op de monitoren doen wat voor mij toch wel essentieel is. Alleen voor gamen zijn de TN panels van Asus vrij degelijk (al is vanwege de kijkhoek het kleurenpalet erg wisselvallig).
Alleen omdat het IPS is, wil nog niet zeggen dat het geschikt is voor photo/video werk. Kijk maar eens naar de Dell Ultrasharp modellen met en zonder "Premier Color" De ene heeft gewoon 16,7 miljoen kleuren net als een TN panel met verder de voordelen van IPS en de ander heeft 1.07 miljard kleuren met de voordelen van IPS (en natuurlijk ook de nadelen).
Voor professioneel gebruik misschien. Voor de meeste mensen is een normaal IPS scherm prima geschikt voor photo-video editing in tegenstelling tot een TN paneel waarbij de kijkhoek al funest is voor het al dan niet juist processen van je beelden.
Daar heb je waarschijnlijk wel gelijk in. Al denk ik wel dat menig editor recht voor zijn of haar monitor zit, maar dat terzijde.

Offtopic: Ik heb trouwens wel goeie dingen gelezen over de nieuwe(re) TN standaards (zelfde kleurbereik en helderheid) maar ik weet niet hoe het zit met de kijkhoek (in de praktijk)...
Komt er toch aan die 34inch 3440x1440 genaamd PG348Q alleen is die waarschijnlijk 100hz max (net als Acer) wat ik ervan heb gelezen en erg prijzig ... (duurder dan Acer)

PG348Q

[Reactie gewijzigd door JT888 op 19 oktober 2015 19:51]

Aangezien de Acer X34 met 100Hz en G-sync al zo'n 1300 euro is wil ik niet eens weten wat die Asus gaat kosten..

21:9 3440x1440 is mooi, maar nog veel te duur op dit moment imho.. Ik vond mijn XB270HU al prijzig en wel zo'n beetje de limiet wat ik voor een PC monitor wil betalen.. Ik ben tevreden op dit moment met 27", 2560x1440, 144Hz, IPS en G-sync.. Dus daar ga ik nu een paar jaar mee doen en hopelijk zijn dan de prijzen van 21:9 ook flink gedaald..
Want? Hoe meer pixels hoe beter toch? Gelukkig hebben ze zich aan de standaard gehouden; knettergek word je van al die afwijkende fabrikanten.
Op de voet heeft Asus een oplichtend ROG-logo geplaatst.
Als je die ook uit kunt zetten is dit ook een mooie optie voor andere partijen dan gamers. :)

[Reactie gewijzigd door TimMer op 19 oktober 2015 19:25]

Dat is de standaard voor films en ultrawidemonitors 21:9 ipv 16:9

[Reactie gewijzigd door Kevin1Smid op 20 oktober 2015 22:20]

dat is helemaal niet zo, het aantal 21:9 films is ongeveer gelijk aan het aantal 16:9 films.. Maar zelf vind ik 21:9 ook veel mooier..
Daar ben ik het niet mee eens, verreweg het grootste gedeelte van films is 21:9. Tot grote teleurstelling van mijn 16:9 TV. Ik vind zelf juist degene die wel 16:9 zijn (bv Avatar, Avengers, Pacific Rim en het gros van de animatie films) mooier ondanks dat er meer informatie op het 21:9 beeld past en dat misschien mooie panning en horizon shots oplevert. En ik vind bv de IMAX shots (die 16:9 zijn) in The Dark Knight veel mooier dan de "normale" 35mm (2:35:1 -> 21:9) shots.
Alle ratio's die breder dan 4:3 zijn, heten widescreen.
Bedoelde natuurlijk ultrawide :D

edited
3440x1440 is tegenwoordig een prima resolutie die je gewoon mag vragen van een monitor. Een groot scherm zonder bezels is heerlijk, niet alleen voor gamers maar ook voor professionals.
3440*1440 versie (PG348Q) stond op IFA dus die zal binnenkort ook nog wel komen, Maargoed, meer pixels is idd beter als je het mij vraagt. wat betreft het logo, bij de PG278Q is de verlichting in de voet uit te schakelen in het OSD, dat zal in dit geval niet anders zijn lijkt me.
Want? Hoe meer pixels hoe beter toch? Gelukkig hebben ze zich aan de standaard gehouden; knettergek word je van al die afwijkende fabrikanten.
4:3 was de standaard. O-)

@Cogency
Acer heeft zo'n scherm.
pricewatch: Acer Predator X34bmiphz Aluminium, Zwart
Iets langzamer maar wel IPS en GSync
leuk, Z'n hoge resolutie scherm.
Ik hoop stiekem op een 1080p scherm met g sync en met een betaalbaar prijsje.
1080p g-sync panelen zijn er genoeg toch? Even pricewatch doorbladeren :)
1080p met g-sync kom ik maar op 4 schermen uit, Ik wil er een van Asus, dus het zijn er niet genoeg. En wat is het probleem met 1080p voor de fabrikanten? Ik vind dat ze hier een grote steek laten liggen, als er een betaalbare 1080p g sync is koop ik die veel sneller dan een 1440p of 4k.
Gsync is momenteel nog erg duur (100$ extra bovenop de prijs van de monitor voor de chip en de licentie van nvidia), ik gok dat fabrikanten waaronder asus wachten tot het goedkoper word om te implementeren, Gsync is makkelijk in controllers te verwerken, pas als dat gebeurd gaat de prijs omlaag en ga je goedkopere gsync monitoren zien. Het is nutteloos om een 24" monitor van 250 euro 100 euro duurder te maken voor gsync, dan gok ik dat je er niet veel van verkoopt.
100€ voor extra smoothness in je gaming experience.. Ik zou het er voor doen, daarnaast kan je makkelijker langer met je pc mee omdat je op ''lagere'' resolutie speelt namelijk 1080p. Zodra je op een 4k of 1440p niet meer de 60fps aantikt is volgens mij geheel het nut van je g-sync weg. Terwijl je dat op 1080p langer kan houden en dan nog voor een langere periode alles op max gooien.
Er bestaat ook zoiets als freesync, wat gratis is.
Ik heb alle reacties gelezen en vond dat iedereen nogal vol is over de g-sync techniek van nVidia maar feit is dat dit gewoon de prijs van de monitor met € 100 doet stijgen. Dan doet AMD het toch beter imo want freesync is gratis. Ik snap trouwens niet dat Asus freesync niet implementeert in deze twee nieuwe monitoren. Zo wordt AMD weer benadeeld.

[Reactie gewijzigd door Fredi op 21 oktober 2015 01:14]

100 euro is flink meer geld voor een dergelijke feature, maar zoalang mensen het betalen lacht nvidia zich de ballen uit de broek. Geef ze eens ongelijk.

Wat betreft freesync, Asus heeft al een model met freesync, IPS en 144Hz:
pricewatch: Asus MG279Q Zwart

4K met freesync zal binnenkort ook vast wel komen. Ik zie het niet echt als benadelen van amd, nvidia heeft het grootste deel van de videokaarten markt in handen, het is dan niet meer dan logisch dat een fabrikant er voor kiest eerst een gsync monitor uit te brengen, daar gaan de verkopen tenslotte heen.
Dan moet het ook niet teveel kosten in het geval van 1080p. Kleinere winstmarge's neem ik aan.
Daarnaast voelt het enigsinds overbodig aan op 1080p. Instap hardware kan al een solide 60fps neer zetten, mits je in de grafische instellingen rommelt.
Wat is dan nog de toegevoegde waarde?
De toegevoegde waarde van Gsync op 1080p is dat het super crispy eruit ziet, kijk maar eens op youtube een video op 60FPS, ziet er veel smoother uit dan als je een spel solid op 60 FPS speelt, en Gsync zorgt er juist toch voor dat het ultra smooth is doormiddel van je FPS te synchronizer met je beeldscherm.
Dus dat wilt toch alleen maar zeggen dat als je hoge resolutie's gaat aannemen en je kan niet de 60 fps, 120 fps halen dat heel je gsync geen nut heeft.

[Reactie gewijzigd door Tunestwo op 19 oktober 2015 23:16]

Prijs in US gaat $799 worden. Gok dus op €800 ~ €850 ivm zwakke euro.
Source: http://www.anandtech.com/...o-new-rog-gaming-monitors

Overigens was dit nieuws echt al anderhalf week geleden bekend.

ps Review: https://www.youtube.com/watch?v=tswvv9L6FNw

[Reactie gewijzigd door MMaster23 op 19 oktober 2015 21:28]

Dat zou ik helemaal geen verkeerde prijs vinden als dat gaat kloppen, dan is hij maar net iets duurder dan de Acer XB270HU. Zolang Asus dan de verwachting waar kan maken en betere kwaliteit levert dan Acer, en in combinatie met dat deze Asus wel meer dan alleen een displayport heeft (als een van de eerste gsync schermen volgens mij), lijkt het mij dat ze heel competitief zouden zijn. Hopen dat het klopt...
De P279Q was al een redelijke tijd eerder aangekondigd door Asus. Het enige wat er nu nieuw blijkt is dat het wel een 144Hz paneel is maar dat deze kan worden overclocked naar 165 Hz.
De 4K monitor was al wel eerder getoond maar nog verder geen speciale details daarover.

Jammer dat ze zelfs nu nog geen prijzen kunnen aangeven of release data. Ik volg alle ROG monitoren al sinds augustus aangezien ik in de markt ben voor een van deze modellen. Er is vermeld dat deze in Q4 worden gereleased maar Asus houdt vooralsnog stijf de lippen op elkaar op een specifieke datum of prijsniveau.

Edit Geen prijs maar wel een grove release datum in de persrelease gevonden.
''AivaiLABILITY & PRICING
ROG Swift PG279Q will be available worldwide from October 2015, and ROG Swift PG27AQ will be available worldwide from November 2015. Please contact your local ASUS representative for further information.''

[Reactie gewijzigd door Rabbitto op 19 oktober 2015 23:30]

Dank je wel! Dit geeft tenminste ook een prijs bij het plaatje :)
Erg benieuwd naar de PG279Q. Hoop alleen dat de combo van dat scherm en me GTX 970 goed overweg kan met de meeste games die ik speel. (upgrade na pascal wanneer mogelijk)
Indien dat te doen zou zijn koop ik em gelijk.

Maar eerst maar reviews afwachten of de kwaliteit echt goed is.

[Reactie gewijzigd door The Chosen One op 19 oktober 2015 23:12]

1440p kan wel i.c.m. een 970, echter zal je in bepaalde games detail naar beneden moeten zetten om goede fps (60+) te houden.. Het is dus niet optimaal, maar kan wel..

Een 980Ti (of Fury-X aan de AMD kant) is qua performance de sweetspot voor 1440p op dit moment.. Maar als je verder geen geld wil (of kan) uitgeven op dit moment zou ik dus gewoon die 970 houden en op de volgende generatie videokaarten wachten (2e helft 2016?)..
Ook het tweede scherm (165Hz) bevat trouwens een IPS-paneel. (zie https://www.asus.com/Monitors/ROG-SWIFT-PG279Q/). Mooi om te zien!
Dit gaat over een Asus beeldscherm, niet een Acer :+
met hetzelfde paneel als de Acer, want enkel AU Optronics maakt op dit moment zo'n 144 Hz IPS panelen (overklokbaar tot 165)..
Het is misschien een nieuwe revisie? Maar het zal hetzelfde paneel zijn als in de Acer XB271HU die ook binnenkort uitkomt.
De vraag is ook of hij de 2.75ms inputlag van de Acer XB270HU kan verslaan, zo heeft de TN Swift een inputlag van 4ms

Bron

[Reactie gewijzigd door Koning Willy op 19 oktober 2015 23:36]

Het is misschien een nieuwe revisie? Maar het zal hetzelfde paneel zijn als in de Acer XB271HU die ook binnenkort uitkomt.
Blijft precies hetzelfde paneel. De G-Sync module die er in zit is anders (G-Sync v2.0). Deze kan naast DisplayPort ook een HDMI poort hebben (hoewel G-Sync en 144Hz alleen op de DP poort kan. De HDMI poort is 60Hz en non-G-Sync).
Ja maar het is niet de eerste zoals iedereen denkt :P
Zal ook een stuk duurder worden tegen 900-1000€ aan.
Slaat alleen nergens op dat ze bij de G-SYNC schermen smallere bezels gebruiken dan freesync schermen.
How kom je daar nu bij?
Uhmm omdat dat zo is. Ik heb zelf Asus MG279Q en de Asus PG278 of 9Q hebben allebei smallere bezels.
Heb al een tijdje een LG34UM95, ik wil niks anders meer :)

Overigens zijn deze schermen niet aan te raden voor games als CS(GO) en andere games waar twitching speed super rap gaat. 4/5ms G2G lijkt weinig op deze AH-IPS schermen, maar in de praktijk is het een stukje hoger ;)

Tjah, het blijft een compromis tussen scherm/kleur kwaliteit vs response time.

Ik zou op de review bij http://www.tftcentral.co.uk/ wachten als je geinteresseerd bent.

[Reactie gewijzigd door Marctraider op 20 oktober 2015 01:57]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee