Call of Duty World League krijgt prijzenpot van 3 miljoen dollar

Activision start een nieuw onderdeel voor competitieve Call of Duty spelers: Call of Duty World League. Met het e-sportstoernooi wil het bedrijf hardcore spelers en de casual gamer overhalen mee te doen, om uiteindelijk uit te monden in het Call of Duty Championship zelf.

Het nieuwe toernooi zal bestaan uit twee verschillende niveau's: de Pro Division en de Challenge Division, schrijft Activision in een persbericht. De deelnemers aan de World League strijden om een plaatsje in het Call of Duty Championship waar Call of Duty: Black Ops III gespeeld gaat worden, die zes november dit jaar uitkomt.

De eerste Pro-rondes zullen gehouden worden in januari 2016 in Noord-Amerika, Europa, Australië en Nieuw Zeeland. De Challenge Division zal volgens Activision een 'pad voor de amateur en de aspirerende pro-spelers zijn om met elkaar te strijden om zo hun bekwaamheid in het spel te verbeteren'. De winnende teams van de Challenge Division kunnen zo een plaatsje verdienen bij het Call of Duty Championship door mee te doen aan een serie van officiële lan-evenementen.

De prijzenpot van 3 miljoen dollar wordt verdeeld over een aantal verschillende evenementen, zoals de lan-events en het Call of Duty Championship zelf. Dat zal dan het vierde Call of Duty-kampioenschap zijn, sinds er met de kampioenschappen gestart werd. Het laatste kampioenschap had een prijzenpot van 1 miljoen dollar.

Door Krijn Soeteman

Freelanceredacteur

24-09-2015 • 17:36

60 Linkedin

Reacties (60)

60
58
53
4
0
0
Wijzig sortering
E-sports op consoles.. :P

Maar even serieus, natuurlijk komt de PC niet aan de orde.. Op de consoles verdienen ze veel meer aan de franchise, CoD is al jaren een echte consolegame die de PC niet meer serieus neemt en andersom zichzelf respecterende PC gamers CoD ook niet.. Daarnaast zijn dit soort evenementen pure marketing, mag toch hopen dat je dat doorhebt..

Dat er dan ook nog discussies plaatsvinden dat het op de PC niet kan vanwege cheaten etc geeft ook aardig het niveau weer waarop dit alles plaatsvindt.. Men heeft geen benul..

[Reactie gewijzigd door Inflatable op 24 september 2015 18:55]

Neemt de PC niet serieus? Wat dacht je van alle platformen. Spel gaat nergens over.
Het is een shooter, dus waar moet het over gaan? De gameplay op zich is weinig aan veranderd.. Tot CoD 4 was het een leuke echte PC shooter die je met vrienden op je eigen dedicated server kon spelen met allerei leuke custom maps etc.. CoD 1 en 2 dan, CoD 3 was console exclusive.. Daar begon de ellende eigenlijk al..

Uiteindelijk sloeg de verconsolering en vercommercialisering dus hard toe.. Met als resultaat, peer to peer matchmaking en duurbetaalde DLC (mappacks met remakes anyone?).. En amper meer vooruitgang in het technische gedeelte zoals de graphics etc..

Het is jammer dat de kunst het altijd verliest van het geld..
Mw2 was nog vernieuwend door de shitload aan killstreaks. BO1 is ook een topper, omdat het nog geen toekomst onzin was. Alles erna werd minder.

Cod 1 en 2 blijven zowieso de bom.
Cod 1 rifle only op harbor _/-\o_

[Reactie gewijzigd door zlpsycho op 25 september 2015 22:18]

Met Black Ops III hadden ze het erover dat ze CoD terug willen brengen naar de PC, zoals het was in de CoD 4 periode.

Als PC spelers niet mee kunnen doen aan de league wordt het wel duidelijk dat er weer een statement totaal uit gebakken lucht bestaat..

EDIT: Bron: https://www.youtube.com/watch?v=4nKk1I4isUQ

[Reactie gewijzigd door TryOG op 25 september 2015 11:42]

Terug naar hoe het was zoals in CoD4 en de versies daarvoor kunnen we vergeten.. Dedicated serversoftware zodat iedereen z'n eigen dedicated servers kan hosten.. Modtools zodat iedereen z'n eigen mods en custom maps kan maken etc.. Bedrijven als Activision houden liever alles zelf in de hand, om de eenvoudige reden dat ze nu veel meer geld kunnen verdienen aan zaken als DLC etc..

Daarom zitten we op de PC nu ook met zaken als peer to peer online play etc en mag je elke keer je portemonnee trekken voor weer een "nieuwe" mappack (met gewoon remakes van oude maps).. Een businessmodel wat is ontstaan toen de games richting consoles gingen en daar een groot succes werden omdat consolegamers simpelweg niet beter weten en het allemaal prachtig vinden.. De ontwikkeling qua graphics etc is ook flink minder geworden na CoD 4.. Ben je een wat oudere PC gamer die de tijd van daarvoor met games als CoD heeft meegemaakt dan erger je je er flink aan.. Of je moet wel heel onverschillig zijn hoe je je games speelt..

2e helft jaren 90 t/m 2007 ongeveer, dat waren de beste tijden qua FPS online gamen op de PC.. Daarna sloeg de verconsolisering en vercommercialisering hard toe, geen echte AAA FPS PC games meer maar consolegames geport naar PC.. Met dank aan vooral Microsoft en hun Xbox..

[Reactie gewijzigd door Inflatable op 25 september 2015 18:59]

Hoe kan CoD competitive zijn met netcode die zo nep is als je een cm naast schiet toch raak.

De eerste die iemand schiet, wint ook de gunfight. zo werkt shooters niet!
Zo werken shooters niet als je quake/UT gewent bent. Ik was zelf nog wat te jong om het destijds fanatiek te spelen, maar heb Counter-Strike in het begin wel opgepakt.
In counter-strike gaat het enkel en alleen om met zo weinig mogelijk kogels iemand zo snel mogelijk uit te schakelen. Bij voorkeur met 1 schot door het hoofd.
Counter-Strike is een pure shooter, die vandaag de dag nog steeds door heel veel mensen gespeeld wordt.

Dat shooters niet zo werken, dat is dus puur jouw persoonlijke smaak. Maar verkondig dat niet alsof het een feit is.

En verschillende games gaan op hun eigen manier om met zaken als recoil/spray/sway ect.
Bij battlefield werd hier ook veel over geklaagd. Het moet allemaal precies hetzelfde spelen natuurlijk.
Want waarom verschillende games uitbrengen als we gewoon elk jaar precies dezelfde shooter op de markt kunnen zetten. Call of Duty doet dat bijvoorbeeld, en daar loop je dan weer over te zeiken dat het niet serieus te nemen is.
Wat wil je nu precies?

[Reactie gewijzigd door echtwaarisdatzo op 24 september 2015 23:55]

Zo werkt deze shooter dus wel. Dat Activision (de uitgever) zelf zo'n evenement wil is goed te begrijpen. Goede marketing immers.
Tja, als je mis schiet en je krijgt een hitmaker vind ik geen competitive game.
Anoniem: 402475
24 september 2015 17:51
Denk het niet, zoals ik het begrijp zijn het "off-line" events, meestal speel je op dit soort toernooien ook op pc's van de event hosting en niet op je eigen pc. Plus het is lastig cheaten als er een Referee achter je staat mee te kijken naar je beeldscherm.

Kijk eens naar andere games waar dit al gedaan wordt. League of legends, dota 2, starcraft. Allemaal pc games.
Er gaan veel doping verhalen rond, ook in de gaming-tournaments.

http://www.independent.co...on-adderall-10415509.html

Dus met 'eerlijk' spelen doe je snel al niet mee, dan ben je gewoon in de marge aan het prikken.
Alsof het ook eerlijk is dat iemand misschien wel 18 uur per dag kan "trainen" terwijl de andere met een fulltime baan maar 2-3 uurtjes per dag kan spelen.
Nee, dat zijn keuze's die gemaakt worden.

Als jij niet de tijd WIL nemen ( baan opzeggen ) om professioneel iets op te pakken, is dat prima, maar dan moet je ook zelf doorhebben dat je niet aan de top kan presteren.

Pro sporters ( waar men mee vergeleken wil worden zijn in 9 van de 10 gevallen ook 24/24 met hun sport bezig, Daphne Schippers traint elke dag, die staat echt niet ergens in een fabriek koekjes in te pakken
Het is wel niet zo dat iedereen zo maar even zijn baan kan opzeggen om dan direct professioneel te gaan gamen...
Zoiets groeit meestal vanuit de jeugdjaren, wanneer ze zowiezo meer tijd en minder andere verantwoordelijkheden hebben en ook sneller iets kunnen oppikken / leren + groeien
Dat heeft dan met talent te maken, en een deel opvoeding / inzicht ouders.

Als je op oudere leeftijd besluit dat je 'pro-gamer' wilt worden, heb je al een achterstand.
Het is dat wat ik wil zeggen en Koning Willy ook denk ik.
Dat je als "oudere" persoon die reeds werkt of kinderen hebt het niet zo evident is om zoveel te kunnen trainen als anderen en zeker niet om zo maar je werk stop te zetten en geld kunt gaan verdienen met e-sports.

Het moet financieel haalbaar zijn als je reeds kosten hebt...
Je kan altijd op oudere leeftijd nog pro gamer worden maar je kan niet altijd tijd vrijmaken ervoor - of als je kosten hebt (lening - huren - rekeningen) dan kun je ook niet zomaar even je job opzeggen.
We wonen niet allemaal nog bij mama en papa :-)

Omdat je zegt "Als jij niet de tijd WIL nemen".
Het gaat niet altijd om WILLEN, want wie wil dit nu niet, maar het moet ook kunnen.
Zijn er uberhaupt wel mensen die cod nog spelen? Op de pc word zelfs mw2 meer gespeeld dan cod aw, terwijl mw2 bijna 7 jaar oud is. Sinds AW uit kwam en het zo super slecht geport is zijn super veel mensen de hoop verloren in cod. De meeste mensen spelen nu CSGO die ooit cod speelden. Inclusief ik. Ik begon in mw2 maar AW killde mij gewoon. De lag, slechte geoptimaliseerd, servers zijn waardeloos en te veel bugs. Jammer. Ik had nog wel zo veel hoop in sledgehammer gestopt :/
Sterker nog, groepje jongens zijn weer gestart met cod4... Die is echt niet dood doordat een aantal mensen een community patch hebben gemaakt. Alweer een aantal leuke avonden gehad :D
Cod4X right? Ik hoop echt dat dat een heleboel spelers terug gaat trekken. Cod4 blijft voor mij de beste shooter die er is.
Kun je COD4x ook spelen zonder de COD4x client? Ofwel als iemand een COD4x server host, kan ik dan met m'n stock COD4 client joinen?
Nu nog wel, maar binnekort niet meer. Vanwege het feit dat de Punkbuster ondersteuning is gestopt heeft Cod4 op het moment geen goede ban lijsten meer, hackers genereren gewoon een nieuw ID en ze kunnen weer joinen.

Binnekort gaat Cod4X je client verifieren met Steam (ook met cd versies werkt dit) zodat je niet zomaar de bana kunt omzeilen, en verwachten de servers dus die authenticatie. Zonder Cod4X client lukt dat dus niet, en wordt je niet toegelaten. Volgens mij krijg je wel meteen een optie om het te installeren zodat je als nog kunt spelen.

Uiteindelijk gaan Cod4X servers veel meer features ondersteunen die alleen mogelijk zijn met de Cod4X client.
Ik speel zo nu en dan nog MW3, deze wordt momenteel ook nog behoorlijk veel gespeeld. Zelfs in de Face-off mode (2vs2, 3vs3) vindt je nog aardig wat games. De CoD's die na MW3 uitkwamen heb ik nog wel geprobeerd, maar alle elementen waar ik het voor deed zaten daar niet of bijna niet meer in. Hier nog 1 die zijn hoop op Sledgehammer had gevestigd, maar helaas.
Wow, als je echt denkt dat er op toernooien op de PC, allerlei texture en wallhacks gebruikt worden. Dan moet je even je hoofd uit je reet trekken.
Dat valt niet op wou je zeggen? Iedereen zit mee te kijken op fckin grote schermen. Daar zit je dan, enkel en alleen door cheats in de finale gekomen. Maar nu kun je ze niet meer gebruiken, en val je door de mand.
Wie o wie zou zichzelf zo vernederen? Niemand toch..

Veel van deze discussies gaan echt keihard voorbij aan de gegeven stelling. Ik doe het zelf ook vaak zat, maar wat lullen we toch een hoop met zijn alle haha. Ach daar zijn we Nederlanders voor ofniet. :*)

[Reactie gewijzigd door echtwaarisdatzo op 25 september 2015 00:02]

Dat zijn allemaal visuele hacks waar je over spreekt. Dit is vrijwel onmogelijk in een tournament waarbij je op de vingers wordt gekeken, zoals je zelf al zegt.

Heb je ook nagedacht over de hacks die niet visueel zijn? Volgens mij is er ooit iemand betrapt met een script in zijn muis.
Macro's ingesteld in je muis.. tjah. Ligt heel erg aan de game denk ik.

Maar goed, die persoon is gepakt toch? Je mag alleen een muis en toetsenbord mee nemen, niet zo moeilijk te controleren lijkt me.

Maar ik ben echt nooit live op een dergelijk toernooi aanwezig geweest, dus tis ook maar wat giswerk. Denk persoonlijk dat de amfetamine pilletje's een groter probleem zijn. Life-hacks zullen we ze maar noemen :*)
Ik ben vooral benieuwd hoe ze dit toegankelijk willen maken voor casual gamers? Ik ben vaak overtuigd dat ik redelijk goed kan gamen zonder duizenden uren te investeren. De die-hard gamecompetities waar je minimaal 6 uur per dag moet oefenen/trainen is niet voor mij weggelegd. Logische wijze dat ik ook nooit speel/train om op competitief niveau te spelen (omdat het toch niet haalbaar is). Mochten ze voor de casual/instapgamers ook een competities hebben, dan lijkt het mij interessant genoeg om te gaan trainen (bijv. elke dag 1-2 uur) maar hoe maken ze onderscheid tussen prof en casual of zijn ze dit niet van plan? Want ik kan mij niet inbeelden hoe ze dit willen scheiden.

Edit: na het lezen van de artikel begrijp ik het. Er komt dus een andere competitie voor de casual gamers en bij het winnen van die casual competities krijg je dus een kans met de profs te spelen (en dus eventueel op een prijsgeld). Dan zie ik hier nogsteeds weining meerwaarde in. Uiteindelijk moet je dan toch tegen de profs. Misschien alleen interessant voor nieuwe teams die naamsbekendheid willen krijgen (voor eventuele sponsors voor de prof compitie).

[Reactie gewijzigd door FireBladeX op 24 september 2015 21:01]

Ach, je hebt altijd de leaderboards/score screen als je als casual/instapgamer jezelf wilt uitdagen :P
Hardcore spelers en pro toernooien... op een console... grappig...
Een console is een platform dat helemaal niet gemaakt is voor "pro" of "hardcore" spelers.
en natuurlijk weer alleen voor de console spelers.
wanneer kom het is voor de PC dan had ik ook een gokje gewaagd voor de fun.
Dat komt omdat COD op de PC lang niet zo aantrekkelijk is om competitief te spelen dan op console. Op PC heb je spellen als Counter-Strike die een VELE malen grotere competitieve scene hebben dan COD.
of omdat het met toetsenbord en muis sneller reageren is? Zou nooit eerlijk zijn voor de console gamers,
Je kan toch alleen PC gamers onder elkaar lannen? Sowieso kunnen ze niet tegen elkaar spelen, technische beperking.
Dat is onzin. Het is een kunstmatige beperking die gekozen is omdat PC spelers een "oneerlijk" voordeel hebben t.o.v. console spelers. Er is geen enkele technische beperking hiervoor.
In het geval van de speler wel natuurlijk. Maar voor de developers inderdaad niet.
Of je koopt een 360 controller voor de PC, leert er mee overweg gaan. En je kunt ook hier aan mee doen.
Ik speel al jaren met een controller op PC maar voor FPS games is het echt een drama. Je wordt gewoon keihard ingemaakt door de andere.
Ja klopt. Maar als je er mee leert te spelen. Zou je als pc gamer en meedoet aan een championship er wel aan gewend zijn. En makkelijk mee kunnen doen op console.
Nee dankje, ten eerste waarom zou je meedoen aan een championship die COD PC Players niet eens serieus neemt door een aparte toernooi te organiseren voor elke platform (1M PC, 1M Xbox One, 1M PS4) en ten tweede zou het minder tijd/moeite kosten om gewoon aan andere E-sport toernooi mee te doen zoals ESL van BF4.
Dat komt omdat er op de pc veel meer te tweaken valt met de configs,hardcore fps gamers hebben ook goede randapparatuur dan heb je altijd een voordeel op en casual gamer en fps met een controller is ook nadeel tov game muis.
in dergelijke ranking tornooien zou het verboden moeten zijn om je eigen pc mee te brengen.
en iedereen op dezelfde standaard pc/muis/keyboards laten spelen.
enkel wat presets laten aanpassen zodat je je "normale" keys hebt en thats it.
dan ook geen geklaag dat de een een betere pc heeft dan de andere. zie niet in hoe je dan zou kunnen zeuren.
Bij mij duurt het weken voordat ik gewend ben aan een nieuwe muis en toetsenboord. Zo heb ik laatst een pricewatch: Logitech G502 Proteus Core Tunable Gaming Mouse gehaald en in het begin was ik slechter dan met mijn vorig muis.
Bij mij duurt het weken voordat ik gewend ben aan een nieuwe muis en toetsenboord. Zo heb ik laatst een pricewatch: Logitech G502 Proteus Core Tunable Gaming Mouse gehaald en in het begin was ik slechter dan met mijn vorig muis.
Dus is het zaak om vooronderzoek te doen, als er 'standaard' keyboards / muis gebruikt worden, dat je daarmee traint.
Topsporters gaan ook in de bergen op hoogte trainen, als de wedstrijden daarom vragen.
Of denk je dat wielrenners alleen maar op de ronde baan blijven, en zo trainen voor een tour de france
Topsporters gaan ook in de bergen op hoogte trainen, als de wedstrijden daarom vragen.
Of denk je dat wielrenners alleen maar op de ronde baan blijven, en zo trainen voor een tour de france
Neen. Topsporters gaan in de bergen op hoogte trainen omdat daar de lucht ijl is en hun lichaam meer moeite moet doen om met weinig zuurstof alsnog goed te presteren. "Beneden" is de lucht niet ijl, en zullen de prestaties, door de "overvloed" aan zuurstof, beter zijn. Dat is de voornaamste reden voor hoogte trainingen.

Je voorbeeld m.b.t. de tour de france gaat vooral over het stijgen en dalen (de kracht/kunde/uithoudingsvermogen dat daarvoor nodig is), dat je inderdaad ook correct moet oefenen.
Kan me eigenlijk wel vinden in bigbadbull's propositie. Tegenwoordig mag je volgens mij je eigen toetsenbord en muis meenemen, maar als ze gewoon van te voren duidelijk maken met welk toetsenbord en muis er word gespeeld het hele toernooi dan zou dat prima eerlijk zijn zover ik kan overzien. Niet dat de huidige manier van spelen met een eigen toetsenbord en muis een probleem is, maar toch :+
En als je nu links handig bent dan heb je een probleem. Ook heb je nog dat je voor elk toernooi een nieuw muis moet kopen omdat het weer gesponsord word door een andere leverancier
En dan heb je natuurlijk nog de persoonlijke/clan sponsors
Je mag altijd je eigen keyboard en muis meenemen naar finals..
Voor grotere PC offline Qualifiers en Finales worden altijd computers verzorgd. Aangezien ik de CS:GO scene volg weet ik dat de ESL zelfs de peripherals (muizen/keyboards) een paar dagen van te voren in beslag worden genomen en getest op malafide software die de spelers een 'advantage' kunnen geven (cheats).
De enige settings die ze kunnen aanpassen zijn bijvoorbeeld de 'vibrance' van het scherm en wat andere instellingen van het spel. De in-game configs leveren de spelers zelf aan en die worden dan voor hun ingeladen door de admins.

BYOD zie ik eigenlijk niet meer als ik een stream kijk van een offline tournament. Wat ook iets goed is imo.

Referentie naar het controleren van player equipment: Link
ESL Rulebook: (4.2.1 en 4.3 gaat over het inlveren van de configs en equipment): Link

ESL test zelfs op doping: Link

[Reactie gewijzigd door D0phoofd op 25 september 2015 09:22]

ik weet niet maar op een lan die waarschijnlijk gestreamt word vallen zo'n hacks toch op? en ja textures aanpassen is enorm makkelijk te detecten, maarja wat kan je verwachten van een game waar de clients zelf de rooms hosten, en totaal niet investeert in servers (waarmee je een spel veel meer cheat-proof kan maken)
Dat is natuurlijk een beetje onzinnig. Er zijn genoeg (meeste zelfs) esport events die alleen op PC's worden gespeeld.
zolang de developers er maar genoeg tijd insteken, valt het erg mee, kijk naar counterstrike, bijna geen cheaters, ja, ze zullen er altijd zijn. maar dat is niet te ontlopen. call of duty staat er niet echt bekend om veel patches etc uit te brengen tegen cheaters.

- Treyarch doen wel zjin best trouwens, ik heb nooit cheaters gezien in de black ops serie, toppie :D
dan heb je niet op PC gespeeld.

black ops 3 was btw in de beta al gehacked
Zou best kunnen, ik speel geen cod meer.
Beta was gratis op PC.
Dus waarom ook niet. Was wel een drama port trouwends.

Muis acceleratie gekoppeld aan de framerate. Stuttering performance problemen.

ze noemde het een Beta maar heb beter geoptimaliseerde pre-alpha's gespeeld.
Dat was ook al op Advanced warfare volgens mij.
De reden dat ik geen cod meer speel omdat het gewoon niet ondersteund word voor pc. en ik vind het ook niet echt leuk meer.
daar kan ik niks over zeggen.
Mijn laatste actieve CoD tijd was Black ops 1.

En die was nog best aardig ondersteund.
Moet toegeven, ik vond het wel leuk om de console pro's Black Ops1 te zien spelen, toen ik zelf nog Promod deed.

Oké, ze hebben killstreaks en achterlijke gadgets, en niet de beste aim/reacties door die sticks, maar toch was het leuk om te zien.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee