Fietsersbond brengt fietsverkeer in kaart met smartphone-app

De Nederlandse Fietsersbond heeft een app uitgebracht om het Nederlandse fietsnetwerk in kaart te brengen en zo inzicht te krijgen in waar fietspaden en wegen verbeterd moeten worden. De bedoeling is dat fietsers de app installeren, zodat de app gegevens over ritten kan uploaden.

Volgens de Fietsersbond hebben tot nu toe meer dan 23.000 mensen zich aangemeld voor het onderzoek. Die fietsers zijn verspreid over het hele land. Met de gegevens wil de bond kijken waar bijvoorbeeld vertragingen zijn.

De bond heeft een app ontwikkeld voor zowel Android als iOS die de route, de tijd en de snelheid van het fietsverkeer van de gebruiker meet. Gebruikers krijgen automatisch een melding om hun gps-functie aan te zetten als ze app geïnstalleerd hebben. De gegevens worden automatisch naar de database van de Fietsersbond gestuurd.

Uit een posting op de site van de Fiets Telweek blijkt echter wel dat de gegevens op het moment van versturen nog niet geanonimiseerd zijn, maar dat dat na afloop van het onderzoek gedaan wordt. De Android-versie van de app vraagt om toegang tot onder andere 'device ID & call information' en 'identity'.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

14-09-2015 • 09:54

72 Linkedin

Submitter: Jerrythafast

Reacties (72)

72
72
65
2
0
0
Wijzig sortering
Gezien de reviews van de laatste versie is er nogal wat extra werk te doen aan hun app. Ze zijn ook niet de eerste (zoals ze zelf zeggen) die alle fietsbewegingen voor het eerst in kaart brengen.

Strava heeft al een tijde een heatmap:
Nederland
Amsterdam

Deze toont alle fietsverkeer in Nederland. Het is wel zo dat je aantal sportfietsers oververtegenwoordigd is. Korte ritjes in binnensteden naar de supermarkt of kapper zie je weinig. Het zou mooi zijn indien de fietsbond meer van deze gaten kan invullen.

Google heeft waarschijnlijk de beste info, want die houden zonder app bij wat je hebt gelopen, gefietst en auto-gereden. Dus daar zitten alle ritten (race en boodschappen) in. Zolang je je telefoon maar bij je hebt.

[Reactie gewijzigd door janderk op 14 september 2015 20:17]

Wow die kaart van google is creepy as fuck.
Inderdaad. Volgens die kaart zit ik al een paar jaar op de bodem van de Stille Oceaan. :+
Strava heeft al een tijde een heatmap:
Nederland
Amsterdam
Ik vraag me af in hoeverre die Strava heatmaps bruikbaar zijn voor de doelen van de Nederlandse Fietsersbond. Sowieso valt me op dat vrijwel iedere doorgaande route rood is, zo zie ik hier in de buurt een paar doorgaande routes die zeer drukke en zeer rustige stukken kennen, maar over de gehele lengte rood zijn.

Daarnaast kan ik me indenken dat het ook wel interessant is om te weten hoeveel verkeer er op een bepaald tijdstip van de dag is. Aan een fietspad dat dagelijks gebruikt wordt door scholieren en forensen stel je waarschijnlijk toch andere eisen dan aan fietspaden die vooral voor recreatieve doeleinden gebruikt worden.

Het effect dat Strava vooral gebruikt wordt door wielrenners lijkt dan aan de andere kant weer mee te vallen, als ik zo snel eens kijk zie ik er ook wel wat wegen tussen zitten die niet of nauwelijks gebruikt worden door wielrenners maar toch een representatieve meting lijken te hebben.

[Reactie gewijzigd door Tribits op 14 september 2015 16:31]

Met het geld wat deze app (waarschijnlijk) heeft gekost, had je net zo goed een aantal mensen op kunnen laten letten.. Gemeenten wéten toch waar het druk is..? Ik vind deze app typisch zo'n project 'omdat het kan' en kan de meerwaarde er niet van inzien...

Ik doel dus vooral op steden - deze app lijkt me sowieso niet relevant voor dorpen (te weinig fietsers)

[Reactie gewijzigd door sjongenelen op 14 september 2015 09:59]

Allereerst - de app is nationaal; dat wil zeggen dat het lang niet alleen gaat om hoeveel mensen er binnen gemeentegrenzen fietsen maar ook hoe fietsbewegingen van verschillende soorten zich verhouden tot de rest van het verkeer.

Gemeenten weten doorgaans heel erg weinig. Het verzamelen van fietsdata gebeurt traditioneel door middel van telkastjes die op specifieke routes staan opgesteld. Hierdoor weet de gemeente heel grofweg hoe de grote fietsstromen over deze paden zich bewegen, maar gezien fietsen op veel meer infrastructuur komen dan auto's is het lang niet altijd makkelijk te zeggen waar die fietsers vandaan kwamen en hoe ze naar hun bestemming gaan.

Ook heel erg belangrijk is dat in de afgelopen 2 jaar het gebruik van elektrische fietsen volledig is doorgebroken en er nu de hypothese is dat meer mensen de e-bike of s-pedelec gebruiken om hun autobewegingen te vervangen. Er is hier nul data over - de enige data die de overheid heeft verzameld is in een aantal self-reporting steekproeven (vraag aan 1000 mensen of ze minder autorijden omdat ze nu een e-bike hebben), welke extreem slechte kwaliteit data geven.

Fietsers laten zich moeilijk meten, en nu met de marktpenetratie van smartphones is het makkelijker dan ooit om een grote representatieve steekproef te doen met echte ritdata. Dit is voor zover ik weet de eerste keer dat dit wordt gedaan, en daarom zeker voor een land als Nederland een heel belangrijk onderzoek. Het loopt overigens ook in België.

Over de kosten: een typisch onderzoek naar één fietsroute (2 telkastjes) kost ca. 4500 euro. Het ontwikkelen en uitrollen van deze app heeft nooit meer gekost dan bijv. vergelijkbare overheids-apps die in de orde enkele tienduizenden tot 100 000 euro zitten. Dit onderzoek is extreem kosteneffectief. Het komt neer op tientjeswerk per gemeente.
Ik vraag me wel af hoe representatief deze steekproef is. Ik had gisteren mijn fiets bij het station staan, en toen zat er een kaartje aan met promotie voor deze app. Maar dat betekent dus wel dat fietsers die hun fiets op het station neerzetten oververtegenwoordigd gaan zijn ten opzichte van mensen die alleen van huis naar hun werk en terug fietsen.
Welnee, er is overal reclame geweest voor deze app, alle leden vd fietsersbond, die weer aan hoort zegt het voort in eigen kring doen (ik heb bijv. mijn hele sportclub op de hoogte gesteld) via twitter, zelfs nu.nl heeft er aandacht aan besteed.
Echt wel wat meer dan stationsparkeerders dus.
Inderdaad,

Het zou ook leuk geweest zijn moest de bewegingssensor de kwaliteit van het wegdek kunnen "meten". Niet zo eenvoudig, maar het zou toch wel bepaalde zwakke plaatsen kunnen aantonen. Als iedereen op een bepaalde plaats plots meer bewegingen detecteert, of iedereen remt altijd heel plots op bepaalde plaatsen, kan dit automatisch informatie opleveren over de staat van je wegdek.

Er zijn ook voordelen aan je privacy met het badwater uit ramen te kegelen :-).
Ik denk dat je de loonkosten voor het verzamelen van zoveel data ietwat onderschat.
Bepaalde ambtenaren (of andere personen in dienst van de gemeente), krijgen toch al een salaris? Gezien het feit dat er regelmatig nieuwsberichten opduiken dat sommige overheden zich er relatief makkelijk vanaf maken of soms geld "vernietigen" door sub-optimale projecten, zou het me niet verbazen dat er vast wel ambtenaren zijn die een uurtje hier of een uurtje daar kunnen gaan posten.

En waarom zou een automatisch tel-systeem niet werken? Overal in NL liggen trajectcontroles, automatische camera's en lussen in het wegdek voor automobilisten. Dat moet op een fietspad ook kunnen; zo'n opstelling waar er 2 "dunne tuinslangen" dwars over de weg liggen.

En al zouden de loonkosten worden onderschat; het is & blijft toch echt de taak van elke gemeente om hun eigen fietspaden te onderhouden en te laten voldoen aan alle Nederlandse richtlijnen. Daar moet dus al personeel voor in dienst zijn alleen blijkbaar, gezien de publicatie van deze app, weigeren sommige gemeenten dus voldoende tijd te besteden aan de fietspaden.
Ze zetten soms ook van die telapparaten neer op fietspaden. Daarnaast gaat de gemeente regelmatig met o.a. mensen van de fietsersbond een dagje op pad om de fietsinfrastructuur (of gebrek er aan) te beoordelen op verschillende punten.
Dit is gewoon extra data en nog relatief goedkoop ook. Die apparaten moeten namelijk ook aangeschaft en neergezet worden. De initiele kosten van zo'n app zijn dan wellicht wat hoger, maar kan je wel net zo lang gebruiken. Daarnaast kan geen enkele gemeente 25K+ mensen betalen die gerust bij elkaar 22 miljoen fietskilometers per jaar maken. (gemiddelde voor Nederland is 880km per jaar per persoon). Laat staan alle fietspaden volplempten met van die meetapparatuur.

[Reactie gewijzigd door Caelorum op 14 september 2015 11:06]

Strava verdient geld met verkoop van hun 'heatmap' data aan overheden... dus mischien weten de gemeenten het niet echt?
De Strava-data is gebaseerd op wat sporters uploaden.
Maar hoeveel woon-werk fietsers loggen iedere werkdag hun route op Strava? En wat te denken van het grote aantal "zondagsfietsers"?
strava heeft ook nog de "fly by" ...waarmee je ze ook ziet rijden ...
/off-topic

Je ziet ze niet vliegen? ;) lol
Je zult verbaasd zijn wat men allemaal niet weet.

https://www.google.nl/map...3,78m/data=!3m1!1e3?hl=en

Kruispunt: Kabelweg Transformatorweg, voor fietsers Noord naar Zuid.

De overgang is in twee delen. Eerst gaat het tweede deel op groen, tegerlijktijd gaan auto's van zuid naar west. Pas als die stoppen gaat het eerste gedeelte van de fiets overgang op groen. 1 seconde later gaat het tweede gedeelte op rood en nog 2 seconden later gaan auto's op de transformatorweg rijden.

Als er een paar fietsers staan, dan is er geen ruimte op de "vluchtheuvel".

Dit is expres zo ingesteld want orgineel gingen beiden fiets lichten tegelijk op groen. Maar de politie die op het zuiden van de kabelweg zit had meer tijd nodig of zoiets dus fuck de fietsers.

Nee, de gemeente weet niets.
Grote wegbeheerders hebben vaak de Kwaliteitcentrale (voorheen van IT&T, nu van Vialis), waarmee alle events die een verkeersregelinstallatie waarneemt gelogd en geanalyseerd kunnen worden. Het aanspreken van lussen en indrukken van knoppen is allemaal inzichtelijk. Verder investeren veel grote wegbeheerders in fietstelpunten, die bijvoorbeeld ook elektrische fietsen onderscheiden (bij ons met glasfiber ipv inductielussen).
En heel soms wordt er op straat nog geteld (door studenten, die zijn goedkoper dan ambtenaren).

Alleen: er wordt flink bezuinigd op ambtenaren, waardoor er te weinig tijd is voor analyse en verhelpen van fouten op straat in verkeersregelingen. Ik bel regelmatig een collega als ik weer iets raars zie. Helaas komt dat regelmatig voor.

NB: die data vanuit deze app kan bij alle andere data: datafusie!

[Reactie gewijzigd door Frij5fd op 14 september 2015 18:40]

Zoals verder uitgelegd staat op hun website is het niet zozeer om te kijken waar de knelpunten e.d. zitten. Maar ook wat voor fietsbewegingen er gemaakt worden:
Over het gebruik van auto en OV is veel bekend. Naar de meer dan 14 miljoen fietsers is veel minder onderzoek gedaan. De Fiets Telweek brengt hier verandering in. We gaan onderzoeken hoe we van A naar B rijden, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zijn. Hoe meer we weten, hoe beter we het fietsnetwerk kunnen verbeteren. Doe dus mee en stap met de app op de fiets.
Dit is nogal lastig vast te stellen door een aantal mensen die opletten.
Wanneer komt er eens bromfiets navigatie begeleiding. Soms moet ik de grote weg op, dan weer fietspad. Dan in een B weg. Zou makkelijk zijn als ik eens een navigatie zou krijgen met begeleiding in Nederland. Tot op heden bestaat dat nog steeds niet.
De fietsersbond is een belangenorganisatie met een heel ander doel dan een gemeente.
Dat weten de gemeenten zeker niet altijd. Neem als voorbeeld Utrecht, waarbij verschillende acties eerst mis moeten lopen voordat men weet wat er schort aan doorstroming:
http://www.rtlnieuws.nl/n...-enorme-fietsfile-utrecht

Dat is dan nog incidenteel. Er zijn genoeg plekken in de grotere steden waar niet elke dag een mannetje naast een rotonde/kruispunt staat om te turven. Ik weet niet of de app meteen wat oplevert, maar het levert vast mooie plaatjes op en kan inzicht geven waar opstopping voorkomen.
Gemeenten wéten toch waar het druk is..?
Het is wel erg makkelijk om aan te nemen dat gemeenten zomaar weten wat de fietsbewegingen zijn. Hoe moeten gemeenten weten waar het druk is? Uiteraard weten ze wel de belangrijkste knelpunten, maar als je niet gericht onderzoek doet blijft het toch echt gissen. Een fiets is een redelijk onzichtbaar iets, om fietsbewegingen in kaart te brengen heb je op veel punten mensen nodig voor lange tijd, wat natuurlijk erg kostbaar is.
Het geld dat deze app gekost heeft is ws een schijntje als je het vergelijkt met een reguliere verkeerstelling, waar je dus per verkeerspunt een aantal mensen (betaald) op moet stellen. Daarmee krijg je dan niet de info die je nu krijgt, deze data is meeromvattend dan de info die je bij een normale telling krijgt.
Ik hoop dat ze een samenwerking hebben met bijvoorbeeld runkeeper, strava en allemaal die andere fit apps. Die hebben toch al veel meer en langer data beschikbaar.

Ik weet dat veel mensen deze apps alleen voor de echte sport activiteiten gebruiken, maar ik gebruik strava bijvoorbeeld ook om te zien hoeveel ik van en naar m'n werk fiets.

Hoe dan ook, er moet al een ruime hoeveelheid aan data beschikbaar zijn.
Het probleem is zoals je zelf al zegt: Strava, runkeeper, Google Fit, etc. zijn allemaal apps die een scheve demografie hebben. De bedoeling van een onafhankelijke telling is dat er een betere representatie is van de gemiddelde Nederlander.
Google Fit staat altijd aan, dat lijkt me juist niet een scheve Demografie hebben.
Scheve demografie = geen representatieve doorsnede van de bevolking. Bedenk wie Google fit zal gebruiken, en vooral wie allemaal niet.

Op zich is het niet representatief zijn van de doelgroep iets dat wel geldt voor alle smartphone apps. In die zin bedient ook de fietsersbond maar een deelgroep van de Nederlandse fietsers (fanatiek genoeg om een app te downloaden en aan te hebben bij het fietsen).
Daar heb je gelijk in, maar Google Fit zal wel minder scheef zijn dan een app zoals Runtastic. Al is het alleen maar omdat de meeste van die apps alleen gebruikt worden voor fietstochten en niet voor woon-werkverkeer en andere korte ritten. Google Fit houdt alle ritten bij en ik vermoed dat ook meer mensen dat zullen gebruiken (dus gevarieerder qua bevolking) dan Runtastic etc.

Je hebt gelijk erin dat het scheef blijft, want tja.. niet iedereen heeft mobiel internet, niet iedereen heeft een smartphone, niet iedereen gebruikt 'fitness' apps..
Ik moedig het initiatief ook van harte toe hoor, we moeten ergens beginnen. En zoals ik onder toelicht zijn die resultaten nog wel nauwkeuriger te interpreteren.

Een klein puntje van kritiek nog wel: geen WP app :'( , hopelijk kan W10 ook android apps slikken.
Je zegt het zelf al: data uit Runkeeper, Endomondo etc. is niet representatief. Hoeveel het ook is, als het niet representatief is heb je er niks aan.
Deze apps lanceren regelmatig wedstrijden om zoveel mogelijk kilometers te fietsen....lopen ... waardoor ook gewone fietsers er "baat" bij hebben om eg hun toertje naar de bakker of op de "rollen" te laten meetellen :-)
Dat zeg ik: niet representatief. Een wedstrijd om zoveel mogelijk km's te maken is uiteraard niet hetzelfde als je reguliere fietsverkeer.
What's in it for me?

Waarom zou ik de moeite nemen om deze app te installeren en het te gebruiken, bovenop Runkeeper? Wat krijg ik ervoor als ik dit doe? En wie garandeert me dat mijn routes, waar zeer gevoelige locatie-informatie uit te extraheren valt, met respect wordt behandeld?
- Je kunt een fiets winnen. Er worden er 20 verloot.
- Je draagt bij aan het promoten van de fiets en de verbetering van de fietsinfrastrucktuur.
- Waarom moet je er zelf altijd direct beter van worden? Niks mis mee om zo nu en dan een bijdrage te leveren aan de gemeenschap.

[Reactie gewijzigd door Bontekop op 15 september 2015 10:31]

Ik hoef er zelf ook niet beter van worden. Maar vanuit het perspectief van de ontwikkelaar van de applicatie is dit wel relevant. Want uiteindelijk kiezen gebruikers pas op grote schaal voor je applicatie als ze er wel 'beter van worden' of baat bij hebben.
Fiets winnen is een goed voorbeeld van een incentive maar verloten maakt het weer minder interessant. Waarom niet een stukje gamification? Tracked kilometers ranking, nummer één gebruiker van een bepaald fietspad (Foursquare Mayor like), etc.?
- Wow, wel 20. Maar van iedereen die niets wint, hebben ze wel mooi al die data met persoonsgegevens.
- Daar zijn geen persoonsgegevens voor nodig. En hoe precies? Door te laten zien dat ik fiets op plekken waar je toch al kunt fietsen :?
- Daar zijn geen persoonsgegevens voor nodig.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 17 september 2015 21:02]

Dit is mijns inziens de grootste makke van deze applicatie. De gebruiker krijgt er niet direct iets voor terug.
De Fietsersbond kan eventuele bevindingen op de agenda brengen maar dat er daadwerkelijk iets zal veranderen of verbeteren valt nog zeer te bezien.
Enkel voor de wetenschap dus?
Weet iemand of deze app (negatieve) invloed heeft op de accuduur van mijn telefoon? Ik wil hem wel gaan gebruiken, maar mijn ervaring met apps die bewegingen loggen is dat ze een aanslag op de accu doen.
Beelscherm, GPS en dataverbinding verbruiken accu als deze worden gebruikt
"...inzicht te krijgen in waar fietspaden en wegen verbeterd moeten worden"
Als ze dat willen moeten ze niet alleen je GPS data vastleggen, maar ook je gyroscoop-data. Ik fiets elke dag een half uur naar mijn werk en kom alles tegen van verschrikkelijk slechte fietspaden met hobbels en gaten tot net nieuw gelegd asfalt. Ik zou zeggen: slecht fietspad + veel fietsers = reden tot verbetering. Met alleen fietstempo zie je de kwaliteit van een fietspad toch een stuk minder denk ik...
Je geeft zelf al aan wat nodig is voor verbetering
Ik zou zeggen: slecht fietspad + veel fietsers = reden tot verbetering
Deze App laat dus niet de kwaliteit zien van een fietspad adhv het fietstempo, maar brengt inzichtelijk waar welke fietsbewegingen zijn.

Zo krijg je dus ook te zien of er ergens veel gefietst wordt en dan idd in combinatie met de wetenschap van een slecht fietspad weet je dat er verbeterd moet worden.
't Is wel gevaarlijk om zo kort door de bocht te gaan.
Wat als er een goede route is van A naar B maar de kwaliteit ruk is waardoor mensen een andere route kiezen? Dat komt niet duidelijk in deze data naar voren met als gevaar dat de verkeerde routes worden verbeterd.
Daar heb je zeker gelijk in. Maar misschien kan je dan van het logische uit gaan. Als mensen ergens 500m omrijden terwijl er een makkelijkere pad gekozen kan worden.

Dan zou ik als gemeente toch is gaan kijken bij het makkelijkere pad wat daar aan de hand is.
Het kan ook andersom werken. Een gemeente wil een alternatieve route promoten en zorgt dat deze route heel aantrekkelijk wordt. Voor en ruim na de wijziging gaat ze frequentie metingen doen op het pad om te zien of haar wijziging het gewenste effect heeft gehad.

Naast een fysieke meting met kabels kan hierbij de app ook kwalitatief iets vertellen of fietsfrequenties veranderen. Misschien zijn de fietsfrequenties op meerdere wegen zo te "ijken" door op een of meer punten ook werkelijk te meten en het verschil met de app resultaten ook te verrekenen in de andere resultaten. Met heel veel werkelijke metingen kan de nauwkeurigheid van die relatie tussen werkelijke meting en app resultaat doen toenemen. Gemeentes doen dit soort werkelijke metingen, ik vraag mijzelf af of die metingen een gemeenschappelijke database ingaan, of niet buiten de gemeentegrenzen komen.
Het is allemaal niet waterdicht maar ik vind dat niet zo'n probleem. Je moet ergens beginnen. Ik denk dat deze app al een schat aan nieuwe informatie gaat opleveren. Fine-tunen komt later wel.
Dan zou ik als gemeente nog niet afgaan op iets indirects als deze app, maar gewoon een paar meetkabels op het fietspad om werkelijke frequenties te weten te komen. Als je wil gaan investeren in een pad, dan kan die meetsessie er ook nog wel af.
Alleen de fietsende Windows Phone gebruikers worden niet geregistreerd.
Dat is ook maar ongeveer 10% van de markt. Als je 90% van de modale NL'er hebt, heb je al een vrij goed beeld op wat er gebeurd op de baan.

Of er moet een correlatie zijn tussen de aanschaf van een bepaald merk GSM en fietsgedrag. Dat vraagt misschien ook eens om onderzoek.
90% een 'vrij goed beeld'? In de wetenschap is dat veel meer dan wat nodig is om een goed beeld te verkrijgen :). Met enkele tienduizenden fietsers zullen ze zelfs al een goed beeld krijgen in de grotere regio's.
Leuk project, maar... Waarom in hemelsnaam niet samenwerken met de reeds bestaande app van de overheid zelf; fietsmodus. Deze is ontwikkeld om mensen veiliger door het verkeer te laten manouvreren, door je telefoon niet te gebruiken tijdens het fietsen. Behaal je een bepaalde afstand, maak je kans op prijzen (bioscoopkaartjes, een fiets, tshirt, aanwezig zijn bij concerten, etc).

Ik ga niet 2 apps installeren die feitelijk hetzelfde doen (met GPS meten waar ik ben), alleen maar omdat er niet samengewerkt kan worden tussen verschillende '' overheidsprojecten ''.
Ik gebruik ook Strava voor mijn woon-werk verkeer. Dus dat zou niet mogelijk zijn als het gecombineerd wordt met Fietsmodus? Lijkt me niet zo'n slim plan.
Je kan prima op de achtergrond strava draaien. Zolang je je telefoon maar niet gebruikt tijdens het fietsen... En ja, je kan dus prima op de achtergrond ook dit programma draaien, maar Strava is geen overheidsproject en dit wel...
Anoniem: 426269
14 september 2015 10:47
Ik kan ze nu alvast een tip geven: Op de fiets van Den Haag naar Delft en omgekeerd: Je moet de hele tijd de weg oversteken omdat het dubbele fietspad of links, of rechts ligt. Dus naast de normale stoplichten moet je dus ook elke keer extra wachten op de stoplichten om elke keer haaks over te moeten steken. Je bent meer aan het wachten dan aan het fietsen, echt niet leuk meer.
Ik weet exact wat je bedoelt, en hoewel ik daar bijna nooit meer fiets: Neem eens contact op met de gemeente Delft en Rijswijk. Met name Rijswijk is vrij goed in het reageren op infrastructuurvragen en -klachten. Den Haag is een dove kwartel, hoef je niet eens te proberen.

Veel gemeenten hebben ook hun eigen apps en meldpunten, en je kunt ook altijd gebruik maken van het meldpunt van de fietsersbond (zit ook in de app).

Als de gemeenten hier niet direct van horen, gebeurt er ook niks!
Heel goed initiatief. Zo krijgt de Fietsersbond data in handen om overheden hopelijk tot actie over te laten gaan bij knelpunten.

Wel jammer dat de app erg slecht werkt. Ik krijg constant een dubbele de melding "Maandag start het onderzoek" zodra ik de app open, en er zitten nog wel meer schoonheidsfoutjes in.
Nog een foutje:
Op iOS merkt App niet op dat General/Background App Refresh/Off staat. |:(

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee