Gerucht: Amazon wil komende 6"-tablet voor 50 dollar verkopen

Amazons komende 6"-tablet moet 50 dollar gaan kosten, waarmee de prijs de helft zou zijn van die van de huidige Fire HD 6. Dat meldt zakenkrant The Wall Street Journal. Om de prijs omlaag te krijgen heeft Amazon onder meer geen stereo-, maar monoluidsprekers in de behuizing gezet.

Verdere details over de tablet vermeldt The Wall Street Journal niet. De prijs zou zijn voortgekomen uit de ambitie om zowel de prijs voor de goedkoopste Kindle-e-reader als die voor de goedkoopste Fire-tablet op 50 dollar te laten uitkomen, maar het scherm van elektronische inkt van de Kindle bleek te duur om de prijs verder te verlagen. De goedkoopste Kindle is momenteel 79 dollar.

Om de tablet een prijs te geven van 50 dollar, omgerekend en inclusief btw rond 54 euro, heeft Amazon de ontwikkeling uitbesteed aan Chinese fabrikanten. Het zou niet de eerste 6"-tablet van Amazon zijn. De webwinkel verkoopt nu al de Fire HD 6 van 99 dollar, met een 6"-lcd met 1280x800 pixels en een MediaTek MTK8135-soc.

De webwinkel zou de goedkope tablet willen aanbieden om meer hardware te verkopen. Amazon heeft onder meer geprobeerd duurdere Fire-tablets en de Fire Phone te verkopen tegen hogere prijzen, maar die producten zijn niet aangeslagen.

Amazon zou naast het 6"-model ook tablets willen verkopen met schermdiagonalen van 8" en 10". Die laatste zal de grootste Fire-tablet tot nu toe zijn. Het grootste model nu heeft een diagonaal van 8,9". De tablets moeten voor het einde van het jaar uitkomen, maar wanneer Amazon ze gaat presenteren is onbekend.

Huidige Fire HD-tablet

Door Arnoud Wokke

Redacteur

08-09-2015 • 08:36

49 Linkedin

Reacties (49)

49
48
44
0
0
0
Wijzig sortering
Edit: Amazon verscheept deze apparaten wel naar Nederland. Op Amazon.com is er een versie die niet verscheept wordt naar NL, maar als je dan doorklikt, kom je uit bij de versie die wel beschikbaar is in NL (en blijkbaar vanuit DE verscheept wordt). Met dank aan @Ortep

Het probleem met Amazon is dat ze niet in Nederland en België leveren. Ja, je kunt bij punktDE en pointFR kopen, maar zelfs dan worden deze tablets niet thuisbezorgd. Ik begrijp ook niet waarom niet. Een van Amazon's directeuren is Werner Vogels, een Nederlander. Amazon's distributiecentra zitten vlak bij de Belgische grens in Frankrijk en Waals is nou ook weer niet zo verschillend van Frans ;-)

Amazon Prime content is alleen maar beschikbaar in Noord Amerika en de UK, waarmee dit ding nog minder waarde heeft voor hen die buiten die landen wonen.

Al met al is het aardig nieuws, maar baal ik ervan dat "wij" er geen gebruik van kunnen maken.

[Reactie gewijzigd door Raindeer op 8 september 2015 09:51]

Er zijn amazon klanten die het juist goed vonden dat er geen amazon.nl was. Toen kon je kiezen voor amazon.com, amazon.co.uk, amazon.de en amazon.fr en daar de beste (goedkoopste/snelste) kiezen.

Helaas is er nu voor veel amazon.nl en willen de andere amazon's niet meer alles in nl leveren...
Tip: kijk op amazon.es, bijna altijd goedkoper en gratis verzending naar .be en .nl.
Net even gekeken voor een electronica device. Die is in engeland ca 70 Euro en is .es 192 Euro. Dus wel uitkijken.
Wat is er goedkoper in Spanje?
Uit mijn ervaring met amazon weet ik dat amazon.es en amazon.it wél verzendkosten vragen. Ligt meestal rond de 5 euro (mijn laatste bestelling op 01-07-2015: bestelbedrag 39,86 + 5,95 euro verzendkosten . geleverd door amazon, niet 3rd party). Amazon.fr gratis vanaf 25 en amazon.de vanaf 29 euro gratis.

Ook nog even getest op amazon.es: er kwamen wél verzendkosten bij toen ik bij betaling kwam...
Ik bestel al anderhalf jaar bij Amazon.de en ik krijg alles wat ik wil en nog veel goedkoper dan dat het hier in NL verkrijgbaar is (dab radio's).
Alleen sommige externe verkopers zenden hun producten niet naar NL.
Dat Amazon niet in Nederland levert is achterhaald. Ik heb mijn Kindle gewoon in Nederland besteld via

http://www.amazon.nl/
En dat was al bijna een jaar geleden

[Reactie gewijzigd door Ortep op 8 september 2015 09:40]

Zoek eens op een Fire tablet :-)
Dat werkt prima. Dan kom ik op de Amerikaanse site, dat wel, maar ze sturen hem gewoon naar Nederland

http://www.amazon.com/dp/...VKPFZBS7G9D4&pf_rd_i=fire

Kies Nederland als land:
Important Information
This product can be shipped to Netherlands.

[Reactie gewijzigd door Ortep op 8 september 2015 09:45]

Anoniem: 16328
@Ortep8 september 2015 12:27
Je zit dan met je garantie en er komt nog BTW en douanekosten bij de prijs. Nou leuk zo'n goedkope tablet.
Garantie is geen enkel probleem. Dat gaat gratis
BTW en douane kosten zitten in de prijs inbegrepen. Ik heb zeker 5 Kindles besteld via Amazon, voor mij, mijn vrouw en voor kennissen. Levertijd 2-3 dagen.
Dat zal voor de tablet niet anders zijn

[Reactie gewijzigd door Ortep op 8 september 2015 13:50]

Het is binnen de EU he - geen importkosten, geen extra BTW.
amazon.nl is bedoeld als boekenwinkel helaas :)
nieuws: Amazon verkoopt vanaf woensdag boeken en e-readers in Nederland

Heb liever dat ze dan bijvoorbeeld de amazon producten aanbieden, en mocht het te veel werk kunnen ze altijd vanuit duitsland of frankrijk opsturen ook prima. Want daar betaal je ook geen douane of andere extra kosten voor.
ah, my bad.... ik had gekeken en kreeg een bericht dat het niet verstuurd kon worden. Heb nu verder gezocht en het blijkt dat ik op de verkeerde pagina was.
Amazon levert wel in Belgie.

Meeste producten hebben gratis levering bij een bestelling van meer dan 29 euro.
Maar daarnaast is Amazon Underground wel in NL te gebruiken.

Bij veel apps / games geen in-app aankopen meer, niet altijd de nieuwste en beste, maar voor veel mensen iig een aardige starterpack om een app-base op te bouwen
Het saaie van dit soort tablets vind ik dat het altijd maar speelgoed is en nooit in de buurt komt van een echte computer.
Als zo'n ding een video-uitgang had en gewoon de root-permissies aan de eigenaar zou geven die daarmee een custom OS kan installeren zou ik er wel een paar halen. Dan heb je een raspi-achtig apparaat met behuizing en basis "console". Maar nee, er mag vooral niks mee mogelijk zijn behalve apps installeren tot ie vol is.
TV-out heb je niet nodig binnen hun ecosysteem, daar heb je de fire-stick voor.
Als het ding root acces zou hebben, zou het geen $50 kosten, maar een pak meer. De Amazon tablets hanteren het freebie-model of scheermeisjes-concept.
Jij beweert dat de mogelijkheid tot het baas zijn over een computersysteem een speciale permissie is die de waarde van het systeem doet stijgen.
Interessante stelling. Vooral in relatie met de massala jacht op persoonsgegevens en de sterke toename van beveiligings-incidenten in het nieuws.
En toch heeft hij gelijk.
Op het moment dat je root access hebt kan je het apparaat gebruiken voor andere doeleinden dan alleen het aanschaffen van producten en diensten van de fabrikant.
Waardoor de fabrikant inkomsten misloopt.
Meestal worden dit soort producten onder de kostprijs verkocht omdat ze er rekening mee houden dat de uiteindelijke winst komt uit de producten en diensten die er achteraf verkocht voor worden.
Het verhoogt of verandert de waarde niet... Stel dat de waarde van zo een tablet (basic android, chinese import) €100 is. De €50 die je niet betaalt moet je zien als een soort promotie van amazon om je te lokken als vaste klant.
Alsof je baas bent over je supergoedkope inktjetprinter. Eigen keuze cardridges plaatsen of printen tot de laatste druppel wordt ook zo hard mogelijk tegengewerkt. Zelfde verhaal.
Je kan het ook zien als een korting die je krijgt omdat je binnen het Amazon ecosysteem blijft.
Het is maar wat je speelgoed vindt. Voor veel mensen is een tablet, waarop je naar de verschillende websites kunt bezoeken, emails lezen en kunt Facebook(en) meer als voldoende.

Alleen de 'echte' werkers willen een 'echte' computers. De anderen alleen een ding waarmee ze het bovenstaande kunnen. Waarschijnlijk maak je dezelfde denkfout als veel fabrikanten.

Ik gebruik mijn workstation thuis alleen maar voor Photoshop en video's bewerken. De 3.2 GHz quad core met 8GB met twee schermen heeft voor de rest geen meerwaarde.
Stel me eerder de vraag of je dit echt een tablet kan noemen, 6 inch lijkt meer op een telefoon zonder het gsm gedeelte.
Al ik aan een tablet denk, denk ik eigenlijk aan minimaal 8 inch scherm. als ik het verhaal zo lees, is het gewoon iets goedkoops dat ze willen aanbieden onder de naam amazon om klanten te trekken. Vraag me echter af of die in de rij zullen staan voor dit ding.
Dit soort tablets is ook bedoeld als lokkertje om de twijfelaars aan het kopen te krijgen. Wat opzich prima is. Neem bijvoorbeeld een Surface 3 en je hebt wel root permissies op Windows. Ik weet alleen niet of je op de Surface 3 secureboot kunt uitschakelen, maargoed, zelfs dan zijn er vele goedkope x86-tablets waar je een full blown Linux op kunt installeren.
Het saaie van dit soort tablets vind ik dat het altijd maar speelgoed is en nooit in de buurt komt van een echte computer.
Ik wist niet dat de bedoeling van een 6 inch tablet was om in de buurt te komen van een computer. Volgens mij ben je wel de enige die dat denkt.
Dit is spijkers op laag water zoeken. Geen enkele tablet, met uitzondering van de MS modellen, komt in de buurt van een echte computer.
Ik heb nog nooit een Amazon tablet van dichtbij gezien maar op de foto lijkt de bezel wel gigantisch.
Hopelijk is die bij de nieuwe toch wat kleiner.
Ik ben het met je eens dat het zo lijkt maar als ik wat beter kijk komt het ms ook wel door de verhoudingen. Het scherm is klein.
Kijk maar is naar de camera bv, dan valt het al wel weer mee als je dat in verhouding ziet.
Het is volgens mij vooral een amerikaans begrip. Amazon is daar inmiddels zo ingeburgerd dat mensen er zelfs hun luiers kopen. Hier zien mensen het nog als een boekenwinkel, maar het is een gigantische retailer, alleen niet hier.
Ik vind met name die 10" tablet wel interessant. Ik vind het prettig om op een wat groter scherm te lezen, nu gebruik ik daarom vaak de IPad om kindle boeken te lezen. Maar zo'n Fire tablet met e-ink is natuurlijk prettiger voor je ogen.
Maar het gaat hier dus niet om tablets met e-ink schermen...
Ideaal! Ik zou er een comic reader van maken. 6" scherm is ongeveer de grootte van veel e-reader schermen. Hopelijk is voor $50,- de batterij niet te brak...
En zo zijn er 100'en specifieke toepassingen te bedenken.
Ik was geïnteresseerd ivm navigatie, maar voor mijn gevoel ( op basis van deze renders ) is hij te groot.
Die Chinese ontwikkelaars zijn er voldoende, de China-shops staan vol met (near) 6" modellen voor een schappelijke prijs.

Maar na een korte overdenking was het "weer" een extra device, extra onderhoud en planning ( updates en batterij ) terwijl mijn S5 / S6 het ook prima doen in de auto / op de fiets als navigatieinstrument, EN spotifyplayer over de radio.
Amazon probeerde dus eerst de beste/duurste te leveren. Dat blijkt niet aan te slaan, daar zijn genoeg concurenten. Nu proberen ze de goedkoopste te zijn, dat zal ook niet lukken: er zijn Chinezen genoeg die dat beter doen.

Amazon kan beter de filosofie van de Nexus (en eventueel de Moto-s) volgen en goed spul voor een redelijke prijs bieden. Dat is ze bij e-readers ook altijd goed gelukt. E-readers zijn voor Amazon eigelijk gewoon winkelwagentjes die ze tegen kostprijs aanbieden en waar ze perfecte service voor leveren. Dat moeten ze ook voor tablets doen.

Wat mij betreft nu een tablet van 6 of 10 duim diameter, 2 tot 4 GB werkgeheugen, 8 tot 16 GB opslag en een zo kaal mogelijk stock-android erop. Als toevoeging zou ik alleen de amazon-speciale software verwachten zoals kindle-e-book.. Eventueel aangevuld met vergelijkbare software voor andere amazon features.

Toevoeging: Natuurlijk een goed scherm er op voor het lezen van boeken (1e eis) en het kijken van films (2e eis). En in het duurste apparaat een combi van e-book en tablet scherm.

[Reactie gewijzigd door beerse op 8 september 2015 10:39]

Amazon kan zich volgens mij wel onderscheiden van de goedkoopste Chinese tabletfabrikanten doordat ze een groter budget hebben voor service, garantie en software (en dus een betere ervaring zonder allerlei bugjes kunnen leveren), en omdat het voor de niet-tweakers veel laagdrempeliger is om een tablet van het voor hen vertrouwde merk Amazon te kopen dan een van de vele onbekende Chinese budget tablets.
6" tablet is dan ook wel weer heel erg klein voor een tablet. Zeker met de gigantische bezel op deze foto heb je ook totaal geen voordeel van het kleine formaat omdat ie alsnog aanvoelt als een 8".
Hmm dat maakt het wel een intressante prijs om er wellicht meerdere in mn huis te gebruiken als afstandbediening voor het een en ander (hue, sonos etc) mits de software dat toe laat ;)
6" is tegenwoordig eerder een smartphone dan een tablet :p
De prijs is leuk, de resolutie is goed, maar ik vraag me af of 6" in praktijk goed genoeg is om tablet applicaties goed te bedienen. Smartphone applicaties werken natuurlijk prima op 6", maar we hebben het hier over een tablet.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee