T-Mobile kampt met landelijke storing - update

T-Mobile kampt vrijdagmiddag met een landelijke storing. Door de problemen op het netwerk kunnen gebruikers problemen ervaren met het opzetten van gesprekken of het wegvallen van opgezette gesprekken.

t-mobileOp zijn storingssite meldt de telecomaanbieder dat er hard wordt gewerkt aan een oplossing voor het probleem. Waardoor de problemen veroorzaakt worden, is niet bekend. T-Mobile was niet bereikbaar voor commentaar.

Een bericht op het forum van T-Mobile laat weten dat door een netwerkstoring veel klanten bij het opzetten van een gesprek de volgende melding krijgen: "Degene die u probeert te bellen is op dit moment niet bereikbaar. Probeer het later opnieuw."

Update, 22.30 uur - T-Mobile laat weten dat de storing een softwarefout in een van zijn datacentra betreft. Daardoor zijn niet alle simkaarten te koppelen aan het netwerk. Een systeemherstart werkte niet. T-Mobile probeert nu een back-up terug te plaatsen.

Door Krijn Soeteman

Freelanceredacteur

14-08-2015 • 15:25

167 Linkedin

Submitter: Sourcey

Reacties (167)

167
160
63
2
1
0
Wijzig sortering
Een update van t-mobile.

Door een storing in de software kan een deel van onze klanten niet bellen en gebeld worden. Voor de klanten die het betreft is het ook niet mogelijk om data te ontvangen of te verzenden. Dit probleem is om 14.00 vanmiddag ontstaan. Het probleem is getraceerd en er wordt gewerkt aan een oplossing. In verband met deze storing is inloggen in My T-Mobile op dit moment helaas ook niet mogelijk.


Bellen met 112 blijft voor alle klanten mogelijk.


Update 18.10

Het probleem is inmiddels getraceerd en er wordt gewerkt aan een oplossing. De storing betreft een software fout in een van onze datacentra, waardoor we niet alle simkaarten kunnen koppelen aan het netwerk. Een herstart van het systeem heeft helaas niet gewerkt. Op dit moment starten we een back-up op. Dit heeft echter enige tijd nodig. We verwachten dat in de loop van de avond de meeste problemen zijn opgelost.


Zodra er meer informatie beschikbaar is, plaatsen we hierover een update.

Update 19.30 uur

T-Mobile zal vanaf dit moment ieder halfuur een update plaatsen.

De storing betreft een softwarefout in een van onze datacentra en betreft het platform dat SimKaarten koppelt aan het netwerk. Niet alle klanten hebben hier last van. Er is in eerste instantie geprobeerd deze server te herstarten maar zonder succes. Op dit moment zijn we aan het uitwijken naar back-up systemen welke op dit moment aan het opstarten is. Dit opstarten betreft ook het inladen van alle data (SIMgegevens van onze klanten). Dat heeft Dat heeft enige tijd nodig. Deze back-up is om 17.00 uur gestart en staat nu op 53%. Zodra deze op 100% staat wordt het systeem herstart. De verwachting is dat in de loop van de avond iedereen weer kan bellen en gebeld kan worden.

Volg voor meer informatie ook onze Newsroom

Edit

Het begint ondertussen een tikkeltje gênant te worden

Update 23.22 uur

Zoals in eerdere statements is gezegd, zijn de SIM-gegevens overgezet naar een ander datacentrum. Dit blijkt niet de volledige oplossing te zijn. Het probleem is helaas hardnekkiger dan in eerste instantie gedacht. We kunnen op dit moment niet duidelijk aangeven wanneer klanten weer volledig gebruik kunnen maken van het netwerk. Ongeveer 30% van onze klanten heeft hier last van.

We zijn nu stap voor stap klanten aan het overzetten. Onze technici werken net zo lang door totdat het probleem is opgelost. Wij adviseren onze klanten om onze website in de gaten te houden voor verdere updates.

==>ik val helaas val onder de 30% groep<==

http://newsroom.t-mobile.nl/storing/

Extra update
AD.nl spreekt over een mogelijke schadevergoeding
http://www.ad.nl/ad/nl/10...or-klanten-T-Mobile.dhtml

Of dit waar is kan ik nog niet bevestigen.

Update.
T-mobile bevestigd dat er een vergoeding komt voor de storing.

Update 11.11 uur

Het gaat goed en de situatie lijkt stabiel. 95% van de klanten die problemen hebben gehad kan weer bellen en internetten en dit percentage blijft stijgen. Voor klanten die problemen hebben gehad komt er een regeling. Deze zal uiterlijk maandag gecommuniceerd worden naar onze klanten. Klanten hoeven daar zelf niets voor te doen. Diensten zoals de My T-Mobile app zullen in de loop van de ochtend ook worden hersteld.

[Reactie gewijzigd door screenager op 15 augustus 2015 11:19]

Volgens de berekening zou t weer online moeten zijn dus... En, werkt t weer? :) (na herstart)
Hier werkt het nog niet.
Vanmiddag telefoon maar aan de wifi gehangen en bellen via whatsapp.
Nog goedkoper ook...
Wel slecht dat dit soort systemen blijkbaar geen hot-spare hebben die ieder moment ieder geval een deel van de functies (bellen,sms) over kan nemen.

Van de T-Mobile site:
Update 21.52 uur Er gebeurt nu heel veel. Zodra we meer weten volgt er een volgende update.
Update 21.49 uur Het systeem herstelt zich niet nog niet naar tevredenheid. Hierdoor kan het herstel langer duren dan eerder aangegeven. 22.00 uur gaan we niet halen. We komen zo spoedig mogelijk met een update.
Update 21.13 uur Om 21.04 zijn alle gegevens overgezet. Het systeem wordt nu opnieuw opgestart. Als alles goed gaat kan iedereen over 45 minuten weer bellen en sms-en. Voor klanten is er een pagina met meest gestelde vragen opgesteld. Deze is te vinden op www.t-mobile.nl/netwerkstoring.
Update 22:31
Telefoon opnieuw opgestart, tiental seconde 1 of 2 blokjes bereik op 4G en daarna niks meer. Op zich is dat ook raar want heb hier normaal best goed ontvangst met 3 a 4 blokjes.

Van de T-Mobile site:
Door een storing in de software kan een deel van onze klanten niet bellen en gebeld worden. Voor de klanten die het betreft is het ook niet mogelijk om data te ontvangen of te verzenden. Dit probleem is om 14.00 vanmiddag ontstaan. Het probleem is getraceerd en er wordt gewerkt aan een oplossing. In verband met deze storing is inloggen in My T-Mobile op dit moment helaas ook niet mogelijk.

Bellen met 112 blijft voor alle klanten mogelijk.

Update 22:22
Het systeem is zich nog aan het opstarten. Wanneer het weer mogelijk is om te bellen en sms-en is op dit moment nog niet duidelijk. Zodra er nieuws is informeren wij u direct.
Update 0:54
Nog steeds niks. De beheerder van de storingpagina is naar bed en pas morgen om 7:30 weer aan het werk...
Ben nu wel blij dat bij mij de storingstelefoon via Vodafone loopt en T-Mobile alleen de backup is.

Ondertussen op twitter:
T-Mobile Webcare ‏@tmobile_webcare · 44 min.44 minuten geleden
Wij hebben nog geen update over de status maar we blijven doorwerken tot dit helemaal is opgelost! Het overzetten duurt langer dan verwacht.
Mag toch inderdaad wel hopen dat ze blijven doorwerken zeg...


update 1:54
Nog steeds niks. Heb vorige maand me contract verlengt en een nieuwe sim gekregen. Na 10 jaar trouwe dienst moest mijn oude BEN sim met nummer ...00001023 eruit en heb ik een nieuwe t-mobile sim gekregen. In plaats van bovenaan de tabellen sta ik nu zowat onderaan de lijst :(

Ondertussen op twitter:
T-Mobile Webcare ‏@tmobile_webcare · 38 min38 minuten geleden
Ondanks dat onze technici nog steeds met man en macht werken kunnen we helaas nog geen update geven. We houden jullie op de hoogte!

[Reactie gewijzigd door NBK op 15 augustus 2015 01:57]

Nee ik heb nog steeds geen bereik en ook data kan niet verzonden of ontvangen worden. Maar zou nu ieder moment kunnen gebeuren verwacht ik.
Hier schommelt het. Sinds een half uur afwisselend wel en niet ontvangst.
Nou nog steeds nada, noppes regio Utrecht

Update 23.49..... Nog steeds niets nadat noppes

[Reactie gewijzigd door Snarfie op 14 augustus 2015 23:49]

Thanks voor de aanvulling. Jammer dat het zo lang moet duren :(
Hoe zit het nu met de vergoedingen voor de mensen die geen abonnement hebben of er toch een hebben ik vindt dat er wel wat tegenover moet staan.
Voor de mensen die een abonnement hebben sowieso! Die betalen een vast bedrag per maand en dan mag je verwachten dat je altijd kunt bellen. Mensen die prepaid gebruiken vind ik een ander verhaal. Ook die hebben wel recht op een vergoeding, maar ik vind dat mensen met een abonnement voorgaan of een hogere vergoeding moeten ontvangen.
Zal gewoon in je abo contract staan (en de algemene voorwaarden voor prepaid) dat er x% downtime mag zijn, of dat er downtine mag zijn door onverwachte oorzaak en er dus niet eens een maximum in staat.
M.a.w. je bent dus gewoon akkoord dat dit kan gebeuren ;)

Heb er zelf overigens niks van gemerkt, hoewel het bereik met T-Mobile centrum Utrecht nu wel erg slecht is kon ik net nog prima bellen en gebeld worden.

[Reactie gewijzigd door RGAT op 14 augustus 2015 23:54]

Ik heb al sinds 10.00h vanochtend problemen met bellen. Vrijwel constant geen netwerk melding en 0 streepjes. Registreren op het netwerk lukt niet. Laat staan bellen of gebeld worden.
Hoezo een probleem sinds 14.00h???
Internet ook niet natuurlijk.

Laten we hopen dat het morgen wel werkt.
Ik kan weer bellen en sms doen vond het wel knap vervelend gister. Maar tmobile heeft ons goed op de hoogte gehouden. Dat was een pluspunt voor hun.
Lukt mij hier in Spanje ook niet meer om op een netwerk aan te melden met mijn T-mobile sim, vriend met Tele2 heeft geen problemen..
Dat zou heel goed kunnen, omdat Tele2 de klantzaakjes zelf in beheer heeft; en de roaming registratie dus ook via een eigen deel van de backend gaat.

Het zou ook best eens kunnen dat klanten van Tele2 die al omgezet zijn naar 4G ook prima 4G bereik zullen hebben in Nederland. :) (Of ze dan wel binnen Nederland kunnen bellen is een tweede vraag, Tele2 heeft VoLTE iirc, maar schakelt wel via het T-Mobile netwerk.)
Ik heb met Tele2 in .nl wel problemen. Internet valt weg en soms zelfs geen gsm signaal.

Edit: https://forum.tele2.nl/ac...ng-netwerk-t-mobile-46021

[Reactie gewijzigd door iceblink op 14 augustus 2015 19:36]

Hier geen enkel problem gehad, kon bellen en app'en zoals altijd (Leiden). Grappig, was net vanmiddag bij T-Mobile om te kijken of me contract nu al afgelopen was ;)
Wat mij wel een beetje verontrust is dat op de Website van T-Mobile, zowel prive als zakelijk, er geen woord wordt gerept over een storing. Alleen bin het inloggen op My T-Mobile een melding dat ze met het 'verbeteren van de website' bezig zijn.

Een gemiste kans qua klantvriendelijkheid naar mijn mening :|
zeg maar gerust, heel erg verontrustend. Dit is nou typisch een voorbeeldje van hoe commercieel de gedachtegoed van (veel) bedrijven zijn, ondanks dat zij zich positioneren als 'open-eerlijk-transparant-persoonlijk'.

T-Mobile had zich juist sterk kunnen opstellen door gelijk op ALLE kanalen een boodschap uit te dragen waarin staat dat er een storing is. De facebookpagina van T-Mobile is ineens een lachertje geworden. Daar waar voorheen actief werd ingegaan op elk berichtje, is er nu radiostilte. Om de paar secondes posten mensen dezelfde vraag, omdat ze simpelweg niet beter weten.

Nou gaat het me nu in dit geval niet zo zeer specifiek om T-Mobile, maar meer de manier waarop bedrijven zich proberen te positioneren (in woord en geschrift), en vervolgens in daden gewoon zwaar verzaken. Juist wanneer er problemen zijn, kan een merk onderscheidend zijn.
op dit moment gewoon te vinden via de website:
https://www.t-mobile.nl/netwerkstoring

alleen de link naar de update, doet het nu niet helemaal, of ik zie de update niet
Geen gesprek opzetten dus. Bellen met WhatsApp :).
Dan alleen als je WiFi verbinding hebt, want ook internet via T-Mobile is dood.
Ik kreeg net zonder wifi een whatsapp bericht binnen, echter voice werkt niet.
Ja, mijn toestel heeft soms ook heel even verbinding, maar na nog geen minuut klapt het er weer uit met de melding: "Geen netwerk, alleen noodoproepen". Dus die microseconde is te kort om een volwaardig (WhatsApp-)telefoontje mee te plegen...
Hier in Zwolle "Geen Service" of 0 bolletjes met wel 4G. Collega tegenover me ook op het TMobile netwerk heeft nergens last van. Ik heb een iPhone. Collega een Nexus 5. Misschien bepaalde toestellen?

[Reactie gewijzigd door dejury op 14 augustus 2015 15:31]

Ligt er een beetje aan welke iPhone je hebt?
Als het een iPhone 5 is kan het er ook aan liggen dat je collega met de Nexus 5 een 4G signaal oppikt in een andere frequentieband. (900 vs 1800)

Maar: nee, niet toestel gebonden. Algehele netwerkstoring.
Eindhoven, LG G2. Geen netwerk.
Rotterdam - iPhone 6 - Gewoon verbinding, 4G en normaal Netwerk.
Hier in Woensdrecht op een S6 ook 0,0 bereik. Gelukkig bel ik toch niet!
Same here ! Alleen dan met de lg g flex 2
Arnhem omstreken, iPhone 5 vol bereik, 4G
Amsterdam iPhone 5s, nul signaal, wel 4G.
Arnhem, LG G3, ook geen signaal, ook geen 4G...
Amsterdam, wel 4G data, geen voice. Rare storing is dit :)
Geen netwerk One Plus 1. Zwaar irritant want dei ziggo wifispots werken ook al voor geen meter...
Ik heb een Nexus 5 en heb wel de storing. In de omgeving van Breukelen
Hier in de omgeving van Breukelen met Nexus 5: geen telefoon wel 4G
Nee iedereen zit in cel-groepen of iets dergelijks. Paar jaar terug met de grote Voda-brand kon ik op m'n ene toestel helemaal niks, en de andere telefoon niks gemerkt van de storing. Terwijl ze al die dagen naast elkaar lagen.
Anoniem: 689463
@dejury14 augustus 2015 17:20
hoi ik heb ook een iphone
ik heb ook geen service hier in brabant mijn vrouw heeft nergens last van..
Hier in Goes, Zeeland is ook geen bereik meer kwa bellen en internet
Hier (ook Goes) afwisselend "beperkte toegang", "Bezig met zoeken" en "T-Mobile" in het display. Simkaart van virtuele provider op T-Mobile doet er 10min over om verbinding te krijgen met het netwerk maar werkt uiteindelijk wel redelijk...
En heeft Tele2 hier ook last van, aangezien die (voor zover ik weet) gebruik maken van het T-Mobile netwerk?
Hier een Tele2 gebruiker (nog 1 week en dan ben ik weg) en kon net niet bellen. Heb ook gehoord dat ik niet gebeld kon worden..
Klopt, Bliep-gebruikers hebben er ook last van
Hangt er van af waar het probleem zit. Tele2 maakt alleen gebruik van het T-Mobile RAN. De core hebben ze zelf.
ik heb uberhaupt geen verbinding met het netwerk, kan dus niet bellen maar ook niet gebruik maken van mobiele data. Geen service @ Groningen
Herkenbaar, ook helemaal geen service @ Oss. Wel lekker rustig zo ineens, maar van mij mogen ze het toch snel weer fixen.
en meer dan een uur verder...en nog steeds geen netwerk....t wordt nu wel een beetje triest hoor!

Tmobile al gebeld...ze hebben geen informatie..en dus ook geen verwachting aangaande een oplossing! ook een mogelijkheid tot het starten van een backupnetwerk over een andere aanbieder wordt NIET overwogen....(tenminste volgens de helpdesk niet!!)

[Reactie gewijzigd door bArAbAtsbB op 14 augustus 2015 16:42]

Als er een backup netwerk mogelijk zou zijn dan wordt dat natuurlijk pas na minstens 24uur overwogen.
Ik vindt dit triest dat ze geen systeem ernaast hebben draaien als backup of een soort van load-balancing systeem. Waarom worden de sim-kaart gegevens niet gerepliceerd tussen de 3 data centers die ze hebben? Nu ligt er 1 plat waardoor dus 1/3 van de t-mobile gebruikers niet kan bellen en ze geen backup hebben (ja, die hebben ze wel, maar niet realtime ernaast draaien, nee die moeten ze eerst restoren). Mijn schoonpa heeft een taxi bedrijf en loopt nu alle klanten mis die niet kunnen bellen, die gaan naar een ander taxi bedrijf. Hier is ook de pre-party van Castle of love aan de gang. Gaat lekker!!
Ook als gebruiker heb je de verantwoordelijkheid om iets van redundancy in te bouwen. Zo heb ik een doorschakeling bij geen bereik en die heeft vandaag prima gefunctioneerd.
Tja, kan gebeuren! Gewoon hopen dat het snel weer is opgelost. Hier werkt het trouwens nog prima :)
1 2 3 ... 9

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee