Telenet verruimt downloadlimiet 'vrij downloaden' van 300GB naar 500GB - update

Vanaf 29 maart verruimt Telenet de downloadlimiet van 'vrij downloaden' van 300GB naar 500GB per maand. Daarnaast wordt de downloadlimiet tijdens de daluren afgeschaft en wordt de downloadsnelheid bij overschrijden van de downloadlimiet 10Mbit/s.

De klantenservice van de Belgische provider maakt melding van de verruimde downloadlimiet. De huidige policy om maximaal 300GB toe te staan bij de abonnementen die 'vrij downloaden' bieden wordt vanaf 29 maart verruimd: dan mag er 500GB worden verstookt voordat de internetsnelheid wordt verlaagd. Overigens geldt de downloadlimiet alleen tijdens de piekuren. Tijdens de daluren wordt de limiet helemaal afgeschaft. Voorheen rekende Telenet het verbruik tijdens de daluren voor een vijfde mee, waardoor de effectieve downloadlimiet dus vijf keer hoger kon liggen.

Die piek- en daluren worden overigens vanaf 29 maart ook aangepast. Tijdens weekdagen beginnen de piekuren in plaats van om 16:00 uur al vanaf 12:00 uur, en duren tot aan middernacht. Voor het weekend was dit al het geval. Tenslotte verhoogt Telenet de internetsnelheid die gebruikers krijgen als zij hun downloadlimiet overschrijden: die gaat van 5Mbit/s naar 10Mbit/s. Tijdens de daluren geldt die snelheidsbeperking overigens niet.

Telenet kreeg in de afgelopen tijd veel kritiek omdat het zijn tarieven ophoogde. Dat moest volgens de provider wegens gestegen kosten. Er ontstonden protesten van ontevreden klanten, maar Telenet houdt de nieuwe prijzen in stand.

Update 11:01 uur: Telenet laat op het Userbase-forum weten dat de downloadlimiet tijdens de daluren wordt afgeschaft. Het artikel is daarop aangepast.

Door RoD

Admin Mobile

08-03-2015 • 10:15

177 Linkedin

Submitter: SadisticPanda

Reacties (177)

Wijzig sortering
De downloadlimiet tijdens de daluren komt compleet te vervallen. Dus je wordt pas als grootverbruiker aangemerkt als je 500 GB download tijdens de piekuren. De andere traffic telt niet meer mee.
Iedereen,

omdat er blijkbaar wat verwarring bestaat over wat er nu precies zal aangepast worden willen we hier even de factuele info geven over de wijzigingen vanaf 29 maart.
• De ondergrens trekken we op van 300GB naar 500GB, de bovengrens schaffen we volledig af.
• Het verbruik tijdens de daluren rekenen we niet meer mee, je kan tijdens deze uren dus onbeperkt downloaden!
• De Piekuren zijn van 12u 's middags tot middernacht
• de Daluren van middernacht tot 12u ’s middags
Ben je toch opgemerkt als grootverbruiker:
• Tijdens de piekuren trekken we de snelheid op van 5Mpbs naar 10 Mpbs.
• tijdens de daluren heb je nog steeds je maximale snelheid.

Yannick
Zie het bericht van Telenet op https://userbase.be/forum...&t=44202&start=20#p596949.

[Reactie gewijzigd door lembregtse op 8 maart 2015 10:29]

Toch zou ik liever hebben dat ze ook voor de piekuren, investeren in capaciteitsvergroting van de netwerkbandbreedte.

Dan zou ook de 'piekuren' beperkingen minder noodzakelijk zijn. Desnoods verlaag je de maximale downloadsnelheid per abbonment om iedereen te kunnen bedienen met een bepaalde snelheid, de onderhoudskosten die ze nu hebben voor de apparatuur die nu bitjes en bytjes teld, kunnen ze dan gebruiken voor vergroting van de bandbreedte.

Is er trouwens al eerlijke concurrentie in België op de kabel? Of negeert telenet op dit moment de uitspraak van de rechter om bijvoorbeeld proximus toe te laten?
nieuws: Belgische Hof: Telenet moet kabelnetwerk openstellen
Toch zou ik liever hebben dat ze ook voor de piekuren, investeren in capaciteitsvergroting van de netwerkbandbreedte.
Daar zijn ze mee bezig. En de laatste alinea van het artikel gaat daar trouwens ook over. Telenet is bezig met zijn infrastructuur over het hele land te vernieuwen om betere prestaties te kunnen bieden, maar daarvoor vragen ze enkele euro's meer, en dan krijg je kwade klanten die niet extra willen betalen en gratis willen meeliften op de verbeterde infrastructuur waar andere klanten wel voor betalen en anders dreigen over te stappen naar een andere maatschappij. Of dat is toch de essentie.
Een normaal bedrijf gebruikt z'n winst om investeringen te doen in z'n product aanbod... wat Telenet doet is tweemaal aankloppen bij dezelfde klant om hiervoor op te draaien.

Op zich is het zelfs nog erger omdat Telenet leningen aangaat om z'n aandeelhouders (lees de Amerikaanse moedermaatschappij) extra te verwennen ! Ook voor die leningen mag de klant nogmaals opdraaien.
Eh nee, winst wordt uitgekeerd aan aandeelhouders en toegevoegd aan het eigen vermogen.

Investeringen zijn kosten, omzet na aftrek van kosten, dat is de winst (kort door de bocht). Telenet wil graag zijn winst op peil houden en zorgt dus voor een hogere omzet.
Nee zou ik ook niet waarderen dat men verzuimt toekomst gericht bezig te zijn en als men dan besluit om eindelijk de 21e eeuw binnen te komen de kosten gaat doorberekenen aan mij.
daarvoor vragen ze enkele euro's meer, en dan krijg je kwade klanten die niet extra willen betalen en gratis willen meeliften op de verbeterde infrastructuur
De klanten betalen gewoon abonnementsgeld. Normaal gesproken wordt (een deel van) dat geld gebruikt om dit soort investeringen te doen. Telenet maakt nog altijd winst. Dat betekent dat ze geld dat gebruikt had moeten worden om het netwerk te verbeteren is uitgekeerd als winst. Klanten moeten nu dus bijbetalen zodat de aandeelhouders meer winst kunnen maken. Ik snap best dat een hoop klanten dat slechte bedrijfsvoering vinden en dat investeren in het netwerk over komt als een slap excuus.
Een bedrijf ziet investeringen als kosten en met aftrek van de kosten van de omzet krijg je de winst. Je mag er vanuit gaan dat een kabelaar continu aan het investeren is omdat het zijn product is en nooit stilstaat. Niet investeren is dus onmogelijk tenzij je wilt stoppen als bedrijf.

Dus je betaald met je abonnement gewoon mee aan de investering. Meer geld vragen voor een betere verbinding is puur geld pakken van de 'early adapters' en daar is niks mis mee omdat de consument zelf beslist. Is het een gedwongen toeslag om 'dan pas' te kunnen investeren dan kun je er vraagtekens bij zetten en afvragen hoe gezond de bedrijfsvoering is.
early adapters?
Kan je mensen ongelijk geven als ze ertegen ingaan meer te betalen voor investeringen die niet noodzakelijk voordelen bied en voor leningen die ze aan gaan om meer dividend uit te betalen ? Of ben je aandeelhouder bij Telenet ?
Daar ben ik volledig akkoord mee. Maar het is in ieder geval al wel een zekere stap vooruit, en achteruit tegelijk.

Telenet moet inderdaad de kabel openstellen, en Mobistar zou de eerste partij zijn die hier diensten wil gaan op aanbieden. Volgens hun laatste berichten zouden er nu testen aan de gang zijn in sommige gebieden.

Ik vrees wel dat het een beetje een verhaal gaat zijn zoals Belgacom, hoge doorgeef prijzen, waardoor de kleinere partijen op lange termijn weinig marge weten te halen op hun klanten en hierdoor op hun kwaliteit moeten inboeten en kleine partijen blijven (EDPNet, Dommel)

Mobistar heeft misschien wel wat kans om de markt open te gooien, we'll see...
Mobistar is zal als eerste op de vrije kabelmarkt komen en is daarmee bezig. Hoe ver Belgacom met zijn plannen staat is mij niet bekend.

TN investeerd ook in het netwerk, maar omdat je altijd met overboeking zal zitten zal je ook altijd piek en daluren blijven hebben waarbij in de piekuren de overboeking duidelijker is. Indien je een lijn wenst die niet overboekt is moet je maar bereid zijn ervoor te betalen ook.
Dan zou ook de 'piekuren' beperkingen minder noodzakelijk zijn. Desnoods verlaag je de maximale downloadsnelheid per abbonment om iedereen te kunnen bedienen met een bepaalde snelheid, de onderhoudskosten die ze nu hebben voor de apparatuur die nu bitjes en bytjes teld, kunnen ze dan gebruiken voor vergroting van de bandbreedte.
Er is geen speciale apparatuur voor in gebruik om te bekijken wie hoeveel verbruikt. Dat zijn gewoon monitoringscriptjes die dat soort dingen kunnen uitlezen en geeft een marginale extra load mee op de huidige apparatuur. dat is echt verwaarloosbaar.
mobistar wil op de kabel komen maar het wordt niet gemakkelijk gemaakt, keer op keer uitstel omdat Telenet telkens weer nieuwe eisen stelt. Telenet heeft het monopolie op de kabel & Proximus dat van de koperdraad/glasvezel. Begov politici hadden dat eigenlijk al lang moeten afblokken maar hoe kan je onpartijdig zijn als je mee in raad van bestuur zit?
Euh, ik heb liever enkele GB's minder dan dat men met de snelheid begint te knoeien. Ik moet niet lijden omdat mijn buren enkele Terabytes willen binnen trekken op 1 dag.
Telenet zou beter deze verduidelijking ook op hun site plaatsen. Wat er nu staat is inderdaad nogal verwarrend. En niet alle telenet-klanten surfen naar userbase of tweakers.
Het blijft bizar dat België datalimieten kent voor normaal internet. Ik ken de geschiedenis niet helemaal goed van België, maar klopt het dat Telenet zowat de hele kabel in handen heeft? Zo ja dan is het voor de concurrentie lastig om binnen te stromen en een goed pakket samen te stellen voor de klant. Wij Nederlanders moeten ook oppassen dat UPC en Ziggo niet te groot worden. Ik betaal liever paar euro's meer voor KPN, dan dat ik in handen van van deze twee grootmachten. Ze hebben de macht om datalimieten in te voeren en daar zit je dan met je abonnent. Je kunt niks dan alleen maar hun kiezen als je geen glasvezel aansluiting hebt.
Zal hier niet zo snel gebeuren. We hebben in een groot deel al glasvezel(weet niet hoe dat in belgie is). En upc/ziggo heeft een deel van de klanten nog hard nodig. En zolang upc/ziggo hun prijzen/regels niet regionaal mag bepalen zal het niet zo snel lopen. Tenzij glas ook ineens met een download limiet komt.

Al heeft UPC wel een FUP. Wat eigenlijk nog erger kan zijn. Alleen doet UPC en nu niet mee.
Ja dat klopt. Vroeger had je nog wat andere, minder gekende bedrijven die ook op coax zaten maar sinds TN een aantal jaren terug alle rechten en infrastructuur in handen heeft zijn die eerstgenoemden van de markt verdwenen.

Ik heb onlangs een offerte aangevraagd voor glasvezel bij verschillende bedrijven waaronder EDPnet en TN. Een andere grote partij heeft zelfs niet op mijn mails geantwoord want zij vonden ons budget van max 400€ per maand belachelijk laag. TN en EDP hebben beiden geantwoord dat waar wij ons bevonden inderdaad een industriegebied was waar glas in de grond zat, maar beiden wouden een installatiekost van ruim boven de 2000€ en een maandelijks contract van ongeveer 800-1000€ per maand voor minimaal drie jaar.

En dan heb je Belgacom... Een provider bij wie je voor 70 Mbit betaald, waarna ze al hun snelheden verlagen naar 50 Mbit omdat hun infrastructuur a la Flintstones het niet meer aan kan, en waarbij je dan uiteindelijk in de praktijk als het ware mag gokken naar welke snelheid je krijgt. Als de DLM je perongeluk op een te laag profiel zet zit je daar minstens maanden aan vast zonder dat de prijs omlaag gaat. Dus ook als je maar 1 decoder in HD kan zetten en je overigings niet meer dan 10 mbits haalt...

Het is dus geen kwestie van niet kunnen, maar gewoonweg niet willen. Zowel TN als Belgacom hebben al jaren winst en ze hebben genoeg geld en investeerders in hun zakken maar willen er niks aan doen. Overal zit praktisch glas in de grond. Het ergste is en blijft Belgacom, die gewoon wat upgrades moet doen in de wijkkast om je de dubbele snelheid aan te bieden.

Belgacom is echt een provider om als Belg beschaamd van te zijn. Hoe vaak hebben jullie al een isp gezien die haar snelheden verlaagd ipv verhoogd ? En dat voor onze nationale provider.
Je Belgacom verhaal is gewoon nonsens.
Als je VDSL hebt dan kun je wel 70Mbps halen, zelfs wanneer er tv in HD gekeken wordt.
Ik haal deze snelheid iedere dag, op ieder uur van de dag ongeacht de hoeveelheid ik download.

Dat niet iedereen deze snelheid haalt is natuurlijk ook waar, maar in de stad en de randgemeenten is dit meer dan normaal.
XS4all (KPN) heeft op een gegeven moment ook de upload verlaagd van 1mbit naar 768kbit. Het was jammer dat ik toen niet meteen weg kon...
Dat verschil is een beetje verwaarloosbaar in die zin dat het traag was en gewoon nog trager werd :+

Nee maar van 70 naar 50 (wat je nooit haalt bij VDSL2) is een groot verschil. Het gaat hier om bijna 3 Mb/s trager downloaden en een aanzienelijk lagere snelheid wanneer je meerdere decoders hebt. Als je met 1 decoder naar HD aan het kijken bent en met 1 of 2 andere decoders tegelijk kijkt in SD haal je dan nog maar een snelheid tussen de 10 tot 25 mbit, wat belachelijk is gezien de baggere beeldkwaliteit vergeleken met coax.
Mijn beeldkwaliteit is anders superieus aan die van Telenet, veel minder artifacts. Als je het dan toch over kwaliteit wil hebben moet je toch echt satteliettv nemen en niet telenet of Belgacom.

en ja ik heb ze alledrie.. :)
Ik vind 25% verlaging niet verwaarloosbaar. Zeker niet omdat ik me eigen website en FTP thuis had draaien die dus in ene 25% langzamer werd.
En het verhaal speelt in een tijd dat je blij mocht zijn met een download van 2 of 4mbit.
Juist het verschil tussen 50 of 70mbit zul je in de praktijk niet zo snel meer merken omdat dan vaak de andere kant van de lijn de beperkende factor word. Voor zover ik weet word er voor decoders een uitzondering gemaakt en vallen die vaak buiten de begrensde snelheid.
Glasvezel wordt alleen aangelegd als er zoveel % van het dorp/stad een abonnement neemt. Ik leef gelukkig in een drop dat wel een voorstander van Glasvezel was, maar ik ken een paar dorpjes waarvan de aanleg van Glasvezel niet door gaat en voorlopig een paar jaar wordt uitgesteld. In deze dorpjes kun je alleen maar kiezen voor Ziggo.. Binnenkort zal Ziggo deze burgers "dwingen" om nieuwe abonnement te nemen met horizon box en daar zit je dan als burger. Een duur pakket wat je eigenlijk niet wil en geen Glasvezel aansluiting..

[Reactie gewijzigd door Xieoxer op 8 maart 2015 10:52]

TN en BGC hebben glasvvezel liggen tot in de wijkkasten dan gaat het over op coax of telefoon koper.
En belangrijk is dat Telenet zich aan het voorbereiden is op Docsis 3.1 via de kabel.
Dat snap ik enigzins wel. Ik wil die smeerlappen van TN absoluut niet verdedigen of zo maar al bij al zijn ze veel klantvriendelijker en leveren ze een betere verbinding (stabiliteit, downtime en snelheid allemaal bij mekaar) dan BGC in mijn persoonlijk geval.

Docsis 3.1 is namelijk veel gemakkelijker, sneller en vooral goedkoper in te zetten dan glas. Losstaand van het feit dat de glasvezelkabels op zich zelf al duur zijn, ligt er overal in België koper (en op sommige plaatsen zelfs glas maar dat terzijde). Hierdoor kunnen ze gewoon wat hardware in de straatkasten vernieuwen/updaten waardoor iedereen gelijk een snellere verbinding krijgt. Het enige dat voor de klanten enigzins hinderlijk is is dat ze iedereen waarschijnelijk een nieuw modem zullen moeten geven. Ik weet niet of ze via een FW-update de huidige kunnen updaten naar 3.1 of niet...

Langs de andere kant... Als we nu eenmaal wat betere providers hadden dan zouden de prijzen omlaag gaan en de snelheden omhoog. Het probleem is dat TN nu niet echt een concurrent heeft in België. Er zijn een aantal bedrijfjes die glas aanbieden maar daar gaat het altijd over 800+ euro voor 50 Mbit, wat dus trager is dan bij TN (alhoewel de upload 5x zo hoog ligt maar dan nog ben je goedkoper uit dmv wan-balancing).
Telenet kan via de kabel gewoon geen degelijke upload leveren, daarom dat je aangewezen bent op fiber. Volgens mij is een kabelnetwerk via coax helmaal niet geschikt voor een degelijke synchrone verbinding.
Telenet kan dat wel mits ze er in gaan investeren. Zelfs met de huidige Docsis 3.0 standaard en modems kunnen ze tot ongeveer 800mbits download en 108 mbits upload gaan. Hierna zullen ze over moeten naar Docsis 3.1, welke gigabit snelheden mogelijk maakt.
dus zoals ik al zei geen synchrone verbinding, daarvoor heb je dus fiber nodig..
En de volledige rollout van Docsis 3.1 is gepland voor 2019, dus dat is nog even geduld oefenen.

Maar goed hoe sneller hoe beter zullen we maar zeggen, al blijft het jammer dat je voor een degelijke modem nog steeds een business abonnement moet afsluiten..

[Reactie gewijzigd door klakkie.57th op 9 maart 2015 18:31]

Ik denk niet dat het tot 2019 zal duren. Ik zeg niet dat ze Docsis 3.1 eerder gaan uitrollen maar ze zullen in de nabije toekomst, mede door de komst van steeds hogere resolutie, hun snelheden moeten verhogen. En ja dat weet ik, ik had het niet op synchroom maar gezien hoeveel 50mbit glas kost in België ben ik eigenlijk al tevreden met 30+ Mbit upload. De download is nu snel zat.

Dat van dat modem snap ik niet. Naar mijn weten is er geen enkel verschil tussen de zakelijke en gewone modems. Ik zat vroeger bij TN als gewone particulier en ben later overgestapt van Belgacom naar TN business en alhoewel het modem s'zeer stabiel is, lijkt het identiek hetzelfde als dat voor consumenten. Wel doen ze bij zakelijke klanten niet moeilijk als je een modem only wilt of als je gewoon een ander modem wil, dat is dan zo geregeld.
Momenteel is UPC gewoonweg nog goedkoper dan glasvezel aanbieders en dankzij de ruime aanbod op de televisie. Gaan we dus niet weg bij UPC.

Worden er datalimieten ingevoerd dan stappen we natuurlijk direct over naar een glasvezelprovider! maar zolang dat nog niet nodig is. Waarom meer betalen voor minder?
Momenteel is UPC gewoonweg nog goedkoper dan glasvezel aanbieders en dankzij de ruime aanbod op de televisie. Gaan we dus niet weg bij UPC.
UPC is niet goedkoper. KPN rekent EUR 52,50 per maand (zonder de kortingen) en UPC EUR 56,00 per jaar.

Bij KPN krijgt je 100/100Mbit/s en UPC 120/12Mbit/s. Je krijgt dus 20Mbit/s minder download maar wel 88Mbit/s meer upload. Bij bezoek van websites merkt je uiteraard niets van die 20Mbit/s minder, enkel bij downloads.

Je krijgt bij UPC 70 (15 HD) kanalen (waarbij het info kanaal, live UPC TV kanaal, Evenementen kanaal en video on demand kanaal worden meegeteld). Bij KPN krijgt je 60 (17 HD) kanalen. KPN biedt niet eigen TV kanalen die meegeteld worden (mogelijk Videoland Promo kanaal),

Afgezien van KPN heb je natuurlijk ook andere aanbieders Fiber, Telfort, XS4ALL en die kunnen soms goedkoper zijn afhankelijk van je specifieke wensen.

Dus zo stellen dat UPC goedkoper is klopt niet. Glasvezel is goedkoper afhankelijk van je wensen. Als je niet (veel) download is 20/20Mbit/s meer dan voldoende. Glasvezel is daarbij dan ook nog theoretisch sneller gezien de latency.
wij hebben een oud pakket met 120/12Mbit voor €51,50 dus zekers wel dat het goedkoper is dan het kpn pakket. (prijs hadden ze later weer naar boven geschoeft en de bestaande klanten kregen een prijsverhoging van 1,50 per maand)

een huishouden van nu heeft momenteel nog niet heel veel upload speed nodig. Dat erbij heb ik dus liever 20 download speed erbij dan 88mbit upload erbij! enkel alleen als je vaak upload is het handig.

enige provider die het goedkoper aanbied dan upc is TWEAK met 1000mbit voor 54,95 met tv erbij. helaas niet in Lelystad. Ook zoals je zegt heeft UPC dus iets meer aanbod op de televisie dan KPN. scheelt 5 zender ten opzichte van 2 HD zenders. alleen krijgen upc klanten binnenkort meer zenders (week terug brief in de deur gehad) geen idee of dit al in de cijfers zijn doorgevoerd op de website!

Ik download genoeg dus moet het wel snel binnen hebben, ook mensen die niet veel downloaden en toch wel eens downloaden en het snel binnen willen hebben gaan niet met 20/20 in zee ^,^
20Mbit/s is voldoende als je niet vaak download. Snelheid van meer dan 100Mbit/s is alleen interessant bij grote bestanden.

Downloaden gaat immer niet instant met de snelheid die je afneemt maar is vergelijkbaar met een snelweg met stoplichten bij de start en op het einde. Snelheid bouwt op en neemt af op het einde. Is het een klein bestand dan kom je dus nooit op de 120Mbit/s.

Upload snelheid wordt in de toekomst wel steeds belangrijker. Je kunt lekker snel je bestanden veilig opslaan ergens anders dan bij je thuis. Ik heb zelf nu 50/20Mbit/s via VDSL en heb al mijn foto's geupload op mijn server in het datacentrum.

Maar samengevat is UPC dus niet goedkoper voor nieuwe klanten. Extra TV zenders is leuk maar alleen interessant als je die "nieuwe" zenders ook kijkt. Enkele zenders worden wel door KPN aangeboden en niet door UPC en andersom.

Ik zit zelf bij XS4ALL iets duurder maar wel een provider die mijn privacy serieus neemt en waarbij de helpdesk me niet verteld dat bij routeringsproblemen ik een zakelijke verbinding moet nemen omdat ze op consumenten verbindingen niet aan routering doen (dit was bij Ziggo). Op geen enkele manier kreeg ik het meisje aan de telefoon dat zonder routering er geen internet is en dat wat ze vertelde de grootste onzin was.
UPC EUR 56,00 per jaar sow das goedkoop.... :)
Is er sprake van om in Nederland datalimieten te gaan invoeren? Nee toch?
mag hopen van niet nee :D
Het is een vorm van verdeling van schaarste.
Je kan als er sprake is van schaarste van de bandbreedte van een provider:
 • De maximale snelheid per gebruiker beperken
 • Het maximale gebruik per gebruiker beperken.
Telenet doet het laatste.
Hier ben ik het niet mee eens. Het is een vorm van oplichting waar de eindgebruiker de dupe van is.

Telenet moet gewoon meer inkopen.

//offtopic
Is Telenet ook niet van dezelfde Amerikanen als waar UPC van is?
Het is geen enkele vorm van oplichting, je sluit een contract af met een datalimiet. Als jij een telecom abbonement afsluit voor 2gb wordt je toch ook niet opgelicht omdat je maximale gebruik beperkt is? Dit gebeurt in meer landen dan alleen belgie.
"Liberty Global own a 57.8% stake in Telenet." zegt wikipedia, niet heel moeilijk te vinden lijkt me zo.
Probleem is alleen dat je in Belgie nog steeds een praktisch monopolie hebt op de kabel. Het is dus slikken of stikken. Ze kunnen dit alleen maar doen vanwege onvoldoende concurrentie.
Was die er namelijk wel, dan waren ze heel snel, heel veel klanten kwijt.
Het is wel oplichting omdat men een monopolie heeft in dat land heeft. Men maakt daar zwaar misbruik van. Je hebt gewoonweg geen andere keuze dan een abonnement af te sluiten met een datalimiet. En dat het gebeurd in meer landen maakt het niet minder erg. En bedankt voor het opzoeken.
Het is toch op het randje want het whoppa pakket wordt als vrije download verkocht.
Heeft niets met inkopen te maken. Elk consumenten internet systeem doet aan overboeking. Het netwerk is niet gebouwd om alle klanten gelijktijdig hun maximale snelheid te geven. En dat is van toeassing op alle netwerktechnieken maar nergens zo duidelijk als op de kabel wat in principe een volledig gedeeld medium is tot aan de modem (waar DSL pas vanaf de wijkkast op een gezamelijke link komt te zitten).

En als je ziet wat vandaag een glasvezelverbinding kost zonder downloadlimieten en met gegarandeerde snelheid dan weet je dat het voor de consument onbetaalbaar zou zijn als de ISP daar mee zou gaan beginnen.
Ik weet niet onder welke steen jij gelegen hebt de laatste tijd, maar Ziggo en UPC zijn één bedrijf. Daarnaast maakt dat niet zoveel uit, aangezien in je in UPC gebied nooit Ziggo kon afnemen en vice versa. Wij hebben in Nederland volgens mij nog ADSL en/of Glasvezel als concurrent.....
Een goed voorbeeld van netwerk monopolie.
Misschien dat onze Nederlandse minsters hier naar kijken en wakker worden.
Nu met de verkiezingen voor de deur zijn ze weer wakker geworden, straks slaapt de hele boel weer ( tot de Zwatre piet crisis natuurlijk ).
omdat het internet beleid in belgie nog stamt uit het jaar 1 A.D
Vroeger voor het internet tijdperk zat de kabel voor zover hij al ergens aanwezig was in het bezit van intercommunales, waar hij niet lag werd hij door Telenet met overheidsgeld aangelegd en die van de intercommunales aanvankelijk gehuurd en later verkocht. Na die investeringen kwam Telenet in problemen en heeft men kapitaal moeten ophalen waardoor het in Amerikaanse handen kwam maar inderdaad in het Vlaamse gedeelte hebben ze 100% van de kabel in bezit, in het Franstalige deel niets daar is het VOO waar ze overigens wel mee samen werken
Ben ik nu de enige die die download limieten niet slecht vindt? (zolang ze niet belachelijk laag zijn, maar dit is oké)
Je kunt zeggen wat je wilt over capaciteitsproblemen, maar overboeking is de normaalste zaak van de wereld. Ik heb geen zin om extra te betalen voor die paar mensen die meer dan 3TB per maand downloaden.
Ik ben het juist wel met je eens. Precies wat je zegt: er is altijd een overboeking op een netwerk en als er mensen zijn die onevenredig veel gebruiken in verhouding met andere mensen, dan mogen er op een gegeven moment wel consequenties aan zitten. Wat die 'limiet' dan precies is, dat durf ik niet te zeggen, maar in Nederland is de FUP natuurlijk ook een soort datalimiet. Daarmee zeggen ze: je kan doen wat je wilt, maar als je zo'n grootverbruiker bent dat anderen er last van krijgen, dan kunnen we actie ondernemen. En dat lijkt me niet meer dan terecht. Bij normaal of zelf bij zwaar gebruik ga je daar nooit last van krijgen, je moet dan wel heel gek doen.

500GB leek me in eerste instantie veel, meer als je je computer opnieuw geïnstalleerd hebt en je download een paar spellen via Steam, dan gaat het wel erg hard...
Een FUP opnemen in je overeenkomst betekend dat je toegeeft dat je netwerk niet optimaal is ingericht. Bij XS4ALL is er geen FUP en is er gewoon voldoende capiciteit in het netwerk. UPC wilde een FUP strengt gaan invoeren maar zag daar vanaf omdat dat wel eens klanten kan kosten.

Telenet heeft altijd al een maximum gehad. UPC en Ziggo knepen gewoon de verbindingen in het verleden bij groot gebruikers (of door de gehele wijk een lagere snelheid te geven).

XS4ALL heeft hun FUP jaren geleden afgeschaft. Je betaald voor internet toegang en niet voor hoeveel je verbruikt online. Het is aan de provider om er gewoon voor te zorgen dat er voldoende capiciteit is op het netwerk.

En als nu alle KPN klanten spontaan gelijktijdig gaan downloaden gaat het netwerk erg snel plat kan ik je vertellen. Dit is bij de andere aanbieders niet anders.
500GB leek me in eerste instantie veel, meer als je je computer opnieuw geïnstalleerd hebt en je download een paar spellen via Steam, dan gaat het wel erg hard...
Ervan uitgaande dat je dat niet elke maand een re-install doet, moet dat nog wel lukken. En die Steam-games moet je maar overnight of 's morgens downloaden, heb je al helemaal nergens last van in de nieuwe regeling.

Trouwens: Telenet zet je dan terug op 10Mbit "smallband". Dat is bijna wat Proximus mij hier in volle snelheid kan bieden, en zo smal is dat nu ook weer niet, dat is nog altijd een downloadsnelheid waar ik blij mee ben.
Je bent inderdaad de enige. :+

Tenzij je per MB gaat afrekenen, is er altijd sprake van ongelijkheid. Immers, er zijn mensen die nog geen GB per maand afnemen en toch de volle mep betalen.

En het is natuurlijk belachelijk dat je geen gebruik meer kunt maken van je Netflix abbo omdat je isp het genoeg vindt.
Als je echt veel Netflix wilt kijken en nog een paar games downloaden van Steam is 500GB idd niet genoeg, maar je moet het volgens mij eerder bekijken als een eerste stap van Telenet. Netflix is immers nog niet lang in België, dus je kan niet echt verwachten dat de aanbieders die verhoogde datatransfers meteen allemaal aankunnen. Limieten zijn een goede manier om iedereen toch een goede en min of meer eerlijke behandeling te kunnen geven.

Waar ik het minder mee eens ben is de prijsverhoging omdat ze opeens meer moeten investeren. Dat is immers een drogreden, want ze zouden net zogoed de winst wat kunnen verlagen. De echte reden dat ze de prijs verhogen is dus gewoon omdathet kan (monopolie) en omdat ze (de aandeelhouders) de winst (voor zichzelf) niet willen verlagen.
500 GB is echt niet zo veel. Bij sommige mensen gaat bijna alles in de cloud, of backup-diensten. Zeker als je met wat grotere bestanden werkt ben je zo door je data heen.

Backups kun je 's nachts schedulen nu dat gedeelte niet in rekening wordt gebracht.
Ik betaal voor mijn - onbeperkte - verbinding en ik verwacht dus ook gewoon dat ik hem kan gebruiken. Of ik nu een uur per dag naar Netflix kijk of 24h per dag zou niet moeten uitmaken.

Ja, ons verbruik is sterk omhoog gegaan sinds we Netflix gebruiken, maar is dat een ramp? We hebben ook jaren hetzelfde betaald voor een veel minder verbruik, dus in principe hebben we altijd 'teveel' gegeven ;)

En wij backuppen ook via internet (NAS => NAS) en dat kan soms ook wel eens 5-10 gig per dag zijn. (vakantie, fotoshoots, etc.). We leven in 2015, dan moet dat gewoon kunnen.
Raar dat het in andere landen niet nodig is en de prijzen daar het zelfde of lager zijn.
Ik als nog niet Belg, maar die binnenkort verhuisd om samen te gaan wonen met zijn Vlaamse schone (Zeg 1 a 2 jaar), vind nog altijd dat dat een paar van die punten zijn van België die ik gewoon volledig onbehoorlijk vind. Een download limiet. Als Nederland het kan voor 50 euro in de maand onbeperkt, dan kan Telenet dat ook. Dit is gewoon uitknijpen.

Dat gezegd, ik ben wekelijks in België en ben niet te spreken over de stabiliteit van Telenet. Die is gewoonweg bagger. Als men Ziggo (Heeee tweakers award) en Telenet naast elkaar zet. Hoop ik dat Ziggo zich ooit nog eens in België inkoopt, en degelijk internet weet te leveren.

Voorbeeldje: Met Ziggo heb ik nog nooit een storing gehad, in de afgelopen 5 jaar.
Maar met Telenet is het voorgekomen dat men 24 uur geen internet had. Contact opgenomen met Telenet voor m'n vriendin, voor een vergoeding, daar hun niet aan hun leverplicht hebben kunnen voldoen. En wat denk je? Oh nee meneer, ale dat gaat niet hoor.

Mocht er over 1 of 2 jaar een alternatief zijn, dan komt er bij ons geen Telenet in huis.
Toevallig ongeluk, lijkt me.
Ik de laatste jaren heb ik eenmalig een storing van 2-3 uur gehad. Bij Scarlet was dat wel anders (misschien ondertussen al verbeterd). En ook continu de volledige snelheid.
Binnen een paar jaar gaat Telenet ook gewoon ongelimiteerd zijn, met hun investeringen om 1Gbps te kunnen leveren. (eerst was er 150GB FUP, dan 300GB FUP en nu 500GB in piekuren en onbeperkt in daluren)
Ziggo, UPC en Telenet = Liberty Global

Hou er ook rekening mee dat niet elke storing meteen opgemerkt wordt / hun fout is. Bijvoorbeeld een buurman rijdt tegen zo'n kastje op zijn oprit = paar mensen zonder kabel. Als men zoiets binnen 24u repareert is dat heel correct toch?
2015 en nog een download limiet op de vaste lijn 8)7 . Ben ik toch blij met UPC. Die hebben gelukig geen download limiet. Alleen een FUP. Alleen heb ik daar nooit problemen mee gehad.
FUP is gewoon een download limiet onder een andere - minder negatieve naam.
Bij Belgacom skynet gooien ze je op smallband na het overschrijden van FUP.

Wat dit nog erger maakt is dat ze ook traffiek naar hun eigen sites afknijpen. Dan mag je aan 64 of 128K hun "hypermoderne" service pagina afschuimen om gratis "onbeperkte volumepacks van 20GB" bij te kopen. Heel frustrerend allemaal.
Afhankelijk van je abo bij Proximus (Belgacom) kunnen deze blokken dan wel gratis zijn. Je kan ze op ook voorhand bestellen en ze vervallen niet aan het einde van de maand. Met bvb. iMacro voor FireFox kan je ze semi-automatisch in een lus bestellen, zodoende heb ik nu ongeveer 4TB reserve staan voor wanneer ik boven mijn "basis" 500GB ga.
+1Anoniem: 421001
@goarilla8 maart 2015 14:21
Bij optie ongelimiteerd of bij maxi en intense, gratis activeren. En zoveel als je wilt. Enje kan ze vooraf activeren.

Dus als je je NAS wilt repliceren, en dat is 3 TB, dan activeer je dat vooraf. Dat zijn scripts een browserautomation tools voor.

Tevens als je toch over je limiet gaat een je hebt ongelimiteerd, even naar het helpcenter bellen en vragen voor het noodpakket dan krijg je 2 gig om de myproximus pagina's te benaderen.

Andere truc, via FON niet inloggen, maar direct naar de myproximus pagina gaan, dan zit je op 1 megabit wat toch beter werkt dan dan de 128 kilobit.

Laat ik het hier maar even bij laten. Het topic gaat over tenslotte over Telenet.
Wat is het FUP-limiet bij Belgacom dan? Wij zitten rond de 220~250 GB per maand en zijn nog nooit afgeknepen voor zover ik weet.
Netjes. Daar komen we sowieso nooit aan :)
Ik snap het allemaal niet meer van mijn abonnement van telenet. Als ik me inlog op mijn telemeter zag ik daar vroeger een telemeter balk staan dat ik maar tot 80gb kon downloaden, maar op een dag was die gewoon verdwenen, maar ik zie nu wel "vrij downloaden" groen gemarkeerd als ik inlog op mijn telemeter. Dus ik veronderstel dat ik nu 500gb downloadlimiet heb? Of hoe zit het nu precies?
Op dit moment (dus nog voor 29 maart) zit het zo:

Je hebt 2 momenten, de daluren en die piekuren.
Daluren = middernacht - 16 uur in de week en middernacht - 12 uur in het weekend
Piekuren = 16 uur - middernacht in de week en 12 uur - middernacht in het weekend

Bij Piekuren is het zo als je 1GB download, er 1GB op je meter bijkomt.
Bij Daluren is het echter zo dat als je 1GB download, er maar 200MB op je meter bijkomt.

Dus als je nooit iets download in de daluren dan heb je maximaal 300GB. Als je altijd in de daluren download en nooit in de piekuren dan heb je 1500GB. Natuurlijk download je het meeste in de piekuren en wat minder in de daluren, dus zie je de minimum maar lichtjes omhoog gaan.

-------------
Vanaf 29 maart:
Je hebt 2 momenten, de daluren en die piekuren.
Daluren = middernacht - 12 uur in de week en middernacht - 12 uur in het weekend
Piekuren = 12 uur - middernacht in de week en 12 uur - middernacht in het weekend

Daluren = onbeperkt downloaden
Piekuren = maximum 500GB (en dus 1GB = 1GB)

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 8 maart 2015 12:56]

Geldt dit op ALLE abonnementen? Ik heb gewoon nog die oude expessnet abonnement. Wat jij verteld heb ik ooit eens getest! Maar het werkt niet zo bij mij. Als ik download in dal en piekuren gaat er gewoon evenveel download af. Daardoor dat ik het niet zo goed snap. Misschien was het een bug bij telenet? Ik zal het later nog eens een keer testen.
Wij hebben hier ook nog het oude express-net. Het abonnement bestaat momenteel uit een 'downloadlimiet' van 300GB. Als je die limiet overschrijdt, word je als grootverbruiker voor die maand gezien en in de resterende tijd van de maand, word je downloadsnelheid verlaagd.

Dus ook wij als express-net gebruikers hebben momenteel ook deze vrij downloadlimiet. Daarom zullen wij ook deze update meekrijgen. Dit is NIET alleen voor Whoppa.
Oké, vet! En hoe zit het dan met die dal - en piekuren? Ik heb dit eens getest, maar heeft niet gewerkt. Hoe zit dat bij jou?
Zoals Smokingcrop al getyped had, worden we momenteel een vijfde aangerekend bij de daluren en het volledige bij piekuren tot aan 29/03.

1Gb voor 29/03 tijdens de daluren= 200Mb aangerekend bij je telemeter.
1Gb voor 29/03 tijdens de piekuren= 1Gb aangerekend bij je telemeter.
1Gb na 29/03 tijdens de daluren= 0Gb aangerekend bij je telemeter.
1Gb na 29/03 tijdens de piekuren= 1Gb aangerekend bij je telemeter.

Je kan me altijd dm'en als je nog vragen hebt ;)

[Reactie gewijzigd door Jeroennie777 op 8 maart 2015 17:28]

Oké, dan moet ik nog eens testen! Wel vet ,dan kan ik al mijn steam games toch downloaden! :D Jammer dat ik dit niet eerder wist dat het al naar 300gb is gegaan, dacht dat mijn limiet nog steeds rond de 100gb was.
Oké, ik heb dit getest en het werkt absoluut voor geen meter! Het staat zelfs in de informatie dat ik ook met die daluren en piekuren geniet. Zelfs mijn telemeter is vorige maand al veranderd. Nu zie ik namelijk 2 meters, 1 voor daluren en 1 voor piekuren.

Vanmorgen had ik onder de meter daluren 3GB staan. Ik heb battlefield 3 van 17GB gedownload via origin. Downloaden duurde tot half 12. Dan ineens was de meter onder daluren naar 22GB opgelopen!?! Ik begrijp het niet dat het niet werkt, er zit echt een bug in het systeem!!!! AL JAREN!!! :( :( :( :(
Ah, nee. Denk dat dit enkel geldt voor het Whoppa abonnement.
Deze upgrade zal wellicht ook enkel voor Whoppa zijn.
Heel snel overstappen want je gaat meer voor minder geld krijgen in die nieuwe pakketten. Neem maar eens kontakt met Telenet !
Ja, heb het al gezien. Digitale tv. :') Tv kijken doe ik toch zelden.
Wat ik lees als NIET-grootgebruiker is dit:

De piek- en daluren voor abonnementen worden aangepast. Zowel in de week als in het weekend lopen de…

piekuren van 12u ’s middags tot middernacht
daluren van middernacht tot 12u ’s middags
s

Voorheen waren de daluren tot 16.00. Dat betekent dat ik er op achteruit ga en dus waarschijnlijk eerder mijn limiet bereik. En ik moet sinds kort ook nog meer betalen. Tja... lekker weer. Letterlijk ook op dit moment. Ga maar eens een frisse neus halen . Het stinkt een beetje.

[Reactie gewijzigd door dreumels op 8 maart 2015 11:40]

in de daluren telt er niets meer mee.
Je kan in theorie dus over de 20TB per maand downloaden tijdens de daluren.
en de piekuren zijn dan misschien 4 uur verminderd, maar je krijgt ook 200GB meer eh en er wordt geen data van de daluren erbij geteld.

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 8 maart 2015 12:47]

Ja ik weet het. Voorheen werd er maar 20% van het werkelijke verbruik in de daluren aangerekend. Nu inderdaad niets.

Echter met deze nieuwe daluur tijden heb ik daar niet zo veel aan als ik, of de kinderen na 13.00 het internet opduiken om wat te minecraften. Als klein-gebruiker/ gezin ga ik er dus echt wel op achteruit.

edit; En nee 'SmokingCrop', alleen grootgebruikers (min. 300GB+) krijgen er 200GB bij, niet de kleingebruikers (max 100 GB)ers

[Reactie gewijzigd door dreumels op 8 maart 2015 13:00]

Nja, heb je ooit al tegen die limiet gelopen?
Dingen als minecraft en dergelijke verbruiken nauwelijks iets. Je zal gemiddeld 16GB per dag in de piekuren kunnen verbruiken. ;)

En ik zie dit ook gewoon als een stap naar volledig onbeperkt internetten. Eerst hadden we 150GB FUP, dan 300GB FUP en nu 500GB tijdens piekuren en onbeperkt in daluren.
Tegen de tijd dat ze die 1Gbps gaan leveren, wordt het wellicht volledig onbeperkt.
Uh, mijn max is 100 gb/ maand bij Telenet. Loop iedere maand tegen die limiet aan. Dat is niet echt veel, en de daluren tussen 1200 en 1600 werden dan ook redelijk optimaal gebruikt ;)
Ah, je zit bij Whop.
Denk niet dat Whop deze upgrade krijgt hoor ;)
(het is trouwens 150GB ipv 100GB ^^)

Veel kans dat alles hetzelfde blijft voor Whop. Dus ook de dal/piek uren.

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 8 maart 2015 13:10]

Basic internet denk ik, heb ik ook. Snelheid is ruim voldoende en de limiet daar heb ik heel weinig last van. Downloaden doe ik ook vooral in de ochtend, wist niet eens dat dit daluren waren.
Telenet gebruikers met vrij downloaden kunnen dus onbeperkt downloaden tussen 12 AM en 12 PM. Tussen 12 PM en 12 AM kun je 500 GB per maand downloaden aan volle snelheid, daarna word je snelheid gelimiteerd tot 10 mbit.
En het antwoord op de vraag waarom er in Belgie op vaste internet verbindingen limieten zitten en in Nederland niet?? Die vraag heeft meerdere factoren, maar één van de voordelen is dat de gemiddelde internet snelheid in België hoger is dan in Nederland. Helaas ligt er al veel fiber in Nederland en kun je in Belgie als particulier nergens fiber krijgen. Uiteindelijk zal Nederland dus weer voor gaan lopen.
hybride coax-fiber netwerken zoals dat van Telenet en UPC worden nog altijd erg zwaar overboekt. In Nederland vinden ze dat blijkbaar geen reden om limieten in te stellen, in België blijkbaar wel.

Er was een tijd dat dit bijnan niet te doen was. Rond 2004 had ik een 10 mbit verbinding bij Telenet met een limiet van 10 GB en daarna 128 kbit! Dat was echt soms niet te doen.

Sinds ongeveer 2009 is het allemaal een stuk beter geworden. Sinds het vrije downloaden en de eerste DOCSIS 3 verbindingen die 100/5 mbit deden is dit voor bijna geen enkele belg nog zo'n grote frustratie.

Het systeem wat ze nu hebben, waar ze een dag in twee keer 12 uur indelen en waar de ene helft onbeperkt is en de andere helft 500GB en dan een vertraagde snelheid van 10 mbit is nog een beter systeem. Dat is 16 GB per halve dag. Een videostream van 10mbit doet 1,25 MB per seconde. Dat is 3,5 uur per dag. Dat zou toch genoeg moeten zijn voor iedereen. En de minimum bandbreedte die beschikbaar blijft is 10 mbit. Dus voor één stream is dat natuurlijk genoeg.

In ieder geval een stuk beter dan een 10 mbit verbinding met een 10 GB limiet zoals in 2004, 11 jaar geleden.

Maar ja met het succes van Netflix moeten ze wel in België.
Maar één van de voordelen is dat de gemiddelde internet snelheid in België hoger is dan in Nederland.
Nee dus
http://www.netindex.com/download/

[Reactie gewijzigd door !mark op 8 maart 2015 12:59]

In 1996, toen kabel internet nog vrij nieuw was, had ik 500MB datalimiet.
In het begin bij upc / telenet waren er helemaal geen limieten volgens mij. Die zijn pas later gekomen
Voor zover ik weet heeft TN altijd een limiet gehad. Wel was het in de begin periode van TN zo dat je onbeperkt (zowel traffiek als snelheid) data kon uitwisselen tussen klanten onderling.
Heeft Telenet al eerlijk zijn kabel opengesteld aan bijv. Proximus en anderen, zoals de rechter een half jaar geleden oplegde? Of is het nog altijd monopolist op de kabel?

nieuws: Belgische Hof: Telenet moet kabelnetwerk openstellen

Datalimieten op de kabel, zijn wat mij betreft niet van deze tijd. Als capaciteit een probleem is, is het beter daar eerlijk over te zijn, en dan mensen minder bandbreedte te verkopen, dan om limieten te plaatsen, al zorgt een kabelleverancier natuurlijk ideaal gezien voor dat er geïnvesteerd wordt in een netwerk zodat je geen schaarste meer hebt. Wat dat betreft zijn er in België nog stappen te maken.
De kabel openstellen is echt niet zo simpel als een schakelaar omzetten. Mobistar is op dit moment bezig met testen uit te voeren en zal vermoedelijk in de loop van dit jaar beginnen met het publiek aanbieden. Dat kost nu eenmaal tijd.

De schaarste zal er altijd zijn. Een consumer netwerk zonder overboeking is gewoon onbetaalbaar voor de consument. En die snelheid: waarom zou je ze niet aanbieden wanneer ze op rustige momenten geen probleem vormen op het netwerk?

Wanneer je op een shared netwerk zit (wat het internet nog altijd is) dan moet je er gewoon rekening mee houden dat iedereen er vlot mee wenst te werken.
Als de capaciteit van jouw infrastructuur sneller groeit dan de datahonger van jouw klanten, heb je dat probleem van schaarste niet zo sterk op shared netwerken. In Zuid-Korea werkt dat prima, niet alleen op glas maar ook op de kabel.
Dus als ik het goed begrijp is er in België net als in Nederland een downloadverbod. Een beetje raar dat er dan limieten ingesteld worden. In mijn beleving zet dit juist aan tot downloaden.

Denk er maar eens over na, veel mensen willen wel legaal content bekijken via bijvoorbeeld Netflix maar als ze dit in de piekuren (waarop er waarschijnlijk het meest naar Netflix gekeken word) moeten doen dan gaan de mb's (of beter gezegd gb's) er veel te snel doorheen.

De oplossing hiervoor ligt weer aan de illigale kant van het downloaden en dat is 's nachts en 's morgens downloaden wanneer je veel meer gb's te besteden hebt.

Waarom zijn deze limieten eigenlijk ingesteld in België? Wegens te weinig capaciteit in het netwerk? Of om downloaders tegen te gaan?
Je hebt gelijk, in mijn ogen stimuleer je downloaden juist door de limieten... Ik leg het uit.

Ik heb het duurste Netflix abbonnement, voor vier personen. Want mijn vrouw en ik kijken Netflix maar onze drie volwassen kinderen die nog thuis wonen kijken ook maar op hun eigen tempo (dikwijls dezelfde reeksen).

Bij downloaden van een reeks zouden we deze kunnen sharen en hoeft die maar één keer binnen gehaald te worden, nu met Netflix gebeurt dit tot 4x apart.

Bovendien zijn we dan nog eens met drie Steam/Origin gebruikers dus ook daar vliegen de GB's je rond de oren.

Daardoor zitten wij momenteel rond de 600GB aan trafiek per maand, volledig legaal... Illegaal zouden we met die 500GB ruim toekomen.

Omdat de limiet van Telenet voordien op 300GB lag heb ik mijn whoppa geupgrade naar Fluo Home wat iets van een 20€ duurder per maand uitkwam maar dan wel 2TB downloadlimiet geeft.
Ja precies, beetje rare manier van handelen dus.
Nee dan heb je het nieuwsbericht totaal niet goed begrepen.
Ik wist niet dat het leggen van verbanden direct betekend dat ik het nieuwsbericht niet snap?
Nou dan ga je wel zeer extreem van hak op de tak 8)7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee