Nieuwe versie µTorrent levert cryptocoin-miner mee

De populaire BitTorrent-client µTorrent levert met de nieuwste release een cryptocoin-miner mee. De software zou 'cryptocoins minen voor het goede doel', maar µTorrent verdient er zelf ook aan. Gebruikers die updaten melden dat de software stilletjes wordt geïnstalleerd, zonder waarschuwing.

Wie µTorrent nieuw installeert, krijgt een melding waarin wordt gevraagd of de cryptocoin-miner Epic Scale mag worden geïnstalleerd. Gebruikers van het officiële µTorrent-forum melden dat bij het updaten van de torrentclient echter niets wordt gevraagd. Dan wordt de miner stilletjes geïnstalleerd: "Ik werd hierover niet geïnformeerd", schrijft een van de gebruikers.

Een medewerker schrijft op het forum dat Epic Scale de gegenereerde inkomsten gebruikt om goede doelen te helpen. "Een deel van de inkomsten gaat naar filantropische initiatieven", schrijft hij. Hoeveel van de inkomsten daadwerkelijk naar goede doelen gaan, is echter onbekend. Duidelijk is dat µTorrent er zelf ook wat aan over houdt. Volgens de µTorrent-medewerker zorgt het samenwerkingsverband met Epic Scale ervoor 'dat we omzet kunnen blijven halen, terwijl we geld verdienen voor goede doelen'.

Het is onbekend welke virtuele valuta, zoals Bitcoin of Litecoin, de meegeleverde software precies minet. Het minen zou in ieder geval enkel gebeuren als de pc idle is. De Epic Scale-miner zou in de toekomst ook worden gebruikt om computerkracht voor andere zaken aan te wenden, zoals academische studies die leunen op computerkracht.

Door Joost Schellevis

Redacteur

06-03-2015 • 08:17

222 Linkedin

Submitter: Anoniem: 638205

Reacties (222)

Wijzig sortering
Kan iemand zeggen of die client een CPU of GPU miner installeert?
Mensen die hun PC dag & nacht laten aanstaan zouden nog een lelijk verschieten bij de volgende stroomfactuur, en al zeker over de slijtage en zelfs beschadigen van je GPU. Als het Doge of Litecoin gaan minen, zit je met "Scrypt"-algoritme. Laat de rechtzaken maar beginnen.

Mijn eerste GPU rig heb ik gebruikt voor Scrypt coins te minen. Na 10 dagen was de eerste, een MSI R9-280X Gamer 3G, al stuk. De TwinFrozr fans konden het gewoon niet aan en de kaart haalde 87° C in een goed verluchte en koele ruimte. Dus VBIOS onder handen nemen, GPU's op 951mV laten draaien en temps herleiden naar zo'n 56°C, maar met een impact op de hash rate. Deze maand nog een afrekening van 915 EUR gehad voor het stroomverbruikt van mijn mining-dagen.

Het lijkt meer op een botnet dat zijn slachtoffers gebruikt om te minen dan voor zogezegd goede doelen.
Deze maand nog een afrekening van 915 EUR gehad voor het stroomverbruikt van mijn mining-dagen.
Neem aan dat je er dus geen winst op gemaakt hebt? :+ Kaart en stroomrekening zijn al 1100+
Het heeft me 2997.42 EUR gekost :/
Ik zit nog met hopen alts die ik niet heb omgezet naar BTC (SDC, START, BLK bijvoorbeeld) en BTC zelf is ook niet meer wat het geweest is. Om break-even te zijn moet een Bitcoin meer dan 600 EUR kosten en moet ik mijn alts verkopen.

Nu kan ik wel zo'n 1323 EUR van dat 'verlies' wegnemen als ik m'n GPU rig gebruik om m'n oude desktop te vervangen om Cities: Skyline te kunnen spelen ;-)
M'n desktop is toch al van 2006. Is ondertussen wel echt outdated.

Zelfs een bitcoin ASIC is een verliespost: met een 5.6 terahash monster van 9000 EUR kom je in Europa nooit aan je ROI, zelfs niet na 1 jaar. Het is zelfs zo erg dat je bijna 4000 EUR verlies gaat hebben, tenzij een bitcoin ineens 10x zoveel gaat kosten als vandaag.
Dan heb je het toch niet helemaal goed gedaan. Ik heb voor zover ik kon vinden gebruikte hardware gekocht en draaide met 8*7990 en 8*r9 280x de hashrate was 825kh/s per gpu bij een temperatuur van 80 graden constant. In december 2013 dag na de eerste inzinking van de btc begonnen en 5 dagen voor de grote crash alles verkocht aan de zelfde prijs als dat ik betaald heb. Na aftrek van stroom 100% rendement gehaald.

Uiteraard flink op de crypto beurzen bezig geweest in de gunstigste momenten zelfs vaker 2-3 dagen non stop door.
De eerste dag dat ik ben beginnen te minen, was met de launch van blackcoin. 'k Had een hoopje kunnen solo minen, en toen kreeg je die stijging naar 98000 satoshi, waar ik dus niks heb verkocht omdat ik dacht dat dat slechts het begin was van de stijging. Domme noob eh. Op dat moment wist ik nog niks van traden en hoe die markten in mekaar zaten.

Maar back to topic: sinds kort heb ik Deluge draaien en die bevalt me erg goed. De installer van de oude µTorrent (v2.2.1) crasht nu gewoon op Windows 8.1 en Windows 10. Heeft nog iemand dat ervaren?
Er is geen enkele reden meer om µTorrent te gebruiken, niet alleen crypto word nu gemined, ze verzamelen ook al jaren data van hun gebruikers. Ikzelf gebruik Deluge en qBittorrent, lichter en open source :)
thnx voor de tip. Waar utorrent voorheen een lichte en kleine vervanger was voor logge clients zijn ze dat nu zelf geworden. Elke update wordt er steeds meer bloatware en ads geinstalleerd die je heel omslachtig weg moet halen. Ik heb bewust de laatste update niet geinstalleerd omdat ik bang was voor nog meer ads, maar dit is nog een slag erger.
Precies, goeie doel is volgens mij een zwaar sterk uitgedrukt. Dit is de zoveelste belediging tegenover de gemiddelde consument. Een botnet bouwen met de machines van je trouwe gebruikers zie ik dan ook als erg laag.

Maar dat maakt voor mij verder niet zoveel uit; ben lang gelee al overgestapt op qbittorrent, wat nog beter werkt in de praktijk ook.
Precies, goeie doel is volgens mij een zwaar sterk uitgedrukt.
Hun eigen beurs is natuurlijk ook een goed doel. ;)

Het lijkt me ook niet voor niks dat ze geen specifiek percentage noemen. "Een deel" is lekker vaag en vervolgens kan niemand er iets van zeggen dat het (bijv.) maar een half procent is.

Dit soort grappen is de reden dat ik niks automatisch update en altijd even wacht met handmatig updaten. Zeker als het gaat om niet-kritieke software.
REACTIE VAN UTORRENT:

Thanks for bringing this to our attention. We design our software to ensure that partner software downloads don't occur without approval by the user. But given your report, we’ve also double-checked this particular offer, and have determined that it cannot be installed without user approval.

Epic Scale is a cryptocurrency miner that uses a portion of your CPU cycles to contribute to the mining effort. A portion of the proceeds from this effort go to philanthropic initiatives. Please visit http://www.epicscale.com/ for more information. Epic Scale is a great partner for us to continue to generate revenue for the company, while contributing funds to good causes. In the future, Epic Scale plans to contribute CPU cycles to other initiatives, such as Genome mapping and other academic studies that require a great deal of processing power.

As Groundrunner stated, it's easy to uninstall the software via Add/Remove Programs. Per the Epic Scale CEO's response in comments on the link you shared, the only data left in ProgramData\Epicscale is a simple UUID (Unique User ID). This remains so that in case the software is reinstalled, BitTorrent would still be associated with the user. Feel free to delete this folder. You certainly won't see any persistent auto-reinstalls of the software, it will be gone from your machine for good.


Edit: hier nog een andere reactie van Utorrent: http://blog.utorrent.com/2015/03/06/regarding-partner-offers

Zelf raad ik aan om Epic Scale te verwijderen mocht je het op je PC hebben staan. Verwijder het eerst via het configuratiescherm, én verwijder daarna de folder ProgramData\Epicscale in z'n geheel. Dit is een verborgen folder, dus zet eerst de weergave van verborgen bestanden en folders aan.

Artikelen op andere sites over dit issue:
http://thenextweb.com/ins...ng-software-probably-not/
http://www.trustedreviews...ing-riskware-investigated

[Reactie gewijzigd door dusty-2011 op 7 maart 2015 16:34]

Zoals ik altijd maar zeg: Unchecky. Je kunt het maar niet vaak genoeg zeggen.

Overigens is dit gewoon bundelen, dat doet elke programma tegenwoordig. Een vriend van mij had allemaal van dat soort programmaatjes:
MCaffee security scan, Conduit search, Superfish etc.
Unchecky kan hier dus niks tegen doen als je de software al heb, dan zal utorrent het stilletjes op de achtergrond als nog installeren.
Bij nieuwe installaties zal unckecky ook niks kunnen doen trouwens, dit zijn geen afvink boxjes maar gewoon leuk ja of nee drukken.

Unchecky haalt de vinkjes weg bij checkboxjes maar aan de screenshot te zien is dat dit niet, je moet op accepteren of niet accepteren alleen klikken.
Utorrent heeft zoveel verschillende soorten in zijn installatie,

De ja of nee
Checkboxjes(Waar unchecky mee werkt)
OF die ronjes met accepteerd of niet accepteer(Waar unchecky dus niks kan doen)
Unchecky waarschuwt je als je op het punt staat om crapware te installeren. Je krijgt dan een bericht of je het toch niet wilt installeren. Dat doet het bij alles (denk knoppen, checkboxes, radio buttons, ...)

On topic: Permanent van mijn systemen verdwenen, optioneel of niet. Ik wil sowieso al absoluut niets te maken hebben met dat soort "geld", en als ze het zo gaan opdringen is het afgelopen. Ik ga nota bene geen geld ophalen voor iemand anders, kom toch op.

Ik gebruik op mijn server al Deluge via de web interface, eens kijken of het ook zo prettig werkt op de desktop.

ETA: Wat dingen verduidelijkt.

[Reactie gewijzigd door NanoSector op 6 maart 2015 16:39]

Deluge is best goed vind ik, zelf gebruik ik qbittorrent/transmission.

Zeer inneficiente manier van geld ophalen en waarschijnlijk levert het minder op dan gewoon de stroomkosten zelf.

Welk soort ''geld''? Cryptocurrency of geld van rekenkracht en een hoop energie?
Ik doelde op cryptocurrencies ja. Iets wat Dogecoin heet kun je toch niet serieus nemen... Vind het zelf grote onzin, al zijn mensen het hier waarschijnlijk niet mee eens.

Ik wil best wat geld opleveren voor een bedrijf (anders zouden bedrijven immers niet bestaan) met advertenties enzo, geen probleem. Maar ik vind dit echt een slechte zaak. Ze gaan *jouw* computer inzetten voor het minen van *hun* geld. Dat kost jou meer geld dan advertenties, in de stroomrekening en je computer slijt er ook sneller door (= reparatie en onderdelen).

[Reactie gewijzigd door NanoSector op 6 maart 2015 16:41]

Ben mee eens dat het niet echt een slim systeem is om geld op te brengen voor het goede doel. Sowieso is cryptocurrency mijnen niet echt meer voor normale pc's. Vooral het feit dat het niet opt-in lijkt te zijn lijkt mij een slechte zaak. Er zijn tegenwoordig ook al crypto systemen die niet zo ongelovelijk veel stroom ''gebruiken'' gelukkig.

Dogecoin is niet bedoelt om serieus te nemen, Bitcoin wel. Ik vind zelf dat er erg interessante dingen gebeuren met gedecentraliseerde systemen (gedecentraliseerde DNS/Exchanges/opslag om maar wat te noemen) en ben wel benieuwd wat er met bitcoin gaat gebeuren de komende jaren (Het programmeerbaar geld gedeelte werkt wel erg gaaf).
Kan Deluge alles wat Utorrent kan, zoals streamen?
(Ik zit nog op Utorrent 3.1.3.27220, geloof dat in latere versies de stream-functie eruit gesloopt is voor meer winst of zo.)
Deluge kan niet streamen volgens mij. Niet dat ik gezien heb in ieder geval. Verder heeft het evenveel (of meer) functies als uTorrent.
Hmm dat is toch wel essentieel voor mij. Dank voor de informatie.

[Reactie gewijzigd door Cerberus_tm op 8 maart 2015 00:45]

Ja dat zag ik ook dat is ook nieuw sinds een bepaalde versie nog niet gezien, helaas kwam er vanochtend 1 reclame in utorrent voorbij.

Utorrent/bitorrent normaal een goed voorbeeld om te testen, wil je het testen kom er niks te voorschijn :P
Probeer eens de Thin Client interface. Ik vind die fijner dan de WEBUI :)
http://dev.deluge-torrent.org/wiki/UserGuide/ThinClient
Hmm, dat is ook wel leuk ja. Zal ik eens naar kijken, thanks :)
Voor je telefoon is Transdroid aan te raden. Werkt ook met andere clients.
Ik was ook sceptisch over Unchecky en het anticiperen op checkboxes etc. maar uit de video blijkt toch echt dat dat programma ook bij de rondjes 'Decline' kiest.
http://youtu.be/dzb_SHxt-o8?t=30s

Het is een beetje mosterd na de maaltijd als het programma al is geïnstalleerd natuurlijk. Persoonlijk ben ik daar altijd al bedachtzaam op, maar voor oudere mensen zou het een prima uitkomst zijn die niet goed weten wat ze niet of wel moeten aanvinken.

Verder een kwalijke zaak dat uTorrent dit installeert onder de noemer van 'goede doelen'. Elk gezond verstand weet natuurlijk dat niet alle opbrengsten daar naartoe gaan, wanneer überhaupt. Ik gebruik uTorrent sowieso allang niet meer, er komt veel te veel troep mee waar je nooit naar gevraagd heb.

[Reactie gewijzigd door Jochemp op 6 maart 2015 08:57]

Oke wou het eens proberen maar zowel utorrent als bitorrent dit keer 1 reclame tegen gekomen, alleen aan het einde van de installatie een checkboxje tegen meer niet.

Dus wellicht dat de reclame opties verschillen per keer, de 1ne keer zie je meer als de andere keer.
De reclame hier boven ben ik ook niet tegen gekomen, dus of reclame aanbod nu steeds anders is geen idee.
uTorrent is in de loop der tijd bagger geworden vol met reclame.

Ik zit nog altidj op de oude versie want die werkt perfect reclame vrij. Helaas heb ik nog geen goed alternatief gevonden.
Ik vind Tixati echt een top programma tot nu toe! Zeker een aanrader! http://www.tixati.com/download/
Ik ben ook op Tixati overgestapt toen ik mijn nieuwe laptop toch. Mooi simpel programma, geen poespas.
Net gedownload, ook eens proberen! Als deze gelijknamige functionaliteit als uTorrent biedt dan kan die de prullenbak in.
Ik ben nu ook overgestapt ziet er strak uit dankjewel voor de tip
Thanks voor het advies!
Wat denkt uTorrent wel niet? Een miner toevoegen aan een programma via een update is wel echt een smerige truc. En taxati is precies wat je van een downloader verwacht: simpel, duidelijk en het download...
Dat ze dit doen slaat helemaal nergens op inderdaad. Maar bij vorige versies werd er ook al software meegeïnstalleerd, net als bij Bittorrent. Als je Malwarebytes op je PC hebt staan en je opent de installatie van 1 van beide, kreeg je een melding: PUP Opencandy. Het is een soort van advertentienetwerk ofzo.
En dat is ook precies waarom ik automatische updates altijd uit zet. Ik controleer bij praktisch al mijn veel-gebruikte software wat de update precies update. 'T kost redelijk wat tijd, maar zo hou ik wel overzicht van wat er allemaal op mijn PC staat.

Tegenwoordig krijg je zo verschrikkelijk veel rotzooi mee. Als niet-tweaker is het daarom ook onmogelijk om malware-vrij te blijven. Zelfs met goede beveiliging komt (door eigen doen) zelfs bij mij wel eens iets door...
Bedankt voor de tip , gelijk overgestapt. En op me Mac gebruik ik al jaren transmission .
En als er ooits iets met qBittorrent gebeurd: Transmission (ook beschikbaar voor Windows).

Dit geeft ook aan dat er alternatieven zat zijn (open-source en gratis te gebruiken, zonder crapware). ;)
Ik gebruik al jaren Transmission en het is een heerlijk no-nonsens programma. Wat doet het? Torrents downloaden. Wat doet het nog meer? Bar weinig.

Prachtig!
Klopt, prachtige programma die ik al een tijdje gebruikt. Alleen heb ik zelf een probleem wanneer ik een map wilt selecteren, duurt dat 20 seconden om te laden.

Wellicht heb ik een gebugged versie, en wordt het eens tijd om een update uit te voeren.
Heb je niet een externe HDD die idled en dan bij het selecteren van een map eerst op gang moet komen? Zo niet, zou ik inderdaad eens updaten ;)
Nee hoor, ik heb een SSD en twee harde schijfjes. Normaal toegang gaat snel, alleen toegang met Transmission is langzaam.

idle heb ik ook uitgeschakeld omdat dit niet bepaald leuk werkt in een raid opstelling.
Eigenlijk doet het niets anders dan torrents downloaden, niet eens bar weinig ;)
Hier ook Transmission. Lange tijd gezocht naar een uTorrent alternatief maar Transmission is een prachtprogramma. In mijn (niet wetenschappelijke!!) metingen was Transmission ook bijna twee keer zo snel in het downloaden, maar waar dat aan zou kunnen liggen...
Inderdaad fantastisch. Ik stuur er Transmission op de media player mee aan. Die staat vaak dag en nacht te downloaden en de laptop kan gewoon uit of mee. De media player hangt ook nog eens aan een draadje waardoor het wifi netwerk slechts een prettig laag aantal connecties moet afhandelen.

In Android gebruik ik ttorrent. M.i. is dat de topper voor dat platform. Handig om onderweg een nieuwe aflevering binnen te halen voor als ik in een hotel overnacht. Heb ik 's avonds lekker wat te kijken.
Ok bedankt voor de Tip, dan ga ik daar ook op over.

Ik was me al enorm aan het irriteren over de praktijken (reclame & allerlei extra dingen die ik niet wil) van uTorrent.

Edit: even de verschillen bekeken: denk dat qBittorrent of Deluge toch iets beter op mijn wensen aansluit. Transmission lijkt me vooral goed als je niet Windows gebruikt, die client is verre van doorontwikkeld.

[Reactie gewijzigd door StarWolfer op 6 maart 2015 13:25]

Deluge loopt erg buggy, het doet continu "reageert niet", al bij het verplaatsen van het venster.

Het is uiteindelijk qBittorrent geworden. Prima programma'tje :)
Let echter wel op bij de SourceForge installer, die installeert tegenwoordig ook crapware mee.. lette bij sourceforge nooit op de installers maar sinds ik FileZilla heb geinstalleerd met wat fijne adware erbij gebeurd me dat geen tweede keer.

QBitorrent was en is mijn favoriete Linux bittorrent programma, sinds bittorrent zelf de touwtjes in handen heeft bij uTorrent is nu ook onder windows QBittorrent mijn favoriet :).
Transmission is geweldig. Tot mijn stomme verbazing is het nog zuiniger met geheugen dan rTorrent ook.
Kan Transmission ook streamen?
Portable versie: http://portableapps.com/n...-portable-3.1.12-released
qBittorrent

[Reactie gewijzigd door foxathome op 6 maart 2015 11:27]

Portable versie: http://portableapps.com/n...on-portable-2.84-released
Transmission

[Reactie gewijzigd door foxathome op 6 maart 2015 11:26]

Ben al een tijd heel tevreden over qBittorrent voor alle platforms. Het mist maar een paar features die uTorrent heeft maar voegt er ook een aantal toe.
Zeker een aanrader.

Als je van experimenteel houd zijn hier nieuwere versies met een nieuwere versies libtorrent.

http://qbforums.shiki.hu/...44.msg15066.html#msg15066
Ken ik niet, ik ben overgestapt naar deluge. open source, gebaseerd op libtorrentlib, en ook op verschillende omgevingen geport.
Gebruik ook al meer dan een jaar qBittorent, na overgestapt te zijn van Vuze die mij veel te zwaar was. Geweldig programma tot nu toe, geen enkele op of aanmerking. uTorrent heb ik al jaren aan de kant gezet, teveel reclame en meuk toegevoegd. Stoppen ze er een cryptominer in, wat een volk :').
Dit helpt al een hoop: http://lifehacker.com/dis...nt-via-settings-826283231

Maar het is van de zotte dat men een miner meelevert en dan ook nog zomaar installeerd. Blij dat ik auto update uit heb staan.

[Reactie gewijzigd door [Remmes] op 6 maart 2015 10:26]

Ik gebruik zelf qBittorent
uTorrent zonder zooi eigenlijk :)
ik gebruik wel de een-na-laatste versie, zonder miner en zonder reclame :P
op false zetten in de flags in geavanceerde opties:

offers.left_rail_offer_enabled
gui.show_plus_upsell
offers.sponsored_torrent_offer_enabled, er kan verschil in zitten tussen verschillende versies van utorrent, maar als je zoekt/filtert op offers en gui zul je deze 3 flags wel vinden
Ik heb de drie regels makkelijk kunnen weghalen uit de v3.4.2.38656. Inderdaad geen reclamebalk meer.
Het verbaasde me al terugkomend in mijn studeerkamer dat de fans zo hard draaiden. Daarvor ben ik bang, de cv staat hier ook laag, juist daarom.
Kapotte processoren kan ik niet vervangen, zeg!

DANK voor je instructie, dank.
Ik gebruik uTorrent 3.4.2 build 38656 (de nieuwste), na het instellen op false van de 3 gegeven flags heb ik nog 1 reclame banner boven de torrents.
kan nog een van deze zijn:
http://lifehacker.com/dis...nt-via-settings-826283231
en utorrent volledig afsluiten moet ook, als je dat nog niet gedaan had

[Reactie gewijzigd door mjz2c00l op 6 maart 2015 15:02]

Ik gebruikt sinds een paar maanden http://www.tribler.org/ en ben er erg tevreden over..
Voor mij ook exit uTorrent nu.

Dit kunnen ze gewoon niet maken.
Als je naar voorkeuren gaat en dan geavanceerd dan kun je alles wat te maken heeft met upsell, sponsored en offers uitzetten.

Dan heb je geen reclame.

Dit is meer voor mensen met de nieuwe versie, maar dan weet je dat het kan.
Het is overgekocht door Bittorrent, die wilde er winst uit halen. Sinsdien is het langzaam steeds erger geworden. Streamen kon eerst ook gewoon, na een update was het ineens een premium feature, dat soort gein. Daarvoor was het een prachtig programma wat een installer onder de 1mb had zitten, vandaar ook het microteken.. echter is het alang niet meer zo.

Nee ik ben ook overgestapt naar qBittorent, opensource dingen zien er misschien iets minder gelikt uit maar het werkt allemaal zoveel schoner..
Of gewoon overstappen naar een goede bittorrent client zoals Deluge of qBittorrent.
thnx voor de tip ik wilde al een tijdje van mutorrent af, ik trok het al slecht dat ie net als chrome auto in de appdata map wilde gaan zitten.

Deluge it is. Tixati lijkt me ook prima.
hm ja recentelijk ook op deluge overgestapt, bevalt me prima! (qbittorrent vond ik wat te buggy, tixati ken ik niet)
Ik gebruik ook al even Deluge omdat bijna alle andere clients gekoppeld worden met rommel tegenwoordig. Voordien gebruikte ik Vuze maar ook daar moest je bij elke installatie 2 of 3 extra programma's uitvinken. Bij de laatste versies draaide deze ook nogal vage processen op de achtergrond waarvan door verschillende mensen werd beweerd dat het spyware was.

Deluge is zeer licht en doet z'n werk goed imo, Vuze was een pak zwaarder maar had het voordeel dat ik m'n torrents kon beheren met een Android app vanop m'n telefoon. Dat laatste mis ik wel bij Deluge.
Deluge is te beheren via een webui, geen app voor nodig :)
Heb ik ook gelezen destijds maar nog niet getest. Ik vind een app toch nog steeds handiger/sneller werken op een smartphone.
Of gewoon utorrent vaarwel zeggen en tixaty of iets dergelijks gebruiken. Ik vind dat als een bedrijf op deze manier geld van jou stroomrekening probeert te verdienen er geen goed woord voor over is eigenlijk...
Leuk en aardig, maar als dit bij een update op de achtergrond wordt geïnstalleerd zonder keuze dan werkt Unchecky ook niet.
Dat is leuk en aardig maar het probleem is hier juist dat er niet gevraagd wordt of je het wilt installeren wanneer je een bestaande installatie upgradet. Daar kan Unchecky je (voor zover ik weet) dus ook niet bij helpen.
Unchecky die kan geen declines automatisch aanklikken. Unchecky herkent alleen vinkjes.
Wanneer jij op een accept klikt dan krijg je een popup van Unchecky met een waarschuwing.
Nee, dat doet Unchecky alleen als je een vinkje tóch wel aanklikt. Accepts en declines herkent hij nog niet.
If u wont believe:

https://www.youtube.com/watch?v=dzb_SHxt-o8

1:33 om precies te zijn.

[Reactie gewijzigd door Johan9711 op 10 maart 2015 22:42]

Goed op naar Transmission en Deluge voor altijd :X

Ja ook op Windows dus!
Dat is inderdaad het enige juiste om te doen. Zelf ben ik een paar maanden geleden overgestapt, nadat ik alle vreemde reclame's beu was en geen zin had om diep in de instellingen te moeten duiken om het uit te zetten.

uTorrent is in principe nog steeds een prima client, maar alle bloatware/spyware/... die ze tegenwoordig meeleveren is schandalig. En ook absoluut niet waarom het product überhaupt ooit op de markt is gekomen.

Zeker voor de leek is het gevaarlijk om dit soort programma's te installeren, je denkt een betrouwbaar programma te installeren en je krijgt allerlei rotzooi mee.

[Reactie gewijzigd door wph op 6 maart 2015 08:24]

En wat gebruik jij dan misschien handig genoeg alternatieven te noemen, er staan er al een aantal.
Zo kan iedereen hier eens kijken wat die fijn vind werken, bij mij gaat die er ook af volgende keer als de pc & laptop aan gaan.
Transmission is een goed alternatief voor zowel op Windows als Mac. Ook voor Linux :)

[Reactie gewijzigd door OB1 op 6 maart 2015 09:14]

Ja die ga ik inderdaad proberen vanwegen ziet er simpel uit webvariant, heb dit ook al voor newsgroepen en webversie is gewoon prima.

Ik stap binnenkort ook over op een apple pc dus heb ik gelijk een programma wat op beide werkt, niet dat ik weer wat anders moet gaan zoeken hier voor.
en Linux :) Transmission draait zowat op elk platform geloof ik... Als ik me niet vergis is er zelfs een Android client, hehe.
Thanks, heb het er even bij gezet :)
Zelf gebruik ik nu Deluge. Of dat zo blijft weet ik niet, ik heb het nog niet heel veel gebruikt. Misschien dat ik binnenkort ook Transmission nog eens probeer.

Wat wel direct afviel is Vuze, in zowel de normale als de 'lite' variant, ook vanwege overbodige zooi die mee wordt geïnstalleerd.
In den beginne was uTorrent ook vrij van al dat soort troep. Het is gratis software, dus wanneer de donaties opdrogen, moeten er andere vormen van inkomsten gezocht worden, en krijg je dit ;(
In den beginne was uTorrent ook vrij van al dat soort troep. Het is gratis software, dus wanneer de donaties opdrogen, moeten er andere vormen van inkomsten gezocht worden, en krijg je dit ;(
De Bittorent makers hebben uTorrent destijds overgenomen, en sinds die tijd is het begonnen ...

Ik gebruik het liefst Qbittorrent, klein en fijn, maar vooral een handige RSS support.
Ik moet zeggen dat ik toch al geen fan was van uTorrent wat betreft de reclame en alle andere meuk die ze er in hebben gestoken. Een beetje hetzelfde als dat er met Vuze is gebeurd.

Mijn alternatief is nu Tribler, zeker ook met de encryptie die ze toepassen en de toch wel aantrekkelijkere user interface tegenover Deluge en Transmission.
Ben ook aan het kijken naar Tibler, maar krijg het anoniem downloaded niet aan de praat. Het forum van hen heeft vrijwel geen activiteit, dat geeft weer een wat slechter gevoel.
Je kan het in je settings aanpassen, let er wel op dat het ge-rerouted wordt via TOR. Dat maakt je downloads wel een factor 10 trager op z`n best.
Begin nu ook beetje zat te worden waarschijnlijk heb ik de software al, mijn stond gisteren aan en ontvang beta updates van utorrent.
Als weer achter de pc zit eens grondig schoonmaken en alternatief zoeken, zal Tribler ook eens bekijken bedankt.
Ik zou het graag willen, maar Deluge haalt bij mij nog niets eens de helft van de snelheid die uTorrent vaak haalt.

Erg irritant, want qua interface is utorrent ver achteruit gegaan.
Dan moet jij de instellingen aanpassen in deluge en wat meer afstellen op je verbinding.

Hier doet de snelheid van Deluge niet onder voor uTorrent.
Hmm, dat wil ik best nog eens proberen.

Enig idee welke settings dat dan zouden moeten zijn?
Deluge biedt niet net zoals Utorrent een ingebouwde tester.
Is wel googlebaar als je daar normaal op zoekt.

Mocht je er niet uitkomen dan kan ik vanavond wel een screenshot sturen.

Als je mij een DM stuurt dan krijg jij een foto van mijn instellingen ;)
Inderdaad, dit soort troep hoeft er niet bij te worden opgedrongen!
Thanks voor de tip. Dit is ook voor mij de druppel.
Veel mensen doen "Klik" "Klik" "Klik" "Install" en krijgen dan de meest gare troep mee. Ik decline altijd al dat soort offers en aanbiedingen.

Wel jammer dat dit zo gebeurt
dan moet er wel iets te weigeren zijn! ik kwam was gister onaangenaam verrast dat dit er opeens op stond. In de hele setup is er nergens een optie om dit te weigeren.

Ik ga het er af gooien en tribbler weer eens een kans geven.
Staat deze software gewoon in je software lijst erbij ?, ik heb gisteren pc aan gehad en utorrent doet beta updates dus zal ik het ook wel hebben.
ja het is gewoon via config.scherm te deinstalleren, hoewel ik CCleaner ervoor heb gebruikt, weet ik zeker dat het goed weg is.

overigens ga ik Tribbler weer aan de wilgen hangen, ik krijg er vers geinstalleerd geen klap mee gedownload.
Top bedankt vanavond maar eens kijken en deze zooi er allemaal af gooien, en dan wat anders erop zetten.
Ik heb ook ccleaner zal vanavond eens kijken bedankt, zowel utorrent als die extra troep als ik die heb gaat er van af.
Had ik ook. Je moet 2 poorten forwarded op je router. Dat is een beetje jammer t.o.v. andere tools.
oh?? welke twee?
eens kijken dan!
Bij werkt het nog steeds niet. Ik geef op 😕.
Ik kreeg gisteren de download aangeboden en kreeg toch wel degelijk een schermpje tijdens de installatie waar het 'aanbod' weigeren mogelijk was.
Uiteraard wel mooi gecamoufleerd, maar het was er wel.
ik heb zojuist de set up eens doorgelopen en ik krijg het scherm zoals hierboven staat toch echt niet... misschien was het al aangepast ondertussen?
Bij mij was het wel iets anders dan op de afbeelding.
De knoppen hadden iets andere tekst die het nog iets minder duidelijk maakten welke je moest kiezen om te upgraden zonder die extra rommel te installeren.
Ik heb gewoon het scherm gekregen zoals die in het bericht staat. Decline Offer en klaar ?
Ben het met je eens als het om de installatie gaat, maar in dit geval schijnt het dus zo te zijn dat deze troep ongevraagd geinstalleerd wordt als je alleen maar de software update.. (ofwel uTorrent komt met de vraag, 'hee er is een nieuwe versie, updaten naar deze?' en je drukt 'ja', en dan krijg je naast de nieuwe versie dus ook die troep..
Zeker voor mensen die hun computer de hele dag aan hebben staan kan zo'n miner ineens een behoorlijke impact hebben op het stroomgebruik (en dan dus ook op de levensduur)..
Bij het laden van de update hadden ze op zijn minst moeten vragen of de miner aangezet kan worden.. Of het nu voor hunzelf zou zijn of voor 'het goede doel', dat moet geen verschil maken..
Voor zo'n mensen installer ik meestal unchecky. Natuurlijk nog geen garantie maar de meeste dingen staan dan toch al default uit ipv aan.
Helaas bij utorrent niet aangezien je daar vaak op decline moet klikken, en van die rondjes op deciline dus geen checkboxjes.

Unchecky werkt voor meeste sofware nog steeds handig.
Veel mensen doen "Klik" "Klik" "Klik" "Install" en krijgen dan de meest gare troep mee. Ik decline altijd al dat soort offers en aanbiedingen.

Wel jammer dat dit zo gebeurt
En daar hebben we dan Unchecky weer voor ;)

Werkt in 99% van de gevallen prima ( op windows )
Slechte zaak hoor. Ik denk dat heel veel (niet-tweakers) mensen hier gaan intrappen en veel pc's zullen oververhit raken.

Heb ook nog (te) lang een oude versie van uTorrent gebruikt, maar magentlinks werkte daar niet op. Nu gebruik ik Qbittrorrent.

Als je nog een alternatief zoek, is er genoeg keuze :)
https://en.wikipedia.org/...son_of_BitTorrent_clients
Als je PC al overhit raakt van een bitcoin-miner heb je een groter probleem dan het stiekem installeren ervan...

Desalniettemin inderdaad een slechte zaak. Software moet doen waarvoor het ontwikkeld is en niet allemaal extra onzin mee-installeren om zo aan inkomsten te komen. Plaats dan advertenties...
Utorrent had al advertenties. Maar die waren eenvoudig uit te schakelen met behulp van wat scriptjes veranderen in Utorrent zelf. http://nl.wikihow.com/Advertenties-verwijderen-van-uTorrent
Heb ook nog (te) lang een oude versie van uTorrent gebruikt, maar magentlinks werkte daar niet op.
2.2.1 doet magnetlinks en is nog de 'old skool' versie zonder zooi.
Ik kan nou niet vinden hoe je kunt controlleren of het nou werkelijk draait? Kreeg toevallig een melding dat uTorrent een update gehad heeft. 3.4.2 nu Er is geen enkel vreem process of service.
Op het Forum van uTorrent (dat nu ineens niet meer beschikbaar is, heel bijzonder... kunnen ze de klachten niet meer aan?) stond van diverse Gebruikers dat EpicScale zich installeert met een .exe en diverse DLL's op:

C:\ProgramData\EpicScale\

Edit: Zoek even in die map (mogelijk bij Map en Zoektopties even aanzetten dat je verborgen bestanden en mappen wilt zien. ProgramData is een verborgen map).

[Reactie gewijzigd door StarWolfer op 6 maart 2015 16:05]

Ik heb daar net naar gezocht (verborgen bestanden/mappen weergeven staat bij mij standaard aan) en de map epicscale is niet aanwezig toch vreemd aangezien er melding gedaan word dat deze standaard mee geinstalleerd word bij het updaten?
Als ik de screenshot zo lees, is de cryptocoinminer een screensaver. Dus wellicht start het proces pas als het beeldscherm uit gaat... (en zul je het nooit zien draaien)
Ik gebruik zelf nog steeds oudere versie van uTorrent, 2.2 volgens mij. Veel minder bloatware en werkt nog steeds prima.
idd; updaten is geen verplichting!
power pro-tip; http://www.debian.org | apt-get install transmission-web opensource ftw :+
Tenzij oude versies beveiligingsissues hebben.
Bij programma's die gebruikmaken van een internetverbinding echter wel slim om ze up to date te houden. Veiligheid is ook wat waard.

Nieuwe skype versie vind ik ook een stap achteruit met de tablet-achtige UI op de desktop maar gebruik het wel aangezien ik alternatief kon vinden die op het skype netwerk zit en alle zaken (zoals video calls) ondersteunt. Voor bittorrent zijn er zat alternatieven t.o.v. uTorrent zoals bijvoorbeeld qBittorrent welke volledig opensource is, dus zeer weinig kans dat daar ooit crap bij ingestopt wordt en als dat wel het geval is maakt er vast iemand een crap-vrije fork.
Ik zag het er even niet duidelijk bijstaan.. het betreft 3.4.2 build 28913 (32-bit) (bron: http://forum.utorrent.com...led-with-latest-utorrent/)

Ikzelf draaide ook deze versie, maar met build 35xxx. Ik kan geen sporen van Episcale vinden (program files / taakbeheer processen beginnend met 'e', daarbij is mijn CPU gebruik atm 1%. Betekent dit dat ik veilig ben?).

Wel lees ik ieder vinkje specifiek door wat ik wel en niet installeer (bij initiële installatie), helaas was dit inderdaad een stille update op mijn download server. µTorrent is dr bij deze definitief vanaf in ieder geval :P
Ik heb utorrent 3.4.2 build 38913 en ik kan ook nergens sporen van epsicale vinden

Belangrijkste feature voor mij in utorrent was dat torrents in een bepaalde map automatisch geladen worden en de torrent file meteen verwijderd werd. Weet iemand of alternatieven dit ook hebben?

[Reactie gewijzigd door TI_Observer op 6 maart 2015 10:56]

Zijn dr zat van.. vaak staat dat onder black hole of torrent watch folder ofzo.

Transmission heb ik nooit gebruikt.. maar volgens https://wiki.archlinux.org/index.php/Transmission helemaal onder de pagina staat iets over watch folders en ook op google komt deze vaak naar boven.

Verder heeft Tweaker Slogra hierboven een linkje (https://en.wikipedia.org/...son_of_BitTorrent_clients) gestuurd waarin er genoeg clients worden vergeleken als alternatief. Hier zie ik niet zo snel of ze black hole / watch folders ook vergelijken.. maar dit zou een beetje Tweaker met een zoekmachine wel moeten kunnen nagaan :-)

N.B. Ik gebruikte voornamelijk de web GUI op mn servert.. maarja daar zijn ook genoeg alternatieven voor :P Daarbij gebruikte ik in principe toch voornamelijk NZB gelukkig haha
Precies voor deze functie heb ik tijdenlang KTorrent gebruikt maar de gehele KDE omgeving op windows installeren is een beetje overkill. qBittorent heeft deze functie ook en is lekker licht :)
Gebruikten mensen uberhaupt nog uTorrent? Na 2.2 is het flink bergafwaarts gegaan met het programma. En niet te vergeten dat de eigenaar nogal fishy is en waarschijnlijk banden heeft met de MPAA en dergelijke.
Er zijn zoveel betere alternatieven, zoals qBittorrent en Deluge, dat uTorrent compleet overbodig is geworden.
Ik download amper torrents (ben meer een usenet gebruiker) maar voor de sporadische torrent had ik utorrent nog. Na het lezen van dit bericht ga ik hem gelijk deïnstalleren en 1 van die alternatieven installeren. Het is toch schandalig dat dit kan!
Voor mij geldt exact hetzelfde. Ik ga maar eens uitkijken naar een goed alternatief, wellicht eens kijken naar degene die Volv voorstelt.
En nu zijn 'wij' nog mensen die dit soort berichten in de gaten houden, maar denk eens aan al die vele mensen die dit niet door gaan hebben.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee