Fabrikant van 'slimme' led-lampen start verkoop in Nederland en België

Het Chinese bedrijf Sengled is gestart met de verkoop van zijn 'slimme' led-lampen op de Nederlandse en Belgische markt. Sengled toonde op de CES vorige maand nog een led-lamp waarin een ip-camera is verwerkt.

Sengled is een relatieve nieuwkomer op de domoticamarkt en richt zich op de verkoop van energiezuinige led-lampen waarin draadloze technologie is geïntegreerd. Inmiddels heeft het Chinese bedrijf een webwinkel voor Nederland en België geopend, en de producten moeten binnenkort ook via andere retailers te koop zijn.

De 60 euro kostende Pulse Solo-lamp bevat twee 3W JBL-speakers. Via bluetooth kan er vanaf een smartphone of tablet muziek naar de lamp gestuurd worden. De Pulse is ook leverbaar in een variant met meerdere lampen waardoor meerkanaals audio mogelijk is. Deze kost 180 euro.

De Boost is een led-lamp waarin een wifi-booster is verwerkt. Volgens de fabrikant kan zo op een handige manier het bereik van een draadloos netwerk worden vergroot. In de led-lamp van 6W is 802.11n-wifi geïntegreerd. Een prijs voor Nederland en België is nog niet bekendgemaakt.

Tijdens de CES werd een derde led-lamp aangekondigd. Deze zogeheten Snap-lamp is voorzien van een 1080p-ip-camera en een microfoon. Via wifi zijn de beelden te streamen naar de mobiele app van Sengled. De prijs van de Snap is nog niet bekend en de introductiedatum evenmin.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

11-02-2015 • 15:00

72 Linkedin

Reacties (72)

72
70
43
1
0
18
Wijzig sortering
Werken deze lampen ook als je ze uit zet? Of moet ik dan constant een lamp aanhouden om wifi boost te ontvangen?
Hele goede vraag. Als de lamp geen stroom meer krijgt van het net zal het wel ophouden denk ik toch.
Dan zou je de lampen remote aan en uit moeten zetten, waarbij de schakelaar in de lamp zelf zit, en niet bij het lichtknopje. Iets wat volgens mij ook al actief gepromoot wordt.
Dit word bijvoorbeeld al bij Phillips Hue gebruikt. Je laat de knop altijd aanstaan maar zet je lampen uit doormiddel van de app.

Ben er zelf een trotse eigenaar van en ben er dan ook heel tevreden over.


Bij deze lampen zal het wel zo zijn dat de functies los van elkaar bediend kunnen worden en daarvoor zal ook de knop altijd aan moeten staan.

[Reactie gewijzigd door wou5er op 11 februari 2015 15:54]

Vraag me dan wel af wat er gebeurt als je i.p.v aan-uit schakelaar een dimmer schakelaar hebt. De lamp en de rest krijgen dan minder spanning en ik vraag me af hoe het ding daarmee omgaat.
LEDs wil je sowieso niet op die manier dimmen, dat vinden ze heel onprettig. De LED zelf werkt op 3 V ongeveer, dus er zit een transformatortje in, die goed werkt bij een bepaalde spanning, en als jij dan met extra weerstand in die keten gaat spelen, stort dat in. Tot overmaat van ramp reageren LEDs exponentieel op voltage (bij voldoende amperes beschikbaar) en zul je dus bij een kleine verandering je LED al ongeveer uitzetten. Niet handig. Een slim circuitje zal proberen je dimmer te corrigeren, en dan heb je hooguit een falende lamp.
Een standaard dimmer (230V) gaat geen extra weerstand in de keten plaatsen, maar gaat de sinus afkappen. Hierin heb je fase-aansnijding en fase-afsnijding (respectievelijk het begin of einde van de sinus afkappen).
Veel LED-lampen zijn niet dimbaar en dan blijft het transformatortje continue genoeg stroom leveren zelfs bij sterke dimming (en blijft de lamp dus volledig branden).
In de dimbare LED lampen zit logica die de spanning meet en vervolgens zelf aansturing heeft om te dimmen.
Je hebt ook nog speciale pwm dimmers voor leds, maar dan nog moet de led zelf dimbaar zijn.
Je kunt de hue lampen alleen dimmen via de app.....
Zal hoog waarschijnlijk met de refresh te maken hebben. Een led kan je "dimmen" door hem met een bepaalde tijd de laten schakelen tussen aan en uit.
Veel LED-lampen zijn niet dimbaar en dan blijft het transformatortje continue genoeg stroom leveren zelfs bij sterke dimming (en blijft de lamp dus volledig branden).

Je verhaal is waar, behalve dat de techniek gelukkig snel gegaan is: Moderne standaard LED lampen met standaard E27 socket zijn tegenwoordig vrijwel allemaal te dimmen omdat ze zo'n regelchipje hebben wat de fase-variatie omzet in tijd-variatie.
Is niet zo'n goed idee. Een Philips Hue gaat brommen, zelfs als de dimmer op 100% staat. Een dimmer doet dus altijd wat.
Gaat denk ik niet werken... heb het zelf nog niet geprobeerd en ga dat ook niet doen, hahah :P

Mocht je dat doen zal of de lamp niet functioneren of miscchien dat zelfs het wifi uitvalt, simpelweg door te weinig spanning.
Als die lampen net zo goed werken als hun website momenteel dan vrees ik het ergste:

PDOException: SQLSTATE[HY000] [2002] Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (111) in lock_may_be_available() (line 167 of /var/www/sengled/includes/lock.inc).

Ik wil gewoon een lamp van een tientje die ik betrouwbaar via wifi of Ethernet over het net aan en uit kan zetten. Eerder koop ik dit spul niet meer (slechte ervaringen met domotica in het verleden).
Ik wil gewoon een lamp van een tientje die ik betrouwbaar via wifi of Ethernet over het net aan en uit kan zetten
Wow.. €10 voor een goede LED lamp is al knap, dan nog zigbee/Die andere erop, doosje, marketing en support.
Succes. Ik ga je kickstarter niet backen ;)
http://creebulb.com/produ...ement-soft-white-led-bulb

cree connected, helaas vziw enkel nog voor de amerikaanse markt in 110v uitvoering. Kan ook dimmen :)
Wifi + microcontroller, voor 2,50 te vinden:

https://www.google.nl/web...espv=2&ie=UTF-8#q=esp8266

Nog een lamp en relay eraan en ik kan ze zelf al bouwen voor iets meer dan een tientje (ben ik momenteel ook mee aan het spelen). Ik moet wel toegeven dat het moeilijk is om een goede led lamp te vinden voor onder een tientje, maar mijn plafond hangt momenteel vol met 9 GU10 Led lampen spots van 3 euro en die doen het voor mij prima.
Ik vermoed dat de schakelaar op "aan" moet staan, maar dat je de lamp zelf afzondelijk uit kunt zetten.
Werken deze lampen ook als je ze uit zet? Of moet ik dan constant een lamp aanhouden om wifi boost te ontvangen?
Dan zou er een accu in moeten zitten en werkt je wifi-boost tot de accu leeg is.

Ik kan me voorstellen dat je je lichtpunt gewoon op vaste spanning kan zetten en de lamp via een app aan en uit kan doen.
Heb niet alle documentatie gelezen, maar verwacht dat de lamp-functie aangezet kan worden via een afstandbediening (IR) of via Wlan ofzo. Hierdoor kun je ze waarschijnlijk niet met de standaard lichtknoppen thuis bedienen. (ze hebben toch stroom nodig voor de 'slimme' functies)
Voor de IP camera lamp hoeft dat geen probleem te zij. Als je die in je inkom hangt, met een aanwezigheidssensor gaat de lamp aan en begint hij automatisch te filmen.
http://www.sengled.com/content/frequently-asked-questions

7.Will the speakers still work after the LED's go out?
If the light is TURNED OFF, then the speaker will continue to work. If the light is burned out, it could be caused by the LED failing or the power supply failing. If it is the LED that fail, then the speaker is not affected. However, if it is the power supply that has failed, then the speaker would also not work. Please note that the Pulse has been designed for 25000hr of usage. With an average use of 3hr a day, the Pulse will last for 22 years+.
Anoniem: 547741
@E.R.Y.12 februari 2015 08:29
Leuk, je kunt dus Ingress spelen op die lampen!

Tenenkrommende vertaling altijd bij die chinezen, of is die LED echt zo slecht ...
Ik denk dat de bediening niet met een traditionele schakelaar gaat of dat dit af te raden is. Dus maw de lamp moet aangezet worden en ook aangelaten blijven. De bediening gaat via Wifi - Apps etc.
Ik heb ze van Nikkei, werken ook als ze uitgaan :)
Een speaker in een lamp? Lijkt mij toch erg vreemd. Zal trouwens niet veel soeps uitkomen.
Dan wachten we maar op een review ;) .
Misschien wil T.net dat wel doen. Ben ook benieuwd naar de camera in de lamp. Is de lamp misschien niet te fel ofzo?

Trouwens. Met die fitting gaan ze hier niet in veel lampen passen denk ik zo. Bijna niemand heeft e27 spots. Meestal g14 toch wel.

[Reactie gewijzigd door alaintje op 11 februari 2015 15:25]

Trouwens. Met die fitting gaan ze hier niet in veel lampen passen denk ik zo. Bijna niemand heeft e27 spots. Meestal g14 toch wel.
Ik werk parttime bij de Handyman en daar verkopen wij meer E27 dan E14, overigens heb ik hier ook alleen maar E27 en GU10 in huis...

Edit: Oh wacht spots, nou ja dat valt opzich ook wel mee. Verkopen er meer dan genoeg van. Overigens als ik het plaatje zo bekijk en vergelijk op google dan lijkt dit ook op een E14... Er van uit gaande dat je niet g14 bedoelde.

[Reactie gewijzigd door Xm0ur3r op 11 februari 2015 15:55]

Leuk die filmpjes van het plafond gemaakt vanuit de staande schemerlamp O-) O-) 8)7 8)7
Zal eerder voor de badkamer bedoeld zijn denk ik de lamp met speakers
Voor in de badkamer en wc hebben ze de lampjes met HD-camera bedacht. Daar is vast markt voor ;)
Triest genoeg zal dit zeker door bepaalde mensen verwerkt worden op plaatsen waar dat niet erg gewenst is.
Volgens mij zijn JBL speakers wel van goede kwaliteit ;)
Met 3W ga je niet veel doen.

Vind het maar een vreemde optie en vraag me af welke markt je hiermee bedient. Lijkt me heel erg beperkt, misschien in onder andere wachtkamers ed, maar dat zal alleen zijn bij verbouwingen of nieuwbouw.
Ik denk ook niet dat het bedoeld is om eens even lekker te Spotifyen thuis, maar meer om notificatie piepjes, of korte berichten weer te geven. Misschien handig in wachtruimtes waar in 1 plafond 5 van deze speakers zitten, kun je zachtjes je wachtruimte voorzien van muziek.
Waarom niet? Je achtergrondmuziek bij het diner (ook) zachtjes uit de lamp boven de eettafel...
Dit kan nog handig zijn om een beetje muziek onder de douche te hebben, zonder daar een speaker te moeten inbouwen. Gesteld dat hij het volume van het water kan overstemmen natuurlijk!
Ik gebruik daar een Bluetooth speaker voor.
Ik denk dat het qua volume en geluidskwaliteit waarschijnlijk vergelijkbaar zal zijn met smartphones; niet geweldig, maar goed genoeg om slechte muziek af te spelen of bijvoorbeeld een telefoongesprek te voeren.
Speaker met het formaat van een spotje kan weinig 'punch' geven denk ik... :?
Hopelijk zijn de lampen van betere kwaliteit dan hun webwinkel, daar zijn de meeste pagina's nog niet bereikbaar. Hopelijk dat ze dit snel fixen, want ik wil er best wel wat meer info over...
Ze hebben last van een tweak-overload :)

Serieus trouwens, hun database kan het niet aan zo te zien.
Vraag me af hoe energiezuinig deze lampen daadwerkelijk nog zijn als deze continue in standby moeten staan voor alle extra functies waaronder de camera en wifi.

Ze zouden maar die lampen in een toilet ophangen ergens, niet zo'n fijne gedachte met de ingebouwde camera en microfoon. Voor zakelijk gebruik zou ik liever een variant zien die bijvoorbeeld alleen de speaker zou hebben met wifi met hooguit een bewegingssensor.

Dus persoonlijk zie ik het als niet meer dan een leuke gadget en meer niet.
Een gadget, maar wat is er leuk aan? Heb je een computer waar je niks mee kan met een lamp daaraan vast... of andersom. En dan?
Vind het allemaal een beetje te ver gaan...

Ik vind het ook straf dat LED verlichting wordt verkocht als energiezuinig, maar prop er dan maar ineens een hele mini-PC bij. Hoeveel verbruikt zo'n "slimme lamp" in idle?
Vond ik ook al dubieus. Ik had ooit (en heb vast nog) van die stopcontact schakelaar dingen met afstandsbediening. Bleken idle 7w te verbruiken. Sindsdien nooit meer gebruikt.
Leuk speeltje alleen 60 euro per lamp is toch wel te veel voor een plafond met 9 spots.
Iets zegt met dat we dit in de toekomst heel veel gaan zien. Apparaten combineren om zo mooi weggewerkt (compact) veel functionaliteiten te hebben. Eerlijk gezegd weet ik nog niet of ik graag een lamp zou willen in mijn huis met een camera en microfoon...

Maar ik kan me het voor openbare gebouwen/scholen goed begrijpen dat zoiets toegepast zou worden. Je krijgt een gigantisch netwerk aan camera's zonder dat je een heel netwerk hoeft neer te leggen. Of misschien voor lantaarnpalen in criminele wijken of uitgaansgelegenheden waar het vaak mis gaat.

De vraag is natuurlijk alleen, als je de lamp uit doet, dan doet niks het meer. Dus moet de lamp aanstaan wil je een wifiversterker hebben? Wel geinig: "Heb slechte wifi verbinding! Wacht ff, ik zet wat lampen aan!" :9

Neem aan dat de lampen constant aan staan en je ze met de tablet/telefoon/remote uitzet?
Eerlijk gezegd weet ik nog niet of ik graag een lamp zou willen in mijn huis met een camera en microfoon...
Als intercom lijkt het me te doen. Licht op de bezoeker en communicatie toe.
In de winkel boven een kassa een ip-camera lampje misschien handig.
Of voor andere redelijke legitieme beveiliging doeleinde zoals in de achtertuin etc.

Maar in de douches bij de meidenhockey.... ik voorzie tal van problemen met dit soort ip-camera's in de lampen.
Je ziet ze niet omdat als ze aanstaan veel te vel zijn om te herkennen...
Even gelezen dat je 8 van die pulse dingen kunt koppelen 7 slaves 1 master ,(Pulse)
Wel jammer dat ze dan verbinden via bluetooth en niet het wifi.

is wel erg simpel geluid in een heleboel kamers zo :D

mja misschien ooit :p

[Reactie gewijzigd door kirbstar op 11 februari 2015 15:13]

Dit lijkt een beetje op een apparaat dat de ijskast-met-geintegreerde-oven vergelijking verdient... ja, je kan alles lekker integreren, maar of dat nou een prettig resultaat oplevert? Ik zou eerder denken dat alles wat ze beschrijven er in zit, behalve de lamp functie.

Wat me een prettige oplossing zou lijken is als sommige functionaliteit gewoon standaard overal ingebouwd is. Zo kan je prima een wifi mesh netwerk opbouwen als alle 802.11 apparatuur gewoon mesh ondersteuning hebben. Niet dat je exclusief wil gaan meshen, maar als toevoeging op infrastructure mode. We weten allemaal hoe slecht 'extenders' werken en hoe bagger WDS qua performance is, maar als je gewoon by default relaying inbouwt in alle 802.11 chipsets heb je die "WiFi booster" functie uit die lamp op een degelijke manier geïmplementeerd.

Wat speakers in je lamp betreft... gaat dat beter klinken dan die van een mobiele telefoon? :p
En een camera die alleen maar naar de richting van de lamp kan kijken, is dat ook een voorbeeld van praktisch gebruik van een camera? Ik heb er zo m'n twijfels bij ;) Maar ik moet wel zeggen dat het product er 'goed' uit ziet voor wat het bevat!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee