Horlogefabrikant TAG Heuer maakt limited edition Super Mario-smartwatch

Horlogefabrikant TAG Heuer heeft in samenwerking met Nintendo een limited edition Super Mario-smartwatch gemaakt. Het horloge draait op Wear OS met verschillende Super Mario-watchfaces en animaties. Er worden maar tweeduizend exemplaren gemaakt en het horloge komt op 15 juli uit.

Superfanatieke Super Mario-fans kunnen vanaf donderdag hun geluk op, want dan brengt TAG Heuer een smartwatch uit van hun favoriete loodgieter. Het horloge moet 2150 dollar gaan kosten, wat de prijs in euro's is, is nog niet bekend, en er worden maar 2000 exemplaren van het horloge gemaakt. Maar dan heb je als superfan wel een Wear OS-horloge met daarop plaatjes van Mario in verschillende houdingen.

Het horloge is volledig gericht op het ontwikkelen van een actievere levensstijl. Mario moet dragers van het horloge aanmoedigen om meer te bewegen, onder andere door meer animaties te tonen als zij meer bewegen. Ook komt er een gamification-element in het horloge te zitten. Mario groet dragers elke ochtend en geeft dragers een bewegingsdoel voor de dag. Kortom: een Super Mario-stappenteller.

Het horloge heeft een 45mm klok en weegt 86 gram met het rubberen horlogebandje. Er is ook een leren horlogebandje beschikbaar. Daarnaast is de smartwatch grotendeels waterdicht en heeft hij een accu van 430mAh, wat volgens TAG Heuer genoeg is voor een volle dag gebruik. Het horloge draait op Wear OS en kan dus alle gebruikelijke Google-apps voor smartwatches gebruiken. Het Mario-horloge is een special edition van de TAG Heuer Connected, de nieuwe smartwatch-reeks van het merk.

Door Stephan Vegelien

Redacteur

13-07-2021 • 08:55

98 Linkedin

Submitter: Zeror

Reacties (98)

Wijzig sortering
Kopen, in doos laten en wachten. Helaas wel iets met een batterij. Maakt het minder goed houdbaar. Kan later weer aardig wat knaken opleveren.
Denkje dat de waarde omhoog zal gaan van hardware waarvan de software belangrijk is?

Dat ding krijgt na 1 jaar geen updates meer zeker
Super Mario 64 is niet echt EOL. Vroeger kregen spellen (praktisch) nooit updates, dus dan kan je zeggen dat het al EOL was toen het in de winkel kwam. Je kan nu, 25 jaar na release, dit spel nog steeds spelen op een Nintendo 64, al verwacht ik niet dat dit spel uitgepakt gaat worden. De vraag is serieus wat je over 25 jaar met dit horloge zal kunnen behalve in de verpakking laten zitten. Het zou zeker kunnen dat het meer waard wordt, maar toch verwacht ik niet dat zo'n horloge wat niet meer is dan een smartwatch met wat rode accenten een even groot collectors item wordt als 1 van de bekendste spellen ooit.
Maar je denkt toch niet dat degene die dat spel heeft gekocht het uit de verpakking gaat halen en gaat spelen? Dat het nog werkt maakt dus niet meer uit voor de waarde van dat specifieke object.
Super Mario 64 heeft wel updates gekregen tussen release in Japan en de EU.
Inderdaad, gewoon 25 jaar goed opslaan en het is voor de (te) rijke verzamelaars meer waard dan bijvoorbeeld een, ermmm..., flink koophuis in Amsterdam! :P
Dat is nog maar de vraag ?

Er zijn horloges en horloges en een mario horloge heeft voor horloge verzamelaars weinig waarde. Er zit niet echt een uniek handgemaakt uurwerk in. Het is meer iets voor mario verzamelaars en de vraag ik kopen die er nu al niet eentje ?

Kijk je naar horloges zijn er die idd leuke meer waard geworden zijn maar dat heeft eerder met de specs en oplage te maken dan met een naam die er op staat.
Audemars Piguet had ooit Terminator Watch, was toen al duur maar is niet echt heel veel duurder geworden.
I disagree. Ik ben horlogefreak en heb zelf wat leuke klokken in mijn verzameling waaronder een AP die ook at random ineens als een malle in waarde is gestegen.

Smartwatches zijn iets dat horlogeliefhebbers eigenlijk niet willen maar er zijn hier wel een paar potentiële doelgroepen:
- Je hebt TAG verzamelaars die zoveel mogelijk van de TAG klokken willen bezitten
- Horlogeverzamelaars in general die graag wat meer zeldzame dingen willen (al lijkt me dit de minst boeiende groep mede omdat smartwatches voor 'ons' de antichrist zijn }> )
- Je hebt de Nintendo verzamelaars. Alles wat gerelateerd is aan Nintendo, al is het een koffiemok, kopen ze.

Of je dit als investeringsgoed moet kopen? Neen.
Ga je er je broek aan schuren mits het nieuw in de doos zit? Neen.

Denk dat je altijd rond retail waarde het wel gaat kunnen verkopen mits het nieuw in de doos zit, potentieel met enkele percentjes winst afhankelijk van hoeveel er verkoopbaar blijken.
Ben er zeker van dat de 2000 exemplaren snel uitverkocht gaan zijn :)

[Reactie gewijzigd door JacobsT op 13 juli 2021 10:44]

Eens. Horloges met mechanische uurwerken, non ETA, in house onwikkeld en met de hand gebouwd zijn kunstwerkjes op zich. Dat moet je kunnen waarderen. Liefhebbers van horloge merken weten vaak ook alle details. Ook van wat een bepaald uurwerk bijzonder maakt. Ik kan uren kijken naar het uurwerk wat zichtbaar is achter het glas. Je ziet alles bewegen en hoe complex het is gemaakt. Voor mij kan daar nooit een smartwatch tegenop.

[Reactie gewijzigd door Mischaaaaa op 13 juli 2021 23:12]

Die chip in de smartwatch is volgens mij veel complexer.
Zou zeggen zoek een op complexiteit van mechanische uurwerken en welke functies ze in een mechaniek kunnen zetten. Je komt horloges tegen van miljoenen, waarbij meer complexiteit betekdn vaak duurder.

Er zijn horloges die gemaakt zijn lang voordat er computers waren en men zaken met computer kon berekenen. Complexiteit is maar net hoe je het bekijkt. Met een chip heb je complexiteit van ontwerp, met horloge moet je complexiteit ook in mechaniek omzetten, dat in elkaar zetten en er voor zorgen dat alles ook nog werkt. Soms maanden of een jaar handwerk.
Hier lees je er meer over: https://www.bloomberg.com...mplicated-watch-ever-made

Kijk je dus naar het geheel ontwerp en omzetten in mechanica dan durf ik te stellen dat er horloges zijn die veel complexer zijn die bovendien niet met computers of ondersteuning daarvan ontworpen zijn maar puur menselijke kennis en kunde.
De chip zal fysisch-technisch knapper zijn, het uurwerk is fysisch-historisch-visueel knapper :)
Ambachtelijke arbeid is geen sprake van bij het produceren van chips
Maar niet mechanisch ;)
- Je hebt de Nintendo verzamelaars. Alles wat gerelateerd is aan Nintendo, al is het een koffiemok, kopen ze.
Juist, en als aanvulling waarom de schatrijke verzamelaars er na vele jaren astronomische bedragen voor over gaan hebben:

- Een uiterst zeldzaam of uniek 'origineel ... product' in originele verpakking in nieuwstaat.

Daarom toch wel een kansje dat, door de kleine oplage, het bij dit horloge ook ooit het geval gaat zijn. Behalve als teveel originele kopers dit gaan proberen natuurlijk... ;)
En daar zit precies het ding. Dat spel is gemaakt om te spelen. Voor de grote massa. Dit horloge is gemaakt als verzamel object. In kleine oplage voor een klein publiek. Als zo'n massa product ineens HOT wordt en schaars, dan gaat de prijs omhoog. Dit horloge is al schaars. Dus zal de prijs niet veel meer stijgen.
Of je dit als investeringsgoed moet kopen? Neen.
Daar reageerde ik op. Het zal misschien waarde houden maar bedragen als miljoenen over 25 jaar omdat het nieuw in verpakking zat zul je moeilijk meer tegenkomen.

Waarom zijn er zaken die zo veel waard zijn. In het begin zag niemand de waarde er van in en was men daar ook totaal niet mee bezig. Een paar mensen bewaarde het netjes in verpakking , hoesje of noem het maar op, ook niet wetende dat het 20 of 40 jaar later veel geld zou opbrengen.
Je ziet het met misdruk van plaatjes, baseball, postzegels waar er maar een paar van zijn en wederom enkele die ze goed bewaard hebben. De extreem hoge waardes zie je gewoon bij zaken waar bij uitgifte men totaal geen idee had dat de waarde zo hoog zou kunnen worden.

Je hebt nu een limited edition daar zijn dus al te veel mensen die het kopen en denken dat het misschien ook heel veel waard zal worden. Mede om die reden is de kans groot dat dat dus niet zal gebeuren.
Het zal zijn waarde houden, misschien iets meer maar de kans dat het over 20 jaar 20x zo veel waard is, schat ik heel laag in.

Het is eigenlijk hetzelfde met aandelen. Had je ooit MS of Apple 20-30 jaar geleden gekocht voor 1000 euro had je nu een miljoen. Koop je nu aandeel tesla betaal je al voor de eventuele fictieve waarde die het misschien ooit in de toekomst zal hebben.

De kunst en geluk is om juist voor heel weinig iets te kopen dat misschien over 20 jaar een veelvoud waard is. Probleem is niet eenvoudig en het is vaak geluk.
De oplage is slechts 2000 stuks, in de tussentijd zullen er vast wel wat kapot gaan. Ergo het horloge stijgt in waarde. Al helemaal omdat dit a) een TAG Heuer is B) Uniek (super mario). Ja het is een smartwatch maar dat boeit de echte verzamelaar weinig.
Ik denk dat als je nu een 1e generatie NES nog helemaal nieuw in doos bewaard zou hebben, dan is die vast meer waard dan de oorspronkelijke aankoopwaarde + inflatie.

Of het ook meer is dan al die jaren het geld beleggen kun je je afvragen.
Gaan voor rond de 1000 weg zover ik kan vinden... als je daar 30 jaar inflatie correctie op toe past maak je net aan 100 euro winst. Niet echt een super investering te noemen... denk dat de bank rente nog hoger zou uitkomen over die tijd
Als het Mario heeft en in gelimiteerde oplage is, doet dat er niet heel veel toe voor de verzamelaars.

[Reactie gewijzigd door supertanno op 13 juli 2021 09:11]

Zijn maar 2000 exemplaren, waarvan vast het leeuwen deel ‘gebruikt’ zal worden, dus kans dat er maar enkelen ongeopend in doos zullen zijn over X aantal jaar.
Hoeveel updates hebben oude consoles gekregen dan?
Met horloges is het niet zo dat het geseald in een doos moet zitten om waardevol te zijn. Het belangrijkste is dat alles (boekjes, doosje, certificaten, bonnetjes) aanwezig is. Als je voor veel geld een horloge koopt wil je deze wel in de hand kunnen houden en eventueel om kunnen doen. Sommige horloges zijn gedragen juist meer waard, omdat er dan een bepaalde patina op komt te zitten.

Ik denk dat het voor de horloge verzamelaar / investeerder belangrijk is dat de primaire functie van een horloge, de tijd weergeven, werkzaam is. De vraag is; wat is de primaire functie van deze smartwatch, en werkt deze over x jaar nog. Anders heb je namelijk een geseald doosje met een smartwatch die als je deze aan zou kunnen zetten een paar Mario plaatjes kan laten zien, en als je pech hebt is het ook nog eens een lelijk doosje.
Dit is een verzamelobject vanwege Mario, niet vanwege het horloge gedeelte. In de doos laten zitten dus!
Ik denk ook dat het meer voor de Mario verzamelaar is dan voor een horloge verzamelaar. Maar of dit geseald nou zo veel meer waar is... Als je naar de N64 Mario game kijkt die onlangs verkocht is dan gaat het vooral om het gesealde doosje in de grading box. Deze kun je als koper mooi in de vitrine tentoon stellen.

Mbt het de smartwatch, deze komt waarschijnlijk in het volgende doosje: https://marijuanapy.com/w...mepiece-soon-1024x576.jpg
Met een beetje pech zit dit nog eens in een generiek Tag Heuer doosje, dus ik vraag mij dan af wat de meerwaarde is om zoiets geseald in de vitrine te zetten.
En wat is de meerwaarde van een gesealde game dan in de vitrinekast te zetten?
Die kan je nog zien. In die tag heuer hoes en doos kan je de horloge niet eens zien.
Daarvan kan je ook alleen de doos zien. Zowel de cartridge als de echte game krijg je ook nooit te zien.
Je ziet letterlijk de cartridge want die zit in een doorzichtige case.
TagHeuer specifiek is niet een collectable merk in het algemeen. Ze hebben een paar gezochte horloges maar in het algemeen als je deze koopt is die op dat moment net zoals een luxe auto 30/50% minder waard. Smartwatches heeft nog geen enkele producent iets gelanceerd wat wederom collectable is. Het enigste bijzondere hieraan is dat we te maken hebben met een Mario horloge dus wie dit verzameld is eerder een Mario fanaat en niet een horloges fanatiekeling. Maar zelfs dan nog vraag ik me af of ieder Mario object automatisch verzamelwaardig is.
Ik kan me zo voorstellen dat een collectorhorloge geseald meer waard is dan een niet gesealde variant. Ik ben ik het met je eens dat je een horloge koopt om te dragen, maar dat zelfde zou je kunnen zeggen van een game. Als je Mario 64 koopt voor een astronomisch bedrag dan wil je het toch ook spelen?

Ik denk dat een verzamelaar daar toch een andere visie op kan hebben, en dat het meer om het bezit van het item gaat (horloge/game/willekeurig collectors item) dan om het gebruik daarvan.

Al lijkt het me een prachtig beeld als degene die de veiling voor Mario 64 met 1,5 miljoen heeft gewonnen het doosje ter plekken openscheurt en de cartridge vervolgens in z'n gouden N64 stopt om even lekker achter Peach aan te rennen.
Die waarde is vooral bij High End Luxury merken, daar valt Tag niet onder helaas.
Aangezien er 2000 van worden gemaakt en de hoge verkoopprijs dat het heeft, denk ik dat je winst minimaal zal zijn. Die andere 1999 die onaangeraakt in een la liggen zijn net zo waardevol als die van jou immers, en ik betwijfel dat er 2000 verzamelaars op de planeet zijn die per se een smartwatch aan hun Mario verzameling willen toevoegen.

Met andere woorden, het aanbod zal de vraag niet gaan overstijgen.

[Reactie gewijzigd door Aiii op 13 juli 2021 11:10]

Ik denk dat er wel meer dan 2000 mensen op deze aardbol dit horloge willen hebben. Vraag zal dus hoger zijn dan het aanbood dus waarde zal stijgen.
Batterij er uit halen lijkt me? Je zou denken dat het beter is voor de waarde als er geen lekkende batterij in zit dan dat de verpakking niet is geopend.
Dan moet je de verpakking openen en eraan gaan rommelen. Ik zou het dicht laten.
En dan was hij al defect bij ontvangst, want je hebt hem nooit (kunnen) testen.
Zou kunnen, risico van de koper bij het veilingshuis. Het is een gesealed product. :)
Dat betwijfel ik, door software updates is deze horloge over 3 jaar mogelijk al niet meer bruikbaar.
Als het om goede of slechte investeringen gaat….

Smartwatches zijn een zeer slechte investering. Binnen 1 tot 2 jaar weer een nieuw model, updates die niet meer volgen waardoor je met een waardeloos product zit met een verouderde processor. Maar wel 2k aftikken. Dan kan je beter investeren in het budget merk van Rolex…Tudor. Sinds kort leveren ze Black Bays met een eigen uurwerk die zullen stijgen in waarde. Moet je alleen wel geduld hebben. Daar komt steeds meer vraag naar. Mensen die geen Rolex kunnen of willen betalen stappen vaak in met een Tudor. Of vinden ze mooi omdat Tudor de vormgeving heeft van de oude Rolexen van vroeger. Investering ligt wel iets hoger. Of een Rolex, want die zijn per jaar meer waard door beperkte productie wat men bewust zo heeft ingeregeld ondanks de hoge vraag. Levertijden van een jaar plus minimaal standaard. Daar stijgt de waarde nog een stuk harder van, ook voor tweedehands. Ieder jaar zie je weer behoorlijke verschillen. Leg je die in een kluis bij de bank, veilig.

Maar een smartwatch kan zeker handig zijn en koop je niet als investering. Neem de Apple watches met valprotectie waarbij de hulpdiensten worden gebeld. Ideaal voor iedere oma, want die van mij viel ook van de trap en bloede bijna dood. Gelukkig had ze haar telefoon in de hand want ze kon niet meer bewegen. Nu met een Apple watch geeft dat toch wel een prettiger gevoel voor de familie, want oma wil haar huis niet uit en blijft maar trappen lopen, terwijl ze dat eigenlijk niet meer kan.

[Reactie gewijzigd door Mischaaaaa op 13 juli 2021 09:44]

Een horloge koop je dan ook voornamelijk om deze te dragen, niet als investering lijkt mij.
Ik denk dat je hier echt in vergist. Horloges zijn naast kunst een van de meest veilige investeringen.
Het voordeel van horloges is dat deze klein zijn en dus makkelijk op te bergen (lees kluisje bij de bank).
Ik ken genoeg mensen die meerdere horloges hebben aangeschaft voor bedragen met 4 nullen en zien hun potentiele waarde met het jaar stijgen. Bepaalde merken maken bewust alleen maar limited editions met daarbij een certificaat dat er maar een X aantal van in omloop zijn.
Klopt helemaal. Rolex bijvoorbeeld heeft een wachtrij van bijna een jaar. Zodra je bij hun een horloge koopt en ontvangt na de wachttijd is het horloge al meer waard dan dan de nieuwprijs.
en plots zijn ze dood ....daar lig je dan met je verzameling dure klokjes waar je zo hebt voor zitten sparen ...
Originele batterij eruit laten halen door de verkoper daarna horloge laten sealen. Dan kan er ook niks lekken en of kapot gaan.
Het soort horloges dat in prijs stijgt, heeft geen batterij.
Het gaat hier om de eigenaar, niet de klokjes. Maar dat argument kun je voor elke vorm van sparen gebruiken natuurlijk.
Vraag dat maar aan een gemiddelde Rolex verzamelaar. Of een Patek.
Smartwatches zijn inderdaad een slechte investering. Snap ook niet waarom je als mens zijn de hele tijd meldingen wilt ontvangen, gezien het feit dat die dingen daar hoofdzakelijk voor worden gebruikt.

Geef mij maar een echt horloge. Letterlijk tijdloos en veel langer plezier van. Heb ik het wel over de serieuzere merken zoals Seiko, Longines etc...
Zonde van die mooie uurwerken om ze in de kluis te leggen. Horloges heb je om te dragen, niet als investering. Dat ze later meer waard zijn, is leuk, maar niet belangrijk.
Daarom heb ik ook een aantal replica's, waaronder een hele mooie Rolex Submariner met Swiss ETA uurwerk die ik uit de US heb laten komen die gemaakt is door een kenner/liefhebber die mooie replica's zoekt, deze verbetert met nauwkeuriger wijzerplaten, e.d. en daar betere Switserse ETA uurwerken in zet. Dat was ook geen goedkope, maar wel een hele goede en mooie replica.

Zo vind ik de meeste Rolexen spuuglelijk, maar zijn er twee modellen die ik juist mooi vind, dus die Submariner vanwege zijn eenvoud en een Datejust vanwege de mooie wijzerplaat. En nog een AP met Japans quarts uurwerk

Het geld voor een originele heb ik er simpelweg niet voor over, al zou ik het hebben, en dan zou ik ze niet eens durven te dragen. Ik heb deze replica's puur om af en toe naar te kijken en ze heel soms te dragen bij gelegenheden, etentjes, e.d.. Dagelijks draag ik een simpel digitaal horloge jaren "80 stijl die een paar tientjes kost. Ik heb een zwak voor digitale horloges en helaas worden er niet veel mooie meer gemaakt en al zeker niet door goede merken.
Tja, replica's, wat valt daar nou van te zeggen, niet positiefs dus ik zal dat maar niet doen.

Rolex is ook niet zo mijn smaak, maar goed ieder zijn ding. Hoewel ik de Celline wel mooi vindt.
Ben meer van de simpelere vormen: Patek Philippe Nautilus of Hublot Classic Fusion. De prijs van een horloge vindt ik minder relevant (zolang ik 'm kan betalen). Enige dat telt is dat ik het horloge wel mooi wil vinden. O ja, en dat ie een beetje anders is dan de horloges die ik al heb.
Als je dan toch een horloge wil kopen om te bewaren en later te verkopen lijkt een budgetmerk niet voor de hand te liggen. Waar denk je dat over 30 jaar verzamelaars voor betalen; het budgetmerk of het premiummerk?
Tip: Als de bank failliet gaat ben je de inhoud van je kluisje kwijt.
Dat laatste is een goed punt, maar kan per bank wel degelijk verschillen.
Daarom alleen een kluisje bij een grote bekende bank. Aan de andere kant sluiten steeds meer banken hun lokale kantoren, dus heb je geen kluisje meer in de buurt.
Je praat over een Rolex vs een smart watch van 200 euro. Inmiddels heb ik de Galaxy Watch bijna 3 jaar en ben er nog steeds heel blij mee. Is z'n geld meer dan waard geweest en gebruik hem nog elke dag vrij intensief.
Dit is een smartwatch van 2000 euro ;)
Daarnaast is deze grotendeels waterdicht
Wat moet ik mij daar bij voorstellen ? Klinkt als 'een beetje zwanger'.
Hij is waterdicht, behalve bij veel water :+
Hij is ook kogelvrij :+
Misschien kunnen zowel het rubberen bandje als het leren bandje prima tegen water, maar het "uurwerk" zelf niet? :+

De TAG Heuer Connected (wat volgens het artikel de basis is voor dit limited edition horloge) is 'Water resistant' tot 50 meter. Wat in de praktijk betekent dat je er mee zou kunnen zwemmen, maar niet duiken.

[Reactie gewijzigd door Kjoe_Ljan op 13 juli 2021 10:06]

TAG Heuer heeft een interessant portfolio. Ze hebben de klassiekers die een wat traditioneler publiek aanspreken (denk aan de Monaco). Ze richten zich op liefhebbers van mechaniek met in-house ontwikkelde uurwerken (meest recent de Calibre 02 die onder andere in de nieuwste Carrera's te vinden is). En ze hebben de connected lijn met smartwatches. Ergens is dat ook een risico. Als je zo'n divers publiek probeert aan te spreken loop je de kans dat men niet weet waar je voor staat. Ik heb laatst overwogen om een 44mm Carrera aan te schaffen, maar toen ik hem om mijn pols had miste ik identiteit. Het voelde aan als 'gewoon' een mooi horloge, niet als iets echt bijzonders.
Liefhebbers zullen eerder gaan voor een Heuer 01 of 02 mechaniek. Of caliber 1887 (oa. Jack Heuer edities). De Carrera's zijn mooi, maar m.i. te gewoontjes. Klassieke Autavia's zijn ook interessanter.

[Reactie gewijzigd door EdvW op 13 juli 2021 10:29]

De Carrera Heuer 01, met die skeleton-achtige dial, heeft toch ook wel wat. Maar ook bij dat horloge denk ik: blijft dit mooi, is het tijdloos? Ik denk het eigenlijk niet.

Terzijde: ik zit nu in een hele andere hoek te denken, namelijk de B01 Navitimer. Die heeft wel dat iconische / tijdloze. En past qua formaat ook beter bij mijn pols. Duikhorloge heb ik al (14060 sub), racerij en vliegerij wil ik nog (ooit).
Vind de skeletons vaak te onoverzichtelijk. Had een dergelijke Zenith El Primero op t oog, maar vond functie belangrijker dan uitstraling. Dat heb ik ook een beetje bij de B01; veel informatie, maar de functie van klok verdrinkt een beetje in het geheel.

Naarmate ik ouder word, neig ik meer daar de simpelere -al dan niet- chronograph horloges (tachymeters e.d. op de bezel zijn m.i. nutteloos). Bijvoorbeeld IWC Portugieser, U.N. Marine Torpilleur of Omega De Ville.
Ze zijn inderdaad vrij druk, dat moet je aanspreken. De horloges die jij noemt zijn ook mooi, gaan meer richting dress watch. Voor IWC heb ik altijd een zwak gehad, vooral de Pilot chronographs (Petit Prince, Spitfire).
Ik was drager van een Rolex Submariner en 5 jaar later een 39mm Explorer toen deze net uit was. Inmiddels is de Sub al het dubbele waard vergeleken met 6 jaar terug. Helaas kreeg ik zoveel ongewenste aandacht door mijn horloges omdat het een Rolex was, dat ik heb besloten voor een alternatief te gaan dat mooi is maar minder opvallend is. De 39mm loste dat probleem niet op. Dus ben ik overgestapt op een ander A merk wat minder opvallend is maar wel met een bijzonder uurwerk en alles keramisch. Nog nooit heb ik er feedback op gekregen van iemand, maar dat vind ik heel fijn en ik ben ontzettend blij mee! Ik zie er nooit mensen mee rondlopen, maar hij is daardoor juist bijzonder. Ondanks dat Rolex een betere investering had geweest heb ik gekozen wat ik mooi vind. Prachtig horloge…dat ik nooit meer zal inruilen of verkopen dus who cares about restwaarde. Deze heb ik gekocht voor mijzelf om te dragen iedere dag. En niemand heeft enig idee wat voor bijzondere klok het is, alleen de echte kenners. Heerlijk!

Neemt niet weg dat ik wel een keer een smartwatch zal testen. Blijven handige horloges. Maar tot heden is er nog niks wat mij heeft kunnen bekoren, en voor smartwatches hou ik het budget beperkt.

[Reactie gewijzigd door Mischaaaaa op 13 juli 2021 22:58]

Cool, al klinkt het vooral als een marketingstunt om de smartwatchdivisie van Tag beter op de kaart te zetten. Prijs is redelijk in lijn met de rest van hun smartwatches. Ik hoop wel dat deze 'samenwerking' verder gaat dan de vijf plaatjes/animaties die hier staan, maar het filmpje op de site van TH doet 't hier niet :/.

(Edit: Ik had het gaver gevonden als er een analoge versie bij had gezeten, ivm 'houdbaarheid' van digitale smartwatches.)

[Reactie gewijzigd door epoman op 13 juli 2021 09:28]

Gebaseerd op hun Connected horloge neem ik aan van €1700. Tel daar wat bij op voor Mario.
Leuk voor mijn zoontjes verjaardag als er twee nullen afgaan.
En over drie jaar is ie zo traag als wat.
Toeval dat Seiko precies vandaag met een Pokemon-klokje komt?
https://www.inputmag.com/...uirtle-price-release-date
smartwatch is naar mijn idee toch echt iets heel anders qua waarde over tijd dan een rolex met handgemaakt uurwerk en prachtige schakels.
Kan nooit tippen aan het Super Mario Horloge dat ik vroeger had :D https://nl.letsgodigital....do-game-watch-770x508.jpg

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee