CBS werkt aan nieuwe Star Trek-serie Strange New Worlds

Het Amerikaanse televisienetwerk CBS werkt aan een nieuwe Star Trek-serie. Strange New Worlds vindt plaats op de USS Enterprise in het decennium voordat James T. Kirk aan boord kwam als kapitein. De serie zou meer vergelijkbaar zijn met oude Star Trek-series.

Producent Akiva Goldsman zegt tegenover Variety dat de nieuwe serie zal proberen om terug te vallen op de 'klassieke waarden' van het oude Star Trek. Dat wil zeggen dat de serie optimistischer zal zijn en dat de afleveringen meer een gesloten einde hebben dan in de recente series Discovery en Picard.

Acteurs Anson Mount, Rebecca Romijn en Ethan Peck nemen de rollen van Pike, Number One en Spock op zich. Zij deden dat ook al in het tweede seizoen van Star Trek: Discovery. Ook de schrijvers en producenten van die serie zijn betrokken bij het nieuwe project.

De serie wordt gemaakt in opdracht van CBS en het mediabedrijf gaat de serie via zijn streamingdienst CBS All Access verspreiden. Die dienst bestaat in de Verenigde Staten sinds 2014, maar is in Europa nog niet beschikbaar. Of de nieuwe serie in Nederland en België via een andere dienst beschikbaar komt, is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk wanneer de serie uitkomt.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

18-05-2020 • 14:49

140

Submitter: BiG_ChilD

Reacties (140)

140
140
115
10
1
3
Wijzig sortering
Ik mis het 'rustige en weloverwogen' gevoel (zoals ik het maar noem) uit TNG en Voyager in nieuwere series. Daar zit teveel 'gewone' actie in terwijl Star Trek mij vooral gaat om de interessante concepten en ethische kwesties. (bv welke rechten heeft een 'kind' van een zelfbewust AI) Hopelijk komt dat terug.

[Reactie gewijzigd door Atmosfeer op 26 juli 2024 16:00]

Ik heb hier een beejte gemengde gevoelens bij. Bij TNG, DS9 en VOY was het allemaal iets te moralistisch wat mij betreft. Ik miste daar heel erg de 'menselijke factor'. De menselijke beperkingen zegmaar. De angst als je beschoten werd, of de woede als je collega net voor je neus verrot is geslagen, de zenuwen tijdens een ruimtegevecht.

Het had uiteraard ook wel z'n charmes, juist omdat het zo ver van de realiteit is getrokken (het vlaggeschip van Star Fleet heeft burgers en kinderen aan boord die er 'wonen' om met hun familieleden te zijn, en dat terwijl ze regelmatig naar het front worden gestuurd en de bekrompenheid bij het doordenken zoals bijvoorbeeld met de zelfbewuste AI. Waarom zou je in vredesnaam een computer zelfbewust willen maken, voordat je over die rechten nadenkts, en waarom zou je die op je vlaggenschip zetten, of uberhaupt laten studeren aan de Acedemie. Waarom schiet een computergestuurde phaser mis tijdens een ruimtegevecht op een object van honderden meters groot.

Ik vind in elk geval beide series een leuke factor hebben. De klassiekere series omdat ze zo ver van de realiteit af zitten met een groep mensen die in een piyama het heelal verkennen, en de nieuwere, juist omdat ze meer naar de persoon gaan. Meer naar de kern van de mens.
Anoniem: 1330988 @lenwar18 mei 2020 19:42
Heb je The Orville al gezien? Die serie heeft het oude Star Trek gevoel maar dan met menselijke trekken die aan TNG ontbreken en een dosis humor erbij. Ondanks dat het als een comedy in de boeken staat, is het op gebied van drama en de gevaren van space exploration toch een serieuze serie.

Star Trek nieuwe stijl kan mij gestolen worden. Veel te oppervlakkig en action packed. Avontuurgehalte 0. Zelfs het recente acteerwerk van Patrick Stewart en andere Star Trek oudgedienden heeft dat helaas niet goed weten te maken. De ziel is er allang uit. Leuk dat ze het weer proberen maar ik kan niet zeggen dat ik er veel vertrouwen in heb. Ik wacht het maar gewoon af.
Nee, heb ik niet gezien. Ik ga is kijken.
Zelfs het recente acteerwerk van Patrick Stewart en andere Star Trek oudgedienden heeft dat helaas niet goed weten te maken.
Nou moeten we niet gaan doen alsof Patrick Stewart zo'n geweldige acteur is natuurlijk. Hij deed/doet JL Picard best aardig overigens, maar dat is ook omdat we hem daar van kennen natuurlijk.
Anoniem: 1330988 @lenwar18 mei 2020 20:24
Het ging mij er dan ook alleen om dat is gebleken dat het van stal halen van oudgedienden niet garandeert dat je daarmee de oude Star Trek sfeer weer tot leven roept. Jammer maar helaas.
Ik vond de recente Picard serie stukken beter dan Discovery.
Patrick Stewart is een geweldig acteur die bakken respect krijgt van iedereen met een beetje kennis van zaken. Hij speeld toprollen in theater, blockbuster films, indie films, TV series,....en is terecht overladen met eerbetuigingen.
Lol, jij hebt duidelijk geweldig veel kennis van zaken... 🙈
Ja, the Orville lijkt meer op de oude Treks dan welke nieuwe dan ook. De cinematografie en de muziekkeuzes laten me regelmatig terugdenken aan de oudere series die zeker niet perfect zijn maar ongelooflijk veel charme hadden gekoppeld aan het avontuur met een vleug ironie en science.
Ik heb hier een beejte gemengde gevoelens bij. Bij TNG, DS9 en VOY was het allemaal iets te moralistisch wat mij betreft. Ik miste daar heel erg de 'menselijke factor'. De menselijke beperkingen zegmaar. De angst als je beschoten werd, of de woede als je collega net voor je neus verrot is geslagen, de zenuwen tijdens een ruimtegevecht.
Mogelijk leuk feitje: De TNG-schrijvers mochten van Roddenberry geen scenario's schrijven waarbij de crew onderling ruzies/problemen kreeg; waardoor altijd al het gevaar 'van buitenaf' moest komen.
En bij het schrijven van een aantal DS9 episodes werd het borstbeeld van hem een blinddoek voorgeknoopt. DS9 stond ij velaalde afleveringen erg ver van Roddenberry's idealen af (niet alleen ruzietjes, maar ook zaken als biowapen inzetten door Sisko, Romulans belazeren met hulp van Garek).
Misschien is daarom DS9 ook de beste Star Trek serie ;)

(maar goed: duidelijk dat mensen als Ronald D Moore toen ook een grotere vinger in de pap kregen (met wat mij betreft uitstekende resultaten); ik heb veel respect voor Roddenberry (met hem begon het immers allemaal) maar ik zal hem niet snel rekenen tot een goede scriptschrijver. Figuren als Moore hebben dat voor consequenter laten zien (TNG/DS9/Galactica/Outlander); stiekem hoop ik dat hij zich toch nog eens laat paaien voor een (producerende) rol bij een Star Trek serie
Ik mis er altijd 1 in de lijsten van mensen.
Startrek Enterprise.
Het heeft i.m.o meer dat menselijke zoals je opnoemt maar gemixt met het oude formule.
Ook al was het een prequel serie vind ik het veel leuker dan het nieuwe meuk.
Je hebt helemaal gelijk. Waarschijnlijk omdat die de gouden (of foute, net hoe je het bekijkt) middenwag had tussen de oude en de nieuwe series. Persoonlijk vond ik hem heel aardig.
in een piyama het heelal verkennen
Haha, raak!
Vrijwel alle standaard sf zit vol met uniformen. Eigenlijk is het allemaal om ons klaar te stomen om in (Amerikaanse) dienst te gaan.
TNG, DS9 en VOY zijn unbeatable.

Maar de jeugd van tegenwoordig wil alleen maar een quick fix, veel flitsen en actie om hun ADHD breintje te verzadigen.

Dat zie je bij Star Wars bv. ook.

[Reactie gewijzigd door Marctraider op 26 juli 2024 16:00]

Los van het feit dat ik vooral fan ben van TNG en DS9 (Dominion War.. just wow!) is dit wel in contradictie (soort van) met het feit dat de verhaallijn van een TNG hoofdzakelijk non-existent is (de afleveringen zijn heel goed 'los' te kijken en te zien van andere afleveringen). Bij Discovery en Picard is het per seizoen 1 verhaallijn die wordt gevolgd. Ook die kan ik wel waarderen. Ik zie het niet als 'quick fix'. Ik ben dan niet echt jeugd meer (37 and counting) en ik heb soms wel moeite met de 'traagheid' van een TNG. Ik heb het vaak gekeken op 1,25 speed. En dat was goed te doen (ja. Ik heb het gedownload, maar ik dacht, aangezien het ook op Netflix stond en ik daar ook voor betaal, dat downloaden dan wel geoorloofd was..

Anyway.. ik hoop dat dit wel op een in Nederland (officieel) beschikbare streamingdienst gaat komen! :)
Dat losse heeft te maken met de tijd waarin het werd uitgezonden. Veelal werd Scifi als vuller gebruikt en heel veel afleveringen werden niet uitgezonden in volgorde van productie. Hierdoor moesten afleveringen wel op zich zelf staand zijn.
Tegenwoordig is dat allang niet meer aan de orde en daarmee krijg je dat deze series meer een lange film zijn geworden.
Het heeft voordelen, zoals een langer en dieper verhaal, maar ook nadelen zoals dat ze veel minder tijd investeren in de karakters zelf. De zogenaamde pokerafleveringen zijn er niet meer en series zijn veel korter geworden.

Maar wat Marctraider ook zegt: veel meer quick fix. Geen opbouw mogelijk... Hoe vaak ik mensen hoor afhaken bij series omdat de eerste afleveringen weinig gebeurt. Mijn ervaring is dat dit soort series vaak een opbouw periode hebben zodat je de belangrijkste karakters kan leren kennen. Dat is weg, de eerste afleveringen moeten direct knallen. Hierdoor blijft het allemaal erg oppervlakkig, zoals Discovery heel erg heeft.

Dit komt mede doordat we met zijn allen gewend zijn geraakt aan de quick fixes (instant statisfaction) en met alle afleidingen die mogelijk zijn is het afhaken ook erg simpel. Geen quick fix, dan gaan we maar wat anders doen. Dit zie je overal terug, ook met gaming etc. Lukt het even niet, hoppa naar een ander spel.
Toen ik klein was had je 2 kanalen en vrij snel 3, als je al een pc had: 1 stuks, en misschien een home computer/console. Maar dat was het wel. Dus weinig keuze en ditto aanbod.

Alleen daarom gaan series zoals TNG het heel lastig krijgen als ze dat nu nieuw zouden uitzenden.
Ligt dat aan de jeugd, of aan de makers van die series?
Beide. Vraag en aanbod.
Maar de jeugd van tegenwoordig...
Ik denk dat dit niet zozeer de jeugd van tegenwoordig is maar jeugd in het algeheel.
Toen ik jong was kon Star Trek: The Next Generation mij ook niet boeien, tegenwoordig is het 1 van mijn favoriete series ondanks zijn leeftijd. Ik heb nu juist zeer veel respect voor wat ze toendertijd konden neerzetten, maar als je jong bent dan kijk je gewoon anders naar dingen en heb je nu eenmaal gewoon minder geduld dan als je 20/30 of 40 bent. En ik denk inderdaad dat studios dat nu goed doorhebben.
Vroeger was alles beter...
Not O-)
Nee hoor, als Star Trek fan vind ik dat nieuwe series ook best wel wat meer tempo mogen hebben en zeker betere verhalen, want een hoop verhalen in de oudere Star Trek zijn ook tenenkrommend slecht, maargoed die reflecteren duidelijk de tijd waarin ze zijn gemaakt (ik heb ze origineel meegemaakt (behalve TOS) toen ze op de buis waren en zat ook altijd te kijken).
Nostalgie. Daar kan geen enkele serie tegenop.
Onzin het speelt iets mee maar red een serie echt niet, een goed geschreven series zoals "The Mandalorian" doet het prima voor mij. Start Trek Discovery, Star Wars 7,8,9 waren gewoon ondermaats met goedkope characters zonder diepgang en het verhaal klopte van geen kant. Star Trek Picard heb ik laten liggen, ik twijfel of ik dat nog een kans ga geven.

In alle eerlijkheid waren seizoen 1 en 2 van TNG nu ook niet fantastisch, budget was veel lager etc., maar het had geen zware politieke agenda die ze erdoor probeerden te proppen. Als er een allevering was met een politieke lading dan zag je vaak beide kanten en kon je aan het einde van de aflevering voor jezelf een conclussie trekken.
Je weet pas als nostalgie speelt dat een serie nooit fout zit volgens een persoon. Denk niet dat er hier mensen zijn die denken dat TNG en DS9 zonder fouten waren.

Andere SciFi series die het gewoon goed doen... "The Orville" dit is wat ik van een Star Trek verwacht. Daarnaast is "The Expanse" erg goed en doet het prima als science fiction drama met politieke intriges.

[Reactie gewijzigd door Sp3ci3s8472 op 26 juli 2024 16:00]

The Expanse is geweldig, maar ik zou vooral de boeken lezen (of luisteren via Audible). Het is zoveel meer gelaagd dan wat de serie laat zien (en dat is niet erg, want een boek is een heel ander medium dan een serie). Zelf kan ik niet wachten tot Netflix meer werk gaat maken (ik hoop dat de hele COVID-19 situatie dat niet verder gaat vertragen) van Old Man's War, van John Scalzi. Niet zozeer diepgaand (alhoewel er wel genoeg intriges in zitten), maar wel een ontzettend interessante achtergrond. Maar goed, we dwalen af :)

@nhimf Eigenlijk exact mijn punt. :)

[Reactie gewijzigd door Frituurman op 26 juli 2024 16:00]

De boeken van de Expanse zijn heel erg goed. De serie doet het eigenlijk ook goed. Er zitten best wel wat verschillen in, maar dat heeft ook met het medium te maken en beschikbaarheid van mensen.

Wat wel rot is dat boek 1 1,5 seizoen beslaat, boek 2 1 seizoen (of 2 halve) en boek 3 maar een half seizoen is (2de helft van seizoen 3). En boeken 4 en 5 samen zijn geperst tot seizoen 4.
Als lezer van de boeken is dat soms lastig doordat ze vrij veel comprimeren is de serie soms heel lastig te volgen. Je mist daarom nog wel vaak de drijfveren van de karakters.
"Wie is dat en wat doet diegene daar ineens" heb ik vaker gehoord dan goed is voor een serie.

Al met al een goede serie die redelijk overeenkomt met de boeken, maar als je leest of wilt lezen dan zijn de boeken echt zeer zeker aan te raden.
Vergeet ook de short stories bij de boeken niet, daar leer je vrij veel over belangrijke personages waarmee je hun drijfveren nog beter begrijpt.
Ik wist niet dat de er boeken van waren, thx!
Ben zelf een groot fan van audioboeken, dus ga deze eens opzoeken :P.
Mijn mening komt erg sterk met die van jou overeen. Ik kan je aanraden om een paar afleveringen Picard te proberen. Ik denk dat het je wel aanstaat. Het is naar mijn idee een stuk betere productie dan Discovery.

The Orville vind ik ook echt een heerlijke serie, kan niet wachten totdat het weer verder gaat. Voor mensen die met The Orville starten, de eerste paar afleveringen zijn wat slapstick, maar daarna zitten er echt oude stijl Star Trek verhalen tussen met een goede dosis humor.
Ja de nieuwe Star Treks... wat kan ik ervan zeggen. Ik heb seizoen 1 van discovery gekeken. Was het slecht? Nou ja in de science fiction wereld, niet heel slecht (behalve dan dat je wel ziet in de serie dat ze niet goed wisten waar ze het heen moesten lullen). Was het Star Trek? Nou ja ik vind persoonlijk van niet, ik vond het ook niet boeiend genoeg om verder te kijken na seizoen 1. Hetzelfde gold voor Picard. Slecht? Niet persee. Star Trek? Nja de acteurs, maar niet het Star Trek gevoel. Het geeft meer het gevoel van de reboot films (Die ik als oud Star Trek kijker dan weer wel kon waarderen en misschien zelfs mooier vond dan de originelen).

Maar als serie? Dan kan ik inderdaad the Orville aanbevelen en kan zelf ook niet wachten op het volgende seizoen. Die serie geeft echt het "oude" Star Trek gevoel en is ook nog eens humoristisch. Het grappige is dat je de hele tijd "Brian" (van Family Guy) hoort (aangezien hij de hoofdrol speelt). The Expanse die eerder genoemd was is ook zeker een aanrader, maar dat lijkt dan totaal niet op Star Trek en kan wat mij betreft wel tot een apart sci fi genre benoemd worden.
De nagel op de kop, helaas...
Hilarisch hoe veel mensen zeuren dat Discovery en Picard geen echte Star Trek zijn. Maar Star Trek Enterprise liep niet goed omdat het teveel van het oude was en niks vernieuwend. Dan jaren later komen er nieuwe series die compleet anders zijn en dan is het nog niet goed. Persoonlijk vind ik alle series behalve de te oude original series goed en geniet er altijd weer van.
Mwa ik vind bijna alle series ook goed om te zien. Heb ook nadat TNG van de buis verdween, DS9 niet meer kwam en Voyager was afgelopen erg genoten van Enterprise. De serie kon mij zeker entertainen en zeker de origines van veel tech (denk Dr Phlox en zijn beestjes, geen red alert signalen enz.) en de gedachten hier achter vond ik zeker fascinerend. Ik heb die serie nog op DVD :D een van de weinige redenen dat ik ook nog een DVD speler heb.
Ik ben een absolute trekkie maar de onzin in Discovery is / was tenenkrullend.
En dan heb ik het niet een over dat dom puisterig zenuwachtig wicht dat plotseling een genie blijkt te zijn in elke noodsitu.

De kers op de taart is de "hyperdrive" die werkt door de 'machinist' te verbinden met een beerdiertje X1.000.000 grootte 8)7 maal 1.000.000

Ik wil aliens, photon torpedoes, , lasers, Klingons (at the starboard side :+ ) and more lasers and aliens.

[Reactie gewijzigd door OxWax op 26 juli 2024 16:00]

Enterprise vond ik erg leuk. Heb nooit zo begrepen waar de haat vandaan kwam inderdaad....
Spot on man ik zou je plus 10 willen geven allemaal die mensen die Star trek Enterprise in begin 2000 de grond hebben in geboord. want het was niet trek genoeg nu hebben we series die kwalitatief nog veel minder zijn ik leg de schuld bij de zeurders van toen.
Gaan ze nou eindelijk eens een echte Star Trek maken? Is het waar? :P

Picard was vooral vermakelijk als je bekend bent met TNG, maar buiten dat was die show geloof ik wat middelmatig ontvangen. Discovery heb ik een aantal afleveringen van gezien, maar het aangedikte stereotypische politieke correctheid gehalte was toch wel behoorlijk, dat het begon af te leiden. Misschien geef ik het ooit nog eens een kans om Discovery verder te kijken.

...Maar we kunnen altijd nog genieten van The Orville voor wat klassieke ST met een humor sausje er over heen :)
Tjah, wat is een echte Star Trek? Ik denk dat dat al heel moeilijk is om te bepalen. Als je vandaag een serie probeerd te maken zoals in de jaren 60 of 80 dan ga je volgens mij weinig kijkers krijgen.
The Orville, zeker seizoen 2 waarin de humor wat meer naar de achtergrond is gegaan, is gewoon een moderne versie van TOS/TNG en werkt.
Als het werkt, wat ik niet helemaal met je eens ben, heeft dat denk ik veel te maken met feit dat je niet geforceerd hoeft vast te houden uit de al uit de jaren 60 stammende tijdlijn.
Bij de Orville konden ze gewoon nieuwe dingen bedenken, conflicteerde met niks.

Ik ben benieuwd naar deze ST, maar waarom nog verder terug in de tijd. Waarom niet verder vooruit in de tijd zodat je geen last hebt van wat er al gebeurd is.
The Orville kende ik niet. Moet dat maar eens bekijken.
Iemand een idee op welke streaming dienst in België die beschikbaar is? Op Netflix en Prime alvast niet...

Back to Basics, dat zou mooi zijn. Moet wel zeggen dat ik Pike + Spok wel een goeie combo vind. Nu nog een verhaal lijn die past en mooie tc in de maak.

Zelf vind ik "The Expanse" wel heel leuke SciFi. Geen Star Trek, maar goed en de science in de fictie is zeer geslaagd.

[Reactie gewijzigd door Royale de Luxe op 26 juli 2024 16:00]

In Amerika is hij beschikbaar op Netflix, voor zover ik kan zien is hij (nog) niet beschikbaar in Europa.
Op schijf is hij in Nederland iig praktisch alleen als DVD beschikbaar.
Ik zie ook nergens een indicatie dat hij op de planning staat om buiten Amerika uitgebracht te worden.
Als iemand een goed idee heeft hoe je hem hier (zonder piraatje spelen) kan kijken hoor ik het ook graag.
The Orville wordt in Nld gewoon uitgezonden op Comedy Central zit in Ziggo pakket.
Dankjewel, ik was helemaal vergeten om tv-programma's te controleren.
De laatste keer dat ik tv keek is al een paar jaar geleden.
De humor is wel gebleven in seizoen 2, maar was minder opvallend omdat de onderbroekenlol achterwegen is gebleven. Verder vond ik het inderdaad wel een sterke TNG tegenhanger - the Orville kan onderwerpen aansnijden die ze in TNG zelfs met de langste stok niet zouden aantippen. Zeer onderhoudend.
Dat is natuurlijk vooral omdat de tijden veranderd zijn en Roddenberry er geen stempel op drukt. Van hem moest TNG aan bepaalde regels voldoen (geen ruzie op de bridge, de Federation is liev).

En er was geen South Park, roasts, Robot Chicken of The Simpsons. Televisie was een stuk braver en er was, zeker in een familie show, geen ruimte voor een hoop van de onderwerpen in The Orville :)
Ja, dat werkt zelfs heel goed! In sommige opzichten vond ik The Orville zelfs beter. De dosis humor maakt het wat minder 'plastic' dan TNG was. Net zoals collega's in het echt ook niet altijd serieus zijn.

Ik denk eigenlijk dat het eerder de netwerken en producers zijn die zijn veranderd, dan het publiek.
Ik vind dit een erg goed punt. Ik heb het idee dat Star Trek voor veel mensen "TNG" is; en dat elke ST serie daar mee vergeleken wordt; simpelweg omdat dat de ST serie was waar het gros van de huidige fans mee is opgegroeid. Men neemt dan ook even voor lief dat de eerste paar seizoenen (met name het eerste) van TNG ook niet altijd even sterk waren. Zo vond ik Discovery S2 echt een stuk beter dan het eerste seizoen; maar ik deel wel de mening dat men met bepaalde plot-keuzes (ahem, Spore-drive) de plank heeft misgeslagen.

(offtopic maar DS9 is mijn persoonlijke favoriet; wat meer serieel en meer aandacht voor de karakters ipv 'elke aflevering een nieuw avontuur')
> Ik vind dit een erg goed punt. Ik heb het idee dat Star Trek voor veel mensen "TNG" is; en dat elke ST serie daar mee vergeleken wordt;

Imprinting heet dat. Men fixeert zich op wat men als eerste zag, en alles wordt daar mee vergeleken. Geldt ook voor b.v. programmeertalen, computers, operating systemen, etc etc. Wat men het eerste gebruikte is goed, en alles wat later komt wordt vergeleken met in hoeverre het afwijkt van dat wat men als eerste gebruikte.

[Reactie gewijzigd door flowerp op 26 juli 2024 16:00]

Anoniem: 420148 @flowerp18 mei 2020 19:57
Het zou helpen als die nieuwe series/films er dan niet op voort blijven borduren. Als je aan de ene kant zegt "het is stom om alles te vergelijken met het ervoor", dan moet je ook durven stellen dat eindeloos sequels maken, die tegen de al gemaakte lore of regels ingaan, nog debieler is dan dat. Nieuwe Star Trek, prima. Gebaseerd op TNG, ook prima. Dan volledig de main character, de historie van TNG en Voyager herschrijven; niet prima. Je leest ook geen serie boeken waarbij boek 3 ineens alle eerdere verhalen half ongedaan maakt of doet alsof ze niet gebeurt zijn. Zelfde telt voor Discovery. Prequeltje spelen voor gratis viewers, vervolgens met tech, theorieen en organisaties op de proppen komen die zelfs in de toekomst nooit hebben bestaan.

Verzin dan een originele AU of Star Trek zo ver in de toekomst dat zo'n beetje alles ervoor er niets meer mee te maken heeft.
Mwah, voor mij is DS9 (en Babylon 5 en reimaged Battlestar Galactica) gemiddeld genomen beter dan de meeste TNG afleveringen. Terwijl ik TNG wel op tv heb gezien in die tijd en de rest allemaal niet.

Wat ik mis in Picard en Discovery is een crew die samen issues tackelen. Niet de grote Michael show, niet de grote Picard show, maar ruimte voor een team. Een team waarbinnen iedereen sterke en zwakke punten heeft die aan bod komen zonder over the top emoties. Dat biedt ruimte voor geleidelijke groei, diepgang en menselijkheid/relatability.

Toegegeven, dat is een stuk moeilijker in een seizoen van 10 afleveringen, maar dan nog... In die twee series wordt te veel door een individu gedaan, omringd door tweedimensionale support crew die enkel in dienst staan van de 'held'.
Bij DS9 duurde het een aantal seizoenen voordat het op gang kwam meen ik mij te herinneren. Tegenwoordig moet het vrees ik meteen raak zijn. Discovery was waardeloos. Het Texaanse accent van de captain erg irritant.
Hahah, ja dat ben ik met je eens. De originele series zien er nu gewoon niet uit, maar toen was het geweldig natuurlijk. TNG+DS9 (Ok, Voyager heeft ook zijn momenten) zijn nog wel leuk terug te kijken ondanks dat het uit de jaren 80-90 komt. Ik zie TNG voornamelijk als Star Trek zoals het bedoeld was. Morale keuzes, verschillen in cultuur, ontdekkingen etc. En het klinkt alsof ze iets meer die richting op willen gaan, wat ik natuurlijk prima vind.

That said, de moderne ST films waren ook heel goed te kijken, zolang je bewust bent dat je naar een avonturen/actie film zit te kijken waarbij het verstand een klikje lager gezet kan worden :+
Nou ja, de 'oude' ST films waren doorgaans ook veel meer op actie/avontuur gericht (op mischien ST:TMP na) dan de series; zo is de film-Picard veel meer een "actieheld" dan in de series en ligt het tempo van wat er allemaal gebeurt vele male hoger.
puur nieuwschierigheid; wat bedoel je precies met 'aangedikte stereotypische politieke correctheid'?
Zoals n3z zijn comment aangeeft, hoort politieke correctheid wel bij Star Trek. Wat ik meer bedoel, is dat studio's zich tegenwoordig nergens meer aan kunnen stoten zonder drama op het internet van een minderheid of iets dergelijks. Wat je dan ziet is een PC formule die soms wel heel dikgedrukt is. Als je het mij vraagt huur je acteurs in die het beste kunnen acteren ongeacht waar ze vandaan komen of wat hun seksuele geaardheid is etc. Maar ja, als je dan een vrouw met een mannennaam krijgt, de stereotypische grappige chubby vriendin, de homoseksuele relatie, ieder ras vanuit elk hoekje van de wereld ziet, dan kan je bijna een bingokaart bij gaan houden.

Dont get me wrong, ik ben nergens op tegen, maar zodra je een formule begint te zien in je entertainment dan haalt me dat soms uit de show waarin ik juist meegesleept wil worden zodat je niet aan alle slechte dingen in de wereld hoeft te denken als het ware.

Kan je je voorstellen dat voordat een serie gemaakt word, dat er mensen een gesprek hebben over dit soort dingen; We hebben een blanke nodig, een aziaat, een neger, een aboriginal, een native american, een homoseksueel, een aseksueel, een transseksueel, een persoon met overgewicht, met ondergewicht, lange en korte mensen, mensen met een handicap, mensen met 12 vingers op 1 hand... :P
Nogmaals, ik bedoel hier geen haat mee ofzo, het is meer dat het met opzet aangedikt word zonder dat het nodig zou moeten zijn :)
"ik ben nergens op tegen" maar je hebt wel een aardige lijst met punten waar je je aan stoort ;) Klinkt meer als een persoonlijk hekelpunt :o Ik heb er zelf weinig problemen mee; tijden veranderen. Een serie zal over 10 of 15 jaar mogelijk weer anders ingevuld worden qua casting. Ik denk dat de crew van Discovery een stuk beter aansluit bij wat de Federation voor moet stellen iig :) Een karakter als Riker zal je ook niet snel meer zien (die bewust als 'knappe sterke stoere kerel' moest dienen) als tegenhanger van Picard.
Tja het was bedoeld als over the top voorbeeld. Maar ik kan me wel goed voorstellen dat we in de toekomst wellicht nogmaals terug kijken op ST:Discovery en dan zeggen hoe vooruitstrevend het was :)
Wat mij betreft is die politieke correctheid niet alleen in Discovery, maar in alle Star Trek series:

In het Star Trek universum is de menseheid geovuleerd tot een 'conflictvrij ras' (heel de Aarde is één grote politieke entiteit geworden - geen landen meer). De mensen leven en werken alleen 'om zichzelf te verbeteren' (als in persoonlijke en raciale ontwikkeling) en leven niet meer voor het vergaren van geld en middelen.
De mensen zijn één van de hoofdinstrumenten tot het vormen van de United Federation of Planets geweest. Wat effectief een soort super-EU is (lidstaten hebben nog een vorm van autonomie, maar houden zich wel aan een algemene regels waaraan iedereen zich moet houden. Om lid te worden van de UFoP moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen (geen discriminatie/kaste systseem, enz. enz.) die de UFoP belangrijk vindt. Op die manier handelt de UFoP eigenlijk met een soort superieuriteitswaan. ("Wij doen het zo, en als je bij ons clubje wil horen en zo toegang kan krijgen tot heel veel middelen, dan moet je doen zoals wij het doen, want wij weten het beter")
Er wordt heel erg krampachtig gedaan met gelijkheid tussen rassen (interplanetair) en geslacht (behalve als vrouwen worden voorgetrokken natuurlijk, want Amerikaanse serie :) )
Zonder een enorm verhaal te tikken op mijn telefoon, het grote verschil tussen Discovery/Picard en de oudere series is in mijn ogen het volgende.

In de oudere series had je diversiteit en gelijkheid als een inherente waarde die niet te discussie zat. Je had een vrouwelijke captain die zowel een sterke leider was maar tegelijkertijd ook haar onvolkomenheden had. Het doel was niet "vrouwelijke kapitein" maar een kapitein die een vrouw was. Ze was geen Mary Sue. Hetzelfde in DS9. Sisko is een commandant die getint is, maar dat komt simpelweg op 1 aflevering na, niet ter sprake. Hij is het gewoon, en niemand die er over na moet denken.

Het laat een wereld zien waar we als mensheid (en breder) gelijken zijn zonder dat er een punt van gemaakt word.

In de nieuwe series is de diversiteit en empowerment het doel. Het moet er dik op. Witte man slecht. Getinte vrouw goed. Het leidt af van een wereld waar we allemaal gelijk zijn. Het is opgeheven vinger moralistisch waar vroeger het moralistisch was in de kern van het verhaal. De kijker pakte zelf de boodschap uit zonder dat de les werd gelezen.

En daarnaast de extreem toxic "new fanbase".

Waar VOY en DS9 mijn favoriete series waren, ben ik nu omdat ik Discovery en Picard niet leuk vind meteen een seksistische racist, want dat is blijkbaar de enige reden.

Kort gezegd, waar de oude series de verbinding opzochten zoeken de nieuwe series de verdeeldheid op.

Edit: autocorrectie fixes

[Reactie gewijzigd door Hemingr op 26 juli 2024 16:00]

The Orville heeft ook afleveringen waar zulke dingen worden behandeld, alleen doen ze dat imho op een veel betere manier en wordt het niet je strot door gedrukt.

Goed voorbeeld is dat er in het Orville universum een ras is dat alleen uit mannen bestaat. Twee daarvan zitten op de Orville en krijgen een baby. Alleen blijkt dat een meisje te zijn; hierdoor onstaat een heel interessant dilemma waar uiteindelijk een van de twee ouders het meisje wil houden zoals ze is en de ander voor ombouwen wil kiezen (wat de norm is van hun ras). Nu is deze aflevering zo sterk omdat je twee kanten van het verhaal ziet, en je er als persoon in mee wordt genomen. Aan de ene kant heb je de federatie die als regel heeft de rechten van dat ras te respecteren en aan de andere kant is het moraal voor die mensen heel lastig omdat iedereen elkaar gelijk behandeld en een meisje niet als minderwaardig mag worden gezien. (dit is uit mijn hoofd dus als ik wat vergeet, helaas :p).
Zulke thema's ontbreken gewoon bij Discovery. Dat is alleen PC (en alle characters) omdat dat in is tegenwoordig, maar verder dan dat komen ze niet. Het is gewoon een hele luie manier van PC en het ligt er gewoon zo nadrukkelijk op dat je steeds uit het verhaal wordt gehaald.

Waar met Star Trek je een bemanning op een schip hebt waar ze als een geheel er aan werkten om een probleem op te lossen in een aflevering (het idealisme van Star Trek) heb je bij Discovery betweter Michael Burnham die het probleem alleen oplost (dit overdrijf ik maar dit is wel een terugkerend thema). Het hele "crew" gevoel en de samenwerking ontbreken.
Gaan ze nou eindelijk eens een echte Star Trek maken? Is het waar? :P
Wat is dan een echte Star Trek?

Ik heb alle oude Star Trek series meerdere malen gezien. Met de nieuwe Star Trek series vraag ik me wel eens af wat nu een "echte" Star Trek serie is?

Picard vind ik zeer vermakelijk en stuk beter te kijken dan Discovery. Ik zit me nog steeds af te vragen wat we met Discovery moeten en hoe het mogelijk is dat daar een tweede seizoen van gekomen is.
Discovery heb ik een aantal afleveringen van gezien, maar het aangedikte stereotypische politieke correctheid gehalte was toch wel behoorlijk, dat het begon af te leiden
Hier heb ik ook last van, wat wel apart is. TNG staat ook bol van politieke correctheid en iedereen is gelijk en moet een (tweede) kans krijgen. Echter ondervind ik het niet zo hinderlijk als bij Discovery.

Bij discovery heb ik heb ik er meer last van dat ze een compleet eigenweg lijken ingeslagen in het star trek universum. Waarbij star trek voorheen pseudo wetenschappelijk leek heb ik bij discovery het gevoel dat het meer op pseudo bovennatuurlijke drijft. Dat is een onderwerp waar ik helaas niets mee kan.

Ik houd mijn hartje vast wat de makers van discovery gaan maken. Ik zal het zeker gaan kijken.

Btw: Sorry voor de rant, blijkbaar moest ik het kwijt
Discovery is erg goed! Vooral seizoen twee was genieten.

Politieke correctheid (Ik vind het meer zijn tijd ver vooruit) hoort juist bij star trek.

Zie deze video:
https://youtu.be/3bh2mDxQ-Uc
We maken nu dus een Star Trek voor iedere soort kijker.
Een beetje vreemd, maar ja, kan er ook niet echt over klagen (behalve over al die stomme verschillende streaming services).

[Reactie gewijzigd door ]D)izzy][\/][an op 26 juli 2024 16:00]

Het is, denk ik, lastig om deze best lang lopende TV serie opnieuw te blijven uitvinden. Te veel afdalen van het sci-fi, uiteindelijk-komt-alles-altijd-goed (bijna-)altijd-binnen-de-lijntjes concept is op een gegeven moment op. Voyager en DS9 gingen meer dan eens flinke buiten de confortzones waar TNG toch vaak op rustte. Ik vond dat schitterend maar dat maakt het minder laagdrempelig omdat de kijker dan niet makkelijk aan kan haken.

Iets meer donker en rauw? Make it so }>
Ik heb dan weer het gevoel dat men te veel naar het verleden kijkt. Je had TOS-TNG-DS9-VOY en dan ineens: ENT. Laat ons terug gaan in de tijd in plaats van verder in de toekomst. Na ENT is het lang stil geweest en dan krijg je ineens een reboot in de films en DIS, nog meer terug gaan naar de tijd van rondom TOS. Met Picard hebben ze voor het eerst een glimps gegeven van wat er na VOY is gebeurd. En het zou zo eenvoudig zijn om daar op verder te bouwen. Je hebt een open wereld waarvan niets geschreven is. Door steeds terug te gaan naar het verleden in ST ga je continue tegen de beperkingen van de canon aanlopen en daar loop je net vast met jezelf heruit te vinden. Vele fans aanvaarden het verhaal van Discovery niet omdat je een schip en de aandrijving nooit geheim zou kunnen houden. Het past er gewoon niet in.
Dat zou je wel zeggen, maar TNG heeft juist de meeste gebande episodes van elke Star Trek serie tot op de dag van vandaag juist omdat het flink buiten de comfortzones ging soms :)

VOY speelde het toch wel echt safe - Zelfs 'Memorial' was niet echt zo boeiend als het had kunnen zijn. 'Year of Hell' was eigenlijk bedoeld om de serie een gigantische draai te geven, maar vrij laat besloten de producers toch op de reset knop te drukken helaas.

DS9 was veel subtieler in hoe het zaken aanpakte, 'In the Pale Moonlight' en 'Homefront/Paradise Lost' zijn kleine meesterwerkjes in hoe je dit doet zonder de zaken direct bij naam te noemen, en de religieuze ondertonen zijn vrij diep erin verwerkt. Diens producers waren erg goed in het bewandelen van de grens van het toelaatbare, zonder de serie in problemen te brengen (DS9 was nooit écht populair bij de production companies).

TNG had daarentegen 'The High Ground', welke in Groot-Brittanië tot op de dag van vandaag niet vertoond mag worden publiekelijk (samen met 3 andere episodes zoals 'Conspiracy' met nogal wat body horror) - De serie was op bepaalde fronten een stuk experimenteler dan DS9 en VOY waren.
Tja, de formule werkte uitstekend op mij, maar inderdaad, je kunt maar zoveel interessante verhalen schrijven met hetzelfde concept en in dezelfde wereld. En ik snap dat het moeilijker is grotere groepen mensen geinteresseerd te houden in een serie die uiteindelijk wel wat nerderig is :).

Ach, ik heb mijn Orville ;) (uh, als seizoen 3 daarvan binnenkort een keer uit komt).
The Orville is meer Star Trek dan Star Trek Discovery :)
Iets meer donker en rauw? Make it so
Right meer uit The Mirror Universe! Laat de donkere kant van de Terrans maar eens echt zien. Verovering, expansie en heel veel agoniser booths :D en misschien uiteindelijk de ondergang van the Terran Empire.

Of een serie uit de hoek van Section 31 en de vuile klusjes daar van. Lijkt me ook een uitstekende hoek om een serie van te maken. Ook de Federation heeft zijn donkere en vuile kanten. Politieke aanslagen, moord opdrachten en what not.
Zou me niet verbazen dat er een andere, geplande serie wegvalt. Voor deze serie kwam vanuit de fanbase echt enorm veel vraag. Dan ben je wel gek als je wel gaat investeren in spin-offs waarvan je niet weet of ze het wel gaan lusten terwijl 1 waar wel vraag naar is niet gemaakt zou worden. Zo is het redelijk stil geworden rondom de serie die gepland was met Michelle Yeoh en werd ook de trailer van het derde seizoen Discovery nu niet direct warm onthaald.
Ik zie Star Trek Discovery ook echt als Star Trek voor een jongere generatie dan ik. Star Trek hoeft voor mij geen actie serie met zoveel mogelijk drama te zijn als dat, maar als mensen er van houden heb ik er ook niets tegen.
Grappig genoeg is mijn honger naar Star trek de afgelopen 2 jaar niet gestild met Star Trek maar met The Orville.

Ben alleen wat deze CBS serie betreft niet zo in voor al die prequels. Kunnen ze niet gewoon door na Star Trek Voyager. Of misschien zelfs iets met dezelfde tijdlijn, wat er in het alpha quadrant gebeurde terwijl zij weg waren.
Maar goed, eerst zien dan bekritiseren :).
Ik ben van '76 en ben opgegroeid met onder andere Next Generation, vond DS9 boeiender dan Voyager (maar zeker ook met plezier naar gekeken). Enterprise, Discovery en Picard ook met veel plezier bekeken. Veel meer plezier dan de Original series, welke ik eigenlijk nooit echt super heb gevonden... The Orville was/is uitstekend!

Strange New Worlds klinkt interessant, maar ik verwacht zeer weinig van Star Trek: Lower Decks..

Maar het op een generatie kloof gooien vind ik veel te makkelijk en afdoen van series die je niet bevalt.
Ik ben 6 jaar jonger dan jij. De eerste serie die ik zag was TNG, dus dat heeft iets magisch voor mij. The Orville is heel erg in de stijl van TNG, dus dat trekt mij. Ik heb alleen het eerste seizoen van Discovery gezien zover, dus misschien dat ik wat mis in het 2e seizoen, maar het is heel erg gefocused op actie (in mijn beleving) en dat is niet wat mij trekt in Star Trek, al moet er wel een beetje actie in zitten.

De Picard serie heb ik helemaal niet gezien, vooral omdat het het oorspronkelijke concept van geen geld, vrijwel geen problemen e.d. allemaal uit het raam gooit en dat idee stoort me een beetje. Het trekt me gewoon niet.

Maar goed, is het geen generatie kloof dan is het wel de persoonlijke interesse in een serie. Wat betreft Discovery, het eerste seizoen was op zich wel ok, maar had allemaal niet in het Star Trek universum hoeven zijn.
Dit alles is natuurlijk puur mijn mening, als je van de nieuwe series houdt dan kan ik enkel zeggen, Enjoy :).
Wat mij betreft is actie met ruimteschepen leuk (daar kijken we Star Trek voor), maar gevechten met vuist, mes of pistool vind ik saai en oninteressant, daar zit meestal geen fantasie bij. Elke willekeurige Amerikaanse film of serie heeft al plenty van dat soort standaardgeweld. Bovendien vind ik het vaak heel slecht in de wereld passen, dat mensen echt nog met een mes of pistool ("phaser") belangrijke gevechten aangaan, terwijl je toch gewoon drones hebt en automatisch richtende pistolen en force fields en zo. En die gevechten met Klingons, met vuist of mes, heb ik altijd een dieptepunt gevonden, zo saai en oninteressant. Dus graag lekker actie met ruimteschepen, en met individuen als ze er echt iets origineels van maken, zoals met een heel nieuw type wapen of buitenaards lichaamsdeel of zo, maar de rest is dom.

[Reactie gewijzigd door Cerberus_tm op 26 juli 2024 16:00]

Tja, Star trek is natuurlijk ook een outdated concept. In realiteit zouden wij de komende honderden jaren geen mensen naar andere sterrenstelsels sturen, daar zitten veel te veel haken en ogen aan, dat zouden allemaal drones zijn, er er zou weinig interessants gebeuren.
Denk aan the Borg, geweldig idee toen, maar als je dat nu bekijkt, zo perfect als ze waren, zo ongelofelijk inefficient zou het zijn om levende wezens te assimileren. Hier zou je lange discussies over kunnen hebben, ik hou mezelf een beetje tegen ;).

Drones waren geen hot item, en bestonden nauwelijks of helemaal niet ten tijde van de eerste paar series. Star trek is nu meer een toffe fantasie dan een realistische weergave van de toekomst. Maar als je dat wilt corrigeren dan is het concept weg, dan moet je een nieuwe serie verzinnen, in een nieuw universum waarin de nieuwe ideeen passen.

Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren in een serie, de oude Star Trek en The Orville doen het goed bij mij, niet iedereen zal dat met me eens zijn. Maar ik snap je punt.
Daar heb je zeker gelijk in: voor bepaalde leuke dingen kun je consistentie en realisme wel oprekken (wel zo min mogelijk, en met zo goed mogelijke uitleg om het er toch in te laten passen). Maar ik vind die handgevechten echt dom, helemaal niet interessant, en niet passen bij waarom je zo'n serie kijkt.
vooral omdat het het oorspronkelijke concept van geen geld, vrijwel geen problemen e.d. allemaal uit het raam gooit en dat idee stoort me een beetje.
But Gold pressed latinum!?!? ;-)
Ik ben van '60 en keek de originele Star Trek altijd met de hele familie. Als ik me goed herinner werden ze altijd op zaterdagmiddag uitgezonden om 4 uur. Keken best veel mensen naar.
Precies. The Orville met/van Seth McFarlane is echt veel meer richting het oude Star Trek t/m Voyager. Maar dan met meer humor. Keek er graag naar, maar volgens mij wil het nog niet echt vlotten met seizoen 3 van de serie. Fox wil seizoen 3 ook niet meer uitzenden en ze wijken nu ook uit naar Hulu. Jammer ook dat Halston Sage de serie heeft verlaten.

Discovery werd ook hier niet ontvangen als iets bijzonders. Helaas. Van Star Trek Picard moet ik de tweede helft van seizoen 1 nog kijken, maar zie ook dat meer als zoethoudertje voor de 'oudere' kijkers.

[Reactie gewijzigd door SebasFM op 26 juli 2024 16:00]

Ik hou juist wel van seizoen met een enkel verhaal.
Zeker nu tegenwoordig een seizoen 8-10 aflevering bevat.
Dus Discovery en Picard vond ik fijn om naar te kijken.
Discovery vooral omdat er ook eens wat anders gebeurd, ja conflicteert vast met oude TOS en ST:NG, maar dat kan mij echt niet schelen. Ben geen purist, kijk voor de goede verhalen en ideeën.

Die keukenroman verhaaltjes van Orville kunnen me niet echt boeien.
Ik hou juist wel van seizoen met een enkel verhaal.
Maar zie je dan niet dat zo'n verhaal ellendig lang wordt uitgerekt en verdunt en dat het eigenlijk niet meer dan 2 a 3 afleveringen had moeten zijn?
Dat is hetgeen mij het meest afkeert van series met afleveringen van een seizoen lang. Het is heel veel filler met halve verhaallijntjes die zonder reden worden opgebouwt en gedropped. Ik kwam met picard bijvoorbeeld niet verder dan aflevering 4 ofzo. Wat een suffe bedoeling.
Ik vind de nieuwe Star Trek series vreselijk, en voelen helemaal niet aan als Star Trek, helemaal niet de enorme geweld wat je zie in Star Trek: Picard, waar je mensen zie gemarteld woorden en hun ogen er uitgetrokken woorden en waar je mensen op de vreselijkste manieren ziet zelfmoord plegen, en waar Picard meer een dom figuur is geworden, en iedereen hem naar omlaag praat, en een beetje meer op de achtergrond zit, wanneer de serie Star Trek: Picard heet, en waar nu constant in gescheld woord wat we allemaal niet hadden in de oude Star Trek series, nee moet niks meer hebben van die nieuwe Star Trek series.
Ik vind de nieuwe Star Trek series vreselijk, en voelen helemaal niet aan als Star Trek,
Ja, helemaal gelijk. Picard heeft een totaal andere persoonlijkheid gekregen. Star Fleet is geen Star Fleet meer. En op een heel essentiele manier is Star Trek geen Star Trek meer maar eigenlijk generieke sci-fi zooi. Star Trek in name only.
[...]

Ja, helemaal gelijk. Picard heeft een totaal andere persoonlijkheid gekregen. Star Fleet is geen Star Fleet meer. En op een heel essentiele manier is Star Trek geen Star Trek meer maar eigenlijk generieke sci-fi zooi. Star Trek in name only.
Precies, Star Trek in name only, ben altijd een fan geweest van Star Trek toen ik nog een klein kind was, we keken iedere week naar Star Trek: The Next Generation, en toen ik een jonge tiener was naar Star Trek: Deep Space Nine, het waren erg goede series, al vond ik Star Trek: Voyager pas wat goed woorden met seizoen 4, toen Seven of Nine er in kwam, ben weer alle Star Trek series aan het kijken die ik goed vond heb net alle 7 seizoenen van Star Trek: The Next Generation gezien, en ben nu al weer in seizoen 3 van Star Trek: Deep Space Nine.
Je krijgt geen punten voor spelling en grammatica, maar verder ben ik het helemaal met je eens.
Je krijgt geen punten voor spelling en grammatica, maar verder ben ik het helemaal met je eens.
Dat is iets waar ik mee geboren ben, ik heb Dyslexie, en kan er niks aan doen, ik zie niet wat ik fout schrijf, moet ook tig keer mijn fouten in orde maken, en is heel vervelend, ook een van de rede dat ik in mijn profiel heb neer gezet dat ik Dyslexie heb.
Sorry, ik lees zelden iemands profiel, dus dat had ik niet gezien. -1 voor mijzelf.
Geeft niet, ik doe dat ook niet veel bij andere.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 26 juli 2024 16:00]

Sorry, ik lees zelden iemands profiel, dus dat had ik niet gezien. -1 voor mijzelf.
Hoeveel tijd zit er tussen de eerste aflevering en het einde van Picard? 2 weken? Uit gesmeerd over die 10 afleveringen gebeurde er nauwelijks iets per aflevering. Dit had prima verteld kunnen worden in een dubbele aflevering in het TNG formaat. Het meeste had ook meteen gescharpt kunnen worden, het was niets anders dan "herinner je deze nog".
Ik weet verder jou leeftijd niet meer ik moet zeggen vind Discovery nog best wel leuk, maar heb inderdaad wel liever een serie in stijl van Deep Space Nine of the next generation etc.
The Orville is inderdaad ook geweldig serie, lijkt inderdaad op de oude series.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 26 juli 2024 16:00]

Tja, The Orville is dan ook van origine bedoelt als een Star Trek serie, was eerst aan CBS gepitched, maar die wilde er niets van horen, en toen zijn dus alle referenties naar characters/logo's etc herschreven en alsnog gepitched aan Fox.. Overigens is Brannon Braga (maker van Enterprise) ook een producent van die serie..
Wat ik het liefst nu eens zie is bluray versies van Deep space Nine en Voyager..
Dat ze ST:Picard dan maar laten voor wat het is..
Ik verkies 100x meer de charme van het origineel (en dat zal vast persoonlijk zijn).
Het action-packed flut-verhaal van ST:Picard heb ik met moeite uit kunnen kijken.
Is er al een trailer van seizoen 3 van Discovery ?
Gebaseerd op de boeken?
https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Trek:_Strange_New_Worlds
De serie zou meer vergelijkbaar zijn met oude Star Trek-series.
Whahaahah. Ze hebben enige zelfkennis.
Ook de schrijvers en producenten van die serie zijn betrokken bij het nieuwe project.
Fuck. Laat maar zitten.

Ik raad de The Orville aan voor iedereen die de huidige series niet kan versmaden. CBS heeft zijn kans gehad. Zolang Alax Kurtzman erbij betrokken is hebt ik er geen vertrouwen in.

Edit.

Laat ik deze meteen maar even pluggen:
https://www.youtube.com/watch?v=ri7v-utIcvY
https://www.youtube.com/watch?v=5SHhySoXDcA

[Reactie gewijzigd door Eonfge op 26 juli 2024 16:00]

Orville aanbevelen ipv Discovery of Picard?
Man wat een zoetsappig kinderachtige verhaaltjes in Orville.
Juist daarom. Ik kijk liever naar een Sci-Fi serie waarin mensen het goede proberen te doen, ook al zijn er imperfecties. Er zitten best wat interessante thema's in, zonder meteen alles super gewelddadig en dramatisch moet zijn.

Ter contrast: Elke keer als er iemand gedood wordt in TNG, dan wordt daar niet lichtzinnig over gedaan. In Voyager besluiten ze bijvoorbeeld om een borg te redden omdat het alternatief (hem als biologisch wapen inzetten) onethisch is.

daartegenin, Discovery begaat meerdere oorlogsmisdrijven in de openingsaflevering: Boobietraps op het stoffelijk overschot van gevallen soldaten? Doen alsof jij je over geeft, en dan aanvallen? Picard-serie doet er nog een schepje bij, want ondanks dat mensheid honger en armoede heeft oplost in TNG, hebben we dertig jaar later weer gewoon klassenstrijd, armoede en corruptie.

Dus ja, ik kijk wel naar een aflevering van The Orville waarin ze ontvoerd worden, maar zichzelf kunnen vrijkopen met een boxset "Meet the Kardasians". Logischer in context.
Man wat een zoetsappig kinderachtige verhaaltjes in Orville.
Beter dan een uur lang kijken naar het lijk van Picard dat ongetwijfeld met force fields en tractor beams in beweging wordt gehouden. Ik was na een paar afleveringen in ieder geval afgehaakt.
Season 2 van Discovery was voor mijn gevoel een heel stuk beter. Deze was een heel stuk optimistischer dan season 1 en had het oude star trek gevoel.

Ik heb er daarom wat meer vertrouwen in dat het wel goed gaat komen.
Niet gekeken. Ik zag wel een paar trailers die een plot opzette van "One being that can save the universe"...

En toen was ik klaar. Als ze zo graag dat soort spirituele elementen in Star Trek willen fietsen, dan kijk ik wel iets anders. Battlestar Galactica was overigens best goed met zijn religieuze thema's, maar ik zie dat niet werken in 40 jaar Star Trek geschiedenis.

Red Letter Media gaat daar nog verder op in. Ze hebben heel veel thema's van hoop, vertrouwen, en spiritualiteit, in een serie die juist draait om rationalisme, wetenschap en progressief denken.
Dat snap ik niet, aangezien spiritualiteit toch echt een enorm aandeel had in bijvoorbeeld Deep Space Nine, wat een van mijn favoriete series is.
mwa, moet eerlijk zeggen dat ik de nieuwe Star Trek films toch erg vermakelijk vind, en dat ik graag eigenlijk een hele serie zou willen zien met die cast als crew..
Zelfde schrijvers en producent als van Discovery, ik zie het dus somber in. Ga me echt niet laten hypen.
Paramount heeft de rechten voor de films, de actie films van Abrams als resultaat.
Er lag veel hoop in de TV rechten die CBS had en toen kwam daar discovery uit wat niet veel beter was dan Abrams actie films. Zowel op film gebied als serie gebied is star trek omgedoopt in random action packed Scifi.

Zelfs The Orville is 100 keer meer Star Trek dan de paramount en CBS trek is. Van mij mogen ze dat team inhuren om een nieuwe star trek laten maken.
Het probleem met rechten is dat het zeer moeilijk licht bij Star Trek. CBS heeft de meeste rechten, maar sommige liggen nog bij Paramount en niemand weet exact wie wat kan eisen. Zoveel is duidelijk geworden met Axanar.

Daarom heeft CBS besloten om de series zoals ST:D te laten maken onder licentie van ... Paramount. Op die manier worden er zeker geen rechten geschonden, maar zit je dus ook met dezelfde bedrijven te werken die wel om de beperkingen heen moeten werken omdat zij eigenlijk geen volledige toegang hebben tot de rechten van CBS.

Maar die rechten hoeven zelfs niet in de weg te zitten. Een goed verhaal is alles wat je nodig hebt. En dat is net waar de meeste fans op afhaken. Niet dat de enterprise een uitvergrootte iMac is of dat de uniformen er wat anders uit zien. Maar wel omdat de verhalen aan alle kanten ramellen als je ze in de ST canon plaatst. Het voelt niet aan als ST vanwege het verhaal dat er rond verteld wordt.

The Orville is een leuke serie, doet denken aan ST, maar ST was nooit een comedy. Zelfs al zou je daar een ST sausje overheen doen dan zal The Orville voor mij ook nog altijd niet als Star Trek aanvoelen.
Zelfs met die comedy voelt The Orville als Star Trek, zo moeilijk is het dus niet om het te maken.
Als je Star Trek trouwens in chronologische volgorde binged en van Enterprise over gaat naar TNG dan heeft TNG echt gewoon comedy trekjes in seizoen 1. Het is de vreemdste en interessantste omschakeling die ik ooit ervaren heb.

De rechten waren duidelijk hoor echter door alle ontwikkeling in film en serie land en om meer winst te kunnen maken en competitief te kunnen zijn hadden ze besloten meer samen te doen, dit pas vanaf 2019 overigens. Maar waar de rechten omtrent nieuwe content op neer kwamen was dat nieuwe films door paramount gemaakt konden worden en series door CBS. Daarom hadden heel veel fans hoop in de nieuwere series tegen over de films maarja.
The Orville is inderdaad geweldig. Het optimisme van TNG maar met de juiste dosis humor die het net wat menselijker maakt. Het begon me een beetje te diep in de onderbroekenlol maar vestigde zich al snel als serieuze serie. En laten we eerlijk wezen: Het hele eerste seizoen van TNG was ook niet om aan te zien. Ik kijk nu al uit naar het derde seizoen!

De Abrams films kijk ik niet eens meer, net zoals Discovery na seizoen 1. Te veel MacGuffins in plaats van consistente science fiction, het zijn gewoon actiefilms/series met een Star Trek backdrop. Passen goed bij deze tijd van massa appeal en hersenloze zoef/knal actie. In deze nieuwe serie zie ik ook niet echt veel als hij van dezelfde schrijvers komt. En Picard vond ik erg tegenvallen. Was een beetje road trip met te veel fan service, en een hoop van het verhaal sloeg nergens op.

Maar toch bewijzen andere series dat het toch wel kan om wat inhoudelijker te zijn met een massa appeal. Ik vond Westworld bijvoorbeeld ook een stuk beter. Wel actie maar toch een goed inhoudelijk verhaal.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 26 juli 2024 16:00]

mwa, denk dat het probleem vooral ligt bij de diversiteit die 'fans' willen, 50% wil oude TOS stijl en 50% wil juist vernieuwend modern hoger tempo..
Zelf als Star Trek fan vind ik de nieuwe films juist een perfecte cast hebben, de verhalen hadden wat beter gemogen, maargoed zo slecht als Nemesis zijn ze gelukkig niet.
En the Orville komt dus voort uit dat CBS hun pitch niet interessant vond (oa vanwege de humor) want van origine was het dus een Star Trek concept.
Kan leuk zijn, maar echt zoals de Original Series, ik vraag me af of dat echt een goed idee is.
Misschien iets meer zoals de Kelvin timeline zou denk ik wel wat beter werken.
That said, ik zou een nieuwe serie van na Voyager eigenlijk best tof vinden.
Gewoon een paar schepen en een enkel Deep Space Station in een vrij nieuwe gebied van ruimte, waar weer allerlei nieuwe rassen en soort planeten gevonden kunnen worden.
Ik lees nu net dat Discovery seizoen 3 blijkbaar verder in de toekomst afspeelt dan Voyager. Dat zou wel interessant kunnen zijn.
[sarcasm]
Discovery? We hadden het toch over Star Trek?
[/sarcasm]
:P
Ja, maar je moet ook nog een origineel verhaal kunnen bedenken. Meestal kunnen ze de verleiding niet weerstaan en remaken ze gewoon een oude aflevering. Dan heb ik al gegeten en gedronken. Ik heb na TNG al gezegd dat Star Trek eigenlijk uitgespeeld is. Daarom hebben ze bij de reboot ook een alternatieve tijdlijn bedacht, want op een hoop vlakken heet de realiteit Star Trek alweer ingehaald/achterhaald. De enige vlucht is nóg verder in de tijd, maar dan wordt het weer tè fantastisch en ongeloofwaardig. Terug in de tijd werkt voor mij persoonlijk niet omdat het er futuristischer uitziet dan TOS. Dus ja, wat doe je dan?

Eigenlijk zou je het moeten begraven, maar dat doen ze niet. Elke serie die het stempel 'Star Trek' draagt, is al goed voor zoveel honderd miljoen $ extra omzet. Als ze Picard zouden maken zonder de TNG achtergrond of het Star Trek label, zou er geen hond naar kijken. Ik vond het maar matig. Steeds maar weer nieuwe manieren vinden om de doden tot leven te wekken werkt bij mij niet meer. En ik kan mij niet zo goed voorstellen dat Picard massaal een nieuw publiek aan kan spreken. Daar zijn ze zelf debet aan door zoveel cameos van TNG sterren.

Nee, voor mij is het dood en begraven. Ik weet niet eens of ik nog naar een tweede seizoen van Picard ga kijken. Misschien als ik een keer lange tijd gedwongen thuis zit ofzo...ohwacht... :+
Vond Star Trek:Discovery een prima serie, veel beter dan Star Trek:Picard.
Maar dit is slechts mijn mening. Ik ben benieuwd naar deze nieuwe serie, elke SF-serie is er één om te proberen.
Tel je zegeningen.
Ja, Picard vond ik tegenvallen; zelfs Patrick Stewart kon me niet bij de les houden. Ik vond de serie er bij vlagen ook erg 'goedkoop' uitzien. Ik vond Discovery seizoen 2 wel stuk beter dan Disovery S1; dus hopelijk geldt dat voor Picard ook. Maar wat je zegt; we mogen blij zijn dat we meer Star Trek krijgen; ik zie avonturen met Pike & crew zeer zeker wel zitten :)
Picard kwam gehaast over, vooral het verhaal. En plat qua taalgebruik, right in your face. Vond dat niet gepast voor een ST-serie. Balans in Discovery was stuk beter, vond plot twist tussen seizoen 1 en 2 geweldig samen met de komst van Pike in die serie.
Ik wacht eerlijk gezegd meer op een nieuwe Stargate series. Star Trek vermaakt me ook zeker en Picard heb ik van genoten. Discovery ben ik afgehaakt mid-season ergens.
Komt er een nieuwe star gate spin-off dan?
Neen, er waren een paar voorstellen maar die zijn vrij snel afgeketst. Dus we zullen sowieso het eerste jaar al niets zien hierover. :(
Eindelijke weer een serie in de "klassieke" Star Trek vorm. Discovery was niet verkeerd, maar het 2e seizoen was echt wel een stuk interessanter dankzij deze dame en de beide heren. Zie wel potentie voor een nieuwe serie met 7 seizoenen. :)
tja, nog steeds jammer dat Enterprise nooit 7 seizoenen heeft gehaald, en dat kwam voornamelijk door de zender waarop ze zaten die bij lange na geen volledige dekking in de VS had. Nou, en om eerlijk te zeggen, ondanks dat ik Scott Bakula een aardige acteur vind, acteren kan hij echt niet in die serie, tenenkrommend slecht, maar Jolene Blalock maakt een hoooooop goed.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.